Tiistai 25.6.2019

Päätoimittajakohu velloo verkossa

Luotu: 
1.10.2008 17:47
  • Kuva: Alma Media
    Kuva
    Lapin Kansa, Pohjolan Sanomat ja Kainuun Sanomat kuuluvat Alma Median lehtiperheeseen.

Poliittisen vasemmiston edustajat ovat asettuneet selkeästi Lapin Kansan päätoimittajan paikalta erotetun Johanna Korhosen tueksi. Korhosen mukaan erottamisen syy oli hänen naisen kanssa rekisteröimänsä parisuhde, joka yllätti Alma Median johdon. Alma puolestaan on viitannut Korhosen valehteluun. Kansanedustaja Minna Sirnö (vas.) ei ymmärrä syytä potkuille.

”Työntekijän puolison tekemiset eivät kuulu työnantajalle. Työnantajalle ei myöskään ole oikeutta luokitella työntekijöitään näiden siviilisäädyn tai perhesuhteiden perusteella. Yksilön omien kykyjen ja sitoutumisen työhön on oltava ainoita työnlaadun arviointimittareita. Tämä näyttää unohtuneen Korhosen irtisanojilta”, kirjoittaa Vasemmistonaisten tamperelainen puhenainen Sirnö Uuden Suomen kuntavaaliblogissaan.

Vasemmistoliiton listoilla Rovaniemellä ehdolla oleva Jaakko Portti ihmettelee myös potkuja.

”Yhdenvertaisuuslaissa kielletään syrjintä iän, etnisen tai kansallisen alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden, sukupuolisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella”, kirjoittaa lappilainen työsuojeluvaltuutettu Portti blogissaan.

Tukea Korhonen on saanut myös vihreiltä.

Parisuhteensa rekisteröinyt kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr.) sanoo vihreiden sivulla olevassa blogissaan, että jos Lapin Kansan päätoimittajan paikalta irtisanotun Johanna Korhosen kertomat irtisanomisen perusteet ovat totta, ”tästä on tulossa vuosikymmenen tasa-arvotaistelu”.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Liike

YLE:n arkistoista voi ehkä saada pyytämällä kopion A-Talk -ohjelman siitä lähetyksestä, jossa Minna Sirnö oli keskustelemassa Lidlqvistin animaatiosta.

Minna Sirnö julisti siinä suorassa ohjelmassa, että hän on punakaartilainen. Hän ei sanonut, että hän suhtautuu myönteisesti lähes sadan vuoden takaiseen punakaartiin, eikä hän sanonut kannattavansa punakaartia, vaan hän aivan vakavan näköisenä väitti olevansa punakaartilainen.

Toivon, että Tampereen poliisi yrittää mahdollisuuksiensa mukaan valvoa, ettei niin psykoottiseksi ilmennyt Minna Sirnö saisi missään tapauksessa haltuunsa edes laitonta asetta. Hallussapitoluvan myöntämisestä nyt puhumattakaan.

suslovitsky

vuosikymmenen tasa-arvotaistelu olisi ollut vaatia mökin akalle kunnon eläke,niille jotka ilman palkkaa raatoivat itsensä näännyksiin,saamatta yhteiskunnalta muuta kuin vasemmiston pilkan tyyliin"tapa talonpoika päivässä"
Eipä ole tyyli siellä suunnalla muuttunut,,,saati että vihreät älyäisivät puuttua todellisiin ongelmiin,sen sijaan puolustavat siellä omaa elämäntapaansa ja umpikieroa stalinismia ja anarkismia