Perjantai 24.5.2019

Vaalikohu: Oikeusministeri pitää linjansa

Luotu: 
29.1.2009 09:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Tuija Brax

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) pysyy tiukasti linjassaan, jonka mukaan hän ei kommentoi keskeneräisiä oikeusprosesseja. Tänään Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi valitukset sähköisen äänestyksen ongelmista, mutta asiasta voidaan vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Effi ry:n mukaan valitus on tekeillä.

Brax sanoi Ylen Aamu-tv:n haastattelussa, että on hyvin tärkeä periaatteellinen asia, ettei hän tässä vaiheessa vielä ota kantaa koko vaalisotkuun.

- Oikeusministeri ei päätä vaalien uusimisesta oikeusvaltiossa, Brax sanoi ja selitti, että millainen tahansa kommentointi tässä vaiheessa voisi olla vaikuttamista puolueettomaan oikeusprosessiin.

Brax myös muistutti, että sähköisen äänestyksen kokeilu oli nyt tehtävä, koska edellinen eduskunta niin määräsi.

Brax sanoi kommentoivansa vaaliongelmia sitten, kun oikeuden päätös asiassa on lainvoimainen.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

"Brax myös muistutti, että sähköisen äänestyksen kokeilu oli nyt tehtävä, koska edellinen eduskunta niin määräsi."

Braxin mielestä ilmeisesti Turun moottoritiekin olisi pitänyt ottaa käyttöön ennen kuin se oli valmis.

Braxin perustelu on idioottimainen. Ei oikeusministeriöllä ole mitään oikeutta rikkoa vaalilakia ja lasketuttaa kuntien vaalilautakunnilla väärin vaalitulosta kolmessa kunnassa vain siksi, että TietoEnator yrittää toimittaa kelvotonta tekniikkaa.

Kyllä joku laillisuus pitää olla myös eduskunnan tahdon toteuttamisessa. Braxilla ja Jääskeläisellä ei ilmeisesti ollut kanttia sanoa, ettei TietoEnator ole kyennyt toimittamaan ajoissa luotettavaa tekniikkaa sellaisin käyttöliittymin, että normaali äänestäjä sen voi ymmärtää ja omaksua.

TietoEnatoria jotenkin suojellaan, vaikka se pitäisi paljastaa.

Vieras

2% äänistä katosi tietotekniikkaongelmien takia ja oikeiusministeri ei pidä asiaa mitenkään hälyyttävänä tai ongelmallisena!!

5.9.2009 uutisoitiin "<b>Oikeusministeri Tuija Brax (vihr) kiistää mahdollisuuden, että sähköisessä äänestyksessä voisi kadota ääniä</b> tai joku voisi sabotoida vaalitulosta. "Kyllä se science fictionin puolelle menee, jos joku onnistuisi vaalituloksia sabotoimaan", Brax sanoi Uudessa Suomessa torstaina."

Ottaako ministeri vastuun sanoistaan ja teoistaan ja loppupäätelmänä eroaa niinkuin olisi oikein poliitikolle tälläisessä tilanteessa?