Maanantai 25.9.2017

Vaatimus oppositiosta: ”Euroero suunniteltava”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.7.2012 11:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Antti Kaikkonen (kesk.) vaatii hallitusta tekemään suunnitelman sen varalta, että euroalueen jättäminen nousisi järkevimmäksi vaihtoehdoksi Suomelle. Arkistokuva.±±±±
|

Suuren valiokunnan varapuheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk.) arvostelee euron pelastamiseksi tehtyjä päätöksiä ja vaatii hallitusta laatimaan uuden suunnitelman.

– Hallituksen on viipymättä laadittava suunnitelma sen varalta, että Suomen kannalta järkevimmäksi vaihtoehdoksi nousee euroalueen jättäminen, Kaikkonen kirjoittaa tiedotteessaan.

Kaikkosen mielestä euron pelastamiseksi valittu tie on huono.

– Kriisimaiden velkoja muutetaan yhä enemmän yhteisiksi. Samalla Euroopan unionia viedään askel askeleelta kohti tiiviimpää liittovaltiota.

– Suomi on jäämässä maksumiehen asemaan ilman kummempaa vaikutusvaltaa.

Ainoa kestävä tie Kaikkosen mielestä olisi, että velkamaat laittaisivat itse ripeästi talouttaan tasapainoon.

– Jos lähdetään tukemaan Espanjaa tai Italiaa, mittakaava nousee aivan liian suureksi Suomelle.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mervi Luhtanen

Ruotsissa käytetään euroa maksuvälineenä ihan joustavasti kruunun ohella. Mehän voisimme ihan joustavasti ruveta käyttämään vaikka dollaria maksuvälineenä. Samapa tuo on markkinoille, minkä nimisenä valuuttaa kertyy kassaan.

Veikko Vitikainen

Nythän on niin, että suomihan on tärvännyt koko omaisuutensa huijarivaltioiden pelastamiseen. Ja nyt jos otamme oman markan käyttöön. niin Kataisen ja Urpilaisen urotekojen ansiosta kaikki mahdollinen ulkomainen sijoitusraha katoaa maasta. Pahempaa katastrofia Suomelle ei voisi kuvitella. Mutta mitä merkitystä on sillä jos joka tapauksessa olemme koko omaisuutemme menettäneet. Markka tai Euro, kumpiakaan meillä ei enää ole tämän kastrofin jälkeen.