Sunnuntai 19.5.2019

Poliisi huolestui vanhuksista: ”Nyt meni liian pitkälle”

Luotu: 
2.7.2012 11:46
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Porvoon seudulla on havaittu harvinaisen röyhkeä, vanhuksiin kohdistuva rikossarja. Rikoskomisario Peter Fagerholm Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta on huolissaan vanhusten turvallisuudesta ja kehottaa kanssaihmisiä tarkkailemaan tilannetta.

–Tämä meni jo liian pitkälle. Yksikin vanhuksista on ollut ihan hirveän peloissaan, eikä ole tiennyt edes mihin päin pitäisi huutaa, Fagerholm sanoo Uudelle Suomelle.

Varkauksien ja ryöstöjen uhrit ovat kaikissa tapauksissa ilmoittaneet tekijöiksi kaksi ulkomaalaista naista. Vanhusten antamat tuntomerkit vaihtelevat, mutta poliisin mukaan on syytä epäillä, että kaikkien tekojen takana on sama naiskaksikko.

Varkauden tai ryöstön kohteeksi joutuneista iäkkäistä naisista yksi oli liikkeellä rollaattorilla, yksi invamopolla ja yksi istui hoitokodin pihalla. Fagerholmin mukaan näin iäkkäiden ja huonokuntoisten uhrien kimppuun käyminen on huolestuttavaa jo siksikin, että vanhukset voivat kaatua yrittäessään estellä varkautta.

–Se ei ole leikkiä, jos näin vanha ihminen kaatuu. Ei tällaista voi katsoa sivusta, sanoo Fagerholm.

–Pyytäisin kanssaihmisiltä tilannetajua. Jos vanhuksen ympärillä pyörii epämääräisiä ulkomaalaisia, niin kyllä pitäisi jo mennä kysymään, mikä on tilanne.

Poliisi kehottaa porvoolaisia soittamaan välittömästi hätänumeroon 112, jos kaupungilla havaitaan aggressiivisia korumyyjiä. Rikossarjaan liittyviä vihjeitä voi ilmoittaa numeroon 071–873 8753 tai lähimmälle poliisiasemalle.

Vuonna 1925 syntynyt, rollaattorilla liikkunut nainen ryöstettiin Porvoon Runeberginpuistossa torstaina. Toinen ryöstäjistä piti kiinni naisen rollaattorista samalla, kun toinen repi väkivalloin naisen kaulasta arvokkaan kaulaketjun. Ryöstö tapahtui keskellä päivää noin kello 12.30.

Samana päivänä Porvoon kaupunginpuistossa kaksi ulkomaalaista naista anasti liikuntarajoitteiselta vanhukselta kultasormuksen sekä kaikki rahat. Uhri liikkui sähkökäyttöisellä invalidimopolla. Varkaus tapahtui noin kello 16–17 välisenä aikana.

Sunnuntaina vietiin kaulakoru Askolan Helkamäentiellä hoivakodin pihalla istuneelta yli 80-vuotiaalta naiselta. Uhrin luo tuli kaksi naista, joista toinen kaappasi tämän kaulalta kultaketjun samalla kun toinen jututti muita pihalla olleita.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Veikko Vitikainen

Nyt kyllä menit kirjoittamaan sellaista, jota Suomen yltiösuvaitsevaisuusfasistiterroristit eivät hyväksy. Heillä on ylivalta Suomen etnisissä asioissa, ja siihen ei yksinkertaisilla rehellisillä kansalaisilla ole mahdollisuutta mennä puuttumaan. Koska suomi tarvitsee lisää työvoimaa. Ja niinkuin tiedät romanithan ovat työnhimoista väkeä.

Veikko Vitikainen

Niin, ja luonnollisesti vastaustahan et saanut. Mutta ei sinun kannata mennä rettelöimäään yltiösuvaitsevaisten terroristien tontille, koska heillä on suomen laki puolellaan. Joten suosittelen että köykistelet edelleen nöyrästi vain näitä suvaitsevaisuusprofeettoja niin kauan kuin sinut heidän kannustuksellaan ryöstetään.

julle muuu

Kun ei enään kerjäämällä saa rahaa niin he ottavat väkisin.Tämän siitä saa kun ajetaan suvaitsevaista Suomea johon ulkomaalaiset pääsevät kerjäämään ja ryöstämään vanhuksia.Niin joku sanoo tietysti,että näitä rikosksia tekee vain jotkut.Minusta sekin on liikaa.

Veikko Vitikainen

Kyllähän nyt on niin, että suomen virkamies,-tai naiskunnan ovat kaapanneet ns. yltiösuvaitsevaiset fasistit. Heidän ansiostaan Suomi on maailman houkuttelevin valtio, johon kaikki maailman roskaväki on tervetullut nauttimaan ilmaisista sosiaali,sekä muista köyhien veronmaksajien maksamista eduista. Nämä yltiöfasistit eivät ole koskaan itse tehneet päivääkään rehellistä työtä, mutta heillä on kuitenkin ylivalta käydä houkuttelemassa suomeen työnhimoisia romaneja ympäri maailmaa, jotta työvoimavajaus tulisi entistä suuremmaksi.
Nyt puhun ainoastaan sen minkä olen omilla silmilläni nähnyt. Mikkelin torin kävelykadulla eräs romaninainen käveli muki käsissä kerjäämässä. Hänellä oli parivuotias lapsi sylissään. Seurasin tilannetta. nainen meni kolmen hienosti pukeutuneen romani miehen luo paskaa jauhamaan. Itse olen erittäin varuillani kun noita roskaväkeä on läheisyydessäni. Mutta, jos yksikin tuosta roskaväestä yrittää minua ryöstää, niin seurauksista kirjoitetaan seuraavan päivän iltapäivälehdessä.

Eero Smit

"–Pyytäisin kanssaihmisiltä tilannetajua. Jos vanhuksen ympärillä pyörii epämääräisiä ulkomaalaisia, niin kyllä pitäisi jo mennä kysymään, mikä on tilanne."

Vaarallista VIHAPUHETTA. Toimittaja olisi aivan hyvin voinut kirjoittaa tuon kommentin niin, että etnisyyys / ulkomaalaisuus olisi peitetty, niin kuin yleensä on näissä lehtisepustuksissa tapana tehdä. Tuommoinen rasismi ja vihanlietsonta vain lisää epäluuloja ystävallisiä ja turvaa hakevia syrjittyjä uhreja kohtaan. Kyllä suomalaisilla mummoilla ja paapoilla on asiat niin hyvin pedattu, että ei pitäisi pienistä rutista. Kuin ei myöskään poliisien. Vapaa liikkuvuus kunniaan!

Ilkka Huotari

"–Pyytäisin kanssaihmisiltä tilannetajua. Jos vanhuksen ympärillä pyörii epämääräisiä ulkomaalaisia, niin kyllä pitäisi jo mennä kysymään, mikä on tilanne."

Pyytäisin poliitikoilta tilannetajua. Jos vanhusten ympärillä pyörii epämääräisiä ulkomaalaisia, niin kyllä pitäisi jo mennä kysymään välikysymys, ja selvittämään mikä on tilanne.

Jani Pulkki

Ihmiset valittaa jja sitten kannattaa kokoomusta, demareita, vasemmistoliittoa ja kepua jotka ovat nämä ongelmat saaneet aikaiseksi, eikä heillä ole aikomustakaan muuttaa politiikkaansa. Kokkareiden puoluejohtokin on ilmoittautunut kaiken idiotismin takaajiksi EMV:stä pakkoruotsiin. Siinähän kärvistelette, syyttäkää itteänne kun lapsillenne jää velat ja itäeuroopan kerjäläiset omien vastaavien ja spurgujen lisäksi. Minä vuonna west end ja kaivopuisto tulevat olemaan aidattuja ja puomista pääsee vain vartijan tarkastasuksen jälkeen? (2015?)

Johanna Silva

"Jos vanhuksen ympärillä pyörii epämääräisiä ulkomaalaisia..." No entäs jos vanhuksen ympärillä pyörii epämääräisiä suomalaisia, niin mitäs sitten tehdään? Ei varmaan mitään, eihän suomalaiset tee rikoksia...

Matti Mottonen

Suomalainen rosmo on keskimäärin "rehellinen": kysyttäessä tunnustaa tekonsa (jos suinkin muistaa).
Olisiko tuo sittemmin muuttunut: on tullut jengejä ja päihteiden väärinkäyttäjien joukko kasvaa (jo pelkästään hyvän terveydenhuollon vuoksi).

Taskuvarkauksiin ei muuten riitä taito ja katuryöstökin on oikeastaan hyvin harvinainen ilmiö.

Mummoja ryöstetään vielä harvemmin, paitsi omien lasten toimesta.