Sunnuntai 22.10.2017

”Suomen ongelma ei ole Makarov vaan Katainen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.6.2012 11:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Jussi Niinistö arkistokuvassa.
|

Venäläiskenraali Nikolai Makarovin puheiden tulisi herättää Suomen poliittiset päättäjät, katsoo eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö (ps.).

Niinistö uskoo, että Makarovin yllättävällä ulostulolla oli Venäjän poliittisen johdon tuki. Samaa mieltä oli eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen Uuden Suomen haastattelussa tänään.

–Venäjä haluaa osoittaa, että se on suurvalta. Linja on tiukentumassa Putinin palattua presidentiksi, Niinistö kirjoittaa blogissaan.

Niinistön mukaan Makarovin puheita ei pidä pelästyä. Sen sijaan pitäisi terästyä, hän lausuu.

–Tämä ulostulo antaa aihetta suomalaisille pohtia puolustusratkaisuamme. Toimikoon se herätyksenä! Nimittäin ongelmamme ei ole kenraali Makarov, vaan pääministeri Katainen, Niinistö sanoo.

Niinistön mielestä kokoomusvetoinen hallitus on ajamassa Suomea eräänlaiseen puolustukselliseen välitilaan.

–Kansallista puolustusjärjestelmäämme kuihdutetaan, mikä on vastuutonta politiikkaa. Puolustusvoimistamme leikataan käsittämättömän paljon, ja samaan aikaan ollaan valmiita menemään mukaan Nato-maan Islannin ilmavalvontaan, Niinistö kritisoi.

Niinistön mielestä puolustusvoimien kuihduttaminen ajaa Suomen Naton ”pakkojäsenyyteen”.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mikkola

Jussi Niinistö kirjoittaa blogissaan täyttä asiaa ja tämä ei ole ensimmäinen kerta. Onneksi meillä on pätevä sotakorkeakoulun dosentti puolustusvaliokunnan puheenjohtajana Eduskunnassa. Hänen esittämiään ajatuksia kannattaa panna ”korvan taakse” puoluekannasta riippumatta.

Eduskunnasta on oltu tekemässä hallituspuolueiden toimesta ”kynnysmattoa”, johon jalat voi pyyhkiä mennen tullen tämän puolustusvoimauudistuksen yhteydessä. Toivottavasti presidentti Sauli Niinistö saattaa tämänkin asian ”oikealle tolalle”.

Kenraali Makarovin ulostulossa on hyvä puoli se, että se herättää ihmiset ottamaan huomioon realiteetit, myös ehkä Eduskunnassa. Muistuu mieleen, kun Zhirinovski aikanaan alkoi esittää ukaasejaan. Hänen myötävaikutuksellaan saimme Hornetit Suomeen. JAS- hankinta olisi saattanut aiheuttaa ”varaosaongelmia” tositilanteessa. Suurin kiitos Horneteista kuuluu Elisabeth Rehnille ja entiselle ilmavoimien komentajalle, kenraaliluutnantti Heikki Nikuselle.

Heikki Toimela

Siis puolustusvaliokunnan puheenjohtaja ilmoittaa Suomen pääministerin olevan turvallisuuspoliittinen ongelma ei Makarov.
Sensijaan venäläinen kenraali, joka ilmoittaa kartalla Suomen ja Balttian kuuluvan Venäjän etupiiriin, ihmettelee kun Suomen sotaväki harjoittelee, pitää yhteistyötä Pohjolassa ja Natossa heille uhkana, on perussuomalaisten märkä uni. Ei puuttunut enää kuin 1970-luvun venäläisen kenraalin halu muuttaa Karjala-oluen etikettiä.

J Niinistö on toinen persujen valiokunnan puheenjohtaja, joka on liian suurissa saappaissa. Kuka tilasi Makarovin?

Jukka Mikkola

Jäitä hattuun arvon kirjoittaja. Perussuomalaisten tekemä välikysymys puolustusvoimauudistuksesta viime maaliskuussa oli hyvä teko. Totuus löytyy Eduskunnan pöytäkirjoista. Valitettavasti kaikki hyvät asiat kaatuvat, kun määrävähemmistösäännökset poistettiin vuonna 1992. Määrävähemmistösäännökset poistamalla tehtiin varsinainen ”karhunpalvelus” demokratialle ja Suomen kansalle. Nyt nautitaan sen hedelmistä.

Olen syvästi ihmetellyt Kokoomuksen johtaman Kataisen toimintaa puolustusvoimauudistuksiin liittyvissä kysymyksissä. Ottaessani maamiina-asian esille keskusteluissa ihmisten kanssa, niin poikkeuksetta ovat kaikki, jopa naisetkin olleet tyrmistyneitä tästä asiasta.

Olen todennut useaan otteeseen, että armeija puolustaa Suomea myös rauhan aikana – pelkällä olemassaolollaan. Siihen ei kuulu sotilaallisen tyhjiön muodostaminen. Tyhjiön kun on tapana täyttyä. Tämä on määrärahoista päättävien poliitikkojen hyvä pitää mielessä. Rahan ”lapioiminen/kauhominen” lainarahan ja lainatakuiden muodossa EMU:n kriisimaihin on kerta kaikkiaan lopetettava. Taloudellisen itsenäisyyden menettämistä seuraa myös poliittisen itsenäisyyden menettäminen.

Jouko Koskinen

"Taloudellisen itsenäisyyden menettämistä seuraa myös poliittisen itsenäisyyden menettäminen."
Talouden perusta on energia, ostetaan (velaksi?) Ruotsista sähköä hinnalla josta Vattenfall nettoaa 12000€ tunnissa kun aluehinta Suomessa on yli 6€ kalliimpi.
http://www.fingrid.fi/portal/suomeksi/sahkomarkkinat/voimajarjestelman_t...

Siihen vielä "vihreä" sähkövero. "Suomessa sähkövero on vuonna 2012 noin 17 euroa megawattitunnilta. Ruotsissa vastaava vero on puoli euroa megawattitunnilta. " - Wiki

Mikä kumma Baaden/Meinhoff porukka tätä maata oikein ajamalla ajaa konkurssiin ?