Tiistai 26.9.2017

Lehti: Luotto euroon rapistui – käänne Suomessa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.6.2012 10:10
  • Kuva: All Over Press/EPA
    Kuva
|

Suomalaisten luottamus euroon on laskenut huomattavasti, kertoo Valitut Palat. Lehden emoyhtiön Reader’s Digestin tekemän kansainvälisen kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset luottavat silti yhä euroon enemmän kuin muiden Euroopan maiden kansalaiset.

Euroopan velkakriisi on syönyt suomalaisten uskoa yhteisvaluuttaan. Tällä hetkellä suomalaisista 53 prosenttia ilmoittaa luottavansa euroon ”suuressa määrin” tai ”melko paljon”, kun vuosi sitten tehdyssä vastaavassa tutkimuksessa 69 prosenttia suomalaisista sanoi luottavansa yhteisvaluuttaan.

Euroon luottavien keskiarvo Euroopassa on nyt 35 prosenttia, kun se oli vuosi sitten 43 prosenttia. Vähiten euroon uskotaan Tsekissä, jossa yhteisvaluuttaan sanoo luottavansa vain 14 prosenttia vastanneista, ja Ruotsissa, jossa siihen luottaa 21 prosenttia.

Tutkimus toteutettiin viime vuodenvaihteessa 15 Euroopan maassa osana Reader’s Digestin laajaa Luotetuin merkki –tutkimusta (European Trusted Brands). Tutkimukseen vastasi yhteensä 27 468 henkilöä. Suomessa kyselyyn vastanneita oli 1998. Kyselyn otos poimittiin tilaajarekisteristä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: