Keskiviikko 21.8.2019

Henna Virkkunen Pointissa: ”Viktor Orbán tietää mistä on kyse – tämä koskee kaikkia EU:n jäseniä ja parlamentti hyväksyi sen jo”

Luotu: 
1.8.2019 13:51
  • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent
    Kuva
    Henna Virkkunen.
|

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok) huomautti tänään, että koko EU-parlamentti on jo hyväksynyt sen, että EU-rahoitus sidotaan jatkossa oikeusvaltioperiaatteeseen. Virkkunen otti asian esiin Pointti-kaupunkifestivaalilla Ylen europarlamentaarikkokeskustelussa.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari kommentoi aiemmin Unkari-keskustelua, että hänen mielestään EU-rahoja ”ei voi mielivaltaisesti leikata vain joltain”, vaan silloin tulisi leikata myös muun muassa Puolalta ja Romanialta.

Näin juuri EU onkin tekemässä, kuten Virkkunen tänään torstaina huomautti.

Unkari-kohu alkoi, kun Unkarista alkoi kuulua Suomi-kriittisiä kannanottoja. Pääministeri Viktor Orbán on myös suoraan hyökännyt Suomea vastaan. Syynä tähän on se, että Suomi nostaa oikeusvaltioasiat vahvasti esille EU-puheenjohtajuuskautensa aikana. LUE LISÄÄ: Tutkijan havainto Viktor Orbánin Suomi-ryöpytyksestä: ”Hyvin tietoinen provokaatio”

”Viktor Orban tietää erinomaisen hyvin, mistä on kyse, ja hän pyrkii tällä kääntämään huomion pois Unkarin ongelmista, että hän syyttelee Suomea. Mutta itse asiassa tämä asia, jota Suomi pitää nyt esillä, on meneillään oleva prosessi. Yli vuosi sitten komissio teki jo ehdotuksen, että jatkossa EU-maiden rahoitus sidotaaan oikeusvaltioperiaatteeseen, ja me EU-parlamentissa ollaan se jo hyväksytty viime talvena. Ja nyt jäsenmaiden pitäisi hyväksyä osaltaan tämä lainsäädäntö, että se tulisi voimaan. Mutta keväällä lainsäädäntöä ei lainkaan edistetty, kun Romania oli puheenjohtajamaa, ja nyt Suomi on lähtenyt sitä vahvasti edistämään niin kuin sen kuuluukin puheenjohtajamaana. Se ei ole mikään Unkariin suuntautuva asia, vaan se koskee kaikkia EU-jäsenmaita. Eli kaikkien osalta sidotaan oikeusvaltioperiaatteeseen jatkossa rahoitus ja se on tärkeä, hyvä asia. Ja on hienoa, että Suomi puheenjohtajamaana on nostanut sen vahvasti esiin, koska tähän asti parlamentti ja komissio ovat pitäneet tätä asiaa esillä, mutta jäsenmaat ovat vähän istuneet aidalla, ne eivät ole ottaneet kantaa. Nyt kaikkien jäsenmaiden pitää ottaa tähän kantaa”, Virkkunen sanoi.

”On kestämätöntä, että on jäsenmaita, jotka viis piittaavat meidän yhteisistä perusarvioista mutta ne nostavat merkittäviä määriä EU-tukia. Eihän kansalaiset tämmöistä voi hyväksyä Suomessa eikä muuallakaan. Se rapauttaa meidän koko yhteisöä”, Virkkunen sanoi.

LUE MYÖS: Laura Huhtasaari tapaus Unkarista: ”Venäjä on erittäin tyytyväinen, jos Suomi suututtaa Naton jäsenen”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Veistos

Unioni ei tule missään nimessä leikkaamaan Unkarin tai Puolan tukia. Syy sillä on yksinkertainen: suurilla eurooppalaisilla kv-yrityksillä, kuten Saksan autoteollisuus, teknologiateollisuuden yritykset Nokia, Ericsson jne. on merkittävissä määrin tuotantoa ja tuotekehitystä keskitettynä Unkariin ja Puolaan. Siinä on juuri se syy miksi näille maille niitä tukia on niin avok'tisesti maksettu, siis jotta eurooppalaiset yritykset saisivat niistä edullista totantoa ja R&D osaamista.

Jos Visegrad maiden taloutta lähdetään horjuttamaan leikkaamalla niiden EU-tukia, näkyy se välittömästi myös eurooppalaisten yritysten taseissa. EU ei voi lähteä keikuttamaan venettä tilanteessa, jossa Eurooppa on jo muutenkin ajautumassa kohti taantumaa. Järki käteen!!!

Räksyttää voi aina julkisuudessa, mutta konkreettiset teot on sitten jo toinen juttu.

Jaakko Hakala

Tämähän oli tiedossa, mutta nämä älämölöt eivät sitä ymmärtäneet. Tuppurainen tekee vain sen mitä oli aikaisemmin päätetty, eikä hän ole uhonnut yhtään mitään. Asia on vain persujen vaikea ymmärtää, jos se nyt jollekkin tuli yllätyksenä. Täytyy kerrankin antaa tunnustus kokoomuksen edustajalle, toki tätähän minä muutama päivä sitten peräänkuulutin, missä kokoomus on.

Raimo Laine

Mitähän ne EU-perusarvot ovat kun niitä harvemmin noudatetaan. Vrt. mm. taloussäännöt ja kiintiöpakolaiset.
Mitä ovat sitten perusoikeudet, jotka maat yleensä määrittelevät omassa perustuslaissaan ? Suomi vielä noudattaa kuuliaisesti sodan voittaneiden valtioiden yli 60 v vanhoja säädöksiä.
Taas pitäisi totella ja toimia maiden itsenäisyyttä ja demokratiaa halveksuen.

Jaakko Hakala

Juuri Rinne totesi uutisissa, että Eu johtajat ovat päättäneet, ettei Unkarille anneta periksi mikäli Unkari ei noudata EU:n arvoja, niin nettomaksajat eivät maksa kaikkia osuuksia ja näin Unkarin saama rahamäärä pienenee automaattisesti. LOISTAVAA nököjään selkärankaa löytyy.

Raimo Laine

Eli nettomaksajat kieltäytyvät maksamasta EU:n määräämiä maksuja. Loistavaa, koska silloinhan myös heiltä tulee poistaa kaikki EU-tuet. Rahaa säästyy mielettömästi ja Brexit-kulut tulevat jo näin kompensoitua.

Kaarlo Kunnari

Joko vihdoinkin Suomeen perustetaan perustuslakituomioistuin johon määrätyt tuomarit ovat ainakin virkakautensa riippumattomia kulloisestakin poliittisesta voimasuhteesta. Meillä ei ole lainsäädännössä nyt poliittisesta ohjauksesta riippumatonta oikeusvalvontaa eli on vain perustulakivaliokunta. Valitettavasti ja tietenkin tämäkin sensuroidaan, koska emme elä oikeusvaltiossa. Muutama tällainen kommentti on jo sensuroitu.

Jukka Mikkola

Tässä maassa pitivät valtaa ensin tanskalaiset, sitten ruotsalaiset, sitten venäläiset, nyt suomalaiset ja nyt valta on luisumassa kaiken aikaa Brysseliin. Siinä on ollut ”opportunisti-apulaisia” ihan omasta takaa. Kansojen itsemääräämisoikeutta ollaan rajoittamassa Brysselissä. Siihen on valjastettu nyt ”oikeusvaltioperiaate.”

1990-luvun laman uhrit ovat tutustuneet tähän ”oikeusvaltioperiaatteeseen” ja moni ei ole vieläkään saanut oikeutta kokemilleen vääryyksille ja ei tule niitä koskaan saamaan.

Suomalaiset olivat ennen vanhaan viisasta kansaa ja siitä ovat osoituksena kansanviisaudet. Yksi kuuluu ”joka kuritta kasvaa se kunniatta kuolee.” Käsitykseni mukaan tämä kansanviisaus on myös sovellettavissa kansakuntiin. Demokraattisilla vaaleilla valittujen Unkarin ja Puolan asiat eivät kuulu suomalaisille. Omassa maassa on ihan riittävästi tekemistä varsinkin kun ”kansanvaihtovuodet” ovat näyttäneet alkaneen ainakin pääkaupunkiseudulla.

Raija Lempiäinen

Perussuomalaiset siis kritiikittä hyväksyvät Orbanin korruptoituneen hallinon ja EU avustusten jakamisen hänen lähipiirilleen!
Suomi ei ole Euroopassa ainoa maa jossa ei ole perustuslakituomioistuinta, emme sitä tarvitsekkaan, Orbanin vallan alla oleva istuin ei toimi oikeudenmukaisesti eikä tasa-arvoisesti , on puoluediktatuurin alainen. Toisin on meillä perustulakivakiokunnassa, monipuolueedustus ja hyvä niin. Persut puolustaa Unkaria koska haluavat Suomeenkin saman diktatuurin, siis persujen hallinnan. Sitten muut (kaikki) vaiennetaan. Elikä nujertaa oikeusvaltion.

Rauno Kujala

Oikeussvaltioperiaate...mikä vitsi. Suomessa vallan kolmijako-oppi on tuhottu, perustuslakia ei noudateta yms....kehtaavat puhua oikeusvaltiosta. Orbanin heitto osui herkkään kohtaan ja koira älähti....mutta mikäänhän ei ikuista ole, ei Luojan kiitos edes Eu. Tämä saatanallinen sotku tullaan kyllä perkaamaan Koiviston konklaavista alkaen..