Maanantai 25.9.2017

Tässä on Suomen nopein poliisiauto – Katso video!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.2.2009 10:50
Päivitetty: 
23.2.2009 13:56

Liikkuvan poliisin autotallissa Helsingin Malmilla on monenkirjava joukko autoja. On Fordia, VW:tä, Volvoa, Skodaa, Toyotaa, Saabia, BMW:tä ja Jaguar.

Nyt liikkuvan poliisin Helsingin yksikön päällikkö Kari Pesonen paljastaa Uuden Suomen julkaisemalla STT:n videolla, mikä on Suomen nopein siviilipoliisiauto.

Pesosen mukaan kunnia on videolla näytettävällä valkoisella Jaguar S-Typellä. Nahkasisutettu englantilainen on ollut poliisin käytössä vuodesta 2003. Sinä aikana 400 hevosvoimaisella vauhtihirmulla on ajettu 160 000 kilometriä. Auton huippunopeus on rajoitettu 250 kilometriin tunnissa.

Tekniikan Maailma -lehti -lahjoitti auton poliisin käyttöön 50-vuotisjuhlansa kunniaksi. Tästä juontuu auton rekisterinumero TM-50.

–Kyllä sillä on useamman kerran ajettu niin kovaa kuin sillä pääsee, Pesonen sanoo. Hän kertoo, että kerran Jaguar on myös ollut ojassa.

Poliisin tekniikkakeskuksessa autotilauksia hoitelevan Tapio Salmen mukaan huippunopeutta tärkeämpää on kuitenkin kiihtyvyys ja pito. Kun Jaguar sutii talvella, pitävät poliisin nelivetoisen R32 Golfin tassut sen sijaan kelissä kuin kelissä.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

santeriJ

Tiedoksesi, sähköisessä lehdessä juttua voidaan päivittää sen julkaisun jälkeen, kuten tässäkin tapauksessa on käynyt. Vieras kommentoi oleellisesta puuteesta jutussa kello 12.31. Ja kuten jutun yläreunasta huomaat, sitä on muuteltu: Julkaistu: 10:50, Päivitetty: 13:56. Satuin myös itse lukemaan jutun päivällä, eikä siinä kerrottu TM:n osuudesta Jaguarin hankintaan, ihan fiksusti se kello 14 juttuun lisättiin. Eli jos et itse ole kartalla, keskity vaikka vapaaseen kirjoittamiseen ja jätä kommentointi muille.