Maanantai 22.7.2019

Useita rikoksia tehneet somalit pois Suomesta

Luotu: 
23.12.2008 08:41

KHO on vahvistanut kahden Helsingissä ryöstöjä tehneisiin jengeihin kuuluneen somalimiehen karkottamisen Suomesta Somalimaahan. Kolmatta ei karkoteta.

KHO katsoo, että kaksi miehistä voidaan karkottaa takaisin kotimaahansa, koska karkottamista puoltavat seikat ovat sitä vastaan olevia painavampia.

Kolmannen miehen kohdalla päädyttiin siihen, että olisi kohtuutonta karkottaa hänet Somaliaan alueelle, jossa hän ei ole koskaan asunut. Mies on asunut Suomessa 10-vuotiaasta asti, yhteensä 16 vuotta. KHO oli sitä mieltä, että myös hänen kohdallaan tehtyjen rikosten määrä ja laatu olisivat puoltaneet karkottamista.

KHO:n päätös lopetti pitkän prosessin, joka alkoi vuonna 2005 Helsingin kihlakunnan poliisilaitoksen aloitteesta.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Moppexx

Tällainen päätöshän on selvää rasismia. Ulkomaalaisia ei nykykäsityksen mukaan saa kohdella tällä tavoin, olivatpa he sitten tehneet mitä tahansa, vaan kaikenlaiset menettelyt heitä vastaan kirjataan rasismin ja monikultturillisuuden vastustamisen tiliin.
Nyt on tätien ja "tätien" aika toimia. Herätys Astrid, Tuija, Mika, Venla, Mikko ja monet muut!!!! Etteivät siis Jussi, Seppo ja kumppanit saa väitteilleen vahvistusta.

Hyvä

"Rasismilla eli rotusyrjinnällä tai rotusorrolla tarkoitetaan ideologiaa tai toimintaa, jossa ihmisten ulkonäön, fyysisten piirteiden tai väitetyn rotuluonteen erilaisuudella perustellaan eriarvoista kohtelua eli syrjintää."
--fi.wikipedia.org

Se että joku tekee rikoksia ja karkoitetaan maahan, josta on saapunut ei ehkä ihan täytä näitä kriteereitä. Varmastikkaan kukaan ei puhuisi rasismista, jos kyseessä olisi ihonväriltään vaaleampia henkilöitä (esim. ruotsalainen, venäläinen tai britti). Rasismista puhuminen tässä yhteydessä itsessään lietsoo rasismia. Niin kauan kun joku viitsii muistuttaa ihonväristä, niin kauan rasismia on olemassa. Voisit sinäkin Moppexx pitää heitä vain ihmisinä.

Oranki

Totuus(tm)han on tällaisia juttuja täynnänsä.

Pahkasian perustaja Markku Paretskoi kertoi pahkasian lopettamisen syyksi sen ettei sen juttuja pystynyt enää erottamaan yhteiskunnan ja median päivittäisestä liturgiasta.

Ei ole ihme että tällaisessa ilmapiirissä, menee noinkin selvät heitot läpi. Tietty osa kansasta on jo täysin ehdollistettu eikä heille ole muuta kuin yksi totuus(tm).

Tietenkin on mahdollista että heittoosi vastattiin vain korottamalla panoksia! Olisit vain jatkanut samalla linjalla =).

teuvohyvonen

Oletko koskaan käynyt Afrikassa, tai yhdessäkään EU-maassa
missä vierasperäiset kulttuurit terrorisoivat ja kohtelevat rasistisesti alkuperäisväestöä.

Yhdessä Afrikan menestyvistä maista, Norsuunrannikolla, Abidjanin golfkentän hotellissa majaileva vaalit hävinnyt ex-pressa ei hyväxy vaaleja, koska ne voitti eri heimoon kuuluva jääkäri - pitäisköhän Stadista paiskaa pellolle kaikki muut edustajat Arkadianmäeltä paitsi syntyperäiset Tölikäläiset, joiden suku on asunut alueella esim. 500 vuotta?

Vieras

Miksi piti tehdä näin pitkä prosessi? Kansan oikeustajun mukaan rikoksiin syyllistyvälle ei pidä antaa turvapaikkaa. Toivottavasti tämä toteutetaan käytännössä jatkossakin. Ihan oikeat pakolaiset kärsivät näistä kriminaaleista.

Vieras

"Kolmannen miehen kohdalla päädyttiin siihen, että olisi kohtuutonta karkottaa hänet Somaliaan alueelle, jossa hän ei ole koskaan asunut."

Täh?! KOHTUUTONTA korkottaa hänet alueelle, jossa hän ei ole koskaan asunut?

Sen sijaan KHO:n mielestä ei siis ole kohtuutonta, että tämä lukuisiin rikoksiin syyllistynyt tyyppi saa jatkaa mellastamistaan täällä ja aiheuttaa merkittävää vaaraa sekä tuhoa yhteiskunnalle? Voi herran jestas tätä järjen köyhyyttä!

Puhumattakaan siitä, että oikeusprosessi on maksanut varmasti kymmeniä tuhansia euroja ja kestänyt aivan järjettömän kauan.

Karkotuksille pitää määritellä nopeutettu prosessi ja kieltää valitukset eri oikeusasteisiin, mikäli karkotuksella on selkeät perusteet.

jotos

Eikö myös ole kohtuutonta,että ko tyyppi on tuotu Suomeen 16 vuotta sitten,vaikkei hän ollut täällä aiemmin asunut.Luulisi somalin sopeutuvan Somaliaan helpommin kuin Suomeen vaikka kotona olosta onkin kulunut tovi.

Eki K

Nyt on kyse siitä, että kyseessä olevat henkilöt ovat olleet vieraanamme. Vastavuoroisesti tänne tultaessa on oltava valmis noudattamaan lakejamme. Sellaiset ulkomailta tulevat henkilöt, jotka eivät näin toimi, on ehdottomasti karkoitettava. On myös hyvä, että on olemassa selkeät rajat käyttäytymiselle, jotta karkoitus myös toimii rikollisuuden ennaltaehkäisynä. Näin maahamme tulleet integroituvat paremmin ja eivät aiheuta muulle osalle kansaa turvattomuutta. Kyseiset henkilöt eivät selvästikään piittaa laista ja näin heistä ei todellakaan ole työvoimapulaan lääkkeeksi. Kyse ei ole kansallisuudesta, koska kaikille on samat lait ja potentiaalinen karkoitus (ulkomaalaisille).

Vieras

Hieno päätös! Kansa kiittää. Toivottavasti vastaavat päätökset nopeutuvat jatkossa. Ja sanomattakin on selvää, että tuon porukan edustajia ei tarvita enää yhtään lisää vaan heitä pitää alkaa aktiivisesti ohjaamaan ja kannustamaan palaamaan takaisin kotimaihinsa, sillä niin voittavat kaikki pidemmän päälle. No, Thors ei ehkä, mutta kaippa hän pärjää ministerin eläkkeellään.

Vieras

Entäpä tämän kolmannen herran osalta jota ei karkoitettu. Hän siis saa edelleen rellestää ja rötöstellä vailla pelkoa siitä, että hän tulee koskaan karkotetuksi. Jatkossa tulemme varmaan näkemään vielä senkin ihmeen, ettei tulevat rikolliset eivät ole koskaan asuneet somalimaassa. Siihen piti jättää sitten sellainen porsaareikä, jota varmasti kaikki hyödyntävät jatkossa. En ole tyytyväinen tuollaiseen lepsuiluun.

VierasVieras

Minua ei saa karkoittaa savoon kun olen 2 kertaa saanut turpaan kuopion torilla, Hämeeseen en voi enää mennä kun en saanut tampereelta yhtä työpaikkaa poliittisen mielipiteeni takia. Kun tulin etelään valehtelin kaikki, syntymäaikani ja historiani. Sain asunnon ja sekä runsaita palveluita yhteiskunnalta. Nyt menin naimisiin Helsinkiläisen naisen kanssa, eikä mua millään saada enää savoon tai hämeeseen karkotettua. Hähää!

Vieras

Niin onhan se kummallista, että ei kokeneita ulkoasianhallinnon virkamiehiä kuunnella laisinkaan ulkomaalaispolitiikassa, vaan sivuutetaan heidän kokemuksensa. Onhan nuoria kaiken tietäviä poliitkkoja, jotka tietätävät kaiken paremmin, onhan heillä poliittinen "status". Kyllä todella tulee ikävä Kännön kaltaisia virkamiehiä, jotka ajattelivat Suomen parasta pitkällä tähtäimellä. Rikolliset maahanmuuttajat pois maasta, onhan meillä kotimaisia tuttuja rosvoja ihan riittävästi kotitarpeiksi.

Torgoth

"Kolmannen miehen kohdalla päädyttiin siihen, että olisi kohtuutonta karkottaa hänet Somaliaan alueelle, jossa hän ei ole koskaan asunut."

Hesari uutisoi tästä hieman selvemmin: "Mies on tullut Suomeen 10-vuotiaana ja hänen perhettään asuu edelleen täällä. Karkotuspaikaksi oli määrätty Puntmaan itsehallintoalue, jossa Somalian pääkaupungissa Mogadishussa lapsuutensa viettänyt mies ei ole koskaan asunut."

Tässä herää kysymys, miksi tyyppiä ei määrätty palautettavaksi Mogadishuun? Eli tässä tuli vastaan Maahanmuuttoministeriön moka karkotuspaikan valinnassa.

Hoikkapojalle: Muut oikeusasteet ovat katsoneet, että nämä somalit voidaan karkottaa, mutta Suomen toimivan oikeuskäytännön takia täytyy käydä kaikki oikeusasteet läpi, että tämä saa lainvoiman.

"Toinen heistä suorittaa parhaillaan ehdotonta vankeustuomiota, josta hän vapautuu aikaisintaan elokuussa 2009. Toinen karkotettava pääsi vankilasta ehdonalaiseen vapauteen viime elokuussa."

Eikö olisi sama paiskata tämä yhteiskunnan varoilla linnassa eleleväkin samalla vauhdilla ulos, miksi tarjota enää yhtään ilmaista lounasta?

Torgoth

En huomannut Uuden Suomen sivuilla tästä uutista, joten joudun lainaamaan Hesaria taas:
"Vähemmistövaltuutettu Rainer Hiltunen on vastustanut kaikkia karkotuspäätöksiä, jotka Ulkomaalaisvirasto (Uvi) on antanut muun muassa ryöstöihin ja väkivaltarikoksiin pääkaupunkiseudulla syyllistyneille somalialaisille.

Hiltunen on lähettänyt ulkomaalaislain mukaisesti lausuntonsa 19 somalialaisen karkotusesityksistä Uville. Hän on päätynyt jokaisessa lausunnossaan samaan tulokseen: karkotusta ei tulisi toteuttaa."

Hieno ihminen.

IsoMasa

Toivottavasti karkoittamispäätöksien hakukynnystä madalletaan aiemmasta. Tässä yhteiskuntamme antaa selkeän viestin maahanmuuttajille, että täällä ei eletä miten sattuu. Jos sekasorron ja väkivallan lietsominen on se kiitos, jonka maahanmuuttajat yhteiskunnallemme antavat niin pistetään ne pois täältä. Maailma on täynnä pakolaisia, joten miksi emme valitsisi tänne niitä(kun kerran pakko on), jotka elävät yhteiskuntamme normien mukaisesti ja haluavat sopeutua tänne.

Jaan Torukkas

Niin, kaverilla on 41 juttua kahden ja puolen vuoden ajalla, joista jäänyt kiinni. Tasaisen vauhdin taulukolla juttuja kaikkiaan on ollut varmaan ainakin pari sataa.

Vähemmistövaltuutettu on asiasta antanut myös lausunnon:

"Vähemmistövaltuutettu on lausunnossaan 9.6.2006 katsonut, ettei A:ta tule karkottaa maasta eikä määrätä maahantulokieltoon. Karkottamisesta päätettäessä on otettava huomioon A:n pitkään Suomessa jatkuneesta oleskelusta johtuva mahdollinen vieraantuminen kotimaansa tavoista ja kielestä sekä sen mahdolliset vaikutukset."

Eli siis jos kaveri lähetettäisiin Somaliaan, niin hän joutuisi hunningolle?

Vierailija

ainesta ;-)

"Somalian terroristeilla yhteyksiä Suomeen...

Somalialainen terroristijärjestö al-Shabaab on rantautumassa myös Suomeen...

Ääri-islamilaisen al-Shabaab-liikkeen tiedetään olevan vastuussa useista ulkomailla sattuneista terrori-iskuista...

Somaliassa tiedetään toimivan useita terroristien koulutusleirejä."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/01/1250610/lehdet-somalian...

Kim Lindblom

Lisäyksenä listaus ko. henkilöiden ansioluetteloista, lähde iltalehti.

Vuonna 1982 syntynyt somalimies, jonka karkotusesitys hylättiin

Vuonna 2005 pahoinpitelystä 60 päivään vankeutta (tuomio ei ole lainvoimainen)

Vuonna 2004 2 vuoden ja 2 kuukauden tuomio törkeästä ryöstöstä ja varkaudesta

Vuonna 2004 nuorena henkilönä tehdystä ryöstön yrityksestä ehdolliseen vankeuteen 9 kuukaudeksi

Vuonna 2004 varkauden yrityksestä ja lievästä petoksesta yhden kuukauden vankeusrangaistukseen

Vuonna 2003 kahdesta teräaseen hallussapidosta yleisellä paikalla, törkeästä pahoinpitelystä, kahdeksasta pahoinpitelystä, ryöstöstä ja laittomasta uhkauksesta 2 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen

Vuonna 2002 kahdesta varkaudesta, kahdesta pahoinpitelystä, teräaseen hallussapidosta yleisellä paikalla ja vahingonteosta 40 päivään vankeutta

Vuonna 2001 nuorena henkilönä tehdystä kahdesta ryöstöstä ehdolliseen 4 kuukauden vankeusrangaistukseen

Vuonna 2001 nuorena henkilönä tehdystä kahdesta varkaudesta ja ryöstöstä 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen

Vuonna 2001 kahdesta törkeästä pahoinpitelystä ja yhdestä pahoinpitelystä yhdeksi vuodeksi vankeuteen

Vuonna 2000 ryöstöstä ja teräaseen hallussapidosta julkisella paikalla 6 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen

--------------------------------------------------------------------------------

Vuonna 1983 syntynyt somalimies, jonka karkotuksen korkein hallinto-oikeus vahvisti

Vuonna 2006 varkaudesta, lievästä petoksesta, lievästä pahoinpitelystä, pahoinpitelyn yrityksestä, lievästä vahingonteosta sekä ryöstöstä 11 kuukauden vankeuteen (Tuomio ei ole lainvoimainen)

Vuonna 2005 tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta ja törkeästä pahoinpitelystä 1 vuoden ja 3 kuukauden vankeuteen (Tuomio ei ole lainvoimainen)

Vuonna 2005 nuorena henkilönä pahoinpitelystä 20 päiväsakkoon (Tuomio on täytäntöönpanokelpoinen)

Vuonna 2004 nuorena henkilönä varkaudesta 35 päiväsakkoon

Vuonna 2004 ryöstöstä ja törkeästä ryöstöstä 2 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen

Vuonna 2004 nuorena henkilönä pahoinpitelystä 30 päiväsakkoon

Vuonna 2004 nuorena henkilönä pahoinpitelystä 20 päiväsakkoon

Vuonna 2004 nuorena henkilönä pahoinpitelystä ja varkauden yrityksestä 40 päiväsakkoon

Vuonna 2004 poissaolosta oikeuden vastaajana 200 euron uhkasakkoon

Vuonna 2003 nuorena henkilönä varkaudesta, vahingonteosta, pahoinpitelystä ja kolmesta ryöstöstä 40 tuntiin nuorisopalvelua

Vuonna 2003 nuorena henkilönä lievästä pahoinpitelystä 20 päiväsakkoon

Lisäksi lukuisia rangaistusmääräyksiä pääasiassa näpistyksistä

--------------------------------------------------------------------------------

Vuonna 1984 syntynyt somalimies, jonka karkotuksen korkein hallinto-oikeus vahvisti

Vuonna 2005 tuomio varkaudesta. Käräjäoikeus katsoi aiempaa 2 vuoden ja 4 kuukauden vankeustuomiota törkeästä ryöstöstä, jonka hovioikeus vahvisti aiemmin samana vuonna, riittäväksi seuraukseksi.

Vuonna 2005 tuomio varkaudesta, maksuvälinepetoksesta ja ryöstöstä 4 kuukaudeksi vankeuteen

Vuonna 2004 törkeästä ryöstöstä 2 vuodeksi ja 4 kuukaudeksi vankeuteen

Vuonna 2004 varkauden yrityksestä, lievästä petoksesta, varkaudesta, ryöstöstä, ryöstön yrityksestä ja maksuvälinepetoksesta 10 kuukaudeksi vankeuteen

Vuonna 2004 ryöstöstä ja varkaudesta 5 kuukaudeksi vankeuteen

Vuonna 2003 varkaudesta ja lievästä pahoinpitelystä 30 päiväksi vankeuteen

Vuonna 2003 lievästä kavalluksesta, kavalluksesta sekä kahdesta varkaudesta 75 päiväksi vankeuteen

Vuonna 2003 kavalluksesta ja pahoinpitelystä 70 päiväksi vankeuteen

Vuonna 2002 nuorena henkilönä tehdyistä varkaudesta, kiristyksestä, pakottamisesta, vapaudenriistosta, kiristyksen yrityksestä, huumausaineen käyttörikoksesta ja ryöstöstä 5 kuukaudeksi vankeuteen

Vuonna 2001 nuorena henkilönä tehdyistä ryöstön yrityksestä ja ryöstöstä 60 päiväksi vankeuteen

Vuonna 2001 nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä 9 kuukaudeksi vankeuteen

Vuonna 2000 nuorena henkilönä tehdyistä vapaudenriistosta ja ryöstöstä 5 kuukaudeksi vankeuteen

Lisäksi useita sakkorangaistuksia pääasiassa näpistyksistä

Hessu Hopo

KHO on määritellyt että Somalimaa on turvallinen paikka.

YK on asiasta samaa mieltä, jos mitään tuosta perustelusta ymmärsin. Tämä on mielestäni selvä homma. Maa on yhtä turvallinen kuin vaikkapa Alankomaat. Niiltä nurkilta ei oteta enään yhtään "pakolaista"? Varsinkaan muka sukulaissuhteen perusteella. Mikä tässä on niin vaikeaa? Loppuuko työt jos ei ole tarpeeksi hyysättäviä? Onko asiaa ajavilla liian kova liksa?

Vierailija

Somalimaa ja Somalia ovat eri valtioita de facto, kävivät sodan keskenään, Somalimaan pakolaiset ovat suurelta määrin palanneet maahansa, Somalia on sitten eri juttu, eikä köyhä Somalimaa huoli Somalialaisia pakolaisia maahansa.

Juhani Putkinen

Ehdotan, että kaikki ulkomaalaiset, jotka ovat syyllistyneet kahteen lievään rikokseen Suomessa lähetetään maasta - samoin kaikki yhteen vakavaan rikokseen syyllistyneet.

Jos on vaikeuksia päättää minne, niin voisi vaikka pudottaa lentokoneesta jonnekin Afrikkaan. Siellähän on lämmintä ja riittää, että makailee banaanipuun alla suu auki.

Juha Saarinen

Moku-myönteinen roskaväkeä mielistelevä eliitti yrittää näyttää, että puuttuu "kovalla kädellä" "huippuosaajien" rikolliseen toimintaan.

Oman poliittisen tulevaisuutensa vuoksi....että säilyttäisivät leipäpuunsa
seur.vaalienkin jälkeen.

Prosessin kesto osoittaa miten viher-vasurointi on lähes halvaannuttanut koko
oikeusjärjestelmästä kyvyn selkeään ajatteluun, samoin koko valkoihoiselta väestöltä.

Rikoksiin syyllistyneille on paras kun pikaisesti pääsisivät kotimaahansa missä saisivat toteuttaa omia LUONTAISIA TAIPUMUKSIAAN,(nyt tulee paha sana)
RODULLEEN OMINAISIA pyrkimyksiä ja rakentaa maastaan "haitek" valtio EDELLYTYSTENSÄ MUKAAN ja näyttää huippukykynsä. Niistähän on lesomista riittänyt.

Maa jossa perinnäistapoihin on kuulunut puhua naamakkain totta, ei ole heitä varten.

En halua Isänmaatani raiskattavan piraatti-joukkomurhaajien puuha-/ lepokodiksi.

Antti Mäkelä

Selvä viesti, että ainakin osa rikollisista voidaan karkoittaa takaisin kotimaihinsa.

Sen sijaan jos olet asunut Suomessa kyllin pitkään saat rötöstellä niin paljon kuin ikää huvittaa. Ei oikein pelottava signaali ulkomaalaisille rikollisille.

EdisPearl

Ihan oikein toimittu.

Ei tänne Suomeen muuteta Afrikasta ryöstelemään ja pahoinpitelemään. Ellei osata olla ihmisiksi, niin on ihan oikein passittaa heidät omaan kotimaahansa.

Heillä oli mahdollisuus, jonka itse heittivät hukkaan.

Tämä on samalla muillekin vastaavanlaisesti täällä käyttäytyville erittäin hyvä esimerkki. Siitä vaan kotimaahan ihmettelemään ja opettelemaan työnteon saloja.

-EP-