Maanantai 23.10.2017

Timo Soini: ”Käsittämätöntä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.7.2012 08:38
Päivitetty: 
19.7.2012 08:44
  • Kuva: All Over Press/EPA
    Kuva
    Keskustelu Espanja-tuesta alkaa tänään eduskunnassa.
|

Tänään eduskunnassa alkava vääntö Suomen osallistumisesta Espanjan pankkisektorin tukemiseen keskittyy pitkälti vakuussopimuksen käsittelyyn.

Tänään torstaina eduskunnassa kokoontuvat Espanja-pakettiin liittyvät valiokunnat ja iltapäivällä suuressa salissa käydään keskustelu tukipaketista hallituksen tiedonannon perusteella. Varsinainen päätös tukemista tehdään huomenna perjantaina.

Oppositiopuolueet eivät ole kyenneet muodostamaan selvää rintamaa, vaikka sekä perussuomalaiset että keskusta vastustavat Espanjan pankkien tukemista väliaikaisen vakausrahaston ERVV:n kautta.

Perussuomalaisten mielestä kansanedustajilla ei ole ollut riittävästi aikaa tutustua Espanja-sopimuksiin.

Puheenjohtaja Timo Soini (ps.) sanoi eilen Ylen A-studion haastattelussa, että aikataulu on liian tiukka.

- On aivan käsittämätöntä, että kansan valitsemat kansanedustajat joutuvat päättämään alle 19 tunnin perehtymisellä miljardivastuista, Soini ilmoitti.

Valtiovarainministeriö toimitti eduskunnalle eilen tiedonannon Espanja-tuen keskeisistä kohdista. Täyttä sopimusta esimerkiksi vakuusjärjestelystä ei kansanedustajille annettu luettavaksi.

Ministeriön virkamiehiä ja ministereitä koskee lain määräämä velvollisuus antaa kansanedustajille oikeaa tietoa valtion asioista.

Keskustan Kimmo Tiilikainen puolestaan hämmästeli tänään Ylen Aamutelevision haastattelussa, miksi vakuussopimuksen yksityiskohdista on syntynyt tällainen poliittinen vääntö.

- Se on talousjuridiikkaa, jossa on tiettyjä asioita sovittu. Tiedonanto ei tuonut yhtään mitään uutta. Oleellinen kysymys on se, uskovatko suomalaiset, että pankkien tukemiselle on jokin loppupiste, Tiilikainen sanoi.

"Keppihevonen"

Eilen kokoomuksen varakansanedustaja Elina Lepomäki arvioi Uuden Suomen blogissaan, että koko vakuusasia vie poliittista keskustelua väärille raiteille.

- Vakuuksista sopimista pidetään Suomen voittona, vaikka kyseessä on lähinnä keppihevonen, jolla siirretään keskustelu pois olennaisesta, Lepomäki kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan.

Vakuudeksi Espanjalta saatavat rahat sijoitetaan euroalueen vahvojen valtioiden joukkovelkakirjoihin, mikä Lepomäen tulkinnan mukaan lähinnä hajauttaa Suomen riskiä, muttei poista sitä.

- Olennaisempi kysymys kansalaisen kannalta olisikin miksi Suomi ylipäänsä on rahoittamassa espanjalaisia pankkeja, Lepomäki kysyy.

Puolitoista viikkoa sitten niin ikään kokoomuslainen eduskuntaryhmänsä puheenjohtaja Jan Vapaavuori ilmoitti omaksi kannakseen, ettei Suomen olisi välttämätöntä vaatia vakuuksia Espanjalta.

Eilen A-studiossa vieraillut Vapaavuori kaipasi myös keskustelua siitä, mikä on Suomen politiikka Euroopan velkakriisin hoidossa.

Tuleeko Suomen osallistua Espanjan pankkisektorin tukemiseen ERVV:n kautta?

1121 ääntä annettu
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tero Siltanen

Suomi myös pelastamaan espanjaa. Huvittavan kuuloista. Enemmän huvittaa että lampaat on saatu vakuutettua että pankit yleensäkkin pitää "pelastaa". Noh Italia seuraavaksi ja kun kaikki maat ovat niin suurissa veloissa etteivät pysty niitä maksamaan liittovaltio pystyyn jota johtaa bilderberg kätyrit. Fasismi alkaa taas nostaa päätään.

Olavi Gavrilov

Noin vain espanja on pelastettu ja valtakunnassa kaikki hyvin. Halvallahan tuota lopulta selvittiin. Nyt odotellaan se ehkäpä 3 kuukautta että Italian mafia tulee eu:n sossunluukulle. Siinä on kyyti vähän kylmempää. Voi Soinin Timppakin herätä hevosenpään viereltä jos vastaan pullikoi.

Petri Suomi

Joo. Pisteitä nypittiin taas lattialta kourakaupalla.

Jos on kiire tutustua MAAMME asioihin, ei mennä pönöttämään telkkariin tuntikausiksi.
Vaan tehdään mitä?
Aivan turhaa paskanjauhantaa.

Olisi todella hyvä, että hallitus hajoaisi ja koko härdelli kaatuisi etenkin Perussuomalaisten niskaan. Eli Soinista Valtionvarainministeri, niin sitten ne teot vata punnittaisiin. Nyt ei olla kuultu kuin pelkää ihtiään, jota osaa kuka tahansa. Eli arvostella kuinka huonosti toiset hoitaa duuninsa.

Timo Nenonen

"Olisi todella hyvä, että hallitus hajoaisi ja koko härdelli kaatuisi etenkin Perussuomalaisten niskaan. Eli Soinista Valtionvarainministeri, niin sitten ne teot vata punnittaisiin. Nyt ei olla kuultu kuin pelkää ihtiään, jota osaa kuka tahansa. Eli arvostella kuinka huonosti toiset hoitaa duuninsa"

No hyvinkö hallitus on muka duuninsa hoitanut??? Hesarin laskelman mukaan vastuut ovat jo 51,5 miljardia euroa, yhden velalla korotetun Suomen vuosibudjetin verran. Ja täysin turhasta meille kuulumattomista ulkomaisten pankkien holtittoman lainanannon seurausta. Asia, joka ei kuulu Suomelle tippaakaan.

Joten hallitus, myös edellinen ovat hoitaneet asioitamme niin surkeasti, ja järjettömällä tavalla, että on on todella hyvä asia, että meillä on Timo Soini puolueineen edes yrittämässä puhua järkeä edesvastuuttomille ja älynsä menettäneille hallituspuolueille, joita eurovaltiot vievät kuin kuoriämpäriä ja jotka zombien tavoin painelevat jaa-nappia, kun puh.johtaja käskee. Ajattelematta seurauksia. Suomen konkurssia, koska ei meillä ole varaa rahoittaaa EVM:ää ja koko eteläistä Eurooppaa. Rapiat 5-miljoonainen kansa.

Heikki Karjalainen

Ottamatta mitenkään kantaa itse vakuussopimuksen sisältöön ehdotan seuraavaa: Koko Eduskunnalle esitellään koottuna sopimus oleellisin osin. Edelleen ne oleelliset ja meihin vaikuttavat kohdat vaikka monituntisessa istunnossa niin, että kaikki ovat läsnä. Pannaan powerpoint laulamaan eduskunnassa, eikä vain valiokunnissa. Esityksen kuulevat silloin kaikki samanaikaisesti. Pidetään tauko ryhmäkokouksille ja äänestetään sen jälkeen. Näin olemme kaikki samalla viivalla.

Veli Miinala

Eikö se ole Timo Soinille aivan sama oli aikaa 10 minuuttia tai 10 vuotta vastaus
on aina sama ei hallituksen esitykselle.Näin se on helppoa kuin heinänteko täl-
lainen oppositiopolitiikka,ei siinä tarvitse paljon miettiä syntyjä syviä.Kyllähän
näitä tukipaketteja kaikki suomalaiset vastustavat mutta 70% kannattaa eurossa
pysymistä niin jotakin on pakko tehdä euron pelastamiseksi.

Timo Nenonen

Kyllä me voidaan pysyä eurossa, vaikka irtisanottaisiin kaikki tukipaketit 123 ja 125 artiklan vastaisina. Eikä tuettaisi mitään yhtäkäänn ulkomaista pankkia.

Silti voisimme halutessamme pysyä eurossa, no problem.

Järjestetäänpä kansanäänestys tukipaketeista ja eurossapysymisestä. Molemmat erillisinä asioina. Ja katsotaan sitten, miten maa makaa???

Anne Lindell

Ei muutako täys "härdelli" päälle, Sillä niin pahalta tilanne nyt näyttää. Epäilen vahvasti, että huomenna ei kansanedustajien uskallus riitä painamaan "EI"-nappulaa, vaikka sydän ja järki käsikisi niin tehdä. Puoluekuri on vielä voimissaan, vaikka se on täysin perustulainvastaista, joten oppositio tulee häviämään äänestyksessä, jolleivät sitten halituspuolueitten rivit sitten selvästi hajoa.

Soitakaa mulle, niin tuun paikalle ja otan plakaatin ja teltan ja särvintä ainakin näin alakhun pariks päiväks mukhan. Jotain järkiä täytyy kansalaisten noitten poliitikkojen (lue hallituspuolueitten) päähän alkaa takoomhan.

Tai yks vaihtoehto olis muuttaa Ruotshin. ... Jos joku lähtee sinne, niin soittakaa mulle, lähen mukhan.