Lauantai 25.11.2017

Jo 200 000 suomalaista mustalle listalle tänä vuonna

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.7.2012 14:46
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva

Maksuhäiriömerkintöjä on tullut ennätyksellisen monelle ihmiselle tänä vuonna.

Maksuhäiriömerkintöjä on tehty jo  miljoona tämän vuoden  ensimmäisellä vuosipuoliskolla, mikä on neljännes enemmän kuin viime vuonna, kertoo Asiakastieto.

Merkintöjä tuli 200 000 suomalaiselle, mikä on Asiakastiedon mukaan ennätyksellisen suuri määrä. Merkintöjä saaneiden henkilöiden joukko kasvoi viime vuodesta 17 prosentilla.

Pääosa kasvusta aiheutuu Asiakastiedon mukaan ulosoton esteiden ja velkomustuomioiden lisääntymisestä, mutta osa rekisteröidyistä henkilöistä sai maksuhäiriömerkinnän myös pitkään yhtäjaksoisesti jatkuneen ulosottoperinnän takia.

Suomen Asiakastiedon henkilöluottotietorekisterissä on nyt yhteensä 340 000 henkilöä eli 12 500 enemmän kuin vuoden vaihteessa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Matias Härkönen

Suurin ongelma on yhä se, että maksuhäiriöt kestää ihan liian pitkään vaikka ne maksaisi pois. 2 vuotta on pitkä aika nuorille ja siinä ajassa kun ei saa kämppää, puhelinta, vakuutusta ja muutakaan, niin ehtii hyvin syrjäytyä. EHDOTTOMASTI pitää poistaa maksuhäiriöt pienistä häiriöistä jos maksun maksaa pois.

Myös pankit saattavat "rankaista" asiakasta vielä häiriön poistuttuakin. Heillä on omat pisteytysjärjestelmänsä ja niissä näkyy vanhentuneetkin häiriöt.

Miksi kansanedustajille ei ole mielenkiintoa puuttua tähän? Yksityiset firmat saavat pitää rekistereitä ihmisistä miten huvittaa ja pilata monen nuoren elämä ihan pienestä.

julle muuu

Matias on jäljillä 2 vuotta on liian pitkä aika. Häriötiedot täytyy poistua 6 kk maksun jälkeen.Hallituksella meni paskat housuun kun piti päättää pikaluottojen poistosta.
Pientuloisia rokototetaan pikavippien kautta jopa 300 % korolla ,onko tämä sitä yhteisvastuullisuuta?Katainen,Urpilainen,Räsänen,Arhinmäki ja Haglund?