Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Maanantai 26.8.2019

Perussuomalainen kehotti aamu-tv:ssä Husu Husseinia miettimään, olisiko Somalia parempi asuinpaikka ja syytti ”sosiaaliturvan päälle oksentamisesta” – Hussein: ”Miksi en voi olla suomalainen?”

Luotu: 
31.7.2019 10:04
Päivitetty: 
31.7.2019 13:13
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    ”Toi on juuri se retoriikka, että jos olen eri mieltä, koska satun olemaan somali, koska satun olemaan erilainen suomalainen, mä en saisi sanoa ollenkaan ja mun täytyy poistua maasta”, Hussein sanoi Tapiolinnalle aamu-tv:ssä. Arkistokuva.
|

Helsinkiläinen kunnallispoliitikko Abdirahim ”Husu” Hussein (sd) ja nurmijärveläinen kunnallispoliitikko Maiju Tapiolinna (ps) kohtasivat tänään keskiviikkona Ylen aamu-tv:n keskustelussa.

Hussein herätti viime viikolla laajaa keskustelua tviiteillään, joiden mukaan kaikki perussuomalaiset ja puolueen äänestäjät ovat rasisteja. LUE LISÄÄ: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

Hussein perusteli tätä aamu-tv:ssä sillä, että puheenjohtaja Jussi Halla-ahon linjan ja lausumien tukeminen on rasismin tukemista.

”Jos sulla on oikeasti todella paha olla täällä Suomessa, jos koet, että me ollaan hirveän rasistinen maa ja hirveän rasistinen kansa, eikö sun silloin pitäisi valita asuinpaikka ihan uudelleen? Miettiä, että onko Somalia sulle parempi paikka. Mitä jos olisin mennyt Somaliaan sanomaan, että kaikki somalit ovat rasisteja, olisinko tällä hetkellä päätä lyhyempi vai istuisinko paikallisen tv:n haastattelussa?” Tapiolinna sanoi kääntyen Husseinia kohti.

”Toi on juuri se retoriikka, että jos olen eri mieltä, koska satun olemaan somali, koska satun olemaan erilainen suomalainen, mä en saisi sanoa ollenkaan ja mun täytyy poistua maasta. Ei ole mitään muuta ratkaisua. Miksi en voi olla suomalainen? Miksi en voi sanoa ääneen, mitä ajattelen asioista? Eikö sananvapaus koske myös minuakin? Enkö saa olla epätyytyväinen siihen, että Suomi ei ole sellainen kuin toivoisin?” Hussein vastasi.

”Totta kai saat olla epätyytyväinen Suomeen, eihän se sitä tarkoita”, Tapiolinna vastasi.

LUE MYÖS: Jussi Halla-aho vastaa Husu Husseinin ulostuloon – vertaa muslimien yleistämiseen

Tapiolinnan mielestä Hussein leimaa kaikki perussuomalaisten äänestäjätkin rasisteiksi, vaikka esimerkiksi ikäihmiset eivät Tapiolinnan mielestä välttämättä edes tiedä, mitä rasisti tarkoittaa.

”On sosiaaliturvan päälle oksentamista ja meidän suomalaisten aliarviointia, että kehtaat tulla tänne puremaan ruokkivaa kättä”, Tapiolinna myös sanoi Husseinille.

Toimittaja kysyi häneltä, pitäisikö Husseinin olla kiitollinen.

”Kysymys ei ole siitä, että pitäisi olla kiitollinen koko ajan. Meillähän on paljon ulkomaalaisia ihmisiä, ulkomaalaistaustaisia ihmisiä, jotka eivät pidä hirveää numeroa itsestään, jotka ovat täällä ihan normaalisti työssään ja elävät täällä normaalisti. Ja he eivät myöskään tuolla huutele, että te olette kaikki suomalaiset rasisteja. Pitääkö meidän sitten niellä se, että meitä nimitellään rasisteiksi?” Tapiolinna vastasi.

LUE MYÖS: Husu Hussein: ”Olen täysin samaa mieltä Antti Rinteen kanssa – emme kaipaa tekstiä, jota olen käyttänyt”

”Olen ollut Suomessa 25 vuotta ja viimeiset 21 vuotta olen ollut koko ajan työssä ja maksanut veroa ynnä muuta. Siitä huolimatta hän on automaattisesti sitä mieltä, että koska saan sitä [sosiaaliturvaa] niin en saisi sanoa”, Hussein vastasi.

Tapiolinna kertoi viime viikolla tehneensä tutkintapyynnön Husseinin tviitistä.

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko kertoi näkökulmassaan rasismitutkimuksista:

Näkökulma: Suomessa on paljon rasismia ja perussuomalaisissa tutkitusti eniten rasisteja

Päivitys klo 13:13: Otsikkoa tarkennettu. Tapiolinna ei suoraan kehottanut Husseinia lähtemään Suomesta vaan miettimään asuinpaikan vaihtoa ja sitä, olisiko Somalia hänelle parempi paikka.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Salonen

En kyllä itse äänestäisi Husua, mutta mieshän on oppinut! Kauniisti uhriutuu ja pelaa persujen omaa peliä heitä vastaan. Ihanasti flirttailemalla rasismin kanssa saa naamaansa ja puheitaan lehtiin. Mies on kehittynyt poliitikkona.

Haastateltu persu taas ei ymmärrä, että lähtökohtaisesti hän on "haastateltu persu", joka edustaa puolueen linjaa, eikä hänen nimellään ja vaalinumerollaan ole merkitystä.

Jos tämä koko jatkumo on huolellisesti harkittu poliittinen manuuveri, niin Husulla on todellakin tulevaisuus politiikassa.

Seppo-Juha Pietikäinen

Persut saa kokoajan perusteetonta tilaa mediassa ja täällä netissä.

Ihmiset, jotka eivät jaa persujen ajatuksia toimivat itse kokoajan persun pussiin, pitämällä älämölöä asioista asioista, joilla ei Suomen taloutta, turvallisuutta ja ihmisten hyvinvointia edistetä.

Simon Wahlroos

Kaikkien puolueiden äänestäjät ovat hyödyllisiä idiootteja, koska poliitikot vain kuppaavat äänestäjien verorahat omiin taskuihinsa, sekä maahanmuuttajille jotka elävät leveästi sillä aikaa kun suomalaiset tyytyvät vähempään siksi että eivät osaa tai häpeävät hakea harkinnanvaraisia tukia.

Matti Suhonen

Tv-jutun katsottuani on pakko todeta, että et lainkaan ymärtänyt Tapiolinnan selkeää puhetta. Ei edes pahalla tahdolla voi ymmärtää hänen väitäneen sitä, mitä sinä väitit hänen väittäneen. Pysytkö vielä mukana?

Panit ns. omiasi tai ymmärryksesi ei ole enää riittävä.

Tapio Pento

Husun sanomien suuri virhe on se, että hän väittää kaikkien (siis ei joidenkin) persujen olevan rasisteja. Tämä ei varmasti ole totta.
Oletkos kuullut Tapiolinnan sanovan että kaikki somalit ovat sosiaalipummeja. Tämäkään ei ole totta, mutta vastaisi Husun virhettä.

Hannu Rautomäki

Outoa sinänsä, että Husseiniin ei sovelleta lakia, joka koskee myös vakaumusta.
10 §
"Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Raija Lempiäinen

Tuota 10§ pitäisi sitten myös soveltaa Perussuomalaisiin jotka juurikin noin käyttäytyvät maahanmuuttajia kohtaan!
Missä ovat Persujen kommentit tapaus "Enosta", hänen pitkään jatkuneesta lasten hyväksikäytöstään, jos oli ollut maahanmuuttaja tuutit olisi jo pullollaan syyttelyä ja tuomiota!

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #73

Mikko Toivosen nimittely listani sai taas uuden lisän, olen siis Mikko Toivosen mielestä: antipersu, putkiaivo, elätti. Mielenkiinnolla odotan mitä herjaa vielä keksit. Sinullahan on "täydellinen persusananvapaus" sinä saa muut ei. ; ) !
Erehdyin, inhotti koko mies, en lue keltaista lehdistöä.

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #73

Mikko Toivosen nimittely listani sai taas uuden lisän, olen siis Mikko Toivosen mielestä: antipersu, putkiaivo, elätti. Mielenkiinnolla odotan mitä herjaa vielä keksit. Sinullahan on "täydellinen persusananvapaus" sinä saat muut ei. ; ) !
Erehdyin, inhotti koko mies, en lue keltaista lehdistöä.

Jarkko Mynttinen

Tiedämme ilman tutkintaa katsomattakin, että persuutta ei katsota eikä rinnasteta uskonnoksi, koska kyseessä on poliittinen vakaumus, joka ei nauti rikoslain 11:10 §:n suojaa. Vaikka poliittinen vakaumus henkilöiden identiteettinä voi periaatteessa rinnastua uskonnolliseen vakaumukseen, yhteiskunnallisen ja poliittisen keskustelun erityisen vahvan sananvapaussuojan vuoksi ryhmittymät jäävät käytännössä tunnusmerkistön ulkopuolelle, sillä tällainen laajennus kaventaisi sananvaputta merkittävästi (HE 317/2010 vp, s. 41).

Kalle Veitola

Ei se myöskään sitä tarkoita, että 80% elää Lempiäisen yltiösuvaitsevassa utopiamaailmassa jossa tänne voidaan ottaa porukkaa sieltä täältä ja raha siihen lystiinhän tulee taikaseinästä? Siinä 80% on myös paljon väkeä, joka ei kannata mm. haittamaahanmuuttoa.

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #44

Kaikissa muissa puolueissa hyväksytään kauan voimassa ollut kiintiöpakolaisten otto, joka on kansainvälisten sopimusten mukaista, Halla-Ahon mukaan myös sen voisi lopettaa. En ole sanonut ,että Suomeen pitää ottaa "porukkaa sieltä ja täältä", pidän myös tärkeänä ,että suomalaisista pidetään ensisijaisesti huolta, kuten tapahtuukin, kukaan suomalainen ei ole joutunut tarvitsemastaan avusta luopumaan maahanmuuttajien vuoksi, kuten Persut väittää. Haittamaahanmuutto on Persujen keksimä nimitys maahanmuuttajista, pitäisi pyrkiä ilmaisuihin jotka eivät yleistä.
ps.Veitolalle tiedoksi olen suvaitsevainen ,mutta en yltiö, enkä myöskään elä utopiamaailmassa. Enkä myöskään usko rahan tulevan takaseinästä, siis esität väärää todistusta lähimmäisestäsi.

Arto Heikinaro
Vastaus kommenttiin #90

Minulla on puoluekirja joka on toisesta puolueesta kuin persut. Ja haittamaahanmuutto termi kyllä tuli ekana käyttöön minun puolueessani. Mutta älä sotke kiintiöpakolais asiaa tänne keskusteluun. Kiintiöpakolaisten määrä on hyvin pieni joka maassa. Suomessakin se on vain 750, Virossa muutama kymmenen, eikä muissakaan suurissa EU maissa kun joku tuhat korkeintaan ja monet EU maat ei ota ollenkaan edes kiintiöpakolaisia. Kiintiöpakolaiset valitaan pakolaisleireiltä ja kiintiöpakolaisella on virallinen YK:n myöntämä pakolaisen status. Kiintiöpakolaiset eivät kuulu tähän pakolaiskeskusteluun. Sitäpaitsi Halla-aho ei ole sanonut, että kiintiöpakolaisista tulisi luopua. En ainakaan itse ole moista huomannut. Mutta voit laittaa linkin jossa Halla-aho näin toteaa.

Haittamaahanmuutto eli matut eivät ole pakolaisia. Heitä voi kutsua lähinnä elintasopakolaisiksi ja noin 96% on nuoria miehiä. Maahanmuuttaja ei ole pakolainen. Ja luvattomasti maahan tulija eli matu on rikollinen joka tunteutuu toisen valtion alueelle ilman virallisia matkustusasiakirjoja. Siitä vain Raija, lähdepä vaikkapa Englantiin ilman passia. Ja vielä enemmän, lähdepä Turkkiin ilman passia, puhumattakaan Afrikan maista.

Suomalaiset ovat havahtuneet huomaamaan, että Suomeen ei tule pakolaisia vaan matuja (maahantunkeutujia) oleskelemaan hyvien etujen vuoksi. Ja nämä matut pitää poistaa Suomesta pian ja keinoja kaihtamatta. Ja tätä toivoo huomattava ja kasvava joukko suomalaisia.

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #102

Kiitos oikaisusta, haittamaahanmuuton suhteen. Uskoisin ,että kaikissa suomalaisissa puolueissa ollaan huolissaan elintason perässä kulkevista henkilöistä. Kyllähän maahanmuuttovirastossa tarkkaan tutukitaan ketkä tarvitsee suojaa, muut laitetaan paluukoneeseen. Halla-Aho sanoi kiintiöpakolaisia koskevan asian vaalikeskustelun aikoihin kun siitä mielipiteitä kysyttiin.
Perussuomalaisten omima "ainoan suomalaisten puolta pitävän puolueen" korostaminen on pelkkää populismia, kannatuksen kalastelua ja hämäystä.

Kaarlo Kunnari
Vastaus kommenttiin #90

Raija, et tiedä mitä väitit. Kiintiöpakolaiset eivät ole millekkään puolueelle ongelma. Elintasopakolaiset taas ovat ja se että väität ettei kukaan suomalainen ole joutunut tarvitsemastaan avusta luopumaan maahanmuutajien vuoksi ei pidä paikkaansa. En ole persu, mutta minun hoitoni ainakin on tehty niin huonosti että jouduin pakottavasta syytä (hengissäpysyminen) siirtymään yksityisen lääkärin potilaaksi. Meitä on paljon, jotka henkensä säilyttämiseksi olemme pakotettuja siihen. Yhteiskunnan hoito kun on suunnattu mamuille ja mulle eläteille. Tiedoksi ellet tiedä, että yksityinen hoito laitos- ja tutkimuskustannuksineen on noin 5-10 kertaa kalliimpaa kuin julkinen. Jos kuulut poliittiseen elittiin se ei tietenkään sinua koske, olethan yhteiskunnan elätti.

Raija Lempiäinen
Vastaus kommenttiin #105

Julkisen terveyden-/sairaanhoidon huono tilanne ei ole maahanmuuttajien vika, näkisin ,että sitä on oikeistovoimin ajettu alas jo liian pitkään, toivottavasti Rinteen hallitus alkaa palauttaa tarvittavat voimavarat julkisensektorin palveluihin. Rahaa ja henkilökuntaa lisää. Itse käytän julkista, omalla asuinkunnallani homma toimii, en kuulu poliittiseen eliitiin vaan olen ilmeisesti tarkoittamasi elätti = pieneläkeläinen.

Jukka Mikkola
Vastaus kommenttiin #108

Edesmenneellä isälläni oli sanonta ”herra on herra helvetissäkin.” Tällä hän tarkoitti sitä, että huonojen aikojen tullessa varakkaat kyllä pärjäävät, mutta eivät varattomat.

Troikan (EU, EKP, IMF) tulo Kreikkaan aiheutti yhteiskuntaan suuria muutoksia ja on puhuttu jopa 30 %:n elintason laskusta tavallisten ihmisten keskuudessa. Huonon ajan tullessa tavallinen ihminen on ensimmäisenä ”etulinjassa” sitä vastaan ottamassa. Pieneläkeläiset kuuluvat tähän ryhmään. Lempiäisen on hyvä katsoa peiliin.

Mitä enemmän täällä on elintasopakolaisia syömässä ”kuormasta”, sitä nopeammin ”etulinja” on edessä. Pääkaupunkiseudulla niitä tuntuu riittävän ainakin katukuvasta päätellen.

Valtio ei voi velkaantua loputtomiin se on selvä asia. Siitä pitävät kansainväliset luottoluokittajat kyllä huolen.
Nyt ollaan jo tilanteessa, jossa tavallisen kansalaisen välittömien ja välillisten verojen korkea veroaste on jäänyt pysyväksi ja se ei siitä muuksi muutu. Siihen ei pystytä vaikuttamaan enää muutoin kuin poliitikkojen kosmeettisilla tempuilla, joilla kalastellaan omaa kannatusta pääsyssä ”vihreälle oksalle.”

Esko Riikonen

Moni demarikin jakaa perussuomalaisten arvomaailman, vaikka eivät äänestä perussuomalaisia. Esim turvapaikkapolitiikasta ja ilmastonmuutoksesta. Ja jonain päivänä hän äänestää perussuomalaisia. Muista puolueistahan ne uudet kannattajat tulevat. Sinulle ovat varmaan luopioita.

Mark Andersson

Sehän se persujen ongelma on ollut ihan alusta lähtien: he ihan vakavissaan kuvittelevat olevansa kansa, jopa joskus vain 5% kannatuksellaankin.

Puolueen englanninkielinen nimi on The Finns eli suomalaiset, mikä kruunaa tuon harhauskon.

Katsoisin persuuden enemmän uskonnoksi kuin puolueeksi.

Veikko Savolainen

"- Miksi en voi olla suomalainen?" kysyy fiksuna pidetty Husu Hussein Uuden Suomen otsikossa. Vajavaisesta kielitaidostakohan tuo epäjohdonmukainen kysymys johtunee vai ihan vaan väärinkäsityksestä?

Kuka kertoisi mudane Husseinille tämän hänen äidinkielellään eli af somaali: "finish" ei voi olla "soomaali" eikä "soomaali" voi olla "finish". Suomalaisesta ei voi tulla somalia eikä somalista voi tulla suomalaista. Sinä Husu voit sanoa olevasi "reer helsinki" eli helsinkiläinen koska asut Helsingissä, mutta Suomen kansalaisuus ei tee sinusta kansallisuudeltasi suomalaista eli "finish", vaan olet "soomaali" eli somali. Jos siis suomalainen muuttaa Mogadishuun ja saa Somalian kansalaisuuden, ei hänestä tule somalia, vaan hän pysyy suomalaisena loppuikänsä. - Ks Kielitoimiston ohje: Kansallisuus ja kansalaisuus: Somali vai somalialainen http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/583

Seppo Simonen

Meidän järjestelmässä on perustuslakivalokunta jonka jäsenet on parlamentaalisesti valittu siten kulloisella enemmistöhallituksella on jäsen enemmistö.
Ongelmana on että valiokunnan puheenjohtajuus voi olla opposition edustajalla joka puheejohtajan ominaisuudessa käyttää epädemokraattisesti valtaa syrjäyttäen valiokunnan enemmistön,
Tämä ongelma havaittiin viime hallituskaudella oikeastaan myös sosiaali ja terveysvaliokunnan oli sama ongelma.

Esko Riikonen

Palaan asiaan. Netistä on aika vaikea selvittää Husun työpaikkoja, ei oikein löydy. Radiossa on ollut erään toisen ulkomaalaistaustaisen kanssa aikoinaan jotain ohjelmaa tekemässä. Hänen vaalisivuillaan ei puhuta mitään työnteosta ja hänen työkokemuksesta. On vain paljon vaatimuksia moneen suuntaan.
Varmaan pitäisi itse kertoa.

Pentti Westerholm

Husu haukku suomalaisia rasisteiksi etenkin PerusS ,sia Varmasti tästä joukosta niitäkin löytyy.Mitä ne ihmiset ovat Somaliassa jotka katkaisevat vääräuskoisilta pään ja tappavat omia kansalaisia.Näin käy myös valkoihoisille turisteille jos ei osaa suojautua riittävästi.Husukin saisi olla hyvillään Suomessa on vain rasismia.On kaverilla otsaa väittää suomalaisia rasteiksi.Ilmeisesti on täysin ymmärtämätön suomalaisten ajatusmaailmasta. "Ei haukku haavaa tee jos ei vihainen koira purra saa."

Panu Saarela

Kannatuksen mahdollinen kasvu kertoo puolueen mahdollisesta hyvinvoinnista, ei kannattajien; sekoitat puurot ja vellit.

Persut ovat Suomen pahimpia ruikuttajia: kaikki Suomessa on päin p**settä. Itsenäisyys on mennyt, mamut vievät rahamme, islamisaatio uhkaa, väestönvaihto on tapahtumassa, media valehtelee, kantasuomalaisia heteroja sorretaan.

Asuinmaan vaihto voisi hyvinkin olla harkinnanarvoinen vaihtoehto.

Kai Niemeläinen

”On sosiaaliturvan päälle oksentamista ja meidän suomalaisten aliarviointia, että kehtaat tulla tänne puremaan ruokkivaa kättä”, sanoi Tapiolinna Husseinille.

Hussein ei ole purrut sosiaaliturvaa antanutta kättä moittiessaan Perussuomalaiset rp:tä ja sen kannattajia rasistiseksi. Ensinnäkin Husu on veronmaksaja siinä missä Tapiolinnakin. Toisekseen ei Tapiolinna tai hänen puolueensa olisi antanut ulkomaalaista alkuperää oleville suomalaisille sosiaaliturvaa, ehkäpä juuri nimenomaan tuon kiistanalaisena esitetyn rasistisuuden perusteella. Persukirjoituksissahan useasti toistetaan, että ulkomaalaiset saavat perusteetonta etuutta eläessään Suomessa. Miten tuota sosiaaliturvaa voidaan väittää perusteettomaksi, jos samaa turvaa maksetaan jokaiselle etniselle suomalaisellekin?

Petri Suomi

Olen asunut minareetin varjossa vuosia, mutta ei se minusta muslimia tehnyt. Perusuomalaisten kortti on islamilaisuudella pelottelu. Toinen EU kortti ja kolmas ...
Tämä korttipeli on aivan turhaa ajan haaskausta ja muurien rakentelua, joka vain sulkee ovet, kuten olette havainneet. Mutta siitäkin piti nostaa äläkkä. He keillä on valtaa ja voimaa käyttivät sitä ja ninhän se aina on ollut. Saitte kokea pienen palan siitä miltä tuntuu kun mielipiteiden vuoksi lyödään ovi päin naamaa.

Petri Suomi

Perussuomalaisten kannatus puhelinkyselynä 20% joka tarkoittaa, että 80% ei teitä kannatta eikä teidän politiikkaanne, eikä teidän tässäkin ketjussa olevia voimakkaasti liioiteltuja juttuja, joissa ei kaikissa ole mitään tekemistä totuuden kanssa.
Kannattaisi keskittyä hieman laajempiin kokonaisuuksiin, kuin yhden ihmisen mielipiteisiin. Niitä on Suomessa yli 5.5 miljoonaa erilaista. Eli, todella vähän ja riitelemällä joka pikkuasiasta mikään isokaan asia ei etene yhtään mihinkään.

Tero Airimaa

Toivoisin, että näissä keskusteluosioissa eivät aina ääripäät huutelisi toisilleen, vaan pyrittäisiin rakentamaan yhdessä kestävää kehitystä. Yksi puolue ei siihen yksinään kykene, joten muihinkin puolueisiin tarvittaisiin sellainen puheenjohtaja, joka ymmärtää asioiden syy- / seuraussuhteet ja omaa jonkinlaisen käsityksen rahasta.

Kauko Aalto

Husun tarkoittama rasismista vapaa Suomi on islamilainen ihannevaltio, onhan hän itse sanonut, että Suomi on maailman islamistisin valtio. Mies ei kuitenkaan ymmärrä tosiasiaa, että Suomen kaltaista ihannevaltiota ei voi, eikä koskaan voida perustaa muslimien hallitsemaan yhteiskuntaan. Rasismin hän poistaisi, kieltämällä perussuomaisen puolueen, koska eihän hänen katsantokantansa mukaan rasisteja muualla esiinny. Entä sen jälkeen? Mikä on seuraava rasistinen puolue? Mieshän on ilmiselvä teokratiaan johtavan järjestelmän lipunkantaja. Luulisin, että tämä tuuliviiri liittyisi perussuomalaisiin, jos he takaisivat hänelle puolueen kannattajana eduskuntapaikan. Husulla tuskin on aavistustakaan mitä rasismi tai islam tarkoittaa, puhumattakaan demokratiasta.

Petri Suomi

Joka maassa kohtaa rasismia, jos on erilainen. Eikä tarvitse mennä mihinkään äkkiväärien maahan. Espanjassakin kohtasin aluksi jonkinasteista syrjintää, koska en osannut kunnolla kieltä ja vastaan sattuin juuri se joukkueen hölmö, jonka mielestä olen väärässä maassa kyselemässä, miksi kotiini ei ole vieläkään asennettu nettiyhteyttä. Kun otin espanjalaisen naapurini mukaan, niin se nettiyhteys asennettiin saman päivänä. Se vaati vain sen, että naapurini piti minun puoliani ja vaati esimiestä paikalle selittämään mistä viivyttely johtuu. Lukuiia muitakin pikku juttuja, jotka taatusti johtui siitä, että ne yksittäiset henkilöt eivät pitäneet iitä, että asun siellä.
Ongelmat sentään väheni, kun opin kieltä ja maan tavat. Mikään pikkuporukka ei käkenyt muuttamaan yhtään mihinkään, kun halusin homman hoituvan tai kyselin mikä mättää. Keti muutaman vuoden tajuta, että siellä sanonta heti ja huomenna ei tarkoita yhtään mitään ja siihen manjana meininki ärsytti aluksi minua ja minä hätäilijänä heitä.

Petri Suomi

Perussuomalaiset ovat puoluemittauskessa 20% puolue. Mikä ei korreloi vaalipäivän tilannetta suoraan. Vaalipäivä ratkaisee, ei milipidekysely.
Millä ihmeen oikeudella he ovat alkaneet toimimaan Suojelupoliisin valtuuksin ja etsimään eri miltä olevien suhteen heille muita maita missä asua. Näyttäisi mopo sutivan ja keulivan yhtäaikaa tässä "hirmuisessa" nosteessa. Ai niin, Presidentti Trumpiltahan tuo sama kommentti kuutiin.
Toisaalta Husu Hussein voisi myös olla leimaamatta kaikkia Perussuomalaisia, sillä tunnen ainakin yhden PS vaikuttajan, jolle ei mahanmuutto ole ongelma, koska hänkin on asunut minun laillani mamuna itsekin maailmalla. On saanut osansa tosiasioista, että kaikki me olemme erilisia vaikka olisimme kuinka pitkälle taaksepäin Suomessa syntyneiden jälkeläisiä.
Eihän me tykätä edes toisistamme ja lähes joka päivä uutisoidaan, kuinka taas on löytynyt perussuomalainen (ei siis puolueen edustaja) pistetty kylmäksi, kun naama ei miellytä, tai jonkun muun mitättömän syyn vuoksi.

Petri Suomi

Etkä omassa kommentissasi näe mitään outoa? Kaikki suvakkipuolueet haltioissaan. Olet kirjoituksessasi täsmälleen samanlainen kuin Hussein. Kun et ole samassa laulukuorossa kanssani et ole mitään ja aina väärässä. Kuinka mahtavaa onkaan olla suomalainen.

Hannele Salmela

Onneksi on vielä se 80% järkeviä, omilla aivoillaan ajattelevia, "rasismi-uskontoon" lipsahtamattomia, uusia/vieraita asioita/ihmisiä pelkäämättömiä, sairaisiin ennakkoluuloihin tipahtamattomia suomalaisia!!! Kiitos heille siitä, ettei tarvitse kaikkien suomalaisten puolesta hävetä.
Arto Heikinaro, laitatko linkin, mistä sait tämän kirjoittamasi "faktan":

"Haittamaahanmuutto eli matut eivät ole pakolaisia. Heitä voi kutsua lähinnä elintasopakolaisiksi ja noin 96% on nuoria miehiä."

Ari Ohvo

Monessa tapauksessa vaihtoehto sosiaaliturvalle on rikollisuus. Somaliassa ei taida olla kunnollista sosiaaliturvajärjestelmää, mutta maassa on merirosvoja. Kaikille ei vaan löydy töitä. Suomessa maahanmuutajille tarjoutuu mahdollisuus kouluttautua ja saada työtä. Jos sosiaaliturva poistetaan lisääntyy rikollisuus ja huumeidenkäyttö ja kansan koulutustaso laskee nopeasti. Suomi muuttuu Somaliaksi ilman apua valtiolta.

Esko Riikonen

Minusta meillä ei ole mitään velvollisuutta elättää tänne jollain tavalla tulleita maahanmuuttajia. Kaikki ne, jotka hakevat turvapaikkaa ja sanovat olevansa pakolaisia, eivät sitä ole. Ja heidät pitää palauttaa takaisin kotiin. Oikeaa pakolaista meidän pitää auttaa.
Ei Suomen sosiaaliturvaa ole tarkoitettu jaettavaksi kaikille halukkaille. Ei ole sellaista ihmisarvoa ja ihmisoikeutta, joka sen mahdollistaa.
Ne koulutusmahdollisuudet kuuluvat vain oikeille pakolaisille.

Minä ymmärrän hyvin sen, että jotkut hermostuvat siitä, kun yhteisestä kuormasta halutaan syödä, vaikka siihen kuormaan ei ole mitään annettu. Ainakun jotain jaettavaa havaitaan olevan, niin ottajia riittää. Euron arvoiset ämpäritkin käyvät hyvin kaupaksi, kun niitä ilmaiseksi jaetaa. Jaksetaan tuntikaupalla odottaa.

Esko Riikonen

Mistä johtuu, että on maita, joissa ei mikään toimi, ei ole edes toimivaa yhteiskunta ja jonkinmoista hallintoa. Mikä ihme meillä on tapahtunut, kun maata on kyetty viimeisen sadan vuoden aika rakentamaan ja kehittämään. Eikö tätä viisautta voisi viedä maailmalle, niin kaikilla olisi parempi olla.

Arvi Hagelin

Miksi ylen toimitus tylyttää joka jumalan asiaohjelmassa suomalaisia kutsumalla kommentaattoreiksi ja asiantuntijoiksi maahantulleita arabeja? Noiden katsomisesta suomalaisten pitää maksaa yleveroa. Suomessa on omia vähemmistöjä, mutta ylen toimesta ne halutaan eliminoida.

Markku Palonen

USA:ssa tehtiin koe 2:lla peipposella.Toinen oli otettu kiinni pohjoisessa ja toinen etelässä.
Häkkiin laitettiin pätkä lautaa,johon porattiin reikä ja reijän päälle lasilevy.Levyn alle laitettiin siemeniä.
Etelän peippo laitettiin häkkiin ja se alkoi ahkerasti nokkimaan lasilevyä ,mutta ei saanut lasin alla näkyviä siemeniä.
Myös pohjoisen peippo laitettiin häkkiin .Se nokkasi lasilevyä kerran ja pari,viskasi lasin syrjään ja söi siemenet.
Pohjoinen ilmasto asettaa asujalleen vaatimuksia joita ei etelän puolella tarvita,Ennakointi kesällä työtä tehden ja varautuminen pitkään pimeään talveen.Tekninen ajattelukyky auttaa siinä, sekä oivallukset.

Marjatta Marttila

TAAS kerran ihmettelen tätä huikeata keskustelua, jossa näyttää menneen puurot ja vellit sekaisin.
Husu EI ole SUOMALAINEN, vaan ulkomaalaistaustainen SUOMEN KANSALAINEN, jolla on MYÖS entisen kotimaansa passi. Eli hänellä on kaksoiskansalaisuus, mikäli tiedot pitävät paikkansa.