Torstai 19.10.2017

”Tämä päivä on todella synkkä ja pimeä Suomen historiassa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.6.2012 10:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Reijo Tossavainen (ps.) eduskunnassa arkistokuvassa.
|

Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen on hyvin pettynyt viime yön eurokokouksen päätökseen taipua Espanjan ja Italian tahtoon ja ryhtyä hätätoimiin näiden velkaongelmien auttamiseksi.

Tossavainen toteaa blogissaan olevansa ”hyvin surullinen, hyvin vihainen”. Perussuomalaiset, toisin kuin hallitus, eivät usko euroryhmän tukitoimien auttavan Etelä-Euroopan kriisimaita saati Suomea.

–Katainen ja Urpilainen olivat jälleen eilen polvet ruvella ja sanoivat kyllä Euroopan Liittovaltiolle, Tossavainen väittää.

–Odotan, kun Katainen tulee tänään julkisuuteen ja toistaa valheensa suomalaisen hyvinvoinnin  ja työpaikkojen puolustamisesta. Kyse on valtavan rahamäärän antamisesta nyt ja tulevaisuudessa eteläisten rupuvaltioiden tukemiseen. Nämä rahat olisivat tukeneet suomalaista hyvinvointia ja työllisyyttä, jos ne olisi vastuullisesti sijoitettu Suomeen! Tossavainen syyttää.

Hän lopettaa kirjoituksen dramaattisesti toteamalla, että ”tämä kesäinen päivä on todella synkkä ja pimeä Suomen historiassa”.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Reijo Tossavainen
Reijo Tossavainen
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Korhonen

Eipä tuo toteamus kauheasti lohduta, kun ne vaaleilla valitut ovat jo luvanneet velkaannuttaa Suomen vuosikymmeniksi eteenpäin. Ainakin hallituspuolueet ovat näin tehneet, sinun rakkaan Kokoomuksesi johdolla.

Ja kansaa on taas kerran kustu silmään, pahemman kerran, kun tuommoisia erehtyivät äänestämään. Eivät perhanat halaistua sanaa sanoneet siitä, että lapsenlapsemmekin joutuvat maksamaan sitä velkaa, jonka nämä 'vastuunkantajat' hankkivat.

Reijo Tossavainen

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesken on sovittu, että äänestää saa myös ryhmän kantaa vastaan. Ainoa ehto on se, että siitä pitää etukäteen ilmoittaa. Lisäksi on huomattava, että ryhmä tekee harvoin ennakkopäätöksiä jonkun äänestyksen osalta.

Markku Tyry

Uskotko oikeasti Juhani Putkinen, että ryhmäkuri-demokratiaa harrastavat suomalaiset kansanedustajat sanovat minkäänlaista sanaa kokoomuksen Kataiselle.

Ne painavat vain nappia. Se oikeus niillä on, mutta senkin päättää Katainen, kumpaa nappia.

Raimo Nurmi

Putkiselle tiedoksi, vapaat vaalit oli h"tin kauan sitten. Valtionvarainministeri ilmoitti juuri, ettei eduskuntaa tarvita euroasioiden hoidossa.
Olen samaa mieltä. Kumileimasimia ei todella tarvita. Missä oli pääministeri ja aika moni muukin kun eduskunnassa äänestettiin EVMstä? Maksoin eläkkeestäni osan pääministerin lentokoneen varallaolosta..

Putkinen, olen ihan tosissani.

Heikki Karjalainen

Kun olen kuunnellut katkeamatta " YLE 1:n jälkiviisaita ", tulee mieleen, että Kalle Isokallion pitäisi olla Suomen pääministeri tai valtiovarainministeri. Hän hallitsee nämä asiat paremmin kuin kukaan virkamies tai ministeri; osaa suomentaa ja oleellistaa nämäkin Brysselin kiemurat selkokielelle vähän niinkuin Soini ja Tossavainen. Minä uskon, että nyt alkavat hajota puoluerivit, jos Suomen asiaa ajatellaan järkevästi ilman puoluekuria. Voisin nimittää änkyröiksi niitä hallituspuolueissa, jotka kannattaisivat tätä nyt suunnitelmissa olevaa Espanjan ja Italian mafiosojen kannattamaa voittanutta käsittämätöntä päätöstä. Peli on Suomen osalta vihellettävä heti ja nyt poikki !!!

Mikko Taajama

Se mikä jurppii kaikkein eniten on KD:n täydellinen takinkääntö. Ennen vaaleja KD oikein hehkutti kuinka jokainen maa maksaa kuprunsa itse (vai miten se nyt menikään). Nyt KD on etujoukossa pettämässä isänmaata. On käsittämätöntä miten sellaiset myyvät ensimmäisenä periaatteensa joilta sitä viimeisenä odottaa.

Arsi Saarijärvi

Rikkailla on aina keinonsa. Orjuus, maaorjuus ja nyt talousorjuus.
Erona talousorjuudessa muilla kaltaisilleen formaateille on se, että nyt yhteisvastuullisesti kansana emme pääse eroon rikkaiden elon kustantamisesta.
Meidät pannaan taas maksamaan ja vieläpä kirjoitamme itse alle tällaisen sopimuksen.
Hurraa.

H S

Onpa hyvä kysyä suomalaisena veronmaksajana miksi rahaa ei löydy Äänekoski- Jyväskylä moottoritiehen, Tervo-Rautalampi tien päällystämiseen, Laukaassa vesireitin ylläolevan Vuonteen sillan korotukseen, Heinolan reumasairaalaan, varuskuntien ylläpitoon...mutta rahaa löytyy taloutensa kuranneille valtioille uskomattomalla bluffivalheelle eli sillä että näillä tukiaisilla tuetaan suomalaista työllisyyttä. Tossavaisen kanssa samaa mieltä että pitäisi suomalaisten kysyä mitä kaikkea tuolla tuella olisi saatu oman kotimaan hyväksi ja kuinka paljon oikeita työpaikkoja tänne.

Raimo Nurmi

Kysymykseen antoi vastauksen valtionvarainministeri, verkkosukissaan tai ilman. Hän kertoi, ettei eduskuntaa tarvita euromaiden asioista päätettäessä. Pari muutakin ministeriä on esittänyt upeita ajatuksia tuolla pohjoisen puolella. Pääministeri taas on jo aikaa sitten saanut tuomion asiakirjaväärennyksestä Muita rikollisia löytyy eduskunnasta, rattijuoppuja ja pahoinpitelijöitä. Surkeeta jengiä, tosi surkeeta.

Richard Jarnefelt

Euro itsessään oli suuri virhe, koska yhteinen raha sitoi meidät näihin konkurssitalouksiin. Nyt saattaisi olla viisaampaa maksaa, ja toivoa vain, että kriisi sillä lakkaa. Mutta pahoin pelkään, että ei lakkaa, eli susi tulee kumminkin, ja siihen mennessä olemme jo velkaantuneet miljardikaupalla.

Urpilaisen idioottimaisten "takuuksien" sijasta olisi ainakin Espanjan tapauksessa otettava omaisuutta konkurssipankeilta. Niillä on valtava käsiinsä jäävä kiinteistömassa Espanjassa. Miksei Suomen valtio vaadi osaansa niistä?

Mervi Luhtanen

Susi on lähempänä joka kerta, kun otamme velkaa, jonka annamme edelleen lainaksi ilman reaalivakuuksia (ei siis mitään Urpilaisen takuuksia).

Joko näitä ylivelkaantuneita talouksia aletaan heittää ulos eurosta tai sitten vielä toistaiseksi jaloillaan olevien talouksien on lähdettävä ja muodostettava oma valuutta. Mikään talous ei selviä omalla vapaastikelluvalla valuutalla euroissa tehdyistä veloista, joten jonkinlainen parempi euro/muu raha on yhteisesti oltava. Nyt on jo ajolähdön aika.

Raimo Nurmi

Järnefelt, miksi ihmeessä pitäisi maksaa ja miksi ihmeessä pitäisi toivoa`?

Urpilainenhan kertoi, ettei eduskuntaa tarvita.. Olen samaa mieltä. Maansa myyneet olkoot rauhassa. Ryhmäkuri kunniaan.

Hävettää todella.

Hannu Rautomäki

Se on päivänselvää, että etelä-Euroopan maiden siesta-elämäntyyli ja talouden tehottomuus eivät muutu miksikään, että vaikka EU ml. Suomi lappaisivat sinne rahaa kuinka paljon hyvänsä.
Kreikan kokonaisvelka on peräti 320 miljardia euroa, jota se ei tietenkään kykene maksamaan koskaan. Sitä alkavat maksamaan aikanaan muut EU-maat.
Espanjan kokonaiskupru on vielä paljastumatta, ja sen jälkeen tuettavaksi tulee Italia.
Mistä Suomen vastuukierre muiden maiden talouksista alkoikaan, ja keiden päätöksellä? Vrt. Ruotsi.

http://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

Raimo Nurmi

Maratoonari Stubb esitti jo aikanaan, että Suomi on pohjoismaiden naapuri. Niin näyttää olevan.

Muissa pohjoismaissa ei ole yhteensäkään niin paljon idiootteja kuin Suomessa. Kaksi ministeriä on juuri sekoillut pohjoisessa. Loput eivät ehtineet eduskuntaan äänestämään. Missä oli Katainen tai Astrid Thors? Tai urpolainen, joka kertoi ettei eduskuntaa tarvita. Onko niin että eduskunta ei tarvi urpilaista vai niin ettei urpilaisille ole tarvetta?