Tiistai 23.7.2019

Stubb vimmastui: ”Täyttä skeidaa!”

Luotu: 
11.11.2008 15:02
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Ulkoministeri Alexander Stubb.

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) tuohtui väitteistä, joiden mukaan hän olisi vaatimassa turvallisuuspoliittiseen selontekoon Nato-aikataulua.

- Täyttä skeidaa, Stubb puuskahtaa Uudelle Suomelle Moskovasta käsin, kun hänelle luetaan ote keskustan Verkkoapilan tekemästä jutusta.

- On sääli, että Verkkoapila ottaa markkinatilaa Oho- ja 7 Päivää -lehdiltä, hän heittää.

Lehti raportoi tänään ”eräisiin tietoihin” nojaten, että selonteon Nato-muotoilu kangertelisi, koska Stubb olisi halukas määrittelemään aikataulun Natoon siirtymiselle. Esillä on lehden mukaan ollut vuosi 2015.

- Meillä on keskustelussa hallituksen sisällä perusmuoto Nato-optiosta. Mistään päivämääristä ei olla keskusteltu, kukaan ei ole sellaisia ehdottanut, Stubb vakuuttaa.

Uusi Suomi kertoi lokakuun alussa, että selonteon antaminen eduskunnalle suunnitellusti joulukuussa ei välttämättä onnistu selontekoon liittyvien suurten näkemyserojen vuoksi. Näillä näkymin eduskunta olisi pääsemässä tutustumaan selontekoon vasta keväällä.

Stubb ei myönnä, että Nato-muotoiluista kiisteltäisiin.

- Vähän vaikea sanoa, kun me ollaan puhuttu Natosta periaatteellisella tasolla Utvassa [Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta]. En ole ainakaan itse huomannut mitään kiistaa. Ihan normaalia keskustelua hallituksen ja presidentin kanssa.

- En ole nähnyt tässä mitään ongelmaa, mutta on valitettavaa, että jotkut yrittää tehdä siitä sellaista tällaisten vihjailujen kautta.

Turvallisuuspoliittisen selonteon parlamentaarisen seurantaryhmän puheenjohtaja Juha Korkeaoja (kesk.) ilmaisi Verkkoapilassa huolensa siitä, mahtaako selonteon keskeisiin kysymyksiin löytyä yksimielinen linja yli hallitus-oppositio-rajojen.

- Enpä usko [hallituksen ja opposition väliseen erimielisyyteen]. Eduskunnan turvallisuuspoliittinen seurantaryhmä tekee erinomaista työtä, ja hallitus on saanut siitä paljon inspiraatiota omaan työhönsä.

Korkeaojan ryhmän raportissa Nato-jäsenyydestä todetaan, että: ” Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa ja harjoittaa yhteistyötä Naton kanssa sekä ylläpitää mahdollisuutta hakea Naton jäsenyyttä.”

- Se ei ole ollenkaan huono muotoilu, Stubb miettii.

Nato-kansanäänestyksen järjestämisessä Stubb kertoo edustavansa”kokoomuksen perusmuotoilua”. Puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen on toivonut Natoon liittymisestä kansanäänestystä.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Luoma

Alex on positiivinen uuden aallon terävä poliitikko, mutta kokematon. Antaa ajan kulua, niin osaksi suvultaan menetetystä Karjalasta kotoisin oleva suvun älykkö huomaa ottaa Venäjän ulkoministeri Lavrovilta isällisiä neuvoja lähialuepolitiikan hoidosta, johon ei kuulu Nato-kortilla hötkyily :)
...

[orig. 29.05.2008 - 09:27]
(Valtakunnallinen päivälehti vieraskynässään julkaisi ulkoministeri Alexander Stubbin kynällä EU:n mukaantulosta YK:n turvallisuusneuvostoon pysyväksi jäseneksi - Ollin oppivuodet on kansalaisten syvä ja likeinen näkemys opin tiestä, jossa nähtiin metsä puilta ja Siperia Venäjältä)

[ ... yleensä YK:n turvallisuusneuvostossa 1) USA ja Venäjä ovat käyttäneet veto-oikeutta. Kiinalla on siinä mahdollisuus kuin myös EU:n "sisävaltioilla" Englannilla ja Ranskalla. YK tulee olemaan ainut instituutio, jolla on riittävän laajaa kaikupohjaa ottaa konkreettisesti ojennusta globaaleista ongelmista, joita on riittämiin ja osin vielä tuntemattomina ... ]

Alexander Stubb on nopea oppimaan. Alexander on lisäksi innokas, osallistuva ja mukaansa tempaava omien sanojensakin mukaan kansalaisen ihoa mieluusti lähellä oleva pesunkestävä poliitikko, joka ei halunnut Lauantai-seurassa ilmoittaa vaalitukijoitaan. EU- ja Nato-politiikka ovat lähellä hänen sydäntään.

Nyt Stubb haluaa EU:n osaksi YK:n pysyvää turvallisuusneuvostoa. Stubbhan tietää, että pysyvissä jäsenissä ovat nyt Englanti ja Ranska. Lisäksi Stubb ilmineeraa, että Suomen pitää olla lähellä länsimaisia markkinatalousdemokratioita vastavoimaksi Kiinan ja Venäjän, ja myöhemmin Intian nouseville valtakeskittymille.

Alex on valinnut ohjenuorakseen sen länsidemokratian, joka aiheutti pysyvän ympäristöongelman maailman suurimpana päästäjänä niin ilmakehään, vesistöön kuin maaperäänkin jo viimeisten sadan vuoden aikana*). Haluammeko olla kaltaisemme kulutusdemokratian orjallisessa talutusnuorassa, jossa kysyntä pitää tyydyttää aina suuremmalla tarjonnalla ja siitä juontuvalla kulutuksella?

Bryssel saattaa olla maailmannapa kuten oli Harappa, Rooma, Tukholma ja New York aikalaisilleen. Bryssel on EU:n napa, ja EU ei ole maailman napa. Valtakeskittymät muotoutuvat nyt täysin uudelleen. Kiina löytää Venäjän ja Intian, joista ei muodostu juuri EU:lle uhkaa, vaan mahdollisuus meille olla maapallon teknologia- ja inhimillisyysosaaja.

Stubb unohti ilmeisesti vahingossa, että vaatiessaan EU:lle pysyvää jäsenyyttä YK:n turvallisuusneuvostoon, antaisi se käänteisesti Kiinalle mahdollisuuden hakea pysyvyyttä turvaneuvostoon myös "osavaltioilleen" Shandongille ja Anhuille, joissa molemmissa on enemmän asukkaita kuin yhdessäkään EU:n "osavaltiossa". Vai haluaako Stubb esittää ehkä Ranskalle ja/tai Englannille eroamista pysyvistä YK:n turvallisuusneuvoston jäsenyyksistä.

Alexander on nopea oppimaan. Vierailu Venäjällä aukaisi oitis Bryssel silmät näkemään, että maailman jatkuu EU:n rajojen ulkopuolellakin. Stubb voisi olla erinomainen herättäjä Nato-uskovaisuudestaan huolimatta ymmärtämään ja viemään ymmärrystä Nato-intoilijoille, että natoilijoiden uppiniskainen laajentumishegemonia nostaa ainoastaan vastakkainasettelun uhkaa ja varustelukierrettä mm. Venäjällä ja Kiinassa.

Venäjällä on suuri oikeus olla huolissaan ekspansiivisesta pyrkimyksestä "saartaa" Nato-pihteihin maailman pinta-alallisesti suurinta atomiasevaltiota, jolla oli valtanapaisuudessa se toinen napa halussaan - halunnee ottaa sen jossain määrin takaisin, mutta joutunee jakamaan sitä vähintään Kiinan kanssa.

Stubb on erittäin oikeassa EU:n roolituksesta. EU:n pitää päästä "sisämaidensa" kustannuksella YK:n turvallisuusneuvoston pysyväksi jäseneksi. EU nousee näin suvereeniksi toimijaksi kahden muun suuren joukkoon, eli USA:n ja Kiinan.

Suomelle syntyy puolueettomana ja sotilaspoliittisesti liittoutumattomana maana aivan hämmystyttävä rooli idän ja lännen vedenjakajalle, ollen asiantuntija itäisenä konsulttina opastamassa vuoropuhelua mm. Venäjälle ja Kiinaan. Suomesta tulee näin EU:n "sveitsi" ollen mukana, muttei liitossa, aiheuttamassa vastakkainasettelua - Suomesta syntyy näin yli blokkirajojen oleva luottopelaaja kansainvälisellä pelipassilla.

Stubb voi nyt kertaheitolla oivaltavana pelinrakentajana kivetä tiensä tähtiin valitsemalla pyöränsä oikein päästäkseen etujouksuun muista perässäuijista.

1) LINKKI
http://fi.wikipedia.org/wiki/YK:n_turvallisuusneuvosto

*)
Koko 1900-luvun maapallon ylivoimasesti suurimmat saastuttajat, energian käyttäjät ja kaloreiden kuluttajat olivat USA:ssa, Euroopassa ja Japanissa. Lisäksi USA on käyttänyt viimeisen sadan vuoden aikana enemmän sotien tuhoamis- ja räjähdevoimaa hajoittamiseen kuin kaikki muut maat yhteensä - se on ollut vapauden hegemoniaa tuoden markkinataloutta tyydyttämään kaikkein kuluttavimpien maiden sudennälkää.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com

tha

"huomaa ottaa Venäjän ulkoministeri Lavrovilta isällisiä neuvoja lähialuepolitiikan hoidosta"

Jep, tuo se on todellista liittoutumattoman ja puolueettoman maan politiikkaa :) Eikö kannattaisi oikaista prosessia ja pyytää ihan suoraan speksit Kremlistä? Säästettäisiin valtion kustannuksissa, kun ei tarvitse pyörittää kallista omaa byrokratiaa nukkehallituksen muodossa ja nekin resurssit voitaisiin laittaa idänkaupan edistämiseen!

tapio_o_neva

Lavrovilla on hieman enemmän kokemusta ulkoasiainhallinnosta kuin Stubbilla. Jos Suomen ja Venäjän ulkoasiainhallinnot yhdistettäisiin säästöpäätöksellä, saisi Suomi kosolti Kaukasus-kokemusta.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sergei_Lavrov

Lavrovin isä nimittäin oli Tbilisissä, Gruusian pääkaupungissa, asunut armenialainen. Ehkä Lavrov selittää juurta jaksain, mistä on kysymys ja Stubb fiksuna golffaajana oppii nopeasti kuin Suvi Lindén.

Conspiracy Intl.

Skeidaahan se olisikin jos Stubb tai presidenttiehdokas Niinistö asettelisivat aikatauluja yli demokratian.

Ei onnistunut tällainen vedätys suomalaiseen keskusteluun.

Olisihan se ollut yksi saavutus natottajilta lyödä joku vuosiluku tiskiin ja toimittajat olisivat Hesarin johdolla ryhtyneet sitä papukaijana toistamaan ja siihen olisi sitten kommentoitu Yleisradion keskusteluohjelmissa dosenttien taholta, jotka valaisivat kannua vuoden 2012 ja 2015 välillä!

EI ONNISTU KOKOOMUS!

Vieras

Siis Herra Ulkoministerin lausunto on suomeksi: "TÄYTTÄ PASKAA"

Outoa kielenkäyttöä merkittävältä viranhaltijalta, vai olisiko kiihko sittenkin ottanut vallan järjestä ?

Kypäräpuolue hosuu ja melskaa ..... laskun maksaa joka sammuttaa valot

Harmaasusi

Tietenkin politiikka vaikuttaa ilkeilyltä kun se
yläkerrassa on vain toinen toisensa kampittamista,
valtapeliä, ahneuden ja vallanhimon sosiopatiaa,
sen sijaan että siellä hoidettaisiin varsinaisen
kansan asioita.

Länsimainen demokraattinen lääketiedehän tunnustaa
sosiopatian mielisairaudeksi jo nykyään.

---------------------------

Ei tuota menoa kukaan täyspäinen ole kotvaan aikaan
enää ihmetellyt, joten syytä lienee sinunkin vain
jatkaa sananvapauden harjoittamista sen aikaa kun
se vielä tässä demokratiassa on mahdollista.

Tämä Uusi Suomi tämän päivän Suomessa taitaa olla
keskustelupalstojen lisäksi enää ainoa foorumi
jossa sallitaan sekä myös tunnistetaan kyynisyys,
sarkasmi ja satiiri keskustelujen avaamiseksi
lukijoidensa keskuudessa.

---------------------------

Helsingin Sanomat on toitottanut interaktiivisuudesta
jo silloin kuin "Suomi putos puusta". Aikana jolloin
95% lukijoista ei edes tiennyt mitä ko. asia pitää
sisällään.

Nyt kun valtaosa rupusakistakin jo hallitsee vuoro-
vaikutteisuuden, tosin väärällä kultivaatiolla,
kommenttipalstoja seuraamaan on pestattu mestarit
jotka valitsevat ao. uutiseen tarkoituksenmukaisimmat
kommentit.

Toivottavasti Huusko ja Herlin jaksavat moisesta
pidättäytyä wiimeiseen saakka. Toivottavasti.

Vieras

Hyvärinen oli radiohaastattelussa yhtä pihalla kuin ennenkin. Sen verran hän kuitenkin oli saanut itsestään irti, että oli tunnustanut, ettei Internetin itsesensurointi kuulu Julkisen Sanan Neuvostolle. Toisin sanoen Hyvärinenkin on alkanut ymmärtää, mikä on kansainvälinen sananvapaus ja englannin kielen taito: Jyri Häkämiehen puhe palaa Suomeen muutamassa tunnissa ruodittavaksi jne.

Julkisen sanan neuvosto tekisi hyvin, jos se lakkaisi esittämästä tuomioistuinta ja antaisi juridical tai professinal opinion -tyyppisiä lausuntoja, joita voitaisin käyttää yhtenä perusteluna käräjäoikeuksissa.

Samalla toivoisi jonkinlaista johdonmukaisuutta lausunnoissa. Nythän eduskunnan ainoa ahdistelija on Pekka Vilkuna, kun Mika Lintilä ja muut pääsivät Nachspielinsä ansiosta vähemmällä.

On hyvä, että Suomella on bloggaava ulkoasiainministeri. Anneli Jäätteenmäen jälkeen ei monikaan ministeriksi päässyt blogannut väkevästi: ihanasti sisko todistaa.

Se, että Suomessa arvostellaan ulkosiainministeriä ja puolustetaan Bäckmania sekä halutaan vielä perusteluja NATO-jäsenyydelle muutoinkin kuin että "se on normaalia" tai että se kliffaa hei, on kyllä nimimerkki "tuulakiilamo" aivan terve merkki keskustelevasta länsimaisesta demokratista, minkä soisi leviävän Venäjän lisäksi erityisesti Georgiaan. Siellähän on oppositio saanut osansa pääasiassa kumiluodeista, kyynelkaasusta ja televisiokanavan tukahduttamisesta.

Jos maassa on terve oppositio, tyhmimmät hankkeet voivat jäädä toteuttamatta tai ainakin ne pannaan harkintaan.

Sniper

Katsokaapa, miten verkkolehden liikkeelle panema huhu muuttuu yhdessä hetkessä "todeksi" eli siis vastuuttomaksi valehteluksi! Alla oleva ensimmäinen lainaus on suoraan keskustapuolueen Verkkoapilasta.

"Hallituksessa yksi kiistan aihe Verkkoapilan tietojen mukaan on selonteon Nato-muotoilu. Eräiden tietojen mukaan ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) olisi halunnut, että selonteossa määriteltäisiin aikataulu Nato-jäsenyydelle. Esillä on ollut vuosi 2015."

Samaisen jutun jälkeen on mediasta tyypilliseen tapaan (uusisuomi jne.) mahdollisuus kommentointeihin. Ensimmäinen kommentoija, Pentti Anttila, muutti Verkkoapilan "eräiden tietojen mukaan" huhun suoraan ulkoministerin esille ottamaksi nato-aikatauluksi. Lue alla oleva suora lainaus:

"Pentti Anttila (Maalaisliittolainen)
11.11.2008 klo 7.47
Suomella ei ole mitään syytä hakea Naton jäsenyyttä. Tästä vallitsee laaja yksimielisyys. Ulkoministerin esille tuoma "natoaikataulu" tuntuu siksi oudolta."

Keskustapuolueen tupailloissa asiat oiotaan jatkossa tätäkin rämäkämmin. Näin syntyy valhe ja sillä on isot siivet. Onneksi olkoon Verkkoapila valehtelijoiden klubin kunniajäsenyydestä!

Conspiracy Intl.

Stubb on esittänyt vuosilukuja.

Vuosiluvun 2011 hän on esittänyt Naton pääsihteerille Jaap de Hoop Schefferille:
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Stubb+Suomi+voi+neuvotella+Nato-j%...

http://www.epp-ed.eu/Press/showPRExport.asp?PRExportID=8691

mistä lainaus, Stubb:: "Tarvitaan ammattimaistumista, lisää rahaa ja selkeä aikataulu vuonna 2012 toteutuvalle Nato-jäsenyydelle"

Stubb puhuu skeidaa, ettei hän olisi esittänyt vuosilukuja

SNIPER AMPUI OMAAN JALKAANSA.

Sniper

Ei osunut omaan jalkaani. Sen sijaan ehdottaisin, että Conspiracy Intl.:kin lukisi tarkemmin, mitä muut kirjoittavat ja kuuntelisi, mitä poliitikot sanovat.

Minä puutuin Verkkoapilan uutiseen, jonka mukaan ulkoministeri (huom. ulkoministeri) on "eräiden tietojen mukaan" vaatimassa nato-jäsenyydelle aikataulua. Pentti Anttila (maal.) taasen jatkoi juttua Verkkoapilassa kirjoittamalla jo suoraan "ulkoministerin esille tuomasta nato-aikataulusta".

Conspiracy Int. jatkaa Sniperille osoittamassa vastauksessaan sopan hämmentämistä omilla lainauksillaan, joihin liittyen seuraavat kommenttini:

Jälkimmmäinen lainaus ei sisällä ulkoministeri Stubbin kannanottoja. Ne ovat ajalta, jolloin Stubb oli MEP. Ottaessaan vastaan ulkoministerin salkun, Stubb ilmoitti tukevansa hallitusohjelmaa - myös Nato-kannan osalta. Hän ei ole käsittääkseni muuttanut kantaansa, vai onko?

Ensimmäinen lainaus taasen on tuoreempi. Ja otankin siitä sen osan, jossa on viitteitä "aikataulusta":

"Seuraavat kaksi ja puoli vuotta on Nato-keskustelun aika, ei jäsenyysneuvottelujen aikaa", Stubb sanoi toimittajille tapaamisen jälkeen.

Ymmärrän omasta mielestäni aika hyvin suomenkieltä. Ulkoministeri Stubb sanoi, että nato-jäsenyydestä ei keskustella seuraavan 2,5 vuoden aikana, eikö niin? Sen sijaan Stubb ei sano, että heti tuon ajan päätyttyä nato-jäsenyys otetaan esille, eihän?

Conspiracy Intl.

Pitäisikö minun nyt sitten ymmärtää Stubbin valehdelleen tai puhuneen pehmoisia MEPinä ja oikein filosofian tohtorina?

Naton aikatauluttaminen on ollut Kokoomuksen ja Stubbin tarkoitus koko ajan. Muuta en tarvinnut osoittaa.

Ammuit sikäli jalkaasi, että väitit Verkkoapilan juonitelleen, vaikka juonittelija on ollut Kokoomus!

Verkkoapila on esittänyt vuosiluvun 2015 ehdollisena tietona Stubbin aikatauluista, eikä ole syytä epäillä, etteikö olisi saattanut sellaista sanoakin. Stubb on kuitenkin puhunut julkisesti vuodesta 2012 joten sitä ei voi sivuuttaa, ja on syytä olettaa että Verkkoapilassa mainittu vuosi 2015 myös täysin mahdollisena Stubbin kantana joka on kuultu esimerkiksi eduskunnan kuppilassa - missä on hölösuita yhtä lailla.

Stubbin ja kokoomuksen yritys aikatauluttaa Nato-jäsenyys ja etenkin Nato-keskustelu määrävuosiin tällä kertaa epäonnistui.

Sniper

...vaikka mitä, mutta yritän arvioida lähteiden luotettavuuttakin, edes hiukan.

Conspiracy Int. toteaa, että "ei ole syytä epäillä, etteikö olisi saattanut sellaista sanoakin" ja että "on syytä olettaa että ...mainittu vuosi 2015...täysin mahdollisena Stubbin kantana joka on kuultu eduskunnan kuppilassa..." jne.

Taitaa nimimerkki työskennellä Hevosmiehen tietotoimistossa?

Stubb ei varmaankaan valehdellut MEPpinä enkä oikein ymmärrä, miten hänen akateeminen oppiarvonsa tähän liittyy. Sen sijaan hän ilmoitti, mitä kantaa hän edustaa ulkoministerinä (=hallitusohjelma).

Conspiracy Intl.

Ymmärrän, että kokoomuksessa vedetään herneet nenään heti, kun heikkotasoiset ja pienissä piireissä salakähmityt turvallisuuspoliittiset hankkeet ammutaan alas.

Niinistön "eurooppalaisempi Nato" on niin suurta skeidaa, että ihmetyttää miten tuollaisia Suomessa uskotaan.

Kokoomuksen natotus on totta ja Kokoomuksen hankkeet on estettävä. En halua Suomea samaan sotilasliittoon gruusien ja vastaavien kanssa.

Stubb on esittänyt aikatauluja ja vankan halunsa Natoon ja vaikka onkin hallituksessa, ei minulla ole epäilyksiä sen suhteen etteikö hän yrittäisi ajaa omiaan myös hallituksessa.

Kokoomus on turvallisuuspolitiikan junttipuolue!

tapio_o_neva

Georgian käpälämäen ja torjuntavoiton (Medvedev lopetti rauhaanpakottamisoperaation 11.8., kun gruusialaiset olivat painuneet jo Tbilisiin asti jättäen sen saarrettavaksi) jälkeen ei ole paljoa kuulunut hyviä neuvoja Sitrasta eikä Evasta. Siellä on varmaan arkisempia askareita kuin puhkua Kremlin tiilitalo nurin.

EdisPearl

niin, että tietyt tahot eivät pysy ulkoministeri Stubbin kelkassa mukana, koska hän on Suomessa ennen näkemättömän ripeä ja toimelias otteiltaan. Itse pidän sitä erinomaisena asiana ja toteankin, että vihdoinkin meillä on ulkoministeri, joka todella paneutuu tehtäviinsä ja hoitaa niitä todella hyvin.

Nyt nämä "vanhat" hitaat ja jämähtäneet poliitikot eivät ymmärrä, että Stubb on ensimmäinen ministerimme, joka tekee tämän päivän politiikkaa ja mielestäni erinomaisen onnistuneesti.

Itse haluan onnitella ulkoministeri Stubbia ja toivottaa hänelle edelleenkin yhtä hyvää ja ahkeraa työskentelytapaa.

-EP-

balidomi

Kepun veto on tarkkaan harkittu ja ajoitus ennenkaikkea on mietitty
siten, että ulkoministeri ja Kokoomus saadaan näyttämään pahalta sudelta Moskovan silmissä.
Stubin vierailun ajankohdaksi valittu Kepun masinoima " vuoto " ei voi olla sattuma. Kepun puoluetoimisto on puhunut. Vaviskaa, entinen komento
on palaamassa.

tapio_o_neva

Keskusta antoi vakavan varoituksen Stubbille, että ei mene mokaamaan itseään Moskovassa. Yöpakkasministerille tunnustuksen antaminen luo paineen todistaa olevansa puolueettoman maan ulkoasiainministeri. Keskusta osaa keilata. Kyseessä ei tosin ollut täyskaato.

ma sa

Mitään ”suuria näkemyseroja” ei ole näistä asioista Stubbin ja Halosen välillä. Stubbilla on ollut toiminnassaan koko ajan presidentin täysi tuki. Merkittäviä erimielisyyksiä Natosta ei ole myöskään kokoomuksen ja muiden hallituspuolueiden välillä. Tämä ko. asia on van keskustan tietyn tahon puoluepolitiikkaa.

Edelleen täällä toistetaan sitä harhakäsitystä, että Suomi olisi puolueeton maa ja ”pitäisi pysyä puolueettomana”.

Täällä esiintyy myös edelleen Natovastustajien yhtä suurinta traumaa eli Venäjän pelkoa sen käyttämistä perusteena pysyä Naton ulkopuolella. Traumansa kullakin.

Conspiracy Intl.

En ole kepulainen mutta mulla on trauma, jos Suomi menisi sellaiseen "aasialaisempaan Natoon" missä Suomi olisi samassa joukossa konfliktihakuisten aasialaisten kehitysmaiden kanssa.

Kokoomus on turvallisuuspolitiikan emäjunttipuolue!

Kokoomus narahti vain omasta näppäryydestään, kun yritti julistaa päivämääriä. Kokoomuksen nato-kengät on pahasti paskassa!

oneway7

"Moskova eilen-Moskova tänään-keskusteluja käyty-niin allekirjoittaneenkin osalta ja ongelma nostaa taas itseään esiin"!

Lavrov totesi eilen-"Suomi on puolueeton maa"!

Tänään paukkuu ulkoministeri Stubb:in henkselit---Nato aikataulu puolustuspoliittiseen selontekoon-kirjoittakaa mielummin raporttiin ja
jaksottakaa sew vuosittain päiivitykseen.

Nato-ja USA-fanaatikkona heiluva Alexander Stuu:in trendi on laskeva
ainakin Venäjällä-niin ulkoministeriössä kuin eri piireissä siellä.

Mistäm on kysymys-sen tietävät Vanhanen,Stubb ja kenties presidentti Halonen /UTVA ja me emme tiedä.

Naton -yhteistyön taustallahan on YK sitten Nato itse ja USA.

Nato on rahavaikeiksissa ja eikö presidentti Martti Ahtisaari todennut
jo-Suomen tulee liittyä viipymättä Natoon.

Mitä menetämme jos liitymme-mitä emme menetä jos emme liity-entä neutraali lause:-yhteistyömahdollisuus on olemassa ja liittymisen suhteen varataan mahdollisuus...jne--tuo oli vain esimerkki-lauseen
ajatus fiksattavaksi.
#
"Jotain on ulkopolitiikan pelimerkkien ja liiallisten intioilijoiden kyllä tehtävä-sillä niin päin naamaa saimme Venäjän työmatkallamme
jälleen kerran ja ne yllättävät neuvottelujen keskeytämiset"?

Mikä nyt on syynä niihin?
##
"Alkaa rahat palaa edestakaiseen hikiseen lentämiseen,huippukalliisiin hotelliehin ja ruokailuihin ym? Liian kallistan on Venäjän bisness-
sille ei voi enää mitään-ja suurin syy on jatkuva epävarmuus ulkopolitiikan ympärillä!!!"
#
KANERVA,Ilkka takaisin ulkoministertiksi-hänen tehokkuus,voima ja tiukka
peli on enemmäön kuin tarpeellinen!!
#

Roemppae

Onko tietyillä piireillä jokin hätä, kun ulkoministeriä laitetaan kuin vierasta sikaa tiettyjen piirien julkaisuissa säännöllisin väliajoin. Alkaaa vaikuttaa siltä kuin maailman rajun muuttumisnopeuden sietäminen olisi joillekin tahoille helpompaa, kun saa aina välillä räksyttää ulkoministerille. Ehkäpä se tuo lohtua vaalidepikseen, mutta vähitellen tulisi löytyä tietyltä piiriltä näkemystä myös siitä, miten tätä maata luotsataan ajassa. Onko tämä Verkkoapilan juttu nyt sen kaksihaaraisen kielen vapautumista ovenvälistä?

semi

Osoittaa, me petämme aina ja vuodamme vieläkin useammin. Stubb raasulla on niin kiire että ehtiikö nyt lainkaan paneutumaan puolustusvoimiemme maastopuvun kopioimiseen ja sotilaiden kalsareiden Marimekko kuviointien kehitys työhön.

Sami H

Harmaasusi: "Nyt kun valtaosa rupusakistakin jo hallitsee vuoro-
vaikutteisuuden, tosin väärällä kultivaatiolla,
kommenttipalstoja seuraamaan on pestattu mestarit
jotka valitsevat ao. uutiseen tarkoituksenmukaisimmat
kommentit."

Olen todennut tämän hs.fi sivuilla nyt ainakin reilun vuoden. Ei ole julkaistu yhtään kommenttia, sen muutaman kerran kun kommentoinu, sen sensuuriajan alkamisen jälkeen.

Katsotaan miten tilanne muuttuu täällä. Blogipuolelle ei voi tehdä alustuksia nimimerkillä. Harmittava muutos.

Helpottavaa huomata

Olen itse törmännyt tuohon samaan hs.fi sivuilla. En ole syyllistynyt asiattomuuksiin - enkä varsinkaan nimittelyihin, jotka toisilta kirjoittajilta päästetään läpi - tms. sääntöjen vastaiseen ilmaisuun. Olen ryhtynyt laittamaan päiväyksen kera talteen palstalle yrittämiäni kommentteja, jotka ovat jääneet julkaisematta. Ehkä niitä tarvitaan joskus, ehkä ei.

Käyn silti päivittäin lukemassa poliittisen keskustelun aiheet ja ihmettelen vakiokirjoittajien läpi saamia tekeleitä, jotka saattavat sisältää hyvinkin henkilökohtaista muiden kirjoittajien haukkumista, mutta asiapohjaltaan köyhää kirjoitusta. Nähtävästi kaikkinainen vasemmistolaisuus on se nimittäjä, jonka turvin jopa suoranaiset valheet pääsevät sensuurin läpi. Tässä olisi jollekin kiinnostuneelle tutkimusaihe.

tapio_o_neva

Kustantaminen ei ole niin yksinkertaista kuin mitä lukijat luulevat. Erityisesti poliittiset toimittajat juonivat keskenään ja vaihtavat pisteitä sekä kilpailevat kyvystää nostaa ja tuhota poliitikkoja. Lisäksi taustalla on ilmoittajien: kiinteistönvälittäjien, pankkien, rakennuttajien ja virkamiesten sekä poliitikkojen intressit. Lisäksi on olemassa kummallinen maslowilainen tarve, kuten kuulumisen tarve. Raivokas sananvapauden harjoittaminen sulkee kartelloituneessa ja korruptoituneessa maassa piireistä, jota ei lisäliikevaihto pelasta.

Lisää ymmärtämystä kirjasta: Sananvapauden monopoli
http://www.antikka.net/naytatuote.asp?id=480277

Ola

A Stubb on jämäkkä, selkeäsanainen, asiansa hallitseva ulkoministeri. Olisipa meillä ollut sellaisia aikaisemminkin. Nopeus, älykkyys, laajakatseisuus ja toimenpiteisiin ryhtyminen ovat hänelle tyypillisiä. MEP-koulutuksesta tuntuu olleen hyötyä.

Toimittajat ovat kautta aikain vääntäneet irrallisista lauseista, kuten tässäkin tapauksessa, omiin tarkoitusperiinsä tai poliittisiin tilanteisiin sopivia lauseita.

Jatka Alexander samalla linjalla. Sinuun luotetaan.

Ilkka Luoma

Lavrov ilmaisi vuoropuhelussaan Slubbin kanssa, että Kaliningradin Iskender-ohjusaseman perustamiseen vaikuttaa vahvasti USA:n toimenpiteet Puolassa ja Tsekeissä, joissa kansa ei halua jenkkiohjuksia mailleen. Stubb piti Lavrovin puhetta hyvänä ja mielenkiintoisena (oppiihan se Slubb :)
...
ote alla olevasta aikaisemmasta kirjoituksesta (5.11.2008):
"... Tuntuisi myöskin todennäköiseltä, että tavallisten tsekkiläisten ja puolalaisten ei tarvitsisi vastoin tahtoaan ottaa uuden aallon "Kuuba-ohjuskriisiä" mailleen, siksi kaukana Obaman linjat ovat "bushimaisesta" jenkkiaseiden vyörytyspolitiikasta ..."
...

Cc: [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]
Sent: Wednesday, November 05, 2008 10:14 AM
Subject: MIELIPIDE - USA:ssa tavallinen peruskansa laittoi pisteen jenkkiristiretkille... vieraille maille

Barack Hussein Obama oli amerikkalaisille sopivan musta

(USA:n kansa antoi selkeän valtakirjan "jonhfkennydymäiselle" Obamalle muuttaa USA:n sisäinen ja ulkoinen järjestys)

[ ... amerikkalainen Hussein tulee oleellisesti muuttamaan amerikkalaisen, irakilaisen Husseinin välillisesti tappaneen presidentin vaikuttamispolitiikan kaikkialla maailmassa - USA keskittyy nyt ratkomaan kansallisesti omia asioitaan kuntoon ja nostamaan sisäistä tunnetta omista kyvyistään ... ]

Barack Obama oli historiallinen valinta. Se oli myös valinta ja päätepiste amerikkalaiselle puuttumiselle vieraiden asioihin. Irakilaiset, iranilaiset, pohjoiskorealaiset, venäläiset, kiinalaiset ja muut eri tavoin akseloidut kansat saavat rauhan amerikkalaisesta "huolehdinnasta". Juutalaisten kysymyskään ei tule olemaan enää yksipuolisen selvä.

Kansa teki muutoksen selkein numeroin USA:ssa. Kansakunta oli kyllästynyt loputtomiin kulureikiin vieraille maille. Kansa oli kyllästynyt sinitakkimaiseen rummunpäristykseen. Kansakunta oli kyllästynyt talousahdinkoon, jossa isot näyttivät edeltä mallia perässä tulijoille, kuinka ahnehtien viedään koko talousjärjestelmä ja ympäristö tilaan, josta ei olisi ollut paluuta.

Kansa teki USA:ssa päätöksen uudelle nousulle ja uudelle politiikalle. Kansa odottaa nyt sopivan mustalta sopivaa elämän- ja elintason jakoa kaikille - myös "katumaasturikulutusluokan" ulkopuolelle. Kansalaiset äänestivät uuden "johnfkennedyn" Valkoiseen taloon. Kansa odottaa paljon valinnaltaan - siksi suureksi valitsijamiesero muodostui ja lopulta uusien äänestäjien esiin marssi sinetöi Obaman voiton.

Obaman veri on osaksi Afrikasta. Valkoinen mies ryösti, ensin eurooppalaisina ja sitten amerikkalaisina sekä eurooppalaisina Afrikan. Kiina on avannut kaupalliset ja aseettomat ovensa Afrikkaan. Kiina rahoittaa Japanin ohella USA:n jättiläismäiset vajeet - niin kaupassa kuin liittovaltiotasollakin. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka puoliksi afrikkalainen hoitaa ulkovaltapoliikkansa kiinalaisten kanssa.

Tuntuisi myöskin todennäköiseltä, että tavallisten tsekkiläisten ja puolalaisten ei tarvitsisi vastoin tahtoaan ottaa uuden aallon "Kuuba-ohjuskriisiä" mailleen, siksi kaukana Obaman linjat ovat "bushimaisesta" jenkkiaseiden vyörytyspolitiikasta.

Venäläiset saavat uuden puhujan "Berliinin muurille" uutena johfkennedynä. Barack Obama tullee arviomaan uudelleen amerikkalaisten roolin Natossa ja sijoittumissensa Euroopassa. Eurooppa saanee vauhtia omalle Eurooppa-keskeiselle "Natolle", jossa Eurooppa puolustaa itseään yhdessä Venäjän kanssa.

Suomalaiset perinteelliset USA-vastaiset tahot saanevat tyydykettä juristi Obamasta, jolle maailman taloudellinen valloitus kuin pihdeissä pito ja maailmanpoliisina olo eivät ole välttämättömyyksiä. USA tullee reivaamaan asemointiansa tasapuolisempaan suuntaan unohtamatta jättiläismäistä energiankulutuksen ongelmaansa. USA on astunut vähemmän taloudellisia voittoja hamuavalle linjalle tahtoen suuren kansan elävän "sovussa" luonnollisen ostovoimansa kanssa. Yliähkyröinnin aika lienee ohitse USA:ssakin.

Obaman voitto oli myös voitto kaikille tavallisille uutta huomista odottaville ihmisille kaikkialla maailmassa. Politiikka on saamassa uutta nostetta vähintäänkin suurta enemmistöä yhdistävänä tekijänä - myös Suomessa.

Meilläkin suuri kansa on kyllästynyt nykyisen kaltaiseen politiikan hoitoon ja onkin odotettavissa peruskansalaisten aktiivinen esiinmarssi uurnille seuraavissa eduskuntavaaleissa, jolloin valitaan kansakuntaa eheyttävä edustajisto nykyisen vedenjakajahallituksen tilalle.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com
....

Linkki Barack Hussein Obamasta kirjoitettuunn mielipidekirjoitukseen muutama kuukausi ennen vaaleja
--- http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/category/BARACK+OBAMA ---

tapio_o_neva

Jotenkin olen ihmetellyt sitä, miten ylioppilaat, merkonomit ja valtiotieteiden maisterit sanomalehtien toimitukisissa ovat ihailleet kuin teinitytöt sitä, miten kielitainen, oppinut ja sivistynyt Suomen urheilu- ja pelimiestä, urheilujohtaja Ilkka Kanervaa seurannut suomenruotsalainen Alexander Stubb oikein on. Stubb on myös urheiluperheestä ja kuten tiedämme, vain harvoihin urheilulajeihin sisältyy porvariston hillitty charmi tai aristokratian arvokkuus: sitä ei proletaarisssa lajeissa, kuten jääkiekossa ja jalkapallossa tarvita.

Ellei jollekin ole tullut selväksi, mitä "täyttä skeidaa" tarkoittaa suomen kielellä, voi sen toki varmistaa täältä http://fi.wiktionary.org/wiki/skeida

Ehdotan, että Sergei Lavrovin isällisen käsittelyn jälkeen Stubb luovutetaan sivistysvaltioiden Ruotsin ja Yhdistyneiden kuningaskuntien lehdistön: The Timesin, The Independentin, Svenska Dagbladetin ja Expressenin käsiteltäväksi. Nehän ovat jo aikaisemminkin kuvanneet Suomen Kansallisen Kokoomuksen eurotila Ilkka Kanervan ja Matti Vanhasen osalta.

Suomi-kuva muodostuu Hemohess-dopingin, kouluampumisten lisäksi vielä ministereinä näkyvien kansanedustajien edesottamuksista.

Intuitiivisesti olettaisin, että Kokoomuksessa on myös sivistyneitä ihmisiä, joilla ei ole jääkiekko-, jalkapallo tai yleisurheilutaustaa ja jotka periaatteessa osaavat käyttäytyä. Tällainen on varmaan ripauksen sivistystä ja häiväksyksen tapoja saanut ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, Pertti Salolainen, joka ei tiettävästi ole suoltanut ulosteita suustaan julkisesti ollessaan Suomen Lontoon suurlähettiläänä tai Yleisradion toimittajana.

On valitettavaa, että median vaatimusten vuoksi otsikko on suora suomennus Stubbin puhe-eritteestä, mutta ymmärrettävyyden vuoksi se on välttämätöntä.

Jotenkin tuntuu, että Svenska folkpartiet ja Nasjonal Samling ovat kuin kilpailemassa siitä, kuka uskaltaa Kustaa II Adolfin kuoleman jälkeen ja ennen Luciafesteniä osoittaa kaikkein estottominta ja euroliberaalia käytöstä.

Svenska folkpartietissa ilmeisesti ainut, joka osaa varmasti käyttäytyä on Elisabeth Rehn.

EdisPearl

Olen aina arvostanut häntä ja hänen mahtavaa sisuaan kaikista vastoinkäymisistään huolimatta. Ja niitä on hänen elämässään riittänyt. Silti hän ei näytä tippaakaan siltä ja on sitä paitsi erittäin hyvin säilynyt myös ulkoiselta olemukseltaan. Hän on kaunis ihminen sen kaikissa merkityksissään.

Tapio, me vain satumme pitämään ulkoministeri Stubbin tehokkaasta ja ahkerasta työskentelystä. Hän on todella nopeasti omaksunut ulkopolitiikan koukeroita ja opettelee niitä koko ajan lisää. Kuten olen jo noin "sataan" kertaan täällä maininnut, minä en katso missä puolueessa joku on, kunhan vain hoitaa postinsa hyvin. Ja olen erittäin tyytyväinen sen hoitoon ulkoministeri Stubbin osalta.

Minusta on vielä aika hillittyä, jos hän lausuu sanan "skeidaa" (joka on kaikenlisäksi vielä totta) kun ajattelee, millaiseen pyöritykseen hän joutui aika kylmilltään. Voi olla Tapio, että sinäkin vastaavassa tilanteessa sanoisit peräti, että "voihan nenä" kun sinua oikein risoisi joku älytön saivartelu nippelitasolla kun olisit juuri ollut jossain ihan muissa tehtävissä jo jonkun taas uuden asian kanssa.

Anna meidän nyt nauttia siitä, että näemme kerrankin poliitikon tekevän töitä leipänsä eteen. Se on aika harvinaista herkkua nääs.

-EP-

Ola

Rehn - Stubb on meidän kansainvälisen diplomatian hienoudet tunteva parivaljakko, kun tähän lisätään vielä Ahtisaari, niin saamme erinomaisen maailman laajuisesti arvostetun kolmikon.

Pieni maa kykenee tuottamaan niin idässä-lännessä-pohjoisessa kuin etelässä kansainvälisen kentän hallitsevia toimijoita. Tämä edellyttää kuitenkin kateellisten poliittisten vastustajien ja muiden häiriköiden sekä asioista tietämättömien pitämisen sivussa päätöksentekijöistä ja antamalla näin heille toimintarauhan. Tällöin Suomen arvostus maailmalla vain kasvaa.

tapio_o_neva

Ahtisaari ja Saarikangas heitätityttivät farkuissa ystävänä kutsuvieraskatsomuun pyrkineen Venäjän federaation suurlähettilään ulos adjutantin välityksellä. Tällä varmaan Suomi sai lisää arvovaltaa - ja suomalainen jääkiekko.

Ahtisaari on suomensuomalainen Kymijoen itäpuolelta niin kuin Uosukainenkin eikä omaa suomenruotsalaisia käytöstapoja, jotka Elisabeth Rehn on sisäistänyt.

tapio_o_neva

Vaikuttaa siltä, että venäläiset ovat päättäneet ymmärtävällä ja isällisellä otteella kasvattaa Stubbista vielä kunnon ulkopoliitikon. Ensiksi Lavrov on kerta toisensa jälkeen yrittänyt tökkiä Stubbia liikkeelle Etyj:n puheenjohtajana, ja nyt vielä vanha Suomi-konkari Juri "Komissarov" Derjabin yltyy kehumaan Stubbia.

Ottikohan Stubb mukaansa Häkämiehen puheen ja kehui Moskovassa Yhdysvaltoja suurimmaksi turvallisuushaasteeksi: USA - USA - USA?

Ei mene kuin muutama kuukausi niin Stubbista tulee käännynnäinen niin kuin Väinö Leskisestä, joka kelpasi ulkoasiainministeriksikin.

Ei muuta kuin Alexander IV:lle vain Paasikiven päiväkirjat iltalukemiseksi ja sitten siitä vääntämään blogia.

Heti kun republikaanien ote Kokoomuksesta on kirpoamassa, alkaa järki vähitellen voittaa.

Stubb on siis saanut uuden nimityksen: Alexander "Tolkku" Stubb.
http://wap.iltasanomat.fi/news/?&id=1615387

Ola

tapio_o_neva mikä sinua häiritsee A Stubbissa, ei kaiketi hänen maailmoja "valloittava hymynsä" tai hänen suomettumisliturgiasta vapaa toimintansa tai hänen älykkyytensä reagoida nopeasti eri tilanteissa tai..... Vai häiritseekö sittenkään mikään.

tapio_o_neva

Typeryys vakavissa asioissa, jotka eivät ole huumoria. Vaikka olisikin Venäjä-pelon sijalla Venäjä-kauhu ja Venäjä-inho, kun on kerran päässyt rajamaakunta Savosta vuosisatojen aikana varsinaisempaan Suomeen, Länsi-Suomeen ja Uudellemaalla sekä Hämeeseen niin silti pitäisi pysyä asiassa.

Tähän asti Stubb on ollut Kirsi Pihan ja Heidi Hautalan sekä Henrik Laxin kaltainen poliitikko. Se ei Etyj:n puheenjohtajalle riitä silloin, kun Yhdysvallat elää interregnumia. Nyt Lavrov yrittää rohkaista Stubbia toimimaan 08.08.08 jälkeenkin, vaikka Stubb oli kuin puulla päähän lyötynä sen jälkeen, kun Sarkozy meni Kourchierin ja Stubbin ohi kuuluna tiistaina.

Periaatteessa filosofian tohtori ei voi olla niin typerä, että nojaisi reaalivoimien lisäksi vain läntiseen mielikuvaan kuin joku oppositiopoliitikko.

Harmaasusi

...wanhaan hywään aikaan sanottiinkaan?
Hullu saa olla, muttei typerys.

Wallanhimonsa pitää osata tyydyttää niin ettei
siitä hallittavat joudu häpeään.

Vain sosiopaatti, mieleltään järkkynyt, vähät
välittää muiden reagoinnista.

Tästä syystä juuri typeryys, tai tyhmyys on
Taosakin ihmisen huonoin piirre.

Ei sitä alamaiset toivo ylemmillään olevan,
koska siitä kärsii koko heimo.

Wanha kiinalainen sananparsi on hyvin lähellä
Tapion ajatuksen ydintä:
"Aina on liian myöhäistä pyytää anteeksi."

hups

Eikö kohta pitäisi esittää kysymys kuka johtaa ulkopolitiikkaa,ainakin hallitus tahollaa aikaa saa myrkyn vesilasissa.Ei ole kenenkään etu jos kaikki tahollaaan ovat mitä suurimpia ulkopoliitikan sankareita.Turvallisuutta ajatellen toivon ettei koskaan tarvittasi turvallisuustakuita käytännössä miltään suunalta tarjottuna,kun laitetaan tilanne että itäisen naapurin olemassa olo olisi uhattuna esim. lännen taholta,me olemme siinä vaiheessa yhtä tyhjän kanssa.

tapio_o_neva

Suomen ilmavoimien tehtävät moninkertaistuvat, Suomi kerjää yli 300 km lentäviä ohjuksia, ehkä se 1 000 km Moskovaan saakka, Ruotsi ja Viro laskevat saavansa turvallisuustakuiksi Karjalan prikaatin ja Satakunnan lennoston.

Suomi joutuu täyttämään baltialaisen NATO:n turvallisuusvajetta poistamalla läsnä olonsa Itä- ja Pohjois-Suomesta, joka sekin jää Norjan vastuulle ilman Yhdysvaltain tai Saksan tukea.

Holotna Pravda

En koskaan lakkaa hämmästelemästä tiettyjen piirien innokkuutta ajaa Suomea Venäjän satelliitiksi. Minä en kerta kaikkiaan ymmärrä teidän motiivejanne? Onko kenties niin että kun on parhaat vuodet tullut kuljettua kyykyssä niin pystyyn nouseminen huimaa? Jos teidän ikäpolvenne ei saanut ajatella itsenäiseti eikä tehdä omia päätöksiään niin nyt ei haluta antaa seuraaville sukupolville vapautta? Pitääkö tuota orjamentalitteettia yrittää väksin siirtää eteenpäin? Tämäkö on teidän henkinen perintönne? Eikö teillä ole mitään muuta annettavaa kuin ivaa, katkeruutta ja pilkallisia kommentteja? Ettekö te kykene mihinkään muuhun kuin riidankylvämiseen, tampiot?

Mikä ihme siinä niin hirveästi pelottaa jos Suomesta tulisi Nato jäsenyyden myötä oikeasti vapaa ja itsenäinen valtio jonka kansalaiset voivat pitää päänsä pystyssä eikä enää tarvitse kumarrella idän uhkan edessä? Harmittaako teitä niin vietävävästi se, että teille ei tuota mahdollisuutta ikinä tarjottu silloin kun teissä oli vielä puhtia?

Minkä ihmeen takia teidän pitää syytää tänne katkeruttanne Euroopan Unionia, Natoa ja Yhdysvaltoja kohtaan? Olisiko teille onnen huippu se, että Suomen ja suomalaisten asema Venäjän syleilyssä olisi sama kuin Kiinan kolonialisoimalla Tiibetillä? Miksi teidän pitää demonisoida länsimaita ja ihannoida kaikkea länsimaiden vastaista?

Mikä teitä oikein vaivaa?

tapio_o_neva

Kokemus osoittaa, että:

1) Venäjä on hyödyllinen puskurivaltio sekä raaka-aine ja energiavaranto Aasian ja Euroopan välissä. Jos oikeudenmukaisuus toteutuisi eli se, että Kiina voisi ydinaseiden haittaamatta purkaa väestöään tyhjään Siperiaan nauttien myös sen resurssit, olisi maailma toisenlainen. Toisaalta mongolien miehitys ei ole ollut sosiaalisesti Euroopalle pelkästään hyväksi.

2) Edes Ranska 1800-luvulla tai Saksa 1900-luvulla ei ole onnistunut pääsemään eroon Venäjän valtiosta lopullisesti eikä tarjoamaan Saksalle ja muille Länsi-Venäjää pilkottavaksi ja yksityistettäväksi.

3) 1990-luku meni jo ja Venäjä on normalisoitumassa. Yhdysvallat puolestaan on jälleen rahansa tuhlannut - niin kuin aina republikaanien aikana: veronalennuksia, kuplataloutta ja varustelua - liittovaltion velaksi, kuten Reaganinkin aikana.

Tässä vanhan ulkopolitiikan lyhyt oppimäärä, josta ei jää paitsi Yhdysvallatkaan. http://www.youtube.com/watch?v=NByyf5olhEA&feature=related

Kannattaisi länsilinjankin hieman relata ja kannattaa puolueettomuutta Lavrovin tapaan http://www.youtube.com/watch?v=zAjyCjyKH2s&feature=related

Stubbistakin tulee hyvä tyyppi, kunhan oppii olemaan virnuilematta, höpöttämättä, pysyy asiassa ja relaa sitten kun homma on tehty 8 cl kerrallaan.

Toivottavasti Lavrov on kattanut rasvasruokaisen pöydän alkupaloineen ja neuvoa-antavineen. Eurotyylinen egobrassaaminen ei idässä käy.

Vieras

"Mikä ihme siinä niin hirveästi pelottaa jos Suomesta tulisi Nato jäsenyyden myötä oikeasti vapaa ja itsenäinen valtio jonka kansalaiset voivat pitää päänsä pystyssä eikä enää tarvitse kumarrella idän uhkan edessä?"

Huomaatko edes itse omaa epäjohdonmukaisuuttasi: sitoutumalla meistä tulisi vapaita? Hohhoijaa!

Ola

"Toivottavasti Lavrov on kattanut rasvasruokaisen pöydän alkupaloineen ja neuvoa-antavineen. Eurotyylinen egobrassaaminen ei idässä käy."

A Stubb vaikuttaa jo olevan vapaa Eurotyylisestä egobrassaamisesta. Lavrov ja Stubb tuntuvat olevan peräti hyviä kavereita. A S näyttää tuntevan venäläisen sielunmaiseman ja sen, miten se valloitetaan. Tämä vaikutelma on tässä hiljalleen syntynyt. Relaaminenkin rupeaa hiljalleen luonnistumaan. Antaa "pojan" vain jatkaa.

tapio_o_neva

Onhan Kokoomuksella toki vielä jäljellä ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen, jolla on sekä käytöstapoja Britanniasta Yleisradion toimittajana sekä kokemusta ulkoasiainhallinnosta Suomen Lontoon suurlähettiläänä, mitä Jari "Vilunki" Vilén opettelee Budapestissa.

Ola

Pertti Salolaisen aika näissä hommissa taitaa olla takanapäin. Ei sen puoleen, etteikö PS osaisi hommia. Hyvä, vaikutusvaltainen homma hänellä nytkin on. Jari "Vilunki" Vilen taitaa olla edelleen kysymysmerkki. Puolueensa puheenjohtajuus oli....hm. Saa nähdä kasvaako mies.
Suomen etuhan tässä kaikessa on tärkeintä.

Olavi Jukarainen

Keskustapuolue puhuu Stubbin mukaan täyttää skeidaa, kun Suomen Keskustan verkkolehti syyttää ulkoministeri Stubbia (kok) Nato-intoilusta. Otetaan rauhallisesti. Voivathan molemmat lausunnonantajat olla täysin oikeassa, niin epäloogiselta kuin se tuntuukin. Juuri se taas nykyisen hallituksen pääpuolueille on täysin mahdollista.

suslov

Kepun suslovit ovat hädissään kun kepulla ei ole ketään valovoimaista johtavaa poliitikkoa kasvamassa Stubb on tullut heille ja demareille vaaralliseksi. Nyt on kiire yritä kaikin voimin kampittaa Stubbin kuningastietä. Myös ulkoministeriön piiristä kerrotaan, että edellisen hallinnon peruja olevat demariviisaustieteilijät keräävät paukkuja Stubbin niittaamiseksi. Eihän se ole sallittua, että ulkoministeri osaa paremmin ja useampia kieliä kuin virkamiehet eikä ole heistä riippuvainen yhteyksiensä luomisessa. Kampittajat pelkävät, että pian on Stubbin suosio (ansaitusti) noussut niin pysyvästi, ettei siihen enää normaali jalkakampilla pysty.

Lunastaja

Suomen tulee liittyä NATOon välittömästi, ennen kuin Ruotsi koska Venäjä ei voi jättää sen jälkeen liittoutumatonta maatamme miehittämättä omien puolustuspoliittisten intressien takia. Kansan äänestystä ei tule toimittaa koska sukupolvien ajan neuvosto- ja punikkipropagandalla aivopesty kansa on pääsääntöisesti edelleen harhainen ja tietämätön.

Tapanainen

Kepun uusi puoluesihteeri Laaninen ilmoitti että osana talouden paikkaamista Verkkoapila yhdistetään Suomenmaan verkkolehteen.

Siksi Verkkoapilalla ei enää faktoilla ole niin väliä.
Toisaalta Suomenmaatakin on perinteisesti luettu rukkaset kädessä. Juuri tuon skeidan takia, jota se sisältää.

Itse asiassa aikataulu Natoon tulisi olla tiukempi kuin Stubbilla. Neuvottelut tulisi aloittaa 1.3.2012.