Lauantai 21.10.2017

Mullistaako suomalainen ”supermokkula” nettisurffailun ulkomailla?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.6.2012 18:32
  • Kuva: Itella
    Kuva
    Internetin käyttö ulkomailla voi jatkossa olla helpompaa ja halvempaa. Arkistokuva.

Yrittäjäkaksikko Tommi Uhari ja Jyrki Hallikainen ovat kehittäneet laitteen ja palvelun, Goodspeed-nimisen supermokkulan, joka tekee internetin käytöstä ulkomailla entistä helpompaa ja halvempaa.

– Kaikki maailman liikemiehet ovat käyneet tarpeettomasti Starbucksissa ja ostaneet sen cappuccinon, vaikka oikeasti ovat halunneet vain nettiin, Uhari sanoo Uudelle Suomelle.

Uudelle langattomalle lähiverkkolaitteelle tulee Uharin mukaan hinta, joka mahdollistaa ”huolettoman käytön”.

Supermokkulan kattavuutta rakennetaan maittain. Tällä hetkellä laite toimisi Uharin mukaan noin kymmenessä maassa ja kattavuuteen lisätään jatkossa tärkeimpiä matkustusmaita.

– Yhdysvalloissa pystyy ostamaan kaikissa osavaltioissa toimivan internetyhteyden. Euroopassa ei ole samanlaista ratkaisua, vaikka Euroopan sisällä matkustetaan yhtä paljon, Uhari sanoo.

Uhari uskoo, että supermokkula auttaa Euroopan kilpailukykyä, koska se edistää modernia kommunikaatiota.

”Tämä ratkaisu on ainutlaatuinen.”

– Useinhan juuri matkalla tarvitsee nettiä selvittääkseen paikkojen sijaintia tai valmistellakseen kokousta.

Supermokkula on Uharin mukaan ensimmäinen laatuaan Euroopassa, eikä hän ole vastaavaa nähnyt missään.

– Tämä ratkaisu on ainutlaatuinen.

Laite tulee myyntivalmiiksi Uharin mukaan ”kesälomakauden jälkeen”.

– Siinä on teknologiaa ja ideoita. Teemme myös yhteistyötä muiden maiden viranomaisten kanssa.

Uhari paljastaa laitteen toimintaan liittyvistä asioista tarkemmin vasta kun se on markkinoilla.

Supermokkulaa valmistetaan kansainvälisen sopimusvalmistajan kanssa.

– Ne valmistetaan Suomessa olemassa olevissa elektroniikkaa valmistavissa yrityksissä.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Oinonen

Tietojeni mukaan Kaleva Travel on hankkinut oikeudet erittäin hyvään ja suojattuun, liikematkalaisille tarkoitettuun järjestelmään. "Mokkulan" nimi on Zonga, ja se tarjoaa liikkuvan laajakaistan kohtuulliseen hintaan.

CWT Kaleva Travel ja Zonga ovat joulukuussa 2011 solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä CWT Kaleva Travel tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden vuokrata nettiyhteyden matkalle mukaan. CWT Mobile Internet -palvelu on kiinteähintainen nettiyhteys Venäjällä, Ruotsissa ja Suomessa matkustaville.

CWT Mobile Internet helpottaa liikematkustajan internetin käyttöä matkalla tarjoten matkustajille rajoittamattoman internetin käytön Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. Internet yhteys muodostetaan paikalliseen mobiiliverkkoon ilman roaming-kustannuksia. Palvelu laajenee vuoden 2012 aikana myös muihin liikematkustajien kannalta tärkeisiin maihin.

Matkustaja saa käyttöönsä turvallisen Wi-Fi -verkon, jota voi käyttää samanaikaisesti viidellä laitteella. CWT Mobile Internet toimii kaikilla Wi-Fi-päätelaitteilla, esimerkiksi PC:llä, Mac:illa, tablettitietokoneilla ja kaikissa matkapuhelimissa. Laite toimii yhdessä maassa kerrallaan.

- Olen ilahtunut, että voimme tarjota asiakkaillemme enemmän, nyt siis myös matkustajan mukana liikkuvaa internet-yhteyttä. Palvelu tulee tarpeeseen, sillä asiakkaat haluavat välttää yllätyksiä hinnoittelussa ja saada varmasti turvallisen yhteyden paikasta riippumatta. Erityisesti tämä pätee Venäjällä, missä laajakaistan toimivuus, hinnoittelu ja yhteyden turvallisuus saattaa vaihdella suuresti, kertoo CWT Kaleva Travelin myyntijohtaja.

http://www.zonga.fi/2012/01/cwt-kaleva-travelin-liikematka-asiakkaille-l...

Petri Suomi

Useimmat tietoturvaohjelmat eivät osaa (niihin ei ole koodattu) netti-mokkulan kautta tulevaa liikennettä kunnolla. Eikä myöskään lähtevää. Monet "ilmaiset" tietoturvaohjelmat eivät reagoi edes normaalin WLAN eli wi-fi verkon kautta tuleviin uhkiin. Siitäkin huolimatta, että "tuoteselosteessa" saatetaan näin kertoa. (entisessä työpaikassa vajaa puoli vuotta sitten testattu ja todettu)

Jonniiverran matkustelleena olen käyttänyt paikallista 3 tai jopa 4G yhteyttä (Japanissa ei tietääkseni siirrytty ollenkaan 3G käyttöön, vaan suoraan 4G). Tietenkin pitää ostaa kortti. Ja kuka insinööri on saanut päähänsä sijoittaa SIM kortin paikan läppärissä akun alle. Se on ainakin sata kertaa, kun olen käynnistänyt koneen ensin ja sitten huomannut, että eikun se SIM piti vaihtaa lukijaan.

Jos tuommonen kaikkialla toimiva tulee, niin kiinnostaa. Onhan nämä tikkusulkeiset jo nähty ja koettu. Ja kalliiksi on tullut lattebaarissa tai ilman.