Sunnuntai 19.11.2017

Suomesta ammuttiin Venäjän puolelle - ”Vakava rikkomus”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.11.2008 16:06
Päivitetty: 
24.11.2008 16:57
  • Kuva: Lapin Rajavartiolaitos
    Kuva
    Venäjän rajamerkki, jota Suomen puolelta ammuttiin. Luodeista kaksi osui viiden sentin alueelle.

Suomen ja Venäjän rajamerkkiä on ammuttu Sallan Onkamojärven eteläpuolella. Nelisen metriä Venäjän puolella olevaan puiseen rajapyykkiin on osunut kolme luotia. Rajavartioston mukaan laukaukset on ammuttu Suomen puolelta.

Majuri Jukka Ikäläinen Lapin Rajavartiolaitokselta kertoo Uudelle Suomelle, että venäläiset havaitsivat luodinreiät lokakuun puolella, ja huomauttivat niistä Suomelle.

Asiaa on käsitelty kahteen otteeseen Lapin ja Alakurtin rajavaltuutettujen tapaamisissa. Ikäläisen mukaan tapaus on valtioiden välillä loppuunkäsitelty, eikä tilanne tule etenemään valtionjohdon tasolla.

- Laukaukset on ammuttu parin kilometrin päästä metsästyskiväärillä Suomen puolelta. Teko ei voi olla tahallinen, koska kylttiä ei voi nähdä sieltä, mistä laukaukset on ammuttu. Teko ei missään nimessä ole poliittinen, Ikäläinen sanoo.

Ampumaetäisyys on laskettu luotien kaliiberin ja tulokulman perusteella.
Kaksi luodeista on pylväässä viiden sentin sisällä ja yksi jonkin matkaa ylempänä.

Ikäläinen uskoo, että laukauksia on ollut useampia.

- Osa laukauksista on mennyt varmaankin ohi taulusta.

Ikäläisen mukaan Venäjän puolelta tapahtumaan on suhtauduttu "hyvin tiukasti".

- Tämä on heille valtion symboli, Ikäläinen selittää.

Ikäläinen korostaa rajajärjestyssopimuksen rikkomuksen vakavuutta.

–Jos samaan aikaan alueella olisi liikkunut Suomen tai Venäjän rajapartio, sen jäsenet olisivat olleet hengenvaarassa.

Hän muistuttaa, että rajan läheisyydessä metsästävien tai asetta käytävien henkilöiden on aina varmistettava, etteivät luodit ylitä rajaa tai aiheuta vaaratilannetta.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

M Eiramaa KNFIJV

Omalle puolelle taisivat ampua, sillä Sallan-Kuusamon itäosa on Suomen aluetta, vaikka Stalin sen meiltä ryöstikin ja Venäjä jatkaa laitonta miehitystä!

Kun nyt Yhdysvaltainkin suurissa lehdissä on havaittu jotain uutisoimista Suomen ja Venäjän välisissä asioissa eli maastopukuvarkaus, haluaisin antaa oikean jymyuutisvinkin NY Timesille ja Int'l Herald Tribunelle edelleen maailman medialle välitettäväksi: Venäjä miehittää yhä Stalinin meiltä ryöstämää Suomen Viipuria lääneineen ja myös Petsamoamme ja Salla-Kuusamon itäosia, missä on tapahtunut ampumistakin!

Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV Web
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html

Vieras

Aluet eivät ole ryöstetty ja ei laitonta, Suomi on itse allekirjotannut että Suomi luovotta ne Venäjälle...näin käy kuin häviää sotiaa...Viipuri on vanhaa ruotsalainen kaupunki...ei suomalainen.
Miks itket, etkö tiedä että Venäjä voitti sodat, jos haluat takaisin, hyökkä Venäjän ja ota takaisin.
Seuravaks joku natsi, karjalainen, sotahullu, ampuu joku venäläinen vartija...selitä sitten sinä venäläisille että he ampuivat omaan puolelle...

Vieras

Kyllä se on silkkaa ryöstöä..Tolla samalla periaatteella on siis hyväksyttyä, jos joku iso karpaasi vie lapselta tikkarin..ja pakko hyväksyä se tai muuten lähtee myös henki. Mut ei se mitään, ihan hyväksyttyä, kun ei lapsi mahtanu mitään. Jos minusta olis kiinni, niin kyllä, käytäs hakemassa ne alueet ja samalla siirrettäs hieman rajaa vielä idemmäs.

Vieras

"Mainilan laukaukset 2? Neljän päivän päästäkö tulee kosto..."

Aivan! Venäjä on jotenkin onnistunut ammuskelemaan rajamerkkiään omalta puoleltaan siten, että luoti on suomen puolella kaartanut 180 astetta ja osunut sitten venäläisten omaan rajamerkkiin.

Kohta sieltä vyöryy panssarit vaatimaan ammutulle rajamerkille oikeutta. Panssareiden byörymistä perustellaan omien rajamerkkien suojelemisella.

Tuula Hölttä

"Ryöstetty omaisuus on aina ryöstettyä ja piste."

:) Ranskan vallankumouksen ihmisoikeuksiin uskovana asian voisi ilmaista näinkin: ”Omistusoikeus on loukkaamaton ja pyhä, eikä sitä voida keneltäkään riistää, ellei yleinen, laillinen tarve niin vaadi.” (Ranskan vallankumouksen ihmisoikeuksien julistus 26.8.1789)

Omaisuuden ryöstäminen ei millään tavalla poista omistusoikeutta, ja kaikilla juridisesti toteennäytettävillä omistajilla, joilta omaisuus on ryöstetty ilman omistajan allekirjoittamaa pätevää kauppakirjaa tms luovutustodistusta tai pakkolunastamatta omaisuutta pakkolunastavan maan lainsäädännössä kuten kansainvälinen oikeus edellyttää, on oikeus hakea kansainvälisessä oikeudessa näyttö omistusoikeutensa voimassaolosta ja vaatia oikeuksiensa palauttamista tai korvaamista periaatteella "restitutio in integrum".

Juhani Putkinen

Yksityisten ihmisten omistusoikeuden puolustaminen on tietysti oikein ja kiitettävää toimintaa - sitähän Suomen Karjalan Pakolaiset ry. tekee.

Sen lisäksi on huomattava kuitenkin myös se, että imperialistinen Venäjä on ryöstänyt Suomelta näiden asukkaiden rakkaan synnyinseudun - joka on ikimuistoista Suomen aluetta.

<a href="http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/karjala_takaisin.htm">Karjala Takaisin!</a>

Suomi kokonaiseksi

"Suomi on ollut olemassa vuodesta 1917."

Silti monen mielestä esimerkiksi Turussa, Tampereella, Oulussa, Viipurissa, Jyväskylässä, Sortavalassa, Rovaniemellä ym. ym. on asuttu jo ennen tuota vuotta 1917. Vanhimmat suomalaiset suurkaupungit Turku ja Viipuri ovat Helsinkiä paljon vanhempia. Kyllä ne kaikki ovat Suomen kaupunkeja. Kaikissa noissa on käynyt 1800-luvullakin myös turisteja ja jopa asunutkin jonkin verran myös muita kuin suomalaisia: ruotsalaisia, venäläisiä ym.

Vieras

”Omistusoikeus on loukkaamaton ja pyhä, eikä sitä voida keneltäkään riistää, ellei yleinen, laillinen tarve niin vaadi.”

Tässä tapauksessa laillinen, kylläkin Neuvostoliiton tarve näin vaati. Eivät he muuten niin olisi tehneet.

Tuula Hölttä

"Tässä tapauksessa laillinen, kylläkin Neuvostoliiton tarve näin vaati. Eivät he muuten niin olisi tehneet."

Kun todellinen laillinen tarve vaatii yksityisomaisuuden pakkolunastusta valtiolle, pakkolunastuksesta on kansainvälisen oikeuden mukaan oltava merkintä kyseisen valtion lainsäädännössä, ja pakkolunastavan valtion on myös maksettava omaisuudesta omistajille korvaus. Omistusoikeuden siirtyminen on laillinen vain silloin, kun nuo em. ehdot on täytetty.

Tollisko

Tuossahan sanottiin, että tutkimusten mukaan ammuuttu parin kilometrin päästä.
Tuskin on tahallisuutta tahi sitten on ollu tarkka kaveri...
Kuitenkin luulisi järjen sanovan, ettei rajan tuntumassa ammuttaisi pilkkaa, varsinkaan venäjän suuntaan...kyllä pitäs ottaa selvää missä ollaan ja minnepäin ammutaan, oltiin missä hyvänsä.

kaartilainen

ehkäpä kannaksen nyky väestö odotta että akseli valtojen edustajat korjaavat heidän poltetu kotinsa valko-venäjällä ja ukrainassa mistä heidät on pakolla alueelle siirretty.
voi myös olla että alkuperäiset karjalaiset muuttavat kotiseudulleen tverin alueelta.

Tollisko

Kyllä ne Israelin alueet ovat olleet juutalaisten ja kristittyjen hallussa jo kauan ennen kuin koko islamia on ollut olemassakaan...muslimit ne on siellä miekka taktiikkansa ansiosta.Ottakaa ihmiset asioista selvää, siellä missä soditaan, lähes poikkeuksetta toisena osapuolena ovat muslimit.

http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU Mitä lännen tulee tietää.NAISET hoi!

http://video.google.com/videoplay?docid=2515587181120245843&q=%22Channel... undercover mosque (osittain tekstitys)

http://www.youtube.com/watch?v=XNDvoa2ABNQ Saksan maahanmuuttaja nuorukaiset (YLE)

Tollisko

Sallan-Kuusamon ja Petsamon alueet voitaisiin saada takaisin, jos poliittista tahtoa löytyisi.

Mutta on hyvä ajatella asioita myös venäjänkin kannalta...
Jos olisin venäläinen, en hyväksyisi Karjalan palautusta Pietarin alueen turvallisuus politiikan takia...

Karjalaa voitaisiin kyllä kehittää suomen ja venäjän yhteistyöllä.
Siitä tuskin tulee ikinä suomen aluetta, vaikka kyllä se mieltä lämmittäisi.
Mummoni on karjalan evakko....mutta mutta....

Sotaa ei kyllä kukaan kaipaa...

romanssi-

Marsalkka Putkinen on käynnistänyt offensiivin Georgian sodan vakavasti heikentämää itänaapuria kohtaan.

Viron paikallisjoukoista kerätty ryhmäkokoinen komppanja on hyökännyt epäsuoran tulen turvin vaarallista rajatolppaa vastaan aiheuttaen sille pysyviä vaurioita.

jullle

"Laukaukset on ammuttu parin kilometrin päästä metsästyskiväärillä Suomen puolelta. Teko ei voi olla tahallinen, koska kylttiä ei voi nähdä sieltä, mistä laukaukset on ammuttu. Teko ei missään nimessä ole poliittinen, Ikäläinen sanoo.

Ampumaetäisyys on laskettu luotien kaliiberin ja tulokulman perusteella.
Kaksi luodeista on pylväässä viiden sentin sisällä ja yksi jonkin matkaa ylempänä."

Jos pystyy ampumaan kahden kilometrin päästä luodit viiden sentin sisään, on kyllä melkoinen tarkka-ampuja.
Ei, kyllä tässä on selvästi Suomeen soluttautunut FSB:n kätyri ollut asialla.
Totuus on saatava julki.

rosbonikki

Tarkkaampa se veli venäläinen tarkistaa nuo erämaan rajapaalut...No niillähän on omalla puolella 50 km:n kielletty raja-alue, ja sillä on pitkin rajan pituutta ainakin kaksi 50-60 metrin leveyistä paljasta tarkistuslinjaa. Toinen niistä on hiekoitettu ja haravoitu, jotta rajanylittäjien jalanjäljet näkyvät. Taitaapa piikkilankaakin olla eräitä kymmeniä-satoja kilometrejä.
Tarkkaan ne poijat vartio sitä maata. Ennen vanhaan siitä syystä, ettei sieltä ihantolasta vaan eksynyt ulkomaille.Hyvä toveri piti huolta, ettei joku pässinpää vain harjhautunut pois kommunististen lihapatojen äärestä.

guest star

Myös siltä näkökantilta, että tässähän on erittäin paha asia tuo ampuminen. Se tapahtuu aseella, ja Suomessa on ainakin tiedotusvälineiden lietsomana ja asioista aivan pihalla olevin poliitikkojen taholta kasvava pelko aseita kohtaan. Katsokaa Tali Ihantala 1944. Aseilla Suomi pidettiin vapaana ja tässä voidaan sen ansiosta kirjoitella nettiin eikä olla missään liimakombinaatissa töissä ja ajella Ladalla tai polkupyörällä.

Toisinajattelija2008

Suomen raja vakiintui vuodesta 1812 siten, että Suomen sisäpuolella oli jopa 98-prosenttisesti suomenkielisiä läänejä, kuten Viipurin lääni.

Paljon puhuttu Tarton rauhansopimus ei mitenkään muuttanut rajaa Karjalan tai Sallan/Kuusamon osalta. Sen sijaan hyökkäämättömyyssopimus 1932 vahvisti Suomen ja roistovaltion välisen rajan.

Vuonna 1939 Suomen itäraja oli suurimmalta osaltaan säilynyt ennallaan yli 125 vuotta.

Käytännössä kaikki jostakin emämaastaan irtautuneet (eli itsenäistyneet) uudet valtiot ovat säilyttäneet vakiintuneet rajansa myös itsenäisenä. Afrikassa noin 50 uutta valtiota ovat keskenään nimenomaan sopineet, että rajoja ei muutella tai siirrellä. Ainoa toteutunut poikkeus on Etiopiasta irtautunut Eritrea.

Suomi onkin ainoa emämaasta irtautunut (eli itsenäistynyt) uusi valtio, jonka vakiintunutta rajaa on entinen emämaa lähtenyt siirtelemään ja vaatimaan ko. itsenäiseltä valtiolta laillisia ja tunnustettuja alueita takaisin.

Tämä ennakkotapaus on hengenvaarallinen, jos sitä käytetään esimerkkinä: haluaako RAnska Algerian parhaat palat? Haluaako Iso-Britannia napata ja tyhjentää Intian rikkaimmat osat? Takavarikoidaanko Angolan kartat, jos Portugali päättää ottaa takaisin Angolan rikkauksia?

Ei tietenkään - eikä siksi myöskään Venäjällä ole kansainvälispoliittista oikeutta anastaa tai pitää niitä alueita, joiden kuulumisen Suomelle se on tunnustanut usealla eri sopimuksella tai asiakirjalla.

Karjala, Salla ja Petsamo takaisin! Asap!

Vieras

korjaisin kirjoittaja: "19:46 guest star" kommenttia.

Emme ajelisi ladoilla jos olisimme hävinneet toisessa maailmansodassa.

Emme olisi syntyneet edes. Stalin olisi tappanut enemmistön suomalaisista ja loput vienyt siperiaan. Itämerestä olisi tullut hieno uusi rannikko venäjälle.

Miksi kaikki luulee että meidät olisi miehitetty kuten muut maat? Mannerheim kirjoitti kirjeitä hitlerille että Saksa on iso maa ja sitä ei olisi hävitetty, mutta Suomi on pieni maa ja vähän väkeä (suomen kuvalehdessä luki Mannerheimin kirjeitä pari vuotta sitten).

Ja tähän ampumiseen itärajalla. Vanha puutolppa jossain metsässä, lahonnutta puuta joka homehtuu siellä sateessa. Pari luotia sinne tai tänne. On kyllä sattumaa että rajavartijat venäjällä sen edes näkivät. Venäläiset ylittivät Mi8 helikopterilla rajan suomeen tässä vähän aikaa sitten joten ollaan tasoissa. Vinkuminen seis

Bambu

Olisipa mielenkiintoista nähdä kuinka nuo suunsoittajat ne alueet kävisi takaisin hakemassa. Saisi pian meidän lapset esittää vaatimuksia tuolta Pohjanlahden takaa. 1939-1945 suomalaiset eivät aukoneet päätään, vaan tekivät hiljaa velvollisuutensa.
Oikeudesta ja ikimuistoisuuksista voi kyllä soitella, mutta soitteluksi se jää. On ihan puhdasta sitkeyttä ja tuuria, että ollaan edes olemassa.

Heikkiojala

Jos nyt aluksi tämä Helsingin Yliopiston desantti, joka kiisti Viron olleen miehitetty ja ennusti tuomiopäivää Virolle, selvittäisi Mainilan laukausten uhrit. Keitä olivat ne kuolleet henkilöt ja mihin heidät on haudattu ? Kai heillä jossakin monumenttikin on !!?

Sitten tämä Lavrenti Berijan seuraaja KGB-mies Putin voisi selvittää ne väittämänsä kahden tuhannen uhrin henkilöllisyyden, jotka hänen mukaansa kuolivat Georgialaisten hyökkäyksessä Pekingin kisojen aikaan.

Vasta kolmantena tärkeysjärjestyksessä on selvittää johonkin pökkelöön osuneet luodit.

Vesimies

Uskallampa lyödä vetoa että kahden kilometrin päästä ei osuta rajapaaluun, ei ainakaan kiväärillä olkoon kiikarilla tai ilman.
Osumat eivät myöskään ole harhalaukauksia 2 km päästä, koska luotien lentorata poikkeaa jo normaalihajonnan mukaan niin paljon että osumat rajapaalussa vaatisi ainakin 1000 laukausta.
Jos kyseisessä rajapaalussa yleensäkään on kiväärinluoteja (7,62) tai pienempikaliiberisia on täytynyt ampua lähempää. Siitä kuinka syvällä luodit ovat voidaan päätellä ampumaetäisyys, veikkaampa kiväärille 7,62 s luodille noin 700 - 800 metriä. Pinempikaliiberisella jopa 400 -500m. ja jospa ne ovat vielä pienempiä on ne ammuttu vieläkin lähempää, ehkäpä 50 -100 metriä. em tietojen (luodit) varmistuttua voidaan osoittaa ampumapaikka jopa 50m tarkkuudella. ampuja on ampunut joko seisten tai tuelta. Nyt voitaisiinkin laskea paikka tarkemmin ja etsiä hylsyt. Hylsyjen ja luotien löydyttyä löytyy tarvittaessa ehkä asekin, sillä eihän ko rajan tuntumassa ole kovin moni kaveri likauussa hipsinyt! Että silleen.

Gagarin

Mistä tiedetään, että luodit on ammuttu lokakuussa? Osaavatko ne puhua? Kuinka on mahdollista, että kahden kilometrin päästä saadaan useita luoteja osumaan kapeaan rajapyykkiin? Eikö olisi todennäköistä, että luodit olisivat pysähtyneet jo moneen mäntyyn, honkaan tai petäjään matkallaan? Ehkä uutisoinnissa ei ole kerrottu asiaa aivan oikein tai tutkimustuloksia ei ole julkistettu. On hyvin mahdollista, että maansa menettäneiden jälkikasvu on suivaantunut nähdessään eräretkellä väärään paikkaan pystytetyn rajapyykin ja antanut palaa. Tai sitten on mahdollista, että koko homma on venäläisten provokaatiota,jonka tarkoitusperät selviävät vasta myöhemmin. Tuohon viralliseen selitykseen en usko. Muuten, jos jossain Suomen ja Ruotsin erämaarajan merkissä (mikäli sellaista nyt edes löytyisi) olisi jokin luodin reikä, asialle kohotettaisiin olkapäitä ja mietittäisiin, että mistähän se siihen on tullut. Ei kuitenkaan sukeutuisi minkäänlaisia poliittisväritteisiä rajavalvontajoukkojen välisiä tiukkoja palaveereja.

Aseseppä (KNFIJV)

Suomi testasi ja paljasti uuden tarkkuuskiväärinsä Venäjän rajalla! Tarkoitus lienee ollut näyttää Venäjälle, että asekehitys on yhä hyvissä kantimissa. Mahtaa piippalakkeja potuttaa, kun tämä uutisoitiin juuri Mainilan laukausten (26.11.1939) vuosipäivän alla.

Mitähän hämäävää disinfoa revanssihankkeista tms. Moskovan Tiltut kohta syöttävät suomettuneille ja koko maailman hyödyllisille stalinistiputinistisen pravdamedian koprofageille?

Peik Suursoo (KNFIJV)
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html

Vieras

On kauhea tarve selittää, ettei rajalla partioinut rajavartija olisi voinut tyhjentää asettaan rajavartiopuomiin. Millaisella mielellä varustettuja henkilöitä rajaa vartioi? On tietenkin hauskaa ilkivaltailla Venäjän federaation valtiotunnuksilla, mutta onko se ulkopoliittisesti sopivaa Anne Holmlundin palveluksessa olevalle virkamiehelle?

Pekka Siikala

Ikävän monessa Uuden Suomen kommenttiketjussa näyttää olevan meneillään Suur-Suomen haikaijoiden fanaattinen terapiaistunto. Totuutta näissä istunnoissa vääristellään täysin estottomasti.

Se kielletty totuus näet on yksinkertainen: sodat ovat rajoja siirtäneet ja maita hävittäneet, jos kohta luoneetkin, luultavasti useamman tuhannen vuoden ajan.

Fanaatikkojen asenteiden perusteella Ruotsi voisi vaatia Suomen takaisin itselleen, sillä sodallahan Venäjä Suomen Ruotsilta vei. Meidät siis on ryöstetty Ruotsilta. Miksi se on vähemmän pätevä oikeus vaatia omaa aluetta takaisin kuin meidän oikeutemme ( ? ) vaatia sodassa häviämiämme alueita takaisin.

Sopimukset ovat sopimuksia. Meillä lienee allekirjoitettu toisen maailmansodan loppuvaiheissa rauhansopimus Neuvostoliiton kanssa. Eiköhän siinä sopimuksessa ole yhteisesti hyväksytty alueluovutukset, uudet rajat ynnä paljon muuta.

Toki Suomi olisi voinut olla suostumatta rauhaan ja jättää sopimukset allekirjoittamatta. Sietää miettiä miksi näin ei tapahtunut. Sen miettimisen jälkeen kannattaakin sitten lakata mölisemästä "meille kuuluvista alueista" ja "ryöstämisestä".

Gagarin

Ensinnäkin Ruotsin menettämästä alueesta muodostettiin itsenäinen valtio nimeltään Suomi vuonna 1917. Jo 1800-luvun alussa, kun Ruotsi Suomen oli menettänyt, muodostettiin Österlandista Suomen Suuriruhtinaanmaa, jolla oli Venäjän yhteydessä oma lainsäädäntönsä ja määritellyt rajat. On huomattava, että Suomen ja Ruotsin välillä ei ollut mitään rajaviivaa ennen kuin se Suomen Sodan rauhanteossa Tornionjoelle määriteltiin. Itsenäistynyt maa on itsenäistynyt - ei sitä enää vaadita takaisin. Norja on tässä mielessä samassa asemassa.
Sopimus on sopimus, mutta uuden sopimuksen teostahan me "Suur-Suomi haihattelijat" juuri puhummekin. Silloin, kun sopimus on kohtuuton ja pistooli ohimolla allekirjoitettu, on aivan oikeus ja kohtuus ottaa asia esille tilanteen muututtua. Tässä on lisäksi myös se näkökohta, että Neuvostoliitto/Venäjä ei ole noudattanut Pariisin rauhansopimusta siltä osin, että sopimus suojelee omistusoikeutta luovutetulla alueella. Sopimuksen kirjaimen ja hengen mukaan ainoastaan alueen hallinto siirtyi Neuvostoliitolle. Tällaisessa keskustelussa olen monasti tuonut esille sen tosiseikan, että Baltian maiden itsenäistyminen oli huomattavasti epätodennäköisempi ja maailmanpolitiikassa vallankumouksellisempi tapahtuma kuin olisi ollut piikkilangan siirtäminen muutaman peninkulman verran itään Karjalassa. Suomettuneisuutta osoittaa juuri se, että tämän asian toteajat luokitellaan vajaamielisiksi tai psyykkisesti sairaiksi, ja kaiken kukkuraksi vielä suomalaisten itsensä toimesta.

Toisinajattelija2008

"Ikävän monessa Uuden Suomen kommenttiketjussa näyttää olevan meneillään Suur-Suomen haikaijoiden fanaattinen terapiaistunto. Totuutta näissä istunnoissa vääristellään täysin estottomasti."

Ei totuutta vääristellä vaan suomettunetta itsepetosta, ja sitä onkin syytä oikaista.

Suur-Suomi viittaa suomenkielisten ja -sukuisten itäkarjalaisten alueiden liittämistä kokonaiseen Suomeen, jota ajettiin lähinnä vuosina 1905-44.

Itä-Karjalan laajat kunnat Porajärvi ja Repola sekä viime hetkessä myös ainakin yksi kunta päätti pyrkiä liittymään itsenäiseen Suomeen 1910-luvun lopulla.

Sen sijaan Karjalan palautus pyrkii laillisiin rajoihin, jotka olivat suunnilleen samat vuosina 1812-1939. Ne ovat täsmälleen samat kuin itsenäisen, suvereenin Suomen tasavallan rajat 1920-1940. Eli siis ainoat oikeat, jos kaikki muut maapallon valtiot otetaan vertailuun: itsenäistymisen jälkeen rajat jäävät aina voimaan ainakin entisen emämaan taholta katsottuna (paitsi Suomen osalta).

Toisaalta myös punaista Suur-Suomea haviteltiin. Ensin kommunistijohtaja Gylling pyrki kommunistiseen Suur-Suomeen, kunnes Stalinin väkivaltakoneisto vangitsi ja tappoi Gyllingin liian "kansallismielisenä" (lue: isovenäläisyyden jarruna).

Toiseksi Stalin "lupasi" Suomelle (lue: Terijoen hallitukselle) Suur-Suomen, Kannaksenkarjalan itäosia vastaan, ehdotuksessaan syksyllä 1939. Esityksestä on tallennettu karttapiirros, joka mm. julkaistiin kopiona takavuosien Sodan Lehdet -julkaisun liitteenä. Esityksen yhteydessä Stalin vahvisti, että Suur-Suomi oli oikeutettu hanke.

Kolmanneksi Stalin perustaessaan 1940 maaliskuussa karjalais-suomalaisen neuvostotasavallan (sama status kuin esim. Latvialla, Gruusialla tai Uzbekistanilla) ennakoi jo tulevaa kommunistista Suur-Suomea, joka oli jo perustettu, pääkaupunkina Petroskoi ja loppujen liittäminen odotti seuraavaa konfliktia. Neuvostotasavalta lakkautettiin 1956 ja liitettiin Venäjän federatiiviseen sosialistiseen neuvostotasavaltaan. (Huomatkaa, Suomi ei todellakaan luovuttanut alueitaan Venäjälle - edes 1944 - vaan erilliselle neuvostotasavallalle!)

Eli totuutta kannattaa etsiä, eikö?!

Vieras

Pähkinäsaaren rauhan rajat takaisin! Vastustan laiskojen Itä-suomalaisten ja saamattomien pohjoisen ihmisten hyysäämistä varsinaisen Suomen kustannuksella. Ihmiset ja maat voi luovuttaa Venäjälle, Ruotsille tai Norjalle, jos joku niitä huolii. Ei taida vaan kelvata. Ja vinisevät karjalan evakot voivat lähteä perässä kotikonnuilleen.

Santeri Mala

Eikös se ollut joku tunnettu varsinaissuomalainen joskus takavuosina, joka sanoi ettei Suomi tarvitse sodan jälkeen luovututettuja alueita. Tarkemmin ajatellen tultaisiin toimeen ilman Varsinais-Suomeakin. Ihmiset voitaisiin siirtää harvaan asutuille seuduille, ja uusiin oloihin totuttaisiin pikkuhiljaa, ja huomattaisiin, että voihan sitä näinkin elää. Seuraavassa kärhämässä Venäjän kanssa Suomi voisi tehdä näin pahempia seuraamuksia välttääkseen.

Jusu

"- Laukaukset on ammuttu parin kilometrin päästä metsästyskiväärillä Suomen puolelta. Teko ei voi olla tahallinen, koska kylttiä ei voi nähdä sieltä, mistä laukaukset on ammuttu."

Mestariampuja osuu erehtymättä vaikkei edes näe maalia :)

tapio_o_neva

Rajavartiolaitos kuuluu Suomen sisäasiainministeriölle, jota johtaa Anne Holmlund ja jonka poliittisista puheista pitää huolen entinen kokoomuslainen kunnallispoliitikko, Mikko Paatero.

Olisikohan nyt niin, että jotain rajavartijaa on harmittanut, kun ei saa venäläisiä tähtäimeen, niin että hän olisi ampunut Venäjän valtionsymbolia, rajatolppaa mutta rajavartiolaitoksen johto ei kehtaa asiaa tunnustaa, jottei tulisi maailman tietoon, että rajavartioissa on myös psykopaatteja?

Minusta tämä tarina kolmesta luodista tolppaan epäsuorana tulena 2 km:n päästä yläkulmilla on hieman tuulesta temmattu. Tosin suomalaisilla ja venäläisillä on samat patruunat, mutta onkohan asiata tehty rikospoliisissa teknistä tutkimusta?

Tosin venäläisen rajavartiotolpan käpälöinti ei ole luvallista ilman lupaa Venäjältä.

Vaikuttaa siltä, ettei Suomella ole oikein kiinnostusta asian tekniseen tutkintaan, kun rajavartiostokin on kuin ....

Mitäpäs jos Venäjän rajavartiosto ampuisi kranaatinheittimellä vaikkapa Suomen itäpisteen keskelle ja poistaisi molempien maiden rajavartiotolpat Hatussa häiritsemästä maiden välistä rajatonta yhteistyötä? Kyllä siinä lehdistösopuleilla ja kohuilijoilla olisi lööpinaihetta.