Torstai 20.6.2019

Jutta Urpilainen puhkesi lauluun: vertasi kokoomusta viholliseen

Luotu: 
25.5.2012 17:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jutta Urpilainen valittiin tänään toiselle kaudelle SDP:n puheenjohtajaksi.
|

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen innostui tänään spontaaniin lauluun Helsingissä järjestetyssä puoluekokouksessa.

Urpilainen nousi varapuheenjohtajavaalin äänestystuloksen jälkeen lavalle ja syrjäytti juuri valitun Krista Kiurun puhujankorokkeelta. Urpilainen puhkesi laulamaan Nuorison marssia mukaillen:

- Pelvotta aina päin kokoomusta käy kulku nuorten armeijan, Urpilainen lauloi.

Nuorison marssin alkuperäinen sanoitus kuuluu näin: ”Pelvotta aina päin vihollista käy kulku nuorten armeijan”.

Urpilainen tuli siis riemunsa hetkellä nimenneeksi hallituskumppaninsa kokoomuksen työväenlaulun tarkoittamaksi viholliseksi.

Myöhemmin Urpilainen vielä toisti kokoomus-laulunsa toisen säkeistön jälkeen.

Alkuperäinen sanoitus alla.

http://www.youtube.com/watch?v=7V21y_G8EQU

Jaa artikkeli:

Kommentit

Reijo Kamula

Mitkään merkit eivät tue sdp:n nousua suurimmaksi puolueeksi. Umpikujassa ollaan ja sitä ei pelasta Judan takuustilin saldo 560milj./euroa? Onko ne lainapapereita vain selkeitä seteleitä ei kerrota, mutta ne ei ole meidän suomalaisten käytössä 30-vuoteen, missään tilanteessa?!

Juhani Putkinen

Tottahan toki aitoa demokratiaa ja sosiaalista markkinataloutta (pitää huolta vähaosaisistaan samalla kun ajaa koko kansan menestystä) ajava Kokoomus on punaisten vihollinen. Punaiset ajavat vain oman kuppikuntansa etua koko Suomen kustannuksella.

Arto Granlund

Happamia tuntuvat olevan pihlajanmarjat.Putkisen kannattaisi tutustua kirjallisuuteen jotta tietäisi mitä eroa on sos.dem aatteella kommunismiin,voin kertoa,erittäin paljon.Olisiko sittenkin kokoomus se joka ajaa pienen kuppikunnan,varakkaitten,etua.Pitäisikö kokoomus rinnastaa jenkkien teeliikkeeseen joka on osa reb.puoluetta,siis kokoomuksen sisarpuoluetta.

Mikko Nenonen

Niin säälittävää. Oli kyllä ihan parasta kotimaista viihdettä seurata televisiosta puoluekokousta ja haastatteluja. Pyöreäposkiset jakkupukunaiset ja pukumiehet lauloivat työväen taistelulauluja ja niin oli kaikki sävy-sävyyn, ai että. Mutta vakavasti ottaen pelottaa kun kuuntelin mm. Urpilaisen haastattelua. Kun aatteesta on jäljellä vain ulkoisetkuoret, niin loppu on irvokasta teatteria.