Sunnuntai 22.10.2017

Perustivat tiedostonjakopalvelun: 800 000 € korvaus pysyy voimassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.7.2012 16:05

Hovioikeus antoi tuomion Sarah´s Secret Chamber –tapauksessa. Tuomitut joutuvat maksamaan yhteensä yli 800 000 euroa hyvityksiä ja korvauksia.

Turun hovioikeus vahvisti perjantaina Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tammikuussa tekemän tuomion Sarah´s Secret Chamber –tapauksessa, kertoo Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus.

Käräjäoikeus tuomitsi 35-vuotiaan helsinkiläisnaisen ja 21-vuotiaan helsinkiläismiehen tekijänoikeusrikoksesta ehdollisiin neljän ja kolmen kuukauden vankeusrangaistuksiin. Lisäksi vastaajat tuomittiin yhteisvastuullisesti maksamaan oikeudenhaltijoille tekijänoikeuslain mukaisia hyvityksiä ja korvauksia yhteensä yli 800 000 euroa.

Tuomitut olivat perustaneet Sarah´s Sekcret Direct Connect –tiedostojenjakopalvelimen, jolla oli noin 1600 käyttäjää ja lähes 750 000 musiikkialbumia vastaava määrä tiedostoja.

Hovioikeuden mukaan tuomitut olivat tietoisia siitä, että heidän perustamaansa ja ylläpitämäänsä palvelinta käytettiin tekijänoikeudellisesti suojatun aineiston jakamiseen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tommi HT

Olen samaa mieltä. Tiedostojen jakamisesta voidaan olla montaa mieltä ja tuntuu toki siltä, että ei ole kysymys laittomuudesta vaan yksittäisten pienien tekijöiden jahtaamisesta. Jos lataan kappaleen x vaikka Piratebay:stä, olen hirveä rikollinen. Mutta mikäli teen sen saman lataamalla youtubesta, ei minua olla vetämässä oikeuteen.

Ei kenelläkään liene resursseja Googlen haastamiseen oikeuteen musiikin jakamisesta youtubessa. Mikä ero? Tämä olisi erittäin mielenkiintoista tietää? Mitä tähän vastaan TTVK ry tai oikeus?

Maailmassa on niin paljon piraattisivustoja, ettei niiden kaikkien sulkeminen ole mahdollista. Sen yrittäminen on jo nyt myöhäistä. On avoimia piraattisivustoja, kirjautumista vaativia sivustoja ja sitten niitä, jotka ovat muualla kuin avoimessa netissä.

Niin mikä ratkaisuksi, mielestäni musiikkipalveluiden edelleen kehittäminen, ja myös hintojen kohtuullistaminen. Spotify on jo hyvä askel sellaiseen.

Pekka Manner

800 000€! Ei kukaan pysty tuollaisia summia maksamaan. Jännää että teosto-korporaatioiden etu on näin tärkeä.

Tod.näk. siis yhteiskunta joutuu maksamaan teostoille näkin rahat, miljoona euroa ei ole huono potti. Sillä summalla pystyy voitelamaan taas kunnolla teosto-kummeja eduskunnassa.

Raiskauksista tuomitaan sama ehdollinen, mutta korvausummat liikkuvat n 4000 euron tasolla.

Kari Kotiranta

Noin periaatteessa olen sitä mieltä, että lakia pitää noudattaa, mutta en ymmärrä, koska suomalaiseen laisäädäntöön on hiipinyt amerikkalaistyyppiset hirttäjäiset varoitukseksi muille. Tampereen tanssikoulujutussa korvauksia maksettiin noin 3500 euroa/raiskattu. Tuolla rahalla tanssikoulun opettaja olisi voinut raiskata 230 naista. Käyttäjistä joita jakelussa oli 1600, jokainen oli jättänyt ostamatta 500 eurolla musiikkia. Olisikohan näin tapahtunut? Lisäksi 750000 kotimaisen musiikkialbumin kokoelma kuulostaa paljolta - onko niitä tosiaan tehty niin paljon? En lataa enkä osta laillisesti tai laittomasti musiikkia ja tämä päätös lisää omaa boikotointimielialaani. Laittomuudesta pitää rangaista, mutta ihmisten tuhoaminen on väärin.