Perjantai 24.5.2019

Tulevaisuuden vaalit: Vain osa saa äänestää?

Luotu: 
29.1.2009 13:04
  • Kuva: Compic-Photos/Eduskunta
    Kuva
    Jyrki J. J. Kasvi.

Kansanedustaja Jyrki J. J. Kasvi (vihr.) käsittelee Uuden Suomen blogissaan tänään annettua hallinto-oikeuden päätöstä, joka hylkäsi kuntavaalien sähköisestä äänestyksestä tehdyt valitukset. Kasvi toteaa sarkastisesti päätöksen tarkoittavan sitä, että kaikkia ääniä ei tarvitsekaan laskea – pelkkä otos riittää.

- Vaalivaivaa ja kustannuksia voitaisiinkin jatkossa merkittävästi säästää ottamalla tilastollisesti merkittävä otos äänestäjistä ja laskemalla vain heidän antamansa äänet. Mitään muuta johtopäätöstä en osaa tästä hallinto-oikeuden päätöksestä tehdä, kirjoittaa Kasvi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

Sattumia ei voi sopassa välttää. Eero Heinäluoman lihakeiton sattuma oli Leena Luhtanen ja Vihreän liiton Tuija Brax. Olisiko Vihreässä liitossa ketään muuta toivottavasti myös oikeustieteiden kandidaatin tutkinnon suorittanutta, joka voisi korvata Tuija Braxin?

Braxiahan yritettiin varoittaa, mutta hän viittasi kintaalla kaikille varoituksille ja ajoi Jääskeläisen (sd.) linjaa.

Näin ollen oikeusministeriön vaalijohtajan työlle ei suoritettu minkäänlaista parlamentaarista valvontaa niin kuin ei Tanja Karpela kyennyt vastaamaan tilanteesta Lex Karpelan osalta.

Mitä hyötyä on oikeustieteiden kandidaatin tutkinnosta ja vihreästä, keskustaliberaalia vihreämmästä maailmankatsomuksesta, kun se ei kerran näy tuloksissa.

Allekirjoittanut

Oman tulkintani mukaan J.J.J. Kasvi vain ehdottaa, että äänestäjistä valttaisiin riittävä otos joiden äänet hyväksyttäisiin. Jos kerran yksittäisillä äänillä ei ole mitään merkitystä, niin Gallup-äänestyksellä päästään yhtä tarkkaan lopputulokseen paljon halvemmalla kuin Tietoenatorin tekniikalla.

Tietoenatorin systeemi on tavallaan älykkyystesti, jonka tuloksen perusteella äänesi joko hyväksytään tai hylätään. Enter-näppäimen painamatta jättäminen riittää testin hylkäämiseen. Jotta äänestäjiä ei loukattaisi, niin tyhmille äänestäjille annetaan se vaikutelma, että he ovat läpäisseet älykkyystestin ja heidän äänensä on hyväksytty.