Keskiviikko 16.1.2019

Nordic Jet Line panee pillit pussiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.9.2008 11:38
Päivitetty: 
2.9.2008 12:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
    Kuva

Nordic Jet Line lopettaa tänä vuonna Helsingin ja Tallinnan välisen liikenteen tavallista aikaisemmin. Yhtiö ei enää syyskuun jälkeen aio järjestää risteilyjä, ja toimitusjohtaja Mikael Granrot kertoi Uudelle Suomelle, että yhtiö on aloittamassa yt-neuvotteluja

– Ollaan päätetty vähän aikaisemmin lopettaa kausi tänä vuonna, siinä mielessä, että siirretään kaksi laivaa Espanjaan. On niin paljon parempi bisnes muualla, Granrot sanoo.

Nordic Jet Linen työntekijöitä edustava työsuojeluvaltuutettu ei ollut vielä kuullut tulevista yt-neuvotteluista. Myöhemmin hän kertoi niiden alkaneen eilen. Granrotin mielestä ne ovat aivan normaaleja.

– Erityistä tietysti on se, että on päätetty tehdä tämä tavallista aikaisemmin. Ei mitään uutta, samalla tavalla on tehty aiemmin vuosina 2003, -04 ja -05 esimerkiksi.

Granrot ei kerro, kuinka montaa ihmistä yt-neuvottelut koskevat.

Toiminnan jatkosta ensi keväänä ei Granrot ole vielä täysin varma.

– Sehän riippuu täysin siitä, mitä tekee AS Nordic Jet Line, joka on varustamo ja laivojen omistaja. Sillä on valtavan iso liikenne Espanjassa, ja siellä tarvitaan tällä hetkellä paljon enemmän laivoja kuin täällä. Tällä hetkellä tehdään näin, mutta suunnitelmissa on aloittaa huhtikuun ensimmäisenä päivänä, Granrot kertoo.

Laivaliikenteen kannattavuutta syö polttoainekustannusten nousu.

– Kun polttoainehinnat nousevat sata prosenttia, niin joka paikassahan se on vaikeampaa. Entiset volyymit ei riitä mihinkään ja näin se tulee olemaan jokaisella yhtiöllä, toimitusjohtaja Granrot sanoo Uudelle Suomelle.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

digiyesterday

Taitaa olla kilpailijoiden uudet laivat aika karvas pala nieltäväksi. Oikeasti kyllä sääli se on, koska esim. Vikingin uusi XPRS on sisätiloiltaan ihan kelvoton verrattuna muihin, mutta hinnalla sitä savustetaan muita ulos - Vikingillähän näyttää menevän paremmin kun koskaan johtajien sanojen mukaan.

Pahinta, mitä voisi tapahtua, on se, jos Tallink nujertaisi kaikki kilpailijat tällä reitillä :(

P.S. Useimmiten on itse käynyt lahden yli juuri Nordic Jetin laivoilla eikä tämä uutinen kyllä miellytä. Asiaa huonontaa vielä se, että talvet ovat olleet lämpimiä eikä jääoloista johtuen olisi ilmeisesti ollut edes syytä huilata talvikaudella (toisin kun jokunen vuosi sitten, jolloin tuntui ikään kun olisi uusi jääkausi alkamassa).

Polpa di Pomodoro

Itse olen mennyt useimmiten yli Linda Linella, jonka hinta/laatusuhde on aina ollut NJL:ää parempi, jopa Lindan pienten alusten aikana. Toivottavasti tämä pieni eestiläinen pysyy pystyssä.

Mikseiköhän kukaan ole kokeillut reittiä Hki-Saarenmaa? Sinnekin olisi kesäisin menijöitä, ja ei reittiä voi ainakaan ylikilpailluksi sanoa... Toinen mielenkiintoinen olisi vaikkapa Turku-Riika.

Vieras

Nordic Jet lopettaakin jo 21.9. Kuulin äsken kun soitin kysyäkseni lipputilannetta. Kuulemma tuli heillekin yllätyksenä ettei jatketa edes syyskuun loppuun. Kuulemma "runsaasti" tilaa tällekin viikonlopulle, joten ihmekös tuo jos lopettaa.