Keskiviikko 20.2.2019

Nyt on Mallusjoki maailmankartalla!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.8.2008 16:42
 • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
  Kuva
  Satu ja isä soittivat yhdessä.
 • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
  Kuva
  Trapin olympiavoittajan Satu Mäkelä-Nummelan veljenlapset olivat lentokentällä mestaria vastassa.
 • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
  Kuva
  Lasten tervetulotoivotus.
 • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
  Kuva
  Satu Mäkelä-Nummela liikuttui Porilaisten marssin aikana.
 • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
  Kuva
  Satu kultamitalinsa ja uuden alttotorvensa kanssa.
 • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
  Kuva
  Ampujat Mira Nevansuu ja Kaj Jahnsson saapuivat myös Suomeen.

Satu Mäkelä-Nummelan kotiinpaluu oli riemun kyynelten sekä suuren juhlan hetki. Helsinki-Vantaan lentokentälle oli kerääntynyt niin sukulaisia kuin oman kylänkin väkeä. Ihailijoita riitti muualtakin, läheltä ja kaukaa.

Odotus venyi, mutta Sadun vihdoin astellessa tuloaulaan kultamitali kaulassaan tunnelma palkitsi kaiken odotukseen käytetyn ajan. Aulassa ei nähty yhtään kuivaa silmää. Jopa japanilainen rouva, joka seisoi vieressäni, puhkesi itkuun, kun Satu asteli ensin sukulaisten ja tuttavien ja sitten lehdistön keskuuteen halattavaksi ja onniteltavaksi.

Kulta-Sadun perhe oli ymmärrettävästi kaivannut sankaritarta kotiin eniten. Äidin kotiinpaluu sai Sadun kaksi lastakin liikutuksesta kyynelehtimään. Varsinkin Sadun pienelle pojalle äidin paluu tuntui olevan vuoden kohokohta. Lapset olivat tehneet äidille kauniin kotiinpaluukortinkin.

”Nyt on Mallusjoki maailmankartalla!”, ”Satumaisen hyvä SATU!”, ”Onnea Kulta-Satu!” julistivat suuret lakanat ja kyltit, kun torvisoittokunta Sadun isän johdolla kajautti ilmoille Porilaisten marssin. Laulaja Eero Sinikannel johti Paljon onnea vaan -toivotuslaulun ja lopuksi kajautettiin ilmoille vielä Mallusjoen takinkääntömarssi.

– Marssi on syntynyt 17 vuotta sitten alkaneen musiikkijuhlan seurauksena, kertoivat mallusjokilaiset.

Orimattilassa sijaitsevan Mallusjoen nuorisoseura päätti tuolloin aloittaa jokavuotiset viikon pituiset musiikkijuhlat, joihin nuoret jostain syystä käänsivät takkinsa toisinpäin. Näin puettuna myytiin olutta, bratwurstia ja hapankaalia ja torvisoitto soi. Nykyään juhlilla on jo nähty muitakin kuin paikallisia esiintyjiä. Olavi Uusivirta käväisi viime vuonna ja Kai Chydeniuskin on taustavaikuttajien joukossa.

– Eikä torvisoittoa unohdeta koskaan, valistavat mallusjokilaiset.

Satu Mäkelä-Nummela soittaa itse käyrätorvea, ja hyvin lähti ääntä myös lahjaksi saadusta alttotorvesta. Sadun reippautta ei voinut kuin ihmetellä, olihan takana kymmenen tunnin suora lento Pekingistä. Tosin Sadun rauhallista luonnetta ovat korostaneet muutkin kuin Orimattilan Tuuliharjan Neste-huoltamon työkaverit.

Virallisten onnittelujen jälkeen Satu Mäkelä-Nummela johdateltiin kunniakujan läpi autolleen. Valkoisen ajopelin molemmissa kyljissä komeili teksti: KULTAMITALISTI.

Matkalla autolle onnitteluja alkoi sadella myös samalla koneella palanneille lajitovereille Mira Nevansuulle, joka tuli kisoissa seitsemänneksi, sekä Kaj Jahnssonille.

Ei ollut voitto unta, kuten Sadun valmentaja oli pelännyt hetken tulosten ratkettua. Ei soinut herätyskello, vaan mestaruus on ja pysyy Suomella. Totta se on. Kyllä se nyt on uskottava.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Conservative

Satu on todellinen olympiavoittaja eika mikaan lellitty miljonaari ammattilainen.

Satusta tulisi hyva huoltoaseman vetaja Amerikassa. Huoltoasemat ovat usein huumehorhojen kohteena. Niista saa helposti varastettua muutaman kympin paivan annokseen. Joskus on huoltoaseman vetajana ahkera imigrantti, joka ei helpolla luovu kovalla tyolla ansaituista rahoistaan. Talloin tulee apuun usein haulikko. Ikava kylla liikkuvaan huumehorhoon on hankala osua, Satulla ei tassa olisi vaikeksia.

Minulla on jotenkin satumainen kuva Mallusjoesta varmasti isani juttujen vuoksi, han eli lapsuutensa Mallusjoella.

semi

Suomalaisilla ei ole taipumusta tosikkomaisuuteen kuten täältäkin voi hyvin lukea, mutta tuo kioski ampuminen on Usa,s valitettavan totta. Usa,ssa kuolee tai loukkaantuu ampumavälikohtauksissa vuosittain 30 tuhatta ihmistä. Joko suoraan tai välillisesti, näin ainakin väittää nato maat Tanska ja Norja, kysyen perään myös että pitäisikö jotakin oikeasti tehdä.?
Tästä huolimatta Irakin 4000-5000 kaatunutta uhkaa median mukaan vakavasti Naton ja lännen tulevaisuutta, nämä luvuthan on syntyneet noin 5 vuodessa. Laskutavasta riippuen Usa,n sisällä on siis kuollut jo yli 100 tuhatta ihmistä samassa ajassa.

Mutta onnea kuitenkin voittajalle vaikka skandinaavit sanovatkin pistooliasi vesipyssyksi. Ne on vaan kateellisia.