Perjantai 24.5.2019

Kirkko kosiskelee nuoria nettipapilla ja homojulistein

Luotu: 
6.11.2007 15:57
Päivitetty: 
6.11.2007 16:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kuvassa näkyvän paidan grafiikkaa tullaan näkemään Helsingin seurakuntien imagokampanjan mainoksissa.

Internet on helpottanut suomalaisten kirkosta eroamista radikaalisti.

Ensi viikolla kirkko on tunnustamassa syntinsä ja yrittää iskeä takaisin netin ja näyttävän kampanjan voimalla.

Vuoden 2003 marraskuussa aloittaneen eroakirkosta.fi –palvelun kautta oli eronnut tämän vuoden kesäkuuhun mennessä noin 75 000 ihmistä. Sivuston ennusteen mukaan määrä on tasaisessa kasvussa ja sadantuhannen eronneen raja voi mennä rikki tänä vuonna.

Kirkon tiedotuskeskuksen syyskuussa 2007 julkistaman arvion mukaan kirkkoon kuuluvien osuus laskee seuraavien 25 vuoden aikana 15 prosenttiyksikköä. Kirkkoon kuuluisi tällöin kaksi kolmasosaa väestöstä nykyisen reilun 80 prosentin sijaan.

Helsingin seurakuntayhtymä julkistaa ensi viikolla kolmivuotisen kampanjansa ”Usko, toivo, rakkaus”, jonka tarkoituksena on herätellä vuoropuhelua kirkosta tällä hetkellä herkimmin eroavien nuorten aikuisten kanssa.

Vastaiskuna menestykseksi osoittautuneelle erokirkosta.fi –palvelulle kampanja pyrkii löytämään kansalaiset internetin välityksellä.

-Verkkosivut tulevat olemaan keskeisessä roolissa kampanjassamme. Sivujen kautta on mahdollisuus olla yhteydessä pappiin, kampanjan tiedottaja Liisa Airaksinen kertoo.

Kampanjasta maistiaisena tiedotusvälineille lähetetty materiaali on raflaavaa: printtikuvina tullaan näkemään ainakin itseironista ”Jesse diggaa sua ehdoitta” –julistetta ja kahta homomiestä aprikoimassa sängyssä ”What would Jesus do?”.

Mainonnan lukutaidosta väitöskirjansa Helsingin yliopistoon tehnyt Nando Malmelin pitää kuvaa selkeänä esimerkkinä viime aikoina suositusta mainonnan genrestä, jonka tavoitteena on herättää poikkeuksen räväkällä viestillä huomiota, saada aikaan hämmennystä ja keskustelua.

-Kun organisaatio herättää tieten tahtoen laajaa huomiota, sillä on oltava jotakin sanottavaa. Jää nähtäväksi, mitä keskustelun herättämisellä tavoitellaan. Onko kirkko homomyönteisempi tai nuorekkaampi kuin ennen, Malmelin kysyy.

-Näihin kysymyksiin pitäisi löytyä uutta sanottavaa. Toivottavasti kirkon johtohenkilöillä on kerrottavaa, sillä muuten riskinä on mielikuva temppukampanjoinnista SAK:n sikaporvarimainoksen tyyliin. Nykypäivänä mainos on yhä useammin myös riski mainostajan brändille.

Airaksisen mukaan homokuvan tavoitteena on herättää keskustelua, ei tarjota mitään vastausta kirkon näkökulmasta.

-Kampanjan kuvitukseen valittiin monitulkintainen viesti, kun asiaankin voi olla monta tulkintaa, Airaksinen selittää hämmentävää printtiä.

-Helsingin seurakunnat ei tule kampanjan myötä julkistamaan mitään virallista homo-kantaa, mutta haluaa käydä aktiivista keskustelua, Airaksinen selvittää.

Myös imagotutkija Erkki Karvonen Tampereen yliopistosta toivoo, että Helsingin seurakunnat yrittää aidosti muuttua vastaamaan ihmisten tarpeita pelkän mediaseksikkään kampanjoinnin sijaan.

-Ennen kuin mistään kampanjoidaan, tuotteen on oltava kunnossa ja uudistettu vastaamaan ihmisten tarpeita. Jos homo-kysymyksestä halutaan keskustella, mutta omaa kirkon omaa kannanottoa ei ole mietitty, on kampanja huono.

-Nyt eletään elämystalouden aikaa, ja luterilaisen kirkon pitäisi päästä sinne myös. Virret ovat vanhoja ja pitkäveteisiä. Tilalle pitäisi saada jotain rytmikkäämpää Radio Dein tapaan.

Yritystä elämystalouden aikaan on. Helsingin seurakuntayhtymän viestintäjohtaja Seppo Simola lupasi eilen Ylen Tänään otsikoissa –ohjelmassa, että kampanjan avauspäivänä 17.11. Helsingin tuomiokirkossa on luvassa ainakin tulishowta ja virsikaraokea.

Jaa artikkeli:

Kommentit

tapioneva

Uskoisin, että <cite>se. joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu</cite>. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenmäärä vähenee vain hitaasti. Yksi tiedotusisku joulun alla ilmaan ei mitenkään korvaa tuhansien virkamiesten ja kannattajien aktivoimista. Se, että Jeesus Kristus otetaan konkreettiseksi esimerkiksi ja kysytään, mitä hän tekisi peiton alla, herättää tietenkin kysymyksen siitä, mitä hän teki peiton alla. Tästä on paljon koskettavampia näkemyksiä korkeakirkollisuutta vastaan taistelevissa katolilaisissa maissa, joissa kirkko on konservatiivisuuden tyyssija - tai vaikka ei olisikaan - niin se koetaan sellaiseksi.

Uskoisin, että evankelis-luterilainen kirkko tällä tavalla tuo lisää kuuluisuutta Eroa kirkosta -kampanjalle, joka on säännöllinen ja jatkuva. http://fi.wikipedia.org/wiki/Eroakirkosta.fi

Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."

Kiinteistölaitos Suomen evankelisen kirkon kannattaisi ehkä ryhtyä arvokkaalla tavalla kehittämään päätuotettaan ilosanomaa ja jättää pohdiskelut siitä, mitä Jeesus Kristus olisi tehnyt t-paidalla Internetissä sikseen.

Kirkko on byrokratiana hidasliikkeinen, joten se häviää minkä tahansa nopealiikkeisen kampanjan verkkoympäristössä, ellei sillä ole uskovaisia ja/tai budjettia, jolla tehdä kampanjasta pysyvän. Yksi iltapäivälehdissä lööpitetty pettäjäpiispa kertoo kristillisestä etiikasta enemmän kansanedustajaksi päästyään kuin suuri määrä yhteiskunnallista mainontaa.

Jos kirkko haluaisi lähestyä ihmisiä, se tekisi joululehtiä ja myisi niitä ovelta ovelle. Kirkko on ilmeisesti hyvä mauton kuin, miksi sitä jotkin vapaasti ajattelevat epäilevät. Se ei kuitenkaan poistane mahdollisuutta siitä, ettevätkö jotkut seurakunnissa hiljaisella tavallaan uskoisi edelleen asiaansa. Rovastit ja piispat ovat ehkä jo otteensa tiedotuksesta ja papistosta menettäneet.

yypee

"Virret ovat vanhoja ja pitkäveteisiä. Tilalle pitäisi saada jotain rytmikkäämpää Radio Dein tapaan." Ehkei ihan kaiken kuitenkaan tarvitsisi muuttua kokonaan? Minusta riittää että kirkko pysyy paikkana jonne voi mennä rauhoittumaan ja pääsemään ympäröivästä hullunmyllystä pois hetkeksi. Jos kirkkoa mukautetaan kirkosta eronneiden takaisin saamiseksi, mitä tekevät ne , jotka nykyään kuuluvat kirkkoon?

IlmariKyosti

Tämä kirkon touhu tuon paidan kanssa alkaa olla kyllä melkoinen vitsi. Minulle suomenkielisenä myös herää kysymys oliko Jeesus englanninkielinen homo ?
Mistä tässä oikein on kysymys kun minun pieni järjen määräni ei riitä sen ymmärtämiseen.

Kirkon touhut muiltakin osin saavat minut negatiiviselle mielelle.
Esitän sarjan kysymyksiä:
Kenellä on Suomessa suurimmat kokoustilat ?
Millä yhdistyksellä on eniten kokopäivätoimisia työntekijöitä ?
Minkä "yhdistyksen" jäsenet eivät käy kokouksissa vaikka maksavat Suomen kalleinta jäsenmaksua ?
Mikä yhdistys voi kerätä myös jäsenmaksuja yrityksiltä, joiden omistajat eivät kuulu yhdistykseen ?
jne.
En kuitenkaan ole Jumalan kieltäjä. Olen Luterilaisen yhdistyksen kieltäjä !
Onkohan se oikea termi : Helsingin Evankelisluterilainen kirkko ?

Olen saanut jälkikäteen arvioituna aivan käsittämättömän avun käytettyäni luonnon temppeleinä talvella Suomenlahden ulkosaaria, omassa suuressa hädässäni .
Lutelilainen yhdistys ei olisi kyennyt minua auttamaan. Tosin ei edes yrittänyt !

Suosittelen lämpimästi luettavaksi Neale Donald Walschin kirjaa:
"Keskusteluja Jumalan kanssa" Kirja 3, jota pidän parhaana. (kolme kirjaa)
Korostan, että mielestäni kysymyksessä on ajatuksia herättävä kirja, joka ei kuitenkaan ole varsinainen uskontokirja. Onpa vain terveellistä luettavaa, ainakin minun mielestäni. Tosin se on käännetty kolmellekymmenelle kielelle, ettei se ihan taida turha rompsku olla .
Suomessa sen kustantaja on WSOY, eikä mikään "hihhuli "yhdistys.

groteksi

Kirkko on huolestunut siitä että nuoret aikuiset ovat innokkaimpia kirkosta eroajia. Tämän kampanjan tarkoitus siis ilmeisesti on saada myös meidät vanhemmat vakaat kirkon jäsenet kirjoittelemaan niitä eroamisilmoituksia netissä. Mikähän meissä keski-ikäisissä on vikana, kun ei kelvata kirkolle ?

Tuohon t-paidassa esitettyyn kysymykseen ovat jotkut löytäneet vastauksen Raamattu-nimisestä kirjasesta. Tässä kampanjassa tuskin käytetään referenssinä kyseistä teosta, tai ainakin siinä olevan Roomalaiskirjeen yli piirretään vaaleanpunainen ruksi.

SIMO PERTTULA

Pääsyy kirkosta eroamiseen on välttää kirkollisverot! Tätä suuntaa ruokkii vielä se, että maksamistaan veroista huolimatta kirkkoon kuuluva maksaa,lähes jokaisesta palvelusta,mitä kirkko suorittaa!Tuttu on sanonta, että köyhän ei kannata kuolla, koska se tulee kalliiksi! (ainakin omaisille) Laiha lohdutus on,että ilman veroja tulisi vielä kalliimmaksi . Herää ajatus , pitäisikö Kirkon puolestaan erota Valtiosta! Silloin voitaisiin sanoa "Pulinat Pois"! Silloin asioista päättäisivät jäsenet,ja uskoisin , että kaiken maailman Vapaa-ajattelijat, saisivat leikkiä omassa "hiekkalaatikossaan"!"Eroa hiekkalaatikosta" iskulause tulisi silloin muotiin .Kirkon jäsenmäärä ei suuresti nykyisestä muuttuisi, ja sen ei tarvitsisi Tasa-arvovaltuutettua ym. "epäjumalia" kumartaa.Voisi keskittyä oleelliseen :Kirkon tehtävään Raamatun mukaisesti.Tietysti silloin elettäisiin Suomen lakien yhteisöiltä määräämien lakien puitteissa, ja hoitaen valtion silloin sille määräämät tehtävät hoitaen , ja mahdollisten muiden yhteistyö muotojen puitteissa!

IlmariKyosti

Kirkon kuuluminen valtioon on farssia. Simo kirjoitti hieman monimutkaisesti ,
mutta jotain poimintoja elävästä elämästä:

Kun omainen kuoli oli kirkon ensimmäinen "yhteydenotto" pakollinen virkatodistuksesta lähetetty lasku !
(vuosi 2007) Vainaja oli maksanut kirkollisveroja kuoleaansa asti.
Kuoli 94 vuotta vanhana.
Kun äitini kuoli soitin kanttorille:
Ensimmäiset sanat kanttorilta oli:
"Lauantaisin en soita"
Siunaustilaisuus ei ollut lauantaina, joten avaus oli turha ja törkeä !
En keksi yhtään syytä tukea tämänkaltaista "yhdistystä" tai kuulua siihen. Kysymyksessä ei siis ole kirkollisvero vaan yhdistyksen toiminnan tavat.
Enhän kuulu muihinkaan yhdistyksiin, joiden toimintatapoja en hyväksy !

Tämä homopaita kyllä ylitti kaikki järjen rajat.
Onko yhdistyksen johtokunta tai hallitus mennyt hädässään täysin sekaisin ?
Suosittelen rukoilkaa apua hädässänne !

Yhdistyksen toimintavat ovat mielestäni ristisriidassa siihen,
mikä sen tehtävä tulisi olla.

erkkitorvinen

Suvaitsevaisuus vallitkoon
Kirkon tehtävänä on auttaa ja helpottaa päivittäistä elämää. Kirkon on oltava osa nykyaikaa. Vanhoilliset asenteet ja kilpipuolustus tuhoavat kirkon nuorten mielessä. Kirkko on jo astunut ajan vaatimalle tielle. Kirkko suojelee pakolaisia ja taistelee heidän puolestaan. Kaikki ihnisryhmät ovat hyväksyttyjä. Jeesus olisi ollut salliva ja rakastanut.

Kerrankin hyvä kampanja. Aikaisemmat ovat olleet vaan hymistelyä ja vieroittaneet lisää kirkosta.

joukoakoskinen

</I>Vahinko jos seksistä tehdään pääaihe. Sitä vatvotaan varmasti riittävästi. Lähiökiskan hyllyissä on kolmisenkymmentä nimikettä ns. miestenlehtiä. Mutta ei esim. Kameralehteä. Syy: "eihän sitä kukaan osta!"

Kun miesjoukko puhuu seksistä, saavat homot erityishuomion: "Ne pitäis tappaa, hirttää munistaan . . ."
Yksi puolituttu kysyi minulta " mistäs sitä tiedetään mekään vaikka olisimme homoja, jos ei ole kokeiltu?"
Vastasin kuuluvasti: " No eihän meidän ainakaan tarvitse torjua taipumustamme homofobialla. "

Äijälauma meni hiljaiseksi.

VastaVirtanen

<strong>Jumala ei tunne armoa synnille, tässä uutisia tälle kansalle</strong> 4000 vuoden takaa. Jumala ei ole kaikenpeittävä pehmolelu vaan Kuluttava Tuli. Synnille ja siitä kiinni pitävälle käy kuin lumipallolle tulen ääressä:

<strong>Oikeus työnnetään takaperin, totuus kompastelee torilla, suoruus ei voi sisälle tulla.
</strong>
<em>Niin oli totuus kadonnut, ja joka pahasta luopui, se ryöstettiin paljaaksi.</em> Herra näki sen, ja se oli hänen silmissänsä paha, ettei ollut oikeutta.

Sillä meidän rikoksemme ovat monilukuiset sinun edessäsi, ja meidän syntimme todistavat meitä vastaan; sillä meidän rikoksemme seuraavat meitä, ja pahat tekomme me tunnemme: me olemme luopuneet Herrasta ja kieltäneet hänet, vetäytyneet pois Jumalaamme seuraamasta, puhuneet sortoa ja kapinaa, kantaneet kohdussamme ja purkaneet sisimmästämme valheen sanoja.

<strong>"Katso, Herran myrsky, kiivastus, puhkeaa, pyörremyrsky vyöryy kohti jumalattomien päätä.</strong> Eikä Herran vihan hehku asetu, ennenkuin hän on toteuttanut ja täyttänyt sydämensä aivoitukset. <em>Aikojen lopulla te tulette sen ymmärtämään." </em>

<strong>Jeesuksen sanat Luukkaan mukaan: "Mutta viholliseni, jotka eivät tahtoneet minua kuninkaaksensa, tuokaa tänne ja teloittakaa minun edessäni."
</strong>

"Sillä näin sanoo Herra, Herra, Israelin Pyhä: Kääntymällä ja pysymällä hiljaa te pelastutte, rauhallisuus ja luottamus on teidän väkevyytenne; mutta te ette tahtoneet, vaan sanoitte: "Ei! ... <em>Sentähden Herra odottaa, että voisi olla teille armollinen,</em> sentähden hän nousee armahtaaksensa teitä; sillä Herra on oikeuden Jumala. Autuaita kaikki, jotka häntä odottavat!"

Edelleenkin, ylläoleva ei ole minun omaani vaan Elävän Jumalan tekstiä Raamatusta. Hän tulee hoitamaan asiansa kuten Hän hetki sitten Jeremialle ilmoitti. Hän sen tekee, minulla ei ole mitään vaikutusvaltaa ... Minua pelottaa mitä se mitä Hän on luvannut tehdä, en voi vaieta. Tee parannus vilkaisemalla sanojansa itse...

¤vastavirtanen

VastaVirtanen

Tässä sinulle pyynnöstäsi myös lisäpätkä 'uutta' lahjaksi, ole hyvä ja lue:

"Älkää eksykö. <strong>Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset, eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.</strong> Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille, haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan."

- 'Miehimys' on vanha homoa tarkoittava sana. UT on alunperin kirjoitettu Kreikaksi ... tämä kohta sisältää mm. kaikki nämä kreikan sanat: pornos = prostituoitu, arsenokoites = sodomite, andrapodistes = orjuuttaja

Tässä osa Raamatun viimeisestä UT -luvusta:

<strong>"Vääryyden tekijä tehköön edelleen vääryyttä, ja joka on saastainen, saastukoon edelleen,</strong> ja joka on vanhurskas, tehköön edelleen vanhurskautta, ja joka on pyhä, pyhittyköön edelleen. Katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan."

"<strong>Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu.</strong> Autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin! Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät. "

"Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti." Ja Henki ja morsian sanovat: "Tule!" Ja joka kuulee, sanokoon: "Tule!"

<strong>Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi."</strong>

Siis Kaikille kaikkialla. Ilmaiseksi. Sinullekin Tänään.

¤vastavirtanen

lukuvalo

Niin totta.

Tämän maailman monet kirkolliset ikonit tekevät uskonelämästä jännän seikkailun, eksoottisen, kostean ja sekavan matkan, jonka olisi määrä lohduttaa ihmistä hädässä.

Pappi puhuu TV:ssä naisen sukupuolielimestä suoraan, räähkästi.

Kuuntelin lapsena körttiseuroissa tulisieluisia pappeja. Emännät itkivät jo ensi lauseilla. Rukouksessa oli vimmaa, niissä sykki sydänääni ja halu tavoittaa, puhdistua.
Monta sielua löytyi.

IlmariKyosti

Samaa tasoa kuin SAK:n ruualla mässäily. Tässä nyt on keksitty nämä homo pojat joiden peitto törröttää määrätystä kohtaa.
Taitaa olla piru suunnittelijana ?
Mikä olikaan toimiston nimi, joka tämän neronleimauksen keksi ja ennen kaikkea hyväksyjät. Hehän ovat suurimmat hölmöt. Kuka tahansa voi esittää mitä tahansa , mutta se joka maksaa sillä pitäisi olla myös ymmärrys tallella ?

Miksi on valittu englannin kieli ? Miten olisi ollut vaikka sama ruotsiksi , joka on toinen kotimainen ? Onko tämä kysymys sitten provokatiivinen. Sitä pitää kysyä näiltä "viisailta" kampanjan suunnittelijoilta ja hyväksyjiltä !

tapioneva

IlmariKyosti: Samaa tasoa kuin SAK:n ruualla mässäily.... Taitaa olla piru suunnittelijana ?

* Vastuussa hiippakuntansa hengellisestä tasosta on Helsingin hiippakunnan piispa, Eero Huovinen, jota on epäilty ankarasta ja oikeistolaisesta Vähä Katekismuksen suomenkielisestä käännöksestä. Kelpo-piispa Huovinen on ahkerasti ahdistellut kirkossa syrjinnästä epäiltyjä miespappeuden kannattajia. Nähtäväksi jää, onko piispasta yhden seurakuntayhtymän tai mainostoimiston kesyttäjäksi.

<cite>Piispan erityisenä tehtävänä on johtaa hiippakuntaa ja valvoa seurakuntia, niin että Jumalan sanaa saarnataan kirkon tunnustuksen mukaisesti, sakramentteja jaetaan oikein ja diakonia- ja lähetystyöstä kannetaan vastuuta. Piispan tulee elää kuten Kristuksen palvelijan, ja hänen tulee olla Jumalan lauman paimen. Piispan virka on Kristuksen kirkon ykseyden merkki. Piispan tulee tehdä työtä kirkon rakentumisen ja hengellisen uudistumisen puolesta, niin että Jumalan rakkaus tulee maailmassa näkyväksi. </cite> <strong>Suomen evankelis-luterilainen kirkko: Kirkollisten toimitusten opas</strong>

IlmariKyosti

Piispa Eero Huovinen on kuin yrityksen pääjohtaja. Ei pääjohtaja ehdi jokaisen alaisen (työntekijän) töitä valvoa. Hommia on delegoitu edelleen osaaville ja he sitten tekevät parhaansa. Nyt se ei vain riitä. En voi millään ymmärtää suomenkielisenä kansalaisena tätä englanninkielistä homopaitaa.

Ensinnä en ymmärrä mitä siinä lukee ja miksi ?

Miksi ei kirkon tiedotuskeskus vastaa tällä palstalla mistä on ksymys. Onko heillä jotain "tärkeämpää" tekemistä kuin vastailla näihin kysymyksiin ?

Tekisi ideoida muitakin vastaavia paitoja entisenä mainonnan suunnittelijana, mutta jätetään nämä melikuvituksen laukkaamiset kirkolle ja sen "kummallisille" suunnittelijoille ja päättäjille.

tapioneva

IlmariKyosti: Piispa Eero Huovinen on kuin yrityksen pääjohtaja. Ei pääjohtaja ehdi jokaisen alaisen (työntekijän) töitä valvoa. Hommia on delegoitu edelleen osaaville ja he sitten tekevät parhaansa.

* Piispan ensimmäinen tehtävä on valvoa papistoa, joka on siirtänyt ajattelun mainostoimistolle. Piispan sauva on paimensauva, ja sen tarkoituksena on kopautella pappeja kalloon tai muita lampaita lautasille.

VastaVirtanen

Kaikesta näkee että sinä rakas lukija et tiedä ollenkaan mitä Jumala Sanassaan sanoo. Pihalla kuin Lumiukko. <strong>Ota jo ihmeessä kirja käteesi ja lue se läpi edes yhden kerran... </strong> Sinäkin täysin tietämätöin<19:34 katiskanen>, lue se uusi testamentti edes kerran josta tuotakin tekstiä jo lainasin. Ota käteesi kuitenkin aito 1938 käännös, ei polittinen Paarma-Riekkisväärennös.... (huom. 1992 ei voi olla vapaata Jumalan sanaa sillä etusivun mukaan copyright kuuluu 'riekkisille' - se on nääs heidän höpinäänäsä.) Käännökset on kokonaan toinen aihepiiri eikä siitä nyt enempää...

Tämä Sana pistää minut pelastetun syntisen tyhmyrin pienelle paikalle; en lähde itseäni räjäyttämään syntisten keskeen -sillä- muista uskonnoista poiketen Jumalani kieltää tappamisen: Älä Tapa. "Olisiko minulle mieleen jumalattoman kuolema, sanoo Herra, Herra; eikö se, että hän kääntyy pois teiltänsä ja elää?"

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; <strong>mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen. "</strong>

Tuohon Uudessa Testamentissa mainittun nimeen minä laitan toivoni - etten hukkuisi. Tämän toivon takia 'jokunen ihminen on jo antanut tapattaa itsensä: STT uutisten mukaan (2001) USSR rehabilitointikomitean pj Aleksandr Jakovlev julkisti Stalinin saldon: 32.000.000 murhattua - suurin osa on niitä jotka <strong>kuolemanrangaistuksenkin uhalla eivät luopuneet Raamatusta.</strong><em> Vuosittain keskimäärin 800.000 kristittyä surmataan lähinnä muslimimaissa - tämän toivon takia.</em> Tämä toivo ei näy esitetyn T-paidan agendassa. Tämä toivo on auki tänään jokaiselle.

Opiskele. Etsi. Pari lähdettä miljoonista linkeistä:
- Solzhenitzhyn, Archipelago
- Parvilahti, Unto. BERIA'S GARDENS: A SLAVE LABORER'S EXPERIENCES IN THE SOVIET UTOPIA. Translated by Alan Blair. New York: E. P. Dutton, 1960.
- uta.fi/~csmaso/aatos/vetten01.htm
- stefanus fi

¤vastavirtanen

tapioneva

VastaVirtanen: Kaikesta näkee että sinä rakas lukija et tiedä ollenkaan mitä Jumala Sanassaan sanoo. Pihalla kuin Lumiukko. Ota jo ihmeessä kirja käteesi ja lue se läpi edes yhden kerran... Sinäkin täysin tietämätöin<19:34 katiskanen>, lue se uusi testamentti edes kerran josta tuotakin tekstiä jo lainasin. Ota käteesi kuitenkin aito 1938 käännös, ei polittinen Paarma-Riekkisväärennös....

* Kerran tutkin mielenkiinnosta englanninkielisen sitaatin osalta kuningas Jaakon käännösversiosta yhtä kohtaa. http://en.wikipedia.org/wiki/King_James_Version . Kun sitten katsoin asiaa 1917 ruotsinkielisestä käännöksestä ja 1938 suomenkielisestä käännöksestä sekä 1992 suomenkielisestä käännöksestä, tuli mieleen, että 1938 käännös ei olekaan suomalainen käännös alkukieliltä, vaan käännös 1917 ruotsinkielisestä raamatusta, siitä, jota Ruotsin kuningaskunnassa oli käytetty. Vaikka vuoden 1992 raamatunkäännös olisi väärennös niin silti se on ehkä huolellisimmin kirjoitettu suomenkielinen kirja. Olisi turvallista katsoa välillä myös muita käännöksiä, koska raamattua on käännetty monella tavalla. Tämän vuoksi ainoa aito koraanikin on alkukielinen arabiaksi. Se kuitenkin edellyttäisi, että lukijat ymmärtäisivät kirjoitukset niin kuin ne on aikanaan kirjoitettu. Bonuksena kait 1992 käännöksen jatkoiksi tulevat apokryfikirjat.

VastaVirtanen

Kerro ongelmakohtasi, tutkin sitten sitä. Sattumoisin tunnen Jaakon käännöksen (aika syvälle myös Hebrean ja Kreikan sanaston osalta) ja olen myös kääntäjä ja tunnen siten kääntämisen problematiikkaa - josta voisimme keskustella seur 10 vuotta :)

KR-1938 on maailmanlaajuisesti tunnustettu parhaaksi käännökseksi. Tottahan sen kääntäjät käyttivät aikansa kaikkea saatavilla olevaa tietoa... Hebrea erityisesti on rakenteensa vuoksi todella vaikea suomentaa, ja moni kohta tarjoaa usean tulkintamahdollisuuden. Pelkästään vuosituhansien kuttuurien muutos luo lähes mahdottoman rajan. Silti viimeiset löydetyt alkukielen kirjoitus kääröt osoittavat että Jaakon Käännöstä ei juurikaan tarvitse muuttaa.
Huolellisuus: KR-38 käännöstyörymä käyttivät kymmenen vuotta (ainakin - muistanko oikein, vai oliko 20?), riekkisväärennös on siihen verraten poliittinen pikapieru.

Vuoden 1992 riekkisväännös alkaa copyright -ilmoituksella. Se jo sotii itse sisältöä vastaan - miksi tutkia väärennöstä, tonkia sontakasaa jos on K-Marketin Golden Delicious tarjolla? <em>"... julistamisessa minä kärsin vaivaa, kahleisiin asti, niinkuin pahantekijä; mutta Jumalan sana ei ole [copyright] kahlehdittu." 2Tim. </em>

Pahin väärennös joka myös laillistaa kaiken tuon artikkelin oksennuksen on juuri noissa -92 riekkiskaskuissa (ne eivät ole Käskyjä).
KR-38 <strong>Älä Tee Huorin</strong> vääntyy <em>Älä Tee Aviorikosta</em> - kätevästi sallien kaiken tuossa alussa esiintyvän oksettavan riettauden. Niinpä Piispa riekkinen kulkeekin kouluissa julkisen häpeämättä saarnaamassa nuorille vapaata seksiä...<strong>Kätevää eikö totta?</strong>

¤vastavirtanen

tapioneva

VastaVirtanen: KR-1938 on maailmanlaajuisesti tunnustettu parhaaksi käännökseksi.

* Verrattuna mihin? Mitä muita suomenkielisiä alueita on kuin Suomi, jossa pohdittaisiin suomenkielisten käännösten ylivertaisuutta? Onko jossain amerikansuomalaisten, inkeriläiten tai ruijalaisten piirissä jotain mielipiteitä asiasta?

VastaVirtanen: Tottahan sen kääntäjät käyttivät aikansa kaikkea saatavilla olevaa tietoa... Hebrea erityisesti on rakenteensa vuoksi todella vaikea suomentaa, ja moni kohta tarjoaa usean tulkintamahdollisuuden. Pelkästään vuosituhansien kuttuurien muutos luo lähes mahdottoman rajan. Silti viimeiset löydetyt alkukielen kirjoitus kääröt osoittavat että Jaakon Käännöstä ei juurikaan tarvitse muuttaa.
Huolellisuus: KR-38 käännöstyörymä käyttivät kymmenen vuotta (ainakin - muistanko oikein, vai oliko 20?)

* Jos käännös valmistui 1938 ja "kääntämiseen" meni 20 vuotta niin eikö se osukin juuri parahiksi Ruotsin evankelis-luterilaisen kirkon vuoden 1917 käännökseen? Mistä me tiedämme, ettei vuoden 1938 raamatun käännös ole Ruotsin 1917 raamatunkäännös niin kuin se siltä näyttää? Tulihan kääntäjän olla todennäköisesti ruotsinkielientaitoinen!

Mauritius

Olisiko parhaan raamatunkäännöksen valinnut George W. Bush.

VastaVirtanen, jollei ole saunamiehiä, ei ole näköjään mielipiteineen yhtään enempää vastavirrassa kuin sata miljoonaa amerikkalaista bushmannia.

Siellä on tosin into vähän laantunut, mutta VV on pääsemässä vasta vauhtiin.

Hänen raamatuntuntemustaan en muuten epäilisi. Kun väittää tietävänsä, niin kai sitten tietää. Jos ei tiedäkään, niin kyllä se ilmi käy.

Mutta ilmi käy nyt jo mielihalu, että Raamatulla olisi kiva tehdä enemmän politiikkaa Suomessakin.

1938-käännöstä ei muuten pitäisi antaa vapaasuuntalaisten ja muiden oikeauskoisten politisoida, niinkuin tässä meinaa tapahtua. Molemmat käännökset löytyy netistä ja niitä saa kaikki lukea ilmaiseksi.

tapioneva

Mauritius: 1938-käännöstä ei muuten pitäisi antaa vapaasuuntalaisten ja muiden oikeauskoisten politisoida, niinkuin tässä meinaa tapahtua. Molemmat käännökset löytyy netistä ja niitä saa kaikki lukea ilmaiseksi.

* Mistä me <strong>tiedämme</strong>, ettei 1938 käännös olekin vain halpakopio Ruotsin vuoden 1917 käännöksestä ja että se on varmasti maailman paras (ainoa 1938) suomenkielinen raamatunkäännös? Mitkä ne muut vaihtoehdot olivat?

Mauritius

Hyvä tapioneva! Jos sinä tuon tiedät, niin väitä vaan. Mutta epäilen kovasti. Ei näille Raamatulla politikoiville kannata ihan mitä tahansa Raamattuun liittyvää heittää. Kyllä nämä fundamentalistit asioita tuntevat, jos tarpeen mukaan vääristelevätkin.

Tuo VV:n oma möläytys maailman parhaasta raamatunkäännöksestä sen sijaan on tietysti pötyä ja siitä voimme huomata, että pyhien kielten tutkimisesta on ehkä liuennut jotain hänen vereensä. Olisiko tekopyhyyttä?

VastaVirtanen

Tutki itse käännöstyön historia, tietoa kyllä löytyy. Aiheesta on kirjoitettu kirjojakin, eikä sitä tässä pysty tyhjentävästi edes läpikäymään. Tietoni liittyen KR-38 käännöksen laadun yleiseen hyväksyntään on nk hearsay. Luotan siihen, mainitsin jo että tarkistan itse sitä alkukieliä vasten, KR-38 on jopa parempi kuin KJV. Mikään ihmistyö eli käännös ei ole täydellinen ... Käännettynäkin Sana pysyy salattuna koska Sanan tekijä on Luoja, Hän itse kertoo explisiittisesti että se pysyy rienaajille lukittuna.

Mikä niin hitsaa ruåtsiin? En näe siinä ongelmaa. Käännöstyön on tehnyt ammattiaitoinen ryhmä. En jatka aiheesta, minulta loppuu tähän aiheeseen paukut. Eikä tällä forumilla löydy vastustajaa.

'riekkisten' pöytälaatikossa on jo valmiina uusi copyright väärennös jolla kaikki nykypoliittiset päämäärät saavutetaan. <em>"Seurakuntapalvelija/paimen olkoon yhden vaimon mies, lapsensa ja kotinsa hyvin hallitseva"</em> , homohaureus yms tulevat siitä puuttumaan. Eduskunta tekee lain jossa vanhemmat käännösten omistajuus julistetaan rikokseksi a la CCCP. Venäjällä tapettiin 32.000.000 kolmekymmentäkaksimiljoonaa suuri osa Kristittyjä Raamatun Omistajia. Kuolemantuomio Krijan Omistajalle! ...vaikea käsittää, tässä ideologia taas nostaa päätään. Koko tämä agenda tuleekin nyky DDRpoliitikkojemme ujutuksen kautta, kyseessä ei ole mainostoimiston pikku erehdys... Näen jo itseni hirtettynä suurtorin lavalla Uusien Lain Sääntöjen Mukaan... ei haittaa, tulkaa hakemaan. Aivottomain irvailujen tai uhkailujen takia En luovu Sanan julkituomisesta.

CCCP sirppi tässä nostaa päätään, eilisen iltasanomat: ".<em>..Se olisi kriminalisoinut neuvostovastaiset ilmaisut ja Rusin mukaan johtanut Smp:n kieltämiseen. Operaatio oli jatkoa Taisto Sinisalon vuotta aiemmin tekemälle aloitteelle. Vuonna 1973 eduskunnassa yritettiin vastaavasti kieltää "vihamielisen toimintansa uskonnollisuuden kaapuun" kätkeneen Stefanus-Lähetyksen toiminta Neuvostoliitolle vihamielisen propagandan vuoksi. </em>- Perustuu Raamattuun joka paljastaa haureellisten kommunistien rikolliset teot...

¤vastavirtanen

VastaVirtanen

Raamattu Kielletty kirja Kiinan Olympialaisissa 2008 - sinne et saa sitä viedä.

Koraani on ok.

Kertoo niiden sisältöjen eroista - mitä?

Kiinan nettiserverit poistavat kaiken datan, emailit jne jotka sisältävät viittauksia Raamattuun

FoxNews Neil Cavuto 7.11.2007

tapioneva

IlmariKyosti: Tämä kirkon touhu tuon paidan kanssa alkaa olla kyllä melkoinen vitsi. Minulle suomenkielisenä myös herää kysymys oliko Jeesus englanninkielinen homo?

* Tähän ei voi olla lisäämättä, että olisiko hänellä ollut aivan yhtä pitkä tukka kuin joillain The Beatles-yhtyeen jäsenillä ja olisiko hän arvostanut Maharishi Mahesh Jogia. Joidenkin legendojen mukaan hän nimittäin kävi Intiassa.

* Kuitenkin kerrotaan, että Hänen äidinkielensä olisi ollut aramea, ja että ilmeisesti hän kuitenkin osasi hepreaa, koska muutoinhan hän ei olisi voinut lukea hepreankielisiä kirjoituksia. Toisaalta olisihan hän voinut kyetä <cite>puhumaan kielillä</cite>

* Se, mitä hän yksityiselämässään oli, on iltapäivälehtimäisen kiistelyn kohteena: joidenkin (anti)katolilaisten mukaan hän oli Maria Magdalenan poikaystävä, kun taas tasa-arvon kannattajien mukaan hänen poikaystävänään oli joitain apostoleista. Tätä varten Suomessa järjestettiin Elisabeth Ohlson Walllin Ecce Homo-näyttely, joka sai liikkeelle ainakin muutaman Kristillisen liiton, nykyisten Suomen Kristillisdemokraattien edustajan liikkeelle
http://www.ylioppilaslehti.fi/2000/000512/000512krist.html

* Toisin sanoen ei se kuvilla provosoiminen rajoitu pelkästään heikkotapaisiin tanskalais- ja ruotsalaislehtiin, vaan kyllä ruotsalaista ärsykettä osataan tuottaa myös Suomen puolelle, jotta saataisiin muutaman kansanedustaja tai kansalainen viran puolesta ärsyyntymään, mitä voisi sitten vapaasti repostella ja ihmetellä, miten keskiaikaisia asenteita vielä 2000-luvun euro-Suomessa esiintyy.

* Veikkaanpa, että Helsingin seurakuntatyhtymä ei saa aikaan juurikaan yhtään lisää nuorisokannatusta edustamalleen maailmankatsomukselle, vaan se saa aikaan seurakunnan jäsentenvälisen, jossa ei kunnioiteta adventtia eikä Suomen Turun julistamaa joulurauhaa.

Onneksi luterilaisessa käytännössä papeilla ei ole merkitystä, vaan myös suoria yhteyksiä yläkertaan saa ottaa. Näin ollen kaikkein ravistelevimmille mainoskampanjoille voi nauraa.

Tutkimusten mukaan kaikkein eniten kirkon asiaan uskovat juuri ne, jotka ovat kaikkein kauimpina alttarista: suntiot sekä puutarhatyöntekijät, kun taas vähiten uskovat ne, joiden pitäisi - virkansa puolesta.

”Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi” (Matteus 7:13).

Kristinusko on melko sitkeä uskomusjärjestelmä. Se ehkä jatkossakin selviytyy sitä edustavista kristityistä huolimatta.

Uskoisin, että t-paitasanomaa voisi terästää valtavirtaan kuuluvaksi. Mitäpäs jos pikkujoulupaidassa lukisi etupuolella: ... iloista antajaa Jumala rakastaa ja puhekuplan alla olisi kuuluisaksi tullut papiston paimen, joka siirtyi perheneuvojaksi ja eduskuntaan. Etuosa voisi olla kirkkaan punainen. Paidan mustalle selkäpuolelle voisi laittaa vaikka valkean pääkallon kuvan, sääriluut ja alunperin myös Jesajalla olleen tekstin: Synnin palkka on kuolema (Roomalaiskirje 6:23). Uskoisin, että jos alkaisi osoittelemaan kuin Johannes Kastaja, ei nyt aivan päätä katkaistaisi niin kuin kelpo-Johannekselta, mutta vahingonkorvauskanne voisi tulla haastemiehen mukana maallisesta kunnianloukkauksesta tai törkeästä kunnianloukkauksesta.

Lisäksi voisi joulurauhaa elvyttää kaivamalla Martin Lutherin talonpoikien ja juutalaisten vastaiset teksit sekä todeta, että kelpo saksalainen munkki meni naimisiin nunnan kanssa, oli ilmeinen antisemitisti (ja siis kunnon tuonaikainen katolilainen saksalainen) sekä kehotti ihmisoikeuksien loukkaamiseen, mm. sotarikoksiin.

Tavoitteena siis saada jouluksi paha mieli ja ainakin virtuaalinen uskonsota uudeksivuodeksi. Kyllä se onnistuu sivistyneemmissä ja varakkaammissakin yhteisöissä, ei pelkästään maissa, joissa leipäpalaa joutuu perustelemaan koraanin tarjoamalla solidaarisuudella.

Pasifistikin voi saada paljon aikaiseksi: ”Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa. En minä ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.” (Matteus 10:34.)

Kaikesta mediavedätyksestä huolimatta: Fiat lux - tulkoon valkeus.

erkkitorvinen

Kampanjan yhtenä tehtävänä on ensin paljastaa ahdasmielisyys. Kun se on kuoriutunut, alkaa kampanja toimia.

Miksi juuri nämä ns. kirkon puolustajat ovat niitä ahdasmielisimpiä ja jyrkkiä raamatun tulkitsijoita. Miksi he aina heräävät kirjoittamaan ankeita tulkintojaan. Onko niin, että kirkkoon ei halutakaan uudistusta. Vanhat starbat haluavat pitää kirkon itsellään.

VastaVirtanen

a. Puhut tulkinnoista erkkiseta. Osoitatko meille mistä niitä loytaa? b. Kirkon puolustelijoista. Kuka puolustaisi tätä vero-upporikasta hompparilaumaa? Kirkkohan on täysin jättänyt peruskirjansa ja uudistunut - mikähän mieltäsi oikein painaa? c. Haluatko kenties vaan kauniisti uudistaa murhaten - kuten Stalin - ne jotka eivät tee ahdasmielisen laumasielusi vaatimuksen mukaan ja vaihdakaan omaa peruskirjaansa ihanaan vapaaseen roomalaiseen riettauteesi?

tapioneva

erkkitorvinen: Kampanjan yhtenä tehtävänä on ensin paljastaa ahdasmielisyys. Kun se on kuoriutunut, alkaa kampanja toimia.

* Kampanjan tarkoituksena on harjoittaa jonkinlaista ekshibitionistista konstruktivismia, jonka tarkoituksena on <cite>järkyttää</cite>, toisin sanoen viedä ihmiseltä hänen turvallisuuden tunteensa. Kun läpimurtokohta on avattu, herää kysymys, miten teologia jatkuu tästä.

erkkitorvinen: Miksi juuri nämä ns. kirkon puolustajat ovat niitä ahdasmielisimpiä ja jyrkkiä raamatun tulkitsijoita.

* Ahdasmieliset uskovaiset ovat raamatun tulkinnan puolustajia juuri siksi, ettei suuri osa mainostoimistojen henkilökunnasta, vaikka heistä on moni rippikoulun käynyt ja yleisen oppivelvollisuuden suorittanut, tunne kirjoituksia, jotka heidän pitäisi tuntea kyetäkseen ymmärtämään ilman papistollista vetoapua. Ongelma on siinä, että uskonto kiinnostaa ahdasmielisiä uskovaisia niin paljon, että he ovat kirjoitusten kohdalla usein pätevämpiä kuin esimerkiksi jumalankieltävät rienaajat.

* Kerran ihmeteltiin, että miksi Euroopan unioniin kriittisesti suhtautuvat maanviljelijät olivat niin hyvin perillä Euroopan unionin rakenteesta, koska vertaisryhmässä koulutustasoon ja tulotasoon tämä oli poikkeus. No tämä tietysti siksi, että Euroopan unioni vaikuttaa jokapäiväiseen leipään.

erkkitorvinen: Miksi he aina heräävät kirjoittamaan ankeita tulkintojaan. Onko niin, että kirkkoon ei halutakaan uudistusta. Vanhat starbat haluavat pitää kirkon itsellään.

* No mihin pahasti sosialidemokratisoitunutta, feminististynyttä, sekularisoitunutta ja kiinteistölaitokseksi muuttunutta veronkerääjää pitäisi uudistaa? Mikä kulttuuri- tai ääriryhmä haluaisi kirkon verotulot kulttuurilavetikseen johonkin propagandasotaan? Ongelma on siinä, että jos vapaamielisten ääriryhmät kaappaavat itselleen ahdasmielisten kirkon, ahdasmieliset lakkaavat veronmaksun, jolloin kiinteistöt ja pappien virat alkavat olla vaarassa.

Mauritius

"STT uutisten mukaan (2001) USSR rehabilitointikomitean pj Aleksandr Jakovlev julkisti Stalinin saldon: 32.000.000 murhattua - suurin osa on niitä jotka kuolemanrangaistuksenkin uhalla eivät luopuneet Raamatusta. Vuosittain keskimäärin 800.000 kristittyä surmataan lähinnä muslimimaissa - tämän toivon takia." (VastaVirtanen)

Tästä kummallisesta kampanjasta seuraa kaikenlaista kommenttia. Eipä tarvi paljon pintaa raaputtaa, niin näkyviin tulee Amerikasta tutun uskonnollisen oikeiston tunnusmerkit. Miten Stalin liittyy asiaan? Kristittyjen vainostako siinä olikin kysymys? No, kommunistien tilalle vihollisiksi on onneksi sittemmin saatu muslimit.

Siis vanha ja uusi "religious right" -teema sulassa sovussa. Koskahan saamme loputkin (abortit ja ampuma-aseet)?

Mistä kristittyjen ahdinko muslimimaissa johtuu? USA:n sota Irakissa on ainakin ajanut Irakin 2 miljoonasta kristitystä puolet maanpakoon. Juuri heillä paluu lienee tulevaisuudessa vaikeinta, kaiketi mahdotonta.

Tällaiset kristityt eivät näy Bushia kiinnostaneen. Ei ainakaan USA paljon ole ottanut Irakin pakolaisia. Kas kun eivät kristitytkään kelpaa, vaikka tulisivat ihan Babyloniasta. Kuinkahan aitoa VastaV:n välittäminen on? Voihan sen varjolla ainakin ajaa jotain omaa asiaa.

Kun jo suunnitellaan täsmäiskuja Iraniinkin, niin voisi miettiä hetken sitäkin, että Iranissa on muslimimaiden suurin juutalaisvähemmistö. Ei järin suuri, mutta kuitenkin. Vaan ei varmasti ole kauaa, jos tätä typerää sotaa jatketaan.

Ei tämä juuri paitaan liittynyt, paitsi että homoliitot ja Irakin sota ovat näköjään amerikkalaisten rakkaimmat vaaliteemat.

Mauritius

Älä ihmettele, taunotee. Kyllä suomalainen fundamentalisti tiensä keskusteluforumille löytää. Tarvitaan vain vähän sytykettä, niin saadaan koko apparaatti käyttöön omine uutisarkistoineen. VastaVirtasellakin oli tuossa äsken STT:n uutinen vuodelta 2001. Varmaan oli ihan jäänyt mieleen. Ei suomalaisia turhaan kehuta sanomanlehden lukijoina.

Kyseessä taitaa olla keskustelupalstahai. Tällä kertaa siis merkiltään kristillinen fundamentalisti. Kyllä siellä saattaa monta muutakin pikku-uutista olla piironginlaatikossa. Ties kuinka monta kertaa niistä jo jonnekin kirjoitettukin.

Kerro nyt VastaVirtanen evoluutiokantasikin: yllätä meidät!

Yksi ihminen

Itseäni ihmetyttää toimituksen tympeä otsikointi: "Kirkko kosiskelee". Kristinuskosta puhuminen on kirkon perustehtävä, miksi toimitus kokee sen kosiskeluna? Kyllä uskolla on annettavaa nuorille ja jäsentensä kautta kirkko voisi edustaa maailmassa suvaitsevaisuutta ja rakkautta. Tästä ajatuksesta paidan käyttäminen kampanjassa minulle kertoo. Mielestäni osoittaa kirkolta rohkeutta nostaa itselleen vaikea aihe keskusteluun. Toimitukselta taas kummallista asenteellisuutta tuomita kampanjan tarkoitusperä.

tapioneva

Yksi ihminen: Itseäni ihmetyttää toimituksen tympeä otsikointi: "Kirkko kosiskelee". Kristinuskosta puhuminen on kirkon perustehtävä, miksi toimitus kokee sen kosiskeluna?

* Paatunut toimittaja haistaa mainostoimiston kuin hai veren sekä iskee sanavalinnalla asiaan.

Yksi ihminen: Kyllä uskolla on annettavaa nuorille ja jäsentensä kautta kirkko voisi edustaa maailmassa suvaitsevaisuutta ja rakkautta.

* Kyseessä voi olla vapaamielisten provokaatio, jolla vain houkutellaan paholaisen riivaamat ahdasmieliset esiin koloistaan. Näin muodostuu samanlainen tilanne kuin minkä Jyllands Posten ja Nerikes Allehanda aikaansaivat.

Yksi ihminen: Tästä ajatuksesta paidan käyttäminen kampanjassa minulle kertoo. Mielestäni osoittaa kirkolta rohkeutta nostaa itselleen vaikea aihe keskusteluun. Toimitukselta taas kummallista asenteellisuutta tuomita kampanjan tarkoitusperä.

* Tässäkään kyse ei ole siitä, että kirkko puhuttelisi kirkollisveronmaksajaa, vaan siitä, että koska tasa-arvolaki edellyttää, ettei kirkko syrji parisuhteensa rekisteröineiden nimittämistä näkyville paikoille, aloitetaan kampanja jäsenistön keskuudessa, jottei tulisi poliittisia ongelmia kirkon sisällä ja oikeusjuttuja. Toisin sanoen kirkko on 1:1 :een valtion kanssa ja oikeastaan piispat häärivät taustalla omia ongelmia ratkaistaakseen, eivät niinkään kirkollisveronmaksajien tai lähimmäisten.

Yksi ihminen

Salaliittoteoriat on varmaan viihdyttäviä ja sinulle jostain syystä tärkeitä, mutta etkö näe kirkon toiminnassa mitään hyvää? Eikö kirkon kannata kuitenkin saarnata kristinuskon sanomaa vai onko parempi jos merkittävin lähimmäisenrakkauden puolesta puhuja vaikenee?

Haluat jostain syystä nähdä Kirkon pelkkänä vallankäyttäjänä, mutta oletko varma että edes kirkko itse haluaa sitä. Minusta tuntuu, että sinun näkemyksesi on auttamatta vanhanaikaisia. 70-luku päättyi jo yli kolmekymmentä vuotta sitten. Uusilla sukupolvilla ei enää ole traumoja helvetillä peloittelevista papeista, vaan aito tarve jonkun hyvän yhteyteen.

tapioneva

Yksi ihminen: Salaliittoteoriat on varmaan viihdyttäviä ja sinulle jostain syystä tärkeitä, mutta etkö näe kirkon toiminnassa mitään hyvää?

* Kirkko perustuu Luciferukseen liittyvälle salaliittoteorialle Jahvea vastaan. Monijumalaisten uskontojen myytit ovat vielä värikkäämpiä.

* Mitä hyvää nyt pitäisi nähdä käsiteltävänä olevassa asiassa? Sehän juuri osoittaa, etteivät seurakunnat osaa enää kohdentaa eivätkä ottaa yleisöään. Kansanedustaja- ja kunnallisvaltuustoehdokkaatkin saarnaavat laajaperäisemmin kuin uskomusjärjestelmiä ammatikseen muutoin edustavat. Aktiviisiakin kuitenkin on: mormonit ja Jehovan todistajat.

tapioneva

Mauritius: Kerro nyt VastaVirtanen evoluutiokantasikin: yllätä meidät!

* On tunnettua, että evoluutioteoriassa on heikkouksia. Tätä varten pyydetään jopa Euroopan Neuvoston suojelusa, koska ei haluta, että teoria kehittyy tieteellisesti kritiikin voimasta eteenpäin, koska pelätään, että se kuolee.

* Lapsukaiset googlettavat vasta-argumentteja ja biologianopettajat rukoilevat valtiollis-poliittista suojelusta. Ennen Mosaic-selainta (1994) tällainen ei ollut mahdollista.

* Uskovaiset ovat ajoittain ärsyttäviä, mutta kaikkein ärsyttävimpiä ovat ne, jotka pyrkivät todistamaan, että sen, mitä ei ole havaittu vielä olevan olemassa, voidaan varmasti todistaa olevan olematonta.

Evoluutioteorian kehitys jatkuu vain, jos sen puutteet kyseenalaistetaan tieteellisesti eikä jankata. Kyseessä on kuitenkin teoriauskovaisten uskonpuute, koska luulevat, ettei teoria kestä kritiikkiä, vaan sortuu.

Mauritius

Tuossa tapioneva olet varmasti oikeassa. Siis että evoluutioteoriasta puhutaan eri tapaan kuin muista luonnontieteen teorioista. Teoriauskovaisia tosiaan esiintyy, ainakin populääripuolella.

Mutta miksi ei VastaVirtanen saisi silti yllättää! Odottaisihan vastavirran mieheltä jotain, mikä ei ole arvattavissa viiden minuutin lukemisen perusteella. Että nähtäisiin, onko nimimerkissä kanttia vai onko kyseessä vain suomea puhuva Moral Majority -tyyppi.

tapioneva

Mauritius: Mutta miksi ei VastaVirtanen saisi silti yllättää! Odottaisihan vastavirran mieheltä jotain, mikä ei ole arvattavissa viiden minuutin lukemisen perusteella.

* No tietenkin vastavuoroisuuden voisi aloittaa tunnustamalla epäapostolisen uskonsa luomisteoriaan riippumatta, mikä versio se on sitten Charles Darwinin jälkeen esitetyistä teorioista ja samalla julistautumall Reaganin aikaisen <cite>the immoral minority</cite> kannattajaksi kaikkien ahdasmielisten kauhuksi.

* Minusta kritiikitön usko luomisteoriaan siinä mielessä, ettei biologian opettajalle saa väittää vastaan peruskoulussa tai lukiossa on samanlaista epätieteellistä fundamentalismia kuin muukin. Koulun tehtävänähän olisi nimenomaan KASVATTAA kriittisiä ja valveutuneita kansalaisia eikä uskomaan kritiikittömästi teoriaan, jota ei uskalleta altistaa keskustelulle sen sortumisen pelossa. Neljässä kansakoulussa, neljässä peruskoulussa, yhdessä lukiossa, kahdessa korkeakoulussa sekä yhdessä yliopistossa opiskelleena olen kyllästynyt siihen, että koulu yrittää valaa uskoa kulloinkin vallassa olevaan tutkimusmenetelmään eli metodiin siten, että ei saa edes kysyä tai kyseenalaistaa.

* Maailma on turvillaan täyttä höpöä on-line -gallupeista, 1 000 henkilön mielipidetiedusteluista, yhden dokumentin dosenteista, tutkijoiksi naamioituneihin lobbareiden sekä lihakimpaleella värvättäviin nälkäisiin projektitutkijoihin, että kaikenlainen kriittisyys on hyvästä, osoittaisi sitä sitten äärioikeistolainen republikaani, turbaanipäinen talib, vanhavasemmistolainen hippi tai vanha, mutta väsynyt stallari tai uusliberaaliksi sosiaalieetostelijaksi ryhtynyt revisionisti.

* Kaikki kritiikki kasvattaa - joskus myös poliittisesti korrektiksi ja kieroon.

Mauritius

Enkös juuri sanonut, että minusta evoluutioteoriasta ei pitäisi tehdä uskonkappaletta. Ihan kuin silti väittäisit minun ajattelevan jotain sinne päin.

Immoral minority on hauska sanaleikki, varmaan aikanaan paljon käytetty. Eikö kysymykseni ole silti perusteltu: pulikoiko VastaVirtanen sittenkin jossain amerikkalaisessa ankkalammikossa?

Muuten: Miksei biologian opettajalle saisi väittää vastaan. Saahan sitä väittää vastaan vaikka fysiikan opettajalle.

Voihan koululainen/opiskelija tosin olla myös ns. kritiikitön vastaanväittäjä. Jos kuulee jonkin evoluutiokannan vaikka seurakunnassa hengellisen opetuksen lomassa, niin kiinnostaisi toki tietää, miten paljon koululainen/opiskelija väittää vastaan siellä. Jos kritiikkiä irtoaa niin koulussa kuin seurakunnassakin, niin tätä kutsuisin kyllä jo kriittiseksi ja valveutuneeksi asenteeksi.

Tätäkö tarkoitit?

tapioneva

Mauritius: Muuten: Miksei biologian opettajalle saisi väittää vastaan. Saahan sitä väittää vastaan vaikka fysiikan opettajalle.

* Fysiikan opettajalla on aina mahdollisuus luopua newtonilaisesta mekaniikasta ja selittää ilmiöt vaikkapa ydinfysiikan orbitaalien todennäköisyyksillä. Fysiikassa puolustus on syvä ja teorian puutteet tunnustetaan. Silti on saatu aikaan jopa ydinaseita, kunhan eksaktiudesta on luovuttu ja siirrytty todennäköisyysjakaumiin.

* Biologian opettaja on heikommilla, koska hänen on käsketty yhdestä pesäkkeestä puolustaa kehitysopin ideaa, vaikka järkikin panee epäilemään joitain aukkokohtia. Toisaalta vääräkin evoluutio-oppi on hyvä, koska se auttaa jäsentämään biologisen kentän. Kuitenkin yhden puolustuslinjan puolustus ei anna biologian opettajalle muuta mahdollisuutta kuin vedota Euroopan Neuvostoon, ettei kilpailevia vääriä oppeja saa opettaa tieteenä.

Mauritius: Voihan koululainen/opiskelija tosin olla myös ns. kritiikitön vastaanväittäjä.

* Vastaanväittäjä ei ole koskaan kritiikitön, koska hän kaivaa verta nenästään. Opettajalla on arvosanananto-oikeus ja hän saa pyöristää arvosanaa, minne haluaa.

Mauritius: Jos kuulee jonkin evoluutiokannan vaikka seurakunnassa hengellisen opetuksen lomassa, niin kiinnostaisi toki tietää, miten paljon koululainen/opiskelija väittää vastaan siellä.

* Serkkuni poika vetosi luokan yleiseen mielipiteeseen toteamalla, että <cite>ajatelkaa nyt itsekin, onko mahdollista kävellä vetten päällä</cite> uskonnon tunnilla, minkä seurauksena hänet poistettiin luokasta. Tämä tapahtui syyskuussa 2007 Etelä-Pohjanmaalla. Fysiikan näkökulmasta en pitäisi tätä kurinpitotoimenpiteeseen johtanutta lausuntoa täysin kritiikittömänä.

Mauritius: Jos kritiikkiä irtoaa niin koulussa kuin seurakunnassakin, niin tätä kutsuisin kyllä jo kriittiseksi ja valveutuneeksi asenteeksi.

* No siitä nyt vain ei ole mitään utlitaristista hyötyä. Ei ole väliä, missä hengessä tai hengettömyydessä kritiikkiä esittää, kunhan se liittyy esitettyyn asiaan.

hannujuurmaa

Kirkon t-paita asiasta en kometoi enempää,mutta kirko on etääntynyt tavalsesta ihmisestä.Tappa jolla kirkko on syrjinyt naispappeja ei ole myöskään vakuutanut,sekä turvapaikka-asijat tai lain vastaset ylilyönnit eivät ole myöskään hyväksi. Kirkon ilmeessä on tapahduttava paljon muutosia, oneksi rock on pääsyt kirkoihin joskus.Vaikka vaholisuus on kirkon sisällää löystynyt ,mutta ei vielä trpeeksi vakuuttavva jote vaholisuusuus vastaan udistusmieli ottavat vielä vastakain ja lujaa avoin keskustelu olisi myös hyvästä.

VastaVirtanen

Kunnon muhamettilaisena Ehdotan kokeilemaan T-paidan kuvaa jossa on minun uskontoni perustajan nimi. Noin niinkos "tasapuolisen suvaitsevaisuuden nimessä" lainatakseni taustaeläintä DDRTarjaa.

Luulenpa että tässä uskontojen suvaitsevaisuustestissä UUden Suomen toimitalo muuttaa nk. eläinkuntaan - palaa poroksi.

Missä Kansalaisrohkeutenne testata <em>suvaitsevaisuutta</em>? Postini sensuroidaan varmaan jo tästä AJATUKSESTA? ...saatikka jos kirjoitan tähän -piip-... nimen

¤vastavirtanen

VastaVirtanen

Raamattu Kielletty kirja Kiinan Olympialaisissa 2008 - sinne et saa sitä viedä.

Koraani on ok.

Kertoo niiden sisältöjen eroista - mitä?

Kiinan nettiserverit poistavat kaiken datan, emailit jne jotka sisältävät viittauksia Raamattuun ... kts tinyurl.com/yo5emv

FoxNews Neil Cavuto 7.11.2007

¤vastavirtanen

Mauritius

Fox News on hyvä propagandan lähde siinä missä muutkin. Mitä puppua VastaVirtanen oikein syöttää? Että olympialaisiin saa ottaa Koraanin mutta ei Raamattua? Ja Fox News tämän kertoi?

Kysyn edelleen: mitä vastavirtaa nimimerkki oikein edustaa? Kaikki tässäkin lukemani tulee kuin mistä tahansa amerikkalaisesta bushintuutista (ei instituutista). Myös tuollainen pikkusälän kerääminen tiettyä tarkoitusta varten kertoo mikä syyhyttäisi: politiikan teko Raamatun avulla.

Eikä se ole mitä tahansa politiikan tekoa. Siitä on nyt ainakin USA:sta jo hieman näyttöä viimeisen reilun kymmenen vuoden ajalta.

VastaVirtanen

Varmista Olympiauutinen, anna linkit meille. FYI: FoxNews on Yhdysvaltain suurin uutistoimisto - lyö kaikki kgb sorosin CNN/ABC/MSNBC: tyhteensä. Miksi. Koska sinun looshisi ei siellä jaa Brezhnevin ainoaa "totuutta". Kansa äänestää jaloillaan.

Lopeta riehuminen, keskity asiaan.

pakista

1.Elleivät nyt esimerkiksi evoluutioteoriaa epäilevät halua uskoa, että kaiken bioiologisen kehityksen yhteinen nimittäjä on alkusolu ja siitä jatkuva biologinen
kehitys ja elämän ilmiöiden haarautuminen - niin mihin he uskovat.

2. Katolinen kirkko vaatii edelleenkin ( olemme jo sentään eläneet 2000 vuotta kristinuskon veristäkin historiaa) papeiltaan selibaattia tunnetuine seurauksineen
USA:ssa; koettaa kieltää syntyvyyden sääntelyn (lue kondomin käytön, mikä suuresti auttaisi alikehittyneissä, katolisissa maissa asuvien naiten asemaa) ja rajoittaisi yleensäkin maapallon ylikansoittumista.

3. Niin islamilainen kuin luterilainenkin kirkko lepää perimmltään juutalaisen kiihko-uskonnollisuuden pohjalla. Vanhatestamilliseen histtorialegendaan vedoten tämän juutalaisen Jumalan valittu kansa katsoo oikeudekseen sulkea palestiinalaiset alkeelllisiin ghettoihin ilman siedettäviä elämanmahdollisuuksia. Ei ihme, että
Bushin ja hänen evankelisensa suosikkikansansa kauhuksi terrorismi kytee, mikä
tietysti on tuomittamaa mutta ymmerrettävää Israelin sortopolitiikan seurauksena.

4. Suomen evankel. lut. kirkko on luonnollisesti huolissaan passiivisen jäsenistönsä kadosta, jäsenistön, jonka pääasiallisimman osan pääasiallisin uskonnonharjoitus on joulukirkko kerran vuodessa. Tämä tuskin riitää pidemmällä tähtäimellä ylläpitämään jäsenistön kiinnostusta jäsenmaksujen maksamiseen, mikä sekään ei tahdu vapaaehtoisesti vaan valtion mahtikäskyllä.

5. Mielestäni olisi kirkon ja valtion ero Ruotsin mallin mukaan toteutettava mahdollisimman nopeasti. Näin ne, joille kirkkolla on jotakin annettavaa, saisivat
saisivat pitää yhteisönsä ilman vastahakoisia ja kirkon jokapäiväiseen, tyhjänpäiväseen jankkaamiseen kyllästyneitä jäseniään.

6. Toisaalta on ilmeistä, että valistuneella kirkolla on myös
jotain annettavaa. Se voisi entistä korostuneemmin osallistua sen rakkudensanoman välittämiseen, joka kiteytyy lauseeseen "tee toisille, se minkä toivoisit toisten tekevän sinulle" mikä oli myös Jeesuksen opetusten ydin. Mikäli
Suomen kirkkoisät vihdoinkin paneutuvat todella polttaviin yhteiskunnallisiin ongelmiin, he suureksi ihmeekseen tulevat huomaamaan, että seurakuntien valkoisten lampaiden joukossa on lukuisasti meitä, kirkon asemaa ja sanomaa epäileviä, todellisia "vastavirtasia" mutta saattaisivat maksaa jäsenmaksunsa,
mikäli tuntisivat sisimmässään, että kirkolla muutakin annettavaa kuin vanhojen
legendojen mitään merkitsevää saivartelua.

penttiniskanen

Saisit mieluummin pakista vasta kun olet täydentänyt tietojasi.
Israel on ainoa maallistunut nykyaikainen demokratia hourujen hoitolaa muistuttavassa Lähi-idässä ja elää 700 miljoonan kehityksessään keskiaikaan jääneen fanaattisen vihollisen ympäröimänä.
Palestiinan pakolaiset pysyvät pakolaisleireissä Israelia ympäröivissä arabimaissa niin kauan kuin uskonveljet näissä maissa kieltäytyvät antamasta heille kansalaisoikeuksia pitääkseen vihan liekkiä kytemässä pakolaisissa itsessään ja näiden säälittelijöissä länsimaissa. Onnellisia ovat näistä pakolaisista ne, jotka onnistuvat pääsemään esimerkiksi Suomeen tai Ruotsiin.

Mauritius

Täällähän on uskonnollista oikeistoa kaikkine uhkakuvineen jo useampipäisenä. On VastaVirtasta ja penttiniskasta.

Sain juuri terveisiä Teheranista. Suomalainen tuttavapariskunta vietti siellä lomaa. Ihmiset tulivat kaupungilla juttelemaan, olivat kiinnostuneita, eivät vihamielisiä. Tämä kaikki samaan aikaan, kun USA uhkailee Irania päivittäin.

En ole lainkaan vakuuttunut, että siellä liepeillä olisi 700 miljoonaa fanaattista vihollista. Osahan lähti fanatismia pakoonkin Irakista - ja siinä oli varmasti mukana myös amerikkalaista fanatismia.

Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että jos Bushin sota ajaa Irakista pakoon miljoona kristittyä, niin miksi he eivät pääse pakolaisina Amerikan ihmemaahan? Tämähän muuttaisi sodan luonnettakin hiukan. Oltaisiin hävitty 4000 kristittyä sotilasta, mutta voitettu miljoona uutta kristittyä. Voisiko p-niskanen selittää, kun tätä on niin vaikea ymmärtää?

tapioneva

pakista: 1.Elleivät nyt esimerkiksi evoluutioteoriaa epäilevät halua uskoa, että kaiken bioiologisen kehityksen yhteinen nimittäjä on alkusolu ja siitä jatkuva biologinen kehitys ja elämän ilmiöiden haarautuminen - niin mihin he uskovat.

* Koska kyse on sekä uskosta evoluutioteorian tutkimusmenetelmän pätevyyteen että kritiikistä evoluution toistaiseksi puuttuvien osasten suhteen tieteellisessä mielessä, pitäisi ensiksi päättää, keskustellaanko luonnontieteestä vai uskosta siihen, että olisi mahdollista väittää vielä tässä vaiheessa, että evoluutioteoria on melko tosi.

pakista: 2. Katolinen kirkko vaatii edelleenkin ( olemme jo sentään eläneet 2000 vuotta kristinuskon veristäkin historiaa) papeiltaan selibaattia tunnetuine seurauksineen

* Tämä ei onneksi koske valtaosaa suomalaisista, koska 1527 alkaen Kustaa Vaasa ryhtyi puhdistamaan uskoa ja kirkkoa liiallisesta omaisuudestaan.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Uskonpuhdistus_Suomessa

pakista: USA:ssa; koettaa kieltää syntyvyyden sääntelyn (lue kondomin käytön, mikä suuresti auttaisi alikehittyneissä, katolisissa maissa asuvien naiten asemaa) ja rajoittaisi yleensäkin maapallon ylikansoittumista.

* Käytännössä tämä sanoma ei ole tehokas eikä sitä edes yritetä saattaa voimaan.

pakista: 3. Niin islamilainen kuin luterilainenkin kirkko lepää perimmltään juutalaisen kiihko-uskonnollisuuden pohjalla. Vanhatestamilliseen histtorialegendaan vedoten tämän juutalaisen Jumalan valittu kansa katsoo oikeudekseen sulkea palestiinalaiset alkeelllisiin ghettoihin ilman siedettäviä elämanmahdollisuuksia.

* Kun lukee Vanhaa testamenttia niin siellä tosiaan kehoitetaan ihmisoikeuksien rikkomiseen: hyökkäyssodan suunnitteluun, rikoksiin ihmisyyttä vastaan ja joukkotuhontaan. Uudessa testamentissa tätä menoa pyritään hillitsemään.

pakista: Ei ihme, että Bushin ja hänen evankelisensa suosikkikansansa kauhuksi terrorismi kytee, mikä tietysti on tuomittamaa mutta ymmerrettävää Israelin sortopolitiikan seurauksena.

* Myös arabit ja islaminuskoiset sortavat toisiaan.

pakista: 4. Suomen evankel. lut. kirkko on luonnollisesti huolissaan passiivisen jäsenistönsä kadosta, jäsenistön, jonka pääasiallisimman osan pääasiallisin uskonnonharjoitus on joulukirkko kerran vuodessa.

* Kyse on kiinteistömassan hallinnasta sekä tulorahoituksesta. Ellei ole tulorahoitusta, joudutaan irtisanomaan. Seurakuntia tulee yhdistää hallinnollisesti yhtymiksi jne. Sama suuntaus kuin kunnallishallinnossa.

pakista: Tämä tuskin riitää pidemmällä tähtäimellä ylläpitämään jäsenistön kiinnostusta jäsenmaksujen maksamiseen, mikä sekään ei tahdu vapaaehtoisesti vaan valtion mahtikäskyllä.

* Kirkollisvero on vapaaehtoinen niin kuin ay-jäsenmaksu. Ainoastaan Suomen tasavalta, kunta ja tasavallan kautta Suomen puolustusvoimat ovat pakollisia yhteisöjä.

pakista: 5. Mielestäni olisi kirkon ja valtion ero Ruotsin mallin mukaan toteutettava mahdollisimman nopeasti. Näin ne, joille kirkkolla on jotakin annettavaa, saisivat
saisivat pitää yhteisönsä ilman vastahakoisia ja kirkon jokapäiväiseen, tyhjänpäiväseen jankkaamiseen kyllästyneitä jäseniään.

* Tuolloin pitäisi säätää kirkollisvero-oikeus kaikille uskonnoille, jos oltaisiin tasapuolisia. Kun arvostandardi romahtaa, pelätään sosiaalisia kustannuksia.

pakista: 6. Toisaalta on ilmeistä, että valistuneella kirkolla on myös
jotain annettavaa. Se voisi entistä korostuneemmin osallistua sen rakkudensanoman välittämiseen, joka kiteytyy lauseeseen "tee toisille, se minkä toivoisit toisten tekevän sinulle" mikä oli myös Jeesuksen opetusten ydin. Mikäli
Suomen kirkkoisät vihdoinkin paneutuvat todella polttaviin yhteiskunnallisiin ongelmiin, he suureksi ihmeekseen tulevat huomaamaan, että seurakuntien valkoisten lampaiden joukossa on lukuisasti meitä, kirkon asemaa ja sanomaa epäileviä, todellisia "vastavirtasia" mutta saattaisivat maksaa jäsenmaksunsa,
mikäli tuntisivat sisimmässään, että kirkolla muutakin annettavaa kuin vanhojen
legendojen mitään merkitsevää saivartelua.

* Miksi kirkko olisi yhtään sen valistuneempi kuin pappinsa ja jäsenensä?

penttiniskanen

Pedofiili kuvaisi paremmin uskovaisen paidan rinnassa, ja ehkä takapuolellakin, kirkon pyrkimystä kerätä kadonneita lampaita laumaansa. Vaikka luterilaiselle se olisikin vähemmän luonnollista kuin lapsipornon levittämisestä ja muista kasukan alta löytyvien ilojen jakamisesta aika ajoin lehtiuutisten otsikoihin joutuneelle katoliselle puolelle.
Pr-työssä pedot ovat joka tapauksessa tehokkaampia kuin tavalliset arkihomot, jotka ovat työntämässä itseään sisään joka ovesta ja lävestä ja herättävät seksuaalielämässä enää huomiota vain hivenen enemmän kuin heterot.
Ihan vakavasti puhuen, kirkko voisi yleensäkin ahkeroida enemmän seksuaalisten perversioiden tunnetuksi tekemisessä. Homot, pedofiilit, koprofiilit, sadot, masot, nekrofiilit ovat kaikki Jumalan luomia. Jos arkkipiispa Paarma, vai mikä hänen nimensä nyt on, saisi itseensä puhtia ja hieman vetoa hengellisen elämän kalosseihin, hän pestaisi Elisabet Ohlsson Wallinin palvelukseensa järjestämään pysyvän näyttelyn tai kuvaelman Suurkirkkoon ja muihin maan pääpyhättöihin ja palkkaisi kevytpukeisia pedofiilejä esittämään kahtatoista apostolia ehtoollisella, jokaisella oma lempilapsensa sylissään ja Jeesuksella kaksi kummallakin polvella.
Kirkko voisi antaa tutkimukselle ja ujoille yliopistomiehille potkua takapuoleen. Tiedonvälitystä sukupuolielämästä ei pitäisi jättää pelkästään totuusteeveen tehtäväksi.
Itse olen haronut tietoni muun muassa homoista ja pedofiileistä sieltä täältä, sanakirjoista, ulkomaisista ensyklopedioista...
Minulle oli uutta vielä myöhemmällä iällä, että pyhät miehet ovat olleet pedofiilejä, ja että lapsivaimojen pitäminen ei ole pienentänyt suurten saarnaajien sädekehää.
Ja että homofiilit ovat historiallisesti lähellä pedofiilejä
Vanhan kreikan sanasta pederastes tulevia nimityksiä käytetään vieläkin homoista romaanisissa kielissä. Ranskassa homo on pédéraste (Edwin Hagforsin vanhan sanakirjan mukaan "pojan-, miehenraiskaaja")
Klassisen ajan Kreikassa ja helleenisessä Välimeren kulttuurissa "pederastia" merkitsi vanhemman miehen, viettelijän, ja passiivisen nuoren pojan sukupuolista suhdetta. Homosuhde loppui tavallisesti, kun pojalle alkoi kasvaa parta. Runoilija Straton (100-luvulla) ylistää erikoisesti 12-vuotiaita. Yli 17-vuotiaat olivat hänelle auttamattoman yli-ikäisiä.
Televisiossa taannoin Gore Vidal, vasemmistolainen GW Bushin vihamiesten puhemiehenä tunnettu amerikkalainen intellektuelli, kehui sukupuolisuhteissaan olleensa aina "pénétrant", ei koskaan "pénétré".
Ruotsin Akatemiaan vastikään valittu Jesper Svenbro kirjoittaa (esseekokoelmassaan Myrstigar), että sukupuolisuhteissa pénétrant, läpitunkeutuja, on aina hallitseva puoli, voittaja, omistaja. Läpitungettu, pénétré, on peruuttamattomasti alistettu, voitettu. Antiikissa tämä oli sitäkin luonnollisempaa, kun partahaiventen ilmaantumisikä merkitsi "penetreeratuille" käyttöpäivien viimeistä rajaa.
Alistajan ja altavastaajan osia on näihin päiviin asti pidetty relevantteina sukupuolisuhteissa aseman, "position", määrittelyssä selvimmin homopuolella. Antiikissa tunnettiin tapaus, jossa eräs kreikkalainen tyranni ennen demokratian vuosisataa menetti henkensä kimpaantuneen rakastajansa puukottamana laskettuaan (ilmeisesti juovuspäissään) hieman leikkiä poikasen puhkotusta peräreiästä.
Erilainen lainsäädäntö on myöhempinä aikoina muuttanut näitä käytäntöjä, mutta vertailun vuoksi on hyvä pitää mielessä sekin, että naisten validiteetti myös vanhassa Kreikassa lastentekoon tähtäävissä heterosuhteissa jatkui munasarjojen toiminnan loppumiseen asti.
Homojen hierarkisen seurustelun ja heteromaailman välillä on anatomisia ja fysiologisia eroja, joita suurentavat kulttuuriset ja uskonnolliset erot, mutta elekieli on suunnilleen sama kummallakin puolella. Modernit Hollywood-elokuvat ja teeveefilmit, joissa nainen pomppaa pystyasentoon heteroyhdynnän aikana, todistavat taiteen muuttumisesta ajan mukana. Nimetön feministi kirjoittaa melkein nimettömässä suomalaisessa kulttuurilehdessä: "Valtaosaltaan miehisiä mielitekoja juhlistavassa elokuvataiteessa tämä pieni liike, suuri hyppy symbolisesti, kuvastaa, tosin toistaiseksi vain länsimaissa, naisten ylenemään pääsyä maailman alusta osanaan olleesta voitetun, alistetun, omistetun asemasta.
Voitto naisille - kenties siinä sivussa myös elokuvataiteelle."

Kirkolle minä suosittelen elokuvien katselua. Ehkä seksifilmien ottamista ohjelmaan rippikoulussa. Se avartaisi näkemyksiä nykyajasta.

Pentti Niskanen

taunotee

Kuunnelkaa saarnoja tarkasti. Samoja kliseitä pyöritellään sunnuntaisin koko valtakunnassa. Näin velloo tämäkin keskustelu. Hyödytöntä sananpieksäntää.

Koskettavasta ja hyvin tehdystä kampanjasta sen verran, että varmaan yksi tärkein kohderyhmä on kirkon henkilöstö. Kirkon jergonit on muututtava rehelliseksi ja nykyaikaiseksi puheeksi uskosta, rakkaudesta, armosta ja tästä maailmasta. Sanan on tavoitettava suuri enemmistö.

Kirkollisvaaleissa äänestysprosentti oli n 10. Hätkähdyttävää, ettei organisaatiossa tapahdu mitään. Muualla johtoa ja organisaatiota olisi jo ryhdytty vaihtamaan tai ainakin kouluttamaan liike-idean toteuttamisessa.

Kirkosta erotaan siksi, että asukkaiden ja kirkon ajatukset eivät kohtaa oikein. Se on kummallista, kun luulen, että juuri rakkauden ajatusten kauppiaiksi kirkon väki on koulutettu.

Kirkko tarvitsee jäsenensä. Vai haluammeko tulevaisuudessa kolmen, kahden tai yhden tähden hautajaiset, häät, kastejuhlat.

VastaVirtanen

Kirkko menettää jäsenensä. (Kuunnelkaa saarnoja 11:41 taunotee) "Vai haluammeko tulevaisuudessa kolmen, kahden tai yhden naisen häät, koeputkikastejuhlat, lesbopapittarien siunaamina.

Mitä ihmettä häillä tekee? Kasteella? Hautaan heitetään jokainen, ei paljon huoleta kuinka. (<em>Note: Iäisyys alkaa - eikä vastuutta.</em>) Ole ttee taanot verisen katolisuuden ajan homekorva. Naapurinkin 'perheessä' on neljä isää, lapset sos kusta, joka paivä leikkien yhdessä ja kaikilla vaihtuu nimet. Niillä on just tommoinen kirkon CCCP-työn TEE paita. Ne on aina niin kännissä etteivät muista. Oletettu elinikä 40v. Poliisit korjaa kun kello lyö.

<strong>Mitä saarnoja? Keskuskomitealla hyväksytettyjä pupujussi kertomuksia?</strong>

Mauritius

Että verisen katolilaisuuden...

Koskas VastaVirtanen aikoo paljastaa, että hän on amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston, sen ytimen eli "evankelisten" linjoilla.

Katolisuuden ja jopa luterilaisuuden vastustus sopii kuvaan. Paavihan on antikristus, eikö niin?

Jokin vapaa suunta lienee taustallasi. Minä en halua niitä ryhmänä moittia: vaikkapa helluntailaissa on paljon hyviä ja fiksuja ihmisiä. Mutta kyllä siellä propagandakin jyllää.

Amerikassa maallisesta propagandasta huolehtii Fox News, eikä "mainstream" mediakaan ole kovin kriittistä ollut. Hengellisen opetuksen ohessa annetaan sitten myös kaikenlaista poliittista propagandaa.

Näin syntyvät uskonnollisen oikeiston myötävirtaset. Vastustetaan aborttia, kaikkea homoihin liittyvää, aseiden saantiin liittyviä rajoituksia, evoluutioteoriaa, puolustetaan Irakin sotaa, demonisoidaan muslimeja (ennen kommunisteja, nykyäänkin kiinalaiset käyvät kommunisteista jos sitä korttia pitää vielä käyttää).

Saahan noista asioista eri mieltä olla. Mutta kun on nielaissut koko paketin ja vahvistaa vielä sen vaikutusta Foxin uutisilla, niin en minä tiedä mihin ajattelua sitten enää tarvitaan. Siihenkö, että pystyy leikkaamaan saksilla suoraa linjaa kun leikkelee pikku-uutisia talteen?

pakista

penttiniskaselle.

Palestiinalaiset asuvat ghettomaisissa olosuhteissa maassa,jonka Israel vastoin
kansainvälisiä sopimuksia sala-asuttaa ryöstämällä lisää palestiinalaisille kuuluvia
maa-alueita. Maan sisäisissä kriiseissä se luottaa ylimmän rahoittajansa, USA:n, ja sen juutalaisväestön taloudelliseen tukeen.

Ilman tätä tekohengitystä Israel todennäköisesti romahtaisi, mitä en tietenkään toivo ajatellen tämän kansakunnan historiallisia kärsimyksiä. Mutta tämä ei poissulje palestiinalaisten oikeutta synnyinmaahansa, jota he ovat asuttaneet jo vuosisatoja. Maa tulisi mahdollisimman nopeasti jakaa näiden kansanryhmien kesken loputtomalta näyttävän kostokierteen lopettamiseksi.

Ja kun penttiniskasen Suomea ei edes vielä olltu ajateltu, asutti tätä Lähi-itää korkeakulttuurinen arabivaltio, jonka välityksellä mm. Kreikan sivistys välittyi Eurooppaan. Tästä kulttuurista voi myös penttiniskanen hankkia tietoa ymmärtääkseen edes hitusen tämän alueen ongelmista suurvaltojen puristuksessa.

VastaVirtanen

<em>Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, <strong>yhden vaimon mies</strong>, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan...
</em>
Tuo on kristinuskon peruskirjan yksinkertainen peruskappale jonka lapsikin ymmärtää. Teksi ei ole minun, Bushin tai Foxnewsin - normaali ihmiselle se ei saatteeksi tarvitse oppineiden kommenttia. Tavallisessa oppimattoman järjessä väärentämätön Sana selkeästi sulkee pois porttokirkon jos toisenkin opetuksen... iäisyys ikävää eikö totta? <em>Maksettu pilkkaaja propagandisti ei ikinä myönnä Sanan totuuksia vaan vaihtaa liukkaan voidellusti aihetta:</em> <strong>****---->"!amBush..."</strong>

Toinen, tuohon saumatta liittyvä suolaisen nyt hyljätyn peruskirjan ote on tässä..:

<em>Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet,</em><strong> hän olkoon kirottu.
</strong>
Hillary Clintonin mediamatters maksaa bloggareille 4500$/3kk. Jos onnistuu hyvin sotkemaan, saa uuden jakson; hillary määrittää mitä tarkoittaakaan 'onnistuminen. Suomaalaiset lienevät tyhmiä ja tekevät kaiken tuon ilmaiseksi?

Mutta sinä lukija joka haluat löytää elämääsi Totuuden, Lue itse.

Btw. Mitä veikkaatte, minkähänlainen T-paita 'Jokelan Koulupojalla' on?

¤vastavirtanen

Mauritius

Kristillisen fundamentalistin tunnistaa sitaateistakin: "Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan..."

Taisi pika-arvioni kirjoittajan yhteydestä vapaisiin suuntiin osua kohdalleen. Kirjoitapa paavista vähän, yllätät minut nyt jo yllättämättömyydelläsi!

Miksi et vaihda nimimerkkiä? Esim. "Bushin myötäjuoksija".

Aihetta en vaihtanut, mistäs sellaisen käsityksen sait? Kehotin vain nimimerkkiä tuomaan esiin muutkin kristilliselle oikeistolle myötäsukaiset näkemyksensä. Sieltä samasta tuutista nuo näyttävät kaikki tulevan, jopa samoihin raamatunkohtiinkin vedotaan (muitakin olisi). Faux News tämän kaiken kukkuraksi tuntuu melkeinpä koomiselta.

Se että USA:ssa tämä nimenomainen uskonnollinen oikeisto on parin vuosikymmenen uurastuksella onnistunut kidnappaamaan uskonnon, niin että keskustelua (mm. perhearvoista) on käyty lähinnä heidän ehdoillaan, on ollut aikamoinen poliittinen saavutus.

Saavutusta himmentää ainoastaan se, että tästä seuraavalla politiikalla ei sitten saatukaan mitään hyvää aikaan. Loputtomasti sotkuja kyllä.

Mutta arvaan, että VV:llä on Hillary Clinton -mappi jo kovassa käytössä. Että voi laukoa USA:ssa jo kerran ammuttuja laukauksia uudestaan.

Että kenenkäs raamattuvyöhykkeen tele-evankelistan uima-altaassa VastaVirtanen pulikoi? Onneksi olkoon: voi kannattaa amerikkalaisten hölmöjen politiikkaa, mutta olla siltä itse turvassa Suomessa. Siinähän sitä jo onkin vastavirtaa.

VastaVirtanen

Stalin tapatti kaikki kiinni saamansa Raamatun sanan siteeraajat. Olet samalla CCCP asialla... Mutta lukisit sinäkin minun tyhmien pikkukommenttieni sijasta Sanaa, oppisit ehkä jotain - <strong>Suomen Kirkkoraamatun 1938 teksti on tod. ärsyttävää kommareille ja lipilaareille, rappareille, sellaisille ja tollaisille ...</strong> MUTTA sisältö ei ole minun, Bushin tai FoxNewsin. Joo, elän Sanasta, eikä irvailut haittaa kun yönsä ja iäisyytensä saa pilkkaajilta levossa levossa levossa viettää.

<em>Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva. </em> Tähän kansaan pääsee jokainen joka nöyrtyy ja kääntyy pahoilta teiltään. Jopa pilkkaajakin...

"15:33 Mauritius ... Aihetta en vaihtanut, mistäs sellaisen käsityksen sait?" Osaatko pelkästään kirjoittaa, et lukea? Hmm. Yritä edes. Lue oma std lipilaarinkirosanasi:<em> Miksi et vaihda nimimerkkiä? Esim. <strong>"Bushin</strong> myötäjuoksija".</em>

Pystytkö siirtymään persoonasta aiheeseen? ...Eihän se käy, palkkaa ei Kerry. ei Kerry. EI KERRY vaan Raamattuaan kantava ihan tavallisen pilkattu kristitty Bush.

¤ vastavirtanen

Mauritius

Jaksatko VV keskittyä mihinkään yhteen kohtaan? Sinulla lienee tässäkin maailmassa vielä jonkin verran aikaa jäljellä.

Kun "pilkattu kristitty Bush" ajaa sodallaan Irakin kristitystä vähemmistöstä puolet maanpakoon ja tiedämme, että varsinkaan heillä ei ole paluuta heidän vapautettuun kotimaahansa, niin miksi hän ei ota heitä Amerikkaan. Nyt he ovat Jordaniassa, Syyriassa jne.

Eikö Babylonian kristityt kiinnosta Bushia tuon vertaa? Siellä olisi heitä miljoona vailla turvapaikkaa.

Mutta eipä taida VastaVirtastakaan näiden kristittyjen hätä kiinnostaa. Saattavat olla pahan arabin näköisiä nuo Irakin kristityt, joten pidetään ne pois lentokoneista, eikös juu.

En minä sinun persoonaasi yritä puuttua. Sanoinpahan vain, että kaikki edustamasi on kuin bushintuutista ja niin näyttää myös olevan. Sanoin, että läheltä liippaavat mielipiteesi amerikkalaista uskonnollista oikeistoa, erityisesti sen "evankelisia", näitä Bushin myötäjuoksijoita. Jos sinun persoonasi todellakin rakentuu tällaisista uskonnollisen oikeiston legopalikoista, niin ei kai se minun vikani ole. - Että kerro nyt, missä se vastavirta on, jossa olet varpaitasi uittanut?

VastaVirtanen

Rauhaa suojeleva lakialoite - tarvitaan taas. Onhan monen lukijan rauha tod. järkkynyt Kirkkoraamattu 1938:n ELI neuvostovastaisista lainauksistani:

IltaSanomat Alpo Rusi: "Sdp:n tuoreet kansanedustajat Ulf Sundqvist, Erkki Liikanen, Tellervo M. Koivisto ja Kaisa Raatikainen allekirjoittivat helmikuussa 1972 taistolaisten lakialoitteen "rauhaa suojaavan lain säätämisestä". Se olisi <strong>kriminalisoinut neuvostovastaiset ilmaisut ja Rusin mukaan johtanut Smp:n kieltämiseen.</strong> Operaatio oli jatkoa Taisto Sinisalon vuotta aiemmin tekemälle aloitteelle."

Hei mauri tius pakista ja muut CCCPn agentit: jospa olenkin <strong>VV eli Veikko Vennamo?</strong> Voimikäpettymys: Bush -kirosanat valuvat silloin suoraan supon arkistoon...

¤vastavirtanen

Mauritius

Onko tajunnanvirtasi dokumentointi sinulle VV kunnia-asia? Nyt oltiin Vennamossa. Kohta jo jossain muualla.

Kerro nyt miten tuo kristitty Bush-poloinen voisi auttaa Babylonian hädässä olevia kristittyjä, jotka ovat maanpaossa. Olithan vielä jokunen tunti sitten aidosti huolissasi kristityistä arabimaissa.

Olet mielipiteinesi mallikelpoinen amerikkalaistyyppisen uskonnollisen oikeiston edustaja. Sinulla on niiden teemat, niiden raamatunkohdat, niiden viholliskuvat jne.

Vennamo kuitenkin ui vastavirtaan: Kekkosta vastaan. Vennamo ei ollut minkään amerikkalaisen suuntauksen myöhäsyntyinen kopio. Entäs sinä? Laitat tänne linkkilistoja Fox Newsin uutisiin. Siinäkö vastavirtasi?

VastaVirtanen

Osoita väitteesi todeksi - "linkkilista FoxNewsiin"

Ulkopuolelta tulevat Uutiset häiritsevät aina CCCP tiltua. Sitä korpeaa kauheasti kaikki agendan vastainen mitä ei pysty vääräksi osoittamaan. Pysy sinä vaan tiukasti Hki-Sirola-Opisto pussikuski linjallasi.

Harmittaahan se kun vieläkään ei ole Raamatun kieltävää lakia - MUTTA - Palattaiskos jo alkuperäiseen paituli aiheeseen. Jookosta? En lämmitä maitoasi jos et tottele.

Mauritius

Se linkkilista minulla on ihan printattuna. Siinä on joku pieni tekstinrupu ja sitten vaaksan verran linkkejä pelkästään Fox Newsiin.

Onko sinulle Neuvostoliiton katoaminen kovakin trauma? Kommunistiksi oli niin kätevä haukkua. Nythän jouduit jo epätoivoissasi moittimaan amerikkalaista mainstream-kanava CBS:ää sosialistiseksi. Vai oliko sosialisti se uutisankkuri. Kiinalaisten olympialaisistakin tiesit, mitä siellä on kommunisteilla mielessä.

Sinänsä edistystä sinulta, että jotakin pitäisi oikein todistaa. Ihan kuin lähestyisimme sitä tapaa, jossa asiat perustellaan eikä anneta tajunnanvirran viedä.

Jos itse haluat osoittaa jonkun väitteesi todeksi, niin kerropa mistä tiedät että Pekingin olympialaisiin saa viedä Koraaneja mutta ei Raamattuja.

taunotee

Sanamäärä-katto käyttöön
Tässäkin kekustelussa on niin pitkiä jaaritteluja, että huh,huh. Kuka niitä tosissaan jaksaa lukea. Pitkät tekstit heikentävät Uuden Suomen toimivuutta. Ettei vaan Uusi Suomi ala uuvuttaa!

Kirkon kampanja on suvaitsevaisuudessaan onnistunut. Kohderyhmänä nuoret aikuiset. Nostan hattua tekijöiden ja ostajien rohkeudelle. Mainonassa tavoitetaan uusilla avauksilla huomiota. Mutta ei tässä pilata imagoa. Kirkon on herättävä nykyaikaan. Katsotaan mitä jatkossa seuraa.

tapioneva

taunotee: Sanamäärä-katto käyttöön
Tässäkin kekustelussa on niin pitkiä jaaritteluja, että huh,huh. Kuka niitä tosissaan jaksaa lukea. Pitkät tekstit heikentävät Uuden Suomen toimivuutta. Ettei vaan Uusi Suomi ala uuvuttaa!

* Kun sanamäärää rajoitetaan, muuttuu keskustelu (f)leimaamiseksi. Näin ajaudutaan alatyyliin ja iskeviin sanontoihin, koska ei ole tilaa argumentoida. Tekstiä tulee osata myös lukea. Ei kaikkea voi pukea 160 merkin SMS:viestiin.

taunotee: Kirkon kampanja on suvaitsevaisuudessaan onnistunut.

* Ei ole - vielä. Se on provokaatio, jolla ahdasmielisiä patistetaan koloistaan kuin karhuja pesästään mielipidemetsästettäviksi. Emme tiedä, liittyykö kirkkoon enemmän jumalattomia nuoria kuin siitä eroaa (teko)jumalaisia uskovaisia.

taunotee: Kohderyhmänä nuoret aikuiset.

* Ovatko sanat "Jesse" ja t-paita, jossa Mauri Pekkarisen ja David Bowien näköiset kaverit lepäävät parisängyssä jokin 18 vuotta täyttäneille suunnattu kampanja?

taunotee: Nostan hattua tekijöiden ja ostajien rohkeudelle. Mainonassa tavoitetaan uusilla avauksilla huomiota. Mutta ei tässä pilata imagoa.

* Tuloksena ei ole mikään muu kuin päänsilitys mainostoimistolle "rohkeudesta". Kirkollisverojen maksajien rahat mennevät hukkaan. Miksi kirkollisverovaroilla pitäisi tehdä kokeilevaa taidetta?

taunotee: Kirkon on herättävä nykyaikaan. Katsotaan mitä jatkossa seuraa.

* Niin on. Jos papit eläisivät esimerkillisemmin koko palkkansa ja eläkekertymänsä summasta, voisi osa seurakuntalaisistakin katsoa pikemminkin ylös- kuin ulospäin. Viimeisin evankelis-luterilaisen kirkon kampanja oli se, kun Turun piispa järjesti mediaviikot osoittaakseen, miten hyvin kirkko elää tässä ajassa.

VastaVirtanen

Agitaattorit tivaavat 'Veikko Vennamon' evoluutiokäsitystä. Olenpa noussut arvoon arvaamattomaan ... Miksiköhön sillä olisi merkitystä? Olenhan mätänevä matokasa joka ikuisesti jatkaa karmanpyöräänsä...

Nomutta. Taas eksyin, sssiispä etsin KR-38 & KJV Sanasta uuden suunnan, Saarnaajan sanoista: <em>"Minä sanoin sydämessäni: Ihmislasten tähden se niin on, jotta Jumala heitä koettelisi ja he tulisivat näkemään että <strong>he omassa olossaan ovat eläimiä." </strong>
</em>
Yllätyitkö. Niin minäkin. Evoluutio oppi näet sisältyy siihen Sanaan jota kunnioitan. En kunnioita porttokirkkoja tai auktoriteetteja: Evoluutio on Jumalan antama harha kansojen seulomiseksi. Enkä vastusta sitä Sanaa, vain kommentoin... Kun tarkemmin tutkii, huomaa että avain on sanoissa "OMASSA OLOSSAAN".

Tämä tarkoittaa todella sitä. Tämänhän halusit kuulla vai kuinka? Vai raivostuttaako tämäkin SANA: <strong>Sinä olet elukka</strong> ... niinkauan kunnes kadut, käännyt ja teet parannuksen synneiStasi. Silloin Jumala lahjoittaa henkensä sinuun. Siinä evoluu tionistin uudestisyntymisen tie pähkinänkuoressa. Armahdettu hengellisesti täysin kuollut elukka herää henkiin ja alkaa uuden elämän Jumalansa yhteydessä. Tämä tie on nyt vapaa ja kaikille auki. (FYI: Alkukielen Hebrean tarkenne "OMASSA OLOSSAAN": hem (haym); hemmah (haym'-maw); masculine plural from halak(aramean kävellä)

Tässä modernin evoluution armoton opinnäyte, IL: Jokelan koulun todennäköinen ampuja näyttäisi valmistautuneen tekoonsa: <strong>"Elämä on vain tarkoituksetonta sattumaa... pitkän evolutiivisen kehityksen ja monien eri tekijöiden ja syiden tulosta. ... Ei armoa maapallon saastalle!"</strong>

<em>En tiedä sinusta mutta minäveikka pelkään tuota luotien evoluutiota.</em>

¤vastavirtanen

Mauritius

Sinun tyyppisesihän ne ihmisiä evolutionisteiksi luokittelevat. Keskustelimme jo tapionevan kanssa aiheesta. Sanoin, että en pidä siitä, miten teoriasta tulee liikaa ideologinen opinkappale. Joku voisi tosin sanoa, että siitä on väen väkisin tehty sellainen.

Ei vielä Vennamon aikana tällaisia höpisty. Silloin pidettiin tieto tietona ja uskovaisuus uskovaisuutena. Mutta, kuten sanottu, amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston täsmällisenä mallikappaleena sinäkin taidat nämä erottelut.

Ainoa virtasi näkyy olevan tajunnanvirtaa. Muu sameaa seisovaa vettä.

VastaVirtanen

Korkkiruuviissa ei ole yhtään suoraa osaa: Lainasin yllä ILtalehteä. Eh!? Olet seko, lopeta juopottelu: "<em>amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston täsmällisenä mallikappaleena sinäkin taidat nämä erottelut.</em>

Palaa aiheeseen tai sit takasi pravdaan.

Mauritius

"Palaa aiheeseen tai sit takasi Pravdaan," ilmoittaa VastaVirtanen.

Sinähän taisit pari tuntia sitten puhua jostakin henkilöön menemisestä? Hyvä on. Otan ykkösoluen silloin tällöin. En pitäisi sitä juopotteluna. Pravdasi saat pitää, kun neuvostoajat näyttävän olevan sinulle rakas muisto.

Minä en pelkästään pysy aiheessa, vaan koitan pitää sinuakin siellä. Mutta TajunnanVirtasta pukkaa, eikä sitä varmaan mikään pysäytä. Se on ainut virta, jonka nimimerkin takaa hahmotan.

Mutta kerro meille paavista. Onko hyvä mies vai antikristus? Yllätä meidät sitten vaikka loogisella ajatuksenkuljetuksella, jos ajatukset onkin lainattu bushintuutista.

Ps. Korkkiruuvissa voi toki olla montakin suoraa osaa. Eh!?

VastaVirtanen

<strong>Ei Vastuuta Evoluutio</strong>
...
Asia mikä jopa amerikassa salataan (yksikään media ei halua esittää) on tämä kouluissa tapahtuneiden massamurhaajien tausta-oppi: evolutionisti. Jokelan Auvisen lailla Kaikki näistä murhaajapojista ovat korviaan myöten <strong>äärievofasisteja.</strong>

Italehti 7.11.2007: Lyhennelmä Massamurhaajapoika Auvisen omatahtoisesta itse kirjoittamasta manifestosta: <strong>"Tämä on minun sotani" Elämä on vain tarkoituksetonta sattumaa... pitkän evolutiivisen kehityksen ja monien eri tekijöiden ja syiden tulosta. ... Ei armoa maapallon saastalle!"</strong>

<strong>Sosialisti-CBS kanavalla Katie Couric haastatteli</strong> BRIAN ROHRBOUGHia, erään murhatun koulupojan isää: "Olen surullinen näistä koulujen viimeisistä massamurhista. Kun poikani Dan murhattiin Columbine High Schoolissa huhtikuun 20, 1999, toivoin että se olisi viimeinen ampumatapaus. Siitä päivästä lähtien olen etsinyt vastausta miksi? Tämän maan moraali on vapaassa pudotuksessa. <em>Kahden sukupolven ajan koulusysteemin opetus on ollut moraalisessa tyhjiössä. Se on heittänyt Kaikkivaltiaan Jumalan koulusta ja hallinnosta, ja vaihtanut tilalle Evoluution.</em> Sen opin mukaan voimakkaat tappavat heikompansa täysin ilman mitään vastuuta. <strong>Evoluution mukaan, Elämällä ei ole mitään arvoa.</strong>

Moraalin pohjattoman kuilun pudotuksessa CCCP paitulien tekijöillä ei myöskään ole vastuuta - eihän jumalaa ole.

¤vastavirtanen

Mauritius

Uskonnollinen oikeisto jatkaa esiinmarssia vaikka tämän ampumisjutun kautta. Kaikki kelpaa, sillä minkä tahansa voi kytkeä: a) paaviin, b) evoluutioon, c) aborttiin, d) Jumalaan, d) luterilaiseen "valtionkirkkoon", e) homoihin jne.

Tällä kertaa arpa suosi evoluutiota. Luonnollista on, että VV nimittää mainstream-kanava CBS:ää sosialistiseksi. Eihän hän ensinnäkään tule toimeen ilman sosialismia, joten sosialistinen elementti on löydettävissä hänen tarpeisiinsa. Toiseksi, miten muuten voisi puolustella sitä, että katsoo Fox Newsiä.

Et sitten jäänyt miettimään, miksi näitä kouluammuskeluja on erityisesti USA:ssa. Sehän ei ole läntisen maailman vähiten uskonnollinen valtio. Jos kouluammuskeluja olisi erityisesti esim. Ruotsissa, tätä argumentiksi pyrkivää kyhäelmääsi voisi edes hetken miettiä.

Kun hetken mietin VastaVirtasen hyvää muistia CBS-kanavan suhteen, päädyin siihen, että YouTubesta on tainnut tämäkin sosialistinen pätkä löytyä. Ja ettei vain olisi jotenkin Fox News tässäkin mukana. Ainakin löysin pätkän, jossa Fox News esittää jotain CBS-pätkää, jossa tämän murhatun koulupojan isä puhuu. Syy ampumisiin on kaikessa muussa, mutta ei USA:n aselaeissa (kumma juttu, kun ajattelee, mutta ei niin kumma, jos ei ajattele).

Että valjasta vaan kaikki tragediatkin oman ns. ajattelusi palvelukseen. Siitä se vasta hyvä seuraa, kuten olemme USA:n osalta nähneet.

Vastaapa Virtanen joskus kysymykseen: mitä vastavirta-ajattelua on kulkea tuollainen amerikanpaketti päässä?

penttiniskanen

Olen kirjoittanut tästä aikaisemmin, mutta teen sen vielä kerran (tietoisena, ettei uskovaan vakaumukselliseen vasemmistolaiseen voida vaikuttaa).
Israelilla on maahansa ja sen rajoihin oikeus, joka on maailman vanhin ja myös sen vihollisten hyväksymä: sota. (Sama oikeus, joka on sanellut myös kaikkien Euroopan nykyisten valtioiden rajat.)
Israelia ympäröivät arabivaltiot ovat säännöllisin väliajoin yrittäneet käyttää sitä oikeutta, eikä vain muutellakseen rajoja, vaan tuhotakseen lopullisesti Israelin. Kaikkein kohtalokkain arabien yritys arabeille itselleen oli vuoden 1967 sota. Nöyryytyksien nöyryytys. Arabien tarkoitus oli hukuttaa Israel sen omaan vereen, mutta kävikin niin, että hukuttajat hävisivät sodan jo kuuden päivän kuluttua. Allahin pojat saivat kerätä helmat hampaisiinsa ja lähteä haalumia huutaen pakoon. Israel vetäytyi takaisin ajettuaan arabit Siinain erämaahan, mutta suoristi rajojaan vihollisten hyökkäysasemien kohdalta ja veti pahimmalta viholliseltaan Syyrialta Golanin kukkuloiden muodostaman myrkkyhampaan pois
Rauhaa Israel ei tule kuitenkaan koskaan saamaan, ovat sen viholliset vannoneet, viimeksi Iranin presidentti (ystävällisessä ja rauhaisassa maassaan).
Israel suostuisi melkein mihin tahansa kompromissiin saavuttaaksen rauhan, mutta ei yhteiseen valtioon palestiinalaisten kanssa (jossa palestiinalaisten kulttuuriin kuuluvan suuren syntyvyyden johdosta israelilaiset olisivat pian vähemmistönä omassa maassaan ja sharia-lain alaisia).
Israel on kooltaan pieni vihollisiinsa verrattuna, mutta se on länsimainen, varakas, älykäs, terve ja hyvähampainen, vaikka sillä ei ole öljytuloja, maasta itsestään virtaavaa rahaa. Israel on uhka pelkällä olemassa olollaan toisen elämän toivossa nyhjöttäville naapureillaeen.
Arabit elävät keskiajassa Koraanin kirjaimen mukaan, vaimot sidottuna sängynjalkaan, mutta saavat purra kuivaa leipää, usein vain yhdellä hampaalla, ja kerätä kamelinlantaa nuotioonsa pysyäkseen lämpiminä.

Arabeilla oli imperiumi, hevosen ja kamelin selästä sapeleilla valloitettu joskus ensimmäisen ja toisen vuosituhannen vaihteessa. Sen suurin kulttuurinen saavutus oli välittää vanhan Kreikan ja antiikin kulttuuri siihen aikaan kaikkein ankeimman kristinuskon ahdistamille eurooppalaisille.

tapioneva

penttiniskanen: Israelilla on maahansa ja sen rajoihin oikeus, joka on maailman vanhin ja myös sen vihollisten hyväksymä: sota.

* Toisin sanoen raja riippuu siitä, miten paljon Israel ja Iran-Syyria ehtivät ydinaseita keräämään ja bluffaamaan toisiansa sekä vedättämään muuta maailmaan perässään.

penttiniskanen: Israel vetäytyi takaisin ajettuaan arabit Siinain erämaahan, mutta suoristi rajojaan vihollisten hyökkäysasemien kohdalta ja veti pahimmalta viholliseltaan Syyrialta Golanin kukkuloiden muodostaman myrkkyhampaan pois.

* Israelin asema todella vahvistui.

penttiniskanen: Israel suostuisi melkein mihin tahansa kompromissiin saavuttaaksen rauhan, mutta ei yhteiseen valtioon palestiinalaisten kanssa (jossa palestiinalaisten kulttuuriin kuuluvan suuren syntyvyyden johdosta israelilaiset olisivat pian vähemmistönä omassa maassaan ja sharia-lain alaisia).

* Onko Egyptissä, Jordaniassa, Syyriassa tai Libanonissa sharia?

penttiniskanen: Israel on kooltaan pieni vihollisiinsa verrattuna, mutta se on länsimainen, varakas, älykäs, terve ja hyvähampainen, vaikka sillä ei ole öljytuloja, maasta itsestään virtaavaa rahaa. Israel on uhka pelkällä olemassa olollaan toisen elämän toivossa nyhjöttäville naapureillaeen. Arabit elävät keskiajassa Koraanin kirjaimen mukaan, vaimot sidottuna sängynjalkaan, mutta saavat purra kuivaa leipää, usein vain yhdellä hampaalla, ja kerätä kamelinlantaa nuotioonsa pysyäkseen lämpiminä.

* Niinkö? Minä kun luulin, että palestiinalaisissa on pakolaisleiriläisten ohella myös miltei yliopistokoulutetuimmat arabit.

Mauritius

Itsensä häpäisy tuottanee penttiniskaselle jopa sadan kikselin tyydytyksen. Sata kikseliä on maksimaalinen tyydytys, näin olen psykologiasta oppinut.

Vai mikä saa ihmisen kirjoittamaan näin: "Arabit elävät keskiajassa Koraanin kirjaimen mukaan, vaimot sidottuna sängynjalkaan, mutta saavat purra kuivaa leipää, usein vain yhdellä hampaalla, ja kerätä kamelinlantaa nuotioonsa pysyäkseen lämpiminä."

Luepa tuolta keskustelupalstoilta suomalaisten tai amerikkalaisten fundamentalistikristittyjen käsityksiä siitä, miten elämä täällä pitäisi järjestää. Ai olet jo lukenut? No kas kun et sitten tehnyt mitään johtopäätöksiä. Ai niin, sinulla on jo ajatukset päässä valmiina. Olleet pitkäänkin? No ei sitten mitään.

Israel on kyllä sivistyneempi maa kuin Yhdysvallat, siitä olen samaa mieltä. Israelissa saa juutalainen fundamentalistikin hyvää kohtelua, vaikka olisi tullut tehtyä pahoja. Kuten tämä Rabinin ampuja, muistatko? Oli juuri saanut perheenlisäystä. Saksalaisesta lehdestä luin.

Amerikkalaiset eivät olisi kyllä antaneet lisääntyä, jos joku olisi ampunut heidän valtionsa johtajan. He olisivat hukuttaneet pyykkipaljuun (eikä vain kerran vaan 7 potenssiin 7 kertaa). Että tässä mielessä olen kanssasi samaa mieltä Israelin korkeasta sivistystasosta. Muuten kielenkäyttösi on ala-arvoista, vaikka vastaa toki hyvin ajatustesi tasoa.

KH

Voi ei.
Näyttäkää yksikin nuori, joihin nuo vetoavat. Niin luokattoman huonoja sloganeita, että ainoat heränneet tunteet ovat sääli ja myötähäpeä.

Kampanjan ainoa tulos on se, että vanhoillisimmat siirtyvät ortodoksisen tai katolisen seurakunnan jäseniksi.

Terveisin,
kirkosta eronnut

tapioneva

Näin voi käydä. Jotkut ovat kehittäneet myös luterilaisen vaihtoehdon. http://www.luterilainen.com/ .

Kyse on siitä, että jotkut haluavat miedomman virvoitusjuoman, savukkeen jne. kuin toiset. Toiset haluavat jotain sellaista, joka on Coca-Cola Classicin tapaan "the real thing".

On mielenkiintoista nähdä, julkaiseeko Helsigin seurakuntayhtymä joskus maailmoja mullistavan, ennakkoluulottoman ja rohkean mainoskampanjansa kampanjatulokset joskus, vai tuleeko siitä tulosvaroitus.

Mainostoimistolle itselleen ja projektiryhmälle se on kuitenkin menestys. On tehty tunnusteko koko maailmalle, minkä mukaan on ainakin itse ja omasta mielestä oltu rohkeita. Tämä siitä huolimatta, vaikka verrattuna laitoksen perinteeseen, tuskin ketään kivitetään, ristiinnaulitaan, poltetaan soihtuna keisarin juhlissa tai syötetään leijonille sirkuksessa. Rohkeutta on niin monenlaista.

VastaVirtanen

Rohkeutta on niin monenlaista. 8.11.2007 15:06 tapioneva

Ainoa johon rohkeutta miehimyksillä riittää, on Kristinuskon pilkka. Uuden Suomen toimituskaan ei uskalla yrittää tätä samaa pila pilkkakuvitusta muslimeihin kohdennettuna - kuin millä se tuossa meitä Kristittyjä täysin häpeilemättä rienaa. (Ahmadinjehadin mukaan Iranissa ei ole homoja - tosi on, ne hirtetään)

Mikäli jumalani olisi impotentti, tekisin kuin ne, keräisin joukon ja tuikkaisin toimistonsa tuleen, leikkaisin kurkkumaan - tuon uskontohäpäisyn takia... Nyt voin levätä elävässä ja voimallisessa Sanassaan ja antaa Jumalani itse itsensä pitää huolen omasta kunniastaan; Hän kyllä tekee sen oman aivoituksensa mukaan, ihmiskätten koskematta. <em>"Älkää itse kostako, rakkaani, vaan antakaa sijaa Jumalan vihalle, sillä kirjoitettu on: "Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Herra."
</em>
Yhtälaista 'rohkeutta' edustavat nämä kommunistisen vallankumouspöytäkirjan mainospaituli-toteuttajat (=moraali tuhottava -käsky). Mukaan pilkkaan otetaan aseeksi kaikenkarvaiset kaulaketjuristiä kantavain teot - joita he Raamatun Sanan vastaisesti tekevät. Sana itsessään on<strong> lapsellisen yksinkertaista: ÄLÄ TAPA, ÄLÄ TEE HUORIN...</strong>

<strong>Uskosta tulee Uskonto, kun nikolaiitat ottavat Raamatun,</strong> lukitsevat sen porttokirkkonsa kaappiin ja aloittavat joukkojen ohjailun aivopesuohjelmistoillaan. Omakeksimiä Keskuskomitean Evolotion© -ohjelmistoja saadaan tarjoilla vain päämullahin valvomina paloina. Tästä on suora tie kiusattujen nuorten miesten Jokelaan...

¤vastavirtanen

Mauritius

Millä oikeudella kutsut katolista kirkkoa porttokirkoksi? Mitä muita uskonto- tai kirkkokuntia ajattelit huoritella?

VastaVirtasen soppatykistä siis seuraava:

"Uskosta tulee Uskonto, kun nikolaiitat ottavat Raamatun, lukitsevat sen porttokirkkonsa kaappiin ja aloittavat joukkojen ohjailun aivopesuohjelmistoillaan."

Eemeli1978

Hieno strategia lisätä kirkon jäsenten määrää ;) Jos kyseinen lähestymistapa lisää jäsenten määrää niin luottamus ihmisten rationalisuuteen on asettetava vähintäänkin kyseenalaiseksi.

Kirkon taipumus erilaiseen syrjintään ja suvaitsemattomuuteen ei kuulu tähän päivään. Jo naispappeuteen liittyvä suvaitsemattomuus kertoo muutoksen tarpeesta. Mutta toisaalta pitääkseen konservatiivisen massan tyytyväisenä se tekee niin. Miten ihmeessä vähemmistöjen syrjinnällä saavutetaan suurempaa suosiota kansan keskuudessa? Onneksi maailmassa on valistuneempia tahoja kuin tällaisen politiikan harrastajat. Mistä kyseinen viestintäkampanja kertoo? Kiusaa vähemmistöjä, jotta olet cool? Tulee mieleen lähinnä ala-asteen öykkärit.

Keskustelussa käytetään myös suoria viittauksia raamattuun vailla lähdekritiikkiä. Tämä on fundamentalistista uskovaisuutta, jota olisi syytä välttää. Fundamentalistinen asenteen haittapuolia on helppo nähdä esim. Lähi-Idässä. Mihin fundamentalismi ja äärimmäisyys johtaa? Pahimmillaan juuri nähdyn koulutragedian kaltaisiin tapahtumiin. Raamattuun viitatessa tulisi myös muistaa, että mikäli lainaa raamattua sanasta sanaan niin tällöin sama kirja sallii monenlaisia erittäin kyseenalaisia tekoja. Itse en usko kyseiseen teokseen enempää kuin muihinkaan uskonkappaleisiin. Ihmisten itselleen kertoma aikuistensatu, johon ihminen omassa rajallisuudessaan ja heikkoudessaan tukeutuu.

Miten evolutionismi voidaan liittää tapahtuneisiin koulusurmiin. Logiikka menee samaan sarjaan kuin jumalan näkeminen vessan ovessa, mikä todellakin on tapahtunut tässä maailmassa. Ei ole logiikkaa on vain sokea usko. Ei ole tieto on vain usko. Ainut asia mikä erottaa ihmisen eläimestä on kyky ajatella. Ajattelun tärkein osa on rationaalisuus ja logiikka. Luovu kriittisestä ajattelusta ja asioiden kyseenalaistamisesta ja ja antaudu uskon varaan? Mikä tällöin erottaa ihmisen eläimestä? Kumpikaan ei ajattele tai kyseenalaista vaan luottaa uskoonsa ja hokee mantrojaan. Tällainen ajattelu ei johda mihinkään.

Uskon nimissä tehdään itsemurhaiskuja ja tapetaan ihmisiä päivittäin eikä kukaan tällöin viittaa kreationismiin syyllisenä. Miksi näin? Koska siinä ei olisi mitään järkeä. Propaganda ja kiihkoilu, jota tässä keskustelussa on ilmennyt on omiaan heikentämään kirkon ja uskovaisten uskottavuutta.

Parhaimmillaan kirkko voi olla hyväksi yhteiskunnalle ja yksilöille, mutta tällainen julkisuushakuinen propaganda lähinnä heikentää kirkon uskottavuutta. Mutta iskevät omaan nilkaansa kuten joku aikaisemmin totesi.

Yksi ihminen

Kirjoitat "Kirkon taipumus erilaiseen syrjintään ja suvaitsemattomuuteen ei kuulu tähän päivään." Eikös kirkko tämän kampanjan avulla pyri pitämään tämän epäkohdan esillä ja keskustelussa, että siihen löytyisi ratkaisu? Jokainen vähänkin järkevä ihminen ymmärtää että vanhanaikainen suhtautuminen homoliittoihin sekä naispappeuteen on se seikka joka syö kirkon kannatusta. Kirkko tekee viisaasti, kun pyrkii löytämään ratkaisun juuri näihin ongelmiin myös julkisen keskustelun avulla eikä peittele ongelmiaan kuten muut yhteiskunnaliset toimijat.

Kirjoitat "Mistä kyseinen viestintäkampanja kertoo? Kiusaa vähemmistöjä, jotta olet cool? Tulee mieleen lähinnä ala-asteen öykkärit." Käytä nyt vähän järkeäsi! Kyllähän tämä on kannanotto sen puolesta, että uskossa on todella kysymys suvaitsevaisuudesta ja rakkaudesta. Ja kirkolta itseltään. Pieni suvaitsematon vähemmistö ei saa kaapata kirkon julkisuuskuvaa, siitä tässä viestissä on kysymys. Kirkko on paljon suvaitsevaisempi kuin sen julkisuuskuva antaa olettaa. Siitä paita mielestäni kertoo. Kannattaa pohtia.

Kirjoitat vielä "iskevät omaan nilkkaansa" en tiedä oletko Kirkon jäsen, itse olen. Ei kirkko ole joku meistä irtaallinen organisaatio, vaan sen avulla meidän on mahdollista tehdä maailmasta parempi paikka, jos vaan itse tunnemme tarvetta toimia niin.

VastaVirtanen

Hienoa stasi Agentin propagandaa vailla lähdetietoa... "Hieno strategia lisätä 15:47 Eemeli1978"

<em>Uskon nimissä tehdään itsemurhaiskuja </em>
- Tämän uskon perusta ei ole Raamattu. Lukija katsokoon lähdetidot yllä, sinä et sitä kuitenkaan tee...

<em>eikä kukaan tällöin viittaa kreationismiin syyllisenä.</em>
- Hämärtääkö lukutaito? Antaa Auvisen itsensä kertoa - TAAS:

<strong>Elämä on vain tarkoituksetonta sattumaa... pitkän evolutiivisen kehityksen ja monien eri tekijöiden ja syiden tulosta. ... Ei armoa maapallon saastalle!"</strong>

CBS kanavalla Katie Couric haastatteli BRIAN ROHRBOUGHia, erään murhatun koulupojan isää: "Olen surullinen näistä koulujen viimeisistä massamurhista. Kun poikani Dan murhattiin Columbine High Schoolissa huhtikuun 20, 1999, toivoin että se olisi viimeinen ampumatapaus. Siitä päivästä lähtien olen etsinyt vastausta miksi? Tämän maan moraali on vapaassa pudotuksessa. Kahden sukupolven ajan koulusysteemin opetus on ollut moraalisessa tyhjiössä. <strong>Se on heittänyt Kaikkivaltiaan Jumalan koulusta ja hallinnosta, ja vaihtanut tilalle Evoluution. Sen opin mukaan voimakkaat tappavat heikompansa täysin ilman mitään vastuuta. Evoluution mukaan, Elämällä ei ole mitään arvoa."</strong>

Mauritius

Unohditko, että kirjoitit tämän jutun jo kerran? Totesin silloin jo, että tämäkin CBS:n haastattelukatkelma tuli Fox Newsin kautta ja oli YouTubesta ongittu. - Muista mainita lähteesi!

Sinä keräilet amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston propagandaa ja syötät sitä tänne.

Pyysit aiemmin todistamaan, että olet liittänyt johonkin viestiisi vaaksan mittaisen linkkilistan pelkkiä Fox News -pätkiä. Siinä lyhyessä viestissä ihmettelit, mahtaakohan Uusi Suomi sensuroida sinua, että onko sananvapautta. Sillä kertaa olit ilmastonmuutoksen vastustusasialla (osana bushilaista agendaasi). Perässä sitten nämä Fox News linkit YouTubesta. Joko muistuu mieleen?

Pyysin puolestani sinua todistamaan puheesi Raamatuista ja Pekingin olympialaisista. Tuleekos sitä todistusta joskus?

Ratsastat nyt sitten kotimaisella murhenäytelmällä, että saat suoltaa soopaasi. En usko, että ymmärrät mitä teet.

Mauritius

Tämän kirjoitit siis jo kerran jos toisenkin, joten ei kai kolmaskaan haittaa:

"7.11.2007 21:39 VastaVirtanen
Ei Vastuuta Evoluutio
...
Asia mikä jopa amerikassa salataan (yksikään media ei halua esittää) on tämä kouluissa tapahtuneiden massamurhaajien tausta-oppi: evolutionisti. Jokelan Auvisen lailla Kaikki näistä murhaajapojista ovat korviaan myöten äärievofasisteja.

Italehti 7.11.2007: Lyhennelmä Massamurhaajapoika Auvisen omatahtoisesta itse kirjoittamasta manifestosta: "Tämä on minun sotani" Elämä on vain tarkoituksetonta sattumaa... pitkän evolutiivisen kehityksen ja monien eri tekijöiden ja syiden tulosta. ... Ei armoa maapallon saastalle!"

Sosialisti-CBS kanavalla Katie Couric haastatteli BRIAN ROHRBOUGHia, erään murhatun koulupojan isää: "Olen surullinen näistä koulujen viimeisistä massamurhista. Kun poikani Dan murhattiin Columbine High Schoolissa huhtikuun 20, 1999, toivoin että se olisi viimeinen ampumatapaus. Siitä päivästä lähtien olen etsinyt vastausta miksi? Tämän maan moraali on vapaassa pudotuksessa. Kahden sukupolven ajan koulusysteemin opetus on ollut moraalisessa tyhjiössä. Se on heittänyt Kaikkivaltiaan Jumalan koulusta ja hallinnosta, ja vaihtanut tilalle Evoluution. Sen opin mukaan voimakkaat tappavat heikompansa täysin ilman mitään vastuuta. Evoluution mukaan, Elämällä ei ole mitään arvoa."

Vastasin sinulle tähän. Vastaapa sinäkin siis minulle. Vastaukseni löydät oikeasta paikasta tuolta ylempää. Turha sinun on naputella samoja juttuja uudestaan eri paikkoihin. Sehän on kuin julisteiden liimailua sinulle niin rakkaassa Neuvostoliitossa.

Mauritius

Kloonaamista ilmeisesti kannattava VastaVirtanen on kirjoittanut saman viestin tänne kaksi kertaa. Lisäksi se löytyy parilta muulta palstalta:

Taloussanomat.fiCBS Katie Couric Columbine haastattelu 7.11.2007 21:56 ... Kun poikani Dan murhattiin Columbine High Schoolissa huhtikuun 20, 1999, toivoin että se olisi ...
www.taloussanomat.fi/keskustelut/post!reply.jspa?messageID=1493634 - 38k - Välimuistissa - Samankaltaisia sivuja

Taloussanomat.fiCBS News; Katie Couric haastattelee Columbine isää 8.11.2007 16:07 ... Kun poikani Dan murhattiin Columbine High Schoolissa huhtikuun 20, 1999, toivoin että ...
www.omasana.fi/keskustelut/post!reply.jspa?messageID=1495880 - 38k - 17 tuntia sitten - Välimuistissa - Samankaltaisia sivuja

ITviikko.fiVuonna 2006 CBS kanavalla Katie Couric haastatteli BRIAN ROHRBOUGHia, ... Kun poikani Dan murhattiin Columbine High Schoolissa huhtikuun 20, 1999, ...
www.itviikko.fi/keskustelut/thread.jspa?threadID=83315&start=20&sourceSt... - 59k - Välimuistissa - Samankaltaisia sivuja

Onhan tuokin tapa keskustella.

Eemeli1978

- Tämän uskon perusta ei ole Raamattu. Lukija katsokoon lähdetidot yllä, sinä et sitä kuitenkaan tee...

Toivoinkin, että sanoisit tämän. Myönnän mielelläni, että kristinuskossa ei onneksi enään ilmene tällaista fanatismia, mutta sinä nähtävästi ohitat tai unohdat kristinuskon verisen historian ristiretkineen. Jos nuo ihmiset eläisivät nyt he olisivat kristittyjä ja uskoisivat kreationismiin. Mitä tämä kertoo kreationismin kannattajista? He vahvemman oikeudella käännyttivät pakanoita oikeaan uskoon. Miten on mahdollista, että kreationismiin uskovat ihmiset ovat aiheuttaneet tälläistä inhimillistä kärsimystä? Voisin tässä kohtaa harrastaa kaltaistaisi propagandaa, mutta miksi tekisin niin. En usko, että menneillä tapahtumilla on tässä kohtaan mitään yhteyttä tähän päivään. On ymmärrettävä, että asioilla ei ole aina yhteyttä vaikka niin voisi virheellisesti tulkita.

On erilaisia uskontoja ja on erilaisia ihmisiä. Se millainen käsitys kullakin ihmisellä maailmasta on ei tarkoita tai välttämättä kerro mitään itse aatteesta johon tämä uskoo. On olemassa uskonnollisia fanaatikkoja, mutta myös maltillisia uskovaisia. On jeesukseen uskovia jne. Sinä tuomitset evoluutioteorian yhden ihmisen teon perusteella kun suuri osa evoluutio teoriaan uskovista ihmisistä ei hyväksy tällaisia tapahtumia. Jos aletaan yleistämään yksityisestä niin on noudatettava tiettyjä teoreettisiapelisääntöjä, joita sinä et tunnu tuntevan. Esim. Joka päivä evankelisluterilainen mies tekee rikoksen näin ollen evankelisluterilainen uskonto on pahasta! Eivät tällaiset kehäpäätelmät ole valideja vaan propagandaa, kiihkoilua ja ahdasmielisyyttä pahimmassa mielessä.

Tuo BRIAN ROHRBOUGH:n lainaus sinällään on pahimman sortin vääristelyä muutenkin. Evoluutio teoria ei ole mikään poliittinen kannanotto yksilön tai lajien arvosta vaan teoria lajienkehityksestä. On tärkeä ymmärtää tämä ero esimerkiksi eugeniikkaan ja rotuoppeihin verrattuna. Mutta nähtävästi, et halua nähdä tai ymmärrä tätä eroa.

Lopuksi kysyisin mikä tekee katkeroituneen uskovaisen miehen sanoista totuuden sinun silmissäsi? Suosittelen lähdekritiikkiä ja kriittistä arviointi jatkossa lainauksiin. Kuka tahansa voi sanoa mitä tahansa, mutta se ei vähimmässäkään määrin tee noista sanoista totuutta. Jos tuo mies olisi syyttänyt ufoja poikansa kuolemasta niin olisitko nyt sodassa ufoja vastaan?

tapioneva

<cite> Sen opin mukaan voimakkaat tappavat heikompansa täysin ilman mitään vastuuta. Evoluution mukaan, Elämällä ei ole mitään arvoa.</cite>

Evoluutiosta on liikkeellä niin paljon vääriä käsityksiä, että näiden hallitsemiseksi jopa toivotaan, että uskonnolla olisi vielä arvoa. Adolf Hitler totesi, ettei Saksan kansalla ole elämisen oikeutta siksi, että neuvostoliittolaiset olivat voimakkaammat. Siksi hän yritti saada mm. Albert Speerin tuhoamaan vihollisen alueelle jäävän Saksan kansanosan elinmahdollisuuksia.

Vaikka Charles Darwinilla, Friedrich Nietzschellä jne. on vaikutusta asiaan he tuskin itse tunnistaisivat kaikkea sitä, mitä on heidän poismenonsa jälkeen tehty heidän ajatuksiinsa vedoten.

Evoluutio-oppi yksilötasolle vietynä tuottaa yli-ihmisopin. Toisaalta koska yksilö ei voi mitään, tuottaa se vähitellen korkeastikoulutettujen ideologian, herrakansaopin, valitun kansan opin jne. eli oligarkian, joka monimiljoonaisessa yhteisössä muodostaa johtavan ryhmän.

Suomessakin pohditaan tänä viikonloppuna, onko mahdollista, että ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet voisivat lakkoilla itselleen tulotason, mikä kuuluu ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneille. Periksi ei anneta helpolla. Hierakkisuus on rakennettu sisään miltei jokaiseen inhimiliseen järjestelmään ja sitä rajoittaa vain inhimilisyys.

Monissa ihmiskunnan historian vaiheissa alempitasoiset ovat kukistaneet ylempitasoisempansa: patriarkaatit matriarkaatit, barbaarit urbaanit, ratsastajakansat maaviljelyskansat, autoritääriset demokraatit, nuoremman kulttuurin saarikansat vanhemman kulttuurin mannerkansat jne.

Kyse ei ole ollut sivistyneiden yksilöiden määrästä yhteisöissä, vaan siitä, että evolutiivinen kilpailu on käyty yhteisöjen kesken.

Onnettominta on se, ettei evoluutioteoriasta kouluissa varoiteta mitenkään sen filosofisista seurauksista. Tässä mielessä olisi hyödyllistä integroida evoluutioteorian opetusta historianopetukseen siten, että kun teoria esitellään biologian oppikirjassa, pitäisi siihen liittää myös sivu, missä mainittaisiin, millaisen politiikan perusteluna on evoluutioteoriaa käytetty Charles Darwinin jälkeen.

Nykyäänhän ei paljoakaan panna Euroopan unionissa painoa sille, miten evoluutioteoria kehittyy kritiikin alla, vaan keskustelu pyritään kieltämään sillä, että pyritään luomaan esteitä sille, etteivät uskovaiset saisi arvostella evoluutioteoriaa, koska se aiheuttaa niin paljon Internet-materiaalia, että oppilaat alkavat väittämään vastaan opettajalle biologian tunneilla, mikä kuitenkin on aivan tervettä demokratiaa, mihin ainakin pimeästä totalitaristisesta historiasta kärsivissä EU:n sivistysmaissa pitäisi panostaa.

Yksi yli-ihmisoppien laji ovat älykkyysosamäärätutkimukset, minkä mukaan ne, joiden äidikieli koostuu kuvamerkeistä, ovat noin 5-7 yksikköä älykkäämpiä, koska selviävät kuvioiden täydennystehtävistä parhaiten. Israelilaiset ovat romanialaisten tasolla, vaikka ovat yhteisöllisyytensä vuoksi pärjänneet melko mainiosti haasteellisissa oloissa ja vaikka saksalaiseen kulttuuripiirin kuuluneina juutalaiset tekivät huomattavan osan 1800-luvun lopun innovaatioista.

Älyttömään biologian hyödyntämiseen sosiologiassa ja psykologiassa ei ole kuin yksi lääke: avoin akateeminen kritiikki ja keskustelu.

Suomessa pitäisi oppikirjoihin saada jokin tupakka-askeihin liitettävän kaltainen varoituslause: tämän neutraali ja luonnontieteen tutkimusmenetelmien mukainen teoria ei ole vielä korkein totuus tässä vaiheessa teorian kehitystä ja ammattitaidottomissa käsissä saattaa johtaa ihmisoikeksien rikkomisiin.

Mauritius

VV on valittu toistamaan amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston propagandaa. Päälähde on Fox News -pätkät.

Jutuissa vilisee avainsanoja: evoluutio, Neuvostoliitto, kommunisti, abortti, homo jne.

Ehkäpä muutkin VV:n jutut löytyvät eri palstoilta? Ne olisi helppo googlettaa. Ottaa vain juttujen avainsanat (kulloisetkin amerikkalaiset "lähdetiedot"), niin sieltähän niitä ehkä löytyisi.

Tällaista tapaa kierrättää samoja juttuja eri palstoilla kutsutaan roskapostaukseksi. Jos tähän oikein kovasti innostuisi, voisi ottaa nimimerkiksi esim. "Kirjoituksia tunkiolta".

Mauritius

Jos VastaVirtasta vaivaa kiire, niin voin itsekin etsiä vastauksia hänelle esittämiini kysymyksiin.

Kas - Taloussanomista löytyy jotain Pekingin olympialaisiin ja Raamattuihin liittyen. Katsotaanpa, mitä:

"Olypialaisten 2008 saatanalliset säkeet: Kiinaan et Raamattua vie

Salman Rushdie Firing Squad 7.11.2007 11:31

Raamattu Kielletty kirja Kiinan Olympialaisissa 2008 - sinne et saa sitä viedä ...
Koraani on ok.

Kertoo niiden sisältöjen eroista - mitä?

Kiinan nettiserverit poistavat kaiken datan, emailit jne jotka sisältävät viittauksia Raamattuun ... kts olympialasilogo tinyurl.com/yo5emv
FoxNews Neil Cavuto 7.11.2007

Iltasanomat eilen 7.11.07: "...Se olisi kriminalisoinut neuvostovastaiset ilmaisut ja Rusin mukaan johtanut Smp:n kieltämiseen. Operaatio oli jatkoa Taisto Sinisalon vuotta aiemmin tekemälle aloitteelle. Vuonna 1973 eduskunnassa yritettiin vastaavasti kieltää "vihamielisen toimintansa uskonnollisuuden kaapuun" kätkeneen Stefanus-Lähetyksen toiminta Neuvostoliitolle vihamielisen propagandan vuoksi...." kts. stefanus fi

--
Näin kirjoitti siis pari päivää sitten nimimerkki 'Salman Rushdie Firing Squad'. Hän saattaa olla helluntailaisista piireistä, koska viittaa Stefanus-Lähetykseen.

Toivottavasti nimimerkki 'Salman Rushdie Firing Squad' tulee kirjoittelemaan myös Uuteen Suomeen. Hänellä on selvästi tietoa asioista, joista haluaisin VastaVirtaselta kysellä, mutta tämä tuntuu olevan liian kiireinen vastaamaan.

wishingbell

Hyvä Mauritius, kristillisen uskonpuolustajien on toimittava kun muiden rahkeet eivät riitä (esim. minun). Vasta Virtanen on asianosaava ja -tunteva apologeetikko, se lienee vähintäänkin kohtuullista myöntää itsekunkin (uskoi kuka nyt mihin lie).

Kysymys sinulle: Mitä <a>SINÄ</a> tiedät kristittyjen vainoista? Elätkö <a>SINÄ</a> kristittynä maassa, jossa Jeesuksen tunnustaminen Jumalan Poikana voi tuottaa sinulle kuolemantuomion (ihan rivikansalaisten toimesta)??

-Minä elän. Ja syvällä sisimmässäni minä pelkään. Oikeastaan aika paljon. Kuitenkin, joka kerta kun bussi ajaa hautausmaan ohi, sydäntä kuristaa ja tuntuu oudolta, pahalta...

En tarkalleen ottaen tiedä, mille perustalle lasket uskosi, mutta <a>tämän sanon sinulle, Mauritius:</a> Elämällä on oltava yksi pohja. Jos se on Jumalan sana, joka on kirjoitettuna Raamattuun, niin se on enemmän kuin hyvä. Emme voi ottaa Raamatusta vain sitä mikä itsellemme sopii, ja mikä meitä siinä eniten miellyttää; silloinhan se on tyyliin tätä: 1. "Minä katselin kaikkia tekoja, mitä tehdään auringon alla, ja katso, se on kaikki turhuutta ja tuulen tavoittelua.", 2."Ja hän viskasi hopearahat temppeliin, lähti sieltä, meni pois ja hirttäytyi.", 3."Mene ja tee sinäkin samoin."

Synkretistinen sillisalaatti, ihmisten omat miellyttävät pikku totuudet, eivät pelasta kuolemalta. Joko otamme Raamatun kokonaan Jumalan meille armossaan antamana sanana, absoluuttisena Totuutena, tai sitten heitämme sen roskakoriin. Aivan sama pätee Jeesuksen persoonaankin: C.S. Lewis kirjoitti että joko tunnustamme Jeesuksen Jumalan Poikana, joka kuoli koko maailman ihmisten syntien tähden tai sitten voimme kirota hänet alimpaan helvettiin hulluna, jumalanpilkkaajana tai jonakin vielä pahempana... Mutta missään nimessä emme voi sanoa, että hän oli vain "hyvä ihminen" tai "suuri opettaja".

Hyväksymmekö sen, että se mikä on meille mieleistä ja kaunista, ei välttämättä miellytä lainkaan Jumalaa?

Tämän kaiken katson olevan pohjaa keskustelun varsinaiselle teemalle. Luulen, tunnen...tiedän, että kristittyjä, jotka haluavat pysyä kuuliaisina Jumalalle, vainotaan jonakin päivänä Suomessakin. Ehkä se on jo alkanut. Pienestä se lähtee. Tulenko minäkin joskus kuolemaan sen takia, että luen Raamatusta homouden, riettauden, aviorikosten, murhan, kateuden, pahanilkisyyden ym. kaikkinaisen pahan olevan syntiä?

En tiedä. Pitääköhän minun vaihtaa leiriä "suvaitsevaisten" pariin, jotta säästän nahkani? Pelottaa. Toisaalta, kuoleminen on minun puolestani jo hoidettu eikä minulla siis olisi syytä kauhistella sitä. Vanha Adam tahtoo ryömiä kuitenkin aina vain uudelleen esiin...

Pax

Mauritius

Minun totuuteni vastaista on, että tämä maailma jäsentyisi Raamatun ja Fox Newsin yhdistelemisellä.

Rauhallisia kristittyjä on ollut aina, maan hiljaisia. Sinua on ilmeisesti peloteltu lopun ajoilla, tuskin muuten pelkäisit kohdallesi kristittyjen vainoa.

Jos vähänkään katsot, miten VV toimii, tiedät että se ei ole oikein. Siinä on jotain pielessä, eikä hän - jos ei kaikkien niin monien onneksi - osaa sitä peittää. Vaatii kuitenkin kai joiltain uskovaisilta erityistä rohkeutta nähdä, ettei kaikki uskoksi väitetty olekaan uskoa.

Minä vedän tiukan rajan siihen, että katolista kirkkoa ei huoritella. Kun näin tapahtuu, ollaan jo menty sellaisen oikeauskoisuuden rajan yli, että ei enää ymmärretä muuta kuin omien joukkojen puhetta. Silloin on luotu joku oma kieli, jota käyttämällä saadaan selitettyä kaikki siksi miksi halutaan.

VV porskuttaa itsevarmana tässä kielellisessä totuudessaan. Minä näen vain sekavan vyyhdin, jossa on sikin sokin Neuvostoliittoa ja SMP:tä ja Fox Newsiä ja - ongelmallista kyllä - Raamattua.

Jos olet hänen sanojensa maailman vankina, niin se on sinun valintasi.

tapioneva

wishingbell: Hyvä Mauritius, kristillisen uskonpuolustajien on toimittava kun muiden rahkeet eivät riitä (esim. minun). Vasta Virtanen on asianosaava ja -tunteva apologeetikko, se lienee vähintäänkin kohtuullista myöntää itsekunkin (uskoi kuka nyt mihin lie).

* Minkä puolesta?

wishingbell: Kysymys sinulle: Mitä SINÄ tiedät kristittyjen vainoista? Elätkö SINÄ kristittynä maassa, jossa Jeesuksen tunnustaminen Jumalan Poikana voi tuottaa sinulle kuolemantuomion (ihan rivikansalaisten toimesta)??

* Kristittyjen vainoaminen pitäisi lopettaa tästäkin maasta. Samoin romanien ja muslimien. Ahdasmielisen on vaikea elää Suomessa, koska vapaamieliset vainoavat heitä. Romanit vainoavat suvuittain verikostolla toisiaan, samoin muslimit kunnia- eli häpeämurhilla.

* Islamilaisiiin maihin uskonnonvapauden pakottaminen on vaikeaa, koska suojautuvat uskonnolla länsimaita ja länsimaisia yhtiöitä vastaan. Muslimien pakottaminen suvaitsevaisuuteen merkitisisi monien muslimien ja kristittyjen tappamista uskonsodisssa.

wishingbell: -Minä elän. Ja syvällä sisimmässäni minä pelkään. Oikeastaan aika paljon. Kuitenkin, joka kerta kun bussi ajaa hautausmaan ohi, sydäntä kuristaa ja tuntuu oudolta, pahalta...

* Sinulla on pelastuksen armo. Iloitse siitä, että jotkut ovat jo lepoasennossa ja siis rauhassa. Eivät myöhästy linja-autosta eivätkä tule arjessa vastoinkäymisten kohteiksi.

wishingbell: En tarkalleen ottaen tiedä, mille perustalle lasket uskosi, mutta tämän sanon sinulle, Mauritius: Elämällä on oltava yksi pohja. Jos se on Jumalan sana, joka on kirjoitettuna Raamattuun, niin se on enemmän kuin hyvä.

* Silloin se tarkoittaa, että jokainen saa tulkita raamattunsa ymmärryksensä mukaan. Ongelma yhdessä kirjassa on se, että se synnyttää erilaisia tulkintoja.

wishingbell: Emme voi ottaa Raamatusta vain sitä mikä itsellemme sopii, ja mikä meitä siinä eniten miellyttää; silloinhan se on tyyliin tätä: 1. "Minä katselin kaikkia tekoja, mitä tehdään auringon alla, ja katso, se on kaikki turhuutta ja tuulen tavoittelua.", 2."Ja hän viskasi hopearahat temppeliin, lähti sieltä, meni pois ja hirttäytyi.", 3."Mene ja tee sinäkin samoin."

* Emmekä voi ottaa raamatusta kaikkea, koska siinä olisi myös Vanhan testamentin ihmisoikeuksia loukkaavat kohdat. Väittäisin, ettei raamattukaan kokonaisuudessa kestä nykyisivä ihmisoikeussopimuksia eikä Geneven konventioita. Tässä mielessä jotkut jumalattomat vapaamieliset ovat menneet etiikassaan pidemmälle kuin jumaliset ahdasmieliset. Toisaalta jumalattomienkaan etiikasta on vaikea sanoa mitään, kaikilla heistä ei ole omantuntoa eikä mitään jumaluutta ja voivat mennä miten pitkälle tahansa pidäkkeittä.

wishingbell: Synkretistinen sillisalaatti, ihmisten omat miellyttävät pikku totuudet, eivät pelasta kuolemalta. Joko otamme Raamatun kokonaan Jumalan meille armossaan antamana sanana, absoluuttisena Totuutena, tai sitten heitämme sen roskakoriin.

* Tässä tulee kysymykseen oikea seurakuntakäsitys. Onko seurakunnan ja kirkon ulkopuolella pelastusta. Monet herätysliikkeet kärsivät ylpeyden synnistä ja joutuvat perustamaan seurakuntakäsityksensä vuoksi toiselle johtajalle uuden seurakunnan.

wishingbell: Aivan sama pätee Jeesuksen persoonaankin: C.S. Lewis kirjoitti että joko tunnustamme Jeesuksen Jumalan Poikana, joka kuoli koko maailman ihmisten syntien tähden tai sitten voimme kirota hänet alimpaan helvettiin hulluna, jumalanpilkkaajana tai jonakin vielä pahempana... Mutta missään nimessä emme voi sanoa, että hän oli vain "hyvä ihminen" tai "suuri opettaja".

* että joko tunnustamme C.S. Lewisin, joka julisti koko maailman ihmisten syntien tähden tai sitten voimme kirota hänet alimpaan helvettiin hulluna, jumalanpilkkaajana tai jonakin vielä pahempana... Mutta missään nimessä emme voi sanoa, että hän oli vain "hyvä ihminen" tai "suuri opettaja". Niinpä. Fundamentalisti C. S. Lewis ei anna armoa eikä aikaa vakuuttua siitä, millainen hän on, joten parasta torjua ehti - ja mitä suurimmalla kivellä.

C.S. Lewis: Hyväksymmekö sen, että se mikä on meille mieleistä ja kaunista, ei välttämättä miellytä lainkaan Jumalaa?

* Jahve ilmoittaa tahtonsa valikoivasti.

C.S. Lewis: Tämän kaiken katson olevan pohjaa keskustelun varsinaiselle teemalle. Luulen, tunnen...tiedän, että kristittyjä, jotka haluavat pysyä kuuliaisina Jumalalle, vainotaan jonakin päivänä Suomessakin.

* Naispappeutta vastustavia pappismiehiä vainoaa Piispa Huovinen jo nyt.

C.S. Lewis: Ehkä se on jo alkanut.

* Se ei ole ehkä koskaan loppunutkaan.

C.S. Lewis: Pienestä se lähtee. Tulenko minäkin joskus kuolemaan sen takia, että luen Raamatusta homouden, riettauden, aviorikosten, murhan, kateuden, pahanilkisyyden ym. kaikkinaisen pahan olevan syntiä?

* Suurimmat kuolinsyyt liittyvät sydän- ja verisuonitauteihin. Ne, jotka eivät kuole sydämisestä, kuolevat vanhempina syöpään.

C.S. Lewis: En tiedä. Pitääköhän minun vaihtaa leiriä "suvaitsevaisten" pariin, jotta säästän nahkani? Pelottaa. Toisaalta, kuoleminen on minun puolestani jo hoidettu eikä minulla siis olisi syytä kauhistella sitä. Vanha Adam tahtoo ryömiä kuitenkin aina vain uudelleen esiin...

* Monet suvaitsevaisiksi ilmoittautuneet ovat ahtaassa paikassa mitä ahdasmielisimpiä. Huomaavainen ahdasmielinen voi olla armeliaampi, koska ahdasmielisyydestä johtuen armo ja anteeksianto ovat myös keinovalikoimassa.

Mauritius

What would WastaWirtanen do?

Tässä keskustelussa on ainakin nähty se, että uskovaisina esiintyy kaikenlaista sakkia. Esim. sellaisia, jotka etsivät tilaisuuksia päästä tekemään politiikkaa uskonnon varjolla.

1. Vaikka he pitävät itseään kristittyinä, muiden kirkkokuntien huorittelu on heistä asiallista.

2. He eivät vastaa heille esitettyihin kysymyksiin.

3. He saattavat kehottaa jotakuta kirjoittajaa "palaamaan asiaan".

4. Itse he ovat palanneet asiaan jopa useilla eri palstoilla, mutta samoilla kirjoituksilla...

5. ...kuitenkin eri nimimerkeillä.

6. He eivät pidä siitä, että heidän yhteyttään vapaisiin suuntiin, esim. helluntailaisiin, kysytään. Se on heistä henkilöön menevää.

7. Mikään uutinen ei ole heille niin koskettava tai järkyttävä, ettei sitä voisi käyttää omien poliittisten ajatusten ajamiseen...

8. ...mutta nämä omat ajatukset eivät lopulta olekaan (ehkä jonkun yllätykseksi) omia, vaan amerikkalaisen ns. uskonnollisen oikeiston propagandaa.

9. Väliin he silti väittävät olevansa huolestunut joidenkin ihmisten kohtaloista maailman melskeissä, sillä tokihan he välittävät lähimmäisistä...

10. ...kunhan nämä eivät vain ole islaminuskoisia.

VastaVirtanen

<strong>Oppi Kaataa Ojaan - Raamattu ei</strong> ... siltä lapselliselta tieltä eivät eksy hullutkaan. En edes minä...

<em>Sen opin mukaan voimakkaat 9.11.2007 19:00 tapioneva
Vaikka Charles Darwinilla, Friedrich Nietzschellä jne. on vaikutusta asiaan he tuskin itse tunnistaisivat kaikkea sitä, mitä on heidän poismenonsa jälkeen tehty heidän ajatuksiinsa vedoten.</em>

Tässähän koko pointti on. Raamatustaan kiinni pitävät julistavat vain sitä. Väärentämätön Sana toimii kuin räjähdysaine - siksi haltijalleen kuolemantuomio a' la CCCP. <strong>Kukaan ei jää kylmäksi kun sanotaan että: TEE PARANNUS SYNNEISTÄSI ja VALHEIsTASI.</strong>

Evoluutio Oppi turauttaa linkola-jokelan Zoloftit korvainväliin - kas, vastuuta ei ole. Tämä sallii kaiken Jumalan Sanan pilkan ja vääntelyn - tässä ei toki mitään uutta ole: <em>Jumalaton sanoo ylvästellen: "Ei hän kosta." "Ei Jumalaa ole" - siinä kaikki hänen ajatuksensa. Ps.10</em>

Tämän Sanan haltija, tai nettipalstalla esittävä tulee EULakien mukaan olemaan rikollinen. Sitävarten Suomen Judeo-Kristillinen Perustuslaki on pakko kumota. Kumoukselliset maanpetturit ovat aina pelkureita, tekevät kaiken salaa. Salauksessa ammattilaiset tuottavat kansalle aina tunteet täyttävää meteliä - kuten nyt Rusijutun aikaan, jotta huomio varsinaisesta ryöstöstä suuntautuisi muualle.

Tässä tapahtui nk. ydinvuoto jossa ydin salataan, geigermittarit kerätään pois - a'la STUk-86. Salattu sopimus on uusi EUperustuslaki joka syrjäyttää Suomen perustuslain:

Verkkouutiset com / STT, 9.11.2007:
<em><strong>"EU-johtajat lentävät Lissaboniin allekirjoittamaan sopimusta.</strong> EU:n uuden perussopimuksen allekirjoittaminen aiheuttaa suuren lentorevohkan Euroopan ilmatilaan. Puheenjohtajamaa Portugali vahvisti jäsenmaille perjantaina, että uusi sopimus allekirjoitetaan Lissabonissa 13. joulukuuta. Välittömästi allekirjoituksen jälkeen päämiehet lentävät Brysseliin pitämään huippukokousta. Koukkaus tehdään siksi, että Portugali haluaa uuden sopimuksen nimeksi tulevan Lissabonin sopimus. Viime viikkoina on haettu myös muita ratkaisuja, jotka eivät aiheuttaisi aivan yhtä suurta lentoruuhkaa. Huippukokouksen siirtäminen Brysselistä kokonaan Lissaboniin ei kuitenkaan onnistunut, sillä EU-maat ovat vuonna 2000 sopineet, että kaikki viralliset huippukokoukset pidetään Brysselissä. EU-maiden johtajat sopivat uuden perussopimuksen viimeiset avoimet kohdat Lissabonissa lokakuussa.</em>

<strong>Kuka on tuo piilotteleva pelkuri jolla on valta allekirjoituksellaan pyyhkiä Suomen Perustuslaki ja Itsenäisyys?</strong>

¤vastavirtanen

Mauritius

Lopeta roskapostaus, VastaVirtanen.

Puhut tuossa jostakin lainmuutoksesta, joka estää Jumalan sanan välittämisen. Sinulle se näyttää kuitenkin olevan se "Jumalan sana" hyvä keino:

1. tuoda esiin omaa jumalaista persoonasi,
2. ajaa amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston tunnetuksi tekemiä teesejä,
3. herjata silti muita kristillisiä tahoja,
4. pilkata estoitta muita uskontoja, etenkin tietysti muslimeja kaikissa yhteyksissä,
5. tuoda tahallisesti esille väärää tietoa ja jättää se niikseen korjaamatta/vastaamatta/täsmentämättä pyynnöistä huolimatta (esim. Raamattu vs. Koraani ja Pekingin olympialaiset - mikä on tietolähteesi?).

VastaVirtanen

Jumala Kosiskelee Sinua Sanallaan

Jos joku lukija haluaa tutkia mitä Raamattu sisältää, tässä netti tv7:stä saa myös puhdasta sanaa, ohessa linkki. Osoitteessa löytyy joka lähtöön amerikan hömpästä homppapaitakirkkoon; kuulijallehan jää aina vastuu koetella kaikki. Koetinkivenä ei tunteet vaan Sana.

Alla olevat ohjelmat, Englantilainen Raamatuntutkija pastori David Pawson, tekstitettynä, ei sotkeennu politiikkaan, Pelkästään Jumalan Sanan tutkimista (KJV) ilman vouhkaa tai pupujussisatuja, alkukielen lähdeaineistoa ja arkeologiaa yms käyttäen...

Vaatii ilmaisen sisäänkirjautumisen.

tv7 nettilinkki: maxinetti.fi/index.php
Ohjelmalistat kts.: tv7 fi

Tämänhetkiset 11.11.07 esitysajat:
su 20:30 David Pawson: Vanha Testamentti avautuu: Jeremia. /2
ma 11.00 David Pawson: Vanha Testamentti avautuu: Jeremia. Osa 2 ['uusinta']

ti 23.00 David Pawson: Normaali hengellinen syntymä. Osa 5/6
ke 13.30 David Pawson: Normaali hengellinen syntymä. Osa 5/6 ['uusinta']

Mauritius

Väliin hengellisesti pulmusena, väliin vihaa ja vihjailuja. Meneekö joku tähänkin lankaan? Kai menee. Yksi tuolla jo sinua puolustikin.

Minua kiinnostavat väitteesi, joissa näyttelet huolestunutta uskovaista (huonosti kätketyin motiivein):

"Raamattu Kielletty kirja
7.11.2007 9:46 VastaVirtanen
Raamattu Kielletty kirja Kiinan Olympialaisissa 2008 - sinne et saa sitä viedä.

Koraani on ok."

Tämän väitteen esität tässä ketjussa kaksi kertaa. Kaksi kertaa olen kysynyt lähdetietoa. Lisäksi väitteen esitti Taloussanomien keskustelussa (samoin Digitodayssa) nimimerkki 'Salman Rushdie Firing Squad', jonka saatat hyvinkin tuntea.

Joku voisi pian luulla, että tarkoituksesi on tällaisenkin mutkan kautta herättää muslimivihaa.

VastaVirtanen

Mauri Tiuskija - opettele tavaamaan <strong>hi-taa-sti.</strong> Et löydä, koska riehut.

Lukija, jos et tunne Jumalan Sanaa - etsi sitä. <strong>Totuuden etsijälle on luvattu että totuus löytyy.</strong> Valheen etsijä löytää kirkko-T-paitaa haureutensa peitteeksi. Vikoilija löytää vvvikaa. Mitä etsit, sitä saat; Kuka On Totuus?

Totuutta halajaville on vielä tänään Armon Päivä. Huomista ei ole luvattu. : <em>"Peseytykää, puhdistautukaa; pankaa pois pahat tekonne minun silmäini edestä, lakatkaa pahaa tekemästä. Oppikaa tekemään hyvää; harrastakaa oikeutta, ojentakaa väkivaltaista, hankkikaa orvolle oikeus, ajakaa lesken asiaa. Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat
ne villanvalkoisiksi. ...Sillä näin sanoo Herra, Herra, Israelin Pyhä ['Adonay Yehovih Qadowsh]: Kääntymällä ja pysymällä hiljaa te pelastutte ... <strong>mutta te ette tahtoneet"</strong></em>

Mauritius

Sinulla on ajatukset ja sitaatit sikin sokin. Väliin tuollaista Raamatun pätkää, sitten Fox Newsiä. Enhän minä ole syypää sekoiluusi.

Minä en vain rauhallisenakaan ihmisenä tahdo hyväksyä, että syötetään pajunköyttä muslimeista jokaisessa mahdollisessa paikassa.

Kerro siis, miten niin olympialaisiin ei saa ottaa Raamattua mukaan? Ketä kielto koskee? Miten Koraani saa poikkeavan kohtelun? Näin yksinkertaisia voivat kysymykset olla - et silti esittänyt niitä itsellesi ennekuin aloitit postaamisen.

Senkin jätit selittämättä, että miten puolustelemasi Bush on voinut unohtaa ne miljoona maanpakoon lähtenyttä Babylonian kristittyä. Kas kun ei heille kuulu kutsua Amerikkaan, tuohon kansojen sulatusuuniin. Irakiin paluu näyttää näillä näkymin heikolta.

Jos puolustelet Bushia niin kai sinulla joku vastaus tähän on? Niinhän vaikutit vielä äskettäin olevasi "huolissasi" monista kristityistä muslimihallitusten kynsissä. Nämä kristityt ovat kuitenkin pakolaisina lähinnä islaminuskoisissa naapurimaissa, eivät USA:ssa.

tapioneva

kripsonet: Tuollaiset t-paidat ovat samaa tasoa kuin tanskalaisten Muhammed-pilakuvat.

* Sinäpä sen sanoit! Jotenkin tuntuu, että Helsingin seurakuntayhtymä Helsingin piispan kaitsemana on antanut vallan <cite>tämän maailmanajan voimille</cite> ja luopunut arvokkuudesta. Onko piispan arvon mukaista tuntea tilaisuuksiin, jotka ovat yksityisluonteisia, kerjätä ehtoollista ja hankkia tästä muodollinen syy virkavirheeseen, siihen, että on luvatta kirkkoherralta pidetty tilaisuuksia <cite>jossain muualla</cite>. Luterilainen pappiskäsitys ei ole pappiskäsitys ensinkään, vaan opettajakäsitys. Tässä mielessä muodollisten syiden hakeminen korkeakirkolisessa hengessä on ikään kuin pragmaattisuuden vastaista. Evankelis-luterilainen kirkko on kiinteistömassansa ja virkakuntansa vanki. Siksi se tarvitsee verotulonsa keinolla, millä hyvänsä - vaikka mainostoimiston avulla tanskalaisin ja ruotsalaisin menetelmin, jotka aiheuttavat Suomellekin ulko-, puolustus- ja sisäpoliittisen riskin.

* Tanskalaisten kovan ytimen politiikka on taitamatonta
http://www.mtv3.fi/uutiset/txt/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2007/11/...
Nytkin ulkoasiainministeriö saa kehoittaa Turkissa, Syyriassa, Pakistanissa ja Afganistanissa olevia tanskalaisia, jotta eivät joutuisi vastaamaan päällään hallituksensa toimenpiteistä. Tanskalla ei ole kuitenkaan sotilaallista voimaa pakottaa maailman muslimeja tanskalaiseen poliittiseen korrektiuteen, koska heitä on kuin kiinalaisia - runsas miljardi.

* Jos Helsingin seurakuntayhtymä haluaisi tehdä jotain positiivista, se voisi järjestää vaikka opin mukaisia esirukouksia vääryyttä kärsineille ja tuoda asiat esille moraalin kautta.

* Kirkon pitäisi vainota ahdasmielisiään valistuneemmin keinoin. Niin fiksusti, ettei sitä yksinkertaisempi heti huomaa...

VastaVirtanen

Olisi hyvä, jos olisi jokin 12.11.2007 7:10 tapioneva ... Olisi hyvä, jos olisi jokin

Jos ei aiemmin antamaani lähdetietoa (tuollaseonylhäällä) voi ottaa vastaan, kiinan täällä antamiin tullisääntöihinkään ei voi luottaa. Silloin ainoa mahdollisuus on nk. omakohtainen empiirinen koe, ladattava kassi täyteen kiinankielisiä Raamattuja ja koitettava se viedä ystävällisesti Pekingiin. Sitten matkailija kertokoon: 1. kuka uskoo?, 2. suvaitsevaisuus sensuroi 3. matkailijaa ei palaa kertomaan... (Terveydeksi: Ole yhteydessä ennen sitä Pasi Rutaseen) Tämän tasoinen paranoidi lähdekriittisyys merkitsee myös että Hit ler ei tehnytkään mitä väitettiin.

Skeptikon tie on hiukan liukas ja jyrkkä: Ei löydy maailmassa ketään joka voisi edes lukea historioitsija Flavius Josephuksen kuvauksia, eihän voida varmuudella sanoa oliko hän hän vaiko joku muu. Vai yrittääkö hän panetella j**talaisia, hänen kuvauksensa on väärennös. Eikä siten voida tähän suomentaa kuvauksiaan koska silloin syrjitään ***sia. Eläköön setaTarjain suvaitsevaisuus: 2000 vuotta vanha historiateos on muuttunut stasi landiassamme nk. kielletyksi kirjaksi. Jos epäilet, suomenna pätkä ja tee nk. empiirinen USuomi sensuuritesti. Josephus linkki: bible crosswalk com/History/BC/FlaviusJosephus/

Kiina on lahdannut kymmeniä miljoonia Kristittyjä Maon aikana, teot ei häpeä sinisalonaapuriustavia - Stalinia. Tällä hetkelläkin vainot ovat arkipäivää. Asia tulee pitää salassa ettei 'suhteissa' syntyisi kitkaa... Kts. esim. banaalisuudessaan järkyttävä USuomi Pasi Rutanen; rantalomakertomus myan marista, kiinan vasallista: Massamurhaajain maa onkin paratiisi... Mutta jos 'historia' alkaa tältä vuosituhannelta, silloinhan tulee vetää kirkon riekkisriena T-paita päälle ja tehdä jokelat: kriminalisoidaan veikkovennamo silmän haitat pois; linkola oppeineen jatkakoon hommiaan.

<strong>Kristittyjä murhataan uskonsa tähden maailmassa vuosittain 800.000</strong> naista lasta isää, pääosin muslimimaissa. Faktat löytyy jos etsii - en tod. lähdetietoja esitä, tehkää kaivaminen ihan itse. Mutta te ette halua ... nämä asiat ja Suomalainen vaikeneminen yhteinen häpeä. Linkkejä on suomeksi vähän, siitä ovat pitäneet DDR-ystävä sinisalot huolen. Hetken on netti vielä auki, toisin kuin kiinalaisilla, ja christian persecution -hakusana avaa vielä täysin uuden maailman kielitaitoiselle. (Huom. Google & Yahoo toimii jo 'suvaitsevaisuus yhteistyössä' tietoluovutuksilla saattaen mm. toisinajattelijoita kiinanvankiloihin. Ne piilottaa näistä hakusanoista osan, käytä jotain muuta ammenninta.)

Mauri Tiuskijalle ihan oma lisä: Opettele ta-vaa-m-aan. Ja lopeta riehunta, tässä sulle myrkkyäsi: <strong>FoxNews</strong> <em>... FYI: Yhdysvaltain Suurin Tietotoimisto - Uutistähde.</em> Nyt se on mainittu, voit taas alkaa raivoisan copypasten viitaten <em>Foxnewsiin</em>...

Loppuun pätkä mieliä kuohuttavaa sanaa. Lainauksessa 'Minä' tarkoittaa Jeremiaa; lue sitä niin tiedät mistä tänäänkin on kyse: <em>"...mutta te olette tottelemattomat Herran, teidän Jumalanne, äänelle kaikessa, mitä varten hän on lähettänyt minut teidän tykönne."
</em>
¤vastavirtanen

Mauritius

Päätä nyt, puhutko Pekingin olympialaisista ja Raamatusta vai kassillisesta kiinankielisiä Raamattuja vai peräti pakettiautollisesta? Näillä on vähän eroa kysymyksenasettelun suhteen.

Vai paranoidi lähdekriittisyys. Väitteesi oli vain epäuskottava. Mitä se Fox News sinulle siis lopulta kertoi? Pötyähän ne puhuu, mutta olisi kiva tietää, mitä pötyä.

(On Fox-kanavassa sentään jotain hyvääkin: tv-sarja 24.)

Eiköhän sinne ehdi viemään Raamattuja, kun antaa ajan kulua. Moneen paikkaan Aasiassa voit viedä. Kyllä siellä lähetyskenttää riittää.

Mikäs kiire tässä on?

Ellei sitten maailmanloppu ole ovella. Mutta Lutherhan sanoi: Jos huomenna tulisi maailmanloppu, niin tänään heittäisin keihästä. - Minusta siinä on hyvä asenne, ei turhaan hoppuilla vaan annetaan huomisen tulla.

VastaVirtanen

Jos ei kykene linkkiä itse katsomaan tahi edes t-ava-a-maan, voisi olla fiksuinta lopettaa riehunta, puuttuvilla kyvyillään briljeeraus. Tässä auttava pikapilleri pääsi puristukseen, hitaasti koska tää on vaikeeta, paina yhtaikaa kahta näppylää: CTRL-W

Onneksi tämä sivu ei ole sinulle vaan koko kansalle luettavaksi: <em>Presidenttien haastattelijan FoxNews-vastuu ei aukene pravdan lukijalle.</em>

No tässä se punainen vaate taas härjälle tuli vilautettua. Ala hyppiä tasajalkaa: <strong>??Foxnews&#!</strong> Niin ne hyppivät sosialisti CNN, CBS, ABC, MSNBC jne -uutisyhtiöt koska kymmenessä vuodessa tyhjästä aloittanut FoxNews -organisaatio päihittää katsojaluvuissa nyt ne KAIKKI yhteensä. Keino yksinkertainen: <em>raportoi faktat, jätä 'mauritiuskija' -sadut kadulle...</em>

Lopuksi lainaan lohdutuksen Sanaa: <strong>Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo minun Jumalani.
</strong>

VastaVirtanen

<strong>Kirkkomyyrät huokuu helpotusta.</strong> Kirkon aloitteesta (?) ei tarvitsekaan enää tehdä riekkislakialoitteitä viimeisenkin soraäänen ja 'Stefanusviestin' kriminalisoimiseksi:

<strong>Joukuun 13. 2007 astuu EU perustuslaki voimaan.</strong> Se ylittää eli romuttaa Suomen perustuslain, sisältö ja eritoten tulkinta tulee järkyttämään sen alle kavalletut kansakunnat. Vankilat täyttyvät . Kaikki valmiudet on kerätä talteen ne jotka eivät ota 666 merkkiä käteensä. (Mielenkiintoinen nettinyanssi: hebrean kirjaimilla on numeraali arvo, kirjaimella w=6. Näpytä nyt web osoite www...)

<strong>Perustuslakikavallus eli maanpetos vaietaan kuoliaaksi mediassa</strong>: kavallus hyödyttää koko globaalia bilderberg jne valta ja mediarakennelmaa.

<strong>Kaksi kolmasosaa euroopan kansojen kansalaisista vastustaa tätä, siksi allekirjoitus tehdään rikoksen kautta laittomasti - ja salaa.</strong> Kirkko suojelee myös tätä 'onnea': Samalla vanhat raamatunkäännösten hallussapito kriminalisoidaan, koska ne sisältävät vähemmistö (lue muhamettilais yms) vastaista materiaalia. (copyright -92 materiaalin levitys on jo luvanvaraista.)

STT, 9.11.2007 verkkouutiset fi/juttu.php?id=117456 ... Kokeilepa mitä tämä linkki näyttääkään nyt 14.11.2007, kuukautta ennen kavallusta... <strong>[Etsimääsi juttua ei ole tietokannassa]</strong>

Tässä se vielä on, kopioi talteen niinkauan kunes sensuuri tämän poistaa: <em>EU-johtajat lentävät Lissaboniin allekirjoittamaan sopimusta: STT, 9.11.2007 verkkouutisetfi/juttu.php?id=117456 EU:n uuden perussopimuksen allekirjoittaminen aiheuttaa suuren lentorevohkan Euroopan ilmatilaan. Puheenjohtajamaa Portugali vahvisti jäsenmaille perjantaina, että uusi sopimus <strong>allekirjoitetaan Lissabonissa 13. joulukuuta.</strong> Välittömästi allekirjoituksen jälkeen päämiehet lentävät Brysseliin pitämään huippukokousta. Koukkaus tehdään siksi, että Portugali haluaa uuden sopimuksen nimeksi tulevan Lissabonin sopimus. Viime viikkoina on haettu myös muita ratkaisuja, jotka eivät aiheuttaisi aivan yhtä suurta lentoruuhkaa. Huippukokouksen siirtäminen Brysselistä kokonaan Lissaboniin ei kuitenkaan onnistunut, sillä EU-maat ovat vuonna 2000 sopineet, että kaikki viralliset huippukokoukset pidetään Brysselissä. EU-maiden johtajat sopivat uuden perussopimuksen viimeiset avoimet kohdat Lissabonissa lokakuussa.</em>

Suomennos Daily Mail sivulta 17.10.2007:
<em>Michael Connarty, Commons European Scrutiny Committee -puhemies, syytti Englannin hallitusta tämän viikon Lissabonin allekirjoituksesta käyttäen Ch_mberlainin allekirjoitustilaisuuden sanoja H_tlerin kanssa 1938 - n_zien valtaannousun ja maailmansodan kynnyksellä: "Minulla on visiot rauhasta meidän aikanamme - I have visions of peace in our time. Miliband on EU mielistelijä ja hänen puheensa verrattavissa n_zipuheisiisn" (Englannin EU asiainhoitaja).
</em>

Ne joilla rohkeutta on, nyt on viimeinen hetki avata suusi huutoon. Huomenna se kaikuu sellissä.

¤vastavirtanen

penttiniskanen

Viisasten kirja II: 1- 7
Lyhyt ja vaivojen täyttämä on meidän elämämme eikä mikään lääke auta ihmistä hänen viimeisellä hetkellään, eikä kuolleiden maasta ole vielä kukaan takaisin palannut.
Sattumalta me olemme syntyneet, ja tämän elämämme jälkeen me olemme kuin meitä ei olisi koskaan ollut, sillä hengitys meidän nenässämme on savua ja meidän ajatuksemme on sydämenlyönnistä syntynyt kipinä.
Ja kun se kipinä on sammunut, muuttuu meidän ruumiimme tuhkaksi, ja meidän henkemme häviää kuin ohut ilma.
Myös meidän nimemme tulee unohdetuksi ajan mukana, ja meidän tekojamme ei kukaan muista, ja meidän elämämme häviää kuin pilven varjo, ja haihtuu niin kuin sumu, jonka auringonsaäteet hajoittavat, ja joka sen lämmössä katoaa.
Sillä ohikulkeva varjo on meidän elämämme eikä sen loputtua sitä enää ole, sillä sen loppu on sinetöity, niin ettei kukaan saa elämiseen toista tilaisuutta.
Joten nauttikaamme kaikesta hyvästä tässä maailmassa, niin kauan kuin nuoria olemme.
Täyttäkäämme elämämme hyvillä viineillä ja voiteilla ja kevään kukilla.
Tehkäämme itsellemme seppeleitä ruusuista, ennen kuin ne lakastuvat.
Sillä tämä on meidän osamme tässä maailmassa.

käännös: Pentti Niskanen

VastaVirtanen

-<em>
"Iloitse, nuorukainen, nuoruudessasi,"</em> - tekstisi on kuin tästä Saarnaajan kirjasta, mutta ei lopeta kesken vastuun - <em>"ja sydämesi ilahuttakoon sinua nuoruusikäsi päivinä. Vaella sydämesi teitä ja silmiesi halun mukaan; mutta tiedä: Jumala tuo sinut tuomiolle kaikesta tästä."</em>

-

Kansalainen-Medoborgare

Luterilaisten kirkko jakaa eu:n ruoka-apua omissa nimissään, sijoittaa reilun miljardin €uron kirkollisverotulosta 10% diakoniaan (ts 900 miljoonaa €uroa menee jonnekin muualle,kuin "avuntarvitsijoille"), yhteisöverolla (jota kirkkoon kuulumattomatkin) maksavat, katetaan hautaustoimi, kirkkoon kuuluvien "väestökirjanpito", tosin vrk:han tästä nykyään huolehtii, lisäksi tuolla summalla kansalaiset tukevat myös kirkkorakennusten ylläpitoa. Loput (se reilu 900 miljoonaa €uroa) menevätkin leipäpappien ym palkkoihin, sekä, mikä tietysti tärkeintä, kirkon varsin suuren maallisen omaisuuden kasvattamiseen (miljardiluokkaa, jo maat ja mannut, osakkeet,kiinteistöt 500 miljoonaa €uroa (tässä ei mukana siis kirkko-, seurakunta- ym rakennukset). Eli ei ole ollenkaan perätön "1 €uroa SPR:lle tmv erilaista apua ja tukea tarjoavalle järjestölle on sama kuin 10€uroa luterilaisten kirkolle". Tosin SPR ei harrasta piilokäännytystä avustusten varjolla..

Dataa lainattu mm sivustolta evl.fi/talous