Sunnuntai 20.1.2019

Soini-laille tyrmäys: "Missään ei laki kiellä ehdokkuutta"

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.1.2009 08:12
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Soini Ylen kuntavaali-illassa syksyllä 2008.
  • Kuva: Compic-Photos/Eduskunta
    Kuva
    Kansanedustaja Kimmo Sasi (kok.)

Perussuomalaisten Timo Soinin aikomus lähteä pelkäksi ääntenkerääjäksi eurovaaleihin ärsyttää monia poliitikkoja.

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi ei kuitenkaan usko, että lähtemistä ehdokkaaksi voitaisiin rajoittaa sillä perusteella, mitkä kenenkin aikomukset ovat.

– En tiedä yhtään maata, missä laki estäisi olemasta ehdokkaana, jos ihminen ilmoittaakin etukäteen, ettei ota paikkaa vastaan, Sasi sanoo STT:lle.

Soini harkitsee lähtöä EU-vaaleihin. Hän ei kuitenkaan ottaisi paikkaa europarlamentissa, jos tulisi valituksi.

Soinin aikeet tuomitsi viimeksi kokoomuksen europarlamentaarikko Ville Itälä. Hän sanoi toissa päivänä, että ehdokkaaksi lähteminen tällaisin aikein pitäisi kieltää lailla.

Soini kommentoi vaatimusta toteamalla, että ongelma on EU eikä hän. Soini ei mielestään leiki ehdokkuudella, vaan EU leikkii olevansa demokraattinen.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kim Lindblom

Kun luin Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen haastattelun Monitori-lehdessä (3/2004) (maahanmuuttoasioiden ammattilehti) kulkivat kylmät väreet selkää pitkin. Katainen nimittäin lausui, että ”Nuorten parissa tehtävä työ on avainasemassa- lapsetahan eivät itse keksi rasistisia loukkauksia. He valitettavasti kuulevat niitä aikuisilta. Jo päiväkodeista ja peruskoulusta alkaen lapset kasvatetaan toimimaan monikulttuurisessa ja –arvoisessa ryhmässä.” Mielestäni tästä ei ole kovin pitkä matka Stalinin ajan Neuvostoliittoon jossa lapset ilmiantoivat vanhempien väärien näiden mielipiteiden johdosta. Itse luulin joskus naivisti, että Kokoomuksen puolueohjelmaan kuului yksilöllisyyden kunnioittaminen mutta taisin erehtyä.
http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

Ei politbyroon jäsen...

Ei ole ihme jos kotiSuomessa perussuomalaisten kannatus kasvaa... Kannatuksen nousuun riittää pelkästään se, että T. Soini lausuu ääneen jotain sellaista mitä kansan syvät rivit omissa aivoissaan ajattelevat. Kun tähän ääneen lausumiseen liitetään VillekaikkitietäväItälä -kaltaiset lausumat, joista lausumista käy selvästi ilmi, että kansanedustaja tai europarlamentaarikko on täysin unohtanut perustehtävänsä - kansan mielipiteen edustamisen - perussuomalaisille kannatuksen nousuun ei VilleItälän kaltaista parempaa poliitikkoa löydy mistään ! Hyvä Timo - ei muuta kuin lisää eetteriin kansalaisten ajatuksia niin kannatus kasvaa kohisten, entisestään.. !!

TakojaIlmarinen

Eikö kepulainen Väyrynen asettanut juuri vastakkaisia ehtoja. Aivan kuin pikkupoika, jonka tikkaria ollaan viemässä. Jos en pääse ministeriksi en kyllä leiki teidän kanssa vaan menen Brysseliin.
Voiko enää lapsellisempaa käyttäytymistä aikamieheltä odottaa.
(Jos nyt yleensä täyttää aikamiehen mitat)

Timo Soinin kimpussa on niin kiva olla. Jonkinasteista valtiotason kiusantekoa sekin.

Äänten kalastelusta taitaa olla myös maahanmuuttoasioiden ammattilehdessä ollut Kataisen lausuma. Itse ajattelen itsenäisesti, enkä hyväksy kaikenmaailman hössötyksiä vaan haluan sanoa: Maassa maan tavalla tai maasta pois". Poliisi on ehdottanut yli sadan erään iholtaan tumman henkilön poistamista maasta, mutta vain yksi taidetaan toteuttaa. Nyt tämä yksikin parkuu julkisuudessa, kuinka julmaa on hänen lähettäminen maastamme pois.
Kuka parkuu tämän rikollisen uhrien puolesta?
Heistä ei kukaan ole kiinnostunut.

semi

Minusta Väyrysen kohdalla tapahtui toisin päin, hänellä oli kaikki tikkarit ja muut halusivat niitä. Väyrynen, jos hän olisi ollut täysin arvoton niin hänelle olisi voinut näyttää ovea.
Mutta ukkohan suorastaan käveli puolue kavereidensa yli.

Ei sen puoleen, minusta Soinin meininki on irvokasta. Kun minut valitaan valitsen Lordini Eu parlamenttiin. Soinia yhtään väheksymättä, minusta näyttää että pressut kaipaavat omaa Khomeinia.

Janne K

Tämä taitaa olla niitä suurimpia syitä, miksi usko puolueisiin on mennyt.
Montakohan feikkiehdokasta oli viime kunnallisvaaleissa??
Vaalimatikka tuoksahtaa tänä päivänä vahvasti, kun moni tahtoisi äänestää vain henkilöä.

Viimeisenä olisin uskonut, että Timo Soini käyttää järjestelmää hyväkseen. Timo ei siis ole sen parempi kuin opiskelijat, jotka vetävät rahaa välillä kotiin yhteiskunnalta vaihtamalla asuinpaikkaansa saadakseen tuet. Tai äidit, jotka eivät jää vanhempainvapaalle, vaan työttömiksi. Käännänkin nyt kelkkani, enkä enää äänestä perussuomalaisia. Olin siinä uskossa, että PS olisi tuonut muutosta myös puoluepolitiikkaan... Toisin kävi. Hyvää esimerkkiä TIMO!!!

tapio_o_neva

He vievät sijaistensa kesälomapalkan, joka OAJ:n mukaan "kuuluu opettajille", minkä vuoksi heitä ei saa lomauttaa kesäksi.

Jos joku rakennuksilla tai teollisuudessa veisi toisen kesälomapalkan, hän taisi nyrkkiä naamaansa.

Koululaitoksen tehtävänä on osoittaa huonoa esimerkkiä ja kasvattaa kansalaiset kieroon. Suomessa ei varmaan ole ainuttakaan kuntaa, joka ei suosisi tämänkaltaista talousrikollisuutta.

Vieras Hessu Hopoli

Ville "Vilkastus" Itälän suurin pelko on, että Ilkka Kanerva lähtee ehdokkaaksi ja pudottaa hänet. Jos Soini ryhtyy ehdokkaaksi hän voi hyvinkin katolilaisena mennä Brysseliin.
Puolueen puheenjohtajuutta voi hyvin hoitaa Brysselistä, koska kotimaassa voi olla kaikki viikonvaihteet. Meppinä ollessaan Soini voi haukkua vapaasti EU:ta ja saada lisää kannatusta puolueelleen.
Kanervan hyväksi tehdään jo töitä ja on vain ajan kysymys kun Kanerva ilmoittaa ryhtyvänsä ehdokkaaksi. Läpimeno on yhtä varmaa kuin toisella päähänpotkitulla, Anneli Jäätteenmäellä. Jäätteenmäki ja Kanerva saavat molemmat yli 100.000 ääntä.

tapio_o_neva

Mihin Turun kokoomus pakottaisi Kataisen loppusijoituttamaan ongelmaksi käynyt Ville Itälä? Pantaisiiko hänet johonkin tutkimuslaitokseen niin kuin Esko Antola, Sitraan niin kuin Esko Aho vaiko peräti Nokiaan?

Olisiko Olli-Pekka Kallasvuolla hommia vai pitäisikö hänet loppusijoittaa "kaupungin hommiin" niin kuin Kari Häkämies?

Itälä on näköisensä mukana mies niin kauan kuin on norsujen hautausmaalla satojen kilometrien päässä Suomesta eikä ota kantaa ainakaan politiikkaan.

havepe

.. että Soinin kaltainen politiikko tulee ja näyttää että äänestajille ja muullekin kansalle voi puhua selkokielisesti mitä tarkoittaa.

Pahinta lienee että hän yrittää pitää sanansa ja perustella niitä.

Sen sijaan että suurempien puolueiden edustajat keskittyisivät asia kysymyksiin he hyppäävät " Seiskan" tasoiseen läyhäämiseen.

Kokoomuksen kannatus on nousemassa nyt vaan pitäisi vähän keskittyä....

Gagarin

Soini on oikeassa siinä, että hän voi ilmoittamansa ratkaisun toteuttaa. Eihän mikään takaa edes sitä, etteikö hän sittenkin menisi Europarlamenttiin, jos sinne pääsisi. Hänähän voisi sanoa siinä vaiheessa, että etukäteisilmoitus kieltäytymisestä oli hänen vaalitaktiikkaansa, joka puri hyvin. Sitä paitsi vaikka äänestäjät uskoisivatkin hänen ilmoitukseensa ja juuri siksi äänestäisivät häntä, on tämäkin eräänlainen demokratiaan kuuluva valintaoikeus.

tapio_o_neva

Kun kerran Timo Soini saattaa jäädäkin kansanedustajaksi, herää kiinnostus ketä muita valitaan Perussuomalaisten listalle, ja tuleeko Jussi Halla-ahosta vaalivoittaja. Perussuomalaisiin voisi kerätä muutaman keskustalaisen, kokoomuslaisen ja sosialidemokraattisen ehdokkaan.

Nähtäisiin, miten pitkälle Sanoman, Alma Median ja Yleisradion pokka pitää, koska hermot pettävät ja koska mediakartelli puolue- ja järjestökartellia suojatakseen menettää hermonsa.

K-veikko

Nyt on kysyntää nukkuvien puolueelle (r.p.)

Puolue osallistuu niin kunta-, valtio- kuin EU vaaleihinkin. Puolueen jokainen ehdokas ilmoittaa jo etukäteen että ei ota paikkaa vastaan tai ainakin jättää osallistumasta toimintaan jos poisjäänti ei laillisesti ole mahdollista.

Rahaakin on jaossa erimuotoisina puoluetukina ja julkisuutta on jaossa halvalla niille jotka sitä haluavat. Puolueen kautta monet vähemmistöryhmät saisivat asiaansa esille valtakunnalliseen mediaan.

jpcosta99

"Timo Soinilla siinä missä tippuvalle Ville Itälällekkin-molemmilla
on oikeus olla ehdokkaana,kerätä ääniä ja saada ääniä".

Totuus on nyt kääntymässä pahasti Ville Itälän tappioksi sillä Kokoomuksen rivit eivät suinkaan ole niin eheät kuin luullaan.

"Pinnanalla on kytenyt liekki koko ajan ja sen liekin syntyminen on ulkoministerinä toimineen Ilkka Kanervan räikeimmällä tavalla ja niin mitättömällä perusteella tehty päätös itse puolueen puheenjohtajan
ja "junttaryhmän" toimesta-että vieläkin oksettaa koko touhu".

Europarlamentaarikko Itälä on lakimies-ja kirjoituksista ja suullisista
ilmaisuista huomaa että hän on hukkuvan Turun miehiä.

Katainen teki takkinsa käännön ja söi sanansa-erotti omansa kun tehtävän olisi pityänyt hoitaa hallituksemme "uinuva pääministeri Matti
Vanhasen"-miksi näin meneteltiin ja miksi Kokoomuksen yrtitysjohto-komppaniaa kohdellaan räikeimmällä tavalla-suuplanteja kyllä löytyy-
niitä on monta mutta miten on sen vastuullisuuden kanssa?

Yksikään ei siihen kykene?!

Laki on laki eikä Itälä saati typerästi toimiva Itälä ja kumppanit
voita mitään taas kerran tapahtuvalla "suunsoitolla ilman vastuuta ja sanomaa"!

Ottakaa oppia Soinin toiminnasta aina puoluejohtajaa myöten-Kataisenkin on helppo olla valmiiden papereiden analysoija ja syödä torttua valmiista pöydästä-miten on työnteon laita?

Miksi Kokoomus syrjii yrittäjiä-matkustakaa eteläiseen Ruotsiin kysymään?

Miksi Varsinais-Suomen Kokoomus on "haluton hyväksymään uusia jäseniä ja haukkumaan sen jälkeen jokaisessa asiayhteydessä"!!!

Eikös raha enää keplakkaan ja ne "työpaikat"???

"Sen rajuhkon arvostelun osaatte kyllä mutta kritiikkiä ette siedä hitustakaan"!

"Vaikka prosenttilukuna kannatus on korkea-otoksella n. 2400 ihmistä-
on vaarana kannatuksen aleneminen-ellei haroniaa ala löytymään"!

Puolueseen sopeuttaminen uudella paikkakunnala on varmasti oleellinen
asia varsinkin vaikeimmassa kaupungissa Suomessa-Turussa-ja kovia kasvoja
on tarjolla mutta taito "ottaa sisään" puuttuu.

Olen vahvasti sitämieltä että Varsinais-Suomen Kokoomuksen henkilöstö on vaihdettava "uusiin ja virtaa omaaviin henkilöihin mahdollisimman pian"-
muuten repeää yritysporukka lopullisesti".

Tässä yhteydessä voi sanoa jonkin verran telakkateollisuuden alihankinta-kuvioista ja tulevaisuudesta "Suuntaus on epävarmempaan päin".

Mitä sitten? Missä viipyy lisämaan löytyminen,uusi kompensoiva teollisuus,muuttoliikkeen suuntaus ei pois vaan takaisin?

"Kynät vain pyörivät ja penkki kuluu-kuluu siinä läppähelma-pukujen housut............!"

Kaikkea hyvää jokatapauksessa!

Suomi on erilaisten kulttuurien hyvä- ja paha maa.

Kumpaako halutaan-hyvää-vai pahaa-vastaan "hyvää"!

"Sitten toimimaan ja tekemään töitä ja vielä kovemmin-ei se hyvä muuten synny"! Se tiedän erittäin hyvin.

Corvus

Miksi äänestää EU-vaaleissa ehdokasta, jonka tietää jäävän eduskuntaan? Miksi äänestää kuntavaaleissa kansanedustajaa, jolla ei juuri ole aikaa osallistua kunnallispolitiikkaan? Miksi äänestää EU-, eduskunta- tai kuntavaaleissa ehdokasta, jonka olettaa varmasti menevän läpi? Eikö olisi parempi valita samalta listalta mieleinen ehdokas, jolla on kohtalaiset mahdollisuudet tulla valituksi?

TakojaIlmarinen

Corvus - miksi yleensä pitää äänestää, kun se on noinkin vaikeaa?
"Mieleinen ehdokas, jolla kohtalaiset mahdollisuudet mennä läpi?"
Taitaa olla AkuAnkka, tai se kuuluisa kirkkovene? Äänimäärät kyllä
riittäisivät, mutta ei taida olla koskaan mennyt läpi. Samantyyppisiä
edustajia on kyllä mennyt;-)

Corvus

Minusta äänestäminen (tai ehdokkaan valitseminen) ei Suomessa ole vaikeaa, mutta ilmeisesti monien mielestä on, koska Suomessa äänestysprosentti on koko ajan ollut pienempi kuin Ruotsissa, jossa äänestetään puoluetta. Ymmärrän hyvin, että noita kuuluisia ehdokkaita tyrkytetään.

En muuten ole koskaan äänestänyt kirkkovenettä enkä Aku Ankkaa. Sen sijaan olen pari kertaa äänestänyt mieluisaa ehdokasta arveluttavassa puolueessa. Sen olen lopettanut - pettymyksen riski on liian suuri. Valitsen ensin puolueen ja sitten sopivan ehdokkaan.

semi

Miksi äänestää sellaista, Soini on rehellisyyden airut kun kertoo mitä aikoo tehdä. Tosin sillä edelyttyksellä että ei tee sitä itse, vaan pistää asialle jonkun joka on todellinen sätkynukke. No lohduttautua voi sillä että toiminta säde Eu,s Soinin edustajalla jäänee kahvion ja työhuoneen väliseen maastoon. Joten kauhean huolissani en ole.

ville_miettinen

Ketä huvittaa. Siihen ei Kimmo "kuolemantuottamus" Sasi, eikä muukaan saa vaikuttaa. Minulla on siihen perustuslaissa turvattu oikeus. Kansainvälisissä säännöksissä on mm. turvattu oikeus osallistua hallitsemiseen joko välittömästi tai vapaasti valittujen edustajien välityksellä; oikeus määräaikaisiin ja rehellisiin vaaleihin, joissa on yleinen ja yhtäläinen äänioikeus ja salainen äänestys; oikeus tulla valituksi.

Oikeuksien rajoitukset koskevat lähinnä alaikäisiä, holhouksenalaisia, ulkomaalaisia tms. (vaalils).

Mitä vaikuttamistapaa pitäisi käyttää, jos oikeus äänestämiseen menetetään Arvoisa Simo Perttula ?

elpaso

Otsikossa oleva elin ei kylläkään vastaa millään muotoa RIIPPUMATONTA PERUSTUSLAKITUOMIOISTUINTA! Perustuslakivaliokunta valmistelee perustuslain muutoksia eli se valvoo itse itseään. Luulisi ottavan edes tämän verran selvää asioista ennen kuin hehkuttaa sasin hyvyyttä. Tämä on sama asia kuin rikolliset tuomitsivat itse itsensä. Suomessa tapahtuu päivittäin viranomaisten taholta perustuslain rikkomuksia, joita sivistysmaissa valvoo ja tuomitsee perustuslakituomioistuin.

OnSlow

Jonkun ehdokkuuden rajoittaminen vaaleissa on etu-Orwellilaista politiikkaa. Meillä on vielä toistaiseksi järjestelmä jossa äänestäjät voivat jälkikäteen seuraavissa vaaleissa halutessaan paheksua äänestyskäyttäytymisellään ehdokkaansa tekemisiä.

Nykytietotekniikalla olisi kyllä helppoa tehdä järjestelmä jossa kannatusta mitattaisiin vaikka kvartaaleittain. Jos esim. edustajan kannatus laskisi alle varamiehen vaaleissa saaman kannatuksen kahtena kvartaalina peräkkäin niin vaihtoon vaan.

MJ78

Kun Soinin ehdokkuus pelottaa kokoomusta näin paljon, joutuu kykypuoue paiskimaan töitä hartiavoimin uuden lain voimaansaamikseksi ajoissa. Kutsuttakoon sitä Lex Soiniksi. Kokoomuksen ja kepun liberaalit linjaukset maahanmuuttoasioissa nostavat tällä menolla persut neljänneksi suurimmaksi puolueeksi, ja jos Niinistö ei ole käytettävissä, Soinin seuraavaksi presidentiksi. Hyvä homma.

Matti O Koskela

Jopa niin mahtava, että oikein pitää opetetun poliittisen eliitin alkaa kaivamaan kaikki mahdolliset kampitusvälineet, pilkkakirveitä myöden homeisista liitereistään.

"Soini halveksii äänestäjiään - pitää aivan pönttöinä elo pelinappuloina. Mahtaneetko perussuomalaisaet hurrata."

Empä ole aikoihin eo. kaltaista tuubaa lukenut. Toisaalta, tuokin vaan kertoo taas yhden puoluesidonnaisen pässin narussa pyörimisestä.

Kaikki tämä täysin keksitty älämölö kertoo näitten poliittisten broilereiden todellisista näköalattomuuksista. Tämän päivän poliitikko ei ole normaalia työtä ilman puoluepolitiikan kytköksiä suuremmin tehnyt. Toisinsanoen ei ymmärrä kansaa ja on irtautunut täysin sen elämän ulkopuolelle.

Kun sitten joku Timo Soini kuuntelee ja ymmärtää ihan oikeasti kansan tuntoja elävässä elämässä, ajaa heidän asiaansa, haukutaan populistiksi. Sehän ei ole kielteinen käsite kenellekään muulle kuin asiaa hallitsemattomalle poliitikolle, eli tälle onnettomalle eliittilaumalle.

Pitäisi mieluummin säätää laki(ála Itälä), joka säästäisi kansan näitten itkulta. Ilmiö on sama, kuin jalkapallossa tai jääkiekossa, joissa saa rangaistuksen filmaamisesta. Eli kun vastustaja luistelee läheltä ja vähän hipaisee, ollaan sitten heti rähmällään kerjäämässä tuomiota tälle. Käykin toisin, rähmällään olija saakin 'penalttia'.

VierasBrandheim

Miten niin Soini pitää äänestäjiään pönttöinä,hänhän on julkisesti kertonut että on populisti ja kunnioittaa suomalaista ihmistä ja hänen työtään.Ei Soini äänestäjiään valitse, vaan äänestäjät valitsevat Perussuomalaisen hengen mukaisen poliittisen puolueen.

Rauli Siltala

"Viimeisenä olisin uskonut, että Timo Soini käyttää järjestelmää hyväkseen."

Kovin olet herkkänahkainen ja luet ylimalkaisesti.
Soini on sanonut, että hän voisi tehdä kuprun Eu-vaaleissa, mutta ainakaan vielä hän ei sitä ole tehnyt.
Oletko vetänyt hätäisen johtopäätöksen vai onko minulta mennyt jotain asiassa ohi?

yks soinin kannattaja

Kun Perussuomalaisten Soini alkaa äänten kerääjäksi se ärsyttää toisten puolueiden poliitikkoja, entäs kun on omassa puolueessa noita ns. ääntenkerääjiä, niistä ei olla millänsäkään. Hyvä esim. Rovaniemellä Hannu Takkula keskustalta. Viimeksi oli Posiolla ääniä keräämässä...

EdisPearl

Jos Soini menee moisen tempun tekemään, en enää ikinä vilkaisekaan ainuttakaan PerSua. Saatte sitten pitää koko palettinne ja näperellä keskenänne.

Samantien voitte unohtaa seuraavat eduskuntavaalit jne. Tuntuu hassulta, että Soini ja Halla-Aho ovat saman puolueen edustajia, enkä ole nähnyt ainuttakaan vilahdusta mistään yhteiskuvasta tai yhteisesiintymisestä missään....ukot ovat kuin eri planeetalta.

Koko persut on todella niin vitsipuolue, ettei tuollaista voi kukaan enää ottaa vakavasti. Yksi todellinen "sankari" nauttii verovaroista monen tonnin eläkettä, kun ei kestänyt vuottakaan kansanedustajana ja nyt taas heitä nousee kuin tatteja sateella vähän siellä sun täällä.

Mitään yhtenäistä puoluelinjaa ei ole nähty, eli Soini ei uskalla laittaa omiaan järjestykseen. Mitä muutakaan se todistaa?

Ja Halla-Aho on yhtä mystinen olio kuin skientologien jumalkuva. Ja sitten on muutama aika joviaali häiskä ja muutama tosi onneton muija, jotka eivät raukat osaa eikä ymmärrä mistään mitään.

-EP-

Matti O Koskela

Tunteenpalo lienee eräs hyvä liikkeelle paneva voima myös kannanotoissa.

"Tuntuu hassulta, että Soini ja Halla-Aho ovat saman puolueen edustajia, enkä ole nähnyt ainuttakaan vilahdusta mistään yhteiskuvasta tai yhteisesiintymisestä missään....ukot ovat kuin eri planeetalta."

Eivät edusta samaa puoluetta, vaikka Halla-ajo Persujen listoilla vaalinsa kävikin, hän on sitoutumaton.

Rouva voisi hiukka vetää henkeä ja perehtyä faktoihin.

EdisPearl

Kyllä tuo on tällaisen perusrouvan mielestä ihan yksi ja sama asia. On saivartelua erottaa puolue ja se, että joku "sitoutumaton" nousee persujen listoilta valtuustoon.

Ei tarvitse kuin googlata Halla-Aho, niin sana Perussuomalaiset vilahtaa melkein koko ajan artikkelista riippumatta.

-EP-

Enthronics

Mitä vikaa siinä on, että Soini haluaa jäädä Suomeen ja samaan aikaan
päästä vaikuttamaan Suomen asioihin EU:ssa sinne lähettämänsä edustajan
avulla?

Moni muu lähtisi EU:hun ihan vain suuremman palkan vuoksi. Soinilla
kuitenkin kutsumus on jossain muualla kuin juosta rahan perässä.
Soini käyttää vaikutusvaltaansa, mutta ei aio hylätä äänenstäjiään.
Siksi hän itse jää Suomeen ja lähettää tilalle jonkun edustajan.

Harvemmin tällaista politiikan tekoa näkee ja olisi minusta ihan
syytä kunnioittaa sitä, että meillä vaihteeksi joku poliitikko
arvostaa kotimaataan ja omaa kansaansa sen sijaan, että juoksee
rahan perässä.

Miettikääpä mikä Soinin motivaatio tässä asiassa on ennenkuin alatte
tuomaroimaan.

--

Missä ne valittajat silloin olivat, kun Väyrynen uhkaili sillä että
jos ei saa korkeaa virkaa hallituksesta, hän lähtee EU:hun hommiin?
Siinä teille todellinen opportunisti, jos sellaista etsitte.