Keskiviikko 16.1.2019

Ministeri Lindén: Pomosi saa vaatia sinua riisuutumaan alasti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.2.2009 08:02
Päivitetty: 
12.2.2009 14:16
  • Kuva: Valtioneuvosto
    Kuva
    Viestintäministeri Suvi Lindén

Liikenne- ja viestintäministeri Suvi Lindénin (kok.) vastaa Aamulehden haastattelussa kritiikkiin Lex Nokiana tunnetusta urkintalaista. Eilen eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja Heidi Hautala (vihr.) vaati lakialoitteen laittamista toistaiseksi jäihin, kun keskusrikospoliisi oli älähtänyt siitä, että Lex Nokia antaa julkisyhteisöille suuremmat valtuudet kuin poliisille.

Lindén kiistää tämän. Hänen mukaansa mahdolliset puutteet poliisin valtuuksissa selvitetään, kun pakkokeinolakia uudistetaan maaliskuussa.

Lindén muistuttaa haastattelussa niistä keinoista, jotka työnantajalla ovat jo käytössä. Lindén sanoo, että tunnistetietojen seurantaa saa kohdistaa henkilöihin, jotka käsittelevät yrityssalaisuuksia.

- Jos tallennat työkoneeltasi usb-tikulle, yritys saa katsoa koneesi lokitietoja. Yritys voi vaatia työntekijäänsä vaikka riisumaan alasti, kun tämä lähtee työpaikalta. Sekin voi olla yhdenlaista valvontaa. Nämä ovat kaikki sallittuja, Lindén sanoo Aamulehdelle.

Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne on tyrmistynyt ministeri Suvi Lindénin väitteestä, että yksittäinen työnantaja voi käskeä työntekijäänsä riisuutumaan alasti.

- Se ei ole sallittua. Ei ikinä eikä Lex Nokiankaan myötä. Ihan käsittämätön väite. Osoittaa Lindéniltä suurta asiantuntemattomuutta työelämästä, sanoo Rinne Aamulehdelle.

Myöhemmin lehti kysyi Lindenin heitosta vielä asiantuntijanäkemyksen.

- Työnantajalla ei ole mitään riisuttamisoikeuksia. Laki yksityisyyden suojasta ja henkilökohtaisesta on ihan selkeä. Ministerin rinnastus ei ole tässä tapauksessa kohdallaan, sanoo yleisen oikeustieteen professori Kaarlo Tuori Helsingin yliopistosta lehdelle.

Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

Tietenkin anuksen tarkistus on paikallaan. Kuka tahansa voi viedä ruumiinosassaan, erityisesti naiset, mitä tahansa muistikortteja firmasta ulos kehonsa sisällä.

Onkohan Kokoomuksen eduskuntaryhmässä jo kehon onteloite koskevat pomon tarkistus työpäivän päätteeksi voimassa?

On aivan luonnollista, että jos Kokoomusnuoret kulkevat alasti niin kyllä he jonnekin kätkevät 4 Gb:n tai 8 Gb:n muistikortit.

Tuo perusteellinen ruumiintarkastus kannattanee antaa eläkkeellä oleville gynekologeille tai kokeneille rajavartijoille. Sitä yritetään niin paljon kaikenlaista.

Kun tietokoneentarkastus on annettu työnantajalle niin on aivan johdonmukaista, että ruumiintarkastusoikeus menee samalla.

Neuvostoliittolainen tullimies vihaisimmillaan oli hellämies, kunhan uudet tulosvastuulla toimivat Nokian tai Kokoomuksen ruumiintarkastajat ryhtyvät tuottamaan palveluita muillekin yrityksille.

Onneksi Suvi Lindén pelasti blondien maineen. Blondien älykkäistä lausunnoista onkin ollut pulaa...

Tepa

Onneksi olkoo, Suvi. Ja erityisesti onneksi olkoon, demarit, sillä nyt saitte vaihteeksi jotain aiheellistakin moitittavaa Kokoomuksen suuntaan ja Kokoomus vastaavasti jotain aiheellista anteeksipyydettävää. Ennen kaikkea Kokoomuksen tulisi kuitenkin pyytää anteeksi sitä, että Suvi Lindénin kaltainen henkilö on erehdyksessä päästetty ministeriksi.

Koska Lindénin mielestä työnantaja voi vaatia alaista riisuutumaan alasti, vaadin minä nyt Suomen kansalaisena eli Lindénin työnantajana Suvia riisuutumaan muiden työnantajiensa, eli kansan edessä julkisesti alasti. Samalla on tilaisuus panna paremmaksi kuin Jutta Urpilainen, eli jättää verkkosukatkin pois.

Jyrki hei, nyt voisi olla korkea aika jatkaa ministerikierrätyksiä, kun Kokoomuksen kannatus vielä toistaiseksi on korkeissa lukemissa. Kyllä Oulun kokoomuslaiset jonkun ministeriksi haluavan naisen löytävät. Vaatimukset eivät tähänkään saakka ole olleet kohtuuttoman kovat.

Jyrgi Virtelä

Oulun kokoomuslaisilla ja naisilla on Tuulikki Ukkola - Nainen joka uskaltaa (http://www.ukkola.net/).

"On tässä tärkeämpiäkin asioita kuin yksi Lex Nokia. Maa on talouskriisissä ja ajautumassa lamaan ja sitten pitäisi tällaista jankuttaa, Ukkola tuhahtaa. (...) En ole täysin vakuuttunut lain tarpeellisuudesta, mutta jos sillä on ennaltaehkäisevä vaikutus, niin kai se sitten on tarpeellinen", sanoo Tuulikki Ukkola. (http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/49029-lex-nokiasta-turha-jankuttaa)

Henrik Heino

"Kuinka on mahdollista, että tällaisia järjettömyyksiä päästelevä ihminen toimii ministerinä?"

Samaa ihmettelen minäkin. Lindèn on mokannut jo niin monia kertoja, että jonkun sitäisi jo potkia hänet pellolle. Haluammeko todella Suomesta täydellistä poliisivaltiota jota tämä ihminen yrittää ajaa?

Vieras

Kyllähän se kokoomusministereiltä onnistuu. Johan sieltä on tullut katkeroituneita vasemmistolaisia ja Terijoen hallitukseen verrattavia maanpettureita niin, että eiköhän sieltä joku "nudekin" mukaan mahdu. US:n mukaan Matti Vanhanenkin kiinnostui Lindenin alastonjutuista, Ruusuja vain Suville.

Heli Sirkiä

Miten on mahdollista että lyhyen ajan sisällä jo kolmas ministeri (kok) päästelee suustaan tällaisia sammakoita? Aivan uskomatonta! Odotan mielenkiinnolla, milloin joku työnantaja vielä vaatii tätä työntekijältään yritysturvallisuuden nimissä, ja vetoaa ministeri Lindénin lausumaan. Kuinkas silloin suu pannaan? Syyllistyykö ministeri yllytykseen?

tapio_o_neva

Eivät kokoomuslaisetkaan ole aivan sellasia idiootteja kuin mitä voisi irtolausunnoista päätellä. Kyse on vain siitä, että kun Kataisella on päivärahaepäselvyyksiä niin kuin Paavo Väyrysellä vuosikymmeniä sitten, koko "tyhjiö" täytetään turhanpuhumisella muka vahingossa.

Jokaiselle viikonpäivälle on uusi kokoomuslainen laukomassa läpiä päähänsä. Voisi oikeastaan aloittaa jo veikkauksen, kuka on perjantaipäivän viikonloppumöläyttäjä.

Ehodtan, että Kokoomuksen edustkuntaryhmä aloittaa ruumiintarkatukset joka työpäivän jälkeen ja ruumiintarkastajaksi valitaan Ilkka Kanerva ja Ilkka Kantola sekä Matti Ahde.

tapio_o_neva

Laitan jalustalle illalla ylitöissä digitaalivideokameran ja kuvaan ruudulta koko aineiston ilma, että mitään tietoa tallentamisesta USB-Flash -puikolle jää.

Varatuomari Kimmo Sasi ja filosofian kandidaatti Lindén ovat hieman erehtyneitä tekniikasta. Jo 1930-luvulla asioita kuvattiin. Silloin käytössä tosin ei ollut kuin Minox-kamera, virolainen innovaatio, jota alettiin valmistaa Latviassa.

semi

Hyvämuistinen vakoilija kantaa tiedot ulos pääkuoren sisällä tai kuvaa ne kuten sanoit, osaaminenkin on riski yritykselle. Joten olisi parasta jos Suvi Linden vielä lisäisi että osaavan työntekijän teloittaminen portilla niskalaukauksella on työnantajan oikeus, koska hän kuljettaa arvokasta osaamista ulos ovesta.

harras pakana

Vai että työnantaja voi riisuttaa alasti työtekijöitä.Ruumiinntarkastukseen tarvitaan kyllä poliisia ja silloinkin perusteltua epäilyä.Kuinka kummassa tästä akasta on voinut tulla ministeri kun kyvyt ja tieto ei tunnu riittävän käpyjen keräilyyn.

Matti Mulperi

Mistähän johtuu että Kansanedustajat saivat taas uudet Nokian kännykät.
Aikaisemmin oli kommunikaattorit,mutta nyt voi valita kahden välillä,kummatkin Nokialta.
Onkohan kilpailutus toiminut.Varmaan siksi että ostetaan Kiinassa valmistettu Suomalainen puhelin.Oliskohan Linde´n tietoinen asiasta.
Vanhat sai lahjoittaa tutuille.
Sellaista on Korruptio ja lahjonta,sekä istutaan kaikessa rauhassa "Suomi-Soffalla,ja kehitetään maakuntia.

Ministerin työnantaja

eli kansalaisena vaadin, että kaikkien kansanedustajien on tästälähtien riisuuduttava alasti eduskunnan portailla klo 16. Tällä varmistutaan siitä, että eduskunnasta ei salaa viedä arkaluonteista materiaalia vieraan vallan edustajille. Ihan kohtuullinen vaatimus, eikö?

tapio_o_neva

Koska kansa on kansanedustajan työnantaja, on tietenkin kansalle annettava mahdollisuus ruumiintarkastaa työntekijänsä. Kuka ilmoittautuu Suvi Lindénin ruumiintarkastajaksi?

En usko, että kansliatoimikunta ja Sauli Niinistö jaksaa tarkastaa kaikkia. Tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että jos esimerkiksi joku rähmäkoura ryhtyy tarkastamaan naismuslimityöntekijöitä, voi tarkastajalta olla henki pois tai hänen kotiaan voi kohdata tulopalo perheenjäsenineen.

jussilaari

"Lindén sanoo, että tunnistetietojen seurantaa saa kohdistaa henkilöihin, jotka käsittelevät yrityssalaisuuksia."

Kuka märittelee sen, mikä on yrityssalaisuus. Tietenkin yritys itse.
Eli käytännössä seurannan saa kohdistaa kaikkiin työntekijöihin. Ihan käskemällä vaikka riisuutumaan alasti. Ehkä myös kehon onteloiden tarkastaminen on työnantajalle sallittujen tarkastusmenetelmien joukossa. Loogisuuden vuoksi.

Kokoomuksella taitaa olla todellinen pula ministeriaineksesta.
Vai onko siellä menossa ministerienväliset julkisuuskisat sammakoiden päästelyssä.

tapio_o_neva

Suvi Lindén on kokoomuslaiseksi, golffariksi ja blondiksi perustuslain vaatimusten mukainen: rehelliseksi ja taitavaksi tunnettu Suomen kansalainen. Niin oli muuten Tanja Karpelakin.

Lindén on myös pätevä. Hän on filosofian kandidaatti Oulun yliopiston tietojärjestelmä tieteen puolelta. Hän siis sopii mainiosti vastaamaan Suomen tietoliikenteestä "ministerinä liikenne- ja viestintäministeriössä".

askoniskala

Orwellin yhteiskunta, vaikkakin vähän myöhässä (1984 meni jo). Mikä näitä yksilönvapautta kannattavia poliitikkoja vaivaa? Kuvittelen ehkä vähän naivisti, että kokoomus juuri on ollut kannattamassa yksilönvapautta ja ylipäänsä kunnioittanut yksilön oikeuksia.

Nyt se on myymässä arvojaan busineksen alttarille tavalla, joka kajoaa pahemmin yksilön oikeuksiin kuin kollektiivinen ylhäältä ohjailu konsanaan Suomen oloissa. En usko, että tällä lailla estetään todella merkittävästi esim. teollisuusvakoilua. Sillä saadaan huononnettua työyhteisöjen ilmapiiriä merkittävästi ja luotua pahimmassa tapauksessa kyräilykulttuuri, joka muistuttaa pikemminkin DDR:n ja Neuvostoliiton pelon ilmapiiriä. Puuttuu enää vihjepalkkiot ja kehittynyt ilmiantojärjestelmä. Sekin lienee kehittymässä aikaa myöten.

Lain valmistelu olisi syytä laittaa kokonaan uusiksi ja miettiä vielä kerran. En kuin otetaan korjaamaton askel väärään suuntaan. Lisäksi ministerin kielikuvat ovat melkoisen harkitsemattomia. Riisua alasti... Onko lisäksi työnantajalla oikeus tarkastaa ruumiinontelotkin? Hyi - hyi.

semi

Vaaleissa myös kaikenlaista hienoa -30 luvun Saksalle, sen jälkeen meno olikin mitä oli. Aivan sama olivatko Saksalaiset kuitenkaan kaikesta samaa mieltä. Kokoomuksen kanssa on käymässä samoin, SDP alkaa jo näyttämään lupaavalta puolueelta.

Liike

Sanasi "SDP alkaa jo näyttämään lupaavalta puolueelta" vaikuttavat tahattomalta huumorilta tai tarkoitukselliselta propagandalta kuten otsikointisikin.

Missä vaiheessa SDP ei muka ole näyttänyt lupaavalta puolueelta sinun silmissäsi? Ihailitko välillä enemmän Vasemmistoliittoa?

jussi vaarala

että it-vaaliorahoitettu poliitikko on tämän lex nokian juoksutyttönä - ja ihminen asetettuna asemaan chaplinin nykyaika

sellaista soon ku välineet karkaa poliitikolta kokonäiskäsityksen käsistä - jota kokonaiskäsitystä
olen aina kyseessä ollen linden pitänyt outona - ollen
aina vain hajuveden tuoksahduksen verran inhimillisyyttä

niin ehkäpä se väline ei karannutkaan kokonaiskäsityksen käsistä vaan sopi siihen hyvin - vaan jospa kävikin niinpäin
että lindenin kokonaiskäsitys karkasi muiden ymmärryksen ulkopuolelle - jo lähtökohtaisesti

aika paha sauma lindenille sanoisin

semi

Suvi Linden ei voi hävitä, kokoomus etenee yhtä määrätietoisesti kohti valvottua ja suljettua yhteiskuntaa kuten Saksa -30 luvulla. Kuten Saksalainen pommituslentäjä Peter Wilhelm Stahl totesi, Suomalaiset ovat Sparttalaisen kurin omaavia ihmisiä. Nyt on meidän vuoro nähdä kuinka yhteiskunta siirtyy äärioikeistolaiselle voimille joita Kokoomus edustaa.

Tuomioja oli sittenkin täysin oikeassa että Soinilla voi olla äärioikeisto housunlahkeissa, mutta suunta oli väärä. Sen oikeisto uhan me löydämme hallituksesta nyt.

Liike

Ihailemasi SDP on edelleen Suomessa aatteellisesti lähimpänä kymmenien vuosien takaista Saksan kansallissosialistista puoluetta. Jos pidät jopa natseja äärioikeistolaisina, maltilliset löytyvät kai mielestäsi sitten vasta pehmokommunistien joukosta ja vasemmisto alkaa maolaisista ja anarkisteista?

vaaraton

Tässäpä aihe tutkiville journalisteille selvittää: saako työnantaja tosiaan vaatia riisuuntumaan ja tehdä ruumiintarkastuksen. Ja sitten kun yleisesti todetaan että ei saa, niin tuleeko ministeri Linden taas julkisuuteen pyytämään anteeksi ja perumaan lausuntonsa ennen kuin työnantajat Suomessa ovat toimeenpanneet tämän valvontakeinon.

tapio_o_neva

Minista perustuslakiasiantuntijoiden pitäisi selvittää, kuka on Suvi Lindénin työantaja, ja kuka voi suorittaa Suvi Lindénille ruumiintarkastuksen.

Suomen kansa on työnantaja tai ainakin Oulun vaalipiirin äänestäjät, mutta ketkä voivat tulla Oulusta tarkastamaan Suvi Lindénin ja miten vuorot arvotaan.

joukahinen

naispoliitikkoja, onhan? vai onko?
Miksi ne eivät yllä ministereiksi?

Lex Nokia täysin mielivaltainen pakkolaki.
Suuri kysymys: Kuka sitä valvoisi ja miten, millä resursseilla?
Pahoin pelkään , että tätä lakia rikottaisiin aivan yhtä paljon
kuin kännykkä korvalla ajamistakin.
Suomesta ensimmäinen virallinen länsimainen Orwelilainen yhteiskunta?

semi

Joka perustellaan yritys salaisuuksilla, ihmisten oikeus on kuitenkin menetetty. Ensin tuli tupakkalaki, terveys terroristit juhlivat terveellisen elämän puolesta. Sitten tulee lisää, hehkulamput kielletään ilmastonmuutoksen takia ja lakupiiput tupakkalakiin vedoten. Vaikka lakupiipuista ei savua nouse milligramman vertaa.

Tämä ei tähän jää, enemmän on tulossa ja kohta on Venäläisten toisenmaailmansodan usko ihan totta. Suomalainen työväestö pitää vapauttaa kapitalistien ikeestä.

Jokamies

Tarkastuksen suorittaa joko poliisi ja tai lääkäri. Aina samaa sukupuolta kuin tutkittava. Ei milloinkaan työnantaja.

Tutkintaa ei saa suorittaa ennen kuin on aihetta epäillä rikoksesta jossa maksimirangaistus on yli 6kk.

Eli jos oma työnantajani vaatisi moista, soitto poliisille. Sen jälkeen katsotaan onko aihetta rikoisilmoitukseen seksuaalisesta häirinnästä.

Miten se sanonta menikään: Ensin mä puhuin ja sit mä aattelin, mut ei se sit enää auttanutkaan...

Dr. Schmidt

Ei lääkäri voi suorittaa kenellekään täysi-ikäiselle mitään ruumiillista tutkimusta vastoin henkilön tahtoa muuten kuin seuraavissa tapauksissa:

1. hoidetaan tahdosta riippumatta mielisairautta
2. sama, mutta hoidetaan yleisvaarallista tartuntatautia
3. henkilöllä on laajennettu edunvalvonta ja edunvalvoja tuomioistuimen päätöksellä päättää hänen sairauksiensa hoidosta.

Ei työnantaja tai poliisi voi määrätä lääkäriä riisumaan ketään.

seppoilmari

Jos pomo pyytää riisumaan, seksuaalista häirintää..kö?
miespomo naistyöntekijää seksuaalistako vai nöyryytystä?
naispomo miestyöntekijää kumpaa?

Taas turha laki ei estä mitään yrtysvakoilu helppoa tiedon kalastelu vielä helpompaa avainhenkilöiden osto kaikkein helpoin....ja helpottuu kokoajan.

lainsäädännöllä turha puuttua yritysten väliseen kilpailuu
ei onnistu ainoastaan rahalla voidaan ostaa hiljaisuutta tai tietoa, korkeimman tarjouksen tehnyt voittaa.

Ja vielä tutkitaanko kaikki aukot joissa salaisuuksia voi kuljetetaan.

Jukkis55

Taitaa olla vaan psykologista sodankäyntiä. Muistakaa että hämmästyttävin/törkein asia Lex Nokiassa on Nokian ulkopuoliseen maailmaan tulevat vaikutukset. Nämä seikat pitää saada keskustelun alle ja heti!

- Laki ei koskisi pelkkiä työnantajia vaan tasa-arvoisesti kaikkia ns. yhteisötilaajia, joita voivat olla mm. kirjastot, koulut, taloyhtiöt, sairaalat ja yliopistot. Esimerkiksi Eduskunta on yhteisötilaaja. Jos lain oikeasti olisi haluttu koskevan vain työnantajia, se olisi säädetty työelämän tietosuojalakiin.

- Julkisessa keskustelussa on puhuttu vain sähköpostista. Esitys ei kuitenkaan edes mainitse sähköpostia, vaan se kattaa aivan kaikki Internet-välitteisen viestinnän muodot, kuten chatit, VoIP-puhelut (mm. Skype), web-sivujen selailun ja vertaisverkkojen käytön.

- Laki antaisi yhteisötilaajille poliisiakin laajempia valtuuksia edellyttämättä kuitenkaan vastaavaa laillisuusvalvontaa, jonka alaisena poliisi toimii.

- Laki romuttaisi lähdesuojan, joka on Euroopan ihmisoikeussopimuksen keskeinen oikeus.

- Lain noudattamisen valvonta perustuisi yhteisötilaajien omiin ilmoituksiin tietosuojavaltuutetun toimistolle ja olisi siten tyylipuhdas paperitiikeri.

Pöhköjä päättäjiä

Tässähän kaiketi koskee myös Eduskuntaa?? Eller hur? Aina vaan alasti ulosmennessä, että ei ole vaan muistikkua työnnettynä mihinkään peitettyyn paikkaan kehossa:)))) Myös komunnikaattorit tarkastetaan.

Kilpaileeko nämä ministerit nyt siitä kuka päästää älyttömimmän möläyksen, vai mikä pistää maan päättäjät puhumaan ihan sekopäisiä juttuja. Tässähän alkaa tuntua, että jokaiselle ehdokkaalle pitää tulevaisuudessa vaatia jonkinmoinen psykologinen testi, ennekuin edes voidaan ottaa ehdokkaaksi.

Jos minut joskus vaaditaan töistä lähteissä riisuuntumaan (kuulun mainittuun riskiryhmään) niin takaisin en tule, sillä asiaa setvitään oikeudessa. Oli sitten Lex Nokia voimassa tai ei. Saattapi tulla muuta puitavaa.

Vieras

Ministeri Linden ei voi olla itse tuota mieltä.

Tämän on oltava kokoomuksen puoluejohdon käsityksen ja linjan mukainen lausunto. Kokoomuksessa on nyt unohdettu, että Suomessa ei ole työnantajatahoja lainkaan.

Kokoomuslaiset ovat kaikki työntekijöitä, toimihenkilöitä. Myös ja erityisesti "esimiesasemassa" olevat rengit ovat työntekijöitä.

Riisuutuuko kokoomuslainen, jos joku yksityishenkilö käskee?
Eipä taida riisuutua. Työsuhde ei ole sellainen oikeudellinen suhde, että sen nojalla poikettaisiin yhdestäkään perusoikeudesta.

Työnantajan asemaa voidaan verrata R-kiskan asiakkaan asemaan. Hän antaa rahat ja saa jonkin suoritteen. That's it.

Sisälle tunkemisesta tai myyjän henkilöön kajoamisesta seuraa linnareissu.

Vieras

Käsittämätöntähän tämä on. Laki ei koskisi vain työnantajia, vaan muitakin tahoja. Tutkintavaltuudet saadaan helpommin kuin poliisi saa ja ilman että kyse olisi rikoksesta tai että olisi kyse vakavasta rikoksesta.

Lisäksi valtuudet annetaan työnantajaosapuolelle eli johdolle tai verkon valvojille. Entäs jos rikos tai ongelma onkin sillä puolella? Kuka sen voi tutkia?

Lisäksi Lex Nokia vierittäisi tutkinta valtuuksia sillä tavoin eri tahoille, että käytännössä heidän tutkintatoimiaan ei valvottaisi ja olisi hankalaa jäljittää, mitä he ovat tehneet.

En voi ymmärtää, enkä hyväksyä. KRP oli oikeassa, kun nosti äläkän.

Gagarin

Ehdotin jo aiemmin "aasinpotkua" Nokian takapuoleen, ehdotan sitä samaa nyt ministerille, mutta sitä ennnen hänen pomonsa, Matti Vanhanen saisi kyllä riisuttaa hänet kerran ruumiintakastuksen vuoksi.

Vieras

Nainen on pelkkää kuollutta painoa puolueelle.

Jos kokoomus ei pysty seuraaviin toimenpiteisiin:

- Linden vaihtoon
- esitetty Lex Nokia roskikseen

Toivon todella, että perussuomalaiset saavat kokoomuksen ehdokkaat tulevaisuudessa vaaleissa.

Äänestäjillä ei ole niin väliä, he seuraavat henkilöitä eikä puolueita.

Hajalla

Nyt ihmiset itkevät täällä Kokoomuksen toilailua, mutta kannatusluvut osoittavat yhä reilusti päälle 20 prosentin ja viime vaaleissa tuli menestystä. Olisiko syytä jokaisen katsoa peiliin ja muistella ketä itse äänesti? Seuraavat vaalit ovat jo ovella, enkä jaksa uskoa, että äänestäjien muisti toimii sinne asti.

hylkykakka

Internet nyt vain on olemassa ja merkittävä osa maailmaa. Asenne verkkoa kohtaan "välttämättömänä" pahana, rankan säätelyn kohteena ja yleisesti enemmän ongelmana kuin hyödykkeenä on tulevaisuudessa poliittinen itsemurha verkkoviestintää ymmärtävien näkökulmasta. Esillä olleet poliitikot eivät ymmärrä, että suuri osa äänestäviä ihmisiä ymmärtää jotain mistä heillä ei ole harmainta aavistustakaan.

Kokoomuksen ministeri ja usean puolueen vanhemmat edustajat onnistuvat antamaan itsestään epäpätevän kuvan ja tällä kertaa kyse ei ole "nörttiydestä" tai "tietsikan tajuamisesta" vaan maailmaan vaikuttavan viestintävälineen kampittamisesta sekä yksityisyydestä. Tämä viestii henkilöiden pätevyyden vajavaisuudesta yhteiskunnallisesti erittäin tärkeän aiheen suhteen. Valitettavasti he eivät itse ymmärrä tätä. Miksi sähköinen viestintä on eri asemassa kuin esimerkiksi postisalaisuus? Pitäisikö yritysten työntekijöiltä kieltää tulostaminen tai kännykät, kun niissäkin on kamera tämän teknologian saatanallisen ajan hengen mukaisesti?

Juhani Putkinen

Kaikenlainen varastaminen - tavaran, salaisuuksien - on aivan liian yleistä.

Se voisi olla ihan hyvä käytäntö, että jokaiselle olisi erikseen vapaa-ajan vaatteet ja työvaatteet eri vaatekaapeissa ja vaatekaappien välillä käytäisiin suihkussa sekä luonnollisesti kuljettaisiin alasti toiselle vaatekaapille.

Se voisi hyvinkin vähentää varastamista.

Minusta pitäisi olla aivan luonnollista, että työnantajalla on oikeus katsoa logifaileista millä kotisivuilla työnantajan koneelta on vierailtu ja minne sieltä lähetetty sähköpostia.

hylkykakka

"Minusta pitäisi olla aivan luonnollista, että työnantajalla on oikeus katsoa logifaileista millä kotisivuilla työnantajan koneelta on vierailtu ja minne sieltä lähetetty sähköpostia."

Niin, moni on varmasti samaa mieltä, mutta laki ei rajoitu vain työnantajiin vaan yhteisötilaajiin. Yhteisötilaajalla tarkoitetaan viestintäpalvelun tai lisäarvopalvelun tilaajana olevaa yritystä tai yhteisöä, joka käsittelee viestintäverkossaan käyttäjien luottamuksellisia viestejä, tunnistamistietoja tai paikkatietoja. Yhteisötilaajia ovat esimerkiksi koulut, kirjastot, yritykset, eduskunta ja taloyhtiöt.

MikkoLahti

Kun pomo käskee riisumaan tietoturvatarkistuksen nimissä, niin se ei liene yksittäisen työntekijän kannalta niin mielenkiintoista puuhaa kuin mitä koki esim. parisentuhatta kulttuurinystävää muutama vuosi sitten.
He nimittäin esittelivät paljasta savimajaansa amerikkalaisen kohukuvaajan kameralle Helsingin Kauppatorilla muutama vuosi sitten.
Mitäpä emme tekisi taiteen nimissä? Hip heijaa!!!

Entä onko meidän ymmärrettävä "alasti riisuminen" myös niin,että Lex Nokian myötä astumme jälleen yhden askeleen lähemmäksi Raamatun ilmoittaman pedon hallitusvaltaa?

"Ja peto saa kaikki,pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät,sekä vapaat että orjat panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,

ettei kukaan voisi ostaa tai myydä kuin se, jossa on merkki:pedon nimi tai sen luku.

Tässä on viisaus.Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun;sillä se on näet ihmisen luku. Sen luku on 666." Johanneksen ilmestys 13:16

Mikko Lahti
saarnaaja
http://www.pp.kpnet.fi/mila

lgrohn

Jos kirjoittelijat olisivat vaivautuneet perehtymään tuohon vuoden 2004 lain täydennysehdotukseen, olisi useimmat tekstin jääneet kirjoittamatta.

Vaikea sanoa, on tuossa kyse tyhmyydestä vai laiskuudesta vai sekä että.

Lain asettamat reunaehdot ovat niin moninaiset, että rohkenen veikata, ettei ensimmäistään riisuutumista lain puitteissa tulla suorittamaan tällä vuosituhannella.

tapio_o_neva

Miksi ei? Ainakin niiden pitäisi, joiden tamponikoko lähenee sukellusveneen torpedoa. Sinnehän saa tungetuksi vaikka valtion budjettikirjan lisäksi koko asetuskokoelman tai eduskunnan rakennuspiirustukset sekä rannikkoväylien merikuunteluasemien antureiden sijaintipaikat.

lgrohn

Rohkenen epäillä, että ministeri Lindenin riisuutumista koskeva lausunto on annettu tarkoitushakuisesti, koska siihen reagoivat paljastavat sekä tyhmyytensä että asioihin perehtymättömyytensä.

Vuoden 2004 lain täydennysehdotuksesta käy hyvin selville, että vain osalla yrityksen työntekijöistä on pääsy erikseen salaisiksi luokiteltuihin tiedostoihin. Niiden käyttöä seurataan ja kaikki ulkoiset siirrot rekisteröidään, myös USB:lle tehdyt siirrot.

On äärimmäisen epätodennäköistä, että noilla ja kertomatta jääneillä muilla reunaehdoilla salaisten tiedostojen käyttöön oikeutetut henkilöt joutuisivat tarkastukseen, teoriassa se kyllä on mahdollista, kuten ministerikin toteaa. Muiden osalta tarkastus on täysin mahdoton kyseisen lain puitteissa.

seppoilmari

Aseella uhaten.
Lopputilillä uhaten.
Jotaimuuta mielivaltaisella uhalla uhaten.
Uhkaamalla kertoa vaimolle,tyttö/poikaystävälle,isälle jollekkin muulle.
Vangitsemalla työntekijän kehontarkastuskoppiin ja kiduttamalla henkisesti.
Lopputilillä uhaten.
Itkemällä säälittäväsi.
Kerjäämällä.
Povillaan anoen.

Vieras

Eikä kukaan nää siinä mitään ristiriitaa, että Ruotsiin tuli 1.1.2009 laki voimaan, että Ruotsin tiedusteluviranomainen FRA saa lukea kaikki rajan ylittävän internet liikenteen. Suomen internetliikenne mm. sähköpostit ja muut kulkee Ruotsin kautta. Silti Linden ei ole mitenkään edes reagoinut asiaan. FRA saa ihan rauhassa lukea kaikki yritysten sähköpostit mukaanlukien liikesalaisuudet jne.

Mutta Suomessa sitten tehdään mitä hölmömpiä lakeja, joilla ei käytännössä edes ole mitään merkitystä teollisuusvakoiluun.

ROOSTER

Kun viestintäministeri viestittää silloin alkaa tapahtua. Harmi vaan kun taas tuli tuubattua jotain ihan muuta kuin olisi ollut järkevää. Tosin paska laki saattoi tulla näin torjuttua. Kukaan tervepäinen ei tämän jälkeen halua lisää oikeuksia työnantajalle. Tämäkö oli Suvin perimmäinen tarkoitus?

seppoilmari

Ruumiin tarkastus patologien tehtäväksi.

Nyt täytyy ryhtyä kouluttamaan sekä ruumiin että kehon tarkastajien kouluttajia.

Riisuuntumis koulutus voidaan ulkoistaa paikkoihin jossa riisutaan.

Työvoimakoulutukseen voisi laittaa nokian jyväskylän 2-300 henkilöä.

Sukupuoltenvälinen tasaarvo on myös otettava huomioitava.

valtakuntaan on saatava työmarkkinoiden yleinen riisuuntumis sopimus joka
sovitaan työehtosopimuksien yhteydessä.

Riisuuntumislisä tulee sisällyttää tyehtosopimuksiin.

Tupakkakopit muutettava riisuuntumistiloiksi.

Uskonnolliset erityistarpeet pitää huomioda ja jos laki on tältäosin vajavainen korjaukset kysyttävä vähemmistövaltuutetulta.

Tässä muutamia käytännön vinkkejä toteutettaviksi.

seppoilmari

Muutama poliittinen ruumis haisee jo ettei patoloogi pysty määrittelemää mikä ruumiin tila on.
Poliittiset ruumiit tulee poistaa eduskunnasta tautivaaran takia ja eristää
muusta kansasta.
Taudin nimi on vieraantumis tauti joka ilmenee omaan napaan tuijjotteluna, itseriitoisena esiintymisenä ja oman äänen kuulemiseen rakastumisena.

Vieras

Kyllä tämänkin foorumin monet kirjoittelijat vetävät nakuksi kun tilanne sen vaatii.Oli sitten laki olemassa tai ei.
Kun kotona huutaa kolme muksua ruokaa ja pankki panee asuntolainat maksuun niin monelle tulee kyllä nöyryys mieleen.
Se on sitten eri juttu luodaanko ilmapiiri yhteiskunnassa tällaiseksi. Meno kyllä siihen suuntaan viitta että köyhät velalliset kyykkyyn.

AskoJ

Puolue on nykyisin todella mediaseksikäs. Kaikilla riittää siitä juttua.
Tärkeintä ei olekaan se mitä puhutaan, vaan se että puhutaan ja mistä puolueesta puhutaan. Ei kansalaisen muisti riitä seuraaviin vaaleihin
asti. Tuossa aiemmin joku kirjoitti tamperelaisen gynekologin vaalimai-
noksesta ja kyllä helsinkiläisetkin osasivat. Arvostamani afrikkalais-
taustainen lääkäri oli aikoinaan ehdokkaana ja slogan kuului: Patamusta
porvari Munkkiniemestä. Viestintä on aina ollut työväenpuolueella hal-
lussa.

tapio_o_neva

Equadorilainen tuttavani, joka hoiteli hallinnollisia asioita Moskovassa suomalaiselle yritykselle ja joka oli opetellut suomen Tampereen yliopistossa sekä hankkinut tuomarin paperi Kiovan valtionyliopistosta, tapasi sanoa lapiotöistä, "ettei se ole tumman miehen hommaa". Tällä hän tarkoitti sitä, että oli mukava katsella, kun suomalaiset ja venäläiset rakennusmiehet uurastivat.

Equador muuten julisti brittien jalanjäljessä Suomelle sodan enkä muista, että rauhaa olisi tehty. Rintamilla todettiin:"Jaa - millaset kokardit niillä on."

seppoilmari

Aivonarikka olisi paras innovatiivinen kesintö johon tekes voisi antaa kehittämisrahaa.
Siis pään tyhjennys työstälähtiessä ettei "aivovuotoa" pääse tulemaan.
Vapaasti kopioitava innovaatio tässä. jään odottamaan laitteen saapumista markkinoille.

Eddie74

Olen aina ihmetellyt, miten Katainen on voinut valita tämän naisen ministeriryhmäänsä. Linden osoitti jälleen "kykynsä." Hänhän sen keksi lisätä esimerkiksi taloyhtiöt Lex Nokiassa mainittuin "yhteisötilaajiin."

Kaksi ensimmäistä kokoomuslausuntoa voidaan vielä laittaa poliittisen "läpänheiton", jos kohta huonon sellaisen piikkiin, mutta tämä osoittaa jo täydellistä ammattitaidottomuutta, kuten Lindenin toiminta Lex Nokian osalta muutenkin. Tee isänmaalle ja puolueellesi palvelus ja ero Linden.

Vieras Osmo

Arkadianmäen teatterissa esitetään suosittua näytelmää:Ylitalossa tapahtuu. Pääosissa: Talon vanhaisäntä Matti, Liisa-mummo, peräkamarin vanhatpojat Esko ja Jukka G. "Kustunpoika" ja lukiotakäyvä Jyrki sekä yläasteen villikkokaksoset Henna ja Suvi. Esko ja Jukka ovat suvun moralisteja. He ovat pitäneet kovan nuhdesaarnan Hennalle ja erikoisesti Suville. Esko kertoi kuulleensa, että Suvin suusta oli kylän baarissa päässyt sanat "riisua alasti". Mikä törkeys suvun maineelle, oli Esko huutanut ja puinut nyrkkiä Suville. Asiaan puuttui jopa vanhaisäntä Matti sanomalla, että suvun sisäisiä asioita ei saa päästää Ylitalosta ulkopuolisille. Esko ei tästä rauhoittunut. Jukka "Kustunpoika" oli samaa mieltä veljensä kanssa. He molemmat olisivat halunneet myös lukioon tavoitteena sosionomin tutkinto Tampereen ammattikorkeassa. He olivat jopa kateellisia Jyrkille. Hennakin oli joskus sanonut tästä. Jyrki oli päässyt varasijalta Siilinjärven lukioon. Hänen mieliaineet olivat historia ja yhteiskuntaoppi. Liisa-mummo sanoi, että koulussa on vain tuntiopettaja. Hänen pitäisi muuttaa Oulun lukioon. Tuntiopettaja oli opettanut, että Otto-Ville oli Suomen valtiovarainministeri. Hänhän halusi pääministeriksi, sanoi Liisa-mummo. Menkää katsomaan näytelmää. Sen on ohjannut Smeds.

paapena

Onpa mielenkiintoista tämä strippaamiskeskustelu. Kun tämä oululaisministeri sanoi, että työnantaja voi pyytää työntekijän riisuuntumaan, niin yleisesti ihmisten mieleen tulee tilanne, jossa miestyönantaja pyytää naistyöntekijää riisuuntumaan. Kuvitellaanpa tilanne päinvastoin, siis naistyönantaja pyytää miestyöntekijää riisuuntumaan, saattaisi tulla jono vapaaehtoisia.

pena

KAIJA KUOPILA

Ei ole mitenkään vaikea arvata mitkä taustavoimat jyllää kun näitá Suvi Lindeneitä järjestellään ministereiksi. Kokoomuksessa on joitakin jopa aivot omistavia naispolitiikkoja, mutta heidät lobataan systemaattisesti sivuun. Ihan turha lienee enää hakea opuolueissakaan eroja tai äänestää, sillä "suvi lindeenit" ovat valloillaan.