Perjantai 18.1.2019

Ministeri Braxin sci-fi-kommentti suututtaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.9.2008 14:01
  • Kuva: VN
    Kuva
    Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.)

Kansalaisten sähköisiä oikeuksia ajava kansalaisjärjestö Electronic Frontier Finland -yhdistys eli Effi on närkästynyt oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) kommenteista sähköisen äänestyksen turvallisuutta koskien. Brax vakuutti Uuden Suomen haastattelussa tällä viikolla, että Suomessa ääniä ei voi hävitä samalla tavalla kuin vastaavassa, haavoittuvaksi todetussa järjestelmässä Yhdysvalloissa.

- Braxin kommentit ovat kohtuullisen ristiriitaisia oikeusministeriön oman auditointiraportin kanssa, Effin varapuheenjohtaja Ville Oksanen kommentoi Uudelle Suomelle.

Yhdysvalloissa sähköisiä äänestyslaitteita valmistava yritys Premier Election Solutions ilmoitti äskettäin, että sen 34 osavaltiossa käytössä oleva äänestysjärjestelmä voi huomaamatta hukata ääniä.

Brax vähätteli skenaariota: ”Amerikassa tapahtunut moka ei voi mitenkään tapahtua Suomessa, kun täällä jokainen sähköisesti annettu ääni kirjataan vaalivirkailijan toimesta ylös.”

Effi huomauttaa, että OM:n kesäkuussa julkaistussa auditointiraportissa nimenomaan lukee, että ”auditoitavan järjestelmän äänestystilanne poikkeaa olennaisesti nykysysteemistä. Lippuäänestyksessä äänet pudotetaan vaaliuurnaan julkisesti, jolloin äänestäjä tietää ja vaalivirkailijat voivat todistaa äänen menneen uurnaan. Tarkasteltavassa järjestelmässä äänien siirtymistä sähköiseen uurnaan ei todista kukaan.”

Oksanen ihmettelee myös Braxin kommenttia, jonka mukaan äänestysjärjestelmä on suljettu, ja että tulosten sabotointi menisi ”science fictionin puolelle”.

- Raportissahan todetaan, että asia ei ole näin.

Sanatarkasti raportissa lukee, että ”joukko sisäpiiriläisiä pystyy periaatteessa generoimaan kokonaan uuden, aidon näköisen sähköisen vaaliuurnan ja järjestämään siitä laskettavat vaalitulokset haluamikseen."

- Peukalointi ei ole mielestäni vakava uhkakuva. Todennäköisempää on se, että järjestelmässä olisi jokin virhe, Oksanen ennustaa.

Oksasta huolestuttaa eniten se, miten suomalaiset voisivat luottaa yhden kaupallisen toimijan luomaan äänestysjärjestelmään yhteiskunnallisen tilanteen kärjistyessä.

- Brax ei ihan hahmota, kuinka tärkeästä asiasta tässä on kyse demokratian kannalta.

Oikeusministeri Brax välitti sihteerinsä kautta Uudelle Suomelle tiedon, ettei hänellä ole mitään lisättävää antamaansa haastatteluun eikä Effin esittämään kritiikkiin.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

JAKin tiukkaa poliittista mielipidettä täytyy sen verran kommentoida, että eräs Braxin lausuntoa äänekkäimmin kritisoineista henkilöistä (Jyrki Kasvi) sattuu myöskin kuulumaan vihreisiin, joten kyllä heidänkin riveistään ainakin yksi teknologiasta jotain tajuava löytyy.

Stonewall

Varhaisteinistä lähtien olen lukenut JJ:n kirjotuksia eräästä lehdestä ja opin arvostamaan hänen tietämystään ja olen ehkä osaksi sen takia päätynyt 'samalle alalle'.
Hänen päätös valita puolueekseen Vihreät oli lievä yllätys aluksi mutta myöhemmin olen pitänyt sitä valintaa ei-niin-yllättävänä kun ymmärrän millaisia puolueita on meidänkin poliittisella areenalla tarjolla.
Vaikken ikinä äänestäisi hänen puoluettaan, olisin kuitenkin valmis äänestämään häntä vaaleissa. Harmi, ettei Kasvia ja Vihreitä voi erottaa toisistaan.

Toivottavasti Brax kuuntelee tässä asiassa itseään paljon viisaampaa. Braxissa on viime aikoina ollut merkkejä passivoitumisesta eli hänestä on tulossa samaa kauraa kuin mitä muut populismipolitiikan selkäranganmurtamat poliitikot ovat. Suomalainen politiikka on tällä hetkellä surullista ja tylsää.

Liike

Äänestäminenhän on kokonaisuutena ketju, joka alkaa vaalikelpoisuuden ja äänioikeuden määrittämisestä kullekin ja päättyy vaalin tuloksen vahvistamiseen.

Äänioikeutetut selvitetään väestörekisteristä, joka on jo pitkään ollut sähköisessä muodossa. Sen muuttaminen paperikortistoksi voisi herättää kohtalaista vastustusta.

Samoin lasketut äänimäärät ilmoitetaan laskentapaikoista sähköisiä välineitä käyttäen vaiheittain oikeusministeriöön vaalin tuloksen vahvistamista varten. Siirtyminen esimerkiksi ratsulähettien käyttämiseen tietojen siirtämisessä voisi tuottaa hankaluuksia jo riittävän ratsukkomäärän löytämisessä.

Normaalia kirjepostia voitaisiin toki käyttää, mutta silloin vaalitulosten selviäminen siirtyisi vaalipäivän illasta ehkä kolme-neljä päivää myöhemmäksi. Varsinkin, jos vertailuluvut laskettaisiin jo ensimmäisessä vaiheessa varman päälle kynää ja paperia käyttäen.

rh

<ol>"Sen muuttaminen paperikortistoksi voisi herättää kohtalaista vastustusta."</ol>
se on äänestyspaikalla paperia, johon merkitään äänestämisestä.

<ol>"Siirtyminen esimerkiksi ratsulähettien käyttämiseen tietojen siirtämisessä ..."</ol>
Argumentaation logiikan virhe, strawman, jo esitystä argumentista pelättimen rakentelu muka-vasta-argumentiksi.

Liike

Kirjoitit väestörekisteristä: "se on äänestyspaikalla paperia, johon merkitään äänestämisestä".

Sähköisen väestörekisteriotteen tulostaminen paperille, merkintöjen tekeminen siihen lyijykynällä ja merkintöjen tallentaminen myöhemmin jälleen sähköiseen muotoon ei ole mielekästä, eikä myöskään kansantaloudellisesti järkevää.

Mitä tulee äänten tallentamiseen sähköisesti, lukumääräistä tietoa annetuista äänistä liikutellaan jo nykyisessä järjestelmässä sähköisesti, kuten kirjoitin, joten tietotekniikan soveltamisesta esitettyjen kauhukuvien olisi pitänyt toteutua jo menneissä vaaleissa.

Kärjistys ei muuten ole perustelun johdonmukaisuusvirhe, vaan tehokeino.

j_m_k_

Kärjistys on eri asia kuin pöljistys. Ottaisit ensin asioista selvää ennen kuin yrität tehdä nokkelia kärjistyksiä.

Äänten kerääminen ja laskeminen on aivan eri kategoriassa jo siitä yksinkertaisesta syystä, että se on vaalisalaisuuden vuoksi pakko tehdä salassa; siksi siinä on pakko luotettavuuden vuoksi käyttää luotettavaa ja valvottavissa olevaa menetelmää, käytännössä paperilippuäänestystä.

Se, että rinnastat tämän vaiheen seuraavaan, esimerkiksi äänestysalueiden yhteenlaskettujen tietojen liikuttelemiseen sähköisesti, osoittaa täydellistä asiantuntemattomuutta. Nämä myöhemmät vaiheet ovat luonteeltaan aivan erilaiset, sillä ne ovat julkisia. Äänestysalueiden tulokset näet julkaistaan ja kuka tahansa voi sitten itse laskea ne yhteen ja verrata kokonaistulokseen, joten tulosten väärentäminen siinä välissä ei enää onnistu huomaamatta. Näin ollen tuo vaihe voi aivan mainiosti olla vaikka sähköinen.

Tämäkin olisi selvinnyt esimerkiksi Effin FAQista, jota et arvatenkaan ole lukenut.

Liike

Viestisi toinen kappale osoittaa vain, että kannatat paperiäänestystä henkeen ja vereen. Se mielipide sinulle suotakoon.

Äänestyksen tulokset siirretään nykyisessä tavassa sähköisesti laskentapaikalta eteenpäin. Laskentapaikalla "sisäpiiri" syöttää tiedot sähköiseen järjestelmään. Väitä mitä väität, muttet voi muuttaa tosiasioita.

Toivottavasti et nyt kuitenkaan saa sydänhalvausta, jos käsität nykyisen järjestelmän periaatteet ja huomaat siinä koko ajan olleet riskit.

Risto Aallonharja

""Äänestyksen tulokset siirretään nykyisessä tavassa sähköisesti laskentapaikalta eteenpäin. Laskentapaikalla "sisäpiiri" syöttää tiedot sähköiseen järjestelmään. Väitä mitä väität, muttet voi muuttaa tosiasioita.""

Perinteisessä mallissa laskentapaikkoja on "useita", jolloin yhden paikan 'sisäpiiriläiset' ovat jokatapauksessa marginaalissa.

Käsittääkseni sähköisessä mallissa tulokset menevät suoraan jonnekin keskusvalvomoon äänestysajan umpeuduttua, jossa nämä puretaan keskitetysti, joten laskenpaikkoja on käytännössä siis vain yksi. Eli, turvallinen ja helppo nakki sisäpiirille tehdä tulokselle mitä huvittaa.

Ja sellainen asia kaikille tiedoksi: suomi on sisäpiiriläisten luvattu maa.

Liike

Nykyisessä menetelmässä virheiden mahdollisuus on pieni.

Tänä syksynä testattavassa menetelmässä se on vielä pienempi.

Sähköisessä äänestyksessä ääni menee suoraan oikeusministeriön palvelimelle. Nykyisessä sen näppäilevät äänestäjän sijasta esimerkiksi Ylistaron, Keravan, Sääksmäen ja muiden alueiden eri tasoisen tietokoneen käyttötaidon omaavat ihmiset. Tallennuksen turvallisuus parantuu, kun äänestäjä tallentaa äänensä itse.

Salaliittoteorioita mielessään kehittelevät ovat sitten oma lukunsa. Heille mikä tahansa sähköinen toiminto avaa taas uudet ulottuvuudet.

Risto Aallonharja

""Sähköisessä äänestyksessä ääni menee suoraan oikeusministeriön palvelimelle.""

- eli yhdelle osapuolelle laskettavaksi.

Huomautuksena, että mm. valtionsyyttäjä, apulaisoikeuskansleri ja sisäministeriön kansliapäällikkö ovat ainakin erittäin kyseenalaisilla agendoilla, ihan avoimesti, liikenteessä. Halonen samassa sisäpiirissä: Valtionsyyttäjä ajaa takaa henkilökohtaisesti mm. yksittäisiä kansalaisia 'ajatusrikollisina', joiden ajatuksia ja 'intentioita' tulee pohtia aidosti rikollisena toimintana, Halonen nimittää oman sisäpiiriläisen tarkoituksena ajaa samaa agendaa... Jne.

Nämä eivät ole salaliitto-folio osastoa vaan täysin avointa toimintaa.

Silti. Vaikka 100% hihhulit eivät miehittäisikään avainasemia ja tasavallan presidentti ei pelaisi avoimesti sisäpiiripeliä niin jokatapauksessa demokratiaan ei kuulu vallanpitäjien YKSIPUOLINEN julistautuminen 'luotettavaksi'. - Täytyy olla kuitit, tositteet sun muut verifiointi keinot, koska ihminen on erittäin altis korruptiolle ja tämä on pakko toimivassa järjestelmässä ottaa vakavasti huomioon.

j_m_k_

"Salaliittoteorioita mielessään kehittelevät ovat sitten oma lukunsa"

Jaha, et ole sitten tutustunut aihepiiriin ollenkaan. Kysymys ei ole jostakin hassahtaneista "salaliittoteoreetikoista".

Sähköäänestyksen riskejä ovat jo pitkään ja ankarasti arvostelleet useat maailman kuuluisimmista tietoturva-asiantuntijoista. Yhtenä nimenä mainittakoon Bruce Schneier. Jos tunnet tietoturva-alaa, tunnet kyllä nimen.

j_m_k_

"Laskentapaikalla "sisäpiiri" syöttää tiedot sähköiseen järjestelmään. Väitä mitä väität, muttet voi muuttaa tosiasioita."

Nyt on kyllä mahdoton uskoa, että olisit edes vaivautunut ajattelemaan asiaa, josta kirjoitat.

Se sinun "sisäpiirisi" siellä lippuäänestyksen ääntenlaskentapaikalla koostuu eri puolueiden edustajista, jotka tarkkailevat toistensa tekemisiä. Tämän lisäksi yksittäisellä äänestysalueella käsitellään varsin pieniä äänimääriä.

Siksi vaalivilppi yksittäisen äänestysalueen vaalilautakunnan toimesta on (1) vaikeaa ja (2) kannattamatonta. Sillä ei saa merkittävää eroa tulokseen, mutta jää hyvin helposti kiinni.

Nämä ovat tosiasioita. Väitä mitä väität, muttet voi muuttaa tosiasioita.

Vieras

Koko eduskunnan tietävin heppu ICT-asioissa löytyy juurikin Vihreiden listoilta. (Huomaa tuo Lisää aiheesta -linkkilista..). Miksi tätä tohtorismiestä ei sitten käytetä näissä asioissa? Tai edes kysytä faktoja kuntoon? Tai miksi ylipäätänsä JJK ei ole ministerinä esittämässä tai virkamiehenä päättämässä tämän alan asioista? Onko näitä "siis mä en tajuuu"-ministereitä sitten helpompaa kus..ohjata ministeriöstä käsin?

Antero O.

Vihreillä on nimenomaan varsin kahtiajakoista tämä osaaminen tietoyhteiskunta-asioissa. Toisaalta heiltä löytyy eduskunnan kirkkaasti parhaat osaajat (tekniikan tohtori J. Kasvi etunenässä), ja toisaalta sitten hiukan erilaisen tausta omaavia henkilöitä kuten Brax, jotka lähinnä toistelevat sitä mitä ministeriön virkamiehet ovat heille sanoneet.

jack_pot

-Yksityinen yritys tuottaa sähköisen äänestysjärjestelmän ja vielä suljetuilla spekseillä.
-Auditointiryhmän löytämiä epäkohtia ei ole tarkoitus korjata.

Siinä räikeimmät epäkohdat tuosta äänestysjärjestelmästä. Helpompaa olisi, kun annettaisiin TietoEnatorin vain ilmoittaa vaalien tulos. Säästyisivät kansalaisetkin äänestämisen vaivalta.

kultaraha

Suomessa ei ole kuin sosialistipuolueita, jotka populisoivat sosialismia eri tavoin.

Vai onko joku kuulut puolueesta tai edes ehdokkaasta, joka vaatii julkisen sektorin tuntuvaa pienentämistä tai jopa lakkauttamista, julkisten menojen voimakasta leikkausta, talouden vapauttamista ja totalitaristisen mikrokontrollin poistamista?

ville_miettinen

Kadotti 100000 oppilaan tiedot:
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Opetushallitus+Yhteishaun+varasijoje...

Niin miksei myös vaalitulosta, jossa äänestäjät ovat anonyymejä. Miksi tuota järjestelmää ajetaan suomeen ilman kunnollista ja asiantuntevaa testausta, joka olisi avointa kritiikille. Uskoisin että kunnollinen systeemi kestää kriittisenkin tarkastelun myös EFFIN ja Kokoomusnuorten taholta.
wikipedia-"Yhdysvaltalaisessa dokumenttielokuvassa Hacking Democracy (2006) suomalainen asiantuntija Harri Hursti löysi Yhdysvalloissa käytetyistä äänestyskoneista tietoturvaongelmia. Hän onnistui muuttamaan testiäänestyksen tulosta käsitellyllä muistikortilla."-

Vieras

Puoli vuotta sitten luin "uutisen", että Tunatorin aka Tieto-Enatorin äänestysjärjestelmää eduskunnalle on 2 vuotta yritetty saada toimimaan, mutta ohjelmistossa on vieläkin vikaa. 200 äänen laskeminen kuitenkin on jonkin verran yksinkertaisempaa kuin muutaman miljoonan. Todellakin herää kysymys, miksi yritys, joka koko ajan tuntuu vain mokaavan projekteissaan, on taas otettu tekemään varsin tärkeää valtiollista projektia. En keksi mitään muuta syytä, kuin että henkilökohtaisilla suhteilla tähän on päädytty. Lahjontaa en uskalla epäillä, koska olen lehdistä lukenut, että Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa, ja Sloveninan pääministerikin on ilmoittanut, etteivät suomalaiset yritykset harrasta lahjontaa...

siviilitarkkailija

En pidä mahdottomana sitä että oikeusministerimme pitäisi oikeana sitä että väärin äänestäneiden ihmisten äänet hävitettäisiin. Pitäähän oikeusministeri valtionsyyttäjänä henkilöä jonka mielestä äärioikeistolaisuus on rikollista. Näinollen oikeusministerin intresseissä on edistää järjestelmää joka estää kansalaisia äänestämästä väärin.

Stalinismille olennaista olivat typerästi hymyilevät ihmiset jotka vakuuttivat ettei järjestelmään voi sisältyä itseensä rakennettua ongelmaa. Tuija Brax on tältä kantilta tarkasteltuna aikamme stalinisti. Eihän vihreiden käsitys oikeusvaltiosta ole muutenkaan kovin vahvalla pohjalla. Hyvänä esimerkkinä ihmisten perusoikeuksien murskaamisesta käy vihreän saastan ajama natura-hanke jossa ihmisten maaomaisuus sosialisisoitiin.

Vieras

Paperiäänestyksessäkin hylätään ääniä "epäselvien" merkintöjen vuoksi ja tarkastuslaskennan tulos voi erota ensimmäisestä laskennasta - ja usein eroaakin (ainakin vähän). Jos sähköistä äänestystä ei uloteta netin kautta tehtäväksi (jolloin voi äänestää toisen puolesta), ei pitäisi olla mitään estettä sille, että sähköinen ääni tulostuu paperille, joka laitetaan entiseen tapaan uurnaan, jollin äänet voidaan yksiselitteisesti tarkistuslaskea (ei siis mitään rei'itettyjä paperiliuskoja, jollaisia jenkeissä tulkittiin tarkastuslaskennassa...)
Sinänsä on harmillista, jos ministeriön virkamiesten "asiantuntevaa" kantaa seuraava ministeri Brax pilaa vihreiden maineen, koska kepulit tai kokoomuslaiset ministerit päästelevät sammakoita suustaan kaiken aikaa hekin.

Terminator

Itse asiassa oikea keskustelunaihe ei ole enää se voidaanko vaalilaitteisiin vaikuttaa vaan miten ihmisten mieliin voidaan vaikuttaa. Ylimielisyys kostautuu, sillä jopa julkisesti on myönnetty patentti laitteille joilla voidaan syöttää kuvaa/ääntä suoraan ihmisen aivoihin. Kun mediayritys Sony on tällaisen keksinyt, ei ole mitenkään sci-fi:ä uskoa että tällainen järjestelmä on jo kehitetty.

Ps. http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article378077.ece

EdisPearl

En näe tässä mitään muita uhkia kuin tämän tietojärjestelmän toimivuus.

Mikäli yhteydet toimisivat, niin äänestäisin erittäin mielelläni kotoa käsin. Mutta tarkoitetaanko tässä nyt kotoa äänestämistä vai sitä, että vanhalla tutulla vaalipaikalla voisi äänestää sähköisesti?

Mikäli juttu on näin, niin sitten on aivan turhaa panna paukkuja tuohon sen enempää. Samantien sitä käy siellä kopissa vetämässä numeron lippuun.

-EP-

K-veikko

Kun Suomessa olemme tottuneet luottamaan hallitukseen niin juuri kellekkään ei pälkähdä mieleen että äänestämisen pitää olla hallituksesta riippumatonta kansalaistoimintaa. Siis avointa kansalaistoimintaa, avoimen järjestelmän säännöillä.

Suljetun järjestelmän äänestyksessä aina viime kädessä hallitus määrää pelin säännöt. TietoEnator kirjoittaa täsmälleen sitä koodia jota siltä tilataan. Näin hallitus kontrolloi koko äänestysprosessia alusta loppuun.

Avoimessa järjestelmässä jokaisella järjestelmää manipuloivalla on mahdollisuus manipuloida vain yhtä ääntä, omaansa.

Äänestysjärjestelmän pitää myös toimia tilanteessa jossa vieras valtio on ottanut Suomen hallintaansa ja järjestää maassa demokraattiset vaalit.

digiyesterday

"Yhdysvalloissa sähköisiä äänestyslaitteita valmistava yritys Premier Election Solutions ilmoitti äskettäin, että sen 34 osavaltiossa käytössä oleva äänestysjärjestelmä voi huomaamatta hukata ääniä."

-------------------------

http://en.wikipedia.org/wiki/Diebold#Premier_Election_Solutions_.2F_Dieb...

http://en.wikipedia.org/wiki/Premier_Election_Solutions#Controversy

http://en.wikipedia.org/wiki/2004_United_States_presidential_election_co...

promdresses0519

<a href="http://www.fashion7days.com/purple-prom-dresses-c-4_37.html"><b>Purple Prom Dresses</b></a>Her lipstick was a flawless cupid’s bow, and her eyes, large-scale as headlights, were elaborately bordered and lashed. Her fingernails were body-fluid red with little golden studs.<a href="http://www.fashion7days.com/red-prom-dresses-c-4_38.html"><b>Red Prom Dresses </b></a>She was dressed in a short, angular coat that scarcely come to her thighs, olive-green tights and glossy, elaborately laced knee-high boots with towering high heels. It wasn’t the outsize, shoulder-padded outfits she’d be wearing subsequent as she presented, but it was a long way from the warm-up apparel of the dancers round her. By the end of rehearsal, the tights would be torn from promenading and a fingernail would be gone, knocked off as she bashed a Latin vamp on the piano.<a href="http://www.fashion7days.com/sliverchocolate-prom-dresses-c-4_42.html"><b... Prom Dresses</b></a>

It was less than two weeks after the last display of the Monster Ball, her arena extravaganza that explored the world for two years and completed April 27 in Cleveland.<a href=" http://www.fashion7days.com/white-ivory-prom-dresses-c-4_40.html"><b>White & Ivory Prom Dresses </b></a>“I prepared in the center of the stage, and I bawled my eyes out when the backdrop went closed,” Lady Gaga said backstage after a rehearsal.<a href="http://www.fashion7days.com/yellow-gold-prom-dresses-c-4_41.html"><b>Yellow &Gold Prom Dresses</b></a>
“It’s emotional for me as a performer.<a href="http://www.fashion7days.com/bridal-dresses-c-2_16.html"><b>Bridal Dresses</b></a>How numerous nights have I left my heart on that 8-by-8-foot rectangle on the floor?” <a href="http://www.fashion7days.com/ball-gowns-c-2_9.html"><b>Ball Gowns</b></a>

But she wasn’t giving herself any decompression time. <a href="http://www.fashion7days.com/bridesmaid-dresses-c-2_15.html"><b> Bridesmaid Dresses</b></a> Her display at the gala — to be pursued by a visitor location as a mentor on “American Idol,” performances in London and endless rounds of newspapers appearances — directed to the issue of her new album, “Born This Way,” reaching Tuesday. <a href="http://www.fashion7days.com/cocktail-dresses-c-2_11.html"><b>Cocktail Dresses</b></a> The album is as catchy and euphorically overblown as the melodies that made her a sensation. It furthermore adds an added dimension to her songs: her cherished connection with a mass assembly — followers who call themselves Little Monsters and dress up with gender-bending zeal — to who she is a goddess, a large-scale sister, a mouthpiece, a counselor and a cheerleader. “I can be the ruler you require me to be,” she sings.<a href="http://www.fashion7days.com/evening-dresses-c-2_12.html"><b>Evening Dresses</b></a>

“Born This Way” pursues through on Lady Gaga’s multimillion-selling album, “The Fame,” issued in 2008, which has traded more than four million exact replicates in the United States solely, and the million-selling EP “The Fame Monster,” issued in 2009. <a href="http://www.fashion7days.com/graduation-dresses-c-2_19.html"><b>Graduation Dresses</b></a>Together, they developed seven Top 10 records and stoked ever bigger live presentation audiences. <a href="http://www.fashion7days.com/homecoming-dresses-c-2_14.html"><b> Homecoming Dresses </b></a> Lady Gaga, 25, who was born Stefani Germanotta and was still playing little associations as late as 2007, has become the flashiest and most ubiquitous burst celebrity of the 21st 100 years so far. <a href=" http://www.fashion7days.com/mothers-dresses-c-2_17.html "><b> Mother’s Dresses </b></a>“I’m a display without an intermission,” she said. <a href=" http://www.fashion7days.com/formal-dresses-c-2_10.html "><b>Formal Dresses</b></a>

She refreshes her likeness at Internet speed. David Bowie evolved a new guise for each album, Madonna for each single; Lady Gaga appears to have one for every report cycle. <a href=" http://www.fashion7days.com/wedding-guest-dresses-c-2_13.html"><b>Wedding Guest Dresses </b></a> The cavalcade of outfits churned out by her Haus of Gaga, to be strutted before ever-attentive cameras, splashes over publication wrappings, TV, YouTube and communal media; <a href="http://www.fashion7days.com/aline-dresses-c-3_21.html "><b>A-Line Dresses </b></a> there’s habitually a new Gaga gaze to applaud, mock and, overhead all, repost. Yet onstage, in the middle of all the artifice of costumes, wigs and promenade steps, Lady Gaga holds one significant thing natural: she doesn’t lip-sync. Behind the latest tendency plate is a diligent melodies wonk.<ahref="http://www.fashion7days.com/sweet-16-dresses-c-2_18.html"><b> Sweet 16 Dresses</b></a>