Lauantai 25.11.2017

Sisäministeriö sai selville: ”Internetissä on idiootteja”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.7.2012 08:55
Päivitetty: 
17.7.2012 09:00
|

Häirintä, epäkohteliaat kommentit ja identiteettivarkaudet ovat arkipäivää internetissä, kertoo sisäministeriön ja MTV3:n tuore kysely.

Kysely liittyy huomenna Porissa pidettävään SuomiAreenan keskusteluun netin ongelmista. Huolestuttavaa on se, että joka kymmenes kyselyyn vastanneista kertoi joutuneensa identiteettivarkauden uhriksi.

Identiteettivarkaus tarkoittaa sitä, että joku esiintyy toisen henkilön nimissä luvatta.

Tosin MTV3:n kyselyyn vastasi vain vajaat 300 ihmistä televisioyhtiön verkkosivuilla, joten tulos ei ole yleistettävissä koko kansaan. Sisäministeriö julkisti tänään kyselyn tuloksia tiedotteessa medialle. Tuloksista julkaistiin tiedote myös ministeriön verkkosivuilla, mutta kello 9:n aikaan aamulla sivulla näkyi vain tiedotteen otsikko.

Vastaajien mukaan eriasteinen häirintä on netissä väistämätöntä.

- Koen sen [häirinnän] olevan osa internetiä, jossa on ns. koko maailman kansa, johon kuuluu myös idiootteja. Kaikki on omasta asenteesta kiinni, vastaaja kommentoi sisäministeriön mukaan.

Vastausten perusteella nettihäirinnän muodot ovat moninaisia: henkilöön menevää loanheittoa, seksuaalissävytteistä ehdottelua etenkin nuorille, keskustelua häiritseviä tarkoituksellisen provosoivia kommentteja eli trollaamista, roskapostia.

Jaa artikkeli:

Kommentit

D Ravén

En ihmettele identiteettivarkauksien määrää, jos sellaiseksi lasketaan esim. kaikki tapaukset joissa joku esiintyy vaikkapa nimimerkillä Jyrki Katainen. Käytännössä kaikki toki ymmärtävät, että keskustelukumppanina tuskin on maamme pääministeri.

Juhani Putkinen

Jos joku muu kuin Jyrki Katainen käyttää itsestään nimeä Jyrki Katainen, niin kyeseessä EI ole nimimerkin käyttäminen vaan esiintyminen väärällä nimellä. Sen pitää olla rangaistava rikos.

Sitäpaitsi täällä Uuden Suomen Puheenvuorossa ja uutiskeskustelussa edellytetään kaikkien esiintyvän OMALLA NIMELLÄÄN.

Kaarlo Hedström

No, Suomi on poikkeava ei-demokraattinen valtio. Ja tässä epädemokratiassa on kauhistus korruptiovirkamiehille, kun on media jossa kertoa totuuksia ja paljastaa korruptiovirkamiehiä. Eikä tässä epädemokratiassa järjestetty edes kansanäänestystä eurosta, kun kansa olisi äänestänyt väärin. Ja suurimmat kansanäänestyksen vastustajat olivat Lipponen ja Niinistö eli demarit ja kokoomus.
Ennen, kun oli pelkkä "vapaa" lehdistö, niin tämäkin "puolueeton" lehdistö liputti aina jonkun puolueen nimissä ja nautti lehdistötukea. Internet on murtanut sensuurin ja nyt sitten itketään, kun joutuu teoistaan julkisuudessa ryöpyteltäväksi. Suomi on kartellien ja salaisten sopimusten luvattu maa. Suomi on epärehellisten virkamiesten ja takinkääntäjä poliitikkojen luvattu maa.
Kun kirjoitan tässä, että Urpilaisen virkamiesten tukemana kertoma asia, että Suomella on Kreikkavakuudet, on täyttä potaskaa, niin itketään, että heitän lokaa. Kun kirjoitan, että Suomella ei ole mitään keikka vakuuksia (lähde arvostettu toimittaja kreikan hallinnon sisäpiirissä), niin muka heitän lokaa Kataisen ja Urpilaisen päälle. Sanon nyt kuitenkin suoraan, että Urpilainen ja Katainen tietoisesti valehtelevat ja harhauttavat Suomen kansaa ja äänestäjiään väittämällä, että Suomella on Kreikka vakuudet. Niitä ei ole.

Jos Urpilainen ja Katainen haluavat korjata väittämäni, niin julkistakaa vakuussopimus kokonaisuudessaan alkuperäisellä kielellä ja suomeksi käännettynä sekä allekirjoituksin. Arvovaltainen toimittajatuttavani on sanonut, että mitään esteitä ei ole sopimusten julkistamiselle kreikan puolesta. Sopimusta salailee ainoastaan suomalainen neuvotteluosapuoli, koska kyseessä ei ole vakuussopimus.

Anne Lindell

Kommentti Kaarlo Hedströmin kommenttiin: Arvaapas Kaarlo miksi minä en enää kirjoittele lehtiin? No, koska silloin ja kun kirjoituksiani uskallettiin julkaista, niin niitä peukaloitiin toimituksen taholta ... tietämättänim ja mm. Hesarin talouselämän ja politiitkan "keskusteluja" foorumilla onnistun enää ylen harvoin saamaan mitään julkaistuksi.

Silmukka siis kiristyy.

Puheet sanavapaudesta Suomessa ovat loppujen lopuksi vain korulauseita, silti uskallan olla villi ja vapaa ja laillasi kertoa sen minkä näen, koen ja kuulen.

christinaholm

Yhteiskunnan kehityksen mittari on sananvapaus. Suomessa HS ja nyt myös Taloussanomat ovat jo lähteneet systemaattisen sensuurin linjoille, toimittajat karsivat mielipiteet jotka eivät vastaa heidän henkilökohtaista poliittista tavoitettaan. Tiedotus on näinollen muuttunut propagandatyökaluksi jolla pyritään massiivisesti vääristelemään ihmisten maailmankuvaa ja luomaan tietä eu:n keskushallinnolle. Vapaa yhteiskunta tarvitsee kritiikkiä ja myös kestää sen hyvin (esimerkkinä Sveitsi) mutta euroopan vasemmistot ovat uudelleen lähteneet entisen Neuvostoliiton linjoille teippaamalla kansalaisten suut. Tilanne on erityisen huolestuttava nyt Ranskassa jossa ihmisten on jo melko mahdotonta saada mitään vertailevia tietoja: kaikenlainen eu-kritiikki leimataan välittömästi "vähä-älyisten populistien hörinäksi" tai "äärioikeistolaisten natsien valheiksi". Ja ulkoa katsottuna minusta tuntuu että Suomessa tilanne on yhä huolestuttavampi koska sensuuriin osallistuvat nyt myös sekä sdp että kokoomus !

Osmo Marttila

Onhan se hyvä että jopa sisäministeriössäkin saatiin tämä selville.
Omasta mielestäni olen tiennyt jo vuosia että sekä verkossa että sisäministeriässkin on - hm vähemmän teräviä henkilöitä. Minä itse tietysti olen sekä erittäin älykäs että varsinkin äärimmäisen viisas.

Toki häirintä, epäkohteliaat kommentit ja identiteettivarkaudet ovat arkipäivää myös verkossa kuten - suuremmassamäärin on aina ollut (ja tulee olemaan?) - verkon ulkopuolella. Olisi tietysti toivottavaa että verkko vähentäisi 'idioottien' määrää keskuudessamme.

Identiteettivarkaudet ovat aina rikos (nyt meillä rangaistavaa tai ei), häirintä lienee siinä kiikunkaakun miten kukakin minkäkin kokee, epäkohteliaat kommentit harvemmin tai tuskin koskaan. Epäkohteliaisuuden suhteen saattaa useimmin olla kyse siitä että millainen malka itsellä on silmässä - tai pikemminkin kurkihirsi.

PS.
Ei siitä älystä niin väliksi, älykköjä (ainakin paperilla) Hitlerilläkin oli esikuntansa pullollaan suunnitelemassa ja toteuttamassa mm. ns. lopullista ratkaisua.

Johan Von

Eipä tuo uutta ole jotka täällä ovat olleet jo kauan.Nimi on se jolla ihminen tunnetaan. Meidänkin hevonen oli Polle ja vaikka muutamalla naapurillakin oli hevonen nimeltä polle. Mut silt nimet joskus sekos. Oikeastaan tässä halusin sanoa. Kannatan ehdottomasti rekisteröintiä joss lehdellä on tieto kuka kirjoittaa. Muuten nimo on yhdentekevä. kunhan tien kuka hän on. Sillä nimi pelkästään ei yksilöi, paitsi lehdessä jossa ei aivansaman nimisiä ilmeisesti voi olla.

Lumira Lumus

Itsekin löysin kerran, yhden saksalaiseki mainitun netti yhteisön, jossa joku ja vielä suomalinen esiintyi minun nimelläni, vaikka sukunimeni on Suomessa suojattu. Soitin poliisiin sivustosta, eivät tietäneet, eikä kiinnostanut asia.
Mutta itse tutkailin lähdekoodit ja kaiken mahdollisen sivulla avasin ja sieltä sain ilmoittajan tunnuksen ja salasanan ja sitten kirjauduin ja poistin sivuston.
Lähetin vielä selvityksen sivuston ylläpitoon, vastausta ei koskaan tullut.
Niitä on pakko jotenkin itse hallita, minnekään ei hyödytä ilmoitella.