Torstai 19.10.2017

Paavo Väyrynen otti piikkipaikan: ”Olen ykkönen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.5.2012 20:24
  • Kuva: Jussi Aalto
    Kuva
    Moni keskustalainen haluaa presidentinvaaleissa kolmanneksi eniten ääniä keränneen Paavo Väyrysen puolueen johtoon.
|

Paavo Väyrynen sai keskustan neuvoa-antavassa puheenjohtaäänestyksessä 36,4 prosenttia äänistä eli 5 743 ääntä. Puheenjohtajaehdokas Juha Sipilä sai äänistä 33,6 prosenttia eli 5 297 ääntä ja puheenjohtajaehdokas Tuomo Puumala 30,0 prosenttia eli 4 728 ääntä.

Niukka voitto tyydytti Väyrystä:

- Voitto joka tapauksessa. Olen ykkönen, hän sanoi Yleisradion TV-uutisissa.

Keskustan jäsenyyttä haki neuvoa-antavan jäsenäänestyksen yhteydessä yhteensä 796 henkilöä.

Puheenjohtajaehdokas Väyrynen sai eniten kannatusta 7 Keskustan piirissä (Uusimaa, Pirkanmaa, Pohjois-Savo, Keski-Suomi, Etelä-Pohjanmaa, Lappi ja Peräpohjola), puheenjohtajaehdokas Puumala 7 piirissä (Varsinais-Suomi, Päijät-Häme, Karjala, Etelä-Savo, Itä-Savo, Pohjois-Karjala ja Keski-Pohjanmaa) ja puheenjohtajaehdokas Sipilä 6 piirissä (Helsinki, Satakunta, Etelä-Häme, Kymenlaakso, Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu).

Äänestysaktiivisuus oli korkeinta Keskustan Helsingin piirissä (20,6 prosenttia), Kainuun piirissä (19,1 prosenttia) ja Peräpohjolan piirissä (18,4 prosenttia).

Keskustan puheenjohtajan ja muun puoluejohdon valitsee Rovaniemellä 8. - 10.6. järjestettävä Keskustan puoluekokous. Puolueen varapuheenjohtaja Timo Kaunisto on ehdolla puheenjohtajavaalissa puoluekokouksessa, mutta ei jäsenäänestyksessä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Nenonen

Väykästä leivotaan kepun seuraava puheenjohtaja. Voipi puolueen kannatusluvut nousta, Väykkä ei ei ole euro-perseen-nuolijatyyppinen ihminen. Tykkää pitää Suomen itsenäisenä. Hänestä olisi tullut kelpo presidentti, Meidät mätään rahaliittoon luotsanneen Niinistön sijaan. Demari-Lipposen kera ja vieläpä ilman kansanäänestystä. Ruotsalaiset saivat äänestää ja siksi he eivät kuulu mätä-euroon. Viisas kansa.

Timo Nenonen

Halvemmaksi Suomelle tulisi olla kimpassa Venäjän kuin euro.valtioiden kanssa. Nyt on jo nähty, miten kalliiksi tulee Kataisen visiitit nuolemassa Merkelin sun muiden perseitä. Hs on jo arvioinut vastuiden kasvaneen yli 51,5 miljardiin euroon. Tämä suhari tulee aiheuttamaan Suomelle jättitappiot, koska kumartelee väärään suuntaan, länteen. Eikä osaa sanoa EI (no) millekään persaukinaiselle ja konkurssikypsälle valtiolle, joka ilkeää pyytää pikavippiä. Surkein pääministeri, mitä naassamme on ikinä ollut.

Heikki Toimela

Väyrynen hävisi. Sen näki jo naamasta tuossa haastattelussa. "No voitto joka tapauksessa" kertoo myös siitä että Väyrynen odotti enemmän.

Vain 10% vaivautui äänestämään. Kun puoluekokouksessa vaali menee niin että vastakkain on lopulta kaksi, joista toinen on Väyrynen ja tn Puumala niin en millään usko että Sipilän ja Kauniston kannattajat menevät Väyrysen taakse.
Kunniapuheenjohtajalla onkin sitten edessä EU-vaalit muutaman vuoden päästä. Sinne hän kyllä pääsee. Kepun perinteitä kunnioittaen.