Maanantai 17.6.2019

Legendaarinen taukopaikka sulkee ovensa

Luotu: 
30.10.2008 13:08

Ravintola Lahnajärvi Suomusjärvellä sulkee ovensa 15. marraskuuta.

Yrittäjä Eija Laakson mukaan toiminta ei enää kannata, kun vanhan ykköstien liikenne siirtyy marraskuussa uudelle E18-moottoritieosuudelle, kertoo Salon Seudun Sanomat.

Lahnajärvi on historiallinen taukopaikka. Se perustettiin alun perin puolimatkan krouviksi Turun ja Helsingin välille olympiakesänä 1952. Ajatus tuli ykköstiellä liikennöiviltä yrityksiltä keväällä 1951, kun ulkomaiset toimittajat matkustivat Turusta Helsinkiin kesäkisojen rakennuspaikkoja ihmettelemään.

Lahnajärven Matka-Mannaksi alun perin kutsuttu kahvio oli varsinainen monitoimikeskus. Sieltä löytyivät niin 250-paikkainen itsepalveluravintola, kuin linja-autonkuljettajien lepohuone. Leipomo tuotti uunituoreita herkkuja ja vuodesta 1967 lähtien Lahnajärveltä löytyi myös baari anniskeluoikeuksin. Henkilökunnallekin riitti asuntoja.

Suomen Autoklubin leirintäalue perustettiin Lahnajärvelle 1950-luvulla.

Lahnajärvi eli kukoistuskauttaan 1970-1980-luvuilla, kun majoituspalvelujakin tarjoavan alueen uimaranta jättimäisine vesiliukumäkineen houkutteli perheitä paikalle.

Nykyään kahvila-ravintolassa on yhteensä 160 asiakaspaikkaa sekä 80 asiakaspaikkaa terassilla.

Kiinteistön omistaja ei ole onnistunut löytämään uutta vuokralaista, joten todennäköistä on, että suosittu taukopaikka hiljenee autovirtojen hiipumisen myötä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tourette

Suomusjärven Ykköspesä on pelastanut lukemattomia aamujani kun takavuosina piti rampata ykköstietä henkensä kaupalla eestaas...

Tuoreenlämpimät leivät ja aurinkoinen palvelu antoivat silti uskoa ihmiseen. Miten lienee tuon legendaarisen taukopaikan jatkosuunnitelmien laita?

Lahnajärvestä ei niin väliä, oikeasti... se oli menneisyyttä jo kauan sitten.

Vieras

Suomusjärvelle avataan jättimäinen Teboil Kivihovi K-marketeineen ja Hesburgereineen. ABC tulee Lohjalle.
Lähiseudun bensa-asemat, taukopaikat, paikalliskaupat etc häviävät taistelussa isoimmille, sillä heille ei esim. yömyynti kannata. Olemme missä tahansa Suomessa, samaa mössöä syömme.