Perjantai 17.11.2017

”Jutta Urpilainen, osta suomalaisille 10 000 asuntoa Espanjasta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.7.2012 09:17
|

Konkaripoliitikko, kristillisdemokraatit jättänyt Toimi Kankaanniemi ehdottaa blogikirjoituksessaan valtiovarainministerille keinoa hankkia ”avoimet ja rehelliset” vakuudet Espanjalta tukilainan vastineeksi.

Kankaanniemi esittää kieli poskessa, että Suomen pitäisi hankkia omistukseensa Espanjan asuntokuplan tyhjiksi jättämiä, polkuhintaisia asuntoja. Espanjassa sanotaan olevan yli miljoona tyhjää asuntoa.

–Nyt Jutta Urpilaisella (sd.) on mahdollisuus hankkia Espanjan pankki- ja valtion rahoitustuelle avoimet ja rehelliset vakuudet. Jutan pitää ostaa Suomen valtiolle ensi alkuun vaikkapa 10 000 tyhjää asuntoa.  Kauppahinta maksettaisiin tietysti nykyisille omistajille eli Espanjan valtiolle tai sen kautta pankeille. Näin ne saisivat kipeästi tarvitsemaansa pääomaa eli tukea, Kankaanniemi toteaa.

–Osan asunnoista Suomen valtio voisi vuokrata suomalaisille kohtuullisella vuokralla. --- Kun ajat joskus paranevat, asuntojen hinnat Espanjassakin taas nousevat. Silloin Suomi saisi omansa takaisin ehkä jopa korkojen kanssa niistä asunnoista, jotka sillä olisi jäänyt ”käsiin” tai olisi vuokrattuina, Kankaanniemi pohtii.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Olavi Gavrilov

Tässähän olis ihan liikaa järkeä Jutalle ymmärrettäväksi. Suomalaisten asuttama entinen espanjalainen aavekaupunki voitais nimetä vaikkapa Nueva Kuopioksi. Mieluiten jostain rannalta, että saatais partasen leipomon sardiinikukkoja.

Linuxcomp Myynti

Kun ruvetaan puhumaan syistä ja seurauksista ollaan jo lähellä asian ydintä. Pankkikriisit Euroopassa ja USAssa noudattavat samaa kaavaa: kiinteistöjä rahoitetaan 110% ja hinnat nousevat, kunnes kupla puhkeaa. Tauti on parannettavissa kun sen diagnoosi on varma. Kiinteistöjen vakuusarvot kiinteiksi valmistuskustannusten perusteella. Onhan järjetöntä, että joku huonotessaan kallistuu! Vanha asunto on käyttöarvoltaan uutta huonompi?

Ossi Onni

"Onhan järjetöntä, että joku huonotessaan kallistuu! Vanha asunto on käyttöarvoltaan uutta huonompi?"

Ei. Tyypillistä tietämättömyyttä. Asuntojen hinnoissa nousee maan hinta. Maan hinta on käytännössä aina korkeampi vanhoissa kiinteistöissä, koska maalla on laskeva "rajahyöty."

Kari Ahlava

Ei tarvitse ostaa eikä taata mitään. Espanjalaisilla on itsellään rahaa. Likissä on Washington Postin lukijan kommentti eteläisten EU-edustajien elämäntavoista.

Toivoisin Suomen medioiden tekevän tutkivaa journalismia asioista ja julkistavan niitä, että nämä avunpyynnöt loppuisivat pian.

http://uutivahti.com