Torstai 19.10.2017

“Suomi täynnä EU-pelkoa – apokalyptisiin puheisiin vastattava”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.7.2012 18:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren mukaan Suomi on täynnä EU-pelkoa.
|

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) ihmettelee miksi tutkijat eivät käynnistä selvityksiä siitä, miten eurosta eroaminen tapahtuisi, vaikka ovat kertoneet sen olevan tarpeellista.

– Suomi on nyt täynnä EU-pelkoa. Vastuullisten poliitikkojen on nykyistä voimakkaammin puolustettava euroa ja vastattava apokalyptisiin puheenvuoroihin. Pian metsää ei näy puilta ja koko Eurooppalainen idea häipyy olemattomiin, Jaakonsaari kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan.

Jaakonsaaren mukaan Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen johtaja Pasi Holm ja Aalto yliopiston professori Vesa Puttonen ovat ilmaisseet halunsa käynnistää keskustelun Suomen eroamisesta euroalueesta.

Myös Helsingin yliopiston kansantaloustieteen professori Vesa Kanniainen on kertonut, että Suomen pitäisi selvittää millainen prosessi eurosta eroaminen olisi.

Jaakonsaaren mielestä samalla pitäisi selvittää, kuinka paljon Suomi  on hyötynyt eurosta ja ”kuinka paljon Suomi hyötyy nyt jopa kriisistä  alhaisina korkoina ja AAA-luokan turvasatamana”.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Liisa Jaakonsaari
Liisa Jaakonsaari
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mertsi Lanki

Apokalypsi (kreik. ἀπōκάλυψις, apokálypsis; kirjaimellisesti "verhon nostaminen tai poistaminen")[1] tarkoittaa varhaisen juutalaisen ja kristillisen kirjallisuuden terminologiassa salattujen asioiden ilmestystä, jonka Jumala on antanut valitsemalleen profeetalle; tavallisesti termiä käytetään kuvaamaan tällaisen ilmestyksen kirjoitettua muotoa. - Liisa Jaakonsaari rohjaisee tällaisella puheella suomalaisia osallistumaan Espanjalaispankkien ongelmaluottojen, maksimissaan 3.300 miljardin euron takaamiseen (Suomen osuus n. 60 miljardia euroa = 10.000 euroa/suomalainen, vauvasta vaariin). Ps. Suomen ei olisi pitänyt hyökätä myöskään yli vanhan valtakunnan rajan (Neuvostoliittoon) toisen maailmansodan aikana. "Parempi katsoa kuin katua"

Kimmo Sainio

Juuri näin. Mukaan vain kaikki Suomalaiset veronmaksajat, ja ei se ikävä kyllä tähän jää, saamme hoidettavaksemme jatkossa Italian, Ranskan, Belgian jne.

Eurokriisin oikea nimitys on Oikeudenmukaisuuskriisi tai miksei positiivisesti Globaali Uusjako. Onhan selvää ettei kukaan todella solidaarisuudesta mitään pelasta, vaan todellisuudessa Espanjassa pelastetaan lähinnä Saksalaispankit ja toisaalta Italiassa pelastamme Ranskalaispankit. Jos emme pelastaisi Italiaa auttamalla pelasta Ranskalaispankkeja niin kaatuisi USA-pankit ja jokunen Japanilaispankki.

http://graphics.thomsonreuters.com/11/06/EZ_BNKEXP0611_SB.html

Olemme menossa pysyvään uusjakoon jossa ensikädessä pelastamme pankkijärjestelmän ja jatkossa itse velkaannuttuamme olemme niiden päätösvallassa. Jos globaalisti näin halutaan tehdä niin ok, mutta voisiko tuon rahoituksen tehdä oikeudenmukaisesti? Tähän toivoisin Liisankin keskittyvän eikä tuputtaa annettua totuutta viinilasillisten kanssa ranskalaisilta meppikavereiltaan.

Jouni Halonen

Suomen piti välttämättä hyökätä Neukkulaan vanhojen rajojen yli tiettyyn rajaan saakka eli hyville puolustuslinjoille pelivaraa luoden. Ja saattoipa jopa olla niin, että tästä sovittiin neukkujen kanssa. Miksi Leningradia ei pommitettu tai yritetty valloittaa, miksi Murmanskin rata jäi katkaisematta,....?

christinaholm

Ei pidä unohtaa että EU tehtiin aikoinaan ainoastaan pelastamaan Ranska konkurssilta! Mitterandin sosialistihallituksen vastuuntunnoton politiikka piilotettiin kansaan helposti uppoavaan ideologiaan ja syötettiin samalla viekkaasti koko euroopalle kasvattamaan ranskalais- ja englantilaispankkien pääomia (kätevä temppu jonka avulla saatiin myös oikeiston tuki) mutta ilmeisesti Liisa Jaakonsaari ja muut hurmioituneet eurouskovaiset eivät kykyne heräämään todellisuuteen.

Juha Korhonen

Me olemme jo nähneet, mitä iloa ja onnea EU on tuonut muassaan. Lisää maksuja, korotettuja maksuja, lisää kieltoja, päättömiä rajoituksia, loputkin rahamme pöllitään EU:n isompien pankkien toimesta...

Ei tässä mitään pelkoa ole. Inhoa ja vihaa ehkä, muttei pelkoa.

Ari Nurminen

”kuinka paljon Suomi hyötyy nyt jopa kriisistä alhaisina korkoina ja AAA-luokan turvasatamana”.

Sanoisin että Suomi ei ole hyötyynyt mitään EU:sta, luvattin että työllisyys säily, hinnat laske jne jne....kaikki tiedä miten meni...Suomi on Eurooppan kallein maa !
Eteläeurooppa on hyötyynyt EU:sta, Suomi otta lainoja, laske elintaso suomalaisille,että pysty maksamaan eteläeurooppa...
Ainut mitä EU:sta tulee Suomeen on laskuja

Kai Samanen

Onkohan mahdollisesti vain niin, että Jaakonsaari on oivaltanut hienon sanan olemassaolon ja rakentanut sen ympärille ihmeellisen käsityksensä. Minun on vaan pakko todeta, että aina kun Jaakonsaari lausuu jotain, minun on viimeaikoina alkanut käydän häntä todella sääliksi. Arvostus parlamentaarikkona laskee laskemistaan. Ja päällimmäiseksi nousee ajatus; miten voi olla näinkin irti todellisuudesta. Asiaa jutussa ei ollut edes siteeksi, saati enempää pohtimisen aihetta.

Kaarle Akkanen

Jos eurooppalainen IDEA on tämä, mitä on nähty ja tulevaisuudessa (toivottavasti ei) nähdään, niin saa mennä!!! Alkaa kiinnostaa laskelmat ja ennusteet siitä, mitä maksaa pysyminen tässä "kelkassa" tai heittäytyä siitä heti-kohta pois!? Miksi tätä vaihtoehtoa ei tuoda äänestäjien arvioitavaksi???

Anne Lindell

Ihan "spooki" juttu tuo Jaakonsaaren blogikirjoitus, kun asia on täysin päinvastoin. Nythän vasta suomalaiset ovat alkaneet "nähdä metsää puilta" rakas Liisa Jaakonsaari.

Kandi Liisan ja teitinkin käydä vähän lukemassa sivustoa http://annelindell.blogsopt.com niin huomaatte, että mitään apokalyptistä mörköä ei ole olemassakaan.

Ei ole olemassa sääntöä tai asetusta, joka kieltäisi tai estäsi Suomen irrottautumisen EU:sta ja eurosta ... ei mitään eikä missään. Siis kuka meitä voisi estää ellemme itse keksi noita mörköjä, eli kuten niitä keksivät maamme poliittiset päättäjät lähes päivittäin mitä ihmeellisimmin argumentein.

Kaarle Akkanen

Pelkoa on ja aiheesta! Suurin pelko on "pienten" askeleiden politiikasta. Mihin se johtaa ja kuinka käy kansalliselle itsemääräämisoikeudelle? Kuinka pitkälle pitää mennä ennenkuin kansa saa esittää mielipiteensä? Saako ollenkaan? Jos ei saa, niin missä yhteiskunnassa elämme? Nykyinen Unioni ja Rahaliitto on kaukana siitä, mihin aikanaan liityttiin!? On rikottu omia sääntöjä, ei olla välitetty niistä tai on säädetty tilanteeseen sillä hetkellä sopivia uusia sääntöjä!? "Potilas" on pian täynnä "laastareita"!