Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Maanantai 26.8.2019

Media: Sisäministeri Ohisalolta vahva viesti – Peliautomaatit pois kauppojen auloista?

Luotu: 
12.8.2019 17:12
Päivitetty: 
12.8.2019 17:15
  • Kuva: Outi Järvinen / Alma Talent
    Kuva
    Sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo väläyttää Veikkauksen peliautomaattien uudelleensijoittelua.
|

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kertoo medialle, että hän harkitsisi peliautomaattien siirtämistä kauppojen ja kioskien auloista erillisiin tiloihin ja pelaajan tunnistautumisen taakse.

”Mielestäni pelikoneiden sijoittelua täytyy tarkastella uudelleen”, vihreiden puheenjohtaja sanoi maanantaina Ylen mukaan.

”Mahdollisesti ne siirrettäisiin erillisiin tiloihin, joissa olisi vahva tunnistautuminen”, Ilta-Sanomat kertoo Ohisalon lisänneen.

Tunnistautuminen tarkoittaa pelaajan kirjautumista pelikoneeseen esimerkiksi Veikkaus-kortin avulla. Pakollinen tunnistautuminen on tulossa peliautomaatteihin vuoden 2022 alussa.

Ohisalo uskoo, että tunnistautuminen ja peliautomaattien sijoittaminen erilliseen tilaan vähentäisivät pelihaittoja, mikä on yksi monopolin perusteluista.

Veikkauksen asema ja monopolin perustelut ovat kuohuttaneet yhtiön mainonnasta nousseen kohun jälkeen. Myös pääministeri Antti Rinne (sd) on ottanut voimakkaasti kantaa valtion monopoliyhtiön tilanteeseen.

LUE MYÖS: 

Täystyrmäys Suomen Veikkaus-järjestelmälle: Ristiriitainen, sekaisin ja tuhoon tuomittu – ”Veikkaus vie ja muut vikisee”

Veikkaus-pomo KL:lle: Pelikoneiden määrä vähenee

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Laine

Voisihan ne eläkerahat huonomminkin käyttää, esim. vaikka ryyppäämiseen. Parempihan kaikille on ottaa rahat pois ja vielä valtiolle hyviin tarkoituksiin.
Ikävä vaan on, että ne menevät paljolti Veikkauksen hallinnon huimiin palkkioihin korruptoituneen HyväVeli-systeemin mukaan. Kohta olemme banaanivaltiotasolla (shithole country). Nyt tarvittaisiin lujaa valtiojohtoa pitämään villiintyneet HyvätVeljet kurissa ja kaidalla tiellä. Kuten UKK ?

Ilkka Niiranen

Onpa uudella ministerillä hirveä holhousvietti.
Muistaakseni pyrkimyksenä on ollut turhien sääntöjen ja kieltojen purkaminen kohti liberaalimpaa yhteiskuntaa. Tämän hallituksen alku ei kuitenkaan sitä lupaa.
Itse en pelaa näillä laitteilla.

Timo Virtanen

Ilman muuta pelaaminen herrojen herkuksi. Kasinoille vaan. Ja sisäänpääsymaksu heti riittävän korkeaksi, ettei siellä tarvitse tuulipukukansaa ministerin ja valtiosihteerien katsella. Tosin nykyisin voi kyllä pelata netissä kaikki rahansa, mutta silloin ei ole vallasväen harmina markettien auloissa.

Veli Takanen

Tässä ollaan jo jälkijunassa. Puolet pelaamisesta tapahtuu jo nyt netissä. Ei veikkaus ole enää monopoli. Netistä löytyy noin viitisenkymmentä muuta toimijaa. Netissä ne peliongelmaiset vasta ovatkin poissa silmistä.