Perjantai 24.11.2017

”Naispoliisi pamputtaa” -videon tilanteen syy selvisi: ”Ei yhteistä kieltä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.7.2012 19:31
  • Kuva: YouTube
    Kuva
    Kuvakaappaus sivullisen henkilön tapauksesta kuvaamasta videosta. Arkistokuva.

Paljon huomiota herättäneen, Youtubessa levinneen ”naispoliisi pamputtaa” -videon aiheuttama esitutkinta on saatu pääosin päätökseen, Varsinais-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.

Sivullisen henkilön Tampereella kuvaamassa videossa poliisi taltuttaa sekavasti käyttäytyneen, alastomana linja-auton pysäyttäneen ja sen ikkunan rikkoneen miehen käyttäen esimerkiksi teleskooppipatukkaa ja kaasua.

Poliisipartio pyydettiin tilanteessa paikalle kiireellisesti miehen pysäytettyä linja-auton ajoradalla seisten. Saavuttuaan paikalle partio teki ratkaisun yrittää saada mies hallintaansa käskytettyään häntä ensin tuloksetta.

-Kiinniottotilanteessa alastomalla ulkomaalaisella miehellä ja poliisipartiolla ei ollut yhteistä kieltä käskytyksen ja rauhoittamisen suorittamiseksi taikka ymmärtämiseksi, eikä miehen sen hetkinen mielentilakaan helpottanut tehtävän suorittamista, poliisin tiedotteessa mainitaan.

Mies käyttäytyi kiinniottohetkellä raivokkaasti esimerkiksi purren poliisimiestä haalareiden läpi. Näin ollen partio luopui yrityksestään saada hänet hallintaansa esimerkiksi normaalitilanteessa lievimpänä voimakeinona pidettävää teleskooppipatukkaa käyttäen.

-Otteen menetyksen jälkeen partio turvautui kaasun käyttöön ja pyrki pitämään tilannetta näillä edellytyksillä hallinnassa lisävoimien tuloon saakka.

Miestä on kuulusteltu epäiltynä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja vahingonteosta. Hänellä ei ole kertomansa mukaan muistikuvia tapahtuneesta.

Videon nähtyään mies on ollut tapahtuneesta erittäin pahoillaan. Video on sittemmin poistettu Youtubesta miehen pyynnöstä. Muita vaatimuksia hänellä ei tapahtumien suhteen ole.

Poliisin tiedotteen mukaan miestä oli tuloksetta pyritty saamaan aiempina päivinä läheistensä toimesta hoitoon vastaavanlaisen käytöksen vuoksi. Mies ei itse ollut hoitoon halukas.

Pirkanmaan poliisilaitoksen poliisipartion toimintaa ja voimankäyttöä tutkitaan Varsinais-Suomen poliisilaitoksella valtakunnansyyttäjän pyynnöstä virkavelvollisuuden rikkomisena.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Richard Jarnefelt

No nyt tämäkin selvisi. Mies oli niin ahdistunut suomalaisten rasismista, että riisui vaatteensa ja lähti kadulle riehumaan...

Ihan vakavasti puhuen: kyllä tämä on oikeastikin kova ja kylmä maa, varmasti etenkin ulkomaalaisille, mutta myös suomalaisille itselleen. Kansalaisten turva on vähän niin ja näin, ja poliitikot poikkeuksellisen osaamattomia.

Ulkomaalaisilla pitäisi silti edes olla varaa valita: ei tänne ole pakko tulla.