Torstai 22.8.2019

Pekka Haavisto al-Holin leirin tilanteesta: Suomi viestitti kurdeille, että Suomen kansalaisilla on oikeus palata

Luotu: 
2.8.2019 14:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Pekka Haavisto.
|

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) mukaan Suomi odottaa Syyriassa sijaitsevaa al-Holin leiriä hallinnoivien kurdien päätöksiä leirillä olevien ulkomaalaisten kohtalosta. Haaviston mukaan Suomi on viestittänyt kurdeille, että Suomen kansalaisilla on oikeus palata kotimaahansa ja kurdit ovat kiittäneet tiedosta.

Haavisto kertoo Kauppalehden ja Uuden Suomen "Aamiainen Jari Korkin kanssa" -videohaastattelussa, että tarvittavat matkustusasiakirjat voidaan kirjoittaa esimerkiksi 300 kilometrin päässä leiriltä sijaitsevassa Irakin Erbilissä, jos leirillä olevat Suomen kansalaiset sinne jotenkin pääsevät. Kotimatkansa leiriläiset maksaisivat sen jälkeen itse. Katso video jutun lopusta.

Haaviston haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan Kauppalehden ja Uuden Suomen verkkosivuilla lauantaina 3.8.

LUE MYÖS: Ben Zyskowicz: ”Isis-aikuisia ei pidä auttaa Suomeen – pienet lapset pelastettava riippumatta huoltajan kannasta”

 

 

 

 

 

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Ongelma on kyllä paljon pahempi, kuin Sinä kaikessa naiviudessasi ymmärrätkään. Vetoaminen lasten oikeuksiin tietenkin tuntuu ylevältä ajatukselta, muttei se sisällä mitään vastuunkantoa mistään ikävistä asioista.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #12

Eikä hän valitettavasti ole edes ainoa näillä kommenttiketjuilla. Ainoa nainen kuitenkin noin lujassa persufobiassa. Helposti löytyy 5 yhtä fobista punaista ja vihreää mieskommentoijaakin. Paraimmalla/pahimmalla jopa punainen paita!

anita frisk

Mikä Suomen viranomainen tuolla Erbilissä on antamassa matkustusasiakirjoja eli passeja kotimatkaa varten? Naisilla ja Suomessa syntyneillä lapsilla/nuorilla on täytynyt olla passi heidän lähtiessään kalifaattiin, joten heidät voidaan Erbilissä tunnistaa sormenjäljistä. Mutta kalifaatissa syntyneiden lasten osalta täytyy luottaa vain äitien sanaan, mikäli dna-testejä ei tehdä. Lasten kansalaisuuskaan ei välttämättä ole selvä.

Eikö tämä kysymys kuulu enemmänkin sisä- kuin ulkoministeriön tontille?

Aki Korhonen

Pekka, Maria ja Antti haluvat siis isistaistelijat suomeen, kutsu on kuin juhan talokutsu ja suomen kansan turvallisuudella ei ole väliä kun sokea hölmöys on se viisas mies tämä Pekka oikein ylioppilaskin.
Kukaan näistä ei ota vastuuta tulevista terroriteoista, Turun terroriiskussa tapettiin suomalaisia ja eräs Sdp mies kertoi mediassa että irtisanoo jokaisen facebook kaverinsa joka kutsuu tekoa terroriteoksi eli tämä on punavihreää unelmaa. Hävetkää Raijat ja Pekat ja Antit ja Mariat.

Timo Hietanen

Keitä nämä Isis-vaimot ovat ? Tavallisia suomalaisiako, Virtasia ja Järvisiäkö ?
Vai maahanmuuttajia, kiintiöpakolaisia islamilaisista maista. "Kotoutettuja" ja
suomenkielen ja -tavat sisäistäneitä, länsimaisia arvoja kunnioittavia.. Veron-
maksajan pussista vuosikaudet elätettyjä mutta länttä vastaan taistelevan
terroristijärjestön jäseniä, joille synnyttivät uusia sotureita riveistä poistuneita
paikkaamaan ? Suomen kansalaisuuden saa aivan liian helposti - antaa vain
ajan kulua, ei oikeastaan ole velvoitteita edes kielen oppimiseen. Sinisilmä
hölmölandian kirkkainta kärkeä kaiken muun haittamuuton yhtenä osana.

Tapio Mäkeläinen

Onko Rinne ollut jossain kooman backslash tilassa kun sekä sisä-että ulkoministerin postit meni vihreille.
Heillä ei ole käsitettä isänmaa , jota pitää suojella. Heille universaalit arvokyhäelmät sivuuttaa kaiken. Hirveä tilanne. Miten Ohisalo olisi toiminut Turun tilanteessa?

Joni Hiltunen

Veikkaanpa, että kun näiden "suomalaisperheiden" (tottakai myös isät ja kaikki muutkin puolisot löydetään yhdistettäviksi perheisiin) avustuksella tai ansiosta sitten kakka lentää täällä oikein kunnolla tuulettimeen, niin tämän herran selitys lienee taas sama, kuin Carunankin kanssa:
"Meillä oli väärä arvio..."

Janne Mäkinen

Ei kannata valittaa, kansa on itse valinnut päättäjänsä joten tyydytään vain seuraamaan kun Suomi ajetaan rappiolle avokätisten ja avosylisten poliitikkojen toimesta. Heidän itsensä ei tarvitse kuitenkaan kärsiä lähiöissä ja ostoskeskuksissa turhautuneina riehuvista ulkomaalaisista, riittää että he istuessaan Audin takapenkillä vain toteavat taas kerran tehneensä omasta mielestään hyviä päätöksiä. Hyvä (entinen) Suomi!