Sunnuntai 20.1.2019

Musliminaisten uimavuoroa väitetään syrjinnäksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.9.2008 08:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/ Uusi Suomi
    Kuva
    Jakomäen uimahalli.

Musliminaisten oma uimavuoro Helsingin Jakomäen uimahallissa on herättänyt voimakkaita tunteita kuntavaaliehdokkaiden ja muidenkin keskustelijoiden keskuudessa Uuden Suomen blogipalvelussa. Onko kyseessä syrjintä? Ihmisoikeuksiin hyvin perehtyneet Iivi Anna Masso (kok.) ja Nina Suomalainen (kok.) ovat asiassa täysin vastakkaista mieltä.

Helsinkiläisehdokas Iivi Anna Masso kirjoittaa blogissaan seuraavasti: ”Minkä takia musliminaiset eivät voi uida ei-musliminaisten seurassa? Ovatko syyt tähänkin uskonnollisia – ja mitkä ne syyt silloin ovat? Toivoisin tähän kysymykseen asianomaisilta selkeää vastausta. Kyseistä tapausta täytyy tutkia syrjintänä. Missä ovat syrjintälautakunnat ja tasa-arvovaltuutetut?”.

Masso pitää Helsingin kaupungin toimintaa perustuslain vastaisena.

Helsingin valtuustoon Masson tavoin pyrkivä Nina Suomalainen asettuu puolustamaan käytäntöä pitäen sitä luonteeltaan ”positiivisena syrjintänä”. Hän on kommentoinut Masson blogikirjoitusta pariin otteeseen.

Kaikkiaan näkemyksiä kirjoituksen perään on tullut nopeasti jo viitisenkymmentä.

”On hyvä, että näistä asioista vihdoinkin keskustellaan. Liian pitkäänhän kaikki ulkomaalaisuuteen liittyvä on meidän lintukodossamme vaiettu kuoliaaksi”, tasoittelee Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Heikki S. von Hertzen.

Helsingin Sanomat kertoi hiljattain, että muslimityttöjen uimakoulun jälkeen lauantaisin Jakomäen uimahallissa on vain musliminaisille varattu kolmen tunnin uintivuoro. Hallin henkilökunta koostuu silloin pelkistä naisista.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ihmettelevä

Positiivinen syrijntä = suosintaa.

Kantaväestöä tässä kai lähinnä syrjitään - saavutus sinänsä - sillä Liikuntaviraston sivujen mukaan ko. uimahalli on tuolloin suljettu koko (lauantai!)päivän.

Kotouttaminen ja "integrointi suomalaiseen yhteiskuntaan" ovat näköjään tyhjiä puheita.

Toisaalta on pakko myöntää että asia on virkamiehille ja -naisille vaikea: evätäkö pieniltä muslimitytöiltä uimataito ja uimisen ilo vai tehdä tällainen nahkapäätös. Ymmärrettävää tavallaan että tähän on päädytty.

jippu

On aika hurjaa miten US:n lukijat repivät vaatteensa tämän jutun takia! Itse olen Oulunkylän luisteluradan aktiivikäyttäjä talvisin. Sinne pääsee vain kovin harvoin koska välillä on seurojen vuoroja, välillä on pikaluisteluvuoroja ja kaikkea muuta. Tavallisille luistelijoille on varattu huonoimmat ajat. Tämän lisäksi vielä kenttä on jaettu kahteen osaan: jääkiekon pelaajille ja muille (jotka eivät saa luistella maila kädessä...). Onhan tämäkin syrjintää!
Ei tässä tarvita muuta kuin että musliminaiset perustavat uimaseuran joka saa oman ajan Helsingin kaupungilla, niin kaikki on siis ihan OK?

Lotta Roti

Jos jossakin ravintolassa järjestettäisiin vaikkapa joka tiistai yksityinen lauluilta pelkästään valkoihoisille, ei ovelta käännytetyllä mustalla siis olisi mitään valittamista? Eihän se ole keneltäkään pois?

Esimerkkisi ontuu, koska kuka tahansa saa liittyä urheiluseuraan. Lisäksi jäällä ei voi samaan aikaan harrastaa tavallista kuntoluistelua ja esimerkiksi jääkiekkotreenejä - kun taas ei ole mitään rationaalista syytä, miksi muslimit ja muut eivät voi uida samassa uima-altaassa. Sitä, että kuntourheilua pidetään selvästi toissijaisena voikin aivan hyvin arvostella - ja ymmärtääkseni monet niin tekevätkin.

tuulakiilamo

Voi , voi, luistelijat!

Meille, uimareille kyse on terveydenhoidosta, ei huvituksesta, kuten teille.

Luistelkaa vain, mutta muistakaa, että korostan, muistakaa, että aktiiviset eläkeläisliikkujat säästävät varoja teidän harrastuksiinne.

Hyvä tohtori, teidän ongelmanne ei ole meidän.

Vieras

Mitä aiheeseen sanoo koraani..

Suura 3:28:ssa tämä on ilmaistu seuraavanlaisesti "Uskovaiset älkööt ottako uskottomia ystävikseen uskovaisten asemesta. Jos joku niin tekee, ei hänellä ole mitään puolustusta odotettavana Jumalalta."

Franssales

*Positiivinen syrijntä = suosintaa.*

Totta. Joskus suosiminen kuitenkin kannattaa. Tässä ei olla epäreilusti ottamassa työpaikkoja keltään, vaan antamassa hankalassa tilanteessa oleville tilaisuus uida ja tavata toisiaan.

*Kantaväestöä tässä kai lähinnä syrjitään - saavutus sinänsä - sillä Liikuntaviraston sivujen mukaan ko. uimahalli on tuolloin suljettu koko (lauantai!)päivän.*

On hyvin paljon parempi että tuo vuoro sijoitetaan sinne, kuin että se otetaan vakivuoroista. Siitähän sota syntyisi.

*Kotouttaminen ja "integrointi suomalaiseen yhteiskuntaan" ovat näköjään tyhjiä puheita.*

Voivat kyllä olla, mutta en ymmärrä tuota argumenttia tässä yhteydessä alkuunkaan. Nököttäminen hellan ja sanonko minkä välissä ei sitä ainakaan edistä. Tässä on kysymys maahanmuuttajien heikoimman osan tukemisesta. Kaikkein vähiten ymmärrän sitä, että juuri heille pitäisi olla kade.

*Toisaalta on pakko myöntää että asia on virkamiehille ja -naisille vaikea: evätäkö pieniltä muslimitytöiltä uimataito ja uimisen ilo vai tehdä tällainen nahkapäätös. Ymmärrettävää tavallaan että tähän on päädytty.*

Kiteytit hyvin.

Lotta Roti

"Tässä on kysymys maahanmuuttajien heikoimman osan tukemisesta. Kaikkein vähiten ymmärrän sitä, että juuri heille pitäisi olla kade."

Tämä onkin ainoa järkisyy, jolla käytännön voisi hyväksyä. Mutta silloin pitäisi todella nostaa kissa pöydälle ja selvittää, minkä takia ja kuinka monet musliminaiset ovat niin surkeassa asemassa, etteivät voi käydä uimassa edes toisten naisten kanssa. Ja ryhtyä toimenpiteisiin tämän asian eteen.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota ketjussa kirjoitelleiden kommentteihin, joiden mukaan muslimimaissa ei suinkaan ole yleisenä käytäntönä uskonnon perusteella erottelu uimahallissa. Mistä on siis kysymys? Jos suvaitsematon muslimiväestön osa tahtoo saada yhteiskunnan myöntymään kannalleen naistensa täydellisessä eristämisessä kantaväestöstä, ei sellaista pidä tukea.

zzz

Ei pidä paikkaansa. Ihmisoikeudet ovat aina yksilönoikeuksia. Eivät minkään ryhmien tai uskontojen tms. Niiden joukkoon on kyllä tungettu tuollaisia positiivinen syrjintä roskaakin, mutta tuo on puhdasta vasemmistolaisroskaa. Kannattaa muistaa, että nuo syntyivät Neuvostoliiton aikakaudella. Lisäksi tuokin on ideoitu tyyliin, keksitään ensin mielikuvitusongelma ja siihen yksi ratkaisuvaihtoehto, joka sitten nimettiin ihmisoikeudeksi.

Kannttaa myös muistaa, että uskonto on aina oma valinta. Jos ei, niin silloin on syyllistytty rikokseen ja viranomaisten pitää puuttua asiaan. Jos nyt joku on liittynyt uskontoon, joka kieltää normaalielämän tai asettaa sille ääliömäisiä rajoitteita, niin kannattaisi varmaan alkaa käyttään omaa päätään ja miettiä tuollaiseen kuulumisen järkevyyttä. Jos sitten päätyy lopputulokseen, että on järkevää, niin kantakoon seuraukset tuosta.

oubape

When in Rome do as the Romans do, eli Maassa maan tavalla. Jos muslimit ja muut maahanmuuttajat eivät pidä suomalaisista tavoista, tai kulttuurista, oiskohan paras muuttaa muualle. Kun annamme sormen vievät käden, ja ajan päälle kukaan ei uskalla sanoa tai tehdä mitään ettei joudu syytteeseen rotusyrjinnästä. Ottakaa oppia muista maista, kuten mm Englannista jossa britit ovat alakynnessä laillisten ja laittomien maahanmuuttajien edessä. (Tiedän tilanteen, monia vuosia Brittein saarella asuneena). Kokeilkaapa jossain muslimi maassa suomalaisena tehdä jotain heidän tapojaan, tai kulttuuriaan vastaan, niin "hyvällä tuurilla" saatte monivuotisen vankeustuomion. En syrji mitään rotua tai minkään maan kansalaisia..minulla ystävinäkin heitä monta..mutta meillä suomalaisilla on oikeus pitää puoliamme, pitää huolta omista oikeuksistamme omassa kotimaassamme.

Vieras

oubape:n kanssa.
Maassa maan tavalla.
Menkääpä joku johonkin islamilaiseen maahan pyytämään lupaa jollekin oman kulttuurin tavallenne. ARVATKAAPA saatteko asian läpi??
Ei tarvitse edes kuvitella hurjissa unelmissaan!!

En syrji ketään mutta haluan, että tämä pysyy minun kotimaanani, siihen minulla kai on oikeus suomalaisena?
Ja jos ei maahanmuuttajille kelpaa kuinka me suomalaiset olemme eläneet ja haluamme elää niin menkööt muualle!

En kaipaa tänne enempää rikollisuuttakaan jota on aivan selvästi tullut kaiken maailman rosvojen mukana.
Niin.... ja otetaan vaan romanialaisia lisää niin kohta ei pysy tavarat omassa taskussa saatika rauhallinen ja peloton elämä.

En uskalla enää mennä illalla ulos tai edes lähelle asemaa kun sehän on ihan niiden somaliasta tulleiden maahanmuuttajien käytössä.
Ja mitä muslimeja ne ovat? Muslimi ei juo mutta nämä juovat ja tekevät kaikkea mitä uskonto ei salli. Mutta tekevät vaan!
Että se siitä uskovaisesta!!

Inhoan tekopyhyyttä!

Vieras

Syrjintä on aina paha, oli se sitten negatiiviseen tai positiiviseen kallellaan. Kirjoituksistakin jo näkee, miten se nostattaa intohimoja. --
Käänteinen syrjintä kertoo, että vähemmistöstä ajatellaan kuin he olisivat heikompia kuin muut. --
Toisaalta on hyvä kunnioittaa eri kulttuurien perimää eikä tahallisesti loukata niitä. Sitä vain en tässä ymmärrä miksi suomalaisnaiset eivät voisi ottaa osaa uintiin muslimnaisten rinnalla. Meillähän on ennenkin ollut (mm. Yrjönkadun uimahalli) erikseen miesten ja naisten uintiaikoja. Ei kaikki suomalaisetkaan naiset tykkää, kun miehet tuijottelevat ja mittailevat naismuotoja!

"HTU"

"Ei ole olemassa positiivista syrjintää, on vain syrjintää."

"Näistä ei ole moni suomalainen ikinä edes kuullutkaan: suomenruotsalaisten apartheidmaisista kielikiintiöistä. Käytännössä tämä määritellään seuraavasti: ruotsinkielisille on varattu suomenruotsalaisten väestön suhteellista osuutta suurempi määrä aloituspaikkoja yliopistoihin ja korkeakouluihin. Esimerkiksi Helsingin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan valitaan ruotsinkielisten kiintiössä 10 % ruotsinkielellä hakeneista opiskelijoista, vaikka suomenruotsalaisia on vain 5 % väestöstä. Näitä kiintiöitä on toki muillakin tiedekunnilla ja yliopistoilla siten, että ruotsinkielisillä on huomattavasti heidän väestöosuuttaan enemmän opiskelupaikkoja. Täten lahjakkaampia suomenkielisiä jää aina opiskelupaikatta kyseisen rasistisen toiminnan johdosta, koska ruotsinkielinen saa opiskelupaikkansa vähemmillä lahjoilla ja alemmilla pisteillä kuin suomenkielinen. Ruotsinmieliset ja -kieliset tahot ovat tietenkin alhaisesti yrittäneet vaikeuttaa vertailua erilaisilla pääsykokeilla, mikä sekin tosin on monella muullakin tapaa erittäin kyseenalaista."

Dr. Schmidt

Ruotsinkielisille paikoille saa pyrkiä kuka tahansa äidinkielestä riippumatta, kunhan ruotsin kielellä pärjää. Opetus on sitten ruotsinkielistä, mutta koulutetaan itetääkseni Kuopiossa lääkäreitä englanniksikin. Mikään ei estä suomenkielisen yo-tutkinnon suorittanutta vaikka opiskelemasta vuoden ajan kieltä ja sitten menemästä ruotsinkieliseen tiedekuntaan. Siinä mielessä ei kyse ole syrjinnästä.

Conservative

Koska muilta ryhmilta paasy uimahalliin on kielletty, on se muiden ryhmien syrjintaa. Ihan samalla tavalla kuin se, etta mustilla ja valkoisilla oli eri osastot busseissa ennen kuin Rosa-mamma pisti topinaksi. Nyt tarvitaan Suomen oma Rosa Parks, joka pulahtaa muslimien joukkoon uimaan.

Suomensuomalainen

Tätä taustaa vastaan on helppo ymmärtää, miten joku ns. ruotsinkielinen rientää yleensä heti julkisuuteen puolustamaan tällaista Jakomäen tapauksen kaltaista rotusyrjintää ja erottelua muistuttavaa toimintaa. Puolustaessaan Jakomän kaltaista ajattelua, hän oikeasti puolustaa nykyistä eriarvoistavaa ja syrjivää suomalaista kielipolitiikkaa, josta itse hyötyy.

Tepa

Opiskelupaikkojen kielilinjoja voi kritisoida voimakkaasti, mutta ei niitä ole syytä sotkea uskontoon perustuviin uimavuoroihin. Yleensä jokaiseen työ- ja opiskelupaikkaan on erilaisia osaamis-/taito-/kokemus-/koulutusvaatimuksia, eikä niitä pidä kukaan syrjintänä. Lääketieteelliseen tiedekuntaan pääsee myös sitä helpommin, mitä enemmän on laudatureita ylioppilastutkinnossa saavuttanut. Useita laudatureita kirjoittaa vain pieni vähemmistö, onko sekin syrjintää, että heidän osuutensa opiskelemaan valituista on moninkertainen?

Pari lainausta Helsingin yliopiston lääketieteellisen tdk:n valintaoppaasta:

"Ruotsinkielisen opintolinjan tavoitteena on kouluttaa koko maan tarpeisiin riittävästi ruotsinkielentaitoisia lääkäreitä."
"Ruotsinkieliselle linjalle hyväksytään enintään 5 % lääkärikoulutukseen koko maassa hyväksyttävien määrästä eli
enintään 30 opiskelijaa vuonna 2008."

Gagarin

Vastaus tähän kysymykseen riippuu siitä kuinka tulkittaisiin vastaavien uimavuorojen järjestäminen muille uskontokunnille, esimerkiksi luterilaisille, katolisille, ortodokseille, juutalaisille, buddhalaisille, j.n.e.
Ei niitä välttämättä tarvitsisi järjestää, koska saattaa olla, ettei niille ole luontaista kysyntää, mutta virkavallan suhtautuminen ja lakien tulkinta tulisi olla täysin sama niiden kohdalla kuin tuossa muslimivuorossakin.
Ihmettelenpä vain kuinka asiakkaat siellä todistavat olevansa muslimeja. Pitääkö heillä olla jonkun helsinkiläisen muslimiseurakunnan sertifikaatti mukanaan? Jos ei, niin sittenhän sinne voisi mennä kuka tahansa, joka väittäisi kannattavansa muslimiuskontoa.
Kuten sarkastisehkosta sävystäni nokkelimmat huomannevat, en välttämättä lukeudu kyseisten vuorojen ylimmäksi ystäväksi.

IlmariKyosti

Maassa maan tavalla tai maasta pois.
Kaikenlainen hyysääminen johtaa lopulta katastroffiin. Voisin keksiä sata erilaista ryhmää joiden tulisi saada uida omissa oloissaan.
Muslimit myös "saastuttavat kristityn uimaveden" ja se on vaihdettava aina muslimien uinnin jälkeen ! Etenkin jos kysymyksessä on vielä naiset. Onko varmaa että ovat puhtaita ennen veteen menoaan. Ehdotan puhtaustarkastusta jne...

Vieras

Näin juuri, muutetaan oma Suomi pikkuhiljaa kapeakatseiseksi muut "suvaitsevaksi" yhteiskunnaksi, jossa joka lahkolle on omat säännöt ja lopulta yleinen lainsäädäntö on voimaton uskontojen kanssa. Jep jep.
Minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos jossain islam-maassa toimitaan näin ja pitää muistaa, että meidän pitää myös siellä kunnioittaa heidän tapojaan, mutta pidetään nyt Suomi kuitenkin Suomena, eikä aleta järjestämään tänne erillislakeja tai tapoja uskontojen nimissä.

De La Mancha

Mikä ihmeen vika meissä suomalaisissa on, että kaiken maailman vähemmistöt saavat meidät ihan sekaisin ja hyppäämään heti kun he käskevät. Meillä pitää toimia maassa maan tavalla tai muuten ei näiden ulkomaalaisten kanssa elämisestä tule mitään. He eivät anna tuumaakaan periksi kun huomaavat, että ristiriitojen pelossa me annamme aina periksi. Tämä ei tule muuta kuin lisäämään ulkomaalaisvihaa suomalaisten keskuudessa.

Hyväksykööt suomalaiset säännöt tai pysykööt hallista pois. Tuollainen on naurettavaa.

-liisa.12

Sokeristako ne islamin naiset on tehty? Taitavat pysyä koossa vain omassa porukassaan.

Tulisivat katsomaan, kun seniorit - sekä miehet että naiset - kuntoilevat täällä lännen kuntosalilla sekä pukeutuvat ja käyvät jopa suihkussa lähes yhtäaikaisesti. Mitä jos minä vaatisin tälle porukalle edes omat naisten ja miesten pukuhuoneet ja suihkut? Ei taitaisi onnistua. Eli islami-naisilleko annetaan suomalaisten seniorittarien kustannuksella? Mehän - suomalaiset naiset - emme ole sokerista! Lienevätkö miehet tyytyväisiä?

Ämpäripää

Syrjintä kantaväestöä kohtaan on syrjintää siinä missä muukin.

Ameriikankielessä tunnetaan termi "reverse racism", joka tarkoittaa erikoisetujen antamista rodun perusteella, esimerkiksi palkkaamalla kiintiöiden täyttämiseksi pätevyydeltään heikompi kandidaatti (naiskiintiöt suomessa) pätevämmän, mutta valtaväestöä edustavan hakijan sijasta.

SIMO PERTTULA

Kun musliiminaisilla on omat uintivuoronsa, niin keitä silloin syrjitään?Syrjitäänkö muita naisia, vai musliimeja!Mielestäni kysymys on musliimimiesten vaatimusten täyttäminen. Uskoisin, että musliiminaiset kyllä uisivat muidenkin naisten kanssa, mutta heidän miespuoliset sukulaisensa siis ovat asialla. Mutta syyllistynkö minä nyt jonkinsortin rasismiin, kun näin väitän?

Vieras

Mikä on syy siihen ettei vuoro ole avoin muillekin naisille.

Onko syyt musliminaisten ( ja heidän miestensä ) uskossa, vai johtuuko exclusiivisuus siitä ettei Helsingin kaupunki kykene järjestämään riittävästi naispuolista henkilökuntaa, jotta vuoro voisi olla avoin kaikille naisille.

Mikäli uskonnoliset syyt estävät, kyseessä on suosinnasta (puhuvat positiivisesta syrjinnästä ), jonka aiheellisuutta on syytä pohtia. Eli missä menee raja uskonnonvapauden synnyttämälle oikeudelle vaatia erityiskohtelua.

Jos taas syynä ekslusiiviseen vuoroon on vain Hgin kaupungin resurssien käyttö, niin lähelle tullaan sitä että kaupunki syrjii ovelta käännytettyjä ei-muslimeja uskonnollisin perustein.

semi

Kyse, siitä ikivanhasta käsityksestä että nainen on saastaa ja täyttämässä miesten haluja. Hohoijjaa, valitettavasti muslimi naisissakin on ääri näkemyksiä, jotka kyllä pitävät huolen että asiaan ei tule muutosta ja jos joku muutoksen haluaa on palkkiona kuolema. Nämä Britti moskeijan inkvisaattori naiset joista olemme kuulleet ovat osoittaneet kuinka syvällä Islami tällä hetkellä ui.

Tasa

Muslimilasten ja naisten uimaopetus ei ole muuta kuin käytännön sanelema järjestely pakkotilanteissa.

Sitä ei sen sijaan ole Suomen romanien koulutusoppaan sisältö, jonka opastuksella romanit eivät koskaan tule olemaan tasavertaisia Suomen kansalaisia.

Lue ja kauhistu Avoimin mielin-projektin Ovet auki, ROM-EQUAL ja Romanit-työelämään-projektin tuote Suomen romanien kouluttajille, koulutuksen järjestäjille ja työvoimaviranomaisille suunnattu opas "Palkkaisinko romanin?"

OL

Harvoin olen Simo Perttulan kanssa samaa mieltä, mutta kyllä hän osuu oikeaan toteamalla muslimiesten olevan koko homman takana. Kyllä muslimienkin pitää soveltua valtaväestön kultuuriin ja toimia sen mukaisesti omia riittejään siihen soveltäen.

Onko meillä kohta oma vuorot niin homoille kuin lesboillekin, koska miehet tai saiset voivat aiheuttaa ongelmia henkiläkunnan keskuudessa? Tai missä ovat korttiläisten tai lestaadiolaiseten uimavuorot?

semi

Kehotti heittämään kaikki ulos jos ei miellytä vaatimukset, hän ei pakota vaimoaan huntuun, hän ei mene moskeijaan koska vaimo ei pääse sisään. Molemmat voivat juoda olutta ja punaviiniä ravintolassa ja kuten hän asian ilmaisee.-Minä ja minun perheeni olemme vapaita muslimeja. Tosin ilmaiseksi se ei ole hänelle tullut, sen tiedän.

hannujuurmaa

Toisaalta ymmärän asian kun kyse on uskonosta, mutta jos asiaa pohtii realistisesti niine en.
Otetaapa esimerkki vaikka terveyskeskusesta, muslimi nasilla pitäsi olla naispuolinen lääkäri, muta kun muslimi nainen tulee lääkäriin saako hän mennä yksin ,harvemin naisella on aina joko vanhin poika tai sukulais mies mukana mutta miksi?
Toisaalta umahalli vuorot voivat olla vain jäävuoren huippu, jos puhutaa tasarvosta mikä Suomessa on hyvällämallilla.

Bob Young

Tämä suuntaus on hyvä. Myös ruotsalaisille, venäläisille ja liikuntaesteisille omat vuorot. Ehdottomasti lasten pitää saada omat vuorot, muuten voivat nähdä kurttuihoisia vanhuksia ja saavat traumoja. Mustat (sis. hevarit ja gootit) tietysti erilleen, koska minun lapseni alkoivat (n 2 vuoden iässä) parkumaan hirveästi jos mustaihoinen tai toisaalta aivan vitivalkoinen henkilö tuli alle 2 metrin etäisyydelle. Ortodokseille, buddhalaisille, juutalaisille, mormoneille, hinduille ja kirkkoon kuulumattomille pitää myös olla omat vuorot.

Ehkä onkin meikäläisen paras lopettaa koko uiminen ja keskittyä hiihtoon.

Onkohan muslimeille jo omat rantapallovuorot? Eivät he ainakaan voi bikineissä pelata. Tässä vinkki kunnallisvaaliteemaksi.

katarina

Naisten uimavuoro on kiva. Eihän kukaan uskontokunnittain uimavuoroja jaa. Järki nyt käteen. Ai niin ja kysehän ei olekaan kristittyjen uimavuoroista? Olisiko sitten muslimimaissa mahdollisuus mennä uimaan kristittyjen naisten vuoroille??
Ei käsitä?
Voisiko joku asiallisesti vastata miksi musliminaiset eivät voi uida samassa altaassa kristittyjen kanssa?
Vai onko mitään syytä?
Haluasin tietää myös turvapaikkamaan kansalaisena, onko mitään muita vastaanvanlaisia erotteluja?
Mahtaisikohan tämä sittenkin olla väärä osoite, tämä kristitty maa???

Tunnen eri maista olevia ihmisiä, sehän on rikkaus, mutta eihän kukaan etninen ryhmä voi tulla toiseen maahan ja ruvella sanelemaan ehtoja.
Onhan muslimimaissakin oma lainsäädäntönsä ja tapansa.

Pertti Puh

Itse asun muslimimaassa, ja seuraan huvittuneena tätä keskustelua.

Täällä ainakin meidän lapset käyvät ihan samaa uimakoulua paikallisten muslimilasten kanssa ja ihan samassa altaassa ja samaan aikaan.

Samoin itse uin vaimoni kanssa samassa altaassa ja ihan samaan aikaan musliminaapureittemme kanssa, ja viikonloppuna kun väkeä on enemmän saattaa joukossa olla muittenkin uskontokuntien edustajia. Enkä ole koskaan kuullut erillisistä vuoroista esim. kristityille. Eli maassa maan tavalla. Samoin esim. Ramadanin aikana ravintolat ovat päivällä kiinni auringon laskuun asti ja kyllä sääntö koskee kristittyjäkin, eikä ravintoloita erikseen availla kristityille. Eli kyllä homman pitäisi toimia Suomessakin niin että ulkomaalaisten tulisi sopeutua vallitseviin olosuhteisiin. Niin se toimii muuallakin maailmassa.

Ei Uimahalliasiassa, ei ole kysymys muslimeista, vaan äärimuslimeista ja tämä on tärkeä asia siltä kannalta että annetaanko periksi ääriryhmille. Silloinhan esim. Äärioikeistolaisille pitäisi olla oma vuoro jonne demarit eivät pääse. (Koskee myös Paavo Lipposta).

tapio_o_neva

Tarkoitatko, että kun äärioikeustolaisilla on oma nahkatakki- ja koppalakki-uimavuoro, Paavo Lipposelle ja/tai muille äärioikeistossosialidemokraateille varataan vielä toverikohtainen uimavuoro?

Eiköhän tehdä niin, että jokainen aatesuunta perustaa omalle yhdistykselleen yksityisen uimahallin?

tuulakiilamo

syntyperäisten suomalaisten parissa.

Ns. seniorikansalaisia opastetaan ja jopa patistetaan liikkumaan, jotta he pysyisivät paremmassa kunnossa. Kyse on paitsi heidän omasta, myös yhteiskunnan edusta, sillä ikääntyvien kansalaisten terveydenhuolto muodostaa suuren taloudellisen uhan yhteiskunnalle. Omahoito on kallisarvoisinta ehkäisyä.

Kaikkien, mutta eritoten ikääntyvien liikuntaharrastusta on rohkaistava, mutta varsinkin ikääntyvien henkilöiden, joiden fyysinen kunto sallii usein vain liikunnan vedessä.

Helsingin kaupunki pystyy tarjoamaan vesiliikuntaa vain hyvin harvoille. Halukkaita on ylimitan. Jumppapaikkaa jonottaa varmasti satoja henkilöitä.

Nämä henkilöt riemuitsisivat saadessaan omat uintitunnit. Ja musliminaiset ja - lapset mahtuisivat takuuvarmasti altaan toiseen päähän. Ja joukkoonkin, jos tahtovat.

Toivottavasti liikuntalautakunta osaa nyt hiukan suhteuttaa asioita. Toivon myös päätöksentehneen perusteluja.

PS. Unohdin painottaa, että seniorit eivät tuntiensa aikana halua sulkea ovea muilta uimareilta. Pieni radanalue kelpaa.

piekana

Tämähän on vain yksi mitätön välivaihe ja detalji muslimien vyörytystaktiikassa. Keskieurooppalaiset valtiot ovat jo kaulaansa myöten kusessa tuon porukan kanssa. Kun yksi myönnytys saadaan läpi niin seuraava on jo tulossa. On täysin turhauttavaa vedota joihinkin järkisyihin ja vastavuoroisuusperiaatteisiin tai "maassa maan tavalla" liturgioihin. Nämä valtaväestön suomat myönnytykset johtavat vain siihen, että koraaniporukka kokee meidät heikoiksi ja sen myötä kansaksi jota ei tarvitse kunnioittaa. Tulemme kyllä tyhminäkin kelpaamaan heidän hyvinvointinsa ylläpitäjiksi.

Gagarin

Tuota uutista tarkemmin luettuani huomasin, etä kyse on tietyn uimakoulun jälkeen pidettävästä hallivuorosta. Jos halli on periaatteessa yleisöltä suljettu ja vain tuon uimakoulun oppilaat pääsevät sitä silloin käyttämään, niin asiassa ei välttämättä ole niin paljon mätää. Mutta, jos sinne pääsevät silloin muutkin muslimit, niin siinä tapauksessa asia pitää korjata. Tietysti joku voi vielä kysyä miksi muslimeille pitää olla oma uimakoulunsa, mutta tämä ei ole kovin suuri tasa-arvoasia, koska uimakoulun pitämisessä ei ole kyse diskriminoivasta julkisen tilan käyttörajoituksesta. (Epäilenpä kuitenkin, että tasa-arvoviranomaisilla voisi olla sanansa sanottavana, jos joku perustaisi "whites only" -uimakoulun.)

Tamperelainen kunnallisvaaliehdokas

Kyllä muslimit uivat Tampereen ulkorannoillakin samaan aikaan kuin muutkin

Kysymys: Miksi sisähalleissa pitäisi olla eri vuorot heille?

Kyllä kyseessä on selkeä syrjintä kaikilla niillä paikkakunnilla missä ko. asia on päästetty läpi mm. Jakomäki, Hervanta jne

Seppo Lehto Tampere

Palikka

Musliminaisten ainoa toivo oman uskontonsa sortoa vastaan on suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvon periaate, joka ei salli erottelua rodun, uskonnon eikä sukupuolen mukaan.

Kun Eurooppa tällä menolla on parinkymmenen vuoden kuluttua islaminuskoisten ja sharia-lain hallussa, niin saavatkohan kristityt naiset silloin oman uintivuoron ja pääsevätkö musliminaiset edes ulos?

Vieras

Tuo vuoro muuttuu syrjinnäksi siinä vaiheessa, kun musliminaiset eivät saa uida muuten kuin kyseisen vuoron aikana. Jos/kun he saavat mennä muulloinkin uimaan, tämä voidaan tulkita uimahallin kädenojennukseksi muslimiyhteisölle. Pieni siivu omaa aikaa, jolloin voi olla rauhassa.

Uutisessa on ihan liian vähän tietoa, että siitä voisi tehdä mitään johtopäätkösiä.

Vieras

On oikein kieltää yhtä ihmisryhmää menemästä tiettyyn aikaan uimaan, koska toinen ihmisryhmä ei halua muita sinne. Mutta mikäli näiden kahden ihmisryhmän osat vaihtuvat, niin kyse onkin yllättäen syrjinnästä?

Minusta tuossa on vähän samaa kuin naisten ja miesten vuoroissa, ihan ok, jos kummallekkin on omansa (jolloin toiset eivät pääse paikalle) ja loppuaika yhteistä. Mutta onko mahdollista suomessa toteuttaa uimavuoroja, joissa kielettäisiin nimenomaan muslimien käyminen (loppuaika olisi taas vapaata kaikille)? Vai pitäisikö jokaiselle uskonnolliselle ryhmälle tehdä omat vuoronsa, jotta ei syrjintää tapahtuisi?

Börje

Järvenpään hallissa naiset synnyttivät keväällä kapinaliikkeen kun naisten puku- ja peseytymistiloja siivosi mies. Lopulta halli nöyrtyi naisten naurettavan käytöksen vuoksi ja laittoi miehen töihin vain miesten puolelle.

Kyllä täällä kotimaassakin osataan ihan itse tämä uimahallien sukupuolisyrjintä. Ei siihen tarvita enää rasistisia kommentteja.

Hyvä, että kyetään järjestämään erikoisryhmille omia uintiaikoja. Ei täällä kai kukaan valita esimerkiksi vauvauintien olevan ikäsyrjintää??

Jouko Lilja

Otsikon kaltainen uusiokielisana on yhtä käsitettävä kuin itsestäänselvänä pidetty kiertoilmaisu positiivinen syrjintä. Syrjintää kuin syrjintää, suosintaa. Siinä ei ole mitään positiivista. Joku tulee kuitenkin syrjityksi. Tässä tapauksessa kantasuomalainen. Mutta tämä käsite on ajettu virkakunnan ja poliitikkojen päihin luonnollisena asiana. Ei mitään kritiikkiä anneta. Olisi aika ottaa pari piirua takapakkia vähemmistöjen erioikeuksissa.

pulkkine

Katarina kirjoitti mm:

Naisten uimavuoro on kiva. Eihän kukaan uskontokunnittain uimavuoroja jaa. Järki nyt käteen. Ai niin ja kysehän ei olekaan kristittyjen uimavuoroista? Olisiko sitten muslimimaissa mahdollisuus mennä uimaan kristittyjen naisten vuoroille??

--------------------------

"Oikeauskoiset" Yrjönkadun uimahalliin naisten vuorolle.
Syrjintä on syrjintää nimetään se miksi tahansa.

jp

setarkoS

"Positiivinen Syrjintä", hmm.
Kuulostaa vähän kuin että "turpiin vaan ja onnea" taikka "ole iloinen ettet saa pahemmin selkääs".

Tasa-arvon edistäminen ei oikein tapahdu, jos se tehdään millään tavalla syrjivästi (positiivista tai ei).
Aina, kun joku joutuu syrjityksi jostakin syystä, se korostaa tätä eroa ja lisää syrjintää. Syrjinnän voittajapuoli tietysti kokee sen positiivisena, mutta syrjityksi joutunut kärsii. Aina, vaikka olisi valtaväestöäkin.

Asiasta on tehty joskus koekin, jossa suosittiin koululuokassa ensin sinisilmäisiä ja sitten käännettiin suosio ruskeasilmäisiin. Kummassakin tapauksessa ryhmä, jota suosittiin, kieltäytyi olemasta tekemisissä "niiden toisten" kanssa ja koki itsensä ylemmäksi, arvokkaammaksi ja suosi "omia" sekä syrji toista.

Tilanne normalisoitui, kun lapsille kerrottiin kokeesta ja kaikkien olevan oikeasti saman arvoisia. Jos lisätieto kiinnostaa, niin lue opettaja Jane Elliotista: http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Elliott

Syrjintä on syrjintää aina.

Ei muslimi

Näin suomalaisena tuntuu hieman oudolta, tosin ymmärrän erilliset miesten ja naisten vuorot mutta eri uskonnoille?

Uskon kovastikin uskonvapauteen mutta en hyväksy yltiömäistä muun yhteiskunnan hyväksikäyttöä uskonnon varjolla. Meidän tulisikin vaatia tänne lupia myönnettäessä, että hakija uskonnostaan ja entisistä tavoistaan ja tottumuksistaan huolimatta sitoutuu sopeutumaan meidän malliimme jolloin ei moisia erikoisuuksia tarvita.

Jos ne entiset mallit ovat niin paljon parempia niin miksi tulla tänne ylipäänsä? Miksei haluta sitten mennä jonnekin jossa on vain samanmielisiä. Jo se, että terveyskeskusten pitää erikseen miettiä mille lääkärille voi musliminaisen viedä on väärin. Kyllä heidän on sopeuduttava koska he ovat tänne tulleet vapaasta tahdostaan. Mahtaakohan muslimimaiden yhteiskunta tehdä paljoa poikkeuksia länsimaisten maahanmuuttajien hyväksi, jos niitä nyt paljoa onkaan?

Selvitysmies

Päivän Hesarissa Pekka Vuoristo kirjoittaa mihin tullaan, kun suhteellisuuden taju pettää.

Ministeri Tarja Cronberg höperehtii: "Yrityksen olisi hyvä tietää, että sen työyhteisö on riittävän monimuotoinen. Sen tulisi tarkistaa puolivuosittain, että palkkalistalta löytyy eri sukupuolia, eri ikäryhmiä, kieliä, perhetaustoja, etnisiä taustoja, sukupuolista suuntautumista, vammaisuutta, vakaumusta ja uskontoa."

Pitäisikö arvon ministerin mielestä yritysten todella ryhtyä rikkomaan maamme lakeja ja kyselemään työntekijöiltä sukupuolisia suuntautumisia ja täyttämään homo/heterokiintiöit ja vielä puolivuosittain.

Ei ole kovin korkealla ministeriksi pääsyn rima Suomenmaassa.

Vieras

Norjassa asuu huomattavasti enemmän muslimeja kun Suomessa. Siellä asuu pysyvästi n. 65.000-70.000 muslimia. Pelkästään Oslon yli 500.000 asukkaasta on n. 10,2% muslimeja...siis yli 50.000 muslimia ainoastaan Oslon kaupungin alueella.

Oslossa ei uimahalleissa ole omia vuoroja musliminaisille...naisten vuoroja kyllä on useimmissa uimahalleissa, mutta ei erityisesti musliminaisille tarkoitettuja vuoroja.

Sikäläiset musliminaiset ilmeisesti tyytyvät yleisiin naisten vuoroihin eivätkä vaadi erityisiä omia vuorojaan.

Siis jonkinlaista suhteellisuuden tajua odottaisin myös Helsingin kaupungin päättäjiltä.

Dr. Schmidt

Vaikea kysymys. Informaatiota niukasti - liittyykö siis uimakouluun? Sinänsä muitakin uskonnollisia ryhmiä on suosittu monissa asioissa; juutalaisilla on ollut oikeus kaksoiskansalaisuuteen vuosikymmeniä ennen muita, jehovan todistajat on vapautettu asevelvollisuudesta jne. Koulussahan meillä on vuosikymmeniä pakotettu kaikki alistuman kristinuskon kannattajien aivopesuun (aamunavaukset), niin ettei kyseisellä uskonnollisella ryhmällä ole puhtaita jauhoja pussissa.

Todellinen uskontojen tasa-arvo voi vallita vain silloin, kun kirkko ja valtio on erotettu toisistaan täysin ja kaikki yhteiskunnan toiminta on uskonnollisesti neutraalia, uskonnonopetus poistettu kouluista jne., kuten esim. Ranskassa. Siihen saakka kristinuskon kannattajien hyökkäily tällaisissa mitättömissä pikkuasioissa on pelkkää tekopyhää oman uskonnon suosimista.

Vieras

kenelläkään ei valitettavasti "leikkaa"mistä tässä on kysymys.
tälläisellä"epähyvällä","positiivisella syrjinnällä"(on muuten uudiskieltä lue orwell 1984) on tarkoitus salaa ja tahallaan lietsoa rasismia "valtaapitävien puolelta"(miehet verhojentakana) ja tapaushan ei ole ainoa,esim.suomalaisia kiihoitetaan toisiaan vastaan,milloin paperimies tienaa liikaa,milloin sairaanhoitaja,välillä isot ikäluokat ovat ahneita,välillä "naiseneuro" on vain 85 centtiä.........listaa voi jatkaa loputtomiin.eli kysymys,kuka/ketkä hyötyy? käyttäkää aivojanne hyvät ihmiset! hajoita ja hallitse!
me tapellaan keskenämme ja sikariporras se vain porskuttaa.
yhtenäistä kansaa kun on vaikeampi hallita,tapahtuuko "verhojen" takana jotain mitä ette tiedä? voin sanoa että tapahtuu ja paljon,mutta en ala tässä siitä puhumaan,sanon vain avatkaa silmänne ja sulkekaa televisionne ja ajatelkaa,etsikää oikeata tietoa esim.netistä,kirjoista...

huolestunut kansalainen

"yhtenäistä kansaa kun on vaikeampi hallita,tapahtuuko "verhojen" takana jotain mitä ette tiedä? voin sanoa että tapahtuu ja paljon"

Tämä on yksi asia, mistä tässä koko monikulttuurisuusvouhotuksessa on monelle taholle hyvin pitkälti kysymys. Esimerkiksi monet vihreiden ja demareiden edustajat (itse presidenttimme mukaanlukien) ovat melko suoraan sanoneet kansallisvaltioiden olevan suoraan saatanasta ja että ne tulisi hävittää ja suomalaisuus "epädramatisoida". He kuvittelevat tämän onnistuvan juurikin tuomalla tänne mahdollisimman suuria määriä mahdollisimman paljon suomalaisista poikkeavia etnisiä ryhmiä. Tämä tietenkin aiheuttaa hajaannusta ja kaaosta kansan keskuudessa ja tavallisen rivikansalaisen näkökulmasta tietenkin kurjuuden ja väkivallan dramaattista lisääntymistä yhteiskunnassamme. Eliittimme puolestaan näkee tässä tilaisuuden luoda entistä heterogeenisempi kansa, jota on helpompi hallita hajoita ja hallitse -taktiikalla.

Vieras

Seuraava vaihe on vaatia muslimeille omat istuimet busseihin, sen jälkeen kokonaan omat bussit, omat asuinalueet, omat kaupat, omat kansanedustajat, oma Eduskunta ja oma presidentti, oma maa...hetkonen, minne meidät sitten siirretään? Lähdetäänkö me alkuperäiset suomalaiset Somaliaan pakolaisiksi ja vaaditaan siellä sitten vastaavaa erityiskohtelua?

Laittakaa nyt hyvät ihmiset Helsingissä rikosilmoitus rotusyrjinnästä vetämään. Ei teidän kuulu sietää moista virkamieslähtöistä vastuutonta soumalialaistamista.

Etelä-Afrikassa oli aikoinaan penkit, bussit, koulut ja kaikki muukin ihonvärin mukaan. Silloin muu maailma kauhisteli ja osoitti sormella. Nyt muu maailma on aloittanut saman rotuerottelun, Soumalia EU:n ykkösoppilaana eturintamassa. Hellurei!

Terveisiä Lähi-Idästä

Asun itse Lähi-Idässä ja käyn monta kertaa viikossa uimassa. Joukossa on niin muslimeja, kristittyjä, hinduja ja ketä tahansa. Samassa altaassa on niin naisia, lapsia kuin miehiäkin eikä kenelläkään ole mitään sitä vastaan! Jotkut musliminaiset ovat pukeutuneet hiukset peittäviin uima-asuihin mutta muuten ei kyllä erota kuka kuuluu mihinkin uskontoon. Kysehän on vapaa-ajan aktiviteetista eikä mistään uskontoon liittyvästä asiasta! Miksi ihmeessä tuollaista annetaan siellä Suomessa tapahtua? Luulen että ei ole mistään uskonnosta kyse, vaan siitä että he haluavat kokeilla kuinka pitkälle heille annetaan kaikki mitä he haluavat tai osaavat pyytää!

Vieras

Kävin Liikuntaviraston ja Jakomäen uimahallin nettisivuilla. Siellä lukee, että halli on la-su suljettu. Erittäin mielenkiintoista! Tieto musliminaisten omasta vuorosta kulkee siis joitakin salaisia reittejä pitkin. Vai eikö ole Helsingin kaupungilla pokkaa laittaa uskonnollisista rajoituksista nettisivuille. Pitäisi olla jos kerran tuollainen sääntökin luodaan.

Pahaa pelkään että tämä on vasta alkua jollekin täysin käsittämättömälle.

MKN

Eikö olekkin mielenkiintoista?
Tästä asiasta on käyty varsin kiivastakin nettikeskustelua jo ainakin puolisen vuotta mm. Suomi24-palstoilla.
Jokainen, joka ko. toimintaa on kyseenalaistanut on leimattu rasistiksi.
Turussahan on samanlainen käytäntö vallalla.
Erikoiseksi asian todellakin tekee, ettei asiaa ole aiemmin julkistettu.
Eivätkö tämän varsin kyseenalaisen toiminnan aloitteentekijät l. demarinaiset ole itsekkään uskoneet asian kestävän päivänvaloa?
Olisipa hauska kuulla heidän kommenttinsa asiaan!

tapio_o_neva

Hallinnon läpinäkymättömyyden valvonnasta vastaa Helsingin kaupunginvaltuuston tarkastuslautakunta. Huomautukset virheellisestä tai valheellisesta tiedottamisesta voi laittaa sinne,

2. jaosto

Tarkastusalueet

Ammattikorkeakoulu
Kaupunginkirjasto
Kaupunginmuseo
Kaupunginorkesteri
Kaupungin taidemuseo
Korkeasaaren eläintarha
Kulttuuriasiainkeskus
Liikuntavirasto
Nuorisoasiainkeskus
Opetusvirasto
Ruotsinkielinen työväenopisto
Sosiaalivirasto
Suomenkielinen työväenopisto
Terveyskeskus

Lisäksi jaoston tarkastusalueeseen kuuluu siihen liittyviä konserniyhteisöjä ja säätiöitä.

Jaoston jäsenet
Sanna Perkiö, puheenjohtaja
Arja Hörhammer, varapj.
Hannele Luukkainen
Jaakko Ojala

Jaostoa avustavat vastuuhenkilöt: tarkastusviraston 1. tarkastusyksikkö

Pirjo Hakanpää, JHTT
Anna-Lisa Nyström
Pertti Peltola
Jari Ritari
Juhani Räsänen
Kirsi Sova
Timo Terävä

http://www.hel2.fi/tav/

leojohannes

Pitäkää N Suomalaiset ja muut vouhottajat siellä Kehä I sisällä. Juuri tälläisten pikkupoliitikkojen takia kotouttaminen ei tule koskaan onnistumaan.
Tuttavani vaimo teki töitä arabimaassa "lukkojen takana" jottei imaani/oikeusoppinut saisi vihiä asiasta. Näin kai Nina haluaa suomessakin?
Varmasti maailman musliminaisten ongelmat selviää kun Nina aloittaa ja hoitaa asian YK:n peruskirjan ja ihmisoikeusasiakirjan vastaisesti.
Toivokaa ettei ko tyyppi pääse vaaleissa läpi. Tulee yksi asiaton nuolija lisää pilaamaan kotouttamisen muutenkin vaikeaa tilannetta.

Vieras

Uimahallien tulee olla tasapuolisesti kaikkien käytössä uskontoon, rotuun tai sukupuoleen katsomatta. Mainittu käytäntö on selvästi yhdenvertaisuuttamme loukkaava. Käytäntö on tosin jatkunut jo vuosia tietääkseni. Kantelu oikealle viranomaiselle olisi paikallaan, niin saataisiin päätös menettelyn laillisuudesta. Jos käytöntö on OK, niin sitten vaan hakemaan vastaavia vuoroja mitä moninaisempiin tarkoituksiin.

Toimeksi vaan

Ajatelkaapa kansalaiset jos tilanne olisikin käännetty toisinpäin ts. musliminaisilta ja - miehiltä kielletään uimahallin käyttö silloin kun siellä muihin uskontokuntiin kuuluvat polskuttelevat. Johan huuto kuuluisi kuuhun asti. Ei varmaankan niinkään muslimit pitäisi meteliä vaan nämä omat hyödylliset hölmöt, joille kaikki muualta tuleva on niiiin ihanaa ja kaikki suomalainen niin vähäpätöistä. Syytökset rasismista olisi vielä pientä sen rinnalla mitä ne keksisivät. No, rasismia se on tämäkin käytäntö ja vieläpä yhteiskunnallisesti, siis hyväksyttävästi, toteutettuna.

Mikäli emme hyväksy tämänkaltaista touhua, niin tänne keskustelupalstoille kirjoittelu ei sitä miksikään muuksi muuta. On pantava toimeksi ja tehtävä poliisille rikosilmoitus, kantelut eduskunnan oikeusasiamiehelle, tasa-arvovaltuutetulle, syrjintäasiamiehelle, julkisen sanan neuvostoon ja mitä niitä nyt onkaan. Kaikille. Vasta sitten alkaa tapahtua sillä näillä manituilla on velvollisuus tutkia asia ja antaa siitä perusteltu päätös. Mikäli he toteavat, että laki salii tällaisen eriarvoistamisen ja syrjinnän, niin sitten on käytävä kansanedustajien, hallituksen ja puolueiden kimppuun ja vaadittava muutosta lainsäädäntöön.

Muutoin olen sitä mieltä, että vähemmistöjen diktatuuriiin on puututtava ja heti.

Franssales

Suomessa tapahtuu hirveitä. Maa on kommunistinen, rasistinen tai nettikirjoittelijoiden oikeuksia loukataan verisesti.

Kunnes selviääkin, että noilla sanoilla tarkoitetaan että Suomessa kannetaan veroja, joku naisryhmä saa uida omia aikojaan tai kirjoittelijalla ei ole sen isompia huolia että niistä viitsisi valittaa.

Oman elämän hankkiminen on ihan hyvä idea, muiden elämän vahtimisen sijaan.

Hauskaa päivänjatkoa! :)

tapio_o_neva

http://www.nelonen.fi/kevyt/uutinen.asp?cat=1&d=40760

http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?option=com_content&task=view&id=...

http://www2.vaalikone.fi/kunta2004/naytaehdokas.jsp?VP=1005&ehdokas=2503

Nyt ollaan rinnastamassa rippikoulu elokuvateatteriin ja pappi elokuvien levittäjään.

Seuraavaksi varmaan kielletään alle 18-vuotiailta historian opetus ja dokumenttielokuvat esimerkiksi Sudanin tilanteesta.

Poliisia pidetään koko ajan poliittisten kiistojen pellenä tehtailemalla helposti lööpitettäviä kiistajuttuja rikosilmoituksin.

Mitä pahaa abortissa ja sen rehellisessä kuvaamisessa on? Aborttihan on yksi osa elämää ja kuolemaa. Moni voi joutua teettämään abortin ja monet tuhannet tulevat abortoiduiksi.

Varmaan liikenneonnettomuuden uhrien katselukin tulee jossain vaiheessa rikolliseksi.

Ämpäripää

Mikäli muslimimiehille ollaan järjestämässä omaa uimavuoroa, tarkoittaako tämä sitä, ettei heitä uskalleta päästää vähäpukeisten valkoisten naisten kanssa samaan tilaan vai siitä että heillä on joku este vääräuskoisten kanssa kylpemiselle?

SIMO PERTTULA

Hotelli Holiday In:n piha-alueelta voin sanoa, että musliimimiehet käyvät innokkaasti uimassa vääräuskoisten naisten kanssa! Siihen heillä ei ole mitään estettä. Mutta mieluimmin naisten pitäisi olla vaaleahiuksisia blondeja, mutta tummatkin sopivat! Kyseisen hotellin pihamaalla on vain yksi iso allas ja lasten allas.Musliiminaiset käyvät täysissä vaatteissaan lasten altaan reunalla varpaitaan vilvoittamassa. Eli musliimimiehet eivät tarvitse omia vuorojaan, päinvastoin sekaan vaan naiten kanssa, mutta ei omien naisten.Pääosa kyseisen hotellin musliimeista olivat Saudi-Arabiasta.Mainittakoon, että kunnon musliimi ei salli myöskään vieraiden musliimimiesten näkevän oman perheensä naisia uimapuvussa.

Maxwell Smart

Kaikki ovat unohtaneet meitän zarahustralaisen nuorisomme!
Met vaatimme 13-vuotiaille zarahustralaispojillemme omaa uima-, sauna- ja hieronta-aikoja. He ovat siinä herkässä iässä, jotta 14-vuotiaiden näkeminen aiheuttaa traumoja, ja sitä paitsi ompi vakaumuksen vastaista.

Vaihtoehtoisesti met vaatimme joka kuntaan omaa uimahallia näille isäm-maamme toivoille.

vieras

Jo on aikoihin eletty. Osittain voidaan uimahalleista rauhoittaa joku "rata" urheilijoille ja eläkeläisille käyttöön, mutta muuten kaikki samoilla säännöillä uimaan. Uimahallit ovat pääsääntöisesti rakennettu suomalaisten verorahoilla, joten ne myös pääsääntöisesti kuuluvat meidän käyttöön edustamme sitten mitä uskonhaaraa sitten tahansa. Millekkään ryhmittymälle ei kuulu antaa omia aikoja kun kyseessä on yhteisesti hankitut tilat.
Turhaa vouhotusta uskonnon varjolla.

kunnallisvaalitarkkailija

Kun media kohta alkaa pinta -ja syväluotailla kunnallisvaaliehdokkaiten näkemyksiä maailman menosta, kannattaisi kysellä myös ehdokkaiden kantaa uimahallivuoroihin. Kysymys on varsin konkreettinen ja selkeä, joskin on syytä varautua vältteleviin vastauksiin.

Konkretian puutettahan sitä yleisesti valitellaan kun ihmetellään vaali-innostuksen laimeutta.

Julkkikset.fi

Eiko kukaan taysijarkinen voisi tehda paatoksen tehneesta virkamiehesta rikosilmoitusta poliisille? Kyseessa on selkea virkavirhe, koska virkamies on rikkonut selkeasti perustuslakia ja suosii muslimeja muiden uskontokuntien edelle. Samalla logiikalla vain kristityt voidaan paastaa joihinkin ravintoloihin. Rikoksista pitaa joutua vastuuseen.

Vääräuskoinen

"Eiko kukaan taysijarkinen voisi tehda paatoksen tehneesta virkamiehesta rikosilmoitusta poliisille?"

väärästä virkamiehen (esim. poliisin) menettelystä kuuluu tehdä valitus eduskunnan oikeusasiamiehelle tai hänen apulaiselleen. joskin tämä laitos on pelkkä vitsi koska antaa 95% pelkkiä huomautuksia jolla ei ole käytännössä mitään merkitystä.

http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/mista.htx

että se siitä suomalaisesta oikeusvaltiosta...

suihkusaippua

Kun luin Hesarista musliminaisten omasta uintivuorosta ajattelin ,että onpa mukava järjestely.Musliminaiset tapaavat toisiaan,pääsevät uimaan ja virkistäytymään.Heidän miehensä eivät varmaan päästäisi heitä koska vaan uimaan,suomalaismiesten töllisteltäviksi.
Ainakin Turkissa olen joskus käynyt paikallisen väestön rannoilla,missä muslim naiset paistuivat kaapujensa sisällä ja muu perhe vilvoitteli vedessä.
Nyt kun olen lukenut näitä kirjoituksia tajuan tietenkin,että asiolla on monta puolta.Maassa maan tavalla,sekin on totta.Mutta luulenpa vaan,että jos tämä oma vuoro loppuu,loppuu monen musliminaisen ehkä ainoa virkistymisaika ulkona.Voisihan ajankohta kyllä olla joku muu kuin lauantai.

tapio_o_neva

Luulevatko muslimimiehet, että ei-muslimimiehet ahdistelevat heidän siskojaan ja vaimojaan niin kuin muslimimiehet, joiden vuoksi koko tabujärjestelmä on pitänyt luoda?

Luuleeko joku, että suomalainen kulkee uimahallissa ryöstämässä beduiinien tapaan tyttäriä ulkona valmiina odottelevan kamelin avulla?

Eikös länsimaisen sivistyksen tarkoituksena ole opettaa maahanmuuttajamuslimit normaaliiin luterilaiseen ja sosialidemokraattiseen jumalattomaan menoon, jossa airuina ovat mannekiinien lisäksi eduskunnan hurjat tytöt - jo neljättäkymmenttä elinvuottaan.

Jos kerran tanskalaiset häpäisevät profeetta Muhammedia turmellakseen muslimien moraalin ja yhdysvaltalaiset pommittavat heitä sekä israelilaiset lähettävät ohjuksia niin eikö Suomessakin voisi tehdä edes jotain jäynää rauhallisen muslimin maailmanmuvan ja itsetunnon mutamiseksi tavalliseksi liberaalidemarimeiningiksi?

tapio_o_neva

Kun nykyään uimahalleissa liikkuu muslimeita ja seksuaalisen tasa-arvoisuuden edustajia yhä sankemmin ja julkeammin niin koska evankelis-luterilaisen kirkon ja hyvinvointisosialidemokratian maallistamille heteromiehille tehdään oma uimavuoro?

Puoli viikkoa sitten viereiselle pukukopille tunki karvanaama, jolla oli lävistyksiä, ei korvissa, kielessä eikä nenässä, vaan alempana. Hän esitteli itseään yleisölle peilailemalla puhuhuoneen peilillä.

Voisiko joku kertoa, mihin veljeskuntaan kaveri mahdollisesti kuului ja onko kyseisen heimon edustajiin suhtauduttava kuin nahkaliivijengien edustajiin?

Pitäisikö seuraavalla kerralla uintireppuun pakata yksityisyyden suojelemiseksi julkisessa uimahallissa jäänaskaleiden sijasta vaikkapa pienoispistooli 10 patruunalla lipastettuna vai tarvitaanko kättä pidempää, esimerkiksi puoliautomaatiksi runneltu rynnäkkökivääri?

Tarjoaako joku liikuntatoimi Suomessa raavaille miehille kriisiapua tai monikulttuurikoulutusta? Esimerkiksi jos on käynyt peruskoulunsa muualla kuin Varissuolla, on vaikea ilman approbatur-pätevyyttä ymmärtää multikulttuuria niiden omista lähtökohdistaan.

Postmoderni yksilöllisyys tuottaa vähemmistöjä sellaisella tahdilla, ettei enemmistö kykene niitä tasa-arvoisesti resurssoimaan. On kuin koko kansakunta olisi erityisopetuksen tai eritysikohtelun tarpeessa, mikä hävittää markkinoiden ja suuruuden ekonomian mittakaavaedun, mikä kuntien yhdistämisellä yritetään tavoittaa.

Kulttuurinen partikularismi on vastoin valtionhallinnon tuottavuusohjelman tavoitteita vastaan ja se on siis hyvinvointiyhteiskunnan vihollinen.

Uimari

"Mutta luulenpa vaan,että jos tämä oma vuoro loppuu,loppuu monen musliminaisen ehkä ainoa virkistymisaika ulkona."

Miten niin? Mikä heitä muka estäisi muulloin virkistäytymästä ulkona, vaikkapa uimahallissa käyden? Ei yhtään mikään.

Tässä vain lammasmaisesti ja selkärangattomasti annetaan päätösvalta ääriaineksen käsiin. Näin varmistetaan se, etteivät maahanmuuttajamuislimit tule jatkossakaan sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan, vaan ovat aina niitä toisia, joita pitää yhteisistä rahoista suosia milloin minkäkinlaisin erityisjärjestelyin. Ihan sulaa hulluutta.

Suomessa on ollut uskonnollisia vähemmistöjä ennenkin. Enpä ole kuullut, että vaikkapa tataareja varten olisi mihinkään erityisjärjestelyihin pitänyt ryhtyä, vaan he ovat kyenneet elämään ihan muiden mukana, rinta rinnan. Sama pätee moneen tuoreempaankin maahanmuuttajaan. Vain fanaatikot haluavat ja vaativat näitä veronmaksajille kalliiksi käyviä erityisoikeuksia.

siviilitarkkailija

Positiivisesti.

Mistä syntyy rasisti vuonna 2008? Åbo Academista. Miltä rasisti näyttää? Positiiviselta nuorelta naiselta. Miten vuoden 2008 rasisti eroaa vuoden 1958 etelä-Afrikan apartheid hallinnon kannattajasta. Ei mitenkään. Molemmat perustelevat järjestelmänsä etuja yksilön kannalta piittaamatta perustuslain, yhdenvertaisuuden ja yksilövapauden hengestä saati kirjaimesta. Aikamme rasisti saa perustan ideologisesta väittämästä. Olen rasisti koska välitän. Minä en välitä rasistista enkä rasisteista. Yhdenvertaisuus ei paina Ninan vaakakupissa pätkän vertaa.

Uskonto ei ole eikä voi olla ihmisten eriarvoisen kohtelun perusta muille kuin Nina Suomalaiselle ja hänen tavoin ajatteleville rasisteille. Nina Suomalainen niputtaa uskonnon ihmisten muiden perusominaisuuksien, varallisuuden tai työtilanteen kanssa. Hän elää todellisuudesta irrallaan olevaa elämää. Uskontoon pohjautuvaa rasismia ei voi verrata ihmisiltä veroja keränneen valtion rahan palautuspolitiikkaan eri palveluina. Ellei ole opiskellut jotain aivot perusteellisesti mädättävää Åbo Academissa. En edes halua tietää mitä. Jotain totaalisen tyhmentävää sen täytyy olla.

Mutta kokoomuksen vähäisemmillä älynlahjoilla varustetuilla naisedustajilla on yksi hyvä piirre. Nina Suomalainen näyttää kuvassa nätiltä. Hän ei totisesti mahdu rasisteille ahtaasti heitettyyn nahkatukka-maihinnouskenkä yleistykseen. Nina Suomalainen tuskin edes ymmärtää mitä hän on tekemässä ja kuinka se vaikuttaa kaupunkiin ja ihmisten elämään. Hän on tekstin mukaan vain rasisti...positiivisesti mutta kuitenkin...onneksi aivoja ei kuvata vaalimainokseen.

raparaija

Ymmärrän, että järjestetään ainoastaan naisille tarkoitettu uintivuoro mutta miksi ainoastaan musliminaisille?

Käsittääkseni islam kieltää naisen näyttäytyvän julkisesti ihoa paljastavassa asussa, mutta miksi musliminainen saa näyttäytyä paljastavassa asussa naisistakin ainoastaan muslimeille? En ymmärrä miksi muita uskontoja kuin islamia tunnustavat naiset on rajattava uintivuoron ulkopuolelle.

Jos vuorolla sallitaan uimahalliin pääsy ainoastaan musliminaisille, kuka valvoo tätä sääntöä? Pitääkö jokaisen uimarin ennen sisäänpääsyä todistaa kirjallisesti tunnustavansa islaminuskoa?

Ainoastaan tietylle sukupuolelle varattu vuoro olisi mielestäni ihan perusteltu.

Asiassa ongelmallinen seikka on se, että jos vuoron aikana uimahallin miespuoliset työntekijät eivät voi olla töissä, tulee työvuorojen suunnittelusta sukupuolet eriarvoiseen asemaan asettavaa.

Tästä selvittäisiin esimerkiksi siten, että vuoroviikoin samana ajankohtana olisi miesten uintivuoro, ja tuolloin olisi töissä vain miehiä. Tasapuolisuuden nimissä tämä vuoro voisi olla tarkoitettu vaikkapa homomiehille.

Tässä vaiheessa telaketjufeministit peräänkuuluttavat lesbonaisten vuoroja... Tästä seuraava ketju on loputon.

AH

Missä ovat syrjintälautakunnat ja tasa-arvovaltuutetut ?

Kyseinen toiminta on perustuslain vastaista! Mikä se sellainen "valtuutettu" on, joka ei ymmärrä alkuunkaan tehtäväänsä ?

Se, että tälle asialle ei ole tehty mitään osoittaa sen, mitä nämä lautakuntien "isot herrat" todella ovat!

Se, että suomalainen asuu Suomessa ja maksaa veroja Suomen valtiolle - Ja herra/rouva tasa-arvovaltuutettu ei edes edes aja oman kansan etua, josta palkka laskee!

Musliminaisten epätasa-arvoista asemaa on kritisoitu mediassa ja se on yksi ns. maailmanparannuskohde. Mutta silti tätä epätasa-arvoista toimintaa tuetaan julkisesti, vaikka se onkin "paha" - Omassa maassamme!

Edelleenkin voi vain kysyä: Missä ovat syrjintälautakunnat ja tasa-arvovaltuutetut ? Onko väärin puolustaa suomalaisten etua Suomessa ? Pöyristyttävää toimintaa. Tai pikemminkin toimimattomuutta!

Nälkä on monikulttuuri!

suihkusaippua

Olisivatpa kaikkien naisten tasa-arvoasiat laitettavissa kuntoon noin vain sormia napsauttamalla.Pieni pohjoinen maa nimeltä Suomi ratkaisee musliminaisten tuhansia vuosia jatkuneen syrjinnän.Hope so.
Ehkä ensimmäisiä askelia on naisten saaminen pois kotoa(uimahalliin)toinen askel on saada nainen kielikurssille,jopa ammattikoulutukseen.
Muistan hyvin erään pakolaismusliminaisen,joka ei saanut opetella edes sähkölaitteiden käyttöä.Sillä mies kai yritti taata omaa valtaansa naiseen

samuliloov

musliminaistenvuoro VAIN naisvalvojilla on todellakin muslimimiehiä varten. He eivät halua muiden miesten nähdä vaimojaan ja tyttäriään. Eli, kun muslimimiehiä näin palvellaan niin palvellaan vielä lisää samaan hintaan. Järjestetään Suomalaisnaisten ja muslimimiesten yhteinen uimavuoro. Eikä mihinkään jakomäkeen vaan Mäkelänrinteeseen.

skeptikko

No niin, hyvät Uuden Suomen lukijat sekä muutkin terävä-älyiset monikulttuurisuuden kriitikot. Täällä peräfoorumeilla keskusteleminen ei (tätäkään) asiaa liikuta suuntaan eikä toiseen. Adressienkeruu liikkeelle, mielenosoitus edukuntatalon portaille ja sitä rataa. Ei olisi paha jos joku vetoaisi Brysseliinkin päin. Mutta toimintaa peräänkuulutan, hyvät naiset ja herrat.

skepe

Vieras

Suomessa on isompiakin ongelmia kuin musliminaisten uintivuorot. Olisipa mannaa jos vaikka liikuntavammaisten ongelmista yhteiskunnassamme nousi vastaavanlainen äläkkä.

EdisPearl

....erilainen nuori.

Itse hyväksyn tämän asian ilman mitään nikottelua.

Tosiasia on, että meillä asuu jo paljon muslimeja ja koska heidän siveellisyys- ym. käytäntönsä ovat jotain ihan muuta kuin valtaväestömme, niin on vain inhimillistä toimia juuri näin.

En jaksa uskoa, että tämän jutun salliminen olisi mitenkään pois suomalaisilta uimareilta.

-EP-

Vieras

Okei, Edispearl.
Mutta entäs jos vastaavasti löytyisi ryhmä äärioikeistotyyppisellä siveys- ym käytännöillä varustettuja, joilla siis asenteet ja ajatukset poikkeavat suvaitsevasta valtavirrasta. Millä perusteella enää kielletään sitten heidän oikeutensa (heistä katsottuna) positiiviseen syrjintään, jos muille se sallitaan?

Vai onko niin, että oikealta taholta tuleva syrjintä on sallittua, mutta kun se tulee väärältä taholta ja poikkeaa omastasi, niin se on väärin?
Eli joko pidetään tiukasti kiinni tasa-arvosta ilman erivapauksia (kannatan) tai annetaan sitä myös niille, jotka eivät sitä omasta mielestämme ansaitse (uimahalli saa käännyttää pois valtaväestöä ovelta ja vastavuoroisesti ravintola yms saa käännyttää pois maahanmuuttajia, romaneja, muslimeja tai vaikka valtaväestöä ym ovelta halunsa mukaan).

Perustelit sillä, ettei erillisvuoro ole pois suomalaisilta uimareilta. Ei varmasti, mutta siitä ei ole kysymys. Eihän sekään ole maahanmuuttajalta pois jos yksi ravintola heidät käänyttää ja silti pidämme sitä laittomana.

EdisPearl

Ensin lainaus myöhemmästä kommentista:

"Muslimimaissa naiset ovat aika lailla "miehen tahdon alla", ja miehistä muutoinkin riippuvaisia, jota meidän itsenäisten suomalaisten naisten voi olla vaikea ymmärtää, kun pärjätään periaatteessa täysin omillaan taloudellisesti ja muutoinkin. Ja se tahto ja vaateet tulevat siis miehen puolelta, jolloin musliminaiset tekevät miehen pään mukaan, eivät oman päänsä mukaan. Ja kun on äidinmaidossa jo tavat ja se mikä on sopivaa ja mikä ei, juotettu, on ikäänkuin väkivaltaista pakottaa ihmiset elämään täysin toisen maan tapojen, sääntöjen ja moraalin mukaisesti. Se ei siis ole näitten naisten vika, heidän ajattelunsa ja moraalinsa on vain erilainen. Se on sama asia, kun jos on oppininut ettei saa varastaa, ja sitten pakotetaan varastamaan vastoin omaa moraalikäsitystä."

**************

Minusta koko tämä uutisointi ja keskustelu ovat täydellinen ylilyönti. Kyse on nyt juuri siitä, että Jakomäen uimahallissa on tällainen vuoro.

Ei se nyt maailmaa kaada. Sanon aina suoraan, mitä ajattelen ja tämä on taas hyvä esimerkki siitä.

Minusta osoittaa todellista "pikkusieluisuutta" jankuttaa täällä tällaisista asioista, kun maailma on täynnä kaikenlaisia uhkia ja muita ikäviä asioita.

Sitten täällä veivataan antaumuksella tällaista asiaa edestakaisin. Ei kuulu minun tyyliini. Mielestäni tämä asia suhteutettuna vaikkapa tämän päiväisiin metsäalan totuuksiin on todella kuin "hyttysen kusi" meressä. Puhumattakaan kaikesta siitä, mitä tuolla muualla maailmassa tapahtuu.

Koittakaa edes ajatella hieman laajemmin. Kaikki asiat on hyvä suhteuttaa muihin Suomen ja muun maailman tapahtumiin ja osata ymmärtää sellaisia asioita, joista todella on karmivat seuraamukset ihmisille. Näitä löytyy pilvin pimein jokapuolelta maapalloa.

Siihen kokonaisuuteen en Jakomäen uimahallia pysty parhaalla tahdollanikaan yhdistämään.

-EP-

Liike

Tarkoitit kai hyväksyväsi siteeraamasi tekstin: "kun on äidinmaidossa jo tavat ja se mikä on sopivaa ja mikä ei, juotettu, on ikäänkuin väkivaltaista pakottaa ihmiset elämään täysin toisen maan tapojen, sääntöjen ja moraalin mukaisesti"?

Tuolla perusteella olisi esimerkiksi tyttöjen ympärileikkauksen kieltäminen joiltakin Afrikan ja Lähi-Idän alueilta tulleilta mamuilta väkivaltaista pakottamista ja sellaisena jyrkästi tuomittavaa.

Vastaavasti Suomeen tullut sharia-tuomarin oikeudet omaava voisi kumppaneineen ottaa kiinni Stockmannilta karkkipussin varastaneen tytön, tuomita hänet 'äidinmaidossa juotetun tapansa mukaan' ja hakata häneltä kirveellä käden irti.

Minä olen kanssasi jyrkästi eri mieltä tuollaisen hyväksyttävyydestä.

Tässä asiassa on kyse rikoslain vastaisesta uskonnollisuuden perusteella syrjimisestä. Yhtä hyvin voisit kannattaa pankkiryöstöjen tekemistä.

EdisPearl

"Tuolla perusteella olisi esimerkiksi tyttöjen ympärileikkauksen kieltäminen joiltakin Afrikan ja Lähi-Idän alueilta tulleilta mamuilta väkivaltaista pakottamista ja sellaisena jyrkästi tuomittavaa."

-Tämä onkin aivan järkyttävä asia, joka pitäisi pikimmiten saada kuriin.

********************

....että ajatuksiani ja kommenttejani vastustetaan useinkin. Olenkin sanonut, että tyhmät ihmiset eivät minua hyväksy eivätkä ymmärrä.

Kohdallani on aina sellainen joko- tai juttu, jotkut tykkäävät musta todella paljon ja jotkut kai suorastaan inhoavat.

Sille en kuitenkaan voi mitään, eikä se tahtiani haittaa, ainakaan enää.

Sinä "Liike" olet ihan ok tyyppi ja hyväksyn toki myös sinun kantasi asiasta.

Tuo viimeinen kappale oli kyllä vähän turha heitto, sillä ei tässä nyt mistään pankkiryöstöstä sentään ole kyse.

Okei! Vedetään sitten johtopäätös teidän kaikkien kommentoijien yhteisestä mielipiteestä:

On törkeää, että musliminaisilla on joku tunnin- kahden uima-aika Jakomäen uimahallissa. On se kauheaa!

Enemmistö voittaa, ihan turhaa minä tässä yritän suhteuttaa asiaa kaikkeen muuhun ja ymmärtää tuota.

Olette siis oikessa: Nyt heti ovet kiinni siellä Jakomäessä, että hienostorouvat ym. pääsevät siihen ikiomaan vesijumppaansa. Sehän se nykyhetken maailman tärkein asia just onkin.

Oman selkävaivani vuoksi tarvitsisin itsekin ko. vesijumppaa, mutta olen lisäksi sen verran masentunut, että en ole saanut edes soitettua Vantaan uimahalleihin asian johdosta. Vesijumppa tekisi takuulla hyvää skolioosi-selälleni.

Nyt voitte nukkua yönne rauhassa.

-EP-

Liike

Ei myöskään kaikkien kommentoijien yhteisestä mielipiteestä suuntaan tai toiseen, koska eri kirjoittajilla on ollut hyvinkin erilaisia mielipiteitä.

Minun mielestäni asia on periaatteellisesti tärkeä muun muassa siitä syystä, että rikoslain 11 luvun 11 §:n mukaan on rangaistavaa syrjiä jotakuta esimerkiksi uskonnon perusteella siten, että
1) ei palvele jotakuta yleisesti noudatettavilla ehdoilla,
2) kieltäytyy päästämästä jotakuta tilaisuuteen tai kokoukseen tai poistaa hänet sieltä taikka
3) asettaa jonkun ilmeisen eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaan

Poikkeuksellisesti tuossa lainkohdassa säädetään myös viranhaltijalle henkilökohtainen vastuu rikoksesta.

Kyse on puhtaasti rikollisesta toiminnasta ja siksi vertasin sen hyväksymistä pankkiryöstön hyväksymiseen.

Liike

Viranhaltijoilla on minun mielestäni yleensä niin suuri käytännön valta muihin ihmisiin nähden, että heidän rikoksiinsa pitäisi suhtautua aina jyrkemmin kuin muiden vastaaviin tekoihin.

Pidin uskontoon perustuvaa uintivuorojen jakoa kannattavia kommenttejasi aika yllättävinä sikälikin, että sain joissakin aikaisemmissa keskusteluissa sellaisen käsityksen, että suhtaudut varsin kielteisesti ainakin luterilaisen kristillisyyden soveltamiseen arkielämässä.

Puheena olevassa tapauksessahan liikuntaviraston työntekijät ovat vieneet uskontojen ehdoilla elämisen paljon pidemmälle kuin ketkään luterilaisen kirkon edustajat omissa kannanotoissaan. Nythän on jaettu uimahallin vuoroja käyttäjien tunnustaman uskon perusteella! Ei siis edes minkään tapojen, tottumusten ja kulttuurierojen, vaan pelkästään tunnustetun uskonnon.

En kuitenkaan yritä käännyttää Sinua. ;) Pidetään omat mielipiteet.

EdisPearl

"Pidin uskontoon perustuvaa uintivuorojen jakoa kannattavia kommenttejasi aika yllättävinä sikälikin, että sain joissakin aikaisemmissa keskusteluissa sellaisen käsityksen, että suhtaudut varsin kielteisesti ainakin luterilaisen kristillisyyden soveltamiseen arkielämässä."

*******************************************

Totta puhut, näin tein. Olen vilpittömän iloinen, että joku lukee ja paneutuu kirjoittamiini kommentteihin.

Kuten sanottu, olen masentunut, enkä meinaa oikein jaksaa mitään.

Tämä julkaisu on nyt henkireikäni, josta olen todella kiitollinen.

Ja "Liike", kovat kommenttini ovat tavallaan itsesuojelua. Oikeasti käyn tosi herkillä nyt.

Uskon sinun tiedostavankin ko. asian jo. Olethan kuitenkin rehti, ymmärtäväinen ja viisas Pohjalainen:)

-EP-

Liike

"Olethan kuitenkin rehti, ymmärtäväinen ja viisas Pohjalainen".

Jätin sanojesi siteerauksen lopusta varmuuden vuoksi pois hymiön, ettei kukaan satunnainen lukija vain luulisi taitavaa ja ilmeisen oikeaa luonnehdintaa persoonastani pelkästään kirjoittajan ystävällisyydestä tai leikillisyydestä johtuvaksi kohteliaisuudeksi. ;)

Nyt on hienoja aurinkoisia syyspäiviä luultavasti ainakin jonkin aikaa, niin koeta ottaa luonnon valohoitoa päivisin. Aurinko parantaa yleensä masentunutta oloa, vaikkei mihinkään suurempiin elämän hankaluuksiin vaikutakaan.

Jos kovasti masentaa, kannattaa varmaan käydä kysäisemässä lääkäriltä, löytyisikö siihen sopivaa hoitoa. Sen mahdollisuuden toki tiedät itsekin, mutta kirjoitin nyt kuitenkin näkösälle. Ääneen sanominenkin selkeyttää ja konkretisoi yleensä ajatusta, niin kai kirjoittaminen tekee saman.

SIMO PERTTULA

Mitä sanot tästä? Tapahtumapaikka suuri Suomalainen asutuskeskus, sen sähkölaitoksen rakenteilla oleva voimalaitos. Eräs maalaistaustainen, vahvan Kokoomusaatteen omaava rakentaja, sai pyynnön Palolautakunnan varajäseneksi noin pari viikkoa aikaisemmin! Ja suostui pyyntöön. Noin viikko sen jälkeen tuo maalaispoika sai vieraita, työmaalle työnjohdon tiloihin. Toinen vieraista oli demaripolitrukki, ja sanoi krapulaisena maanantaiaamunaan, hän oli myös Palolautakunnan puheenjohtaja:"Mitä onko näiden aitojen sisäpuolella s.....an Lahtari? Sinun on heti otettava Demarien jäsenkirja, tai lennät näiden aitojen ulkopuolelle! Lievensi seuraavana päivänä sanomaansa siten, että ota toiseksi jäsenkirjaksi, niitä on meillä paljon! Tuo Kokoomusaatteen Sankari ei ottanut! Ja löysi itsensä aidan ulkopuolelta monien värikkäiden tapahtumien jälkeen, joiden "alkuräjähdys" oli tämä! Sitä ei tiedetty, ja mahtava parjauskamppanja alkoi, jonka lastut lentelevät vieläkin! Muilta osin, kuin tätä "alkuräjähdystä" asiaa tunnetaan laajalti! Myös senaikainen Kokoomuksen puheenjohtaja, ja tässäkin lehdessä kirjoittava korkeasti arvostamani poliittinen esikuvani, mutta heillekin annettiin väärää tietoa omiltakin, koska tästä räjähdyksestä ei tiedetty! Tässä niin lyhyesti, kuin voin kertoa vuoden 1976 tapahtuneesta vierailusta!

Liike

Kiitos, että kerroit asiasta. Asia tuli selväksi kertaheitolla.

Tuon tapaisista poliittisista painostustempuista ovat kertoneet varsinkin rakennusalalla töissä olleet myöhempinäkin aikoina. Esimerkiksi liiton jäseneksi suostumattomia on kärrätty suurten yhtiöiden työmailta täkäläisissäkin kaupungeissa 1980-luvulla.

Tietääkseni painostus on viime vuosina vähentynyt, mutta eri vaalien alla jotkut vasemmalle polulle ajautuneet käyttävät edelleen likaisia otteita, jos ovat enemmistönä työmaalla.

Saat olla ylpeä itsestäsi, että säilytit rehellisyytesi, vaikka sielun myymisestä sosialisteille olisi ollut käytännön hyötyä.

tuulakiilamo

Tässä perusteluni.
Olen helsinkiläinen. Täkäläisissä uimahalleissa, joita on aivan liian vähän, voi päästä vesijumpparyhmiin vain, jos on onnekas. Niihin on tavaton tungos. Seniorijumpat ovat suunnatut nimensä mukaisesti vanhemmille henkilöille, joiden fyysinen kunto ei salli muuta liikuntaa. Kyse ei siis ole hupiuimisesta, vaan sananmukaisesti ennaltaehkäisevästä terveydenhuollosta. Tällä liikuntamuodolla on jopa kansantaloudellista merkitystä.

Muutamakin vapaatunti antaisi tilaa tällaiseen toimintaan. Mikäli ette uskoisi sanojani, kysäiskää liikuntavirastosta.

Ja musliminaiset saavat kernaasti tulla joukkoon.

commentor

"Tosiasia on, että meillä asuu jo paljon muslimeja ja koska heidän siveellisyys- ym. käytäntönsä ovat jotain ihan muuta kuin valtaväestömme, niin on vain inhimillistä toimia juuri näin."

Myös Aasiasta Suomeen tulleiden ihmisten siveyskäytäntö eroaa Suomalaisesta. Tiedän tämän, koska oma vaimoni on kotoisin sieltä.
Hän ei halunnut mennä uimahalliin yksinkertaisesti nähtyään paikan. Alastomuus ei kuulu kulttuuriin. Hän ei ole muslimi.
Hän tai muut hänen kotimaastaan eivät ole vaatimassa omia uimavuoroja. He ovat Suomessa ja tiedostavat:
"maassa maan tavalla".

Yhden uskontokunnan suosiminen on käsittämätöntä.
Naisten vuorossa sensijaan en näkisi mitään pahaa.

Valtion taholta peräisin oleva kansojen tai uskontojen erottelu,
oli se sitten minkälaista tahansa ei johda mihinkään hyvään.
(valtiohan omistaa loppukädessä nämä yleiseen virkistyskäyttöön tarkoitetut paikat)

Olisiko seuraava aste tehdä uskontokunnille omat asuinalueet pyhättöineen, joille kellään muulla ei ole mitään asiaa ?
Helpotenhan erottaminen voitaisiin hoitaa hihaan ommellulla uskontokunnan tunnusmerkillä, joka siis toimisi "pääsylippuna" omalle alueelle.

Eikö tälläisen erottelun lopputulema ole jo nähty Euroopan lähi historiassa ?

tuulakiilamo

olette tuonut esiin laajasti henkilökohtaista elämänkaartanne.

Asiakeskusteluissa näkemyksenne ovat kieltämättä omaperäisiä.

Se, siis uimahalli, on meiltä pois, uskokaa tai älkää.
Me emme ( Helsingissä) saa vuoroja vesiliikuntaan.

EdisPearl

"Hyvä" EdisPearl, kun et sitä kuitenkaan tarkoita. Enkä halua, että minua teititellään täällä.

Ikävä kyllä olen nuoruudessani ja varhais-keski-iässäni kokenut niin paljon juuri tämänkaltaista piilo-pallottelua, että olen kurkkuani myöten täynnä sitä.

Inhoan kaikkea teeskentelyä. Ja todella oikeasti ja sydämeni pohjasta.

Juma....ta appivanhempani asuivat Töölössä samassa rapussa kuin Ahtisaaret ennen pressaksi tuloa, joten on tässä näkemystä hiukan niiltäkin kulmilta.

Sitä ennen he asuivat Kruunuhaassa Kirkkokadulla. Mulla olisi vaikka mitä juttuja, mutta en halua heittää helmiä....no, yhtään mihinkään, mutta peräänkuulutan kommentoijilta hieman avarampaa näkemystä asioista.

-EP-

Selvitysmies

Päivän Hesarissa Cronberg ilmoittaa käyttäneensä virheellistä sanontaa, mutta käyttää täsmälleen samoja sanoja selittäessään mitä tarkoitti.
Sitä mitä Cronberg tarkoittaa ei voi toteuttaa rikkomatta Syomen lakeja.
Kyselytunnilla jonkun edustajan soisi kysyä asiaa suoraan ministeriltä.

nonniin

Nonnii, saatiin taas raotettua Suomalaisen piilorasismin matolaatikkoa.. Onhan näitä vuoroja. Kas kun ei ole aikaisemmin hermostuttu vanhusten, liikuntavammaisten, lasten, ammattiliittojen, ikäryhmien, urheiluseurojen jne omista vuoroista..?

Vieras

"Nonnii, saatiin taas raotettua Suomalaisen piilorasismin matolaatikkoa.. Onhan näitä vuoroja.."

Kyllä täällä ihan avoin faktoihin perustuva nuivuus tuntuu vastustavan lain vastaista uskonnolla erottelua kunnan toimesta. Ei paljoa enää auta "rassistikortin" heilutteleminen. Sen heiluttelijoilla on yleensä keisarin uudet vaatteet päällänsä.

Seuraavaksi taitaa napsahtaa han-suomalaiset-kortti pöytään?

TPK

Asia on jo moneen kertaan todettu mutta todetaan vielä kerran: on kestämätöntä, että vuoroja jaetaan uskonnon perusteella. Tällainen käytäntö ei kuulu Suomeen. Jos haluamme integroida muslimit yhteiskuntaan, se ei onnistu eristämällä heitä ja luomalla uusia käytäntöjä heille. Jos muslimit saavat omat vuorot, silloin kristittyjen, juutalaisten, hindujen, pakanoiden, ateistien, satanistien jne. olisi saatava omat vuorot. Mikä olisi tietysti järjetöntä. Siispä muslimien omat vuorot otettava pois ja mieluimmin nopeasti.

Uimari

"Kas kun ei ole aikaisemmin hermostuttu vanhusten, liikuntavammaisten, lasten, ammattiliittojen, ikäryhmien, urheiluseurojen jne omista vuoroista..?"

Mistä vuoroista? Väitätkö, että jossain pidetään julkista uimahallia auki verovaroilla vain jonkin tietyn ammattiliiton jäsenille yhtenä päivänä viikossa? Ei muuten varmasti pidetä.

Lapset, vanhukset tai vaikkapa liikuntavammaiset tarvitsevat ihan oikeista syistä joskus erityisjärjestelyjä. Kyse ei ole siitä, ettäkö he eivät suostuisi liikkumaan muiden kanssa, vaan siitä, että he tarvitsevat tukea liikkuakseen siinä missä muutkin. Mikään ei estä islaminuskoisia naisia käyttämästä uimahallia samaan aikaan kuin kaikki muutkin. Kyse on vain uskonnollisten fanaatikkojen ja ääriaineksen edessä nöyristelystä, rasismista, suvaitsemattomuudesta ja seksismistä.

Jiri Keronen

Täälläkin on taas mainittu useaan kertaan, että kyse on "rasismista".

Kyse ei ole rasismista. Rasismi on rotusyrjintää tai syrjintää etnisyyden perusteella. Uskonnot eivät liity mitenkään etnisyyteen, perimään, geeneihin tai mihinkään muuhun.

Kaikki erilliskohtelu on tietenkin väärin, mutta kaikki erilliskohtelu ei ole rasismia. Eivät, vaikka Jukka-Poikaa kuuntelevat hipit olisivat mitä mieltä asiasta.

Jos saatananpalvoja potkii hautakiviä ja sanotte, että hänen tapansa ovat typeriä ja hän ei saa tehdä niin, ei kyse ole rasismista, vaikka hautakivien potkiminen liittyisi saatananpalvojan uskontoon ja kulttuuriin. Kyse on pelkästään siitä, että joku rikkoo lakia.

Se, mistä Jakomäen tapauksessa on kyse, ei ole rasismi. Kyse on siitä, että Suomen perustuslain mukaan segregaatio, eli erilliskohtelu, on laitonta ja Jakomäen uimahalli rikkoo lakia.

Uimari

"Se, mistä Jakomäen tapauksessa on kyse, ei ole rasismi. "

Kyse on myös rasismista. Oletetaan, että kaikki maahanmuuttajat olisivat, ainakin jos ovat islaminuskoisia, samasta puusta veistettyjä. Tosiasiassa näin ei ole. Uskonnolliset fanaatikot muodostavat vain yhden äärilaidan, he eivät edusta koko ryhmää, eikä koko ryhmää pidä alistaa heidän komentoonsa.

Näkökulma

Suomessahan on hieman vaikea sietää erilaisuutta, oli sitten kyse mistä tahansa "ryhmästä poikkeavuudesta" tavalla tai toisella. Muslimimaista tulevilla on erilainen kulttuuritausta ja perinteet kuin meillä, ja luultavasti ns. uudempi sukupolvi eli täällä kasvaneet on jo hieman sopeutuvaisempi meidän kulttuuriimme kuin esim. pakolaisina tulleet, tai niiden vaimot, jotka myöhemmin noudetaan maahan, kunhan on saatu luvat kuntoon. Muslimimaissa naiset ovat aika lailla "miehen tahdon alla", ja miehistä muutoinkin riippuvaisia, jota meidän itsenäisten suomalaisten naisten voi olla vaikea ymmärtää, kun pärjätään periaatteessa täysin omillaan taloudellisesti ja muutoinkin. Ja se tahto ja vaateet tulevat siis miehen puolelta, jolloin musliminaiset tekevät miehen pään mukaan, eivät oman päänsä mukaan. Ja kun on äidinmaidossa jo tavat ja se mikä on sopivaa ja mikä ei, juotettu, on ikäänkuin väkivaltaista pakottaa ihmiset elämään täysin toisen maan tapojen, sääntöjen ja moraalin mukaisesti. Se ei siis ole näitten naisten vika, heidän ajattelunsa ja moraalinsa on vain erilainen. Se on sama asia, kun jos on oppininut ettei saa varastaa, ja sitten pakotetaan varastamaan vastoin omaa moraalikäsitystä. Tosin näissä jutuissa ei pitäisi mennä ihan ääripäihin kuten sulkea koko uimahalli muilta käyttäjiltä, omia vuoroja / ratoja on kyllä muillakin, joten se menisi yleisen linjan mukaisesti. Eikös Yrjönkadullakin ole ollut niitä naisten ja miestenvuoroja (en tiedä, onko vielä), joten ajatus sinänsä ei ole täysin uusi. Itse hyväksyn kyllä osittaisen uimavuoron/uimahallin varaamisen ottaen huomioon tuon kulttuuritaustan, mutta en kyllä koko hela päivää.

Vieras

"Suomessahan on hieman vaikea sietää erilaisuutta, oli sitten kyse mistä tahansa "ryhmästä poikkeavuudesta" tavalla tai toisella. Muslimimaista tulevilla on erilainen kulttuuritausta ja perinteet kuin meillä, ja luultavasti ns. uudempi sukupolvi eli täällä kasvaneet on jo hieman sopeutuvaisempi meidän kulttuuriimme kuin esim. pakolaisina tulleet, tai niiden vaimot, jotka myöhemmin noudetaan maahan, kunhan on saatu luvat kuntoon."

Britaniassa ja Saksassa tehdyissä tutkimuksissa kolmas mamupolvi on suhteessa vähemmän sopeutuvainen ja fundamentalistisempi kuin vanhempansa/ isovanhempansa.. Valitettavasti monikulturismi ei toimi, se eristää ja lokeroi vähemmistöt . Muslimivuoro on juuri tätä lyhytnäköistä lokerointia.

Kim Lindblom

Tiedotusvälineiden mukaan on Rajavartiolaitos vanginnut joukon intialaisia laittoman maahantulon järjestämisestä epäiltyinä. Tuntuu hiukan oudolta, että samaan aikaan kun joka tuutista kerrotaan miten maahanmuutto ja monikulttuurisuus on siunaus ja pelastus ja kuinka jokaisesta tänne tulleesta maahanmuuttajasta pidetään kynsin hampain kiinni. Jopa niin, että edes törkeimpiin seksuaali- ja väkivaltarikoksiin syyllistyneitä ei karkoteta maastamme vaan heidänkin sallitaan jäädä rikastuttamaan arkeamme.
Niin yksi viranomainen yrittää estää tämän kulttuurinrikastumisen. Joku tässä ei nyt täsmää.
Onko niin, että Rajavartiolaitos ei ymmärrä velvollisuuttaan edistää aitoa monikulttuurisuutta vai onko kyse jostain muusta?
http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

suslov

verovaroin pystytetystä uimahallista annetaan uintivuoroja pois veroja maksamattomille,veronmaksajat eivät siis pääse maksamaansa/ylläpitämäänsä halliin normaalina aukioloaikana,tämä ilmiö tulee toistumaan monilla elämänaloilla,älkää lähtekö vasemmistovihreiden humpuuki-ideologian perässähiihtäjiksi,vaatikaa täydet oikeudet,samat mitä muslimit kerää sossusta,,,saako suomalaiset somaliassa näitä etuja,sillä tätä pitäisi mitata

tuulakiilamo

Voi olla, että käytän tätä tilaisuutta hiukan väärin, mutta suonette anteeksi, koska uskon motiivini olevan yleishyvä.

Uimahallien tarjoama palvelu on hieno, demokraattinen ( ?) ja kaikille kansalaisille ja kuntalaisille soveltuva ja heitä palveleva liikunnan kannustaja. Se lienee verrattain kallis ylläpidettävä, mutta uskoakseni tuotto on kustannusten kanssa ainakin tasapainossa.

Oma lukunsa on kaupungin edullisesti tarjoama vesivoimistelutoiminta.
Se on tavattoman haluttua ja suorastaan jonotettua liikuntaa.

MUTTA RYHMIIN EI VAIN PÄÄSE. Suorastaan rukoilin jonotuspaikkaa soittaessani liikuntatoimen numeroon. Tyly ääni torjui.

Ehkä joku lukijoista ymmärtää tuohtumuksen.

Pallo on nyt liikuntatoimen johdolla ja liikuntalautakunnan jäsenillä.

Odotamme vastausta.

Dr. Schmidt

Vesijumppa lääketieteellisesti on samalla viivalla vyöhyketerapian ja hieronnan kanssa. Varmaankin tuntuu hyvältä, mutta tuskin hyödyllistä, ainakaan kerran viikossa harjoiteltuna. Päivittäinen harjoittelu tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitamiseksi on eri asia, mutta siihen ei tarvita mitään kalliita välineita tai uimahalleja. Kyseessä on siis lähinnä viihdytyspalvelu.

Niin kauan, kun valtiota ja kirkkoa ei ole Suomessa erotettu toisistaan, ei maassa vallitse uskonnollinen tasa-arvo. Niin kauan, kun veronmaksajien laskuun tehdään kristinuskon mukaista propagandaa julkisissa kouluissa, ei kenelläkään kristinuskon kannattajalla ole varaa sanoa mitään yhdestä muslimien uimahallivuorosta.

Vasta sitten, kun kirkko ja valtio on erotettu täysin toisistaan, kuten esim. Ranskassa, voidaan puhua uskontojen ja uskonnottomien tasavertaisuudesta. Valtionkirkon aikana se ei ole mahdollista. Tähän vääryyteen verrattuna musliminaisten uimavuoro on täysin mitätön asia ja saa minun puolestani jatkua, josko vaikka ärsyttäisi kristinuskon kannattajia asiaa ajattelemaan.

tuulakiilamo

Jos olette fysiatri, mielipiteenne on hämmästyttävä.

Useat ortopedit ja fysiatrit suosittelevat nivelongelmista kärsiville vesivoimistelua erittäin lämpimasti Kyse ei ole pelkästään ikääntyneistä, vaan ylipäätään henkilöistä, jotka eivät voi syystä tai toisesta juostä tai hölkätä tai muutoinkaan liikkkua riittävästi.

Dr. Schmidt

Vesivoimistelu voisi olla hyödyllistä joka päivä tehtynä. Usemmiten sitä tehdään kerran viikossa. En usko, että niin harvoin harrastetusta liikunnasta voi olla mitään todellista hyötyä. Mitään kestävyysharjoittelua tai aerobista liikuntaahan se ei varsinaisesti ole, eikä harvoin tehtynä olisi silloinkaan hyödyllistä.

Miksi tavallinen uinti vaikka joka päivä ei riitä? Eiköhän voimisteluliikkeet veden alla voi tehdä ilman ohjausta ja ryhmääkin, jos niihin on mieltynyt?

Vesijumppa varmaankin on miellyttävä sosiaalinen tapahtuma, mutta silloin on syytä muistaa, että kyse on lähinnä viihteestä. Musliminaisten uimavuorot ovat vähintään yhtä perusteltua viihdettä, kuin eläkeläisten vesijumppa.

marko.lehti

jos joku käyttää ninimerkkiä dr niin älkää nyt hyvät ihmiset luulko että kirjoittaja on lääkäri.
joku toinen voisi käyttää nimimerkkiä "paavi" ja luulisitte että
kyseessä on kirkon erehtymättömäksi ilmoittama henkilö..

bullana ehdottaisin seuraavaa.
töölön torille perustettava moskeija, ruusulan kadulle suunniteltu
sininauhaliiton asuntola muutettava koraanikouluksi.

jo tulisi sitä monikulttuurisuutta töölön ruotsinkielisen koulun oppilaillekkin.
jostain kumman syistä ne jotka kaikkein hanakammin edistävät
maahanmuuttajien kotoutumista asuvat itse töölössä,eirassa,
sipoossa..
näissä kaupunginosissa ei liene kovinmontaa mahdollisuutta kulttuurien positiiviseen kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen.
tilanne muuttuisi kätevästi kun minareetista kuuluva rukouskutsu
sulostuttaisi jokaista aamua.
vaalit ovat lähestymässä vielä on aikaa harkita millaisen kotikaupungin haluat.
miettikää keitä äänestätte.

tuulakiilamo

Eipä tietenkään. Mutta henkilö, johon viittaatte, on aiemmin antanut lausuntoja, jotka ovat viitanneet ainakin lääketieteen termistön hallintaan.

Hänen vesiliikuntaa väheksyvät sanansa poikkeavat joka tapauksessa täysin lääkäriasiantuntijoiden suosituksesta.

On tosiaan syytä miettiä tarkkaan ehdokkaan valintaa. Tämäkin muslimien suosimisepisodi on antanut hyviä rakennuspuita kannanmuodostukseen.

Lopuksi vielä: en oikein usko, että esim. töölöläiset kuuluvat mainitsemaanne ryhmään. Miksi niin arvelette?

marko.lehti

jos joku käyttää ninimerkkiä dr niin älkää nyt hyvät ihmiset luulko että kirjoittaja on lääkäri.
joku toinen voisi käyttää nimimerkkiä "paavi" ja luulisitte että
kyseessä on kirkon erehtymättömäksi ilmoittama henkilö..

bullana ehdottaisin seuraavaa.
töölön torille perustettava moskeija, ruusulan kadulle suunniteltu
sininauhaliiton asuntola muutettava koraanikouluksi.

jo tulisi sitä monikulttuurisuutta töölön ruotsinkielisen koulun oppilaillekkin.
jostain kumman syistä ne jotka kaikkein hanakammin edistävät
maahanmuuttajien kotoutumista asuvat itse töölössä,eirassa,
sipoossa..
näissä kaupunginosissa ei liene kovinmontaa mahdollisuutta kulttuurien positiiviseen kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen.
tilanne muuttuisi kätevästi kun minareetista kuuluva rukouskutsu
sulostuttaisi jokaista aamua.
vaalit ovat lähestymässä vielä on aikaa harkita millaisen kotikaupungin haluat.
miettikää keitä äänestätte.

Tuula Hölttä

"Vesijumppa lääketieteellisesti on samalla viivalla vyöhyketerapian ja hieronnan kanssa. Varmaankin tuntuu hyvältä, mutta tuskin hyödyllistä, ainakaan kerran viikossa harjoiteltuna."

Entä miksi on hyödyllistä tämä suomalaisia syrjivän suomalaisen "apartheid-politiikan" sovellus, jossa uimahalli varataan vain islaminuskoa tunnustavien naisten käyttöön aikana, jolloin suomalaisilla perheillä olisi parhaat mahdollisuudet käyttää hallia? Miltä tuntuisi, jos uimahallin ovessa olisi vastaavana ajankohtana vaikkapa teksti "For Whites Only"?

Dr. Schmidt

Niin kauan, kun valtiovalta tiettyjä uskontoja suosii maassa, pieni etuoikeus jollekin toiselle uskonnolle on mitätön asia.

Entäs vammaisten uinitivuorot? Asevelvollisuusasioissahan jehovan todistajat rinnastetaan vammaisiin ja vapautetaan palveluksesta. Eiköhän tämä ole uintivuoroa suurempi asia, mutta ei siitä mitään valitusvirttä ole nostettu. Luultavasti miesten enemmistö katsoo, että ko. uskonnon harjoittaminen on yksilölle asevelvollisuuteen hyvin verrattava rasitus.

Miksi minun pitää verorahoillani ylläpitää koulujen uskonnonopetusta, yliopistojen teologisia tiedekuntia, sotapappeja ym. propagandisteja, joiden oppeja en itse hyväksy?

Mitä etuja uskonnoton saa, valtionkirkkoon kuuluvien saamien etujen vastapainoksi? Englannin laivastossa on sentään saatanan palvojillakin omat papit, meillä vain luterilaiset.

Nähdäkseni olisi oikeus ja kohtuus, että yksi kokonainen päivä viikossa olisi uimahallissa varattu muille, kuin kristinuskon kannattajille. Vaikka sitten porrastettuina vuoroina. Se olisi pieni askel tasa-arvon suuntaan.

Torvi

"Asevelvollisuusasioissahan jehovan todistajat rinnastetaan vammaisiin ja vapautetaan palveluksesta. Eiköhän tämä ole uintivuoroa suurempi asia, mutta ei siitä mitään valitusvirttä ole nostettu."

On nostettu, aivan samoin kuin asevelvollisuuden miehiä syrjivästä vaikutuksesta. Ei voi mitään, jos tämä kaikki on mennyt sinulta ohi.

"Miksi minun pitää verorahoillani ylläpitää koulujen uskonnonopetusta, yliopistojen teologisia tiedekuntia, sotapappeja ym. propagandisteja, joiden oppeja en itse hyväksy?"

Ihan siitä samasta syystä kuin meidän muidenkin on rahoitettava poliittisia puolueita tai vaikkapa feminististä naistutkimusta, vaikka emme haluaisikaan.

"Mitä etuja uskonnoton saa, valtionkirkkoon kuuluvien saamien etujen vastapainoksi?"

Vapautuksen kirkollisverosta? Jos haluaa muita etuja, niin siitä vaan ateistinen uskonto ja kirkko pystyyn.

Tuula Hölttä

"Nähdäkseni olisi oikeus ja kohtuus, että yksi kokonainen päivä viikossa olisi uimahallissa varattu muille, kuin kristinuskon kannattajille. Vaikka sitten porrastettuina vuoroina. Se olisi pieni askel tasa-arvon suuntaan."

Enpä vanhana partiolaisena osannut kuvitellakaan, että esimerkiksi oma ortodoksikirkon jäsenyyteni saisi aikaan moisen inhon meitä ortodokseja kohtaan. Partiossa meitä neuvottiin kunnioittamaan toistemme vakaumusta. Myöhemmin opin vielä, että ”Kaikki ihmisolennot syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.”

Jos on oikeus ja kohtuus, että sinä tasa-arvon nimissä saat vain omalle vakaumuksellesi ”pyhitetyt” päiväsi verovaroista yhdessä kustannetuista palveluista, niin eikö olisi yhtä hyvä ”pieni askel tasa-arvon suuntaan”, että meidän ei veronmaksajina tarvitsisi osallistua noihin sinulle ”pyhitettyjen” päiviesi yhteiskunnallisiin kustannuksiin, vaan maksaisit ihan itse kaiken ”oman kivasi”, jota meidän kustannuksellamme nyt käytät?

Dr. Schmidt

Sopii, jos vastedes sotapappien, uskonnonopettajien ja teologisten tiedekuntien kulut otetaan vain kristinuskon kannattajien pussista.

Keskustelun ydin on tasa-arvoisuus, eikä siihen osallistuvilla kristinuskon kannattajilla tunnu olevan paljoa kunnioitusta muslimien vakaumuksia kohtaan.

<a href="http://http://fi.wikipedia.org/wiki/Mikael_Karvajalka">Mikael Karvajalka</a> ja <a href="http://http://http://fi.wikipedia.org/wiki/Mikael_Hakim">Mikel Hakim</a> pitäisi uskontopropagandan asemesta luetuttaa peruskoulussa, niin tulisi nuorille realistisempi kuva kristinuskosta ja islamista.

Tuula Hölttä

"Sopii, jos vastedes sotapappien, uskonnonopettajien ja teologisten tiedekuntien kulut otetaan vain kristinuskon kannattajien pussista."

Ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista veronmaksajista kuuluu johonkin kristilliseen kirkkokuntaan. Kouluissa on järjestetty eämänkatsomusopetusta kirkkoihin kuulumattomien lapsille. Tämä ei ilmeisesti riitä kirkkoihin kuulumattomalle pienelle vähemmistölle, joka ei koskaan huomioi sitä, että myös me kirkkoihin tai muihin ”toisinajattelijoihin” kuuluvat olemme joutuneet kustantamaan meidän henkilökohtaisten vakaumustemme vastaista yliopisto-opetusta esim. tiedottamisen ja historian tutkimuksen ja opetuksen osalta ja olemme ilmeisesti pakotettuja tekemään tätä ”verotaksvärkkiä” vastaisuudessakin johtuen moskovalähtöisen YYA-Suomen ”hyvien yhteiskuntasuhteiden piirin” rakentamisesta vastuussa olevan valtaeliitin puoluepoliittisista ja ”tarkoituksenmukaisista” sosiaalidarvinismia toteuttavista virkanimityksistä.

Dr. Schmidt

--me kirkkoihin tai muihin ”toisinajattelijoihin” kuuluvat olemme joutuneet kustantamaan meidän henkilökohtaisten vakaumustemme vastaista yliopisto-opetusta esim. tiedottamisen ja historian tutkimuksen ja opetuksen osalta

Tieteeseen kuuluu vapaus, muuten se ei etene.Uskonto ja teologia ovat suljettuja oppijärjestelmiä, joihin ei kuulu mielipiteen vapaus, eikä niillä ole tekemistä tieteen kanssa. Kyse on lähinnä uskonnollisen propagandan hiomisesta.

Edelleenkin penään, miksi minun pitää maksaa kristinuskon kannattajien propagandamyllyn virittäminen? Maksakaa itse!

Tuula Hölttä

"Tieteeseen kuuluu vapaus, muuten se ei etene.Uskonto ja teologia ovat suljettuja oppijärjestelmiä, joihin ei kuulu mielipiteen vapaus, eikä niillä ole tekemistä tieteen kanssa. Kyse on lähinnä uskonnollisen propagandan hiomisesta."

Tieteen "vapauteen" kuuluu se, että ensimmäistäkään tieteellistä koetta ei tehdä ilman koetta suorittavan henkilön tietoisuudessa olevaa edeltävää "näkymätöntä" ideaa siitä, mitä halutaan tutkia. Ei ole olemassa mitään "tieteen vapautta" ilman "tieteilijän" omaa arvomaailmaa, jonka perusteella tutkimuskohteet valitaan.

Entä kuinka ”avoimia” ovat ne tieteen oppijärjestelmät, kuten esim. ”dialektinen materialismi”, jotka edellyttävät tieteelliseltä totuudelta aina aistihavaintoihin perustuvaa mitattavaa empiiristä todistusta ja torjuvat esimerkiksi ihmisen tietoisuuden piiriin kuuluvan fenomenologisen todistuksen? Kerro, mikä on edustamasi tieteen lopullinen selitys esim. luonnonlakien ja ihmisen tietoisuuden olemassaololle.

Dr. Schmidt

--Kerro, mikä on edustamasi tieteen lopullinen selitys esim. luonnonlakien ja ihmisen tietoisuuden olemassaololle.

Edustan lähinnä <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Pragmatism">pragmatismia</a>,jonka mukaan tieteen tehtävä on lähinnä kokeen ja havainnon perusteella selittää asioita käyttökelpoisesti.

Ihmisen tietoisuus ei ole havaittavissa, joten se on tieteellisen selittämisen ulkopuolella. Samantyylisiä ajattelijoita ovat mm. <a href="http://http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Metzinger">Metzinger</a> ja <a href="http://http://en.wikipedia.org/wiki/B._F._Skinner">Skinner</a>.Ihmisen tietoisuus on näennäisilmiö,joka ei voi olla tieteellisen tutkimuksen kohteena.Tieteellinen selittäminen ei myöskään voi olla teleologista, joten mikään luonnonlakien metafysiikka ei myöskään ole tiedettä.

Dr. Schmidt

--suomalaisia syrjivän suomalaisen "apartheid-politiikan" sovellus
--vain islaminuskoa tunnustavien naisten käyttöön

Islamin uskoa tunnustava nainen ei siis voi olla suomalainen?

Siinä tapauksessa voi vain todeta, että te suomalaiset olette kovin uskonkiihkoisia.

tuulakiilamo

Voisiko mainitun uimahallin avata meille vesivoimistelijoille kyseisten tuntien aikana?
Jos paikalle on kustannettu henkilökunta, emme rasita budjettia.
Ja jos emme saa ohjaajaa, käytämme vesivyötä ( oivallinen liikuntaväline) Suosittelen kaikille, myös musliminaisille.

EdisPearl

....ja pyydä sieltä lääkärintodistus, jossa sanotaan selvästi sinun tarvitsevan vesijumppaa terveydellisistä syistä.

Soita sitten uudelleen sinne, missä näitä ryhmiä ohjataan ja sano tiukkaan sävyyn, että sinulla on lääkärintodistus asiasta ja vaadi päästä siihen vesijumpparyhmään.

Täällä on kaikki nykyään niin "kortilla", että mitään ei saa eikä mihinkään pääse, ellei vaatimalla vaadi.

En usko, että ko. lautakunta lukee täällä olevia kommentteja, joten on paras alkaa itse toimimaan määrätietoisesti asian hyväksi.

Monet ihmiset joutuvat jatkuvasti taistelemaan täällä paljon pahemmista ja vaikeammistakin asioista. Mutta se on taas toinen juttu.

-EP-

P.S. Sinulle on "postia" minulta siellä Sampo Pankin kortti-ketjussa. Toivon, että uskot, mitä siellä sanon ja jätät tyystin tuon omituisen tapasi heitellä minulle tuollaisia yksittäisiä ihmetyskommentteja. Nyt tämä, eikä se korttijuttukaan ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun teet niin. Minullakin on tunteet, vaikka saatankin joskus kirjoittaa "ronskiinkin" sävyyn.

Tuula Hölttä

"Monet ihmiset joutuvat jatkuvasti taistelemaan täällä paljon pahemmista ja vaikeammistakin asioista."

...kuten taloudellisen tilanteen pakottamana esimerkiksi monet lapsiperheet.

”Helppoheikit” kansakunnan kaapin päällä puhuvat maksuttomasta päivähoidosta, vaikka ainakin pääkaupunkiseudulla tulee kuulemani mukaan eteen tilanteita, joissa nykyisessä maksullisessa päivähoidossa yhdellä hoitajalla saattaa resurssien puuttumisen vuoksi olla ainakin tilapäisesti hoidettavana jopa neljätoista yksivuotiasta lasta.

Yksivuotiaat vasta opettelevat kävelemään, ja kaikki maailman pienet kivet ja tammenterhotkin ovat heille ihmeitä, joita osoitellaan sormella tai tuodaan tutulle aikuiselle katsottavaksi ja sanotaan ”Toh” tai ”Gjyyy”. Mistä löytyy se aikuinen, jolla on aikaa ja voimia ihmetellä jokaisen neljäntoista yksivuotiaansa kanssa maailman ”suuria ihmeitä” tai ottaa heidät syliin, jos ”hellyyskohtaus” sattuu yllättämään? Kuka kaipaa nykyisenkaltaista ”bulkkipäivähoitoa” lapselleen, vaikka se tarjottaisiin ilmaiseksi ”kultalautaselta”?

Dr. Schmidt

--....ja pyydä sieltä lääkärintodistus, jossa sanotaan selvästi sinun tarvitsevan vesijumppaa terveydellisistä syistä.

Ei ole tieteellistä näyttöä vesijumpan terveysvaikutuksista, hoidollisista puhumattakaan olemassa.

Tyypillistä itsekästä etuilua ja terveydenhuollon resurssien väärinkäyttöä.

Vesijumppa ei ole välttämätöntä kenellekään, veronmaksajien rahojen tuhlaamisen siihen voisi hyvin lopettaa.

EdisPearl

Sellaisen käsityksen Tuula Kiilamon kommenteista, että hän tosiaan tarvitsee tätä vesijumppaa terveydellisistä syistä. Siitä moinen "neuvo", en tarkoita, että kaikki alkaisivat toimia näin.

Olin kai sitten aivan väärässä. Sinulla on muuten ollut ihan hyviä kommentteja tähän asiaan.

-EP-

Emeritus

Jos tämä musliminaisten uimahallivuoro lopetetaan, kiitos teidän valveutuneiden epäkohtien metsästäjien, niin miten ihmeessä te kaikki sovitte sinne (jos siis hallia pidetään poikkeuksellisesti kaikille auki lauantaina, nythän on vain seuravuoroja vkl?), meinaan hallihan on aika pieni? Toivon että Tuula Kiilamolle ainakin löytyisi tilaa. Ja jos vuoro lopetetaan niin oletan että Tuula Kiilamo jaksaa taistella omasta ja muiden vanhusten paikasta vesiliikuntaryhmässä.

Allekirjoittanut

Muslimit voivat aivan hyvin perustaa yksityisen uimalan omilla rahoillaan. Joka tapauksessa uskontoon perustuva syrjintä, joka kohdistuu Suomen kantaväestöön, pitää välittömästi lopettaa.

Parinkymmenen vuoden päästä, kun Suomen väestöstä valtaosa on muslimeja, niin sitten voidaan alkaa keskustella suomalaisten uinti- ja saunavuoroista. Jos muslimit silloin yleensäkään sallivat suomalaisille niin epäsiveellistä toimintaa kuin saunomista.

Terveisin,
Allekirjoittanut

Vieras

Olen tavallinen suomalainen nainen. Veroni maksanut. Jo on perkele, jos en saa käydä uimassa silloin kuin huvittaa. Elleivät musliminaiset voi uida samaan aikaan minun kanssani, niin vuokratkoon/rakennuttakoon itselleen uima-altaan jostain tai olkoot uimatta.

Olikohan heillä kotimaassaan oma uimahalli?

Kim Lindblom

Cronberg: Henkilöstön monimuotoisuus on vahvuus yritykselle
”- Henkilöstön monimuotoisuus on vahvuus yritykselle. Monimuotoisuuden kunnioittamisesta on yritykselle imagoetua: yritys, jossa on töissä erilaisia ihmisiä, houkuttelee myös asiakkaiksi erilaisia ihmisiä. Yritys pystyy myös ottamaan paremmin erilaiset ryhmät huomioon tuotteiden tai palveluiden kehittämisessä, työministeri Tarja Cronberg totesi Työkyvyllä tulosta -seminaarissa Helsingissä 2.9.2008.
Cronberg muistutti, että monimuotoisuus on myös kilpailuvaltti, kun kilpailu osaavasta työvoimasta kovenee. Hyvän työnantajan maine kiirii eteenpäin.
Arvoon arvaamattomaan nouseekin suvaitsevaisuus. Toisella sanalla sanoen monimuotoisuus. Jatkossa yritysten olisi hyvä tehdä monimuotoisuuden tarkistus aina puolivuosittain. Tarkistuslistaksi riittää yhdenvertaisuusperiaatteen lista ihmisten erilaisuudesta: löytyyhän meidän yrityksemme palkkalistalta eri sukupuolia, ikää, kieliä, perhetaustoja, etnisiä taustoja, sukupuolista suuntautumista, vammaisuutta, vakaumusta ja uskontoja? ”
Hiukan ihmetyttää miten Cronberg asian hoitaa. Olisiko niin, että työnantaja kysyisi työhönottotilanteessa mihin monimuotoisuuskategoriaan työntekijää kuuluu. Onko vaikka homo, pedofiili vai neekeri. Olisiko myös niin, että jos esim. homokiintiö yhtiössä on täynnä niin se muodostaisi irtisanomisperusteen. Kuka näitä tarkistuslistoja ylläpitäisi? Yhdellä internetin keskustelupalstalla mainittiin myös, että ”kun kansallinen vallankumous saapuu nämä monimuotoisuuslistat muodostavatkin kätevästi valmiit kuormakirjat kuljetuksille itään otetaan vaan arjalaiset pois”.

Taas kerran ovat meidän uussuomettuneet viranomaiset keksineet uuden tavan osoittaa brysseliläistä oikeaoppineisuuttaan. Nyt kytätään kaivin- ja muiden maansiirtokoneiden CE-merkintöjä. Suomeen on kuulemma ostettu lukemattomia koneita ilman CE-merkintää, pääasiassa Irlannista ja Britanniasta. Hiukan ihmetyttää moinen intoilu, ketä meidän verorahoilla maksettu hötkyily hyödyttää ja miten esim. Irlannissa ja Britanniassa on mahdollista käyttää koneita ilman CE-merkintää?

Maamme johtavaksi sosialidemokraattiseksi sanomalehdeskin tituleerattu Helsingin Sanomat kertoi 14.11. kuinka Pikku-Huopalahdessa oli nähty asunnon parvekkeella hakaristilippu. Lehden mukaan poliisikin oli käynyt paikalla lippua ihmettelemässä. Itseäni moinen ihmettely ihmetyttää. Kaupungilla ei voi kävellä metriäkään törmäämättä toisen totalitaarisen järjestelmän eli kommunismin tunnuksiin. Kuitenkaan kukaan ei soita poliisia paikalle tutkimaan tätä vääryyttä. Ei vaikka kommunismi on esim. vaikka ennen aikaisten kuoleminen määrässä mitattuna monikymmenkertaisesti pahempi järjestelmä kuin kansallissosialismi.
Tosin Suomessa asiat ovat vielä hyvin, useimmissa muissa EU-maissa hakaristiliputtaja olisi saanut ehdottoman vankeustuomion, kun taas sirppi-ja-vasara-liputtaja olisi juhlittu kulttuurihenkilö.

Kuuntelin radiota jossa joku arvostusta vaille jäänyt maisteritutkinnon suorittanut valitti sitä kuinka valtionhallinto hyväksikäyttää maistereita. Heille ei kuulemma anneta vakituisia virkoja vaan teetetään pätkätöitä nälkäpalkalla. Ainakin minua ihmetyttää se, että jos kerran noin on niin miksi maisterimme ei äänestä jaloillaan ja kouluttaudu vaikka putkimieheksi ja ala tekemään kunnon duunia kunnon palkalla?

http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

Vieras

Kaikki muslimit eivät tarvitse omaa uimahallivuoroaan uimassa käydäkseen, eikä "uskonto velvoita" jokaista muslimia samalla tavalla. Miksi siis Suomessa tuetaan sellaisten muslimien näkökantoja, jotka ovat jyrkästi omia länsimaisia arvojamme vastaan? Täysin älytöntä. Tällä tavalla ei TODELLAKAAN ketään "kotouteta" yhtään mihinkään.

Toinen mielenkiintoinen seikka tässä on se, että kun muslimit vaativat tai haluavat jotain, niin heidän uskontonsa on ihan ehdoton ja muutaman muslimin vaatimuksiin täytyy muka suostua koska "heidän uskontonsa velvoittaa" ja vaatimuksien täyttämättä jättäminen olisi jonkinlainen kollektiivinen loukkaus koko maailman muslimiyhteisöä kohtaan... mutta jos vastaavasti jokin muslimiryhmä tekee esim. terrori-iskun, niin silloin muslimit muuttuvatkin yhtäkkiä itsenäisesti ajatteleviksi yksittäistapauksiksi ja uskonnon perusteella yleistäminen onkin pahaa rasismia!

Ei mitään järkeä - jos on kollektiivisia oikeuksia uskonnolliseen yhteisöön kuulumisen perusteella, niin silloin tulee olla myös kollektiivista vastuuta ko. uskonnollisen yhteisön jäsenten teoista!

Jusarius

Suomalaisia jakomäkeläisiä uimaharrastajia tämä asia varmasti harmittaa ihan käytännönkin takia. Minulle tämä on periaatteellinen kysymys ja osoitus siitä, miten alamme rakentaa "monikulttuurista yhteiskuntaa". Tällainen alistuminen takapajuisen uskonnon naisia alistavan käytännön edessä osoittaa, ettemme pidä omia tasa-arvokäsityksiämme ja yhdenvertaisuuslakejamme yhtä hyvinä kuin muslimien käsityksiä. On helppo perustella musliminaisten omia vuoroja sillä, että nyt muslimitytöt pääsevät harrastamaan uintia vihdoinkin. Tulevaisuuden kannalta olisi kuitenkin parasta olla antautumatta kaikenlaisille meidän yhteiskuntamme arvoja nakertaville, takapajuisille käytännöille. Kuka sitten määrittelee, mikä on tarpeeksi ja mille yhteisöille annetaan erityisetuja ja keille ei? Tällainen "positiivinen syrjintä" on omiaan ylläpitämään maahanmuuttajien segretaatiota valtakullttuurista, mikä johtaa tulevaisuudessa suurempiin konflikteihin.

Vieras

sinun ja minun tavoitteena on saada yhteisöni hyväksyntä ja samalla säilyttää oma minä. Kaikki yhteisön ulkopuolelle jättäminen joka lähtee perusteista joihin yksilö ei voi vaikuttaa on tuomittavaa.

Miten voi elämä olla näin helppoa!

EdisPearl

Tässä asiassa on menty totaaliseen rimanalitukseen suurimmassa osassa kommentteja.

Minä puolustin heitä, koska haluan kunnioittaa heidän tapojaan. En koe sen vuoksi olevani rasisti.

Käyn erittäin hyvällä hammaslääkärillä, jonka etunimi on Hossein. Kun tarvitsen lääkäriä, tilaan ajan myös eräälle todennäköisesti muslimi ihmiselle. Hän on todella hyvä ja ihana lääkäri.

Kynnet laitatan virolaisella naisella ja erittäin hyvin tuloksin. Autoni pestään niin ulkoa kuin sisältäkin latvialaisten ja todella sympaattisten ihmisten toimesta.

Lasten ollessa pieniä, menimme usein omasta tahdostamme erään tummaihoisen lääkärin vastaanotolle. Lääkäri oli todella hyvä ja osui aina oikeaan diagnooseissaan.

En todellakaan parhaalla tahdollanikaan voi myöntää sellaista seikkaa, että olisin tässä asiassa rasisti.

Päin vastoin, minä ymmärrän meille muuttaneita musliminaisia ja suon kernaasti heille tuon oman uintivuoron.

Ainoa asia on se, että lauantaipäivä ei ole sopiva tuolle, sillä lapsiperheillä on tosiaankin aika harvoja mahdollisuuksia löytää se perheen yhteinen aika.

Tämän musliminaisten uintivuoron voisi aivan hyvin siirtää jonnekin keskelle viikkoa ja varsinkin aamupäivälle.

Tuskin kukaan heistä on ainakaan työn puolesta estynyt tulemaan ko. uintivuorolle.

-EP-

Liike

Olet ilmeisesti onnistunut keräämään enemmän ulkomaalaisia palvelemaan itseäsi kuin siirtomaa-ajan englantilaisrouvat. ;)

Sanan rasismi merkitys hämärtyi, kun vuosia sitten alettiin puhua esimerkiksi ikärasismista. Iivi Anna Masso ja jotkut muut käyttävät ajoittain syrjintää tarkoittavaa lainasanaa segregaatio, mutta minun mielestäni syrjintä on selkein ja kuvaavin sana sille, mistä tässäkin oli kyse.

Helsingin kaupunki syyllistyy rikoslain 11 luvun 11 §:ssä määriteltyyn syrjintään jakamalla uintivuoroja asiakkaiden uskonnon perusteella. <a href="http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001">Lakilinkki</a> ja <a href="http://www.hel.fi/wps/portal/Liikuntavirasto/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEX... rikossivu</a>

Minun mielestäni on pöyristyttävää äärimmäisyyksiin menemistä, että itseään kai lakien yläpuolella olevina pitävät kaupungin viranhaltijat ulottavat syrjinnän jopa niin arkisiin asioihin kuin uimahallin uimavuoroihin.

EdisPearl

tätä asiaa "syrjintänä", vaikka kuinka yrittäisin. Tästä kirjoittaminen lähestyy jo melkein hysteeristä toimintaa.

Ihan kun tässä maassa ei olisi tärkeämpiäkin asioita, joihin panna paukkuja.

Tässä ketjussa tulee hyvin näkyviin ihmisten sopulimainen käyttäytyminen, kaikki jankuttavat samaa asiaa kommentti kommentin jälkeen.

Lisäksi kaikki ihastuivat tuohon segregaatio-sanaan niin paljon, että sitäkin pitää lähes joka kommentissa viljellä.

Paljon melua tyhjästä.

-EP-

MarkusH

Onko se henkilökohtaisesti minulta pois, jos musliminaiset saavat käydä lauantaisin Jakomäen uimahallissa? No eihän se ole. Toki se on epäkohta sille pienen pienellä joukolle suomalaisia, joka syrjinnän kohteeksi joutuu - siis Jakomäen uimahallin käyttäjät. Mutta ymmärrät varmaan itsekin, että kyse ei ole siitä, että kourallinen ihmisiä on pettyneitä, koska eivät pääse Jakomäen uimahalliin lauantaisin.

kaijakuopila

Vuosia sitten seurailin Yrjönkadun uimahallissa kuinka suomalainen lastenvahti oli palkattu piikomaan joka päivä hävyttömästi käyttäytyville noin 10 - 12 vuotialle tytöille. Äidit lienee olleet silloin ostoksilla Tyttöset osasi näyttää keskisormea ja irvistellä. Olisipa maa, johhon suomalaisetkin voisivat muuttaa palveltaviksi.
Nina Suomalainen on syönyt liikaa ja liian huonoja kasviksia ja aivan sopimaton suomalaisten edustajaksi.

Virastoveijari

Positiivinen syrjintä on älyllinen kuperkeikka. Jos joku kokee yleiset pelisäännöt syrjintänä, ei maha mittään. Sääntöjä ei muuteta. Paitsi tietysti suosiota kalastavien poliitikkojen mielestä. Poliitikot ovat ammattiymmärtäjiä. Mitä useampia ymmärtävät, sitä enemmän ääniä ja sitä pitempi työsuhde.

Kunnes jonain päivänä kaikki loppuu.

promdresses0519

WASHINGTON — “Fashion is my passion,” announced Washington inhabitant Sarah Valentina.<a href="http://www.fashion7days.com"><b>prom dresses 2011</b></a>Dresses she has conceived are on display in Gibson’s Gallery, the brandish space at Gibson’s Health and Fitness Center in Washington.<a href="http://www.fashion7days.com"><b>prom dresses</b></a>The display encompasses genuine dresses on mannequins and photos of dresses Valentina has created. <a href="http://www.fashion7days.com"><b>plus dimensions prom dresse 2011</b></a>

An up-and-coming couturiere, Valentina points with dignity to one source of inspiration for her work: Oscar de la Renta.<a href="http://www.fashion7days.com"><b>graddresses</b></a>Like her very well liked designer, Valentina is a native of the Dominic.<a href="http://www.fashion7days.com"><b>cheap prom dresses </b></a>Another source of inspiration was her mother, who was furthermore a designer in the Dominican Republic.<a href="http://www.fashion7days.com"><b>cheap prom dresses 2011</b></a>

“She made pajamas and children’s apparel for distinct stores.<a href="http://www.fashion7days.com"><b>cheap grad dresses</b></a>I would habitually proceed with her to assist select her fabric and would sit and watch as she conceived her designs,” she said in a latest interview with The Warren Reporter.<a href="http://www.fashion7days.com"><b>A-Line dresses </b></a>

Her conclusion directed her to school, with a blended foremost of latest tendency conceive and enterprise administration.<a href="http://www.fashion7days.com"><b>2011 prom dresses</b></a>She dreamed of someday unfastening her own store.<a href="http://www.fashion7days.com/pink-prom-dresses-c-4_36.html"><b>Pink Prom Dresses</b></a> She started to construct her clientele by conceiving custom-made dresses for bridesmaids and “quinceaneras” (a commemoration alike to a sugary 16 party), as well as pajamas and lingerie, sold through department shops in her native country.<a href="http://www.fashion7days.com/black-prom-dresses-c-4_33.html"><b>Black Prom Dresses</b></a>

Just as her vocation was taking off, life intervened.<a href="http://www.fashion7days.com/blue-prom-dresses-c-4_34.html"><b>Blue Prom Dresses</b></a> Like numerous women manage, she put her vocation goals on hold. She got wed and dedicated herself to being a wife and subsequently a mother to four sons. “Now that my least old child is a teenager,” she said, “it’s time for me. I have the information and know-how e to conceive the flawless apparel for any position and permit whomever is wearing my concepts to seem gorgeous and unique.” <a href="http://www.fashion7days.com/green-prom-dresses-c-4_35.html"><b>Green Prom Dresses</b></a>

Valentina, herself a trim, youthful woman who examines too juvenile to have developed young children, is motivated by the attractiveness of women in general. “I accept as factual women are the most attractive of God’s creations,” she said.<a href="http://www.fashion7days.com/orange-prom-dresses-c-4_39.html"><b>Orange Prom Dresses</b></a>