Perjantai 24.11.2017

Kokoomus Halla-ahosta: ”Tilanne on vakava”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.6.2012 12:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Jan Vapaavuori (kok.) tänään eduskunnassa.
|

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori vahvistaa Uudelle Suomelle, että eduskuntaryhmien johtajat kutsutaan koolle pohtimaan kansanedustaja Jussi Halla-ahon KKO-kommentteja ja jatkoa eduskunnan hallintovaliokunnan johdossa.

–On päätetty kutsua kaikki ryhmät koolle. Tilanne on vakava, Vapaavuori sanoi eduskunnan käytävällä lyhyesti.

–Vetoan perussuomalaisiin, hän jatkoi.

Pohtivatko ryhmät Halla-ahon erottamista hallintovaliokunnasta?

-Pohdimme tätä tilannetta kaikista eri tulokulmista. Tämä on asia, joka koskee koko eduskuntaa. Koko eduskunnan mainetta ja jopa kansainvälistä mainetta ja sen takia on aiheellista asiaa yhdessä arvioida, Vapaavuori vastaa.

Myös oppositioryhmien johtajat on kutsuttu tapaamiseen. Timo Soinin mukaan perussuomalaisille "ei aikatauluja sanella". Lue Soinin kommentit tästä jutusta.

Eduskuntaryhmien päätöksestä kertoi ensin Yle. Vapaavuori ei halunnut ennakkoon arvioida Halla-Ahon edellytyksiä jatkaa eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana. Valiokunnan puheenjohtajan erottaminen olisi hyvin poikkeuksellinen toimenpide ja tarkoittaisi koko valiokunnan järjestämistä uudelleen.

Korkein oikeus tuomitsi viime viikolla Halla-ahon sakkoihin uskonrauhan rikkomisesta ja kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Halla-aho kuvasi eilisessä tiedotteessaan oikeuden päätöstä tuomareiden henkilökohtaiseksi tulkinnaksi, mikä on järkyttänyt oikeusoppineita ja poliitikkoja.

SDP:n eduskuntaryhmä ilmoitti aiemmin tänään pitävänsä Halla-ahon kommentteja ylimielisinä.

–Halla-ahon lainvastainen toiminta, josta hän on saanut oikeuden tuomion, on jo sinänsä vakava asia. Asian tekee vielä vakavammaksi Halla-ahon julkinen kommentointi, jossa hän ylimielisesti vähättelee toimintaansa ja oikeuden siitä langettamaa tuomiota, sanoo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman.

–Kansanedustajan, puhumattakaan tuomion perusteena olevia asioita käsittelevän valiokunnan puheenjohtajan tehtävästä käsin hänen kommenttinsa ovat käsittämättömiä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mika Samuel Kiekkijev

"SDP:n eduskuntaryhmä ilmoitti aiemmin tänään pitävänsä Halla-ahon kommentteja ylimielisinä."

Demarit suuttui, kun ylimielisyys on patentoitu heille, kyllä nyt harmittaa.

Enemmän toki harmittaa se, että näin julkisuudessa ei käsitellä ollenkaan niitä "oikeita" asioita, vaan pidetään tällaista turhaa teatteria yllä samaan aikaan kuin verorahoilla maksellaan Josen velkoja.

Pekka Siikala

Jos joku muu kuin Halla-aho olisi saanut tuomion tuollaisesta rikoksesta niin ainakin persut suuna päänä olisivat vaatineet tuomittua "vetämään johtopäätöksensä" eli eroamaan. Niin olisi tehnyt minkä tahansa muun puolueen puheenjohtajakin. Mutta eivät persut eikä Soini. Ilmeisesti he tulevat vaatimaan KKO:n tuomareiden eroa. Persutt ovat kuin NKP ja Pravda.

Janne Rantala

1) Tuija Brax, oikeusministerinä osallistui ns. isoäitijutussa KHO:n tuomion täytääntönpanoa vastustavaan mielenosoitukseen.

2) Presidentti Tarja Halonen ilmoitti samassa jutussa KHO:n päätöksen rikkovan omaa ja kansanoikeustajua.

3) Halosen lausumasta innostuneena KHO:n presidentti Pekka Hallberg kirjelmöi Paaterolle ja toivoi ettei KHO:n päätöstä toimeenpanna turhan nopeasti.

4) Thors, Vanhanen ja monet muut ilmaisivat enemmän tai vähemmän suorasti pitävänsä ko. päätöstä vääränä.

5) Paavo Lipposen vuotoshankkeen suhmurointi vastoin juuri tullutta KHO:n päätöstä.

6) Oikeusministeri Johannes Koskinen launnot Alpo Rusin asiassa ja puuttuminen useisiin yksittäisiin oikeusjuttuihn.

7)Poliitikkojen lausunnot Outi Kosken lapsenkaappausjutun ratkaisuista.

8) Koiviston "ylikorkojutut" + syyttäjien ohjeistaminen talousrikosjutuissa

Pekka Roivanen

Nuo mainitsemasi tapaukset eroavat Halla-ahon tapauksesta siten, että Halla-aho kommentoi omaa tuomiotaan.

Sallin Vajaavuorelle mieluusti sen, että hän kommentoi omaa kolmea tuomiotaan, jotka kuulemma tänään on poistettu Vapaavuorta esittelevästä Wikipedian artikkelista.

Kimmo Sasi on myös kanssani samaa mieltä, että omaa oikeudenkäyntiään saa kommentoida.
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id...

Toivon että Halla-aho kestää ja jatkaa, vaikka painostus on kovaa ja painostajina jopa paljon kovempia tuomioita saaneita poliitikkoja.

Juha Makkonen
Vastaus kommenttiin #24

Tuollaiset poistot on teinien arkipäiväistä sotkemista, jotka palautetaan yleensä minuuteissa. Ihan turha mainita missään keskustelussa kun ei ole helppoa keinoa todeta esim. että onko asiaa ihmettelevä käynyt tekemässä sotkemisen itse.
US blogien salaliittoteoreetikkojen parissa suositusta käsitteestä eli "false flag "-toiminnasta on löydetty viitteitä englanninkielisen wikipedian sotkuissa.
Itsekin epäilisin poistoista ennemmin vihamiestä kuin tiedon piilottamisesta hyötyvää itse. Sillä ei tieto (usein melko harmitonta) itse vaan sen piilottamisesta aiheuttava kohu lyö kovimmat laineet.

Pentti Juhani Järvinen

Myös Kokoomuksen "tilanne" tuntuu aika vakavalta. Jotakin olisi tehtävä sen tarkistamiseksi, millaisella arkkitehtuurilla sen ns. "remonttimihet" aikoinaan työskentelivät. Ovat parvekkeet paikallaan kaikkien niille johtavien ovien takana? Joskus tuntuu hiukan siltä, että tyhjyyksiin astutaan ilman että sitä huomataan.

Kaarlo Hedström

Eipä Pekka Siikala muistele Vapaavuoren pitkää rikosrekisteriä josta löytyy rattijuopumusta ja pahoinpitelyjä. Eipä Pekka Siikala muistele valtavia rikollisia joita löytyy varsinkin Siikalan edustamien puolueiden riveistä. Eipä Siikala muistele sitä, kuinka vihreät ja jopa presidentti halonen antoivat täystyrmäyksen korkeimman oikeuden päätöksille aikoinaan sanoen, että korkein oikeus ei edusta oikeutta. Tulee aika jolloin nykyiset hallituspuolueet joutuvat vastaamaan tosi rankasti ja erittäin tuntuvasti nykyisistä tekemisistään.

Tämä Halla-aho juttu on yritys kääntää katseet ja keskustelu pois erittäin vakavista talousongelmista.

Jali Raita

On lapsellista riidellä Halla-ahosta kun Suomi on menossa uppeluksiin. Eikö kenelläkään Suomessa ole edes itsesuojeluvaistoa?

Katainen ja kumppanit sen sijaan tulee laittaa kilometritehtaalle. Kataisen fantastinen, fantasia: Toivo-filosofia on päiväkodista.

Finnairin lentolupia Siperian yli on rajoitettu. On selvää, että Venäjän Federaatio tulee asettamaan lisää rajoitteita Suomelle, kunnes Suomi alkaa tulla järkiinsä suhteissaan Venäjän Federaatioon. Sauii Niinistön nöyryyttävä armeijakenraali Nikolai Makarovin kohtelu ei ole jäänyt vaille huomoita. Ennenkuin armeijakenraali ehti hädin tuskin edes istumaan, Niinistö aloitti kenraalin ripittämisen tämän pitämästä puheesta. Mitään kohteliaisuuksia aluksi ei lausuttu, epäkohteliasta käytöstä, jota kansanomaisesti kutsutaa moukkamaisuudeksi.

Finnair tulee kokemaan lisää rajoituksia Siperian yilennoissa. Helsinki-Vantaan lentokentän laajentaminen on perustunut Aasian liikenteen kasvulle. Nyt sekin on uhattuna typerän politiikkamme ansiosta. Ei ole konsti eikä mikään, että Venäjän Federaatio alkaa ohjata Aasian liikennettä omien lentokenttiensä kautta kuten Pietari ja Moskova. Miksi suomalaisille tulisi antaa jotain etua, jota eivät ansaitse, eivät ole edes kohteliaita?

Tämä siis siitä tulee, kun aletaan pullistella maantiedettä vastaan, jonka olemassa olosta Stalinkin muistutti Paasikivelle.

Suomi ei selviydy jo otetuista ja takausten kautta maksuun tulevista veloistaan. Korot tulevat nousemaan inflaatioprosentin yli, ja infaatio kiihtyy. Suomen elinkeinoelämä ei pysty verotuksen kautta auttamaan valtiota suoriutumaan velvoitteistaan. Yritysten on pakko muuttaa ulkomaille, koska tuotanto myös velkaantumisen kautta tehdään kannattamattomaksi. Hyvä esimerkki on Nokia, jonka lopullista romahdusta vain odotetaan. Yritykseltä loppuvat kassavarat. Jälelle ei jää muuta myytävää kuin patentit.
Finnairin ylilentolupia Siperian yli on jo parin viikon ajan rajoitettu. Vain Aasian liiketoiminta on ollut Finnairille kannattavaa. Kun tähänkin tulee vaikeuksia, ei ole helppo arvata kuinka firman käy.

pekka numminen

"On lapsellista riidellä Halla-ahosta kun Suomi on menossa uppeluksiin. Eikö kenelläkään Suomessa ole edes itsesuojeluvaistoa?"

Täysin samaa mieltä. Jos hallituksen keskittyminen keskittyminen SUOMEN PELASTAMISEEN vaatii vaikka Halla-ahon lähettämistä Siperiaan, niin tehkää niin per*le.

Kun selviää kuinka paljon vastuita Suomelle kaatuu näistä "pelastamispaketeista" niin sitten voidaan valtakunnanoikeudessa jakaa tuomioita nykyhallitukselle.

Voin osallistua telotuskomppaniaan vapaaehtoisena.

Jouni Minkkinen

Mieluummin Finski nurin kuin aletaan taas nuoleskelemaan veli venäläisen paikkaa minne ei aurinko paista. Hoituupahan samalla Ilmavoimien kuljetuskonehankinnat.

Nokia tuotanto on jo pitkään ollut Suomesta poissa eikä Nokian tämän hetken tila johdu lainkaan valtion toimista, pienyrittäjien tilanne monesti kylläkin.

Makarohvi taisi kuule vain tykätä siitä ettei Sauli alkanut nuoleskelemaan ja matelemaan. Venäjän pojat ymmärtävät ja arvostavat sellaista jämäkkää luonnetta jossa ongelmista uskalletaan puhua rakentavasti.

Ilpo Isoluoma

Arvostelukyvyn pettämistä osoittaa tuo oikeuden tuomion arvosteleminen tuolla tavoin.
Itse lakiahan voidaan aina kritisoida. Lainsäätäjäthän tekevät kuten kansa haluaa. Valitettavasti demokratiassa kansa saa sellaisen hallituksen kuin se ansaitseekin.

Mervi Luhtanen
Vastaus kommenttiin #34

Olen kanssasi samaa mieltä. Tuomittu saa aina arvostella saamaansa tuomiota. Myös kansanedustajaa koskee sama asia.

Juttu muuttuu aina vain kummallisemmaksi, korka tuomioistuimet ovat nyt tulleet tuomioillaan vahvistaneeksi kaksoisstandardin olemassaolon. Vaikka maassamme loukkaisi kristinuskoa ja uskovia ihmisiä miten paljon tahansa, yksikään syyttäjä ei taatusti ryhdy tutkimaan uskonrauhan rikkomista.

Koska lain pitäisi olla kaikille sama, voitaisiin tulevassa ryhmien kokouksessa lopulta puida koko eduskunta. Jos joukossa on sakkorangaistuksen tai minkä tahansa tuomion saaneita, kaikki potkitaan ulos valiokunnistaan tai sitten ei ketään.

Olen kovasti ihmeissäni tuomioistuinten käytöksestä tässä asiassa. On tartuttu yksittäisiin sanoihin ja lauseisiin ja jätetty kokonaissisällön arviointi ja sanojen ja lauseiden suhde siihen ja asiaan liittyen huomioon ottamatta. On lähdetty tulkitsemaan sanoja syytetylle epäedulliseen suuntaan. Onko meillä sosialidemokratialle korruptoituneita tuomareita vai millaisen järkevän ja luonnollisen selityksen tälle tapaukselle tässä muodossa voi antaa? Tässä maassa on nähty punavihreää hihhulointia, johon ei ole rajoja laitettu yhdessäkään tuomioistuimessa. Nyt sitten ruvetaan kaivelemaan tekemisiä, jotka tapahtuivat ennen, kuin ko. ihminen oli edes kansanedustaja, saati sitten valiokunnan puheenjohtaja. Kiitos em. hihhuleiden tuomionsaanut kirjoitus oli äänestäjien tiedossa myös eduskuntavaalien aikaan ja silti tuomittu sai mandaattinsa. Kaikesta politikoinnista huomaa jälleen, että äänestäjän tarpeet ovat olemassa vain ennen vaaleja. Sen jälkeen takki voi kääntyä kokonaan. Demareilta on takki jo hukkunut tai kulunut puhki, sillä vaalilupauksista ei ole mitään jäljellä. Ei mitään.

Pekka Roivanen

Poliittinen painostus tuntuu kovenevan. Kiviä heittelee jopa henkilö, joka on tuomittu itse kolme kertaa oikeudessa.

Se joka on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven.

Mielenkiintoista seurata miten tämä 70 €:n sakko tulee jakamaan suomalaiset ja poliitikot. Muutaman nettikyselyn perusteella vaikuttaa siltä, että Halla-ahon kannalla on noin 70-80 % vastaajista. Se on varmaan aika vaikea pala, jos on toista mieltä.

Pekka Toivonen

On mielenkiintoista, ettei kukaan US:n toimittaja ole vielä käynyt kysymässä Suomen somaleilta , kulttuuria ja uskontoa kunnioittaen, rukoushetkien välillä , mitä mieltä he Halla-ahon asiasta ovat ja mitä he tahtovat, että me teemme Halla-aholle.

Mervi Luhtanen

Se, jos mikä on rasismia, että olettaa yhden kansanryhmän olevan niin kyvyttömiä ja avuttomia, että heitä pitää kohdella lapsina, jotka eivät osaa sanoa mielipidettä omista asioistaan. Onko muuten joku somali tehnyt rikosilmoituksen siitä kirjoituksesta?

Esa Aaltonen

Eikö nyt Kykypuolueesta löytynyt ketään vähän nuhteettomampaa kommentoimaan Halla-Aho? Vapaavuori on sentään tuomittu sekä pahoinpitelystä, varkaudesta että rattijuopumuksesta ja kilpailee kaikkien kaikkien aikojen pisimmistä kansanedustajan rikosrekisteristä varsin menestyksellisesti.
Valiokunnan puheenjohtajalta (toisin kuin vaikka asuntoministeriltä) ei tietääkseni laissa vaadita tunnettua hyvämaineisuutta ja taitavuutta ,-)

Janne Turunen

Tämä on varmasti politiikan historian suurin puheenaiheenvaihdos hallitukselle kiusallisesta asiasta johonkin toiseen. KKO:n "tuomion" julkistamisen ajankohta oli tarkkaan harkittu ja sitä oli selvästi säästetty tällaisia Espanja-kriisejä ja kiusallisia välikysymyksiä silmälläpitäen. Koska hallituspuolueet ovat täysin voimattomia tunnustamaan virheitään, korjaamaan niitä tai edes keskustelemaan niistä, keksitään puheenaihe jota 2010-luvun sairas ja ammatitaidoton media komppaa ja ylläpitää kybällä. Kun KKO:n tuomio viime viikolla julkistettiin, oli tämänkin roskalehden etusivu täytetty hysteerisesti saman asian uutisella kuuteen kertaan - tunnin sisällä. Jussi Halla-ahon tekaistusta oikeusprosessista tehty lypsylehmä tuottaa etusivun uutisia maailman tappiin, mutta ei se mitään, te rakennatte tahtomattanne Jussille kasaantuvia äänivyöryjä kaikissa seuraavissa vaaleissa.

Viimevuosina esiintynyt Jussi Halla-ahon ja Perussuomalaisten kiusaaminen kertoo kiusaajien täydellisestä sydämettömyydestä, pohjattomasta tyhmyydestä ja totaalisesta ymmärtämättömyydestä.

Jali Raita

Vakavampi asia on, että meillä on epärehellinen Katainen pääministerinä ja aiemmin valtiovarainministerinä. Mies on väärentänyt tai väärennyttänyt valtakirjoja Pohjois-Savon kokoomuspiirin kokoukseen, jonka on tunnustanut. Prosessissa on myös ollut kyse petoksesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä. Meillä ei saisi olla epärehellinen henkilö pääministerinä.

Jukka A Kilpiö

Samaa mieltä monen kanssa. Vapaavuori. moninkertain rikollinen, nyt on viimeinen henkilö jotain Halla-Ahoa tuomitsemaan.
Vapaavuorta vain kiinnostaa saada jäenyys itselleen sopivasta Golf-klubista, ettei tarvitse jonnekin maakuntaan lähteä pelaamaan. Tällaisetko ovat niitä Käteisen mainostamia "isänmaallisia vastuullisia. Ovat häpäisseet koko isänmaalinen sanana ja sitä aikoinaan puolustaneet. Yököttävää!

Keijo Koponen

Tämä tuomio on sellainen, että joskus kahdenkymmenen vuoden päästä tälle nauretaan ja ihmetellään kuinka ihmeessä oikeus päätyi tuollaiseen tuomioon.
Ja monet näistä Halla-ahon päivittelijöistä valehtelevat varmaan silloin ja sanovat että "mä mietin jo sillon että hölmöä touhua"
Uskallan lyödä vaikka tuopista vetoa että näin tulee käymään.

Jukka Mikkola

Suomen perustuslaki 11.6.1999/731

2. luku

Perusoikeudet

12 §

Sananvapaus ja julkisuus

Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. Lailla voidaan säätää kuvaohjelmia koskevia lasten suojelemiseksi välttämättömiä rajoituksia.

Tämä 2. luvun 12 §:n 1. momentti antaa suojan myös Halla-aholle niin kuin kaikille muillekin suomalaisille, mitä tulee sananvapauteen. Suoja korostuu mielestäni erityisesti silloin, kun on kysymys vielä omasta henkilökohtaisesta asiasta. Perustuslailla on tässä erityistä merkitystä.

Kannattaa nyt pikku hiljaa pistää jäitä hattuun ja todeta, että laki on niin kuin se on KIRJOITETTU.

On hyvä tutustua myös Hallituksen esitykseen HE 1/1998:

Hallituksen esitys Eduskunnalle uudeksi Suomen Hallitusmuodoksi.

Olli-Pauli Sarvaranta

Laki todella on niin kuin se on kirjoitettu ja sitä tulkitsevat eri tuomioistuimet, yleisönosastoon kirjoittelevat voivat esittää vapaasti omia tulkintojaan.

Hall-aho pitää tarkoituksella asiaa esillä, syitä voimme vain arvailla, mutta mitään tekemistä aidon sananvapauden tai kansalaisten oikeuden kanssa niillä ei ole.

Jukka Mikkola

Suosittelen eläkeläisen siirtymistä kahvikupposen ääreen ja tutustumaan Hallituksen esitykseen HE 1/1998. Se löytyy netistä. Silloin ehkä asia tulee paremmin ymmärretyksi, jos aito lakiteksti ei siihen riitä.

Hbl:n kirjoitus selvitti minulle sen, että Halla-aholla ei ole mitään syytä erota hallintovaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä. Tässä tulee mieleen Alpo Rusin tapaus. Alpo Rusilla ja Jussi Halla-aholla on yhteistä se, että molemmat ovat älykkäitä miehiä. Niitä tämä maa tarvitsee tulevaisuudessa.

Mervi Luhtanen
Vastaus kommenttiin #27

Myös minulle tuli Rusi mieleen ja se häikäilemätön ajojahti ja mediakiusaaminen. Sen jälkeen olen lukenut jokaikisen Rusin kirjoittaman kirjan. Ne ovat avanneet lähihistoriaa enemmän kuin mikään aikaisemmin lukemani, ja jokaikinen väite on todennettu lähdeviittein.

Pentti Juhani Järvinen
Vastaus kommenttiin #39

Molempien Rusien jutut olivat osin manipuloituja, siis niissä käytettin väärin sekä valtion valtaa että mm. Yleä, joka on "julkinen palvelu." Ei valtioneuvoston tiedotusssihteri kävellyt tietoineen DDR:n lähetystöön mitenkään "salaisesti." Alpo Rusi taas sai ilmeisesti maksaa siitä, että demarit siirtyivät NL/Venäjän peffan nuolemisesta USA:n palveluun. Jonkin tilille menneitä oli pantava, kun hallitsevilla puolueilla ei ollut Suomessa tosi tarvetta vastata mistään. Eivät muuten ole vastanneet vieläkään.

Tuomo Kuusela

Hallitus vastaa huomenna perussuomalaisten välikysymykseen eurokriisistä. Samaan aikaan valtamediat puivat tätä Halla-Ahon juttua. Halla-Ahon pikkuinen sakko saa palstatilaa ja näkyvyyttä, mutta välikysymys vain tulitikkuaskin verran. Tuntuu kuin kansan huomio halutaan tärkeällä hetkellä kiinnittää johonkin aivan epäolennaiseen. Kansalta halutaan pimittää asioita joiden päivänvaloon tuominen syö kannatuksen. Hallitus on tehnyt vastuutonta politiikkaa, ja aiheuttanut isänmaalle miljardiluokan velat.

Olli-Pauli Sarvaranta

Halla-ahon tehtävän perisi toinen perussuomalainen.

Halla-aho tiesi tarkkaan mitä teki. Toisella sananvalinnalla olisi hänen tyytymättömyytensä päätökseen tullut yhtä selvästi ilmi, mutta ilman meneillään olevaa kohua. Ilmeisesti pidätte miestä tyhmänä!

Janne Turunen

Vapaavuorelle ei ole tärkeää puhua Espanjalaisten, Italialaisten, Kreikkalaisten jne. pankkien rahoittamisesta, väistämättömän romahduksen jälkeisestä kaaoksesta ja siitä selviytymisestä vaan Halla-ahon tekaistusta jumalanpilkkatuomiosta.
Kannattaa etsiä seuraavasta luettelosta Jan Vapaavuori ja verrata hänen tekosiaan hänen sanomisiinsa:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikoksista_tuomituista_kansanedust...

Olli-Pauli Sarvaranta

Kiitos valaisesvasta linkistä. En ole kokoomuslainen, mutta mitä h...tissä on Vapaavuoren 17 vuotiaana poikasena tekemillä "rikoksilla" tekoa 47 vuotiaan kansanedustaja Vapaavuoren tai kansanaedustaja Halla-ahon möläytysten kanssa. Tämäkö on sitä perussuomalaisten oikeudentuntoa?

Olli-Pauli Sarvaranta
Vastaus kommenttiin #32

Kiitos vielä kerran listasta, ymmärrän tavoitteesi. Viimeisen kymmenen vuoden aikana kokoomuslaiset ovat saaneet (n.) 9 tuomiota (suurin osa rattijuoppoudesta), perussuomalaiset 7 tuomiota (sekalaisia), Sossut 3, Keskusta 1 ja Vasemmisto 1.

Niin, mikä olikaan poinntisi ja miten se liittyi oikeuslaitoksen toiminnan vähättelyyn?

Janne Turunen
Vastaus kommenttiin #33

Tämä ei liittynyt lainkaan oikeuslaitoksen toiminnan vähättelyyn, siihen on yksi toinen "pointti" mutta siitä jollain toisella kertaa. Toki tuomitulla täytyy olla oikeus esittää mielipiteensä tuomiosta. Rattijuopoilla ja kuolemantuottamuksen aiheuttajilla sellainen kuuluu jotenkin näin: "Tein virheen, sain siitä rangaistuksen, hyväksyn sen, en kommentoi enempää". Halla-ahon tuomio perustuu muutaman henkilön mielipiteeseen ja näkemykseen toisin, kuin rattijuoppojen ja lääketokkurassa kuoleman aiheuttaneiden henkilöiden verikokeiden tuloksiin, joita ei mielipiteillä voi muuttaa.

Pointti tässä tapauksessa on Jan Vapaavuoren lausunto, jossa hän pitää "tilannetta vakavana", "vetoaa Perussuomalaisiin" ja kolme kertaa tuomittuna edes viitsii kommentoida mokomaa asiaa.

Mervi Luhtanen

Ei, niistä ei saa puhua, ja se osoittaa, että Halla-ahon väite kaksoisstandardista on olemassa.

Odotan muuten kovasti sitä, milloin valtionsyyttäjä käy kiinni evankelisluterilaisen kirkon pilkkaamiseen ja sylkee sitten ulos uskonrauhan häiritsemistuomioita.