Maanantai 24.10.2016

Suomi aikoo vaikeuttaa liivijengien toimintaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.5.2012 15:06
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Hells Angels on yksi Suomessa toimivista liivijengeistä. Arkistokuva.
|

Oikeusministeriö ja sisäministeriö valmistelevat strategiaa järjestäytyneen rikollisuuden torjumiseksi. Hallitusohjelmaan perustuvaa hanketta työstämään perustettiin johtoryhmä, joka haluaa vaikeuttaa järjestäytyneen rikollisuuden toimintaa.

– Vaikeuttaminen voi liittyä esimerkiksi toimitiloihin, erilaisiin rekistereihin ja lupiin. Tämä on sellainen kenttä, mitä ei ole vielä kovin systemaattisesti perattu, johtoryhmän puheenjohtaja Jarmo Littunen kertoo Uudelle Suomelle.

– Järjestäytyneen rikollisuuden ja niin sanottujen liivijengien määrä on lisääntynyt. Jäsenmäärät ovat sadoissa. Suomessa tällaisia ryhmiä on useita ja jäseniä on kohtalaisen paljon ja ne ovat yhteiskunnan kannalta vaarallinen ilmiö, Littunen kertoo.

Rikollisjengien ja niiden jäsenten määrä on lisääntynyt.

Littusen mukaan ilmiö on laajentunut – rikollisjengien ja niiden jäsenten määrä on lisääntynyt.

Johtoryhmä suunnittelee miten järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa voidaan tehostaa ja selvittää ja onko tarvetta erillislaille. Suunnitelma valmistunee vuoden sisällä.

Jatkossa tietoverkkorikollisuuden torjuntaan panostetaan sekä vakavan väkivallan ja rajat ylittävän rikollisuuden torjuntaa tehostetaan. Poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen sekä syyttäjän yhteistyötä syvennetään.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Putkinen

Saahan nähdä millaista yhdistystoiminnan vapauden rajoittamista tästä seuraa.

Minusta joku liivin kieltäminen on turhaa näpertelyä. Jos joku tekee rikoksia niin se rikollinen pitää pistää kaltereiden taakse.

Veikko Vitikainen

Rikollinen kuin rikollinen liiveillä tai ilman. Oikeassa viranomaiset ovat. Nämä liivit tavallaan velvoittaa kantajaansa tekemään rikoksia, ja heidät on helppo tunnistaa ja pamputtaa rikospaikalla.