Lauantai 21.10.2017

IS: Tässäkö totuus Ruokolahden leijonasta? – ”Meidän Miska”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.7.2012 08:21
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
|

Lappeenrannassa asuva Mikko Paavonkallio uskoo tietävänsä, mistä syntyi legenda Ruokolahden leijonasta juhannuksena 1992, kertoo Ilta-Sanomat tiistain paperilehdessään.

Paavonkallio uskoo, että ihmisten näkemä ”leijona” oli hänen Miska-koiransa.

–Se oli meidän Miska, erittäin suuri pyreneittenkoira, joka käveli alueella vapaana, Paavonkallio sanoo Ilta-Sanomille.

Paavonkallio oli kesällä 1992 usein reissutöissä, ja Miskan vakiohoitopaikka löytyi Ruokolahdelta. Kun Paavonkallio tuli työkeikalta, hän haki Miskan kotiin, ja huomasi leijonakohun uutisissa, IS kertoo.

Tapausta aikanaan tutkinut Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen suurpetotutkija Erik S. Nyholm ei usko Paavonkallion teoriaan. Hän totesi jo vuonna 1992, että Ruokolahdelta löytynyt tassunjälki kuului Suomeen kuulumattomalle kissapedolle.

Leijonan on arveltu tulleen Suomeen karattuaan Venäjällä kaatuneesta sirkusjunasta, kertoo verkkosivuillaan Ruokolahden kunta, joka pitkään markkinoi itseään leijonan avulla. Vierasta suurpetoa ei kuitenkaan koskaan löytynyt.

-Leijona ei kuitenkaan hätyytellyt ihmisiä ja poistui syyskesällä rajan taakse, mistä se lienee tullutkin. Emme tiedä, joutuiko leijona takaisin sirkukseen, mistä sen arveltiin karanneen, vai aloittiko se vapaan leijonan uljaan elämän Venäjän laajoilla aroilla länsiseikkailunsa jälkeen, kuuluu Ruokolahden kunnan versio tarinasta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Moll

> Tapausta aikanaan tutkinut Riista- ja
> kalatalouden tutkimuslaitoksen suurpetotutkija
> Erik S. Nyholm ei usko Paavonkallion teoriaan.
> Hän totesi jo vuonna 1992, että Ruokolahdelta
> löytynyt tassunjälki kuului Suomeen
> kuulumattomalle kissapedolle.

Minkähänlaisesta häkistä Nyholm itse oli karannut :-) (Paljon hymiöitä)

Eikö tämä koko kohu ollut tiedotusvälineiden juhlaa ja lukijoiden tragediaa.

Pari puhelinsoittoa Venäjälle ja asiaan olisi saatu selvyys.
Sitä ei kukaan halunnut tehdä.
Me lehtiä lukevat olemme entistä enemmän hädässä, kun täytyy itse joka uutisen kohdalla aloittaa tutkimus siitä, onko kirjoitettu asia totta? Enää ei riitä rivien välien lukeminenkaan.

Jorma Moll

Niin tai näin.... eikö ole vaarallista, että tällä tavalla voidaan petkuttaa koko yhteiskuntaa. Tuolloin paikalla olivat mm Puolustusvoimien konepistoolimiehet.

"Me elämme mielikuvien, ei tosiasioiden maailmassa."