Keskiviikko 21.8.2019

Husu Hussein: ”Olen täysin samaa mieltä Antti Rinteen kanssa – emme kaipaa tekstiä, jota olen käyttänyt”

Luotu: 
26.7.2019 11:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Hussein sanoo olevansa Antti Rinteen kanssa samaa mieltä: poliittinen kielenkäyttö ei kaipaa sellaista tekstiä, jota hän on itse käyttänyt.
|

Helsinkiläispoliitikko Abdirahim ”Husu” Hussein (sd) jatkaa keskustelua rasismista Twitterissä. Husseinin tviitit perussuomalaisista ovat aiheuttaneet laajaa julkista keskustelua tällä viikolla. 

LUE LISÄÄ: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

”Oon täysin samaa mieltä pääministeri Rinteen kanssa siitä, ettei meidän poliittinen kielenkäyttö kaipaa tällaista tekstiä kuten olen käyttänyt. Minä en ole aloittanut tämän, eikä minulta/meiltä vähemmistöiltä voi odottaa jatkuvan nöyristelyä ja rasismin hyväksyntä. No more!”, Hussein tviittaa.

 

 

Pääministeri, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tuomitsi aiemmin tällä viikolla Husseinin kannanoton, jonka mukaan kaikki perussuomalaiset ja puolueen äänestäjät ovat rasisteja.

”En missään olosuhteissa keneltäkään halua kuulla sellaista, että ihmisiä arvioidaan äänestyskäyttäytymisen perusteella tai ylipäätään, että perusteetta ja tietämättä leimataan mihinkään suuntaan. Minusta meidän poliittinen kielenkäyttö ei kaipaa tällaista”, Rinne sanoi Iltalehdelle. LUE LISÄÄ: IL: Antti Rinne tuomitsee Husu Husseinin tviitin perussuomalaisista – ”En halua kuulla sellaista keneltäkään”

Hussein myös kommentoi Uuden Suomen päätoimittajan Markku Huuskon näkökulmaa. Huusko kirjoitti torstaina, että perussuomalaisissa on tutkitusti eniten rasisteja. Huusko viittasi Suomen Kuvalehden muutamia vuosia sitten tekemään tutkimukseen, jonka mukaan 45 prosenttia perussuomalaisten kannattajista oli ainakin jokseenkin samaa mieltä siitä, että afrikkalaisten henkiset kyvyt ovat valkoisia heikompia.

 

 

Husseinin mukaan rasistinen ajattelu on vuoden 2011 jälkeen muuttunut salonkikelpoiseksi.

Työelämäprofessori, oikeustieteen tohtori ja asianajaja Toni Malminen arvioi Uuden Suomen haastattelussa aiemmin tällä viikolla, että Husseinin kannanotto tuskin johtaisi rikostuomioon. Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen sen sijaan arvioi torstaina Helsingin Sanomille, että kyseessä saattaisi olla kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

LUE LISÄÄ: Oikeustieteen tohtori: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisista tuskin johtaisi tuomioon – ”Laajassa mielessä vihapuhetta”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

"Huusko viittasi Suomen Kuvalehden muutamia vuosia sitten tekemään tutkimukseen, jonka mukaan 45 prosenttia perussuomalaisten kannattajista oli ainakin jokseenkin samaa mieltä siitä, että afrikkalaisten henkiset kyvyt ovat valkoisia heikompia."
Matti Vanhasen isä, professori Tatu Vanhanen julkaisi aikoinaan juuri tällaisen tutkimuksensa.

Leena Lauren

Juurikin niin. Siitä nousi pikkuinen halookin, mutta muuten paineltiin villasella. Entäpä kun ruotsalaiset ovat silloin ennenmuinoin, pitäneet meitä suomalaisia jälkeenjääneinä? Veivät suomalaisten kallojakin Ruotsiin sitä tutkimusta varten?
Suo siellä ja vetelät pöksyssä.

Panu Saarela

Tatu Vanhasen ajattelu oli valtavirtaa noin 80 vuotta sitten, nykyään se edustaa sivistymättömyyttä. Ruotsalaisetkin ovat tosiaan, kuten Lauren mainitsee, pitäneet suomalaisia jälkeenjääneinä.

Nykyäänkin on ihmisiä, jotka kuvittelevat oman kansansa, ihonvärinsä tai etnisyytensä olevan muiden yläpuolella. Tällaista sivistymättömyyttä tapaa erityisesti rasistien, (etno)nationalistien ja kansallismielisten keskuudessa. Valitettavasti ajattelutapa ei jäänyt natsi-Saksaan.

Panu Saarela

Tatu Vanhasen ajattelu oli valtavirtaa noin 80 vuotta sitten, nykyään se edustaa sivistymättömyyttä. Ruotsalaisetkin ovat tosiaan, kuten Lauren mainitsee, pitäneet suomalaisia jälkeenjääneinä.

Nykyäänkin on ihmisiä, jotka kuvittelevat oman kansansa, ihonvärinsä tai etnisyytensä olevan muiden yläpuolella. Tällaista sivistymättömyyttä tapaa erityisesti rasistien, (etno)nationalistien ja kansallismielisten keskuudessa. Valitettavasti ajattelutapa ei jäänyt natsi-Saksaan.

Raija Lempiäinen

Suurin osa turvapaikan hakijoista on muslimeja, mutta joukossa on myös kristittyjä. Eivät pakolaiset mitään uskontoja ole tänne tuomassa tai väestöä vaihtamassa,sellaiset puheet
ovat propagandaa ja Persujen agendaa. Juurikin näillä asioilla he itse villitsevät kansalaisia pelottelemalla väärillä mielikuvilla. Populistien politiikkaa!

Timo Virtanen

Oletko usein vieraillut imaamien luona ? Keskustellut heidän kanssaan näistä uskonasioista ? Ja selvitellyt islamin tavoitteita ? Vai mistä tiedät asiat ? Luulo ei ole tiedon väärtti. Kyllä kai jokaisen uskonnon lopullinen tavoite on laajeta, lisätä kannattajia ja valloittaa lisää elintilaa. Samoinkuin poliittisten aatteidenkin. Sosialisminkin tavoite on sama, olipa se sitten kommunismia, sosialidemokratiaa tai jotain muuta tuon aatteen lahkoa. Suomalaisetkin demarit pyrkivät viemään omaa poliittista ideologiaansa ( varmaan Palme esikuvanaan ?) demokratian nimikkeellä ulkopuoliseen maailmaan. Tosin kokolailla huonolla menestyksellä.

Leena Lauren

Oletko tietoinen mitä Koraani käskee vääräuskoisille, eli meille kristityille tekemään? Ei siinä tarvita persujen pelottelua kun koraani pelottelee ihan tarpeeksi.
Niin että sellainen uskonto. Ei liene propagandaa se, eikä ainakaan populismia.

Matti Karnaattu
Vastaus kommenttiin #38

Raamatussa jumalallisella johdatuksella kehoitetaan tekemään kansanmurha ja ottamaan pikkutytöt seksiorjiksi.

Kristinusko on ylivoimaisesti ongelmallisin uskonto suomessa. Muslimeja täällä on siihen verrattuna niin vähän.

Pekka Tammisto

Tolvasen kommentti on peräti omituinen eikä loppuun asti harkittu..
Jos puolue tulkittaisiin kansanryhmäksi, oikeuslaitoksilla olisi hirmuinen määrä tutkintapyyntöjä kun kommunistiksi, suvakeiksi, viherpiipertäjiksi yms. haukutut puolueet ryhtyisivät käymään oikeutta sanojia vastaan.

Jorma Nordlin

Jos Hussein itse ei hyväksy tällaista kiihottamista, niin miksi ihmeessä itse toimii tavalla jossa kolistellaan samanlaisen toiminnan kieltävän lain rajoja? Suorastaan hölmöä toimintaa kyseiseltä poliitikolta. Onneksi SDP on tämän toiminnan jo tuominnut ja sanoutunut siitä irti. Hussein edustaa puolueensa kannalta tällaisella toiminnalla väärää "maahanmuuttopolitiikkaa".

Hannu Rautomäki

Totta.
Husseinin lausunnot ovat vähintäänkin kaksijakoisia sen jälkeen, kun itse oli ensin leimannut perussuomalaiset puolueena ja kaikki sen äänestäjät rasisteiksi.
Lausunnon lopussa jatkuu sama rasisti-mantra.
”Oon täysin samaa mieltä pääministeri Rinteen kanssa siitä, ettei meidän poliittinen kielenkäyttö kaipaa tällaista tekstiä kuten olen käyttänyt. Minä en ole aloittanut tämän, eikä minulta/meiltä vähemmistöiltä voi odottaa jatkuvan nöyristelyä ja rasismin hyväksyntä."

Raija Lempiäinen

Onko juolahtanut mieleen, että Husu nimenomaan halusi herättää Persut huomaamaan miltä tuntuu kun jatkuvasti saa kokea vähättelevää ja vihamielistä palautetta?? Husu on varmaan sen kokenut, kuten moni muukin tummaihoinen tai islamisti. Tähän sopii Soinin sanonta , "sitä saa mitä tilaa".
Asiat muuttuu paremmiksi kun laitetaan hyvät käytöstavat kunniaan ja puheet vähemmän agresiivisiksi. Mehän ollaan kuitenkin kaikki samanarvoisia IHMISIÄ !

Leena Lauren

Mitä ihmeen nöyritelyä? Myyrmäessä somaliäiti haukkui minua rasistiksi kun sanoin, että lapsensa maahan heittämä roska kuuluu roskalaatikkoon. Kyllä he itsekin taidon haukkua osaavat, jotenka turha Husun on alkaa valkopyykille.

Perttu Huovinen

Mitä tuo höpisee että "minä en ole aloittanut tämän" koska juuri hän aloitti koko polemiikin, koska hihkuu jostain rasisteista.. Husu kun on aavikon asukas, niin ei ole ilmeisesti kuullut että "niin metsä vastaa kuin sinne huutaa" Suomalainen sananlasku.
Myöskin tälle elämäntapaloukkaantujalle, koska missään ei ole selvitetty että mistä "husun" "twiitti" sai kimmokkeen nähdä päivänvalon.
Siitäkö että PS on laidastaan suosituin puolue?
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että "husu" voi kaikessa rauhassa muuttaa maahan missä ei "tunne" rasismia, tämähän lomailee Somaliassa.
Siitä voi jokainen miettiä että mitä tämä kädellinen tekee Suomessa, loukkaantumassa suomalaisten mielipiteistä?
Jos typerys vielä vittuilee suomalaisille ja ei laiteta pois "virasta" niin demarit ovat aika heikoilla.

Martti Pitkänen

Sopii aloittaa imaameihin tutustuminen vaikka Oulusta. Ukko on lekotellut täällä yli 20- vuotta, eikä pystynyt edes pientä kommenttia esittämään suomeksi televisiohaastattelussa. Hyvin on ollut halukas integroitumaan Suomeen. Ja tällainen pelle opettaa islamilaisia, maahan saapuvia elättejä. Hyvin menee, mutta menköön

Ilkka Kyllönen

Husu on röyhkeä ja kiittämätön ulostuloillaan. Toki hänellä on oikeus näkökantoihinsa Suomen kaltaisessa vapaassa demokraattisessa maassa mutta onko hänellä vastaavanlaista oikeutta Somaliassa? Mikäli Suomen kantaväestön mielipiteide ei miellytä, on Husulla täysi oikeus palata kotimaahansa.
Me suomalaiset emme orjaile somalaita ettekä te määrittele miten saamme ajatella. Joten totu, Husu, ajatukseen.