Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Maanantai 26.8.2019

Nyt se alkaa – Ministeri Lintilä KL:lle: Kuluttajan varauduttava bensan ja alkoholin veronkorotuksiin jo ensi vuonna

Luotu: 
13.8.2019 10:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Budjettineuvottelut pyörähtävät käyntiin valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk) johdolla.
|

Ensi vuoden talousarvion valmistelu alkaa valtiovarainministeriön (VM) sisäisillä neuvotteluilla tänään. Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) pitää päivällä tiedotustilaisuuden neuvotteluihin liittyen.

VM:n neuvottelut jatkuvat huomenna. VM:n budjettiehdotus on määrä toimittaa ministeriöille perjantaina, jolloin ehdotus on tarkoitus myös julkaista.

Hallitus kokoontuu budjettiriiheen Säätytalolle syyskuussa ministeriöiden ja VM:n välisten neuvotteluiden jälkeen.

Lintilä valottaa suunnitelmia Kauppalehden haastattelussa. Lehden mukaan kuluttajan on hyvä varautua siihen, että bensan, tupakan ja alkoholin verotus saattaa kiristyä jo ensi vuonna.

”Tiistaina ja keskiviikkona tulemme käymään läpi aikataulun niiden osalta. Katsomme jaksotuksen”, Lintilä kertoo Kauppalehdelle.

Ministerin mukaan alkoholin matkustajatuontia seurataan ja Baltian alkoholivero­ratkaisujen vaikutukset eivät ehkä ole olleet niin suuria kuin on maalailtu.

Lintilän mukaan on mahdollista, että matkustajatuonnin hillitseminen otetaan huomioon siinä, miten alkoholiveron kiristys jyvitetään kirkkaille viinoille, oluelle ja viineille.

Hallitus aikoo kompensoida välillisten verojen korotuksia 200 miljoonan euron ansiotuloveron kevennyksillä pieni- ja keskituloisille. Kevennysten kohtalo riippuu välillisten verojen kiristysten aikataulusta.

Antti Rinteen (sd) hallitus linjaa ohjelmassaan fossiilisten polttoaineiden, alkoholin ja tupakan verojen korotuksista.

Hallitusohjelman mukaan fossiilisten polttoaineiden verotusta korotetaan kuluttajahintojen ennustetun nousun mukaisesti 250 miljoonalla eurolla vaalikauden aikana. Hallitus aikoo ottaa vaikutuksen pienituloisille huomioon tuloverotuksen ja etuustasojen muutoksilla.

Hallitus linjaa myös jatkavansa alkoholiveron maltillisia korotuksia 50 miljoonalla eurolla ottaen huomioon toimintaympäristön muutokset niin, että vaikutukset matkustajatuontiin seurataan. Lisäksi hallitus on kirjannut jatkavansa tupakka- ja nikotiinituotteiden asteittaisia veronkorotuksia yhteensä 200 miljoonalla eurolla tulevan hallituskauden aikana edistääkseen kansanterveyttä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Taskinen

Mitenkäs eläkeläinen tai muunlainen kuluttaja voi varautua rosvohallitusta vastaan?
Säästäminenhän on EU Suomessa kannattamatonta puuhaa. Ja Lintilä, kun alkoholiveroa korotatte, niin nostakaa saman tien jotain muuta veroa paikkaamaan alkoholiveron pienenemistä.
Eläkeläiset hakee ihan piruuttaankin viinat Virosta.

Pasi Käyhkö

Verojen nosto alkaa jo nyt. Meillähän istuu nyt hallituksessa kansalaisten rahoja hamuavat puolueet omien intressipiiriin käyttöön.
Maatalouteen 420milj.€ lisää.
Tämä summa tulee maksamaan jokaiselle suomalaiselle n. 80€ lisää ruokalaskuun. Siis jokainen nelosenkin perhe maksaa tukina n. 320€/vuosi ruokamenoissaan lisää.

Jaakko Hakala

Orpo nosti alkoholi-ja tupakkaveroa 2017 , mutta tämä oli varmaan sitä parempaa veron nostoa. Käyhkö haluaa ajaa Suomen maatalouden alas ja tuotattaa elintarvikkeet muualta. Puolasta perunat, sianliha Tanskasta, naudanliha Etelä-Ameriikasta, siipikarja Aasiasta ja näin ajaa 80%:n omavaraisuus alas. Mikäli lähialueellamme syttyisi kriisi niin armeija söisi marjoja ja sieniä kesällä, talviruuasta en osaa sanoa, mutta Käyhkö varmaan tietää sen.