Torstai 17.1.2019

Piia-Noora Kauppi: ”Omatuntoni on puhdas”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.12.2008 09:16
  • Kuva: www.kauppi.net
    Kuva
    Piia-Noora Kauppi.

Kansalaisjärjestöjen äänestyksessä Vuoden pahin eturistiriita -palkinnon saanut europarlamentaarikko Piia-Noora Kauppi (kok.) pitää ristiriitaväitteitä perusteettomina.

Kaupin uskotaan väärinkäyttäneen asemaansa edistääkseen tulevan työnantajansa etuja. Hän siirtyy Finanssialan keskusliiton toimitusjohtajaksi vuoden 2009 alusta lukien. Kaupin kolmas lapsi syntyi lokakuun lopussa ja äitiyslomansa vuoksi hän ei voinut ottaa vastaan uutta tehtäväänsä aikaisemmin.

"Heinäkuussa 2008 luovutin varsinaisen jäsenyyteni talous- ja raha-asiainvaliokunnassa Sirpa Pietikäiselle ja siirryin valiokunnan varajäseneksi. Muutoin olen luonnollisesti hoitanut Euroopan parlamentin jäsenen tehtäviä äitiyslomaani saakka niin hyvin kuin mahdollista", Kauppi sanoo tiedotteessaan.

Brysselissä alunperin uutisoidun asian toi eilen Suomessa julkisuuteen Ylen Ajankohtainen kakkonen.

"Näkemykseni eurooppalaisista rahoitusmarkkinoista ja niiden kehittämistarpeista eivät ole millään muotoa muuttuneet nimitykseni johdosta. Maan ystävien ja muiden antibusiness-lobbyjen hyökkäys työtäni kohtaan on selvästi poliittisesti motivoitunutta. Omatuntoni on puhdas", totesi Kauppi.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Liike

Jos esimerkiksi Suomen Kommunistisen Puolueen jäsenet äänestäisivät keskenään, kuka on tällä hetkellä Suomen paras poliitikko, Yrjö Hakanen olisi luultavasti aika vahvoilla. Jos taas äänestämässä olisivat kaikki suomalaiset, Hakanen tuskin olisi sadan parhaan joukossa.

Yllä oleva uutinen alkaa sanoilla: "Kansalaisjärjestöjen äänestyksessä". Aivan kuin edellisen kappaleen kuvitteellisessa havainnollistuksessa, tässäkin tapauksessa on oleellinen merkitys sillä, minkä kansalaisjärjestöjen junailemasta äänestyksestä oli kyse.

Järjestäjistä tunnetuin oli Euroopan Maan ystävät, jonka edustajia on nähty suunnilleen kaikissa edistystä ja kehitystä vastustavissa mielenosoituksissa ja työssäkäyvien ihmisten jokapäiväistä toimintaa haittaavissa tempauksissa.

En tiedä Piia-Noora Kaupin toiminnan eturistiriidoista mitään, mutta tuon äänestyksen perusteella en ainakaan lähde häntä tuomitsemaan. Todennäköisesti Finanssialan keskusliitto on vaikuttanut suomalaisten Maan ystävät -järjestön jäsenten mielessä niin kapitalistiselta järjestöltä, että he ovat iskeneet kyntensä Kauppiin ja yhteiskunnan nakertajien tavanomaisella innolla masinoineet Euroopan laajuisen hyökkäyksen Kauppia vastaan.

Maaseutu on kingi

Kokoomus on koko ajan kusettanut jengiä ja ajanut omiensa etua räikeästi, voisi jopa väittää että Kokoomus on kohta pahempi lypsypuolue kuin kepu.

Mm. perintöveron roima alentaminen rikkailta, metsäverojen leikkaus, palvelumaksujen runsas korotus jne....osoittavat ettei kokkeleista ole palkansaajien puolueeksi.

Aino syy miksi oikeisto juhlii on opposition surkea jama.

Vieras

http://www.city.fi/artikkeli/Piitu+Kauppi/1465/
"Olemme paljon vähemmän monikulttuurinen kuin muut Euroopan maat. EU ei, kuten aikaisemmin sanoit, näy katukuvassa, eikä se näy myöskään ihmisinä. Helsingin keskustassa voi edelleen pyöriä koko päivän näkemättä yhtään mustaihoista ihmistä!"

Piia-Noora Kaupin mielestä EU:n kuuluu näkyä mustaihoisten määrässä katukuvassa.
Piia-Noora Kauppi ei sieltä brysselin norsunluutornistaan tiedä miltä Helsingin keskusta oikeasti näyttää, nimittäin aika vaikea siellä on olla törmäämättä mustaihoisiin ihmisiin. Piitu on malliesimerkki monikultturistista, kadulle on saatava mustaihoisia ihmisiä näyttelyesineiksi jotta suvaitsevaiset voivat osoittaa suvaitsevansa heitä, muuta funktiota heillä ei ole. Värillä on väliä!

Vieras

Vääräuskoinen, tourette ja Vierailija:
Kilpailun järjestäjien mukaan Kaupilla on läheiset suhteet finanssialan lobbareihin, ja hän on koko europarlamentaarikkouransa ajan ajanut heidän etujaan. Edelleen heidän mukaansa vuonna 2008 syntyi jääviysongelma, kun Kauppi valittiin kesäkuussa Finanssialan keskusliiton toimitusjohtajaksi, jossa tehtävässä hän aloittaa tammikuussa 2009. Nimityksestään huolimatta hän on osallistunut aktiivisesti finanssialaa koskeviin keskusteluihin, ja vaikka hän on sanonut tiedottaneensa uudesta työstään muille MEPeille, he eivät ole tästä tienneet (siis kilpailun järjestäjien mukaan). Kilpailun järjestäjät mainitsevat myös, että vuonna 2005 Wall Street Journal syytti Kauppia EU:n rahanpesulain vesittämisestä. Lisää tietoa ja linkkejä asian nettisivuilta: http://www.worstlobby.eu/2008/vote/info/7/