Sunnuntai 26.5.2019

Jussi Halla-ahosta yllättävä Nietzsche-vertaus

Luotu: 
8.6.2012 15:37
|

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo pitää Jussi Halla-ahon saamaa sakkotuomiota sananvapauden loukkauksena.

- Tänään on todistettu, että eri väestöryhmiä kohdellaan eri tavalla oikeuspäätöksissä, Elo kirjoittaa blogissaan.

- Länsimaat heiluvat maailmanpoliisina vieden ihmisoikeuksia ja sananvapautta muuhun maailmaan, mutta samaan aikaan nämä elintärkeät oikeudet vesittyvät omalla takapihallamme.

Simon Elo vertaa Jussi Halla-ahoa filosofi Friedrich Nietzscheen, joka ”asetti aikanaan julkiseksi tavoitteekseen kristinuskon perkaamisen pois eurooppalaisesta kulttuurista”.

- Sillä tuotannolla minkä Nietzsche teki, hänet olisi nykypäivänä tuomittu oikeudessa, Elo kirjoittaa.

- Maamme eliitti on kuin sadun keisari, jolla ei ole vaatteita. Rälssi elää toisessa todellisuudessa kuin muut suomalaiset.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Joonas Renberg

Nietzsche on varmaan eniten tahallaan väärin ymmärrettyjä filosofeja maailmassa juuri sen takia, että hänen teksteissään käsiteltiin uskontojen, erityisesti kristinuskon, negatiivisia puolia. Sen lisäksi hän loi mm. yli-ihmisen käsitteen, joka oli jotain aivan muuta kuin fasistit kuvittelevat sen myöhemmin olevan. Näille oli kovasti tarkoitushakuista tilausta fasismin ja kommunismin noustessa muutamia vuosikymmeniä myöhemmin Euroopassa.

En nyt sano tarkemmin kuka ymmärtää väärin ja ketä, ettei kenenkään tarvitse teeskennellä loukkaantunutta. Mutta Halla-Ahon ja Nietzschen vertaaminen on kuin vertaisi paperilentokonetta jumbojettiin. Toinen kirjoittaa lähinnä yhtä blogia tarkoitushakuisesti kapealla perspektiivillä ja toinen on eräs historian merkittävimmistä saksalaisista filosofeista.

Matti Uusimies

Minusta olisi kohtuullisita, että kirjoittaisa lukisi ja kykenisi jotenkin käsittämään esim. juuri Nietzscen kitjoituksia, ennen kuin tekee kirjoituksia. Ei millään pahalla, varmasti ajan kanssa ajautuu ties mitä, muutakin kuin... tätä.