Lauantai 18.11.2017

Tämä on Suomen virallinen kanta kriisirahastoista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.7.2012 17:13
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
    Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoi huippukokouksessa, että Suomi ei hyväksy jälkimarkkinaoperaatioita.
|

Valtioneuvosto julkisti Suomen kannan kriisirahastojen jälkimarkkinaoperaatioihin.

– Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) totesi Brysselissä 28.–29. kesäkuuta pidetyssä eurohuippukokouksessa julkilausumaluonnosta käsiteltäessä ettei Suomi tule hyväksymään jälkimarkkinaoperaatioita, koska kokemukset ovat osoittaneet etteivät ne ole tehokkaita, ja koska ERVV:n ja EVM:n resurssit ovat rajalliset, Valtioneuvosto tiedottaa.

Katainen sanoi eilen eduskunnassa, että huippukokoukseen liittyvistä epäilyistä ja erilaisista tulkinnoista on tullut “poikkeuksellisen sekava mediasota”. Katainen korosti, että vielä ei päätetty suoran pankkituen käyttämisestä vaan sen mahdollisuudesta.

Kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) syytti Kataista toimivaltuuksiensa ylittämisestä huippukokouksessa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Martikainen

Ei Suomella ole mitään sanomista EVM:n varojen käyttöön.
Isot maat saavat yhdessä kasaan 85% määräenemmistön, jonka turvin voidaan tehdä päätöksiä vastoin Suomen tahtoa. Suomelle jää vain maksajan rooli.

Koska EVM on PYSYVÄ himmeli, ei sieltä edes saada takaisin yhtäkään euroa. Ei, vaikka kaikki maat/pankit maksaisivatkin joskus EVM:lle tukieuronsa takaisin. Edes tuottoa emme saa, koska Jutta luopui EVM:n tuotoista Kreikka-vakuuksien yhteydessä.

Johan Von

Kerroppa mitkä maat ovat liitossa ja keitä vastaan. Eihän tässä muuten pysytä mukana. Ja vielä voisit lisätä ketkä maat maksaa ketkä saa. Helpottuisi tää kommentien heittely. Himmeli on kaunis kudelma mutta myös selvitettävissä. Eli mitkä voimat vaikuttavat mihinkin. Mutta tuskin se himmeli ne eurot pyydystää itselleen. Kerro missä on se hämähäkki joka saaliin kerää.

Juhani Putkinen

EVMn sääntöjä ei tietääkseni voi muuttaa kuin vain yksimielisesti - siten Suomi voi estää jälkimarkkinat kuin myös eurobondit.

Suomen pitää nyt olla lujana eikä antaa periksi eteläisen Euroopan koijareille. Hyvä yhteistyö Saksan kanssa on välttämätöntä.

Juhani Putkinen
Vastaus kommenttiin #10

"Hätätilassa" jotakin jäsenvaltiota voidaan tukea sillä 85% äänistä - ei tarvita yksimielisyyttä. Jälkimarkkinoilta joukkovelkakirjalainojen ostaminen vaatii kuitenkin sääntöjen muutoksen. Sääntöjä EI voi muuttaa 85% enemmistöllä vaan tarvitaan yksimielisyys.

christinaholm

Suomen ei ollut mikään pakko pyrkiä mukaan vakautusmekanismeihin, tukipaketteihin tai uuteen taloussopimukseen, ne rakennettiin vapaaehtoisuuteen perustuen. Sen sijaan osallistumispäätökset tehtiin täysin puutteellisilla tiedoilla kahden suomalaisministerin jouduttua paniikinsekaiseen hurmiotilaan. Sen jälkeen pykäliin lisättiin monta tosi kieroa kiekuraa joiden merkityksestä em ministereillä tai kansanedustajilla ei ole harmainta aavistusta. Miksi vieläkin annetaan sellainen kuva että kysymyksessä on vääjämätön polku josta ei ole pääsyä ulos? Suomen ei edes tarvitse erota eurosta, yksi lause riittää : "emme enää takaa suhteettoman suuria lainoja emmekä myönnä uusia vakuuksia"...

Johan Von

kerrohan mitä nämä kierot kiekurat on jotta voimme niitä pohtia siis joita minissterit ei ymmärtäneet. Siitä vääjäämättömästä polust voidaan olla eri mieltä. Mitä vakuuksia emme myönnä. Emmehän ole lainaa hakeneet. Ja mikä on suhtettoman suurta.???

Ukko Isotalo

No, tähän voidaan todeta, että sitä saa, mitä tilaa.. Itseppä suomalaiset ovat ristinsä
valinneet äänestämällä.. Jos porukka on todella niin typerää, että äänestää Euroopan
Unionia ihannoivia puolueita, joilta puuttuu kyky kriittiseen tarkasteluun EU-asioissa,
on turha enää vinkua, kun on oma jalka sahattu poikki..

Jussi Luukkonen

Tämä mielipide ei suoranaisesti liity yllä olevaan. Mutta uutisissa oli (24.9.), että Kreikka on "troikan" mielestä 20 Mrd jäljessä tavoitteesta, ja Kr. roskapankki on myynnissä 1€:lla.
Kesko aikoo vähentää 400 ht.vuotta; no se on vain n. 3,3 % jo aiemmin ilmoitetuista. Mutta lainatakseni pidemmältä ajaltaJK:n&JU:n lausuntoja "sarvet päässä, hiilihanko kädessä". "Tällä me nimenomaan varmistamme Suomen kilpailukyvyn ja Pohjoismaisen hyvinvoinnin rakentamalla palomuureja, ja pitkässä juoksussa juoksemme päämme päin perälautaa.