Sunnuntai 20.1.2019

Soinin ”tyylitön temppu” halutaan estää

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.12.2008 15:42
Päivitetty: 
19.12.2008 15:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Soini Ylen vaalivalvojaisissa.

Kansanedustaja Liisa Jaakonsaari (sd.) lyttää Timo Soinin aikeen lähteä ääntenkerääjäksi EU-vaaleihin ”tyylittömäksi tempuksi”.

– Nyt pitää estää pelleily, ettei siitä tule pian maan tapa, Jaakonsaari pamauttaa STT:lle.

Jaakonsaari miettii itse parhaillaan, lähteäkö pyrkimään EU-parlamenttiin.

Perussuomalaisia johtava Soini on kertonut harkitsevansa ehdokkaaksi lähtemistä. Samalla hän teki selväksi, ettei valituksi tultuaan ottaisi paikkaa europarlamentissa, vaan lähettäisi sinne varaedustajansa.
Soini on laskenut, että hänen avullaan perussuomalaiset voisi saada riittävästi ääniä, jotta paikka europarlamentissa avautuisi.

Jaakonsaari haluaa vaalilakia muuttamalla estää tällaisen pelaamisen. Hän ehdottaa, että ehdokkaaksi suostunut ja valituksi tullut saisi kieltäytyä EU-parlamentin paikasta ”vain erityisen painavasta syystä”. Sellainen voisi olla esimerkiksi terveydentila.

Jaakonsaari perustelee ehdotusta eduskuntakyselyssään siten, että näin voitaisiin estää ”tyylittömien temppujen viljely äänten haravoimiseksi demokraattisen vaaliprosessin kustannuksella”.

Nykylain mukaan ehdokkaalta on saatava suostumus siitä, että hänet voidaan asettaa ehdolle ja että hän suostuu ottamaan vastaan Euroopan parlamentin jäsenen toimen.

Jaakonsaari toivoo oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) kertovan oman tulkintansa siitä, velvoittaako näiden suostumusten antaminen myös toimimaan siten ”kuin ehdokashakemuksessa on kirjallisesti ilmaissut”.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Soini on harvinaisen fiksu.Lähetetään PS puolueen edustaja EU:n sudenpesään.PS on EU:n vatustaja ja missä saakaan parempaa jälkeä kuin pääkallo paikalla.Lisäksi jos Soini on ehdokkaana hän saa Presidentin vaaleja varten mainiosti esittää omia näkemyksiään.Soini on pressan vaalien musta hevonen.Muita puolueita ottaa kalloon tämä PS.puolueen ja Soinin menestys.Sillä vallankahva alkaa murtumaan näiltä ikuisilta valtapuolueilta.

Nasse-setä

Jaakonsaari haluaa lakimuutoksen estääkseen kilpailijoiden, tässä tapauksessa perussuomalaisten äänivyöryn eurovaaleissa.

Jaakonsaari todellakin petaa omaa hölmöyttään Soinille hyvää kannatusta myös seuraavissa presidentinvaaleissa. Hyvää vaalityötä kilpailijan pussiin.
Lisäksi lama tuo tullessaan koko joukon protestiääniä.

Joskus on viisasta pitää turpansa kiinni. Kaikille ei ole luotu sitä lahjaa.

tapio_o_neva

Jaakonsaarikin on kokonaan unohtanut NATO-jäsenyyden edustamisen, kun pelkää, että myös Soini ja Halla-aho alkavat noudattaa maantapaa.

Jaakonsaari pitää jo itsestään selvänä, että Halla-aho ja Soini valitaan Euroopan parlamentin jäseniksi.

Harmaasusi

Soinin kieltäminen on viimeinen tikki. Se on voiton tae.

€urostoliiton todellinen kannatus tulee hetkessä
selville jos vaaleja ei saada väärennettyä.

Wiime vaaleissa se ä-prosentti oli 41,jotakin,
alle puolet siis äänioikeutetuista.

Kun kaikki NOU€U:n kannattajat paiskaavat äänensä Soinille,
niin onpa hauska nähdä ketä isänmaanpettureiden puolella
istuu enää.

Penttijuhani

ovat, jos niiden itse laatimia ja toteuttamia sääntöjä katsotaan. Tuo Jaakonsaari käytti vaaleissa muodollisia salaisuuksia ja paljasti samalla sen omituisen pelleilyn, joka itse valtionkoneistossa on yleistä. Rajattuja ja luotamuksellisia papereita kierrätellään tavoin ja paikoissa, joihin menoa ei ole kirjattu. Se merkitsee käytännössä, että niitä voivat menettää henkilöt tai elimet, jotka eivät ole pepereita koskaan muodollisesti saaneet, mitä muuten tapahtuu jatkuvasti. Eivätkö tällaiset maanpetokselliset käytännöt ole tärkeämpiä aiheina kuin poliitikon manisfestoinnit, joita voi arvostellä yksityisenä käytöksenä, ml. pelleilynä, muttei rangaistavana virallisen aseman väärinkäyttönä. Eikö sekin ole pelleilyä, että EU:n parlamenttiin dumpataan kaikki, jotka halutaan kansallisesta poltiikasta ulos?

Harmaasusi

..varsinaisia sirkuksia ovat puolueet jotka ovat
oman kleptoratiansa nimissä kaapanneet vallan
kansalta.

Vai onko jollain heittää kehiin ensimmäistäkään
tavallisen kansan ehdolle panemaa ehdokasta joka
sitten olisi vielä päässyt nauttimaan äänestyksen
tuloksena ilmaisia wiinoja ja lounaita.

jounihalonen

juuri. Puolueet ovat kuin valtioita valtiossa. Kun ei ole maksavia jäseniä, kehitellään kaiken maailman puoluetukia ja ällistysekseni luin kuntaelimien kokouspalkkioistakin osan menevän jopa virkatyönä puolueille. Huh, huh, mihin on menty.

Yleisradiokin on täysin suurten puolueitten äänitorvena. Viime torstain eduskunnankyselytunti TV-ohjelman lopussa päästiin mielenkiintoisiin EU asioihin, jolloin toimittaja alkoi höpöttää kertaustaan edustajien puheen päälle. Ilmeisesti eduskunnassa kyselytunnin asialista laaditaan siten, että viimeisenä tulee, jos tulee lainkaan, suurille puolueille kiusalliset asiat. Yritin netistä kuunnella samaisen kyselytunnin radiointia YLE- Areenalta ja tulos oli aivan sama, nyt vain koko lähetys oli pätkäisty juuri EU-asian kohdalta.

tusujusuu_

"Jaakonsaari haluaa vaalilakia muuttamalla estää tällaisen pelaamisen. Hän ehdottaa, että ehdokkaaksi suostunut ja valituksi tullut saisi kieltäytyä EU-parlamentin paikasta "vain erityisen painavasta syystä". Sellainen voisi olla esimerkiksi terveystila."

Hah! Onko Jaakonsaari siis pakottamassa ihmisiä johonkin sellaiseen, mihin ihminen ei itse tahdo? Mikä on sanktio siitä, jos kieltäytyy kiellosta huolimatta?

Jaakonsaarellekin yksi neuvo: anna äänestäjien päättää, onko Soinin ratkaisu oikea vai moraaliton.

En itse pidä Soinin ehkä tulevaa tempausta hyväksyttävänä, mutta kun kyse on EU-parlamentista, anything goes. Minulta ei löydy mitään kunnioitusta kyseiselle firmalle.

Iisak

Eikös tuo ole täysin sääntöjen ja lain mukaan toimimista? Mikäli toiminta on lainvastaista, silloin niin se tulee kieltää. Jos kuitenkin nyt haluaa kieltää Soinin ehdokkaaksi asettumisen ja paikasta kieltäytymisen, täytyy alkaa muuttamaan lakia, eikö? Se se vasta hienoa sitten olisikin.

Jos se sitten jotain ärsyttää, ei ole megauutisoinnin arvoista.

Soini pelaa talon säännöillä niin hyvin kuin voi!

tapio_o_neva

SDP ja Vihreä liitto eivät enää kykene ajattelemaan mitään muuta kuin Soinia ja Halla-ahoa. Tuollaiset puolueet eivät pystyisi lähtemään Venäjän vastaiseen NATO-sotaan, vaikka haluaisivatkin.

Jaakonsaarikin on aivan metsässä, jos hän vihreiden tyttöjen kanssa keskittyy vain Perussuomalaisen fasismin jahtaamiseen, vaikka Jaakonsaaresta tehtiin Transatlantti-liiton kylmähermoinen merenneito.

Liisa "Ihmemaan Liisa" Jaakonsaari on jälleen kadottanut focuksen. Jaakonsaaren tulee hoitaa ylioppilaan pohjakoulutuksella, mutta toimittajan rutiinilla se, mikä Risto EJ Penttilältä jäi tekemättä: Suomen NATO-jäsenyys.

Perussuomalaisten vainoaminen tekee Atlantti-seuran ja NATO-jäsenyyden entistä sosialidemokraattisemmaksi, marxilaisemmaksi ja suomalaiselle hengelle vastenmielisemmäksi.

K-veikko

Ero onkin siinä että Paavo kuuluu jäsenenä suuriin puolueisiin, joille valta on itsetarkoitus. Kun vallan uhkaaja on näkyvissä niin se on estettävä vaikka sitten säätämällä laki.

semi

Jos temppu on niin siitä vaan, ainakin hän kertoo etukäteen tämän asian joka on hieno asia. En kyllä missään tapauksessa äänestäisi häntä tämän takia, mutta totuus on se että suuret puolueet tekevät samaa. Eivät vain kerro sitä ääneen.

Vieras

Antola oli eri mieltä Liisan kanssa. Niissä maissa joissa on listavaalit, puolueet laittavat keulakuvansa ehdolle ja europarlamenttiin menevät sitten muut henkilöt. Liisa tähän, että ei meillä näin saa tehdä, meillä on henkilövaalit.

jussilaari

Väyrynenhän toimi aivan samoin viime eduskuntavalien jälkeen. Jättää EU-parlamentin ja tulee eduskuntaan, jos saa ministerin paikan. Eihän se eroa periaatteessa mitenkään Soinin aikomuksesta. Eikä Väyrysen tapauksesta nostettu ollenksan samanlaista kohua, kuin nyt Soinista.

SIMO PERTTULA

Tyylittömältä tempulta?
Kaikki muistamme,mitä tpahtui EU:ssa,kun Itävalta hyväksyi kansan vaaleissa ilmaiseman tahdon!Se meni ja otti vaalien ylivoimaisen voittajan Itävallan hallitukseen.Tuo voittaja katsottiin pakolais vastaiseksi puolueeksi.Määräys oli EU:ssa,että oli mm.käännettävä selkänsä,kun itävaltalainen lähestyi?
Tuo oli tosi tyylittömyyden huippu! Kuinkahan käynee PS:en Suomesta lähestyessä?

tapio_o_neva

Ei tästäkään nyt päästä muutoin selvyyteen kuin siten, että Perussuomalaisten 20 ehdokkaaksi yksi on Timo Soini ja toinen Jussi Halla-aho. Saadaan jälleen huumoria vaaleihin Vihreän liiton ja Svenska folkpartietin osalta. Ehdottaisin lisäksi, että kauhugalleriaa täydennettäisiin esimerkiksi Suomalaisuuden liiton vahvistuksilla, ja pidettäisiin sisältörikas Euroopan unionin parlamenttivaali värikkääksi mediatapahtumaksi.

Olisi mukava katsella, kun Yleisradion toveritoimittajat grillaisivat perussuomalisia siitä, ovatko nämä:

1) liian kouluttamattomia maanviljelijöitä ja syrjäseutujen asukkaita eläjiksi Euroopan unionissa, kuten espoolainen valtiotieteiden maisteri, katolilainen Timo Soimi ja helsinkiläinen tohtori Jussi Halla-aho;

2) liian rasistisia edustamaan Suomen nationalistista joukkuetta Euroopan unionissa, jossa nationalismi ja siis maajoukkueet ovat kiellettyjä;

3) liian rämettyneitä, jos vaikka Seitsemän päivää tai Ilta-Sanomat löytäisi luurankoja.

Minusta Euroopan unionvaaleista pitää saada innostava demokraattinen kansanjuhla, ja sähköjäniksiksi kelpaavat Perusssuomalaista sekä heidä epäeurottomista epäilevät kauhistelijat.

Parhaat kokkapuheet palkintaan väärin äänestämisellä eli Perussuomalaisten kannatuksella, Keskustan yhden paikan vaalitappiolla sekä kiihkeällä keskustelulla ruotsalaisten etuoikeuksista Suomessa.

Politiikan pitää muistuttaa yleisurheilua: ei se muuten kaupaksi mene.

Matti O Koskela

Voi että miten Jaakonsaarikin meni halpaan. Esimerkeistä ei olisi ollut pulaa varoa uutta politiikan mustanvyön judokaa, Timo Soinia. Lontoon matkoillaan mies on oppinut taidon varoa mestarillisesti myös paitsio-ansaa.

Samaan halpaan meni punavihreä-naisliike ja rkp'läiset. Persu'ille hävittyään ja alkaessaan halpahintaisen hyökkäyksen ja uhoavan voimankäytön Perussuomalaisia ja tri Halla-Ahoa vastaan, ei tulevaisuus näytä hääppöinseltä.

Ottelu lienee nyt vielä kesken ja jatkoajalla, mutta tilanteessa, jossa 'ipponi' tullee olemaan naisten valitettavana kohtalona.

Aikaisemmin kun pelin politiikka oli suurelta yleisöltä salattua kabinettipeliä, sanan selittäjät olivat vahvoilla ja kansa uskoi mitä pimeässä silmille heitettiin.

Nyt kun sana on vapaa ja otteluihin ei ole enää vain poliitkoilla oikeus ringside paikoille, on Jaakonsaaret neuvottomia. Kieltoihin ja uusiin lakisäätöisin sääntelyin yritetään palauttaa suhmurointi takaisin vain sisäpiirin oikeudeksi.

Ellei asia olisi niin vakava, se olisi tragikoominen.

pekkapoeka

Kovasti sitä jaetaan Soinille ja hänen puolueelleen tyylipisteitä ja erilaisia muka ilkeitä leimoja, vaikka kisoja ei ole vielä hypättykään. Kuntavaalit olivat vasta lämmittelykierros. Soini on sen verran viihterä mies, etteivät pullasorsat ilkeä häntä paljon suoraan arvostella, mutta puoluetta yritetään lyödä kuin T. Halme aikoinaan kehässä. Annetaan nyt Soinin ja hänen puolueensa rauhassa näyttää, mitä he pystyvät kansan hyväksi tekemään. Helppoahan se työ ei tule olemaan, kampitusta ja vedätystä riittää. Pitkään politiikkaakin sivusta seuranneena sanon vilipittömästi, että uudistumista siellä tarvitaan. Ylilyöntejä ja rähinöintiä Soinin puolueväeltä ei sen sijaan tarvita, harkintaa ja malttia pitäisi olla, ettei hyvästä alkulennosta seuraisi rähmälleen rupsahdusta.

marko.lehti

ilmeisesti timo soini on sosialistien mielestä liian rehellinen.
ihan selvästi sanoo jo ennen vaaleja mitä aikoo tehdä.
maassa jossa poliitikot eivät pidä vaalilupauksiaan on rehellisyys
poliitikolle, ainakin sosiaalidemokraattien mielestä siis pahinta mitä voi tehdä.
ratkaisuksi ongelmaan sosialistit vaativat lakia siis kieltämään minkä?
rehellisyyden?

Paranoidi

Minua ei yllätä enää mikään, mitä demarit tekevät. Aina vain vastenmielisemmiksi sen sijaan muuttuvat nämä sallitut ja ainoat oikeat ajattelutavat. Itse asiassa, mitä enemmän historia aukeaa, sitä pelottavammilta demarit vaikuttavat.

Millaista demokratiaa edustaa näkökanta, jossa kilpailevan puolueen ehdokas pitää saada hallintaan vaikka lakia muuttamalla? Se edustaa DDR:n ja Neuvostoliiton demokratiaa. Me kaikki tiedämme, miten toisinajattelijoita siellä kohdeltiin ja miten "sopimattomat" ajatukset ja niiden esittäjät vaiennettiin Suomessakin yleisen edun nimissä. Eihän suomettuminen ole vieläkään päättynyt.

Pelkään näitä demareita ja heidän edustamiaan asioita. Muistakaa, miten Rusille kävi. Toivottavasti Soinilla on ammattinsa osaava henkivartija. Siunausta rohkealle miehelle!

Leopold

Aivan loistava tempaus Soinilta ja Perussuomalaisilta. EU-demokratia on sellaista, jolle pitääkin irvailla. Oma ääneni menee Perussuomalaisille, se on selvä jo tässä vaiheessa.

On todellakin syytä olettaa, että SDP tulee häviämään nämäkin vaalit, ja Soinin myötä häviö olisi varmasti vieläkin suurempi. Siinä mielessä ymmärrän Jaakonsaaren aivopierun, vaikka hölmöltähän se silti kuulosti.

tapio_o_neva

SDP on marxilainen puolue, jonka sananvapauskäsitys on nordenstrengiläis-hemanuslainen: kaksisuuntaista, jossa paluukaistasta päättää päätoimittaja: monikaistaisuus on uusliberalismia.

Vasemmistoliitto on johdonmukaisempi. SKP/SKDL:n perinteiden mukaisesti se ei ole koskaan valistumattomille massoille sallitunut täysiä ihmisoikeuksia eikä sananvapautta, koska proletariaatin opintopiirin käynyt etujoukko on valistuneempi.

Vieras

Tämä 'persu-pukki' kun valitettavasti elää ja voi hyvin kannattajiensa kaalimaalla. Molemmat ymmärtävät toisiaan hyvässä, kasvavassa vuorovaikutuksessa. Toisin kuin perinteiset toimijat, jotka käyvät siellä kääntymässä, jättäen vain lemuavat jätöksensä pientareelle. Väittäen sitä taivaan lahjaksi.

rolleruusunen

Kas kummaa!
Euroedustajat ovat vuosikausia nostaneet ylisuuria matka -ym. korvauksia ilman, että sen enempää Jaakonsaari, kuin kukaan muukaan olisi pitänyt sitä moraalittomana.
Euroedustajat ovat myös "kupanneet" erilaisia EU-tukia, -lisiä ja -määrärahoja, mitä moninaisimpiin näennäistarkoituksiin, eli omiin liiveihinsä. Ja kenenkään puuttumatta asiaan.
Kyllä Soinin tapauksessa on kysymyksessä selvä poliittinen ajojahti.

No Joo

Minusta alkaa jo tuntua, että taannoisesta eduskuntavaalitappiosta on perustettu työryhmä, joka sanelee, mitä kukin seuraavaksi möläyttää.
Edellinen sammakkotehtailija oli Jurpilainen.

Jonkun muun kuin demarin on oltava syypää johonkin, sama se, mihin. Jaakonsaari edustaa lamavuosien hapertuvaa tietämätöntä, kokematonta ja ammattitaidotonta työttömien etujen poistajaa ja kiusaajaa, perustaen arvionsa kahvikeskusteluihin.

Soini edustaa harvinaisen avointa ja rehellistä poliitikonkuvaa. Demarit eivät vain kestä suosion menetystä. Tällä kertaa kahvipöydässä on päätetty, että ääneen pistetään kehno demari. Valitettavasti lehdistössä on varsin suuri osa journalisteista "jäsenkirjallisia", joten tasapuolisuudesta ei voi puhua. Vai milloin muistatte "likaisen" demarin nousseen lööppeihin?

Stonewall

Jos ihmiset äänestävät Timo Soinia eli äänet menevät Peussuomalaisille, niin keneltä n äänet ovat pois? Kuvittelevatko ihmiset, että nämä Soinille/Perussuomalaisille menevät äänet kuuluvatkin oikeasti jollekin toiselle ehdokkaalle/puolueelle? Jos Soini ilmoittaa etukäteen mitä aikoo tehdä EU-vaalien suhteen ja ihmiset äänestävät häntä siitä huolimatta, niin eikö se ole vain näiden kyseisten äänestäjien asia?

Äänestäjien äänetä ovat vain ja ainoastaan äänestäjien "omaisuutta", lailla ei tule ohjata äänestjien käyttäytymistä äänestyskopissa tai sitten on lähdettävä kieltämään paljon muitakin asioiya kuin tämä Soinin"törkeän kauhea, demokratiaa halventava toiminta" kuten esimerkiksi sellainen seikka, ettei sharia-lakia ajavia ehdokkaita saa äänestää tms.

Itse en siis äänestäisi Perussuomalaisia, en ole vielä edes miettinyt koko vaaliasiaa.

Erik

Stonewall, etkö ole ymmärtänyt, että eräiden tahojen mielestä Suomessa voi äänestää "väärin"?

Ja että ne samat tahot ajavat sähköistä äänestämistä käyttöön kuin käärmettä pysyyn.... ja kaikki tietojärjestelmäasiantuntijat tietävät, että sellaista tietojärjestelmää ei ole luotukaan, jota ei voi huijata tavalla tai toisella, etenkin jos kuuluu sen käyttäjien sisäpiiriin ;-)

Olin aina ennen luullut, että demokratiassa ei sen perusteista johtuen VOI äänestää väärin, mutta EU ensin Itävallan ja sitten Ranskan ja Irlannin tapauksissa ja nyt sitten kunnallisvaalien yhteydessä Vihreiden ja Sosiaalidemokraattien äänellä on ihan muuta "todistanut".

Eli kun poliitiikko sanoo, että osa kansasta on äänestänyt väärin, hän samalla lausuu ajatuksen, että tämä pitäisi jotenkin estää, koska se kerran on väärin.

Itävalta suljettiin ensimmäisellä kerralla ulos yhteisöstä, kunnes he älysivät jättää "väärän" äänestystuloksen huomiotta hallitusneuvotteluissa ja Irlantia äänestetytetään nyt aina uudestaan ja uuedstaan kunnes tulos on oikea. Mitähän meillä ryhdytään tekemään?

Ainakin lakien muuttaminen on konstivalikoimassa, uutisesta päätellen... ja vääriä ääniä saaneiden mielipiteisiin kohdistuva kollegojen uudelleenkoulutus (Arvon oikeusministerimme päästämä sammakko).

Ja lisää vastaavaa tulemme näkemään jos näiden "demokraattien" annamme olla vallassa.

Stonewall

"Stonewall, etkö ole ymmärtänyt, että eräiden tahojen mielestä Suomessa voi äänestää "väärin"?
Ainakin lakien muuttaminen on konstivalikoimassa, uutisesta päätellen... ja vääriä ääniä saaneiden mielipiteisiin kohdistuva kollegojen uudelleenkoulutus (Arvon oikeusministerimme päästämä sammakko).
Ja lisää vastaavaa tulemme näkemään jos näiden "demokraattien" annamme olla vallassa".

Tämä johtaa siihen, että ääniä menee siihen, että äänestetään jotain henkilöä/puoluetta vastaan eikä henkilöä/puoluetta, joka hoitaisi asiaa äänestäjän mielestä parhaiten. Puolue "A" on pahasta meille, joten äänestä puoluetta "B" vaikka haluaisin äänestää puoluetta "C", mutta puolue "B" on paras vastapaino puolueelle "A".

Vai olenko ollut kok äänestysikäni idealisti/pihalla homman todellisesta luonteesta?

Erik

Tällaisena "paremmin toimeentulevana", ei pääomatuloja omaavana, ei korkeassa johtavassa asemassa olevana vanhanaikaisella tavalla normaalina perheenisänä olen koko aikuisen ikäni äänestänyt jotakin puoluetta vastaan, en kenenkään puolesta.

Ei Suomessa ole minun asiaani ajavaa puoluetta. Eli nettoveronmaksajan, ammattitaitoisen, koulutetun, ei vasemmistolaisen, valkoisen hetero miehen/naisen. Ja luulen, että meitä on melkoisen paljon muitakin kuin minä.

Kuulun nyky-yhteiskunnan menon henkilökohtaisella tasalla eniten rahoittavaan ryhmään, jota saa lyödä ja syyllisttää niin vasemmalta kuin oikealta ja vielä sukupuoli- sekä seksuaalisuusrajojen kaikilta puolilta feministejä unohtamatta.

Minulle ja kaltaisilleni tuhansille ja tuhansille jotakin vastaan äänestäminen on ainoa tapa vaikuttaa yhteiskuntaan, koska meidän asiaamme ei aja tasan yksikään puolue. Tai ei ole vielä ajanut, PS:n taholta on hieman valoa näkyvissä.

Historioitsija

Soihina Irlanninystävänä vain soveltaa samaa taktiikkaa mitä Sinn Feinin edustajat tekivät Brittien parlamenttivaaleissa 1919, kun jäivät Dubliniin ja kieltäytyivät menemästä Westminsteriin. Teon seurauksenahan Irlaniti monien vaiheiden jälkeen irtaantui Britanniasta 1922. Ehkä tämä on Soinin taktiikka vs. EU?

Enthronics

Ei tässä ole mitään temppuilua, kun kerran toimitaan sääntöjen mukaan ja
Soini on selvästi jo -etukäteen- ilmoittanut mitä on aikonut tehdä. Ei
silloin voida puhua "äänestäjien pettämisestä". Äänestäjät tietävät asian
etukäteen, koska siitä on ilmoitettu ja asia on sillä siisti.

Itse asiassa Soinin esimerkki osoittaa pikemminkin kutsumusta politiikan
tekoon, kuin pelkästään etujen perässä juoksemista. Saisihan euroedustaja
huomattavasti paremman korvauksen työstään kuin kansanedustaja Suomessa,
mutta koska Soinille on tärkeämpää maamme hyvinvointi, hän tekee mielummin
politiikkaa täällä, kun jossain Brysselissä.

Siksi on aivan luonnollista, että hän lähettää sinne jonkun edustajan ja
pysyy itse Suomessa.

Jaakonsaari pitäköön mölyt mahassaan.

VierasBrandheim

Minusta Jaakonsääri pitäisi enemmän kiinnittää huomiota äänestäjien pettäjiin.Näitä on eduskunnassa ja kunnallishallinnossa paljon.Eikös se mykkämies siellä Kataisen vieressä ( Etuuskunnossa ) ole kanssa eräänlainen vilpistelijä.
Ja entäs tämä tunnettu Turkulainen loikkari,Joka loikkasi Persuista ennen kuin ehti aloittaa valtuustotyötään.Oliko se joku Rostedt.Niin tämä Rostedt ei kertonut vievänsä yli tuhat Persujen ääntä kokoomukseen.Ei hän siitäkään mitään sanktioita
saanut.
Tai entäs Ilkka Kanerva ,miehisyyttään vain osoitteli neitoselle joka ei osannut pitää suutaan kiinni,niin lähti Ilkka ministeriösta, kuin Kekkonen naisista.

Entä Thors? mälliä ja nuuskaa pitää saada vaikka laittomasti ja väittää että se johtuu ruotsinkielestä,ministeri ihminen vielä.Minä väitän että se johtuu etuuskunnassa nukkumisesta ja on mennyt jokin lain pykälä ohi korvien.

Tai muistaako kukaan kuka yritti koplata omat velat ja pankin rahat ,no siitä taisi tulla vähän sapiskaa.Mutta se oli kai ihan vähän laiton.Niin ja sitten oli tämä poliisiministeri, vai mikä ihme se oli, kun sai kuulla että nämä Persunatsitkin pääsivät kaupuginvaltuustoihin, niin pitää ehdottomasti tehdä ohjeet hyvistä antirastisesta käyttömallista.Niin se oli tämä Brax samassa työpaikassa kuin oli Holmlund, joka ei ehtinyt aselakia tehdä siihen kuntoon, että nuoriso ei pääsisi sellaisia käsiaseita käsittelemään.Poliiseilla jo oli valmiina omat taskuaseet, siksi niitä on jo mennyt kolme vaimoineen peräjälkeen,että sillai.Kanerva erehtyi toimimaan kuin normaali ilkka joten se siitä.
Antaa Timon vaan toimia omalla tavallaan, kun toimii niin läpinäkyvästi , että kaikki tietää mitä aikoo tehdä.

Minä ainakin äänestän Timoa ja muija myös.

Birger

Liisan kannattaisi katsoa peiliin ja miettiä missä se moraalin raja oikein kulkee. Liisa kulki aktiivisti USA:n vastaisissa ( N-liiton puolesta ) rauhanjoukoissa 70- ja 80-luvuilla. Silloin elettiin Sorsan aikaa ja oli hyödyllistä olla vasemmalla ja samaa mieltä Kalevin kanssa. Sitten koitti Paavon aika ja Liisa kääntyi yllättäen Naton vimmaiseksi kannattajaksi, ihan Paavon malliin. Lisäksi Liisa kuuluu Paavon kera Mannerheim elokuvan julkkisraatiin vai mikähän lie neuvosto onkaan. Muistelen hänen Oulussa aikanaan asuessani kutsuneen Mannerheimia lahtariksi ja porvariporsaaksi. Poliittisesti Liisan kanta on tällä hetkellä epäselvä, hän ei oletettavasti ole aivan varma, kannattaako hypätä Jutan joukkoihin. Jotain feminismin tyylistä muminaa on kyllä kuulunut, mutta ihan varmuudella ja reippaudella Liisa ei ole sitä suustaan saanut ulos. Liisa on itse ammattihuijari ja oikea kunnon vanhan ajan opportunisti. Pistetään kaikki yhtäaikaa kädet ristiin ja toivotaan, että hän älyää jäädä Paavon kaveriksi eläkkeelle. Huijareiden aika alkaa olla ohi, viimeisetkin Kekkosen luoman sisäpolitiikan "helmet" olisi hyvä poistaa eduskunnasta. Eikä heitä kaivata EU-parlamenttiinkaan.
Ai niin, tärkein unohtui, ennen vanhaan Liisan sukat oli aina makkaralla, miten on nyt, vai istuuko jo lie päivänkakkaralla?