Keskiviikko 22.5.2019

Suomalainen Venäjä-aktivisti viruu putkassa Odessassa

Luotu: 
28.8.2008 15:38
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Mikael Storsjö oli palaamassa Ukrainan kautta Suomeen. Kuvassa Odessan satamaa.

Suomalainen toimittaja ja kansalaisaktivisti Mikael Storsjö on ollut kaksi vuorokautta pidätettynä Odessassa Ukrainassa, koska hänet on luokiteltu Venäjällä niin sanotuksi epätoivotuksi henkilöksi.

- Ukraina noudattaa venäläisiä kieltolistoja, jossa on mukana muun muassa useita toimittajia ja dokumenttielokuvaajia, väsynyt Storsjö sanoo Odessan lentokentän putkasta.

Storsjö on tunnettu kansalaisaktivisti. Hän on muun muassa Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin aktiivi. Kansalaisfoorumi pyrkii edesauttamaan kansalaisjärjestötason yhteistyötä Venäjän ja Suomen välillä. Foorumin puheenjohtaja on kansanedustaja Heidi Hautala.

Storsjön yritys ylläpitää kavkazcenter-sivuston palvelimia. Sivuilla välitetään uutisia Kaukasiasta. Erityisesti uutisvälitys Tshetsheniasta on herättänyt pahennusta Venäjällä. Sivustoja vastaan on tehty paljon virushyökkäyksiä Venäjältä. Osa Storsjön palvelimista on Ruotsissa, jossa niillä on Suomea parempi käyttöturva.

Storsjö pystyy vastaamaan puhelimeen, koska on sopinut vartijoidensa kanssa korvauksesta, jolla he lataavat hänen kännykkäänsä virtaa.

Storsjö oli palaamassa Ukrainan kautta Suomeen Georgian rannikkokaupungista Potista. Mustanmeren yli autolautalla suuntautunut matka pysähtyi kuitenkin rajalle, koska Ukrainassa on viety tietojärjestelmiin Venäjän maahantulokieltolistoja.

Storsjön mukaan paikallistasolla on katsottu, että viranomaisten on pakko noudattaa ohjeita. Asiasta on Storsjön mukaan informoitu Suomen Ukrainan suurlähetystöä.

- Ukrainassa käytetään samaa maahantulokieltolistaa kuin Venäjällä, kertoo Storsjö Odessan lentokentältä, jossa hän odottaa mahdollisuutta jatkaa Helsinkiin.

Ukrainan maahantuloviranomaiset huomasivat Storsjön Venäjälle saaman maahantulokiellon passintarkastuksessa. Storsjölle annettiin vuonna 2005 vuoteen 2010 voimassa oleva maahantulokielto Venäjälle.

Storsjön matkustuskielto Venäjälle ei estänyt häntä kuitenkaan samasta esimerkiksi viisumia Abhasiaan ja Etelä-Ossetiaan. Sodan vuoksi hän pystyi tällä matkallaan käymään vain Abhasiassa.

Ukraina ja Venäjä ovat tehneet rajayhteistyötä ainakin Ivy-sopimusten puitteissa. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen perustetun yhteistyöjärjestön toiminta on kuitenkin ollut murroksessa viime aikoina. Georgia on eroamassa yhteisön jäsenyydestä.

Kaukasian kärjistyneen tilanteen vuoksi Ukrainassa on keskusteltu venäläisten läsnäolosta Krimillä maan vuokraamassa sotilastukikohdassa Sevastopolissa.

Storsjö kummastelee eniten sitä, että Ukrainan viranomaiset olivat palauttamassa maahantulijan takaisin sotatoimialueelle.

- Ukraina aikomus karkottaa EU-kansalaisen sotatoimialueella osoittaa tietenkin arvioitukyvyn puutetta, Storsjö sanoo.

-Toki tiedän, millaista Potissa on koska tulin sieltä, mutta juuri nyt venäläiset ovat aktivoituneet kaupungissa.

- En tiedä miksi olen joutunut olemaan täällä näin kauan. Periaatteessa Ukrainan pitäisi maksaa karkottamansa ihmisen matka. Minä olen saanut ystäväni ostamaan itselleni elektronisen lentolipun, jonka pitäisi vakuuttaa viranomaiset myöntämään minulle luvan paluumatkaan.

Storsjö oli alun perin ajatellut matkustaa juttumatkalla Kaukasiaan autolautalla Odessasta Potiin, mutta koska Georgian kriisi alkoi, hän päätti lentää Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin. Paluumatkalle hän lähti kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Storsjö odottaa pääsevänsä tänään palaamaan Suomeen pari viikkoa sitten alkaneelta juttumatkalta.

Storsjön avoin kirje Ukrainan suurlähettiläälle julkaistiin eilen Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin sivuilla.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Keskustelua seuraava

Missä muuten on KNFIJV:n Niklas Jokela? Vielä jokin aika sitten Niklas kirjoitteli napakasti ProKarelian sivuilla mm. Venäjän vähemmistökansojen asemasta. Sitten Jenni Suuntimo kertoi samaisella foorumilla, että poika oli Mari-Elissä tekemässä tutkimustyötä graduaan vasten ja joutunut jotenkin vaikeuksiin paikallisten viranomaisten ja LDPR-puolueen aktivistien kanssa. Sellainen Marin venäläinen presidenttikin on. Sen jälkeen on ollut hiljaista. Miksi?

hpmakela

Tämä uutinen todistaa melko saumattomasti sen, että Ukrainakaan ei suhtaudu kovin suopeasti terroristien tukijoihin.

Kavkazcenter on ääri-islamistien sivusto, jolla kritisoidaan voimakkaasti Venäjää, Yhdysvaltoja, Nato sekä muita "islaminvastaisia" voimia.

tapio_o_neva

Mitähän eversti Putkinen sanoo tähän? Miten lupaavasti natottunut Ukraina voi ottaa pidätyslistansa ja persona non grata-luettelonsa suoraan Venäjältä?

Onko Ukraina osa Venäjää niin kuin se oli osa Neuvostoliittoa?

Kun Heidi Hautala pääsee asiaa söhläämään, on varmaan Storsjö yhtä pitkään linnassa kuin Hodorkovski.

Jaan Torukkas

Putkinen oli kuitenkin Storsjötä fiksumpi käydessään runsas vuosi sitten Yrjölässä myymässä sotilastarvikkeita. Hän nimittäin otti lennon Yrjölään Riikasta välttäen näin Ukrainan maaperän ja vangitsemisen. Tokihan Putkinen on myös Venäjän mustalla listalla, kun kerran Storsjökin on?

Storsjö muuten oli tässä kolmisen vuotta sitten myös Suomen suojelupoliisin mustalla listalla. Häntä epäiltiin jonkinlaisesta maanpetoksesta ja hänen tietokoneensa kovalevyt käytiin tarkasti läpi. Mutta ilmeisesti todisteita ei sitten saatu tai enempää aihetta epäilyyn ei ollut.

Vierailija

Sisäministeri Rajamäki haluaa tehdä yhteistyötä Venäjän kanssa tässä nettisensuurissa ja valvonnassa. Viimeksihän asia nousi tapetille Kavkazcenterin tapauksessa.

"Rajamäki haluaa auttaa Putinia nettisisältöjen valvonnassa

Sisäministeri Kari Rajamäki haluaa yhteistyössä Venäjän kanssa valvoa ’internet-sivustojen sekä uutis- ja puheryhmien sisältöä’. Lisäksi Rajamäki pitää tietoverkoissa tapahtuvan terroristien salatun viestiliikenteen paljastamista hyvänä keinona terrorismin vastaisessa toiminnassa."

http://www.digitoday.fi/viihde/2006/10/30/rajamaki-haluaa-auttaa-putinia...

Vieras

Juu, olen minäkin ollut Odessassa putkassa, hieno putka olikin, lakanoiden välissä sai nukkua ja vessaan saatettiin. Seuraavaan etappiin Batumiin sitten evättiin maihinnousu. Vieläköhän tuo kielto on voimassa? Tämä tapahtui 60-luvulla.

tapio_o_neva

No hirtettiinhän Julius Streicherkin pelkästään kustannustoiminnasta ja sananvapaduesta.

Hän ei tahtonut kärpäsellekään pahaa - julkaisi vain reippaasti lehtiä niin kuin Yhtyneet Kuvalehdet Hymyä ja Allers Seiskaa
http://fi.wikipedia.org/wiki/Julius_Streicher

Jotenkin luulen, että Venäjän federaatio on käskenyt Ukrainaa ottamaan Storsjö kiinni ja Ukraina on totellut. Se siitä Ukrainan länsimaisuudesta, joka on yhtä ohutta kuin Israelin.

Seuraavaksi kaverukset Iso-Venäjä ja Vähä-Venäjä panslavistisen edun vuoski varaavat Mikaelille business-luokan paikan seuraavalle CIA-lennolle Guantanamoon, jossa häntä - niin kuin monia muita vaihtoehtoisen maailman kannattajia - haastatellaan 5-10 vuotta länsimaisin menetelmin.

Sandaalit ja oranssi haalari tarjotaan talon puolesta - Amerikka maksaa.

Uskoisin, että Stubb, joka on tehnyt paljon työtä Moskovan Gay Priden puolesta ei kiirehdi kannattamaan sananvapautta eikä Storsjöta vapaaksi. Suomenruotsalainen Ankkalampi pettää aina - vain Hanhivaaraan voi luottaa.

Toisaalta onhan se niinkin, että Suomessa on tamperelainen sananfapausvanki, jonka Mika Illman hankki kolmeksi vuodeksi telkien taakse. Jos nyt Strorsjö istuu muutaman vuoden Odessassa, Moskovassa tai Guantanamo Bayssa niin se on vain osa uutta maailmanjärjestystä.

Olisi tosiaan hyvä, jos joku kävisi selittämässä, ettei Mikael ole suomenruotsalainen terroristi, vaan aivan tavallinen webbimestari.

Eddy

että tuo olisi tarkoituksella tehty vain säikäyttämään ja ajateltu että on helppoa vedota siihen että venäläisten myrkyttämiskokemuksessa siinä myös onnistutaan (jos oikeasti tulosta halutaan, vrt. polonium jota osattiin annostella yli 10 kertainen määrä tappavaan annokseen nähden).

hpmakela

Joo, tietysti. Silloin kun uhri ei kuole, on tekijänä ilmiselvästi Venäjä, koska se halusi vain "säikäyttää" ja kun uhri kuolee, on tekijänä tietysti Venäjä, koska se halusi onnistua.

Miksi helvetissä sitä Ukrainan presidenttiä vain "säikyteltiin", kun se kerran on aiheuttanut Kremlille selvästi harmeja???

Kärsinyt

Hän muun muassa on pitänyt yllä kaupallista tietokoneiden hajonneiden kovalevyjen tietojen palautuspalvelua. Siitä on sen verran kehnoja kokemuksia (kolme kiintolevyä katosi jäljettömiin), ettei minua kovasti paljon haittaisi jos Storsjö olisi vähän aika siellä ihan vaan ilman puhelinyhteyttäkin. Pari kuukautta siperiaa tai paremman puutteessa koppia Odessassa voisi olla poikaa! Nam!

john

mutta mitä aihetta on varsinkaan irvailla Stubbille, joka älykkäänä, kielitaitoisena miehenä sopii erittäin hyvin ulkoministerin postille. Virkamiesulkoministerit Carl Enckell ja P. J. Hynninen olivat kielitaitotasoltaan samaa luokkaa, mutta poliittisisten ulkoministerien osalta pitänee mennä Hitlerin juovuspäisssään jossain tilaisuudessa haukkuneeseen Holstiin saakka, ennen kuin Stubbin veroinen löytyy.
Tarjan kielitaito on välttävä, hänen pitää piilotella ja harkita, mitä nyt uskallan sanoa, etten munaa itseäni. Matti - parka ei hallitse mitään ulkomaan kieliä edes auttavasti. Eikä parane sanoa, että tulkithan ovat olemassa: käypäs Tapio joskus jossain kansainvälisessä kokouksessa edustamassa Suomea, niin koet aidosti ja elävästi, mikä merkitys kielitaidolla on:omasi toivottavsti on briljantti.

tapio_o_neva

Olen pitänyt sotilaalliseen toimintaan liittyvän esitelmän englanniksi ja mitlei kaikki taputtivat sotilasmestarista everstiluutnantteihin. Ehkäpäs vaatimattomalla STANAG-tasolla 4.

http://en.wikipedia.org/wiki/STANAG

Pari kertaa olen antanut televisioryhmälle venäjänkielisen haastattelun. Uskoisin pärjääväni vähintään yhtä hyvin kuin Kimmo Kiljunen tai Heikki Talvitie.

Matti Vanhanen ei osaa englantia, ei hän paljoa kyllä osaa ruotsiakaan. Lienee valtsikassa nauttinut vajaat 10 opintoviikkoa kummastakin ja käyttänyt aikansa kahden omakotitalon raksaamiseen.

Rehnkään ei osaa englantia niin kuin Stubb, mutta Liikanen oli nöyrä ja ahkera sekä opetteli välttävän

Kuitenkaan Stubbilla ei ole reaalipolitiikka hallussa, koska hänen pitää tai on tähän asti pitänyt tienata kunnallisvaalivuonna NATO-pisteitä kokoomukselle.

Ei Stubb toki aina ole hammaslääkärlliiton mainos.
//www.osce.org/cio/item_1_32667.html

Stubb oppii nopeasti, mutta hänen kannattajansa ovat kovapäisiä. Vanhasen ja Stubbin ei olisi ptänyt ottaa mitään kantaa EU-huippukokouksen sisältöön ennakkoon, koska se vesittää koko kokouksen tavoitteen.

Stubb antoi tilaa Haloselle, Halonen ja Stubb olisivat voineet mennä tiateluparina.

Vanhaselle iski päälle ulkopolitiikkahimo, juuri kun hän rahoittui eisttelemästä Mertalaa pitkin Eurooppaa.

Aivan oikeasti: Vanhanen ei ole substanssiasioissa niin kuin Väyrynen tai Pekkarinen eikä hän ole supliikkimies niin kuin Stubb. Vanhanen on kotimarkkinapääministeri suomalaisille ja sillä hyvä.

Vanhasen tunkeminen EU-huippukokoukseen on jälleen osoitus siitä, että pitkä mies, joka on fyysisesti miehen mittainen, yrittää ylikompensoida jotian.

Vanhaselle ei luulisi olevan pienten miesten: Putin; Napoleon, Pekkarinen, Väyrynen jne. kompleksejakaan.

tapio_o_neva

Yleensä on niin, että yli 185 cm pitkät miehet huomataan muutoinkin, joten heidän ei tarvitse pikkumiesten, kuten Adolf Hitlerin tai Napoleon Bonaparten tapaan soittaa olevansa "valtiomiehen mittaisia".

Vanhanen voisi olla vähemmän yllytyshullu Helsingin Sanomien ja voisi antaa Halosen hoitaa hommansa esiintymättä mannertenvälisenä kohelina.

Ensin piti rangiasta Etukenoa ja prinsessa Ruususta, sitten piti kierrättää Mertalaa muka Elysee-palatsiin ja nyt on tämä nokitus Halosen kanssa.

Vanhanen on varmaan keksinyt tämänkin aivan itse. On viakea uskoa, että Sasi tai Zyskowicz olisivat olleet yllyttämässä.

Eiköhän ole parempi, että Matti valmistautuu Nurmijärven kunnallisvaaleihin 26.10.2008 ja kulkee käsikynkkää Tapiolan geishan kanssa tupaillasta toiseen hankkien leppoisaa naistenlehti- ja perhelehtijulkisuutta ollen joviaalimpi mies kuin hieman takakireä Esko Aho.

Helsingin Sanomat pitäisi saattaa edesvastuuseen Suomen naurettavaksi tekemisestä Ensin se yllytti Kokoomuksen vehtaamaan Condoleezza Ricea, jolla ensin Kanerva ja sitten Stubb otti irtopisteet Kokoomukselle. Nyt on sitten tämä Eurooppa-politiikanjohtajuus-kultti.

Vieras

"Storsjön yritys ylläpitää kavkazcenter-sivuston palvelimia. Sivuilla välitetään uutisia Kaukasiasta. Erityisesti uutisvälitys Tshetsheniasta on herättänyt pahennusta Venäjällä. Sivustoja vastaan on tehty paljon virushyökkäyksiä Venäjältä."

Vuonna 2004 silloinen ulkoministeri Tuomioja halusi myös saada mainitut sivut suljetuksi. Lopulta palvelin, jolla sivut olivat, poistettiin, kun suojelupoliisin toistuvat käynnit hermostuttivat palvelimen ylläpitäjän. Loppukaneettina Tuomioja muun muassa totesi, että sivut olisi suljettu joka tapauksessa Venäjän pyynnöstä, mutta "sitä Venäjän ei kuitenkaan tarvinnut tehdä, ennen kuin sivut sulkeutuivat".

Aiheesta tehtiin myös <a href="http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/akxhref2.sh?{KEY}=KK+808/2004">kirjallinen kysymys</a> Eduskunnassa:
http://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiat/KK+808/2004

hpmakela

"Storsjön yritys ylläpitää kavkazcenter-sivuston palvelimia. Sivuilla välitetään uutisia Kaukasiasta."

Sivustoilla välitetään uutisia myös muualta kuin Kaukasiasta, esimerkiksi Irakista ja Afganistanista. Sivustolla kutsutaan Yhdysvaltoja muun muassa nimellä "Suuri saatana".

Kuinka mahtaa muuten olla Storsjön Yhdysvaltain vierailujen laita?

tapio_o_neva

Kannattaa kiittää Makulauurijuoppoa, joka ilmeisesti joi vahamonistinkoneen spriipullosta, ideasta.

Jotenkin tuntuu, että Sanomalla on huonoa karmaa. Ehkäpä seuraavaksi Venäjän federaation veropoliisi järjestää verotarkatuksen Sanoman tytäryhtiössä Venäjällä.

1990-luvulla Venäjän veropoliisi saattoi koputtaa verovelvollisen ovelle singolla ja verotarkastajilla oli mlltei OMONin meininki.

alanmies

Googlen käännöspalvelulla mässäileminen on hauskaa puuhaa.

Käännös: venäjä » suomi
Кокойты на радостях осушил трехлитровую чашу вина
Москва. 27 августа. INTERFAX.RU - Президент Южной Осетии Эдуард Кокойты прилюдно выпил громадную чашу вина после многолетнего воздержания от алкоголя.

"21 сентября 2004 года я дал слово, что ни грамма не выпью, пока мы вместе с вами (народом Южной Осетии) не проснемся в свободном, независимом государстве. И вот этот час настал", - заявил он на митинге, посвященном признанию Россией независимости республики, на Театральной площади Цхинвали.

Выпив трехлитровую чашу вина, президент республики Южная Осетия обратил внимание молодежи, что это плохой пример и призвал их придерживаться здорового образа жизни.

лр Kokoity, iloista viiniä cup valutettu trehlitrovuyu
Moskova. Elokuu 27. INTERFAX.RU - Etelä-Ossetian presidentti Eduard Kokoity prilyudno joivat valtava kupillinen viiniä sen jälkeen, kun vuotta raittiutta osoitteesta alkoholia.

"Syyskuu 21, 2004, annoin puheenvuoron, ettei grammaa ei juoda, mutta me olemme yhdessä teidän kanssanne (kansan Etelä-Ossetia) prosnemsya ole vapaa, itsenäinen maa. Ja nyt tähän aikaan saapui," - hän sanoi samaan rintamaan tunnustamisesta annetun riippumattomuuden Venäjä tasavalta, teatteri Square Tskhinvali.

Vyp trehlitrovuyu kulhoon viiniä, tasavallan presidentin Etelä-Ossetian kiinnitti huomiota nuorten, että tämä on huono esimerkki ja kannustanut niitä noudattaa terveellisiä elintapoja.

HR

Totuus 2008

http://pronssisoturi.blogspot.com/

28. elokuuta 2008

Gruusian sota Julkisen Sanan Neuvostoon

Tänään Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov luonnehti ajatusta Venäjä-vastaisista pakotteista sairaan mielen tuotteiksi. Lavrovin mielestä pakotteiden harkitseminen on osoitus täydellisestä sekaannuksesta länsimaissa.

Helsingin Sanomien pahamaineisen pääkirjoitustoimituksen rasistinen ja hysteerinen Venäjä-vastainen valhekampanja on hyvä osoitus tästä mielenvikaisesta sekaannuksesta. Kun lehti vielä viime viikolla syyllisti Venäjän kaikesta, tällä viikolla se on jo siirtynyt vaatimaan Venäjälle pikaista rangaistusta. Ehkäpä Erkko haluaisi aloittaa rankaisutoimet Suomessa asuvista venäläisistä, jotka ovat jo vuosia olleet suomalaisen median levittämän russofobisen rasismin panttivankeja.

Helsingin Sanomat on onnistunut nerokkaalla ammattitaidolla lietsomaan suomalaiset ennätysajassa syvään sotapsykoosiin. Kukaan ei enää muista, että Gruusian sodalla oli toinenkin osapuoli. Nyt kaikki uskovat, että vain Venäjä hyökkäsi, pommitti ja tappoi. Samaan aikaan lehdet ovat selvittäneet, että sotilasliitto Naton kannatus on suomalaisten keskuudessa noussut, mutta Venäjän kannatus on vastaavasti laskenut.

Hyvä esimerkki sotapropagandasta oli Helsingin Sanomissa tänään julkaistu silminnäkijäkuvaus Tshinvalin pommituksesta eli sodan alusta. Lehdessä ei vahingossakaan ilmaistu, että Gruusia aloitti sodan. Taidokkaan itsesensuurin avulla luodaan voimakas ja tunteenomainen käsitys siitä, että Venäjä aloitti hyökkäyksen pikkumaata vastaan.

Helsingin Sanomat sensuroi johdonmukaisesti tiedot valtioista, jotka kannattavat Venäjän rauhanturvaoperaatiota. Lehti julkaisee vain lausuntoja, joissa Venäjää herjataan, panetellaan ja solvataan. Valheista on tullut totuus.

Helsingin Sanomien verkkoversion keskustalupalstalle ei oteta yhtäkään Venäjä-myönteistä kirjoitusta, mutta jokainen Venäjä-kielteinen otetaan sinne automaattisesti. Tästä huolimatta lehti kehtaa kutsua itseään "riippumattomaksi".

On aika ottaa yhteys Julkisen Sanan Neuvostoon, jonka velvollisuus olisi toki omasta aloitteestaankin puuttua Helsingin Sanomien törkeään valhekampanjaan.

Jokin aika sitten onnistuin nöyryyttämään Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen hankkimalla sille langettavan tuomion Julkisen Sanan Neuvostolta. Tapaus oli käsittämättömän törkeä: kulttuuritoimituksen esimies Heikki Hellman oli väärentänyt julkaisemansa venäläisen historiantutkijan kirjoituksen sellaiseksi, että se paremmin vastasi lehden patologisen russofobista linjaa. Hellman jäi kiinni ja sai tuomion, mutta suureksi yllätyksekseni hänelle annettiinkin heti perään merkittävä ylennys ja varmaan palkankorotuskin. Minä sain häneltä röyhkeän henkilökohtaisen häirintäsoiton.

Elämä ei muuttunut yhtään sen helpommaksi Hellmanin seuraajan Saska Snellmanin kanssa. Olen raportoinut kokemuksistani kirjassani Saatana saapuu Helsinkiin, jotta myös jälkipolvet saisivat Suomen sananvapaustilanteesta oikeamman kuvan.

Julkisen Sanan Neuvoston on puututtava Helsingin Sanomissa ja muualla yltyvään rasistiseen kiihotukseen ja sotapropagandaan. Koska maamme ei vielä ole virallisesti sotatilassa, tiedotusvälineiltä voisi odottaa riippumatonta asioiden käsittelyä. Suomen kielessä on edelleen sana "riippumaton", huolimatta siitä, että Helsingin Sanomien levittämä saasta on melkein mitätöinyt sanan merkityksen.

Pidän erittäin tärkeänä väsymätöntä ja armotonta taistelua sananvapauden suurinta vihollista, Helsingin Sanomia ja sen hirviömäistä pääkirjoitustoimitusta vastaan kaikin käytettävissä olevin laillisin keinoin.

hpmakela

Jotta ymmärtäisimme paremmin Storsjötä, Kavkazcenteriä ja Jihadia, alla lainaus Kavkazcenter sivuilta. Artikkeissa kerrotaan Jihadista, ja siitä, että Jihadin ainoa prioriteetti on rakkaus Allahia kohtaan. Siinä myös todetaan, että vääräuskoisten paikka on helvetissä.

http://www.kavkazcenter.com/eng/content/2008/06/07/9735.shtml

With the name of Allah, The Most Merciful, The Most Beneficent!

Praise be to Allah, the Lord of the Worlds! Peace and blessings be upon Messenger of Allah Muhammad, his family and his disciples. Whomever Allah has directed, no one will wean him away from the path, and whomever Allah weans away from the path, no one will direct him.

Faith is the immanent property of the very human nature. It is ingrained in a human from the very beginning and forever, so however much a human denies his belonging to religion, the choice is limited: either he worships the One God, or make-believe deities. In other words, if a man does not stick to Monotheism, he undoubtedly falls into heathenism. Then the faith changes its orientation towards idolatry and is implemented in worshipping the created.

The Faith in One and Only God, the Most High and Almighty Allah, is the conviction that He is the only Lord (tawheed ar-rubiyya), the Only One worthy of being worshipped (tawheed al-uluhiyya), and the Only One who has the divine names and qualities (tawheem al-asma wa as-sifat).

Besides the real kuffar (infidels), whose infidelity is obvious, there is a category of persons, who formally recognize that the Almighty Allah is the Lord, the Master, the Creator and the Sustainer of all of the existence, Who does divine acts that no one else does but Allah, such as giving life and taking life, doing good or harm, answering prayers, holding absolute power, predetermining the destiny, etc.

They recognize the Oneness of Allah in his lordship, which is fulfilling one of the components of Monotheism, but when worshipping Him, they ascribe companions to Him from among both living and inanimate things, and they resort to the things that can bring them neither good nor evil; they make supplications to those who are not responsible; they choose all sorts of ‘mediators' and ‘intercessors', both dead and still living.

This is why Almighty Allah said:

"And most of them believe not in Allah without associating (other as partners) with Him!"
(Surat 12. Joseph, 106)

Ibn Abbas, may Allah be pleased with him and his father, commented on this verse:

"Their faith is that when they are asked: Who created the heaven? Who created the earth? Who created the mountains? They answer: Allah, yet at the same time they ascribe partners to Him."

Ikrima said:

"You ask them: who created yourselves, and who created heaven and earth, they say: Allah. They believe in Allah, but they worship others."

They are deluded by ascribing equals to Allah, making supplications to them, and having hopes in them the way one can only hope in the Most High; loving them the way one can only love Allah alone. Almighty Allah said in the Koran about the martyrs of Hell:

"They will say there in their mutual bickerings: 'By Allah, we were truly in an error manifest, when we held you as equals with the Lord of the Worlds';"
(Surat 26. The Poets, 96-98)

Mujahid said:

"Their faith is in their words: Allah is our Creator, Who assigns the lot for us and who makes us die. But this faith is connected to polytheism, since they worship Taghut along with Allah."

Abd ar-Rahman bin Zeid bin Aslam bin Zeid said:

"Each one of those who worships the creatures besides the Creator, certainly believes in Allah and knows that Allah is his Creator, Lord and Sustainer. And, regardless, he ascribes companions to Him."

At the same time not only stone and wooden graven images may serve as idols, which we got used to associate with heathenism. When the entire lifestyle, the whole life, the entire hope and love are directed at something which is nothing, that nothing is the object of worship! All what is of more importance to man than faith may sooner or later be transformed into Taghut (idolatry) and move a man away from Monotheism.

So, recognition of Allah as the Lord without dedicating all of the forms of worship to Him will not save a man from punishment, because in its essence it is one of the manifestations of idolatry.

In the Koran Polytheism is characterized as the gravest sin that obliterates all good deeds.

Almighty Allah said:

"But it has already been revealed to thee,- as it was to those before thee,- 'If thou wert to join (gods with Allah., truly fruitless will be thy work (in life), and thou wilt surely be in the ranks of those who lose (all spiritual good)'."
(Surat 39. The Troops, 65)

In other words, Monotheism is that core of personal worldview, around which good deeds, good intentions and other positive results of human life are being consolidated. The absence of such core is the cause for vanity of any positive acts and it automatically annuls all good intentions, deeds and aspirations without exception. Almighty Allah said:

"Whoever joins other gods with Allah,- Allah will forbid him the garden, and the Fire will be his abode. There will for the wrong-doers be no one to help."
(Surat 5. The Table, 72)

Oftentimes it is easy to discern polytheism in a man who recognizes the existence of Allah. Especially when he has quite positive traits of character and is related to us by blood.

But when a man commits a serious crime against the one of his kind, those around him tend not only to censure that act, but to also take certain measures of punishment for such deeds. In this case, how would one explain the fact that while being concerned about justice in the relations between people, we treat the crimes against Almighty Allah, The Creator and Maker of the entire existence, so negligently? Koran says about it:

"Lo! To ascribe partners (unto Him) is a tremendous wrong."
(Surat 31. Luqman, 13)

The most tremendous wrong towards the Almighty Allah!

The mission of all messengers of Allah was the call for Monotheism. Atheists and heathens would often offer the prophets and messengers the wealth of this world in exchange for concessions in the religion. They were saying: "We agree to adopt monotheism partially". But the prophets were always showing steadfastness in their faith and saying: "No! There is no deity but Allah!" For these words they were being killed and persecuted, for these words the believers were fighting and sacrificing their own lives. The call to Tawhid (Monotheism) was certainly leading to confrontation with the infidels. Thus is the Sunna of Allah in His creatures.

Messenger of Allah Muhammad (peace and blessings be upon him) was calling upon people to worship Allah alone. Those who followed the call of Monotheism would become his brothers, and those who refused, would become his enemies.

So, similar precedents of the modern-day situation have already taken place throughout the history. Starting from Ibrahim (Abraham) and his followers, who said to their people:

"We are clear of you and of whatever ye worship besides Allah. we have rejected you, and there has arisen, between us and you, enmity and hatred for ever,- unless ye believe in Allah and Him alone":
(Surat 60. She That Is To Be Examined, 4),

and all the way to Muhammad (peace and blessings be upon him) and his disciples, who with the name of Allah came out to Jihad against the polytheists - their relatives, neighbors and yesterday's friends.

This is the greatest design by Allah, Who said:

"Thou wilt not find any people who believe in Allah and the Last Day, loving those who resist Allah and His Messenger, even though they were their fathers or their sons, or their brothers, or their kindred. For such He has written Faith in their hearts, and strengthened them with a spirit from Himself."
(Surat 58. She That Disputeth, 22)

The Religion of Allah has always been opposing infidelity since time immemorial, and Muslims to kuffar (infidels), who are one family, one nation and one army. The believers in Allah and the Day of Judgment must have no doubts in this regard.

So what kind of polytheists were those, on whom Prophet (peace be upon him) declared just and fundamental war regardless of family, friendship or neighborly ties?

The heathens of the time of the Prophet (peace be upon him) did recognize Allah as the Creator and the Sustainer, and their polytheism was exactly in their worship, which the Holy Koran points out on many occasions.

Almighty Allah said:

Say: "To whom belong the earth and all beings therein? (say) if ye know!" They will say, "To Allah." say: "Yet will ye not receive admonition?" Say: "Who is the Lord of the seven heavens, and the Lord of the Throne (of Glory) Supreme?" They will say, "(They belong) to Allah." Say: "Will ye not then be filled with awe?" Say: "Who is it in whose hands is the governance of all things,- who protects (all), but is not protected (of any)? (say) if ye know." They will say, "(It belongs) to Allah." Say: "Then how are ye deluded?"
(Surat 23. The Believers, 84-89)

They did not believe that their idols (Tawaghit) were running this world and governing its affairs. On the contrary, they believed that only the Lord Sovereign is capable of that, they were recognizing that those to whom they were praying besides Allah were only a creation and could not independently bring good or harm to either themselves or their worshippers. They were recognizing that Allah is the Only One capable of doing that, and that no one shares this power with Him.

They believed that Allah is the Creator, and all beings are the creation; that He is the Lord, and everybody else is a servant under His power. Yet at the same time they were ascribing companions to Him from among the creation, supplicating to them for intercession before Allah and trying to get closer to Allah with their mediation.

This is what Almighty Allah said about them:

"But those who take for protectors other than Allah (say): 'We only serve them in order that they may bring us nearer to Allah'."
(Surat 39. The Troops, 3)

Thus, the heathens were recognizing the lordship of Allah, yet He did not include them among the Muslims. On the contrary, Allah declared them as polytheists and unbelievers and boded them eternal tortures in Hell and allowed His Messenger (peace be upon him) to infringe upon their lives and their property.

Indeed, under no other circumstances but the Jihad the line between Faith and unbelief is so distinct. And not only in the sense of materialization of antagonism between Muslims and Kuffar in battle, but also in subjective processes, in the heart of each Muslim.

In Jihad, when love for Allah is the only one priority, Paradise is the only goal, a fellow believer is a brother and an infidel an enemy, whoever he may be, Monotheism is shining in its zenith.

Present day is no different from the days of the past. And there is a reason why the day of the Battle of Badr, the first battle between Islam and Kufr (infidelity) was called the Day of Distinction. On that day Muslims were fighting against their fathers, their sons and their close relatives. Thus, for example, in that battle Umar ibn al-Hattab, may Allah be pleased with him, killed his uncle al-Asa ibn Hisham; Abu-Bakr was fighting against his son Abd ar-Rahman, and Abbas was captured during the battle, who was the uncle of the Messenger of Allah (peace be upon him).

Neither blood, nor family or nation as values overpowered the Faith. Neither strength nor might or number or the support of Iblis could help the enemies of Allah, about whom the Most High said:

"Not the least good will your forces be to you even if they were multiplied: for verily Allah is with those who believe!"
(Surat 8. Spoils Of War, 19)

Almighty Allah strengthened the believers, made that test easier for them, exalted their faith over the words of the unbelief and separated the truth from the lies.

Indeed, only in Jihad a Muslims can know himself, disclose the true potential of his faith and to make it clear what the degree of his own sincerity and love for Allah really is. Indeed, only Jihad is an effective instrument opposing the prospects of merger of faith and unbelief and distinguishing a truthful person from a hypocrite. Indeed, renunciation of Jihad is renunciation of an integral part of our religion.

Open confrontation is the only thing that can keep us from temptation. The more lenient the infidels (the Kufr) are towards Muslims, the stricter the position of Muslims against that Kufr has to be.

"So that the borderline between Islam and the Kufr is more apparent and distinct, and so that we could instill and maintain hatred towards unbelief among the Muslims."
(Amir Sayfullah).

Allah Akbar! (God is Great!)

Hava Beshtoyeva,
for Kavkaz Center

Tuula Hölttä

"Jotta ymmärtäisimme paremmin Storsjötä, Kavkazcenteriä ja Jihadia, alla lainaus Kavkazcenter sivuilta. Artikkeissa kerrotaan Jihadista, ja siitä, että Jihadin ainoa prioriteetti on rakkaus Allahia kohtaan. Siinä myös todetaan, että vääräuskoisten paikka on helvetissä."

Niinpä varmaankin [meidän/th] "vääräuskoisten" paikka on helvetissä tuonkin opin mukaan ja aivan samalla tavalla kuin Suomen fundamentalistisissa (olkootpa ”sosialistisia” tai ”kristillisiä”) maallisen vallankäytön, eikä ihmisyksilön eettisyyden maksimointiin tähtäävissä julkilausumissa, joissa "lähimmäiseen" kohdistuvaa rakkauden puutetta perustellaan rakkaudella Jumalaa, Jeesusta, Allahia tai muuta maallisen vallan poliittiseksi ”besserwisseriksi" nostamaa auktoriteettia kohtaan.

Subjektiivisesta, ja vain oman jo 10-vuotisena aloitetun pohdintani tuloksena (jolloin pyysin ainoaksi 10-vuotissyntymäpäivälahjakseni Raamatun, jonka sain ja luin ”kannesta kanteen” useammankin kerran), olen tänäkin päivänä, siis nyt jo ”melko vanhuksena”, vakuuttunut siitä, että Jumala on rakkaus, ja että ihmiskunta ei tule koskaan edistymään, jos se haluaa jatkuvasti pitäytyä vain suurvaltojen tahdon mukaisesti aseiden ja rahan tuomaan tavallisten ihmisten tahdon (=demokratian) sivuuttavaan ylivaltaan.

Toivon hartaasti, että kaikki inhimillisiä olentoja nyt tuomitsevat ”kristityt” tai muut uskovaiset muistavat joskus tämän maallisen vaelluksensa ajan asemalta toiselta päätyttyä sen, että ”minkä te teitte yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te teitte myös minulle.”

Petri Krohn

Odessa on taas esillä Imarat Kavkaz -terroristijärjestön toiminnan yhteydessä.

Kolmen tsetseenin ryhmä oli saanut "selvät ohjeet Umarovin edustajilta". Tehtävänä oli murhata tuleva presidentti Vladimir Putin Moskovassa heti vaalien jälkeen.

Suunnitelma epäonnistui pommin räjähdettyä vahingossa jo odessalaisessa asunnossa. Yksi terroristeista kuoli heti, kaksi muuta saatiin kiinni. Kiinnijääneet tekevät nyt yhteistyötä Ukrainan poliisin kanssa vältääkseen karkoituksen Venäjälle.

Asiasta kertoi tänään Venäjän television ykköskanava.
<a href=http://www.1tv.ru/news/crime/200014>http://www.1tv.ru/news/crime/200014</a>