Torstai 23.11.2017

MTV3 surmatuista: ”Molemmat olisivat saaneet stipendin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.5.2012 19:18
 • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
  Kuva
  Ampuja ampui kadun toiselta puolelta useita laukauksia ja osui myös ravintolan ikkunaan.
 • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
  Kuva
  Hyvinkäällä on ollut tänään suuri suru.
 • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
  Kuva
  Näkymä ampumapaikalta tänään. Ampuja suuntasi tulen kadun yli vasemmalta oikealle.
|

Hyvinkäällä silmittömän ampumisen kohteeksi joutuneet nuoret aikuiset olivat lahjakkaita ammattiopiskelijoita, luokkansa priimusten joukossa ammattioppilaitos Hyriassa.

- Molemmat olisivat käsittääkseni saaneet stipendin, kertoi Hyvinkään sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen MTV3:n uutisille.

Surmansa saivat alle 20-vuotiaat nainen ja mies. Ainakin toinen oli myös urheilullisesti lahjakas, sillä hän pelasi pesäpalloa Hyvinkään Tahkon superpesisjoukkueessa.

18-vuotias ampujaksi epäilty yritti poliisin arvion mukaan osua mahdollisimman moneen. Seitsemän henkilöä on kahden surmatun lisäksi loukkaantunut.

Hyvinkään ammuskelussa vakavasti vatsaan haavoittunut, poliisin virantoimituksessa ollut 23-vuotias nainen, on vielä opiskelija poliisiammattikorkeakoulussa. Hän on suorittamassa opintoihin kuuluvaa työharjoittelua Keski-Uudenmaan poliisissa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Putkinen

On erittäin valitettavaa, että jouduimme taas kokemaan tällaisen murhenäytelmän.

Jotkut idiootit ovat valitettavasti taas vaatimassa laillisten aseiden rajoittamista - vaikka ihan aikuisten oikeasti pitäisi kerätä kumipäät vapaalta jalalta. Jos niillä kumipäillä ei olisi mahdollista käyttää ampuma-asetta joukkosurmaamiseen niin ne voisivat käyttää esimerkiksi autoa ajamalla väkijoukkoon vauhdilla. Ei välinettä kannata kieltää - vai pitäisikö kaikki autotkin kieltää? Pitää seuloa ne kumipäät vapaalta jalalta ja huolehtia etteivät ikinä pääse vapaalle jalalle.

Her Man

Kuten yllä onkin jo todettu, niin kyllä minua tässä uutisoinnissa ihmetyttää tämä ihmisten arvottaminen. Voi kysyä, että olisiko teko ollut vähempipätöinen, jos uhrit olisivat olleet vaikka keskitason opiskelijoita tai heikkoja? Tämän tyylisessä tapauksessa keskittyminen opiskelumenestykseen on triviaalia ja osoittaa jälleen kerran sen, että Uusi Suomi on vain yksi tablodi-julkaisu muiden joukossa. Suosittelen toimittajille tiedotusopin perusopintoja. Sieltä se ammattitaito lähtee.

Jukka Laitinen

Samat sanat minultakin. Lahjattomia siis saa ampua vapaasti? Luuliisi nykyisen tasa-asvoajattelun aikan kaikkien olevan yhtä arvokkaita? Toivottavasti joskus selviää myös se, miksi "tavallinen nuori" päättää lähteä tuosta vain vähän ihmisiä ammuskelemaan, kuin taistelupelissä ikään? Onko meidän "väkivallattomassa maailmassa" kadonnut tieto, että "se sattuu" ja "siihen voi joku kuolla"?

Raimo Nurmi

Olen Juhani Putkisen kanssa tasan samaa mieltä. Juhani käyttää mainiota nimitystä "kumipää".

Näitä kumipäitä pitää etsiä stipendinmyöntäjien ja heidän myötäilijöiden joukosta.

Yhteiskuntamme vinksahtaneisuus on monumentaalinen.

Matti Mottonen

Ihmisten arvottaminen tosiaan. Kilpailla voi myös positiivisesti, kannustaen. Jokaisessa meissä on arvostettavia piirteitä. Yhteiskunta - ihmiset - vain tahtovat löytää hampaisiinsa yksilöitä, nöyryyttää. Rasismikin oli ennen ihan sallittua, kun kohdistui itärajan taa.

Suomi on kiusaajien yhteiskunta lastentarhasta, kouluun, armeijasta työpaikalle. Kirkko työyhteisönä on olllut pahimpia paikkoja.

Olipa tänään uutinen, jossa naimattomat sinkut lisääntyvät naisten nirsouden takia - kiltit miehet kärsivät eniten (aina löytyy se macho, joka vetää välistä sopimatta naisen kriteereihin).

Tähän kova sotatausta kansalaissodasta jatkosotaan. Pärjää itse. Kova yhteiskunta.

Suomalaisen miehen tuskaa. Tämähän ei selitä kuin itsemuhien määrän....vai.