Perjantai 18.1.2019

Alastonsuomi.com-pilasta roimat sakot

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.12.2008 09:58

Iisalmen käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona sakkoihin 28-vuotiaan miehen, joka laittoi entisen seurustelukumppaninsa kasvokuvat internetin sivustolle. Siellä oli jo ennestään tämän alastonkuvia. Alkuperäisissä kuvissa ei näkynyt naisen kasvoja. Tuomio tuli kunnianloukkauksesta ja vahingonteosta.

Miehelle määrättiin 60 päiväsakkoa, mistä kertyy maksettavaa runsaat 1000 euroa. Lisäksi hän joutuu korvaamaan 2800 euroa aiheuttamastaan kärsimyksestä.

Tapaus sattui heinäkuussa Iisalmessa. Mies oli saanut seurusteluaikana tietoonsa naisen käyttäjätunnuksen ja salasanan alastonsuomi-internetsivustolle. Nainen oli laittanut itsestään sivustolle 20–30 vartalokuvaa, jotka olivat olleet sivustolle rekisteröityneiden yli tuhannen käyttäjän nähtävissä.

Mies lisäsi kuvien yhteyteen kaksi naisen kasvokuvaa. Oikeuden mukaan mies muutti muutenkin sivujen sisältöä niin, että niistä kävi ilmi naisen nimi, asuinpaikkakunta ja työpaikka. Mies tuomittiin myös vahingonteosta, koska hän muutti naisen henkilökohtaisen sivuston salasanan. Tämän vuoksi kasvokuvat saatiin pois sivustolta vasta parin viikon jälkeen.

Mies kertoi toimineensa kiusantekotarkoituksessa entistä seurustelukumppaniaan kohtaan.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Aimo Kanki

Tarkoitettiinkohan tuolla sitä, että noin tuhat käyttäjää olisi ehtinyt käydä katsomassa noita kuvia? Siis olettaen että noilla sivuilla on jokin laskuri moista varten.

Ja miksi tätä kutsutaan otsikossa "pilaksi"? Lähinnähän tuo on katkeran luuserin säälittävä kosto siitä että jätettiin.