Lauantai 20.7.2019

Epäilijöille tiedoksi: Tämä on totuus WinCapitasta

Luotu: 
21.1.2009 08:34
  • Kuva: KRP
    Kuva
    Hannu Kailajärvi

Sijoitusklubi WinCapitan (entinen WinClub) esitutkinnassa on varmistunut, että WinCapita ei ole käynyt valuuttakauppaa. KRP:n mukaan jutun pääepäilty Hannu Kailajärvi on kuulusteluissa myöntänyt, että WinCapita ei ole saanut tuottoja valuuttakaupoista, vaan sen varat ovat muodostuneet ainoastaan jäsenten rahasuorituksista.

Oulun käräjäoikeuden joulun jälkeen vangitsemaa Kailajärveä on kuulusteltu useita kertoja. Kuulustelut ovat sujuneet hyvin ja edistäneet tutkintaa.

Esitutkinnan mukaan WinCapitalla on varoja jäljellä noin 4,8 miljoonaa euroa, minkä myös pääepäilty on myöntänyt. Nämä varat on asetettu vakuustakavarikkoon jo keväällä 2008.

WinCapitan jäsenistön keskuudessa on ainakin jossain määrin ollut käsityksenä, että klubin FxTraderSignals -ohjelma olisi näyttänyt WinCapitan tekemiä valuuttakauppoja.

Pääepäilty on kuitenkin kuulusteluissa kertonut, että kyseessä ovat olleet ohjelman tekemät kaupantekoehdotukset eivätkä todelliset valuuttakaupat. Ohjelma on kopioinut todellisen valuuttakurssikäyrän valuutta-alustalta ja lisännyt siihen osto- ja myyntisignaalit.

Esitutkinnan mukaan mikään asiaan liittyvistä yhtiöistä ei ole pitänyt toiminnastaan kirjanpitoa.

WinCapitan toiminnasta on tehty tähän mennessä lähes 1 300 rikosilmoitusta, joissa ilmoitetut asianomistajien vahingot ovat yhteensä noin 17,8 miljoonaa euroa. Vakuustakavarikossa, hukkaamiskiellossa tai väliaikaistoimenpitein takavarikoituna on noin 16 miljoonaa euroa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

"WinCapitan toiminnasta on tehty tähän mennessä lähes 1 300 rikosilmoitusta, joissa ilmoitetut asianomistajien vahingot ovat yhteensä noin 17,8 miljoonaa euroa. Vakuustakavarikossa, hukkaamiskiellossa tai väliaikaistoimenpitein takavarikoituna on noin 16 miljoonaa euroa."

Lue oikein: 17,8 miljoona euroa on sijoitettu laittomaan toimintaan.

Ei rikosilmoituksen tekeminen vapauta rikolliseen toimintaan osallistunutta rahoittajaa rikosoikeudellisesta vastuusta.

Se, että mukana rikoksessa on poliiseja, pankinjohtajia ja kuntien napamiehiä - ei tee rikosta heidän osaltaan tekemättömäksi. Saa nähdä, miten tuomioistuin suhtautuu kun pitäisi vapaamuurari- tai lionsveljiä vastaan käräjöidä....

Vieras

on kuitenkin 100 000 000 € systeemi. On tosiaan aiheellinen huoli "oikeuden" toteutumisessa. Vieläköhän esim. kyseiset pankinjohtajat ovat toimessaan. Minä en ainakaan sijoittaisi rahojani pankkiin, jonka johto on noin hyvin perillä finansseista. Mutta kun ei tiedä kuka on ollut osallisena, joten täytyy epäillä jokaista.

Kuplaan osallistuneitten nimet pitää saada julki. Olipa minkä kerhon jäsen tahansa. Muuten asia vaietaan kuoliaaksi.

Tomppa-VHM

"Ei rikosilmoituksen tekeminen vapauta rikolliseen toimintaan osallistunutta rahoittajaa rikosoikeudellisesta vastuusta.

Se, että mukana rikoksessa on poliiseja, pankinjohtajia ja kuntien napamiehiä - ei tee rikosta heidän osaltaan tekemättömäksi."

Kauas on kehitytty Olaus Petrin tuomarinohjeista:

"Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä.

Hyvä ja älykäs tuomari on parempi kuin hyvä laki, sillä hän voipi asetella kaikki kohtuuden mukaan. Mutta missä paha ja väärä tuomari on, siinä ei auta hyvä laki mitään, sillä hän vääntää ja vääristelee sitä oman mielensä mukaan.

Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan; sen kohtuuden tähden, joka laissa on, se hyväksytään.

Kaikkea lakia on älyllä käytettävä, sillä suurin oikeus on suurin vääryys, ja oikeudessa pitää olla armo mukana.

Ei laki hyväksy kaikkea, mitä se ei rankaise, sillä ei lakikirja saata kaikkia rikoksia luetella.

Tuomari ottakoon kaikessa laissa vaarin siitä, mikä lainsäätäjän tarkoitus oli; muutoin sitä käytetään väärin ja väännetään toisaalle kuin lainsäätäjän mieli oli.

Yhteisen kansan hyöty on paras laki; ja sen tähden mikä havaitaan yhteiselle kansalle hyödylliseksi, se pidettäköön lakina, vaikka säädetyn lain sanat näyttäisivät toisin käskevän.

Maantapa, kun se ei ole kohtuuton, pidettäköön lakina, jonka mukaan on tuomittava.

Paha tapa älköön ketään auttako, se on: ei kukaan voi asiaansa sillä auttaa, että sanoo monta olevan, jotka tekevät samoin kuin hän on tehnyt, koska se, mitä hän tehnyt on, havaitaan olevan vastoin lakia."

kun on päästy tilanteeseen jossa täydellä ymmärrykksellä varustettu ihminen voi rikkoa lakia tietämättään.