Perjantai 18.1.2019

Kohu raiskaustekstistä: Näin Soininvaara oikeasti ajattelee

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.11.2008 13:25
  • Kuva: Vihreät
    Kuva
    Osmo Soininvaara.

Helsinkiläinen vihreiden kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara ehdottaa, että koko Suomen väestöstä voitaisiin luoda geneettisten sormenjälkien rekisteri. Soininvaaran ehdotus seuraa hänen viikonloppuna heittämäänsä provokatiivista ”bluffiehdotusta”, jonka mukaan geenirekisteri pitäisi luoda vain maahanmuuttajista.

Soininvaara kertoi asiasta Uudelle Suomelle puolen päivän aikaan. Iltapäivällä hän kirjoitti blogiinsa tarkemmin geenirekisteri-ideastaan.

-Tuolla sormenjälkirekisterillä saadaan selville, kenet olen raiskannut ja jos joku on raapinut minua, hän pystyy selvityttämään, ketä on joutunut raapimaan. En nyt kertakaikkiaan keksi, mitä riskejä minulle tästä syntyisi. Jos teen pankkiryöstön, minusta saattaa jäädä jokunen hius paikalle, mutta en koe tämänkään loukkaavan ihmisoikeuksiani, Soininvaara kirjoittaa.

Soininvaaran mukaan rekisteristä olisi suurta apua myös suuronnettomuuksien uhrien tunnistamisessa.

Ainoana esteenä rekisterin luomiselle hän näkee sen mahdollisesti kalliin hinnan.

-Voi hyvin olla perustellusti sitä mieltä, että tällainen rekisteri olisi täysin ylimitoitettu toimi selvittää raiskaukset ja pahoinpitelyt, mutta koska se on toimenpiteenä paljon [Suomen] rajojen sulkemista pienempi, silloin rajojen sulkeminenkin on ylimitoitettu toimi.

Soininvaaran jo aiemmin esittämä idea geenirekisteristä lämpesi uudelleen helsinkiläisen perussuomalaisten kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon raiskauskirjoituksista, joista Vihreät naiset ovat harkinneet rikosilmoituksen tekemistä.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Osmo Soininvaara tunnustaa uusimmassa bloggauksessaan synkkää menneisyyttään sekä tulevia aikeitaan. Menneisyydestään hän kertoo: "olen raiskannut". Soininvaara ei tulevaisuuttaan vielä kokonaan tiedä, mutta jotakin hän silti on päättänyt: "teen pankkiryöstön", hän kommentoi.

Ja tällainen kaupunkinvaltuutettu meillä sitten on.

Akateeminen pätkätyöläinen

"Vieras ei liene lukenut juttua kokonaan. Tai sitten ei lukemastaan mitään ymmärtänyt."

Kertik ei liene seurannut YLE:n ja MTV3:n ajankohtaisohjelmien viime aikaista lainauskäytäntöä. Tai sitten ei seuraamastaan mitään ymmärtänyt.

http://keronen.blogspot.com/2008/10/mtv3-on-asiallinen.html
http://www.halla-aho.com/scripta/kommentteja_atalklahetykseen_30102008.html

Hweltryan Kholtsham

Ode-paralta on järjen valo sammumassa kuuppansa alta. Miten ihmeessä "geneettisten sormenjälkien rekisteri" voisi olla vaihtoehto järkevälle maahanmuuttopolitiikalle? Anna Ode vihreiden naistesi mokailla rauhassa. Olkiukkojen pystyttely vie ainoastaan oman uskottavuutesi.

Gonzales

Soininvaara: koska se on toimenpiteenä paljon [Suomen] rajojen sulkemista pienempi, silloin rajojen sulkeminenkin on ylimitoitettu toimi.

Hweltryan Kholtsham: "Miten ihmeessä "geneettisten sormenjälkien rekisteri" voisi olla vaihtoehto järkevälle maahanmuuttopolitiikalle?"

Puhutko, Hweltryan nyt kirveestä vai varresta?

danielewski

Joskus vuosia sitten Soininvaara muistaakseni ehdotti talviharjoitteluhallin rakentamista rullasuksihiihtäjille, kaiketikin osana jotakin reductio ad absurdum -argumentaatiota. HS:n yleisönosasto paljasti sitten ainakin yhden rullasuksihiihtäjän, jolle "ehdotus" oli mennyt täydestä.

Conspiracy Intl.

Netissä voidaan kaapata kone ja identiteetti.

Yhtä helposti, joskaan ei aivan vaivattomasti, voidaan lavastaa DNA-rikos.

Hiuksia saa aika helposti ja niitä voi ripotella rikospaikalle.

Tällöin vahva näyttö olisikin todella vahva näyttö syyllisyydestä vaikka epäilty ei olisi käynytkään rikospaikalla.

Esimerkiksi jos henkilö on käynyt joskus vuosia sitten jossakin asunnossa on hänestä saattanut jäädä DNA:ta paikalle.

DNA on aivan liian epäluotettava todisten rikoksesta, ellei se sitten ole suoraan otettu esim. raiskatun vaginasta. Siinäkin on vielä paljon näytettävää, että kyseessä varmasti on raiskaus eikä yhteisesti sovittu seksuaaliakti, jota nainen käy katumaan.

Ei pitäisi olla kovin itsevarma näistä DNA-todisteiden pitävyydestä.

_______________
TOINEN asia onkin Soininvaaran provon aiheuttama nettikeskustelu, jota on käyty netissä ja uusisuomi.fi alustalla. Kyseessä on vapaata keskustelua mitä esim. JSN ei ymmärrä lainkaan. Voiko joku sanoa Soininvaaralle noin? Tai voiko Soininvaara provosoida noin? Tutkitaan, onko joku käyttänyt n-sanaa ja tehdään tutkintapyyntö poliisille!

Hyvä keskustelijat, ja pisteet Odelle. Ei DNA-pakosta vaan hyvin provosoidusta keskustelusta joka iski kuin neula mätään sekä vihreisiin naikkosiin että soinilaisten asenteisiin.

siviilitarkkailija

Soininvaaran logiikalla ja ajatusmallilla syyllistetään kaikki maahanmuuttajat raiskaajiksi. En kyllä menisi oikeudessa esittämään tai vaatimaan Soininvaaran suun tukkimista. Minusta on hyvä että ihmiset näkevät millaista todellisuus on Suomessa. kaupunginvaltuutettu ja ex-kansanedustaja syyllistämässä kaikkia maahanmuuttajia raiskaajiksi.

Sitten kun nousee julmettu haloo, menee vihreä housuun. "Komento takaisin, kyse olikin vain netti-provokaatiosta! Oikeasti olenkin ihan jotain muuta mieltä!"

Ajatelkaapa hetkeksi ihan oikeita ihmisiä, maahanmuuttaja miehiä ja naisia, joilla on tällaisia "ystäviä!". Toiset vaativat rikollisille suojelua ja toiset sananvapauden riistoa. Jos on tällaisia "ystäviä" niin kuka sitä enää vihollisia tarvitsee.

Conspiracy[lainaus]
Hiuksia saa aika helposti ja niitä voi ripotella rikospaikalle.[/lainaus]

Et saa jos olet Ode.