Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Maanantai 26.8.2019

Nyt tuli päätös: Husu Husseinin kohutviitistä ei aloiteta esitutkintaa

Luotu: 
6.8.2019 14:31
Päivitetty: 
6.8.2019 14:59
  • Kuva: Pasi Liesimaa / Alma Media arkisto
    Kuva
    Abdirahim ”Husu” Husseinin (sd) on kaupunginvaltuutettu Helsingissä.
|

Helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Abdirahim ”Husu” Husseinin (sd) kannanotto perussuomalaisista ei anna aihetta esitutkinnan aloittamiselle, kerrotaan Helsingin poliisista Uudelle Suomelle.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta, joten esitutkintaa ei aloiteta. Asiasta on tehty päätös tänään.

Husseinin tviitistä nousi kohu pari viikkoa sitten. Hän tviittasi olevansa sitä mieltä, että kaikki perussuomalaiset ja puolueen äänestäjät sekä kannattajat ovat rasisteja.

LUE MYÖS: Näkökulma: Suomessa on paljon rasismia ja perussuomalaisissa tutkitusti eniten rasisteja

Päätöksen mukaan asiassa ei ole syytä epäillä kiihottamista kansanryhmää vastaan, kunnianloukkausta eikä mitään muutakaan rikosta.

Tutkinnanjohtaja perustelee tiedotteessa päätöstään sillä, että puolue, puoleen äänestäjät tai puolueen kannattajat eivät muodosta sellaista ryhmää, joka vakaumuksen tai minkään muunkaan perusteen nojalla nauttisi kiihottamisrikossäännöksen tarjoamaa suojaa. Tviitit eivät kohdistu tunnistettavaan ja rajattuun ihmisryhmään, joten asiassa ei ole syytä epäillä myöskään kunnianloukkausta.

Helsingin poliisi kertoo saaneensa heinäkuussa useita tutkintapyyntöjä helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun 18.–19. heinäkuuta julkaisemista tviiteistä.

LUE LISÄÄ: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

Nurmijärveläinen kaupunginvaltuutettu, perussuomalaisten Maiju Tapiolinna kertoi blogissaan vieneensä asian poliisin tutkittavaksi.

”Pitkään olen kuunnellut eri henkilöiltä ja tahoilta rasistisyytöksiä pelkästään puoluekantani vuoksi. Olen jättänyt moiset huutelijat omaan arvoonsa. Valitettavasti Husu Husseinin rasistisyytös kaikkia perussuomalaisia ja heidän äänestäjiään kohtaan sai aikaan muutaman illan harkinnan ja sen pohjalta tutkintapyynnön poliisille”, Tapiolinna kirjoitti blogissaan.

LUE LISÄÄ: Perussuomalainen kehotti aamu-tv:ssä Husu Husseinia miettimään, olisiko Somalia parempi asuinpaikka ja syytti ”sosiaaliturvan päälle oksentamisesta” – Hussein: ”Miksi en voi olla suomalainen?”

Tviitti kuohutti perussuomalaisissa ja myös pääministeri Antti Rinne (sd) tuomitsi kannanoton.

”En missään olosuhteissa keneltäkään halua kuulla sellaista, että ihmisiä arvioidaan äänestyskäyttäytymisen perusteella tai ylipäätään, että perusteetta ja tietämättä leimataan mihinkään suuntaan. Minusta meidän poliittinen kielenkäyttö ei kaipaa tällaista”, Rinne sanoi Iltalehdelle.

LUE LISÄÄ: IL: Antti Rinne tuomitsee Husu Husseinin tviitin perussuomalaisista – ”En halua kuulla sellaista keneltäkään”

Juttua päivitetty klo 14.59 poliisin tiedotteella.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Maiju Tapiolinna
Maiju Tapiolinna
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kauko Aalto
Vastaus kommenttiin #31

”Turha selittää, että oikeuslaitos muka syrjisi persuja tai suosisi maahanmuuttajia.” Ei oikeuslaitos välttämättä suosi maahanmuuttajia – tätä on kyllä sangen vaikea todistaa – mutta muslimeja se suosii virheellisen uskonnonvapauskäsitteen johdosta. Tämä asian käsittelemättä jättäminen merkitsee Husun tasoiselle ajattelijalle yksinomaan oman typerän mielipiteen oikeutusta, sekä käsitystä ettei muslimi koskaan voi olla väärässä {he ovat itse näin sanoneet}.

Saku-Miska Rentola

Tiedä sitten, trollaako Ritala, kun kiihottaminen kansanryhmää vastaan -rikospykälä kuuluu: "Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin..."
Ja sana tieto käsittää myös totuuden eli tosiasian, faktan.

Rauno Kujala

Huhhuh...eli tästä päivästä alkaen on täysin luvallista, laillista ja ok alkaa haukkumaan. Nythän tämä käytännössä aloittaa sodan, henkisen sellaisen ainakin. Yhden puolueen kaikki kannattajat, äänestäjistä vajaa 20 % on nimitetty rasisteiksi....jotta yhdenvertaisuusperiaate toteutuu, on milelenkiintoista seurata mitä nimityksiä tulee muiden puolueiden äänestäjistä...luvallisesti.

Rauno Kujala

...unohtui vielä sanoa, nythän perustuslailliset oikeudet on poljettu suohon osalla suomalaisista....on aivan turha tulla kitisemään, että Suomi on oikeusvaltio, missä perustuslaki ja demokratia, tasa-arvon kera toteutuu. Unkarin Orban oli täysin oikeassa puhuessaan Suomen oikeuslaitoksesta.

Raija Lempiäinen

Orbanhan onkin oikea mies tuomitsemaan toisen maan oikeuslaitosta ja ihmisoikeuksia, Kujala uhriutuu oikein voimalla.
Siinähän kävi niin kuin "peruspersu" Soini julisti, sitä saa mitä tilaa. Persuthan jatkuvasti kehuvat Vihreitä ,Vasemmistoliittoa ja SDP:tä, vai kehuvatko, mietihän vähän mitä persuilijat esimerkiksi Antti Rinteestä kirjoittavat, ja se kohdistuu suoraan yksilöön. Turha kitistä!

Rauno Kujala

Jaa, että minä uhriudun, kun tuon kirjoituksessani selville, mitä on tapahtunut. Näemmä edustat näitä, joilla on parempi totuus...se ainoa. Orban todellakin on oikea mies puolustamaan omaa maataan, SEN JÄLKEEN, kun Eu:n rakkikoirana Suomi hyökkäsi Unkarin ja Puolan kimppuun.
Mitä henkilöönkäymiseen tulee, siitä on kunnianloukkaus määreenä laissa. Sitä henkilöön käyntiin käydään joka puolueen osalta.
En kitise, kerron asian. Tässä vielä hyvää matskua, miten Suomen oikeuslaitos tänäpäivänä makaa...Suomen oikeusjärjestelmä on iso vitsi.
https://kalajokinen.blogspot.com/2019/08/ti-06082019-paivitysta.html?m=1

Jarkko Mynttinen

Poliisin päätöksellä ainakin varmistui perussuomalaisten kannatuksen nousu, eikä tämä päätös tuonut mitään lisäarvoa/selvyyttä kiihottamis- ja kunnianloukkausrikoksilla spekulointiin. Selvintä olisi ollut suorittaa esitutkinta ja hakea asialle syyttäjäviranomaisen (valtakunnansyyttäjä) päätöksellä tuomioistuimen ratkaisu, jolla olisi ollut sentään edes jotain arvoakin asiasta käytävään keskusteluun, tällä päätöksellä sitä ei ollut.

Merja Nurmi

Oikea päätös. Myös siksi, että oikeuslaitos tukkiutuisi ihan täysin, kun kaikkien muiden puolueiden äänestäjät suuttuisivat ja aloittaisivat vastineeksi rikosilmoitusten tekemisen persuista, joilla ei mitään muuta politiikkaa ja agendaa rasismin lisäksi ole eikä tule kuin muiden nimittely ja haukkuminen.

jukkatapani .

Suuri osa perussuomalaisista on rasisteja. Se on kyllä ihan tutkittua tietoa, joka on julkaistu nyt kymmeniä kertoja tämän kohun yhteydessä. Mutta ei rasistina oleminen ole rikos, rasistiset teot kylläkin. Jos taas solvaa tiettyä henkilöä, siis tiettyä, pahantahtoisesti rasistiksi, syyllistyy kunnianloukkaukseen. Ovatko nämä aivan liian vaikeita asioita perussuomalaisena ymmärtää?

Hannu Rautomäki

Laki ei ole kaikille sama.
"..tai vakaumuksen.."

10 §
"Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Arto Ylisaukko-oja

Jos poliittista suuntautuneisuutta ei syystä tai toisesta lasketa vakaumukseksi, eikö sitä lasketa edes sellaiseen rinnastettavaksi muuksi perusteeksi (viimeinen laissa mainittu peruste)?

Vähän vaikea tässä on, jälleen kerran, nähdä oikeuden toteutuvan maassamme tasapuolisesti.

Jari Eeva
Vastaus kommenttiin #30

Toisaalta, olen todennut viime aikoina sanottavan, että hänen, joka politiikkaan lähtee, tulee kestää kaikkea. Turha edes lähteä, jos pää ei kestä. Ketkähän muun muassa näin ovatkaan olleet sanomassa?

Sirpa Abdallah

Mitä tulee mainitsemaasi al-Taeen tapaukseen, niin sehän on tutkinnan osalta noussut uudelleen esille. Ylen uutiset kirjoittaa "Rikoskomisario Pekka Hätönen Helsingin poliisista kertoi HS:lle, että kirjoitukset saattavat yhä päätyä rikosprosessiin. Keskusrikospoliisi on linjannut aiemmin, ettei poliisi aloita tutkintaa al-Taeen vanhoista kirjoituksista. Helsingin poliisi on kuitenkin punninnut vanhenemisaikaa."
https://yle.fi/uutiset/3-10907317

Tästäpäs tuleekin mieleeni, ettei Husun tauksessa olisi täydellisesti luottamista tutkivan poliisin tehneen oikeaa lakiin perustuvaa päätöstä jättää tutkimatta tehty ilmoitus. Vasta oikeudessa voidaan saada lakiin perustuva päätös, joka sekin on tulkintaan perustuva.

Panu Saarela

Juridiikka on vaikeaa, näköjään jopa ylivoimaista.

Noin miljoona kertaa on todettu, että jonkin puolueen jäsenet, kannattajat tai äänestäjät eivät ole lain tarkoittama kansanryhmä, joka nauttisi tämän lain antamaa suojaa.

Rautomäki voi kirjoittaa, että kaikki demarien tai vihreiden äänestäjät ovet rasisteja tai pedofiilejä, tai vaikka molempia. Et saa syytettä etkä tuomiota. Laki on kaikille sama.

Kauko Aalto

Muslimitkaan eivät ole kansanryhmä, miksi siis tätä rasistista, ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta halveksivaa lakia sovelletaan heihin? Mikäli Eurooppa on vielä sadan vuoden päästä olemassa demokratiaa ja ihmisoikeuksia kunnioittavana maanosana tätä lakia tullaan käyttämään esimerkkinä inkvisitioon verrattavana oikeuskäsityksen halveksuntana. Tämä on yhdenmukainen natsien rotulakien kanssa, nyt vaan rodun sijaan on asetettu uskonto. Eurooppa oli polvillaan natsien edessä, nyt se on polvillaan väkivaltaisen, suvaitsemattoman rauhanuskonnon edessä.

Mikko Toivonen

Persut eivät mielestäni ole fundametalistisen rotusyrjinnän ja oikean rasismin ajajia laisinkaan,vaan he ov at eräältäosaltaan huonostimkoulutetuja maalaisa. Vähän kuin 69 luvun imatralaiset moottoripyöräjengit jotja kävivär Lappeenrantaa myöten pelottelemassa samaniköisiä, noin 16 vuotiaita pyräkketjuilla pieksennällä. Todellinen freudenthalilainen rakenteellisen rasismi meilläkin istuu Ruotsalaisessa kansanpuoluessa jolle suomen kieli mon ns. n- mongerrusta mitä ei pitäisi oppia vaan pakottaa mongerruksen puhujat sivistyskieli ruotsi ja sitä puhuvienn kansalaisten palvelijoiksi.
Sitten meillä on ns sääty ja luokkapuolueita kuten Kepu ja Kokoomus.
Kokoomuksella oli ennenvanhaan aiva hyväksyttävä vapaan, mutta samalla vastiúllisen markkinatalouden malli, Ilaskivi kunnollisen miehenä sen edustajana vielä tänäpäivänäkin.
Kataisen parempi vki ja vastuuton kapitalismi oli paha virhe kokoomukselta, mutta sitä on jatkuttu. Välillä twiitti "tumpin" (Stybb) voimin.
Jotkut putkinäköisimmät illusionisti demagogit mielellään leimaavat ihmisi etnonationalisteiksi jos he edes minimaalisesti pyrkivät ajamaan kansallista ja kanselle tarvittavaa etua
Kun meillä on kotimaisia voimia joiden tarkoitus on vahingoittaa yleistä hyvää ja kansakunnan talouden lujittamista, niin vastapainoksi on oltava kansallisen tarpeen ja hyvän promovoijia.
Niskaan tietysati sataa joka suunnasta, mutta haitanneko tuo kun kansakunnan edun pitäisi olla jokaisen prioritetti

Vapaasana Kaikille

Meidät Suomalaiset ja koko länsimaat laitetaan tahallaan
taistelemaan keskenään! Ottakaa rohkeasti selviää miksi? Taustalla on usein ollut raha ja valta poliittiset vaikuttajat saattamaan maat ensin sekaisin. Sitten on paljon helpompaa ottaa koko maa haltuun, kun talous on tuhottu ja kansojen välillä on maan sisäinen yhtenäisyys otettu pois. Miettikää itse ja ottakaa asioista selvää. Pelkästään tunne pitoista kuohuntaa tässä on vain tarkoitus aiheuttaa ja epä sopua oman kansan kesken.