Sunnuntai 26.5.2019

Väyrynen ja Stubb - näkemykset ristiriidassa

Luotu: 
12.10.2008 10:53
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Venäjän vastainen mielenosoitus Tbilisissä Georgiassa 1.syyskuuta.

Ulkoministeriön kahden ministerin kannoissa suhteessa Venäjään ja Natoon sekä Georgian sotaan on selviä näkemyseroja.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) kirjoittaa sunnuntain Helsingin Sanomissa, ettei Georgian sota ole käännekohta maailmanpolitiikassa eikä edes oman maanosamme kehityksessä. Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) puolestaan sanoi elokuussa, että Georgian sodan alkamispäivä 8. elokuuta oli kansainvälisen politiikan käännekohta.

– Venäjä käytti epäilemättä ylimitoitettua sotilaallista voimaa, mutta on muistettava, että Georgia oli hyökkääjä, se aloitti sodan, Väyrynen sanoo.

Myöskään Väyrysen ja Stubbin näkemykset Natosta eivät käy yksiin. Stubb sanoi elokuussa, että Suomen olisi syytä harkita Naton jäsenyyttä. Väyrysen mukaan taas jatkuva jäsenyyden esilläpito voi luoda käsityksen, että Suomi voisi olla siirtymässä yhteistyön politiikasta vastakkainasettelun politiikkaan.

Nato ei hänen mielestään ole ytimeltään humanitaarista apua antava tai pelastuspalveluja tarjoava järjestö.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

niinpä

Oliko Paavo siellä todistamassa,että georgia sodan aloitti??

Väyrystely jääköön historian romukoppaan,,uusi sukupolvi kun tuulettaa ulkopolitiikkaa,niin nämä vanhat jäärät senkun seisovat vanhoissa suomettuneissa lähtökuopissaan

Vaihtoon pitäisi tämä koko sukupolvi saada,,väyry+tuomioja,halonen,liikanen sieltä suomen pankista ja monet muut änkyrät,,jaakko laaksot etcetc

jussilaari

Ei Paavon tarvinnut olla siellä sitä todistamassa. Oli tarpeeksi muita todistajia.

Kaikki, jotka lukivat tai katsoivat LÄNSIMAISIA viestimiä (BBC jne.) 070808 tai 080808 tietävät, että Georgia sodan aloitti hyökkäämällä Etelä-Ossetiaan ja vielä pääasiassa siviilikohteisiin.

olavinieminen

Miksi unohdetaan se, että Etelä-Ossetian kapinalliset aloittiva raketti-iskut Georgian joukkoja vastaan ja Georgian joukot vastasivat niihin, jolloin Venäjä hyökkäsi.
Tämä asia pitää tutkia objektiivisesti ja julkistaa. Tuo tilanne muistittaa siten "Mainilan laukauksia", joita Suomi ei edes teoriassa pystynyt ampumaan.

Joka tapauksessa Suomen on kehitettävä itseään ja nodatettava Nobelisti, presidentti Martti Ahtisaaren näkemystä ja liityttävä Natoon rauhanturvaamisen tehostamiseksi.

Conspiracy Intl.

Aasialaisen Sarkatvelon toimet eivät kiinnostaneet kansainvälistä yhteisöä. Rauhanturvaaminen jätettiin venäläisille. Kun tuo NATOon havitteleva aasialaisvaltio(Amerikkalaisia ja länsimaita harhauttavan niminen Georgia) sitten ryhtyi väkivaltaan niin Venäjä toimi aivan oikein estäessään vieläkin murhamies Stalinia hehkuttelevaa roistokansaa etelä-osseettien kansanmurhaamisesta!

Suomen ulkoministeri, innokas sänkipoika (jäniksien syysjälkeläiset)käyttäytyi kuin USA:sta palannut lukiovaihto-oppilas. Hyvä että suomea osasi puhua kun asettui heti roistovaltion puolelle ja ryhtyi Venäjää tuomitsemaan.

Pääministeri Vanhanen ojensi ministerin ruotuun ja nykyisin Stubb on täysin toimikelpoinen.

Väyrysen kommentit ovat oikein, mutta hieman jälkijättöisiä. Mitä tulee Natoon, niin aasialaiset valtiot eivät siihen pitäisi missään tapauksessa kuulua.

Conspiracy Intl.

Mutta en minä pidä siitäkään, että jos he toimivat oikein ja humaanisti, niin sitä ei saisi sitten tunnustaa.

Muistan kuinka ensimmäisen kerran näin filminpätkän, missä Kekkonen hieroi karvahattua Hrutsevin päähän niin silloin oivalsin olevani suomalainen.

Tuula Hölttä

"Myöskään Väyrysen ja Stubbin näkemykset Natosta eivät käy yksiin. Stubb sanoi elokuussa, että Suomen olisi syytä harkita Naton jäsenyyttä. Väyrysen mukaan taas jatkuva jäsenyyden esilläpito voi luoda käsityksen, että Suomi voisi olla siirtymässä yhteistyön politiikasta vastakkainasettelun politiikkaan"

:) Parasta mitä suomalaiselle politiikalle on mielestäni sitten Kekkosslovakian kauden tapahtunut, on ollut Kataisen ja Stubbin kaltaisten nuoremman sukupolven poliitikkojen ilmestyminen "sotkemaan" Kekkosslovakian monikymmenvuotista ja valtaeliitin harvainvallan itselleen "tarkoituksenmukaiseksi" tekemää poliittista perinnettä.

Ehkäpä olen-aina-oikeassa-Väyrysenkin olisi jo aika unohtaa väitöskirjassaan -87 esittämänsä näkemys, jonka mukaan Neuvostoliitto ei hajoa ja lakata toistelemasta perinteistä poliittista Kekkoslovakian yhteistyöliturgiaa, jonka mukaan Nato-jäsenyys tarkoittaisi siirtymistä "vastakkainasettelun politiikkaan" nyt, kun Suomen ensimmäinen Nobelin rauhanpalkinnon saajakin on ilmoittanut kannattavansa Nato-jäsenyyttä.

Vieras

Minusta kaikki keskustelu ja argumentointi on hyväksi ja demokratiassa sitä tulee kannustaa.

Mutta nyt halutaan tukahduttaa yksi Nato kielteinen mielipide.

Ei anna hyvää kuvaa meidän mielipideilmastosta.

Toisekseen suomalaiset ovat suurella enemmistöllä varsin Nato vastaisia.

Demokratiaan kuuluu myös se että enemmistön kanta voittaa.

Ihme että se ei mene jakeluun näille "muka" demokratian kannattajille.

Gagarin

Kuten joku edellä viittasi, on Pave tuonut ilmi omat lahjakkuutensa visionäärinä jo väitöskirjassaan, joten hänen sanomisensa ulkopolitikan saralta voidaan jättää omaan arvoonsa - semminkin kun hän oli ennen kaikkea tunnettu Kekkosen laukunkantajana.
Jos Georgian sota ei Väyrysen mielestä ollut käännekohta, niin siinä mielessä pitää toki nostaa tässä asiassa hänelle hattua, että hän tunnustaa tietäneensä Venäjän imperialistisen luonteen koko ajan, kun muille se kaikessa karmeudessaan valkeni vasta 8.8.08. '
Georgiaa ei voida pitää hyökkääjänä, koska yksikään georgialaissotilas ei ole astunut maansa rajojen ulkopuolelle koko konfliktin aikana.
Vastakkainasettelun välttäminen tarkoittaa Venäjän kohdalla peräksiantamista ja nöyristelyä. Suomen on siis aika siirtyä vastakkainasettelun linjoille ja omista eduista huolehtimiseen.

Penttijuhani

eli jotakin uutta on löydettävä jatkoksi sille maineikkaalle alulle, jossa hän ennen vuoden 1982 pressan vaaleja puukotti Ahti Karjalaista selkään, Holkerin kanssa muuten. Eli tuon ajan valehteleva kama yrittää yhä kellua riippumatta siitä, että he jo kerran veivät maan konkkaan, koska lähes kaikki arviot olivat pielessä - ja salaisia. Neuvostoliitto ei siis voinut kadota eikä Balttia itsenäistyä ja kuka tahansa joka niin oli arvioinut, oli fasistis-anarkistinen salaliitto, jota sai ja voi vapaasti jahdata sekä KGB:n että GRU:n kanssa. Mikä oli ansioksi ja takasi pitkän tulevaisuuden Suomen politiikassa. Kyllähän näillä kavereilla on tosi syitäkin pelätä "Naton jäsenyyttä." KGB:n vanhat akreditoinnit voisivat menettää arvonsa, kuten asianomaiset itse. Sen vuoksi näyttämö on myös täytettävä omilla hölötyksillä.

Tsakke

Täytyy kyllä ihmetellä miten pihalla vanha sotaratsu väyrynen on tänä päivänä. Venäjä on muuttunut ja nuoleskelu ei enää sinne toimi niinkuin vanhoina aikoina. Väyrynen on omassa virassaan näkymätön ja saamaton. Hallituksen turhimpia ministereitä tällä hetkellä saavutusten perusteella...

jussilaari

Tämän keskustelun taso osoittaa sen, miten mielikuvat ja ennakkoluulot voittavat kaiken järjellisen ajattelun.

Vaikuttaa siltä, ettei kukaan mielipiteensä ilmaisseista ole lukenut Väyrysen debattikirjoitusta Hesarista, vaan pelkkä Väyrysen nimi laukaiseen Pavlovin koira -refleksin.

Juhani Putkinen

Olen lukenut Väyrysen valheet HS:sta.

Ministeriltä edellytettiin ainakin ennen vanhaan rehellisyyttä.

Kun Väyrynen nyt selvästi valehtelee, niin hänelle tulee antaa kenkää.

joopajoo

En tiedä mistä tällaiset pseudoisänmaalliset natofanit nyt ilmestyvät puhumaan suomettumisesta ja kekkoslovakioista. Jos johonkin suuntaan nykyään ollaan suomettuneita se on Bryssel, josta Vanhanenkin tulee kohta jonkun Suomen veronmaksajille lankeavan eurooppalaisten pankkien pelastuspaketin kanssa. Jenkkien meininki taas on niin kuin Venäjän 90-luvulla, epämääräiset oligarkit ovat ryöstäneet kansan ja nyt vaativat viimeisetkin pennit "osakemarkkinoiden rauhoittamiseksi". Sarkozy ja Bush yms. on todellisuudesta vieraantuneita, vaarallisia tyyppejä joilta voi odottaa mitä tahansa. Putin on näihin verrattuna vanhan koulukunnan valtiomies.

70-luku oli 70-luku ja 2000-luvulla on uudet ongelmat. Joka nykyään on saanut koulutuksensa jenkeissä ja toiminut monta vuotta Brysselin sisäpiirissä, on ihan yhtä epäilyttävä kuin 70-luvulla DDR:n lähetystössä saunomassa käynyt.

Vieraskarjalainen

Se nyt on vaan niin, että Georgian sota osoittautui sittenkin seuraamuksineen merkittäväksi ajankohdaksi. Se jälkimaininkeineen on nostattanut paljastavia reaktioita ja ulostuloja, joissa eri leirit erottuvat selvemmin kuin sitä ennen ja erot korostuvat.

Venäjä itse tietenkin paljasti toiminnallaan oman, edelleen häikäilemättömän luonteensa, joka pitää etupiiriajattelun oikeutenaan, vaikka sitä ympäröi itsenäiset valtiot.

Meilla Suomessa juuri tämän hetken uutisoinnit asettavat selvääkin selvemmin kaksi toisilleen vastakkaista linjaa suhtautumisessa Venäjään: suomettunut Paavo Väyrysen ja Juhani Suomen edustama linja ja Ahtisaaren ja Stubbin avoin ja realistinen linja.

Itseäni suorastaan hämmentää, miten sokaistuneita suomettuneet ovat asenteessaan ja miten pitkälle he menevät hyväksyessään suurvaltapolitiikan oikeudet itsestäänselvyytenä. Sellaisessa tilassa näköjään jää tuijottamaan vain tapahtumien yksityiskohtiin, eikä huomaa ollenkaan, missä tilassa itse on, saatikka miten tulisi toimia olosuhteiden muuttamiseksi tulevaisuudessa. Visiot puuttuvat tai ovat alistuneen onttoja.

Rangerstein

Vastakkainasettelun aika. Se on ikuista.
Jin ja Jan. Köyhä ja rikas. Hyvä ja paha.

Vai kumosiko mainostoimisto X tämänkin universaalin lain kertabrainstormissa kolan ja viskin voimalla?

Huolestuttavinta on se, että tällä viikolla romahtaa maapallon talous ja meillä märkäkorvat Katainen, Stubb, Vanhanen plus me naiset vakuuttelee ettei asia koske Suomea. Ja kaikki olemattomien kuntavaalien takia!?
Tulisiko tätä kutsua uus-patriotismiksi?

nike dunks

<p> on the <a href="http://www.nikedunks2011.com/">nike sneaker</a> technical content of sports shoes <a href="http://www.nikedunks2011.com/">nike shoes</a> Air Yeezy Purple a little edge. <a href="http://www.nikedunks2011.com/nike-dunks-c-155.html">nike dunk sb</a> Third, from a marketing strategy, <a href="http://www.nikedunks2011.com/nike-dunks-nike-dunk-high-c-155_212.html">nike dunk high</a> is mainly sponsored individual athletes, <a href="http://www.nikedunks2011.com/nike-air-max-c-215.html">air max shoes</a> signing top athletes, greater hopes on the success of <a href="http://www.nikedunks2011.com/nike-air-max-nike-air-max-90-c-215_220.html... air max 90</a> Yellow and role model both inside and outside the performance arena, the <a href="http://www.nikedunks2011.com/nike-basketball-shoes-c-235.html">basketball shoes</a> number of top athletes is least <a href="http://www.nikedunks2011.com/nike-basketball-shoes-nike-lebron-james-c-2... james shoes</a>, but has a b radiation force, <a href="http://www.nikedunks2011.com/nike-air-jordan-c-17.html">jordan shoes</a> but also created a &quot;Just Do It&quot; slogan. So <a href="http://www.nikedunks2011.com/nike-air-force-1-c-18.html">nike air force 1</a> Blue invest a lot of money, <a href="http://www.nikedunks2011.com/nike-air-griffey-max-c-213.html">Nike Air Griffey Max</a> please successful, charismatic, well-known athletes as product endorsement, which?<a href="http://www.nikedunks2011.com/nike-basketball-shoes-nike-kobe-bryant-c-23... shoes</a> for Children?is the most successful basketball superstar Michael Jordan and cooperation.</p>

miketyson986

Huolestuttavinta on se, että tällä viikolla romahtaa maapallon talous ja meillä märkäkorvat Katainen, Stubb, Vanhanen plus me naiset vakuuttelee ettei asia koske Suomea. Ja kaikki olemattomien kuntavaalien takia!?
Tulisiko tätä kutsua uus-patriotismiksi?

<a href="http://www.brain-dumps.biz/exam/HP2-E31.html">HP2-E31 dumps</a> \<a href="http://www.brain-dumps.biz/exam/000-153.html">000-153 dumps</a> \<a href="http://www.brain-dumps.biz/exam/CISA.html">CISA dumps</a> \<a href="http://www.brain-dumps.biz/exam/70-620.html">70-620 dumps</a> \<a href="http://www.brain-dumps.biz/exam/PRINCE2.html">PRINCE2 dumps</a> \<a href="http://www.brain-dumps.biz/exam/642-415.html">642-415 dumps</a> \<a href="http://www.brain-dumps.biz/exam/COG-112.html">COG-112 dumps</a> \<a href="http://www.brain-dumps.biz/exam/83-640.html">83-640 dumps</a> \<a href="http://www.brain-dump.me/HP2-E31.html">HP2-E31 braindumps</a> \<a href="http://www.brain-dump.me/000-153.html">000-153 braindumps</a> \<a href="http://www.brain-dump.me/CISA.html">CISA braindumps</a> \<a href="http://www.brain-dump.me/70-620.html">70-620 braindumps</a>